|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam problem i wypowiedzcie się jak wiecie jak to jest Jak szampon jest do włosów przetłuszczających się to chodzi o włosy czy skórę głowy?bo ja mam przetłuszczającą się skórę głowy,a włosy suche i w sumie ja nie wiem jaki powinnam kupować szampon czy do przetłuszczających się,bo taki mam skalp czy do suchych,bo takie mam włosy
|
#3693 |
|
Kici kici miau miau
|
sa takie szampony do mieszanych
|
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak dla mnie to bez sensu,bo nie mam ani skóry głowy mieszanej ani włosów
![]() Nie wiem jak to być powinno ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar no tak wyszło ze chciałam zobaczyc Twoja opinie o kompakcie clinique a wyszło ze ja szpieg i juz od dłuższego czasu podczytuje Was
) ale szpiegowanie mi na dobre wyjdzie żle sie wyraziłam, szukam czegoś łagodnego do mycia twarzy - kliknelam Twoje mydełka tuli ![]() kupiłam glinke zielona na biolander argile verte i nie wiem czy moge nia myć twarz codziennie czy ona nie wysuszy za mocno? bo powiem że wrazenia po kilkukrotnym umyciu twarzy rewelacujne- wydzielanie sebum zmniejszone, pory mniej widoczne i to uczucie czystości MF - skoro sa wycofywane to w kwestii myjka to pass bo póxniej było by szlaeństwo by gdzieś kupic to ja dziękuje, szuakm wsród kosmetyków ktore sa na rynku. nick wymyślil mi mąż ![]() Agula dziekuje za tak mile przyjecie a kosmetyki Phenome testowałyście,jest tam cos wartego uwagi? tak jak pisałam mam glinke zielona argile i tu pytanie czy ona mi kuku nie zrobi jak będe nia myła twarz? bo ja mam taki typ typ miesznaje cery która jak tylko za mocno zostanie zmatowiona/oczyszczona to sie buntuje i produkcja sebum murowana :/ czy to mydlo z tuli czarne i z glinka mm stosujecie codziennie? czyli micel na oczy i mydlem reszte twarz tak? tez mam micel z argile ale czeka w kolejce
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Moje skromne, rossmannowskie, naturalne zakupy, zdjęcie jeszcze sprzed miesiąca.
Krem alterra - nie wiem co mnie podkusiło, przecież nie ma dobrych recenzji. Ma okropny zapach alkoholu, który wcale się nie ulatnia. Mój nos nie cierpi tego kremu. A poza tym niczym nie zachwyca. Tak jak radziłyście, nie kupię już więcej kremów z alterry. Szampon alterra - (jak wszystkie alterrowskie szampony dotąd przeze mnie testowane) jest bardzo dobry. Btw, skorzystam jutro z rossmannowskiej promocji i kupię alterrowską odżywkę z pszenicą i morelą, którą tak zachwalacie. Zastanawiam się jeszcze nad tą z granatem.hipp żel - w porównaniu do babydreamowskiego ma zdecydowanie bardziej oleistą konsystencję, czasami się klei. Bardzo dobrze nawilża. Jednak niebieski babydream pozostaje nr 1, bo jest lżejszy dla mojej trądzikowej cery i łagodzi podrażnienia, hipp za to bardziej natłuszcza. ankanazar Mam takie same włosy, skóra głowy tłusta i suche końcówki. Myję je codziennie. Z tego powodu używam szamponów do włosów suchych, bo uważam że z powodu częstego mycia nie powinnam przesuszać tak skóry głowy, to samo z żelami do twarzy. pozdrawiam
Świadomie dbam o siebie z wizażem Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-07-03 o 19:36 |
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
Ja kilka testowałam - od nich zaczęła się moja zamiana na naturalną pielęgnację
Testowałam: - piling enzymatyczny - żel oczyszczajacy do cery z niespodziankami - krem nawilżający - oil control - emulsję zwęzającą pory - krem chłodzący pod oczy - krem happy pod oczy - odżywkę do włosów rebulid - szampon rebulid - szampon do włosów farbowanych - odżywkę - mgiełkę - maskę do włosów - oliwkę nawilzajacą - zel chłodzący do stóp Napisz co cię interesuję, chętnie opisze wrazenia
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyy to poprosze po zdaniu o wszystkich w/w w maire ja bedziesz miała chwilke |
|
|
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że będziesz zadowolona z mydełek.Ja przecieram całą twarz micelem i myję codziennie całą twarz tylko mydełkami-raz węglowym,raz z glinką mm ![]() Co do mycia twarzy glinką to wiem,że Korah tak robi i jest bardzo zadowolona A nick fajny ![]() a kupiłaś almosta? ![]() Cytat:
![]() A z tymi szamponami to się teraz tak zastanawiam,bo jest promocja na szampony lavera i nie wiem,który kupić
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówilam mydelka jeszcze owsiankowe i masle shea - mam nadzieje ze szybko przyjda w takim razie myje glinka i nakilzam flos lekiem bio almosta nie kupilam, extreme guerlana po analizie korah ze nie jest tai zly i love |
|
|
|
|
#3702 |
|
Kici kici miau miau
|
mieszane to wlasnie dla tlustej skory i suchych wlosow niby
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A flos lek sama mam i za ciężki na dzień-też go mam na noc. O to nie wiedziałam o tym
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Witam nową koleżankę- hola ola!
Widzę, że już uzupełniasz zbiory, fajnie Anakazar- niestety z szamponem nie pomogę, ale życzę żebyś znalazła odpowiedni. A jeśli chodzi o mnie, to... Złożyłam kolejne zamówienie, tym razem na biolanderze Ale pogoda, co? Szkoda gadać. |
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Anakazar, kiedyś w hurtowni fryzjerskiej właścicielka tłumaczyła mi, że o ile nie ma się ekstremalnie tłustych włosów to lepiej jest używać szamponów odżywczych niż tych do włosów tłustych, bo przy tych drugich całą resztę głowy nadmiernie wysuszasz. I wywołujesz reakcję odwrotną od zamierzonej, bo włosy szybciej się przetłuszczają. U mnie się sprawdza i kiedyś myłam głowę codziennie, a teraz co drugi dzień. Do włosów przetłuszczających się u nasady dobre są toniki, które nie działają na resztę włosa, a tylko skórę. Tylko z naturalnych to nie mam pojęcia, czy znajdziesz.
|
|
|
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak jak pisała Ranka słyszałam o szamponach do włosów mieszanych - te wlosy mieszane to chyba takie uproszczenie, bo z tego co czytałam to one własnie są przeznaczone dla osób, które maja inna skóre głowy niz włosy. Cytat:
Mydełka tuli sa bardzo fajne Ja często po namydleniu zostawiam mydełko na 1-2 minutki na twarzy. I tak, mydła do mycia twarzy stosuję codziennie, często 2 razy - wieczorem i rano. Robie tak od roku juz chyba i brak negatywnych efektów. Też mam cere mieszana ![]() Co do mf - ja mam z kolei odwrotnie jak się dowiedziałam, ze wycofują to porobilam zapasy kupiłam nawet żel do mycia twarzy (chociaż nie lubie żeli), bo mam zamiar dodać do niego korund i uywać jako peelingu. Tylko musze obecny peeling wykończyć (który zresztą też tuninguje korundem).Z tym micelem to różnie dziewczyny stosuja ja tylko oczy, bo nerwowa jestem i nie lubię tymi płatkami po ryju jeździć.... Dlatego proces zmywania twarzy płatkami ograniczyłam do minimum, czyli do usunięcia tuszu z rzęs, a reszta świetnie się zmywa pod prysznicem przy uzyciu mydelka.
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mów szybko co zamówiłaś? ![]() Cytat:
A to co napisałaś do mnie przemawia.Teraz czekam na yesa i dostanę próbkę JMO z cynkiem to zobaczę![]() Dziękuje za odpowiedz Polta ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Ja z mydełkiem też tak robię-trzymam trochę na twarzy,żeby podziałało
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-07-03 o 21:12 |
|||
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. żel oczyszczajacy do cery z niespodziankami - lubie, fajny zapach, dobrze oczyszcza, lekko ściaga, wydajny 3. krem nawilżający - oil control - ma za zadanie regulować skórę skłonną do niespodzianek i to zadanie spełnia - odkąd uzywam mam mniej niespodzianek i ,,zapchań skóry", szybciej się wszystko goi, ale słabo nawilza - stad moje poszukiwania, jest wydajny 4. emulsję zwęzającą pory - nic specjalnego, nie zauważylam efektów, kiepski jako baza pod makijaż, 5. krem chłodzący pod oczy - lubie, dobrze nawiża, szybko się wchłania, nie mam sinców wiec nie jestem w stanie powiedzieć czy je też zmniejsza, wydajny, kiepskie opakowanie - pod koniec pompka nie działa, 6. krem happy pod oczy -średni, ale nie zauważyłam rozswietlenia, 7. odżywka do włosów rebulid - odżywka do codziennego stosowania, nawilza, wygładza, dobrze się spłukuje, polecam trzymać ja dłuzej niż zalecany czas, wydajność srednia - ale ja mam włosy do połowy pleców, wiec jestem kiepskim wyznacznikiem 8. szampon rebulid - kiepski, usztywnia i plącze wsłosy 9. szampon do włosów farbowanych - polecam, porównywalny do JMO pierwiosnek, ładnie nabłyszcza i czysci włosy, 10. odżywka - mgiełkę - kiepska, usztywnia mi włosy, wydajna, ma dobry rozpylacz 11. maska do włosów - konsystencja masła, nie zauważyłam efektów 12. oliwkę nawilzajacą - ok, jak ktoś lubie oliwki do ciała, ale nie porywa 13. zel chłodzący do stóp - bardzo lubię, sprawdził się podczas upałów, działa jako antyperspirant do stóp Polecam co najmniej wypróbować- szampon do włosów farbowanych, peling enzymatyczny, żel oczyszczajacy i żel do stóp, a w dalszej kolejnosci odżywkę odbudowujaca do włosów, krem pod oczy i krem na niedoskonałości.
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam odzywkę z granatem i bardzo ja lubię. Jak nabędziesz i pouzywasz ta pszeniczna to opisz wrażenia.
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
An jeszcze nie ma potwoerdzenia zakupu więc dodałam drugie bo na kokosowe tez patrzyłam i na mleczne tez
i wziełam jeszcze balsam w kostce, uwielbiam z lush king of bear skin![]() Mariposa dziękuje zaserdeczne powutanie, bardzo tu miło Anula dziękuje za podpowiedzi u mnie demakijaz oko łagodnym płynem to podstawa nosze soczewki i dbam przesadnie o oczy, obecnie kończe płyn micelarny sephorowski i powiem ze jest rewelacyjny i nie znosze mleczek do demakijazu, preferuje szybko i skutecznie nie dla mnie te rytuały miziania i wklepywania godzinami - takie przyjemności to u kosmetyczki zamawiam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]Pusia a rzuć linkiem do sklepu gdzie można kupić phenome
[/QUOTE][/url] www.phenome.pl[/url] o promocji na stronie nie pisze bo oni takie informacje tylko na facebooku przekazują niestety ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny doradzcie mi jakieś mleczko czy piankę do mycia buzi dla skóry wrażliwej z naczyńkami, mieszanej w kierunku suchej please myślicie że ta z Cattier będzie właściwa?
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> Edytowane przez Pusia84 Czas edycji: 2011-07-03 o 22:02 Powód: korekta |
|
|
|
|
#3712 |
|
Raczkowanie
|
Ankazar- ze względu na to, że uzupełniam swój zbiór, to trochę tego zamówiłam
starałam się wybrać po jednym kosmetyku z każdego rodzaju, typu odżywka, maseczka, itp. Na pewno na długo mi to starczy. Może napiszę co wybrałam dopiero, jak przyjdzie paczuszka. Ale jestem ciekawa.
Edytowane przez Mariposa3 Czas edycji: 2011-07-03 o 22:07 |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Mariposa, co zamówiłaś?
Hola ola - to przybij piątkę ja też wspomagam proces widzenia soczewkami (mam miesięczne 24h, więc nawet zmywając tusz mam je w oku) i nie uznaje mleczek do demakijażu.
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź.
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ma 2-tygodniowe johnson. jakiej firmy masz soczewki? |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Kotwilka, jeszcze oblewasz sukces?
Popieram, powody do świętowania ogromne, ale wróć do nas jak ból głowy przejdzie..... ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Mam bausch&lomb, znudziło mi sie codzienne dłubanie w oczach, więc od ponad pół roku noszę takie, których nie wyjmuję na noc, mam je w oczach naokrągło. Wymieniam jedynie co miesiąc i czasami wyjmuję, zeby przeczyscić. Polecam, bardzo to wygodne. Nic złego z oczami mi sie nie dzieje.
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ponarzekam sobie trochę, osiem egzaminów to nie przelewki, a ja jeszcze w przyszłym roku idę na kolejny fakultet. Znalazłam bardzo zachęcającą recenzję odżywek: http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...-do-wosow.html
|
|
#3719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze jeden sklep z mydełkami www.lawendowafarma.pl tyle tylko,że ja jeszcze u nich nie zamawiałam Ja też niecierpię do demakijażu używać mleczka,tylko micel wchodzi w grę Cytat:
![]() Cytat:
![]() O widzicie a ja mam wzrok sokoli,a chęc noszenia okularów tak ogromną,że kupiłam sobie dwie pary tych z refleksem(czy jak to tam się zwie).Okulary dodają mi powagi i inteligencji
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak egzaminy? Oczywiście wszystko super poszło
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Jak szampon jest do włosów przetłuszczających się to chodzi o włosy czy skórę głowy?bo ja mam przetłuszczającą się skórę głowy,a włosy suche i w sumie ja nie wiem jaki powinnam kupować szampon

) ale szpiegowanie mi na dobre wyjdzie 
Myję je codziennie. Z tego powodu używam szamponów do włosów suchych, bo uważam że z powodu częstego mycia nie powinnam przesuszać tak skóry głowy, to samo z żelami do twarzy.