|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Sms od margaret:
"My dalej w szpitalu, bo mały złapał zapalenie płuc i jest na antybiotykach, może dopiero na niedziele wrócimy jak dobrze pójdzie. Pozdrów dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Jesteś bardzo dzielna!!! Opisy porodów są takie wzruszające. Szczególnie to co piszesz na końcu - że warto, warto, warto!!! ![]() Mam nadzieję, że żadnych leków ze szpitala nie wyprowadziłaś, przemytniczko ![]()
![]() |
#4863 |
Rozeznanie
|
przyszla mi dzis koszulka do karmienia ,patrze a tam nawet niedrepki dla malej z takim samym wzorkiem hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() U nas też pogoda paskudna ![]() Bartessa ![]() Agula ![]() Adagaus, blondynkapoznan, Karolineee ![]() Karolineee śliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]() SweetAngel ![]() Shira dziękujemy za opis porodu ![]() ![]() ![]() Dziękuję za kciuki odnośnie ktg, ale u mnie się jeszcze nic nie dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |||||
Zadomowienie
|
witajcie
![]() tak was od wczesnych godzizn nadrabiam, ale z przerwami (wlaczniw z pol godzina drzemka) tesciowie pojechali mam czas dla siebie ![]() Cytat:
![]() i super ze juz w domku ![]() Cytat:
![]() kciuki za regeneracje mamusi ![]() dziekuje ![]() czyli mam 3 na tapecie: Hevea, Alvi i Janpol Cytat:
![]() i za usg ![]() tez uwielbiam ![]() brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam torbe w komlecie do wozka, nie jest duza, nie jest tez obciachowa wiec bede jej uzywac, mysle ze na dluzsze spacery, kiedy np do mamy pojde - wtedy jakas butelka, pieluszka, ubranko na zmiane czy ochraniacz p/deszczowy.. na takie dupersznitki
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Shira_83,
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4867 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Ja na 15.15 mam dzisiaj wizytę w poradni patologii ciąży. I skromnie proszę o kciuki ![]() Trzymam również kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
#4868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy za opis porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzielna kobieta z Ciebie! ogromne brawa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech poczuje jak Ty sie denerwowałaś, ja myślałam że o coś "mniejszego" poszło, jakąś drobnostkę a nie że aż taką akcje odsatwił. Kara musiała być, ale już dzisiaj bym powoli odpuszczała ale pozwoliła się jeszcze porozpieszczać na przeprosiny - niech się postara. Lilkaa82 - Jaka Karolinka piękna ![]() Natka - gratuluje egzaminu i zakończenia sesji - ja tez już po sesji - to co możemy iść rodzić? ![]() a co do podpisu w suwaczku - to muszę koniecznie pokazać go mojemu tż-towi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Jeśli chcesz je kupić to szukaj na all - można znaleźć różne MM w zestawach po kilka dużych opakowań znacznie taniej niż w sklepie. Znajoma mojej mamy tak kupowała Enfamil prze allegro bo tylko to MM tolerowała jej córeczka - a wysyłkowo wychodziło sporo taniej niż w sklepie.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sweet ![]() opieprzyłam dziś jedną kobietę, zwykle mi się to nie zdarza, ale tym razem jakoś.... szłyśmy do przedszkola, deszcz pada, kałuże, a ta zasuwa swoim małym samochodzikiem po takiej żuzlowej drodze i oczywiście nas ochlapała, ale dorwałam ją pod przedszkolem i powiedziałam, żeby raczyła bardziej uważać ![]() dobra idę coś konstruktywnego porobić, żelazko woła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętasz kochana jak Ci pisałam że gdybyś nie miała co z nimi zrobić to ja się nimi chętnie zaopiekuję? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() uwielbiam czytać takie coś - bo jakoś wtedy mniej boję się porodu ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale u mnie deprecha za oknem ![]() wybieram się do warzywniaka po jakiś owoc ale psa bym nawet nie wypuściła na taką pogodę.. ciekawe czy moje opuchnięte stopy wejdą w kaloszki
![]() |
#4875 | ||
Zakorzenienie
|
Brunetko dziękujemy za informacje od Margaret -żeby Marcelek wrócił szybko do zdrowia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mąż też ma obawy przed seksem, ale wkońcu stwierdził "skoro ma to pomóc..." ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
eh wiem ze i ja sie poplacze jak uslysze pierwszy krzyk malego juz na sama mysl mnie w gardle sciska ![]() Cytat:
a ta gowniara mnie poprostu tak wkurzyla ze nie wiem...... ale jeszcze przyjdzie na nia czas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-07-04 o 11:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() jestem.. nie rodzę ![]() Ale właśnie widze że działa ![]() Brumeczku dziękuję za troskę, miło mi się zrobiło że o mnie pamiętacie ![]() ![]() Teraz lecę nadrobię bo trochę naskrobałyście ![]()
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczyła by się paniusia jeździć ostrożnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki!
Brumek, brzuś śliczny, tęsknię za swoim o takiej wielkości ![]() Cytat:
Malutki wygląda na grzecznego chłopca! Fajnie że zdążyliście ze zdjęciami z brzuszkiem, bo teraz to już Szymuś w całej okazałoscie będzie się okazywał! ![]() A my dzisiaj zaczynamy 36 tc ![]() Tytuł nowego wątku zajefajny ![]() ![]() Ja też poza T. nikogo nie chcę widzieć w szpitalu, ale póki co nikt się nie zgłasza na ochotnika. A nie chcę, bo sama nie wiem jak to tam będzie - nigdy nie leżałam w szpitalu, boje się że będę nieporadna przy dziecku i narażę się na kolejne dobre rady... Sama byłam u kolezanki raz w szpitalu z kapustą na piersi i czułąm się nieswojo wśród leżących zmęczonych kobiet - nie chciałam im przeszkadzać. Kiedy leży na sali kilka kobiet, to u każdej 1 osoba w odwiedzinach to już tłok gotowy, a to przecież takie intymne chwile... Poza tym teście 30 km od nas, a moi rodzice środek żniw będą mieli, więc się nie spodziewam ![]() Zdecydowaliśmy się na wózek (pomimo tesciowej "a ja nie wiem co Wy się z tym wózkiem tak sracie?" - coś tak czuję, że chodzi o zabobon ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrabiam dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
czy u Was tez leje od rana
![]() ![]() ide na obiadek..... dzis kalafiorowo - koperkowa a na drugie hm.... ? sie zobaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Rozeznanie
|
margaret niedobrze z tym zapaleniem ,mam nadzieje ze sie szybko malutki wykuruje
![]() ![]() ![]() karoline brzuszek sliczny taki zgrabniutki madziulka ![]() shira piekny opis oczywiscie sie poryczalam |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Agula nie wiem czy ten wózek faktycznie brzydki na allegro nie wygląda źle
http://allegro.pl/i-coo-plasma-bests...692315190.html rzecz gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo ![]() czy ja tez bede taka dzielna? jednak to na prawde dodaje sil, mozna zniesc wiele, bo final jest ogromna nagroda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na wiesci martwie sie o nerolke, dlugo juz cisza ![]()
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
kurcze weekend a Wy tak szalejecie z postami
![]() Ja też małą czuję baaardzo nisko, czuję jak mi normalnie główką się wpasowuje między kości ![]() Dziś w nocy nie spałam od 2 do 4 bo mnie tak zgaga paliła, płakałam z bezsilności, bo akurat mi się gascovin skończył. W końcu siadłam normalnie na łóżku i tak siedziałam ![]() Wiecie ja już wolę te skurcze niż tę cholerną zgagę ![]() Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Fenoterolu i zobaczymy co będzie się działo ![]() CarmelaSoprano na laktację to podobno jak najczęściej przystawiać i woda, woda, woda i picie duużo wody
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-04 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadrabiałam od rana posty z całego weekendu i dopiero skończyłam - nie lubię mieć zaległości ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamiętaj że ja też mam Twój nr tele więc jak coś to będę uderzać do Ciebie ![]() Cytat:
![]() a ja nic kompletnie od rana nie zrobiłąm, siedze w fotelu, czytam, nadrabiam, jem i chodzę na siku - cała moja egzystencja od 6 rano ![]() ale się usprawiedliwiam bo tż mi pozwolił już tylko leżeć i pachnieć do porodu - więc tylko coś do żarcia naszykuje i mam wolne ale mnie gniecie z boku pod żebrami.... ałaaaa.... idę się rozchodzić bo przyrosnę do fotela ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 12:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i mam nadzieję, że potencjalne współlokatorki z sali poporodowej też nie będą spraszać pół rodziny w odwiedziny bo sorry, ale kobieta w pidżamie, wymęczona porodem to nie jest miły widok, dla mnie to będzie krępujące i już. Pidżama to jednak bielizna a ja w bieliźnie pokazuję się tylko mężowi. W ogóle uważam, że w każdym szpitalu położniczym powinien być zakaz odwiedzin na salach poporodowych. Jak ktoś chce przyjść w odwiedziny i mama też tego chce to powinny być jakieś pokoje odwiedzin czy coś takiego. Na salę powinni mieć wstęp wyłącznie tatusiowie. Cytat:
![]() na pewno chodzi o zabobon teściowa pewnie myśli, że pójdziecie do sklepu i wrócicie od razu z wózkiem, ech..
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||
Zadomowienie
|
Co do karmienia, to ja jestem na nie nastawiona psychicznie, chociaż nadal wydaje mi się to mało fajne, chyba jeszcze nie czas na mnie... Ale chciałabym karmić jak najdłużej, po powrocie do pracy też, tym bardziej, że w tej sytuacji będę 1 h wcześniej do domu mykać do dizeciaczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
BAN stały
|
Zaneta88, Brunetka i Nerola spisalam wasze numery, jak co to bede do Was pisac
![]() Torba spakowana, ![]() Maly wali jak zly, chyba czuje ze jestem zdenerwowana. dostałam kilka takich strasznych przeszywających skurczy ze aż zaczęlam syczec... ale przeszlo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.