Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 11:49   #2971
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
kkkasikkk to jak bedziesz nastepnym razm robiła imprezę to zrób zjd dekoracjom
w almi sa wyprzedaże?to jutro pójdę marzą mi się lniane serwetki biała-czy szare lepiej? i rózne takie pierdoły ...ale cóż....
Wiem, że wyprzedaże u nas były w zeszły weekend z okazji jakieś promocji truskawkowej. A serwetki kupowałam w jakimś takim "zwykłym" sklepie, ceny były normalne i do tego serwetki są bawełnianie (chyba), w każdym bądź razie super się piorą. Oczywiście zrobię zdjęcia. Ja mnóstwo dodatków kupuję na giełdzie kwiatów. Jak spać nie mogę to jadę na 6 rano w sobotę Jest tam zawsze wiele ciekawych rzeczy i ceny normalne

Dziewczyny, wiem, że są różne zdania na temat szkoły rodzenia. Ale ja jestem "ciemna" w opiece nad noworodkiem. Słyszałam, że instynkt i tak powie mi co mam robić. Ale postanowiłam na zajęcia chodzić. Mam nadzieję, że nie będziecie mnie od tego odwodzić Wiem, że to sporo kasy, ale zdecydowałam się i już Zobaczymy jak to będzie.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-07-04 o 11:52
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:57   #2972
dygotka8
Zakorzenienie

kkkasikkk ja nie będę odradzała Ci szkoły rodzenia.Za bardzo nie wiem jak się opiekuje małymi dziećmi bo juz mi się zapomiało,ale liczę,że jakoś to będzie...
mi się podobają ładnie przystrojone stoły,itd,ale mój tż nie zwraca na to najmniejszej uwagi więc i aj zrezygnowałam z różnych rzeczy bo jak ciągle słyszłam,że "a po co " albo "że to nieważne" to przykro mi się porobiło tyle razy,że zrezygnowałam...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:57   #2973
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wiem, że są różne zdania na temat szkoły rodzenia. Ale ja jestem "ciemna" w opiece nad noworodkiem. Słyszałam, że instynkt i tak powie mi co mam robić. Ale postanowiłam na zajęcia chodzić. Mam nadzieję, że nie będziecie mnie od tego odwodzić Wiem, że to sporo kasy, ale zdecydowałam się i już Zobaczymy jak to będzie.
Podobnie jak ja - jestem kompletnie zielona i też zapisałam się do SR - zaczynam pod koniec lipca, w mojej przychodni rodzinnej jest organizowana, cykl 6 spotkań, do tego darmowa. Na pewno nie zaszkodzi, a może czegoś ciekawego się dowiem...
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:58   #2974
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Wiem, że wyprzedaże u nas były w zeszły weekend z okazji jakieś promocji truskawkowej. A serwetki kupowałam w jakimś takim "zwykłym" sklepie, ceny były normalne i do tego serwetki są bawełnianie (chyba), w każdym bądź razie super się piorą. Oczywiście zrobię zdjęcia. Ja mnóstwo dodatków kupuję na giełdzie kwiatów. Jak spać nie mogę to jadę na 6 rano w sobotę Jest tam zawsze wiele ciekawych rzeczy i ceny normalne

kup sobie dobra ksiazke- ja mam "co nieco o rozwoju niemowlat" Zawitkowskiego- do poradnika jest dvd jak kapac, nosic, karmic, przewijac itd. facet jest fizjoterapeuta i pieknie wszytsko objasnia

zreszta tak jak masz racje na pocatku instynktownie- w szpitalu polozne powinny pomoc w kwestii przewijania, noszennia karmienia itd.
w irlandii pomagaly przy pierwszej kapieli, a juz z karmieniem to na kazde zawolanie tlumy konsultantow laktacyjnych lecialy ciekawe jak to w polsce
Stary 2011-07-04, 12:08   #2975
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja bym pochodzila po to zeby z innymi ciezarowkami sie spoitkac i pogadac, spokojnie mysle nikt nie bedzie nikogo odwodzil od sr

ja uwielbiam ladnie przystrojony stol, do kolacji zawsze chcialam ladnie wszystko robic ale nie zawsze mi wychodzilo hehehehe a moj tz to by zauwazyl nawet gdybym jeden wlos na inny kolor przefarbowala, on zwraca uwage na nawet najmniejsze szczegoliki.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:09   #2976
ela3010
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem niepocieszona

Rano grzecznie się przywitałam z wami, napisałam długaśnego posta, i mi go zeżarło. Dopiero teraz weszłam na wizaż patrzę a tu nie ma nawet śladu, wrrrr.

To piszę jeszcze raz

Seona tak, ja z podkarpacia, i u nas takie mini mini zoo jest koło Lubaczowa, ale tam nie byłam jeszcze, a drugie koło Tomaszowa Lubelskiego, tam wczoraj byliśmy, mało zwierzątek ale jest stadnina koni, wypasiony plac zabaw, miejsce na grilla, boiska do gry i wogle full wypas. A na dodatek za darmo wsio. Jedynie w barze się płaci za jedzonko, i można zwierzakom kupić smakołyki. Ogólnie polecam.

Dygotka ta moja koleżanka oczywiście wpadła, ale co komu do tego. Teraz chłopaki mają, jeden dwa a drugi 7 mcy i za rok będą super kumple do zabawy i do rozrabiania.

A mojej mamy znajoma urodzila córkę w styczniu, zaszła po 2 mcach i w grudniu urodziła drugą córkę, ma dwie córki z tego samego roku a nie bliżniaczki, a podobne do siebie bardzo bardzo.

Dziewczyny zgadzam się, też nie poszłabym do szkoły rodzenia, przy porodzie nie jest się samemu, wszyscy mówią co trzeba robić, poza tym kobieta działa pod wpływem swojego organizmu i jego sygnałów, gdyby skurcze były bezbolesne to może i dobra by była zabawa z wykorzystaniem wiedzy ze sr a tak to kiszka

Dziewczyny ja mam dziś wizytę, i usg i dowiem się być może płci

Jadę na 15tą, na usg, a od 16tej wizyta więc koło 18tej wrócę, bo zakupy itd. Tylko że nie wiem czy lekarz nie będzie zdziwiony jak wparuję z mężem i synem na usg, ciekawe te moje chłopaki jak nie wiem. Mateusz wogóle myśli że lekarz będzie dziecko wyjmował i był lekko przerażony i stwierdził żeby ono lepiej zostało w brzuszku.

Za godzinkę wskakuję pod prysznic, zabiegi kosmetyczne itp itd i myk do gina. Czekałam na tę wizytę miesiąc a na usg to chyba 8tygodni. Moja dzidzia jak na złość od rana cichutko siedzi i ani drgnie, ale wczoraj szalała na maxa.

Co sportów to ja mam w domu przy synku, chyba każda mama tak ma jak już jedna pociecha biega po domku, bądź dwie. Zwłaszcza te mamy które mają roczne dziecko bądź dwuletnie. Trzylatki to już więcej samodzielności, ale i tak jeśc, piś, siusiu, ubrać wyjść itp.

Marejta współczuję ci znoszenie fochów tej baby, nie zawracaj sobie nią głowy, olej i tyle.

Ja dziś na obiad serwuję kapuśniak, i cukinię w panierce z surówką z kapusty pekińskiej więc zapraszam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:09   #2977
dygotka8
Zakorzenienie

glamourous to ta książka?
http://www.empik.com/mamo-tato-co-ty-na-to-zawitkowski-pawel,prod59024630,ksiazk a-p_id=2

a nei już znalazłam ,że to ta książka
http://www.empik.com/co-nieco-o-rozw...0200,ksiazka-p

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:11
Stary 2011-07-04, 12:10   #2978
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przeciez beda tez polozne do domu przychodzily , moja byla super kobietka!
pokazywala mi jak obcinac paznokcie, jak dbac o pepek i tak dalej... byla przemila, dzwonila i pytala jak tam teraz bede miala inna bo przepisalam mala do innej przychodnii i tam tez 2 dziecko zapisze.
A.Camus
Stary 2011-07-04, 12:12   #2979
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam.

No to u Nas połowa drogi za Nami :-*

Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u przyjaciółki cały dzień od 12 do 22 - było super gdyby nie pogoda. Cały dzień przesiedziałam,a wieczorem dzidzia king-boxing ćwiczyła u mamy chyba )

Przyszła do mnie bluzka ta różowa co kupiłam za 13zł jest super

Jeśli chodzi o wypominanie ciąży czy z wpadki czy nie.
To nie ich sprawa ja tak uważam. U mnie było tylko jak za mąż wyszłam kiedy będę w ciąży itd. To odpowiadałam jak Bóg da to będzie. I koniec tematu.

Uważam też że nawet jak dziecko jest z "wpadki" to tak samo będzie kochane jak planowane.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:14
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:12   #2980
Anusiak 83
Raczkowanie

Zastanawiałam się nad opieką położnej podczas porodu - koszt 1.500 lub ze znieczuleniem 2.000 podobno jak coś się złego będzie działo to i tak mamy zapewnioną fachową opiekę. Radzicie mieć "swoją" położną na czas porodu czy niekoniecznie? Bo nie ukrywam że mam straszny dylemat, z jednej strony boję się porodu, a z drugiej to kupa kasy...
Stary 2011-07-04, 12:13   #2981
witaminkaccc
Zadomowienie

co do SR to u mnie jest za darmo przy szpitalu w którym chce rodzić, więc zapewne skorzystam.... nie wnikam czy cokolwiek sie naucze, czy cos bede pamietac, ale mysle ze dla kogos kto jest kompletnie zielony takie zajecia, zwłaszcza za free, sie przydadza....

ja za godzinkę zmykam na połówkowe sie doczekać nie moge

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:16   #2982
ona24
Zadomowienie

"ela3010 -Dziewczyny ja mam dziś wizytę, i usg i dowiem się być może płci"

ela trzymam kciuki za wizytę ja mam wizytę w czwartek i też mam nadzieję, że poznam w końcu płeć maleństwa. Chciałabym już zacząć kupować jakieś ciuszki

Ja sobie odpuściłam USG 3D, więc będzie kasa na szkołę rodzenia
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:19   #2983
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad opieką położnej podczas porodu - koszt 1.500 lub ze znieczuleniem 2.000 podobno jak coś się złego będzie działo to i tak mamy zapewnioną fachową opiekę. Radzicie mieć "swoją" położną na czas porodu czy niekoniecznie? Bo nie ukrywam że mam straszny dylemat, z jednej strony boję się porodu, a z drugiej to kupa kasy...
a gdzie Ty taką ceny znalazłaś??
chyba,że poród będzie trwał pare dni to może suma by wyszła 1500...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość

Ja sobie odpuściłam USG 3D, więc będzie kasa na szkołę rodzenia
3D to poodbno w III trymestrze ładnie wychodzi,ale my w ogóle nie chcemy takiego tylko zwykłe 2D,ale o tym to juz pisałam kilka stron wstecz..

Stary 2011-07-04, 12:23   #2984
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja bym poloznej prywatnej nie brala, ona nie zrobi nic innego co ta ktora bedzie przy porodzie, bo sprzetem innym nie dysponuje, co innego to zamiast rzeczowo podejsc do sprawy to moze ci mowic czule slowka "przyj kochanie" " bedzie dobrze" i tak dalej, za te pieniadze to ja bym w zyciu nie brala poloznej - to tylko moje zdanie , a jak sie bedzie cos dzialo to i tak musza wolac lekarza i tak....
za te pieniadze to kazda polozna bedzie aniol nie kobieta a jak bedzie przy tobie tz to spelni funkcje podawacza( moj podawal mi wode non stop:P) , zanosiciela ( biedny taka krowe pod prysznic zaniosl- nie sadze zeby polozna mnie zaniosla, nie unioslaby hahahahaha) , byl prokuratorem ( po co na co dlaczego i ile) hehehehe i wspieraczem heheheh

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Anusiak powiem ci jeszcze ze czy ona bedzie czy nie porod bedzie taki sam... nie wiem czy jest sens, zastanow sie...
u mnie to ok 1000 zl ale wole inne rzeczy za to kupic.
A.Camus
Stary 2011-07-04, 12:24   #2985
ela3010
Zadomowienie

Anusiak ale ona i tak za ciebie nie urodzi, dałabym sobie spokój, szkoda tyle kasy!!!

Ona dziekuję

To ak, ja mam dziś połówkowe, witaminka, i wiem że basiula ma też dziś wizytę, zawsze we trzy raźniej. A może jeszcze ktoś?

Zrobiłam prasowanie z dwóch pralek, teraz zmyję naczynka i już wyrobiona na dziś jestem. Powinnam poszyć ale tak się ekscytuje że mogę sobie przez nieuwagę wbić igłę w palec. Najciekawiej to jak dzidzia się nie pokaże, wtedy pajace będę fikać po gabinecię żeby je odwrócić w brzuszku, tylko co na to gin.

Pochwalę się wieczorem co i jak
Stary 2011-07-04, 12:24   #2986
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie Ty taką ceny znalazłaś??
chyba,że poród będzie trwał pare dni to może suma by wyszła 1500...

-
Na Madalińskiego http://www.szpitalmadalinskiego.pl/s...s/Cennik_0.pdf

joamic

witaminka, ela
Stary 2011-07-04, 12:26   #2987
Seona
Zakorzenienie

Ela, Witaminka za wizytę. Ach, jak Wam zazdroszczę tych wizyt Ja uwielbiam moją ginekolog (znamy się już ponad 10 lat!) zawsze jestem taka spokojna po wyjściu, że wszystko jest pod kontrolą, nawet jak są problemy, to wiem, że ona jakoś wszystko dobrze doprowadzi do końca, odpowie mi na każde pytanie, wątpliwość itp.

Ela, nigdy nie słyszałam o tych zoo. Dzięki! Poszukam w necie info. My jutro chcemy do tego Krakowa jechać jak pogoda będzie

Co do szkoły rodzenia, to ja bardzo żałuję że nie chodziłam (z perspektywy czasu). Dużo nauczyła mnie moja gin podczas wizyt, np. jak oddychać i w jakiej pozycji leżeć jak się zaczną skurcze, aby główka szybko zeszła do kanału rodnego. Nie zapomnę min położnych jak przyszły, a ja leżę na boku i podkurczam nogi w czasie skurczu do tego oddychanie brzuchem "O widać, że pani po szkole" A ja na to, że nie, że moja gin. mnie uczyła

Instynkt swoją drogą, ale jednak wolałabym na jakiejś lalce poćwiczyć noszenie, karmienie czy kąpanie, żeby ktoś mi powiedział, "o dobrze pani trzyma, a teraz źle" itp. . Do mnie też przychodziła położna, ale to już była musztarda po obiedzie, bo te kilka dni było się w domu samemu i niby człowiek oczytał się książek, gazet, obejrzał filmów o kąpieli itp. a był zielony (piszę o sobie).

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:28 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:29   #2988
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

A to ja i moja bluzka i mój brzuszek 
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110704_001.jpg (90,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110704_003.jpg (70,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110704_005.jpg (84,8 KB, 34 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-07-04, 12:32   #2989
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
no ta druga wlasnie, fajna jest
Stary 2011-07-04, 12:33   #2990
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Na Madalińskiego http://www.szpitalmadalinskiego.pl/s...s/Cennik_0.pdf

joamic

witaminka, ela
niezłe ceny.zajrzyj na stronę szpitala na żelaznej i na Karowejtam są ceny znacznie niższe!!!
zdarza się,ze do szpitala moga nie przyjąća,le jesli się ma wykupiona połozną to wtedy przyjmą jednak....

Stary 2011-07-04, 12:34   #2991
ela3010
Zadomowienie

Darusia uchachałam się do kompa że hej, to twój tż siłacz, mój by mnie nie uniósł z tym brzucholem, ja swojego zresztą wogle nie bralam na poród bo miałabym podwójne skurcze ze stresu o niego.

Jak rodziłam syna to połżnę zesłał mi anioł chyba, była tak miła i taktowna że aż przez ten ból czułam wdzięczność, myślałam już że oprócz bólu nic nie czuję ale ją miałam ochotę wycałować, ciągle ocierała mi czoło, podawała wodę, tel, głaskała, trzymała za rękę, tż by tego lepiej nie zrobił.
Stary 2011-07-04, 12:35   #2992
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A to ja i moja bluzka i mój brzuszek 
fajne a ja zlicytowalam dzis bluzke z dlugim rekawkiem- bo sobie zdalam sprawe ze nie za bardzo mam sie w co ubierac w chlodniejsze dni tak jak dzisiaj za 10.50 mi sie udalo, no i transport...

sluchajcie czy ktoras z was wie jak to jest ze statusem platnosci na allegro- bo to co dzis kupilam zaplacilam i od razu sie pojawilo transakcja zakonczona
a w piatek sweterek wygralam- ta sama karta placilam, paltnosc w piatek rano i status transakcji nadal jest rozpoczeta- czeka na odpowiedz banku...o co to chodzi??????
Stary 2011-07-04, 12:35   #2993
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No już nie wspomnę o tym, ze jak się dowiedziała że chodzę prywatnie do lekarza co 3 tygodnie to stwierdziła że nam się w głowie poprzewracało żeby płacić lekarzowi, skoro i tak i tak będę musiała urodzić
rozbawiła mnie tym tekstem

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
na szczescie tżet stanał, chyba po raz 1wszy od jakiegos czasu, na wysokosci zadania i wczoraj byl boski i cudowny.... ugotowal, posprzatal, przytulil.... faknie bylo wiedziec ze jest
Brawo dla Tżta

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
kup sobie dobra ksiazke- ja mam "co nieco o rozwoju niemowlat" Zawitkowskiego- do poradnika jest dvd jak kapac, nosic, karmic, przewijac itd. facet jest fizjoterapeuta i pieknie wszytsko objasnia

zreszta tak jak masz racje na pocatku instynktownie- w szpitalu polozne powinny pomoc w kwestii przewijania, noszennia karmienia itd.
w irlandii pomagaly przy pierwszej kapieli, a juz z karmieniem to na kazde zawolanie tlumy konsultantow laktacyjnych lecialy ciekawe jak to w polsce
Skoro polecasz tą książkę to ją kupię bo oglądałam sporo programów Zawitkowskiego i facet ma łeb na karku w tych sprawach

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam dziś wizytę, i usg i dowiem się być może płci
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja za godzinkę zmykam na połówkowe sie doczekać nie moge
Oooo witaminko Ty już masz dziś połówkowe a ja dopiero za tydzień trzymam kciuki

Cytat:
Szczerze - nie zapłaciłabym tyle, tak jak piszą dziewczyny - w szpitalu każda położna podczas porodu musi Ci pomóc, wolałabym już dać na miejscu babce trochę kasy i tyle.

A ja poczytałam trochę o sr w mnie w mieście i same złe opinie - że nudy, że się nie opłaca chodzić itp. więc się zastanowie nad tym jeszcze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:39   #2994
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja zdecydowałam się na szpital na Solcu. Położnej nie opłacamy i do szkoły rodzenia też się nie zapisuje.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
fajne a ja zlicytowalam dzis bluzke z dlugim rekawkiem- bo sobie zdalam sprawe ze nie za bardzo mam sie w co ubierac w chlodniejsze dni tak jak dzisiaj za 10.50 mi sie udalo, no i transport...

sluchajcie czy ktoras z was wie jak to jest ze statusem platnosci na allegro- bo to co dzis kupilam zaplacilam i od razu sie pojawilo transakcja zakonczona
a w piatek sweterek wygralam- ta sama karta placilam, paltnosc w piatek rano i status transakcji nadal jest rozpoczeta- czeka na odpowiedz banku...o co to chodzi??????
Spokojnie ja też tak płacę. I mi też tak płacili jak sprzedawałam na allegro rzeczy. Sprzedawca otrzymuje pieniądze na specjalne konto na allegro. Ale widzi że zapłaciłaś. Po czym może te pieniądze przelać na swoje konto w banku.

Stary 2011-07-04, 12:40   #2995
ela3010
Zadomowienie

Nigdy z tego forum nie wylezę

Joamic bluzeczka fantastyczna, to córcia jak rozumiem w brzusiu, tak po kolorku bluzki twierdzę.
A psiuni Twojej to nie za dobrze?, w kocyku, na podusi i na wersalce, życie jak w Madrycie
Stary 2011-07-04, 12:46   #2996
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Jak rodziłam syna to połżnę zesłał mi anioł chyba, była tak miła i taktowna że aż przez ten ból czułam wdzięczność, myślałam już że oprócz bólu nic nie czuję ale ją miałam ochotę wycałować, ciągle ocierała mi czoło, podawała wodę, tel, głaskała, trzymała za rękę, tż by tego lepiej nie zrobił.
Ela, to jesteśmy zupełnie inne Ja bym chyba zatłukła taką położną To był mój najgorszy strach, że tafię na babę, która mnie będzie głaskać i uspokojać Nie wiem czy oglądacie serial "Sex w wielkim mieście" i tam bohaterka Miranda (ta ruda) rodziła dziecko i właśnie miała taką położną i nie mogła przez nią rodzić

Ja trafiłam na boską nawijała komendy prosto jak w wojsku, "przyj, na 3, mocno, bez wdechu, wdech teraz, dalej" jak instruktorka aerobicu I o to mi chodziło Mój poród to był taki aerobic- wykończyć serię i relaks.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Joamic brzuszek już spory!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:50   #2997
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

Spokojnie ja też tak płacę. I mi też tak płacili jak sprzedawałam na allegro rzeczy. Sprzedawca otrzymuje pieniądze na specjalne konto na allegro. Ale widzi że zapłaciłaś. Po czym może te pieniądze przelać na swoje konto w banku.
czyli co moze mi juz towar wyslac czy czeka az mu sie kasa zaksieguje?
Stary 2011-07-04, 12:52   #2998
nettka_
Zadomowienie

Hej Dziewczyny. Mam pytanko czy bierzecie jakieś leki przeciwbólowe? Już trzeci dzień boli mnie głowa i nie wiem czy mogę wziąść tabletke np. apap
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:55   #2999
glamourous
Zakorzenienie

paracetamol w czystej postaci mozesz spokojnie
Stary 2011-07-04, 12:55   #3000
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

To ak, ja mam dziś połówkowe, witaminka, i wiem że basiula ma też dziś wizytę, zawsze we trzy raźniej. A może jeszcze ktoś?

trzymam kciuki za nasze wizyty i maleństwa i oby się ujawniły male szachraje :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości