|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
), w każdym bądź razie super się piorą. Oczywiście zrobię zdjęcia. Ja mnóstwo dodatków kupuję na giełdzie kwiatów. Jak spać nie mogę to jadę na 6 rano w sobotę Jest tam zawsze wiele ciekawych rzeczy i ceny normalne ![]() Dziewczyny, wiem, że są różne zdania na temat szkoły rodzenia. Ale ja jestem "ciemna" w opiece nad noworodkiem. Słyszałam, że instynkt i tak powie mi co mam robić. Ale postanowiłam na zajęcia chodzić. Mam nadzieję, że nie będziecie mnie od tego odwodzić Wiem, że to sporo kasy, ale zdecydowałam się i już Zobaczymy jak to będzie.
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-07-04 o 11:52 |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk ja nie będę odradzała Ci szkoły rodzenia.Za bardzo nie wiem jak się opiekuje małymi dziećmi bo juz mi się zapomiało,ale liczę,że jakoś to będzie...
mi się podobają ładnie przystrojone stoły,itd,ale mój tż nie zwraca na to najmniejszej uwagi więc i aj zrezygnowałam z różnych rzeczy bo jak ciągle słyszłam,że "a po co " albo "że to nieważne" to przykro mi się porobiło tyle razy,że zrezygnowałam...
|
#2973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup sobie dobra ksiazke- ja mam "co nieco o rozwoju niemowlat" Zawitkowskiego- do poradnika jest dvd jak kapac, nosic, karmic, przewijac itd. facet jest fizjoterapeuta i pieknie wszytsko objasnia zreszta tak jak masz racje na pocatku instynktownie- w szpitalu polozne powinny pomoc w kwestii przewijania, noszennia karmienia itd. w irlandii pomagaly przy pierwszej kapieli, a juz z karmieniem to na kazde zawolanie tlumy konsultantow laktacyjnych lecialy ciekawe jak to w polsce
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym pochodzila po to zeby z innymi ciezarowkami sie spoitkac i pogadac, spokojnie mysle nikt nie bedzie nikogo odwodzil od sr
ja uwielbiam ladnie przystrojony stol, do kolacji zawsze chcialam ladnie wszystko robic ale nie zawsze mi wychodzilo hehehehe a moj tz to by zauwazyl nawet gdybym jeden wlos na inny kolor przefarbowala, on zwraca uwage na nawet najmniejsze szczegoliki.
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem niepocieszona
Rano grzecznie się przywitałam z wami, napisałam długaśnego posta, i mi go zeżarło . Dopiero teraz weszłam na wizaż patrzę a tu nie ma nawet śladu , wrrrr.To piszę jeszcze raz ![]() Seona tak, ja z podkarpacia, i u nas takie mini mini zoo jest koło Lubaczowa, ale tam nie byłam jeszcze, a drugie koło Tomaszowa Lubelskiego, tam wczoraj byliśmy, mało zwierzątek ale jest stadnina koni, wypasiony plac zabaw, miejsce na grilla, boiska do gry i wogle full wypas. A na dodatek za darmo wsio. Jedynie w barze się płaci za jedzonko, i można zwierzakom kupić smakołyki. Ogólnie polecam Dygotka ta moja koleżanka oczywiście wpadła, ale co komu do tego . Teraz chłopaki mają, jeden dwa a drugi 7 mcy i za rok będą super kumple do zabawy i do rozrabiania.A mojej mamy znajoma urodzila córkę w styczniu, zaszła po 2 mcach i w grudniu urodziła drugą córkę, ma dwie córki z tego samego roku a nie bliżniaczki, a podobne do siebie bardzo bardzo Dziewczyny zgadzam się, też nie poszłabym do szkoły rodzenia, przy porodzie nie jest się samemu, wszyscy mówią co trzeba robić, poza tym kobieta działa pod wpływem swojego organizmu i jego sygnałów, gdyby skurcze były bezbolesne to może i dobra by była zabawa z wykorzystaniem wiedzy ze sr a tak to kiszka Dziewczyny ja mam dziś wizytę, i usg i dowiem się być może płci Jadę na 15tą, na usg, a od 16tej wizyta więc koło 18tej wrócę, bo zakupy itd. Tylko że nie wiem czy lekarz nie będzie zdziwiony jak wparuję z mężem i synem na usg , ciekawe te moje chłopaki jak nie wiemZa godzinkę wskakuję pod prysznic, zabiegi kosmetyczne itp itd i myk do gina. Czekałam na tę wizytę miesiąc a na usg to chyba 8tygodni . Moja dzidzia jak na złość od rana cichutko siedzi i ani drgnie, ale wczoraj szalała na maxa.Co sportów to ja mam w domu przy synku , chyba każda mama tak ma jak już jedna pociecha biega po domku, bądź dwie. Zwłaszcza te mamy które mają roczne dziecko bądź dwuletnie. Trzylatki to już więcej samodzielności, ale i tak jeśc, piś, siusiu, ubrać wyjść itpMarejta współczuję ci znoszenie fochów tej baby, nie zawracaj sobie nią głowy, olej i tyle Ja dziś na obiad serwuję kapuśniak, i cukinię w panierce z surówką z kapusty pekińskiej więc zapraszam
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
glamourous to ta książka?
http://www.empik.com/mamo-tato-co-ty-na-to-zawitkowski-pawel,prod59024630,ksiazk a-p_id=2 a nei już znalazłam ,że to ta książka http://www.empik.com/co-nieco-o-rozw...0200,ksiazka-p
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-04 o 12:11 |
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez beda tez polozne do domu przychodzily , moja byla super kobietka!
pokazywala mi jak obcinac paznokcie, jak dbac o pepek i tak dalej... byla przemila, dzwonila i pytala jak tam teraz bede miala inna bo przepisalam mala do innej przychodnii i tam tez 2 dziecko zapisze.
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
No to u Nas połowa drogi za Nami :-* Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u przyjaciółki cały dzień od 12 do 22 - było super gdyby nie pogoda. Cały dzień przesiedziałam,a wieczorem dzidzia king-boxing ćwiczyła u mamy chyba )Przyszła do mnie bluzka ta różowa co kupiłam za 13zł jest super ![]() Jeśli chodzi o wypominanie ciąży czy z wpadki czy nie. To nie ich sprawa ja tak uważam. U mnie było tylko jak za mąż wyszłam kiedy będę w ciąży itd. To odpowiadałam jak Bóg da to będzie. I koniec tematu. Uważam też że nawet jak dziecko jest z "wpadki" to tak samo będzie kochane jak planowane.
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-04 o 12:14 |
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiałam się nad opieką położnej podczas porodu - koszt 1.500 lub ze znieczuleniem 2.000
podobno jak coś się złego będzie działo to i tak mamy zapewnioną fachową opiekę. Radzicie mieć "swoją" położną na czas porodu czy niekoniecznie? Bo nie ukrywam że mam straszny dylemat, z jednej strony boję się porodu, a z drugiej to kupa kasy...
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
co do SR to u mnie jest za darmo przy szpitalu w którym chce rodzić, więc zapewne skorzystam.... nie wnikam czy cokolwiek sie naucze, czy cos bede pamietac, ale mysle ze dla kogos kto jest kompletnie zielony takie zajecia, zwłaszcza za free, sie przydadza....
ja za godzinkę zmykam na połówkowe
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
"ela3010 -Dziewczyny ja mam dziś wizytę, i usg i dowiem się być może płci
ela trzymam kciuki za wizytę ja mam wizytę w czwartek i też mam nadzieję, że poznam w końcu płeć maleństwa. Chciałabym już zacząć kupować jakieś ciuszki Ja sobie odpuściłam USG 3D, więc będzie kasa na szkołę rodzenia
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba,że poród będzie trwał pare dni to może suma by wyszła 1500... ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- 3D to poodbno w III trymestrze ładnie wychodzi,ale my w ogóle nie chcemy takiego tylko zwykłe 2D,ale o tym to juz pisałam kilka stron wstecz..
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym poloznej prywatnej nie brala, ona nie zrobi nic innego co ta ktora bedzie przy porodzie, bo sprzetem innym nie dysponuje, co innego to zamiast rzeczowo podejsc do sprawy to moze ci mowic czule slowka "przyj kochanie" " bedzie dobrze" i tak dalej, za te pieniadze to ja bym w zyciu nie brala poloznej - to tylko moje zdanie , a jak sie bedzie cos dzialo to i tak musza wolac lekarza i tak....
za te pieniadze to kazda polozna bedzie aniol nie kobieta a jak bedzie przy tobie tz to spelni funkcje podawacza( moj podawal mi wode non stop:P) , zanosiciela ( biedny taka krowe pod prysznic zaniosl- nie sadze zeby polozna mnie zaniosla, nie unioslaby hahahahaha) , byl prokuratorem ( po co na co dlaczego i ile) hehehehe i wspieraczem heheheh---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Anusiak powiem ci jeszcze ze czy ona bedzie czy nie porod bedzie taki sam... nie wiem czy jest sens, zastanow sie... u mnie to ok 1000 zl ale wole inne rzeczy za to kupic.
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak ale ona i tak za ciebie nie urodzi, dałabym sobie spokój, szkoda tyle kasy!!!
Ona dziekuję To ak, ja mam dziś połówkowe, witaminka, i wiem że basiula ma też dziś wizytę, zawsze we trzy raźniej . A może jeszcze ktoś?Zrobiłam prasowanie z dwóch pralek, teraz zmyję naczynka i już wyrobiona na dziś jestem. Powinnam poszyć ale tak się ekscytuje że mogę sobie przez nieuwagę wbić igłę w palec . Najciekawiej to jak dzidzia się nie pokaże, wtedy pajace będę fikać po gabinecię żeby je odwrócić w brzuszku, tylko co na to gin![]() .Pochwalę się wieczorem co i jak |
|
|
|
#2986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
joamic ![]() witaminka, ela
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, Witaminka
za wizytę. Ach, jak Wam zazdroszczę tych wizyt Ja uwielbiam moją ginekolog (znamy się już ponad 10 lat!) zawsze jestem taka spokojna po wyjściu, że wszystko jest pod kontrolą, nawet jak są problemy, to wiem, że ona jakoś wszystko dobrze doprowadzi do końca, odpowie mi na każde pytanie, wątpliwość itp. Ela, nigdy nie słyszałam o tych zoo. Dzięki! Poszukam w necie info. My jutro chcemy do tego Krakowa jechać jak pogoda będzie ![]() Co do szkoły rodzenia, to ja bardzo żałuję że nie chodziłam (z perspektywy czasu). Dużo nauczyła mnie moja gin podczas wizyt, np. jak oddychać i w jakiej pozycji leżeć jak się zaczną skurcze, aby główka szybko zeszła do kanału rodnego. Nie zapomnę min położnych jak przyszły, a ja leżę na boku i podkurczam nogi w czasie skurczu do tego oddychanie brzuchem "O widać, że pani po szkole" A ja na to, że nie, że moja gin. mnie uczyła![]() Instynkt swoją drogą, ale jednak wolałabym na jakiejś lalce poćwiczyć noszenie, karmienie czy kąpanie, żeby ktoś mi powiedział, "o dobrze pani trzyma, a teraz źle" itp. . Do mnie też przychodziła położna, ale to już była musztarda po obiedzie, bo te kilka dni było się w domu samemu i niby człowiek oczytał się książek, gazet, obejrzał filmów o kąpieli itp. a był zielony (piszę o sobie).
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-04 o 12:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
A to ja i moja bluzka i mój brzuszek
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarza się,ze do szpitala moga nie przyjąća,le jesli się ma wykupiona połozną to wtedy przyjmą jednak....
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Darusia uchachałam się do kompa że hej
, to twój tż siłacz, mój by mnie nie uniósł z tym brzucholem, ja swojego zresztą wogle nie bralam na poród bo miałabym podwójne skurcze ze stresu o niego .Jak rodziłam syna to połżnę zesłał mi anioł chyba, była tak miła i taktowna że aż przez ten ból czułam wdzięczność, myślałam już że oprócz bólu nic nie czuję ale ją miałam ochotę wycałować, ciągle ocierała mi czoło, podawała wodę, tel, głaskała, trzymała za rękę, tż by tego lepiej nie zrobił .
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
fajne
za 10.50 mi sie udalo, no i transport...sluchajcie czy ktoras z was wie jak to jest ze statusem platnosci na allegro- bo to co dzis kupilam zaplacilam i od razu sie pojawilo transakcja zakonczona a w piatek sweterek wygralam- ta sama karta placilam, paltnosc w piatek rano i status transakcji nadal jest rozpoczeta- czeka na odpowiedz banku...o co to chodzi??????
|
#2993 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia ![]() Oooo witaminko Ty już masz dziś połówkowe a ja dopiero za tydzień trzymam kciuki ![]() Cytat:
A ja poczytałam trochę o sr w mnie w mieście i same złe opinie - że nudy, że się nie opłaca chodzić itp. więc się zastanowie nad tym jeszcze
|
||||
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Ja zdecydowałam się na szpital na Solcu. Położnej nie opłacamy i do szkoły rodzenia też się nie zapisuje.
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy z tego forum nie wylezę
![]() Joamic bluzeczka fantastyczna, to córcia jak rozumiem w brzusiu, tak po kolorku bluzki twierdzę .A psiuni Twojej to nie za dobrze?, w kocyku, na podusi i na wersalce, życie jak w Madrycie
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba zatłukła taką położną To był mój najgorszy strach, że tafię na babę, która mnie będzie głaskać i uspokojać Nie wiem czy oglądacie serial "Sex w wielkim mieście" i tam bohaterka Miranda (ta ruda) rodziła dziecko i właśnie miała taką położną i nie mogła przez nią rodzićJa trafiłam na boską I o to mi chodziło Mój poród to był taki aerobic- wykończyć serię i relaks.---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Joamic brzuszek już spory!
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
czyli co moze mi juz towar wyslac czy czeka az mu sie kasa zaksieguje?
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny. Mam pytanko czy bierzecie jakieś leki przeciwbólowe? Już trzeci dzień boli mnie głowa i nie wiem czy mogę wziąść tabletke np. apap
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
paracetamol w czystej postaci mozesz spokojnie
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za nasze wizyty i maleństwa i oby się ujawniły male szachraje :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

), w każdym bądź razie super się piorą. Oczywiście zrobię zdjęcia. Ja mnóstwo dodatków kupuję na giełdzie kwiatów. Jak spać nie mogę to jadę na 6 rano w sobotę 
więc i aj zrezygnowałam z różnych rzeczy bo jak ciągle słyszłam,że "a po co " albo "że to nieważne" to przykro mi się porobiło tyle razy,że zrezygnowałam...
. Dopiero teraz weszłam na wizaż patrzę a tu nie ma nawet śladu
. Teraz chłopaki mają, jeden dwa a drugi 7 mcy i za rok będą super kumple do zabawy i do rozrabiania.
, ciekawe te moje chłopaki jak nie wiem
. Moja dzidzia jak na złość od rana cichutko siedzi i ani drgnie, ale wczoraj szalała na maxa.

podobno jak coś się złego będzie działo to i tak mamy zapewnioną fachową opiekę. Radzicie mieć "swoją" położną na czas porodu czy niekoniecznie? Bo nie ukrywam że mam straszny dylemat, z jednej strony boję się porodu, a z drugiej to kupa kasy...

ja mam wizytę w czwartek i też mam nadzieję, że poznam w końcu płeć maleństwa. Chciałabym już zacząć kupować jakieś ciuszki 

trzymam kciuki