|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
'Tylko w Twoich dłoniach jestem jak melodia
Tylko w Twoich rękach jestem jak piosenka. Oczy w smutku barwią się Jesteś jak mój pamiętnik, bo mogę się z wszystkiego Tobie zwierzyć. Jesteś jak moje przeznaczenie, bo moja przyszłość zależy od Ciebie. I pytasz skąd te krwawe ślady na wargach. Jak byś nie wiedział, że przygryzam usta kiedy tęsknie. Słońce gaśnie, gdy Ciebie brak . Nie odchodź nigdy za daleko . ...mówię żyj chwilą, bo nie ma powtórek! I tak siedzieć sobie po prostu, nogami machać, niebo oglądać, i marzenia cicho wyszeptywać.' |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
wywołaj mnie zgięciem palca z tłumu,
chcę być wybraną. ja. jak każdy człowiek potrzebuje kogoś, żebym mogła wierzyć. mamy uczucia i dlatego życie tak boli. dziewczyny, już pół roku jest ta część i końca nie widać, what's going on?
people always leave. Edytowane przez me9so3horny Czas edycji: 2011-07-03 o 18:29 |
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
powracające fale tęsknoty
Jestem nienormalna, albo to cały świat wkoło zwariował. i chociaż jest dobrym człowiekiem,niektórzy chcą ją skrzywdzić. kochał ją. wiedziała to mimo iż nigdy nie powiedział tego wprost.
|
|
#3694 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: .
"- Coś nie tak?
- Nie całkiem. - Ale przynajmniej tego nie widać. - To kwestia wychowania. Nauczono mnie panować nad sobą." "(...) nie będzie miał innych bogiń przede mną!" |
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się, że komuś się przydaje ![]() *** Mój chłopiec buduje w głowie układanki z dziwacznych wyobrażeń. Możliwe, że minąłeś mnie przypadkiem podczas ciepłej, letniej nocy. Możliwe, że spojrzałeś ukradkiem - przelotnie, bagatelnie. Możliwe, że uśmiech na Twoich ustach zatańczył zadziornie - może tak, może nie; nie widziałam - ciemność była wokół mnie. Jestem wojną, chaotyczną mozaiką wspomnień, którą zżera kwas moich łez. Nie funkcjonowała jak normalny człowiek, bo nie posiadała własnej społeczności. Była odrębną jednostką, której jedyne i żałośnie monotonne zajęcie stanowiło spacerowanie po kilkudziesięciu metrach kwadratowych, ograniczonych kilkoma ścianami. Zrezygnowała z uczestniczenia w sferze społecznej, bo próbowała uniknąć konfrontacji własnych problemów z ludźmi, których ledwie znała. Poza tym podchodziła do emocji w sposób egocentryczny, egoistyczny nie lubiła się nimi dzielić z prostej przyczyny: należały do niej. Depresja, jak widać, skutecznie zabijała aktywność społeczną człowieka, dodając przedrostek "a". Aspołeczna. W urojeniach tworzę Twój rzeczywisty obraz. Układam Cię z nieudanych wspomnień, zrujnowanych marzeń i łez zagubionych w przestrzeni; zaszywam siarczystym przekleństwem, tlącym się niedopałkiem i kieliszkiem pełnym wódki. W moich urojeniach jesteś idealny - a w rzeczywistości... Rzeczywistość zrobi dla Ciebie wszystko. |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
_nasze zmysły tak czule zaplątane w sieć miłości.
_Zabierz mnie tam gdzie jaśniej świeci słońce.. _Niewiele warte marzenia Dziś rozkruszone w drobny pył. _Gdzie ta nasza dawna namiętność? _Wolna od wspomnień-skreśliłam to co było.
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
paralogiczna, z innej bajki, marsi89 <3 Noż cholera jasna, niech mnie ktoś za.je.biś.cie mocno przytuli! Pisze ktoś, a ma na myśli tego jednego- zgorzkniała samotna egoistka. Pragnie odrobiny szczęścia, jednej iskierki, która wznieci płomień gorących uczuć.
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
'Ciało pamięta przelotny dotyk, parę godzin bycia z kimś zostaje na lata.
Zapach włosów, potu, wilgotności, przypływa znikąd w środku dnia. Zamykasz się wtedy pod powieką, smarujesz maścią czarownic. I dotykasz językiem czubka nosa, dokładnie tak, jak on to robił. W inżynierii nazywa się to pamięcią plastyczną materiału, w chemi- pamięcią substratu, w życiu - tęsknotą. Tamtego dnia nie pomyślała o konsekwencjach. Nawet nie przyszło jej do głowy, że będzie musiała tyle za to zapłacić. Zapłacić za to, że spojrzała w jego niebieskie oczy i tak naiwnie się zauroczyła. Miałam świadomość, że przeżywam coś niezapomnianego - jedną z tych magicznych chwil, które jesteśmy w stanie zrozumieć dopiero wtedy, gdy już miną.' |
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
***** gdyby na świecie było mniej pretensji, było by zarazem mniej kłamstwa i obłudy. gdyby ludzie mieli odwagę przedstawiać siebie takimi, jakimi są, byli by szczęśliwi.. ***** nic chyba nie deprawuje tak duszy niż ta pewność, że ma się maskę dla świata a inną twarz dla siebie. ***** możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy. ***** możesz być gdziekolwiek, kiedy zaczyna się twoje życie. znajdujesz właściwą osobę i wtedy... wszystko jest możliwe. *****
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Czy słyszysz, gdy mówię?
Nigdy się tak nie czułam... Być może powiedziałam coś, co było złe Czy mogę zrobić to lepiej z włączonymi światłami? Proszę ucz mnie delikatnie, jak oddychać No dalej, strzępku miłości, trwaj jeszcze przez rok I mówiłam Ci, abyś był cierpliwy i mówiłam Ci, abyś był wspaniały I mówiłam Ci, abyś zachował równowagę i mówiłam Ci, abyś był dobry ... Kto Cię będzie kochał? Kto będzie walczył? I kto upadnie, daleko za Tobą? teraz gdy cała twoja miłość zmizerniała to kim do cholery ja byłam?
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
warto czekać?
malinowe usta. dziś znalazłam siebie. nie potrzebuję gwiazdki z nieba. siebie mi daj. opleć mnie swoim oddechem. a w powietrzu czuć tą nutkę nadziei. słodkie zapomnienie.
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
`obudziło się we mnie dawne pragnienie bycia w końcu docenioną przez kogoś. powróciło uczucie pustki, bezsilności, beznadziejności, rozczarowania niespełnionymi oczekiwaniami. pozostał tylko ten tępy ból psychiczny i świadomość emocjonalnego dna.
kakao trzeba pić w samotności, tylko wtedy w pełni możesz rozkoszować się jego zapachem, smakiem i ciepłem. Kakao odizolowuje od społeczeństwa. Codziennie piję kubek gorącego kakao. Najważniejsze to budzić się z kimś. Spać przytulonym, przytulanie jest ważne. Świadomość, że jeśli przyjdą potwory, ktoś z Tobą jest. To metafora, Potworów nie ma. Budzisz się rano, z ciepłym ciałem, czujesz oddech ukochanej osoby na swoim ramieniu. To jest to, przytulanie. I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ludzie chcą się dotykać. Chemia dotyku jest jedną z najbardziej fascynujących chemii. Prawdziwe kobiety mają w nosie sukienki, których nie założą i mężczyzn z którymi nie będą. Nie chorują, bo On kocha inną. Nie rozpaczają gdy Ten milczy, a Tamten odpisuje zdawkowo. Nie płaczą gdy są same. Nie słuchają ludzi w których potęgują kompleksy. Nie spotykają się z tymi, którzy marnują ich czas. Czują, że los zaczął się odmieniać i że są w stanie zrobić wszystko. Nie miewają złych humorów. Nie rzucają czym popadnie gdy dowiedzą się o zdradzie. Nad ranem wyglądają najpiękniej. Potrafią dostosować się do każdej sytuacji. Nie gaszą papierosów w filiżankach po kawie. Świetnie opanowały sztukę udawania. Nie czują złości gdy zobaczą inną w tej samej kreacji. Tak naprawdę, nie ma prawdziwych kobiet. Samotność to nie ilość znajomych dookoła nas. Samotność to stan duszy pozbawionej zaufania, bliskości emocjonalnej i wiary w drugiego człowieka.` |
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
ciiri, z innej bajki, bananowadelma - ♥♥♥ był tym, który dla kobiety złej doszczętnie znaczył więcej niż mięso zapakowane szczelnie w skórę o barwie wyblakłego różu z łososiem, więcej niż rozmówca, kochanek i sklep w jednym. był tym, którego pokochała, tym który okiełznał jej serce, tym, który je zostawił... pakt diabła z bogiem: miłość biegnie swoim torem. jakbyś dostał moje serce gubiąc je po pijaku wraz z kluczami. z chęcią usnęłabym ci na ramieniu, moje policzki ciężkie od łez poczułyby z przyjemnością ten subtelny dotyk zniszczonych linii papilarnych za którymi tak tęskniły. z chęcią usłyszałabym zachrypnięty męski głos mówiący dobranoc choćby miało to za dzień na nowo zniknąć... ile czasu potrzeba by nadzieja umarła? ile czasu by odeszła życiowa miłość z serca? gdybym była ideałem świat byłby zły. wczoraj, a dziś to kwestia minuty. gdy alkohol przestaje działać, nikotyna nie uspokaja, a samotne wieczory jak i imprezy stają się jednolite. wiec, że minęło za dużo czasu by on chciał jeszcze kiedykolwiek wrócić. żadne z nas nie mówiło o uczuciach, wiedzieliśmy czego chcą nasze ciała i dusze. to było piękne. poruszył głaz zwany sercem, wzbudził uczucia w kobiecie, która ich nie posiadała. odszedł... zostawiając jej serce nieokiełznane.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-07-04 o 00:19 |
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
misiok- pomiędzy takimi gwiazdami.. <buja w obłokach> dziękuję ; *
__________________ " I hate myself for still waiting for You. nienawidzę siebie za to że wciąż na Ciebie czekam. Sometimes I think.. Sometimes I don’t. Czasami myślę.. czasami nie. all I ever wanted was to be wanted. wszystko czego kiedykolwiek chciałam to być chcianą. someday, love will find You. pewnego dnia, miłość Cię znajdzie. doing what You like, is freedom. liking what You do is happiness. robienie co się lubi to wolność. lubienie co się robi to szczęście. "
zapytałabym, czemu nie jesteś teraz przy mnie ? Edytowane przez z innej bajki Czas edycji: 2011-07-04 o 00:22 |
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
CookieCrisp, z innej bajki,littledream- okradłam
Gdy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Był jednym z tych typów, którzy dostawali, to, co chcieli. Był jednym z tych typów, których uśmiech powalał młode fanki na kolana. Był jednym z tych typów, których chciałam miec. Jedna ścieżka, tysiące wyborów, miliony rozczarowań, setki miłości, miliardy sekund ulotnego szczęścia. Love is in the air? Widocznie nie nam było dane całowac się pod gwieździstym niebem. I niech życie toczy się dalej i daje mi tych cudownych chwil więcej i więcej.
Edytowane przez madeleineeee Czas edycji: 2011-07-04 o 01:02 |
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję pączuszki <3. przepraszam, że nie wymieniam, nie dziękuję każdej z osobna, ale jestem w trakcje zaliczeń na studiach i do tego praca. Staram się zaglądać najczęściej jak tylko mogę.
Kocham wszystkie <3. Wiesz, że wszystko czego Ci potrzeba, możesz zdobyć i osiągnąć sam. Nawet jeśli rozum zaczyna wątpić, serce nigdy się nie podda. Czy to miłość, gdy tęsknię jak Cię nie ma, a gdy jesteś myślę o tym by być sama?
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na Niego i czułam taką ogromną pustkę.. Nie ma już między nami niczego. Pusto, nic, zero. To takie smutne. Nie potrafimy ze sobą rozmawiać. Chciałabym mu zadać mnóstwo pytań, przeciez o tylu sprawach milczymy już całą wieczność. A zostało jeszcze tylko niedokończonych spraw, rozmów, oddechów, dotyków.. Wszystko musimy zwyczajnie zostawić?
Myślałam, że jestem silna i sobie poradzę. Myślałam, że j e s t e m, a tak naprawdę zniknęłam dawno temu, gdy oddałam moje serce i duszę, komuś, kto nie potrafił sobie poradzić z własnym 'ja', własnymi emocjami i oddechami. A co dopiero z moimi psychosmętnymi egzystencjalnymi analizami, uśmiechami i upadkami emocjonalnymi. Źle zaczęliśmy, od dupy stony, dosłownie. A teraz nie potrafimy skończyć. To takie smutne.. Nasycam się Twoimi słowami, każdym najmniejszym drżeniem powietrza z ust. To takie piękne. [...] muszę się odnaleźć, muszę. Musisz, wróć. Przestań życie, przestań. Wcale już nie chcę żyć. A przecież muszę.
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aaaj. to ty jesteś perłą <3 Okradłam z powyższych ![]() Może to wszystko by miało sens, gdybym umiała ograniczać swoje uczucia. Wiem: wróciłbyś, gdybyś umiał spojrzeć mi w oczy i nauczyć się kochać z tak wielką siłą jak ja. Może i jesteś taki jak inni, ale to ciebie kocham.
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
- jak tam? - pozytywnie, miło, słodko,radośnie, szczęśliwie, optymistycznie, kolorowo, czarująco, fascynująco, niesamowicie, pięknie, bajecznie, doskonale, zachwycająco, najfajniej na świecie. - serio? - nie. I możesz być z siebie dumny, jesteś autorem moich łez - tatoooo, wychodzę! - gdzie? z kim? - z przestępcami obrabowac bank. - to mogę? - pewnie, byle byś nie wróciła za późno Rzućmy monetę. Orzeł - jesteś mój. Reszka - jestem Twoja. |
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
'please wear the face the one where you smile because you lighten up my heart, when i start to cry proszę "ubierz" swoja buzię w uśmiech ponieważ ty łagodzisz moje serce, gdy zaczynam płakać please wipe that look out of your eyes it's bribing me to doubt myself simply, it's tiring proszę, skasuj to spojrzenie ze swoich oczu Przekupujesz mnie nim, żebym miała wątpliwości to jest męczące you made me want you you made me leave you you made me tumble and fall sprawiłeś że cie pragnę sprawiłeś że cie zostawiam sprawiłeś że przewracam się i upadam your were smiling in the spotlight dancing with the night the night fell off your mind uśmiechałeś się w oświetlonym tańcu z nocą noc upadła wyłączyła twój umysł' |
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
''Ulecz blizny na moich plecach, więcej nie będą mi potrzebne. Możesz je wyrzucić lub zachować w słojach.
Wszystkie moje zmory uciekły mi z głowy. Zablokuj drzwi, proszę nie wpuszczaj ich. Nigdy nie powinieneś był odchodzić, a teraz moja głowa pęka w szwach''
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
_popatrz na mnie. Znam miejsce gdzie możemy uciec.
_zabierz ze sobą nasze marzenia, chcę o nich zapomnieć. _nie oczekując odpowiedzi, czekam na to co przyniesie los. _zamknięta w otchłani swoich myśli. _Pamiętasz nasze wspólne plany? Jak kawałek papieru teraz je spalamy.. _Obojętnością okazujesz mi jak bardzo byłam dla Ciebie ważna.. _Każdą sekundę swojego życia chce wykorzystać na realizacje SWOICH marzeń.. _Przestałam udawać Już dawno wyłożyłam karty na stół.. _Nigdy nie przypuszczałam, że można nauczyć się oddychać z kimś w jednym tempie... Właśnie uświadomiłam sobie, że zapomniałam się przywitać. )No więc: Witam Was serdecznie;* :P
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
chicas, buenos días!
Nie wytrzymuje. Przyjdź, spójrz mi w oczy, potem bez słowa złap za rękę i przytul mnie, tak z całych sił. Cześć Życie, co tam? Dzień dobry, to biuro rzeczy znalezionych tak? Proszę Panii, ja szukam takiej cząstki mnie, którą prawdopodobnie zgubiłam.
![]() Edytowane przez misiok Czas edycji: 2011-07-04 o 15:47 |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje mężczyzny, który myśli, że jest dobrze, gdy jest naprawdę źle.
A wszystko, czego chcę od Ciebie to właśnie Ty. Naprawdę chcesz kochać mnie na zawsze? I wtedy powiem, że nic nie może pójść źle.. bo gdy jesteś zakochana, to co może iść źle?
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
ludwila, naiwna0, madeleineeee - Pyszczki Moje
![]() .. a wtedy nie liczył się kształt Jego ust a ich smak, nie kolor oczu, a ich niesamowita otchłań; wtedy liczył się On i ja. I to, kim byliśmy, gdy byliśmy razem. Mała, otrzep się z kurzu tamtych wspomnień przeszłość nigdy nie wraca. do tej pory zawsze byli razem.
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
W jej uśmiechu znajdowało się więcej promieni niż w całym słońcu. Te promienie wyciągały go z gęstniejącego cienia - ale on tego nie chciał. Mimo iż lubił ten uśmiech, to kochał cień.
Bo ona bojaźliwie pragnęła wzajemności; on tonął w egoistycznych pobudkach, jej usta całując. Stali pod psującą się latarnią - sami byli zepsuci. Topisz mnie w szumie wspomnień, w wypłowiałych kolorach ostatnich dni, w masie zduszonych szeptów, cichych jęków, śmiałej nagości. Topisz mnie, a mi brakuje tlenu - duszę się. Proszę o powietrze, o teraźniejszość, o intensywne kolory, o głośne jęki i nagość - teraz. Stał pod ulicą latarnią; ciemniejące światło ujmowało jego twarz w paranoicznym wyrazie. Wzrok miał dziki, choć nieporadny - nieporadny, bo poszukujący. A poszukiwał w tych ciemnościach czerwonej sukienki, zgrabnych nóg, bosych stóp. Gdzieś mignęła drobna postać, gdzieś cichy cichot się rozległ. Miał paranoję - w swojej głowie. Pokój był niewielki, a jednak przytłaczał dziwacznym ogromem, który dusił jakiekolwiek uczucia. Brak ekspresji zamykał mi nieodwracalnie usta; leniwie staczałam się w narastającą ciemność, w nieopanowaną dzikość absolutu - a on mi cichutko do ucha szeptał: chodź do mnie, chcę cię - więc poszłam. |
|
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
" Nie wiem ile łez jeszcze trzeba wylac, aby oczy przejrzały i zobaczyły znów, że życie przecież piękne jest. Nigdy nie byłam zazdrosna o inne dziewczyny, nigdy przez Ciebie nie płakałam, nigdy nie interpretowałam nocami Twych spojrzeń, a jednak kochałam Cię, w moim małym jak pudełko od zapałek, świecie. Będzie tak, jakbyśmy się nigdy nie znali. Świat tak pięknie oszalał. ... i właśnie w takich chwilach moje motyle w brzuchu, wyrywały się, by stamtąd wyjśc i powiedziec mu prosto w twarz, aby ogarnął swoje uczucia. Nie chcę więcej płakac po nocach, ani cierpiec. Chcę Cię zwyczajnie, szczęśliwie kochac, rozumiesz? Więc nie utrudniaj mi tego. Miliony epizodów i scen, z których wyciągnięte wnioski pójdą w zapomnienie, gdy znów na mnie spojrzysz. "
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
najgorsze, są chwilę, gdy leżąc na podłodze ze słuchawkami,
w uszach, uświadamiasz, sobie, że do niczego nie dążysz, że nie masz nikogo, komu by ciebie brakowało, że tak naprawdę nie masz nic. Zaciągnęłam się z myślą o Tobie. Wypuściłam dym z nadzieją, że o Tobie zapomnę. osacza mnie naraz dwadzieścia piec tysięcy rożnych doznań. You say good morning When it's midnight Going out of my head Alone in this bed I wake up to your sunset It's drivin me mad I miss you so bad and my heart heart heart is so jetlagged /Ty mówisz "Dzień dobry" Kiedy jest północ Wychodząc z mojej głowy Samotnie w tym łóżku Wstaję z Twoim zachodem słońca To doprowadza mnie do szaleństwa Tak strasznie za Tobą tęsknię I moje serce, serce, serce jest zmęczone tymi podróżami.
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
czas może nas zmieniać,
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
ludwila, naiwna0, madeleineeee Pyszczki Moje
![]() Wiec kara za ta kradziez z mojej strony musi byc to samo :d talenciaroo ` Chciałabym móc wylogować się z tego życia. i móc zacząć od nowa. założyć nowe konto. zmienić się. edytować. byłoby bajecznie. bo nie powtórzyłabym już tych błędów 'Rób co chcesz' - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza. Powód jest beznadziejnie prosty. Składa się z dwóch liter. On. ` Edytowane przez naiwna0 Czas edycji: 2011-07-04 o 18:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

cuuudowne!

)