|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Troszkę sobie poczytałam, może którejś się przyda. Ja wydrukowałam to wielkimi literami i powieszę na lodowce jak mój J. wróci
"Czy uprawianie seksu przyspiesza poród? Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi, uwalnia oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową. Męskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy. Ale przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży. 3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej. Cześć ginekologów uważa, ze stosunek płciowy może pomóc w rozpoczęciu porodu przy ciąży przenoszonej." |
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Trzymam
za dzisiejsze wizyty i za ktg ![]() Vaniliova ja też właśnie jutro mam ostatnie zajęcia z SR i mam zamiar spytać tam o to ktg ![]() Powiem wam że coś się zaczyna chyba u mnie dziać, ale nie wiem jak to opisać - na pewno szop siedzi w norze albo uciekł i go nie zauważyłam Ale od wczoraj jakoś słabo się czuję, w głowie mi się kręci, dziwne kłucia i pobolewania mam w dole, ale takie delikatne. No i jak na początku ciąży non stop przychodzi do mnie jeden z kotów szwagierki i się kładzie na kolanach i tak śpi, a drugi który zawsze ode mnie uciekał podchodzi i się łasi Może wyczuwają coś???Nie miałabym nic przeciwko jakby młody w dniu jutrzejszym przyszedł na świat Dzisiaj nie bo mam jeszcze parę spraw do załatwienia, ale jutro jak najbardziej może No i być może spełni się mój sen - mówiłam komuś na spacerze z młodym, że urodził się 5 lipca
|
#4833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem strasznie mściwa i podla (tak moja mama mowi) i jak sie ze mna zacznei to trudno mnei potem z amoku wyrwac ![]() dziekuje ![]() Cytat:
np. Tż pyta : porozmawiamy jak wroce a ja odpowiadam : nie mamy o czym ![]() no coz trzeba byc konswekwentnym w dzialaniu hehe ![]() |
||
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę zatem, że nasi mężczyźni kochani najpierw chojraków udają, a jak przyjdzie co do czego to uciekają gdzie pieprz rośnie ![]() Cytat:
![]() A my kończymy dziś 36 tygodni
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa promocja
![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wyprzedaz-...s-p-10343.html szkoda że taki brzydki
|
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
my juz po wizycie
pan doktor bardzo zadowolony przytylam tylko 1,3 kg ciśnenie dobre serduszko małego też ładnie bije dostalam śiweżutkie zwolnienie i skierowanie na morfo,mocz anty HCV i WR kazal obserwowac ruchy (tylko nie wiem jak? ) co powinno mnei zaniepokoić???? ![]() teraz kawka i big milk ![]() przynioslam pudelko ze sklepu na dole i bede pakowac rzeczy dla Igora te na 74 cm i wiecej zostawie tylko te 56-68 a reszta do piwnicy bo miejsca mam malo...... ...ale to dobrze niech czuje strach
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piątek wieczorem przed 20 pojechaliśmy jeszcze na zakupy do Biedro i Tesco bo się tż-towi zachciało zaszaleć trochę po wypłacie, kupiłam w Biedro caaaałego arbuza po 1,39 za kilogram i czeka na zjedzenie bo z rana obaliłam reszte ćwiartki kupionej w piatek rano. w sobote tż z moim tatą przerabiali ścianę w garażu to czasem do nich zaglądałam z kawą i zarciem - w międzyczasie robiłąm z mamą gołąbki, potem karpatkę piekłam z galaretką bo gości-sasiadów zaprosiliśmy na wieczór z roczną córeczką, w niedzielę pospaliśmy do 8,30 - potem do teściowej na mszę rocznicowa za ojca tż-ta, obiad, wróciliśmy po 15 do domu, chwilę przed tv, potem wujek mój wpadł do nas i siedzieliśmy do 20 na dole u rodziców z nim, potem ogladałam CSI Miami i już nie miałam siły zaglądać. Ale co z tego jak spać nie mogłam podobnie jak Ty, mega problemy z oddychaniem, jeszcze jak chodze to ok ale jak usiądę to się czuje jak ryba wyjeta z wody bo tchu mi ciężko złapać. Teraz brzuch niby miękki ale w nocy twardniał, wzięłam no-spę ale niewiele pomogło, mała brykała cały czas i to drażniło macicę do napinania. Do tego wstawanie na siku to chwilę - i można wykorkowac Do tego jeszcze teraz nawet jak siedze w fotelu z lapkiem to mi się wypina koło żołądka i normalnie boli jakbym miała kamień pod żebrami a to tylko noga ![]() w wczoraj nad ranem zrobiłam siku i tak mnie w nerce zaczeło boleć że się zmartwiłam - tak mi się strasznie chciało a jak już skończyłam to zaczęło się takie kłucie w nerce.. ale pobolało chwilę i przeszło. Pewnie przez to że ciśnienie duże miałam na pęcherz i szybko się wysiusiałam i przez to takie kłucie.
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana może chociaż trochę uda mi się ciebie pocieszyć - u mojej mamy nerka zaczęła boleć dzień przed porodem
Więc skoro od wczoraj cię boli to może rzeczywiście będziesz w tych magicznych 4% ![]() A mój P. też zaczyna odczuwać napięcie - jak się w nocy przekręcam z boku na bok to się budzi i pyta czy wszystko w porządku Ale wypędzania Natana z brzucha też się boi
|
#4840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Specjalnie tak urlop zaplanowali? za wizytęCytat:
![]()
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek gratulacje!!! Śliczny chłopak!!!
![]() Brzuszki fajne ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() :kc iuki:Ja też z tych, co ostatnio kiepsko śpią... Zastanawiałam się, czy będzie jeszcze kiedyś tak, że zasnę wieczorem i obudzę się dopiero rano? chyba nieprędko Ale już się przyzwyczaiłam...Myślałam, że wezmę się za pranie Dzidziolowych ubranek, ale pogoda paskudna (teściowa się mnie pytała, czy ręcznie będę prać )...A teraz zmykam, bo umówiłam się z koleżanką ze studiów. Muszę korzystać, bo za niedługo utknę w mieszkaniu na jakiś czas... |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet, dobrze że wszystko w porządku
|
|
#4844 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() szybko szybko bo mały śpi nadrobiłam ze dwa dni ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam mocne Piękna Cytat:
Beatko jasne nie daj się za fraki i do łózka z tż mój dziś tak patrzy na młodego jak się karmił i puka go w plecki i mówi ty młody jak możesz to były moje zabawki![]() ![]() piszę żebyście mnie z listy nie usunęły sweet może już odpuść mężowi szkoda żeby te ostatnie dni zmarnować na kwasy kurde nie wiem czy zdążę opisać poród zrobię sobie notatkę bo bym musiał chyba na raty
|
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet za darmo bym go nie chciała ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Rany, normalnie październik mamy za oknem ![]() Pięknie wszytskim dziękuję za kciuki!!! Za godzinkę będę wychodzić ![]() wow! ![]() Cytat:
Cytat:
Myślałam, że każda mama tu odpisze że torba wręcz ważniejsza od wózka Ja właśnie myślałam, że do niej się pakuje pieluchy, jakąś butlę potem, te wszystkie akcesoria do przewijania itp itd. I że tak na każde wyjście, każdy spacer...![]() ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-04 o 11:18 |
|||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz co jak możesz tak myśleć
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ponawiam pytanie o allegrowicza my-baby-love , czy któraś robiła u niego zakupy ??? Bo aukcja się kończy http://allegro.pl/4el-zestaw-135x100...677620541.html |
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakimś cudem nie napadne na niego do tego czasu ![]() mój tez się śmieje że teraz to z Julką będzie się musiał podzielić bo do tej pory moje piersi to były jego zabawki na wyłączność pisz po kawałku gdzieś w pliku a jak będziesz mieć czas to nam wkleisz całość Marinka pisała w notatniku na raty bo wiadomo że przy maluchu to ciężko o czas wolny fajnie że wpadłaś do nas kurde a ja nadal głodna jestem... zjadłam z rana dwie kanapki bo mi tż zrobił jak sobie do pracy kanapki szykował, potem zjadłam arbuza, poprawiłam za chwilę kubkiem kakao z dwiema kanapkami z nutellą, teraz zjadłam dwie połówki bułki zwykłej z sałatką z makreli pikantną i nadal głodna jestem żarłok mi się włączył
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie w szpitalu wysyłają takie zaawansowane ciężarówki na regularne ktg ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Brunetko - komentarze ma świetne więc ja bym się w ogóle nie bała. To jedyne kryterium którym ja się kieruję przy wyborze sprzedawcy - nie opiniami znajomych tylko tymi opiniami na stronie. Bo trudno sobie załatwić ponad 4 tysiące fałszywych komentarzy
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihih nie dam się tak łatwo wywalić ale jak jest maleństwo to całkiem inny wymiar czasowy mam do dyspozycji
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Martwiłam się o youyou, bo od wczoraj rano nie dała znaku życia... Myślałam że może coś się zaczęło dziać
Ale napisałam do niej i wszystko jest w porządku, nadal są we dwie ![]() A to milczenie to tylko awaria internetu ![]() Kazała Was uściskać
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolki dawno nie było... od Margaret też żadnych wieść... ciekawe co u Belli i dziewczynek - chociaż w tym wypadku tym bardziej nie ma czasu na neta
|
|||
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko ja zamawiałam u innego sprzedawcy, więc niestety nie pomogę
![]() Sweet gratuluję wizyty
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... chyba mała mi uciska na jakiś nerw.... od wczoraj co chwila łapie mnie skurcz w prawej pachwinie
![]() Miała tak któraś? |
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już odpisałaś ale ja jeszcze nie zdążyłam doczytac.
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
za przykładem Marinki piszę na raty
![]() ułożyłam się do wyrka na mojej super podusi o 23 poprzewracałam się do pierwszej mały się prawie cały dzień nie ruszał wspomnę tylko że w ten dzień zaparzyłam pierwszą filiżankę liści z malin hahahhaha ale działa!!!! więc ledwo usnęłam a tu jak nie chluśnie myślę jezu posikałam się!! wyskakuję z łóżka a tu leci dalej no to chop po ręczniki i mówię kochanie wstawaj wody mi odeszły młody jak sprężyna z wyra no to jedziemy!!! a ja w śmiech że najpierw to mi kanapki niech zrobi wezmę tylko prysznic ogolę nogi i niewymowną pozbieram się i potem możemy jechać!!tak tez zrobiłam o 2.40 wyjechaliśmy zrobili ktg i na pato bo skurcze są ale nie regularne i tak cały ranek i aż do popołudnia chodziłam wymieniałam sobie podkłady bo wody cały czas się sączyły przyszła lekarka i mówi ze to pewnie śluz hahahahah potem ją nazwałam pani śluzynka (sory ale wiem jak wygląda śluz a jak wody!!!) rozwarcie na dwa palce w końcu koło 18 zabrała mnie na jakąś skopie zobaczyć czy wody są przejrzyste włożyła mi taką rurę że myślałm że popuszczę jak bozie kocham!! była tam położna i namówiła lekarkę żeby przebiła pęcherz jeszcze od dołu bo mój pękł z góry no więc znowu pociekła aż na podłogę na zacne pantofelki pani śluzynki![]() skurcze były już tak co 7 minut dość tęgie to chop siup na porodówkę z ta super położną (dostała potem wielkie pudło czekoladek cud miód kobieta!!) więc daję piła prysznic piłka prysznic i nic dalej 3 dostaję zastrzyk wzmacniający skurcze i dalej jadę ze skurczami i prysznic mąż mnie biedny musiał siła wyciągać z wody tak mi fajnie tam było oddychałam jak mnie nauczyła pani z sr bardzo pomagało!! no to 20 dalej nic no to siup butla dożylnie glukozy bo już miałam dość no to dostałam powera i skacze na tej piłce kręcę biodrami jak Shakira a dalej nic 22 przychodzi lekarz i mówi ze ten poród nie postępuje prawidłowo i oksy no to piję o matko to były skurcze dopiero ledwo tchu szło nabrać ale daję radę 22 30 doktor sprawdza dalej 3 a ja skurcze na 100% mówi cesarka nie ma wyjścia mały źle się główka ustawił no to ja w płacz bo ja sama chciałam i proszę jeszcze o 15 minut że może puści to mi dał te 15 minut ale nic z tego dobra podpisuję wszystkie papiery przy trzecim podpisie zapomniałam jak mam na nazwisko!!! zacewnikowali mnie wszytko to przy biednym Michale który ze skóry wychodził okłady robił podnosił nogi co tylko !! no to jazda ze skurczami na maksa a tam mnie już wita anestezjolog michał został na korytarzu!pan wkłuwał się między skurczami 4 razy nie mógł się wbić ja się cała trzęsłam nogi jak galareta wyglądałam jak ta laska z klątwy mokre czarne włosy na twarzy trzęsące się członki i dziwny oddech !!i po chwili AAAA nie boli!!!! co za ulga godzina 23 30 widzę jak moja mała niebieska dzidzia leci do kącika noworodka i już nic nie było ważne utkwiłam w nim wzrok i tylko to się liczyło łzy pociekły same pierwszy krzyk jak cudownie się darł a całe malutkie gardełko potem mi go pokazali na chwilkę i już mierzenia ważenie 57cm szczęścia i 3830!! moja kluseczka!! poszyli mnie ładnie poprosiłam panią śluzynkę o ładny szew po chwili już byłam z małym na sali po operacyjnej z mężem!! Boże czy było warto??? dałabym radę jeszcze dwa razy tyle wytrzymać dla tej małej istotki która śpi właśnie obok mnie w wózku i pozwala mi napisać ten referat dla ciotek wizażanek!! dziękujemy za smsy kciuki i pamięć!!! jeśli są błędy przepraszam śpieszyłam się!
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że się uspokoiłas i jednak przekonałas troszkę do mieleckiej porodówki, bo wiem jak bardzo się bałaś rodzić w Mielcu. Ja od początku nie brałam pod uwage innego szpitala, stwierdziłam że tyle babeczek tu rodzi to i ja dam radę, super że synek zaczął "współpracować". za wtorkowe kontrolne usg.Sweet właśnie doczytałam o co poszło z małżem a to przepraszam bardzo - słusznie odstawiasz fochy - ja za taką akcje nocowania poza domem i brak kontaktu bym chyba udusiła gada ta laska też niezła pinda, żeby tak odszczekiwać się jak nawet nie wie co jest grane, włosy bym wydarła małpie jednej ![]() a męzuś też nagrabił sobie ładnie - żeby tak bez kontaktu na cały wieczór i noc, a co jakby się coś zaczeło dziać? bezmyślnie postąpił jak dzieciak...
|
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, zrobiłam przegląd szafy i tak szczerze mówiąc, to wchodzę tylko w jedne jeansy, które kupiłam za czasów kiedy wyglądałam jak ludzik michelin Wtedy nawet nie zdążyłam ich dobrze ponosić, bo zaraz wzięłam się za siebie, a teraz są mega dopasowane. Nawet wtedy były ciut za duże. Drugie ledwo wchodzą na tyłek, reszta - nie ma szans
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

za dzisiejsze wizyty i za ktg
Ale od wczoraj jakoś słabo się czuję, w głowie mi się kręci, dziwne kłucia i pobolewania mam w dole, ale takie delikatne. No i jak na początku ciąży non stop przychodzi do mnie jeden z kotów szwagierki i się kładzie na kolanach i tak śpi, a drugi który zawsze ode mnie uciekał podchodzi i się łasi
Może wyczuwają coś???
No i być może spełni się mój sen - mówiłam komuś na spacerze z młodym, że urodził się 5 lipca 

Zakończone: 2

jakbym miała kamień pod żebrami a to tylko noga

może jakimś cudem nie napadne na niego do tego czasu