Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 13:23   #1021
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
szkoda że mi nikt nie powiedział, żebym podawała btelkę raz na jakiś czas od maleńkiego i to tu popełniłam błąd. nie miałam takiej potrzeby to był tylko cyc no i teraz są tego efekty niestety.
będziemy próbować z tą butelką, modeli i smoczkó też mam już pełno

iweczka twoja durmie smoka a butli nie chce???moja to smoka tez nie weźmie, wierna jest cycusiowi

ejjjj wiecie co biorę Malwinkę za rączki a ona się podnosi do siadu.sama!!!!!! normalnie się podciąga samiuteńka!!! czy to nie za wczesnie? ???
w czwartek kończymy 4 miesiące
tez jestem tego zdania, jakbym podała butle od początku to by ciagnęła a teraz ti du....
smoka ssie, butelki nie, nawet jak szybo podmieniam to odrazu wyczuwa i wypluwa - cwaniak mały!!!

silna dziewczyna z Malwinki
Lenka tez się powoli zaczyna podciągac
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:24   #1022
diatoma
Zadomowienie

prunell, zapisuje to sobie w książecze zz tyłu, i wynika z tego że
- 30 maja ważył 6900g - miał wtedy równo 2,5 miesiąca
-15 czerwca ważył już 7400 i miał równo skońćzone 3 miesiace
-27 czerwca ważył 7700g- 3,5 miesiaca i 67 cm długi.
wczesniej mi go nie mierzyły dziewczyny, tylko jak na spacerze byłam to podeszłam do przychodni zeb go wrzucić na wagę. tylko ona zawsze był ważony w bodziaku i pamku(różnie pełnym) i najczesciej szybko po jedzeniu. wiec ja tak orientacyjnie ze 100-150 bym od każdej wagi odjęła.

wanilia, kasiunia. tak kobitka jest bardzo sprawdzona i ja zostawiajac z nia dziecko bede spokojna, ona jest stara panna i wychowała mnostwo dzieci, do tego jest bardzo nowoczesna jak na swoj wiek. i ona powiedziala ze wolalaby, ale to my płacimy i dyktujemy warunki, i my wolimy inaczej, wiec bedzie musiala do nas przychodzic.a jak jej sie nie sposoba to wtedy poszukamy kogos. teraz bawi jakies dziekco pare blokow ode mnie i jakos moze przychodzic.

dzwonilam do położnej w sprawie wpychania na raz obu pięsci do buki mojego dziecięcia. i powiedziala ze ewidentnie szuka zębów-tylko co to znaczy>? ze go dziąsła swędzą?czy co? no i powiedziala ze dopoki robi kupki to mu tego mlesia nie rozwadniac.

gosiawolna trzymam kciuki!!!

i jeszcze przed chwila przeczytalam jakas wypowiedz, ze dziecko powinno zjadac swoja porcje w 15 minut, bo dopiero wtedy mozg dostaje sygnal ze jest najedzony. moje dziecko zjada butle w 7 minut. a jak pil z 2 dziurek to zjadanie butli zajmowalo mu 30 minut, byl caly spocony i niedojadal bo tak sie zmeczyl.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-04 o 13:27
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:29   #1023
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ego, kliknięte

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
egoego, mi to polozna zasugerowala jak Tymo mial miesiac zeby mu rozwadniac. a ta moja mała cholera wciąż nie chce nic pić miedzy posilkami, i jedynie wypije bezposrednio przed jedzeniem, jak jest glodny bo mysli ze to mleko i z reguly po 20ml sie orientuje ze to woda i wyplywa smoka. moze nadejda te upaly teraz to pragnienie sie zwiekszy.
no widzisz, widocznie można, ja juz nie pamietam gdzie to słyszałam, rób po swojemu i sie mnie nie słuchaj a wiesz, że mój to jest taki głodomor, że wypije wszystko

Cytat:
ejjjj wiecie co biorę Malwinkę za rączki a ona się podnosi do siadu.sama!!!!!! normalnie się podciąga samiuteńka!!! czy to nie za wczesnie? ???
chyba nie, moja pediatra jak przychodzi i podnosi tak malego a on nie podnosi glowy, to mówi na niego leniuszek

a wiecie co, od wczoraj daje małemu rano czyli ok 10-11 zamiast 120ml mm to 150ml, bo to jego pierwsze jedzenie od wieczornego i normalnie przesypia ok 2h, a wcześniej to po 1,5h darł ryjka, że glodny
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:34   #1024
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mamuśki dodałam do poprzedniego posta prośbę o poradę, ale dodam jeszcze raz bo nikt nie zauważył

http: //www.mamazen.pl/chusta-nati-alaska.html

czy

http: //pl.lennylamb.com/products/show/105_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-skośno-krzyżowym---błękitny-poranek---rozmiar-m

się nie mogę zdecydować, a chcę dziś zamówić

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:37   #1025
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mamuśki dodałam do poprzedniego posta prośbę o poradę, ale dodam jeszcze raz bo nikt nie zauważył

czy

http: //pl.lennylamb.com/products/show/105_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-skośno-krzyżowym---błękitny-poranek---rozmiar-m

nie znam sie na chudtach ale druga ma fajne kolory;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:40   #1026
Montii
Zakorzenienie

wanilka łączę się w bólu z powodu nieprzespanej nocki mam nadzieję,że to jakieś skoki czy inne duperele.... a córcia cud malinka może kiedyś uda mi się zobaczyć ją na żywo, buziak od ciotki muahh ps: chyba też kupię pandziocha a co

tra mam nadzieje,że to kwestia wieku :p eh

Tity właśnie tak mi się wydaje,że owoce to przez niego przelecą, poczekam jeszcze trochę i zobaczymy jak to będzie z tymi pobudkami

trzyrazyi wiesz co u mnie b.podobnie, wstał o 2. cmokał ręce, wiercił się,zaczął kopać w szczebelki, kciuka ssał ale nie płakał ale o 3 wysiadłam bo ileż można, dałam mu piers, zjadł, odłożyłam i wiercił się, przykryłam, buzi i śpi.... ciekawe ile by się wiercił jakbym to olała... ale kiedyś płakał za jedzeniem, a teraz ręce cmoka jak Twoja córcia... yhmmm

Olusia z ciekawości zerknełam do języka niemowląt i będę w niego wciskać więcej, spróbuję wszystkiego ;p

w ogóle przeczytałam też w Języku niemowląt ,że jakiejś parze budził się synek i tracy była u nich 3 nocki i najpoerw dała smoczka na 10 min, potem nie wyjmowała z łóżeczka nadal dając smoczka a trzeciej nocy się już nie obudził...może to sposób...

tra powodzenia na szczepieniu

Mirabilka ale ja karmię piersią więc nie mam jak zagęścić.

nuna dziekuję mam nadzieję,że to chwilowe heheh

izabela mój to przestaje się bawić jak jemy, głowę wykręca za nami, jakieś mostki robi, szaleństwo !

iweczka a wcześniej mała sie nie budzila?bo kurde moj to mnie rozpiescil spiac po 10 godzin, kazdy sie dziwil ,ze na piersi tyle spi.. no i coż, ;p zaczely sie pobudki ;p

tra moja kolezanka chodzi na nfz z malym na rehabilitacje, czekala 2 tyg. moze miala fuksa.. szkoda,ze nie dala skierowania..

gosiawolna

tajka88 moj czasem robi miny jakby był jakimś łobuzem i mieli jęzorem, heheh

aja Fabianek też całuje

Castia malutka śliczna jest kurcze ale uważaj z tą torebką, tzn nie spuszczaj jej ze wzroku jak ją ma, no pewnie tak robisz jakiegoś takiego stracha mam przez te ostrzeżenia na torebkach boje się o podduszenie ;p
moze po tej akcji z tetra mam schiza;p

prunelle duzy Krzyś aleee nie widac tego po nim

diatoma dokladnie szybko to zlecialo, eh zaraz bedzie pol roku i roczek hehe

a u nas wraz z 4 miesiącem pojawila się nowa umiejętność
łapie zabawki będać na brzuszku i bawi się..tzn w zasięgu rączki była skarpetka z lamaze..wzial do rączki,tarmosil, do buzi...dalam grzechotke to wystawil rączkę tyle ile umial

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

czy

mi się linki nie wyswietlają chociaż wpisuj,ę bez spacji...

Ja mam Lenny Lamb z babusem jest bardzo miękka opanowałam ją w 2-3 dni, znajoma która chust miała multum poleciła mi ją z uwagi na swoją miękkość .,. taką mam http://pl.lennylamb.com/products/sho...wa---rozmiar-m
bambus jest idealny na lato bo przewiewny

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:41   #1027
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Myśle nad zakupem pasu poporodowego, czy któraś z Was stosowała ??
'
Ja tylko parę razy nosiłam, nie wiem szczerze czy coś pomógł, brzuch mi nie wisi, chociaż jeszcze troszkę odstaje, ale jest prawie taki jak przed ciążą. No nie zaszkodzi spróbować...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochane cieszę się ze znów mogę być razem z Wami... proszę przyjmijcie mnie jeszcze raz i wybaczcie nieobecność niezależną ode mnie...
Witamy ponownie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
chyba mi sie zwiazek wali ;(((((((((((((((((
Cytat:
coraz bardziej nie mozemy sie dogadac napisal mi ze niewie kim juz dla mnie jest, ze laczy wszystko w kupe i dochodzi do pewnych wnioskow a ja juz niewiem co sie dzieje. wszystko sie wali i pewnie moja wina
Cytat:
traicionera i to jest chyba powod wszystkiego ze mieszkamy osobno siedze i rycze jak glupia na szczescie maly spi spokojnie.
Też myślę, że to przez to, że nie mieszkacie razem, ale to jego rolą powinno być stanięcie na głowie i wykombinowanie czegokolwiek dla Was. Pamiętam, że pisałaś, że macie ciasne mieszkania, ale lepszy ciasny pokój niż niepełna rodzina...Trzymam kciuki

Cytat:
mojej Malwince też czasami się wyrwie takie 'meme, mamuuu'
No mnie to wczoraj rozbroiło....
Byłam właśnie na zakupach z mężem, mały szczęśliwie śpi cały czas Zauważyłam, że śpi zawsze jak deszcz pada

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:42   #1028
traicionera
Zakorzenienie

kasiunia- brałabym te pierwsza
monti- z tym nfzetem, to zależy od rejonu
dla Fabianka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:44   #1029
iizabelaa
Zakorzenienie

Moje dziecko dzisiaj o 13 cała butle wypiło tzn. 150ml
dawno nie zjadła mi 150 w dzień

Nie długo siostra ma wpaść i mnie pofarbować

Cytat:
on mi napisal: albo masz kogos na boku, albo twojego uczucia juz do mnie nie ma albo ci sie po prostu znudzilem
ojjj zachowuje się jak dziecko
trzymaj się kochana

Cytat:
szkoda że mi nikt nie powiedział, żebym podawała btelkę raz na jakiś czas od maleńkiego i to tu popełniłam błąd. nie miałam takiej potrzeby to był tylko cyc no i teraz są tego efekty niestety.

iweczka twoja durmie smoka a butli nie chce???moja to smoka tez nie weźmie, wierna jest cycusiowi

a próbowaliście żeby tż podawał bo ponoć od mamy nie chcą pić,
i żeby tż próbował te triki ze ssaniem
nie wiem co ci podpowiedzieć

myślę, że to idealna pora

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

kurcze ... na zachustowani nadal nie ma nosideł
Stary 2011-07-04, 13:45   #1030
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
iweczka a wcześniej mała sie nie budzila?bo kurde moj to mnie rozpiescil spiac po 10 godzin, kazdy sie dziwil ,ze na piersi tyle spi.. no i coż, ;p zaczely sie pobudki ;p
montii, nie spała jak Twój śpioszek Fabianek, ale 6-6,5 h było
a teraz....wstaje co 2 -3 h czasami nawet po 1 h juz sie wierci, kreci, marudzi i musze wstac.smok nie pomaga, głaskanie tez nie. dam cyca possie i zasypia

za nową umiejetność.
moja na pleckach i jak sie przekręci na boczek łapie wszystkie zabawki i w ogóle wszytsko co tylko uda jej sie wziąć,np.gazeta, krem obok przewijaka, pieluszka
Stary 2011-07-04, 13:45   #1031
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
wieczorkiemw końcu was nadrobiłam!!!

załarwiłam Tymka w nocy , bo obudził sie minionej nocy o 1 i nie szło go uspokoić wiec stwierdziłam ze dam mu mlesio, ale na 150ml wsyapalam tylko 3 łyżeczki mleka. i takmi sposobem, moje dziecie spi już,a liczyczyłam ze zje jeszcze posilek o 22 . no i dzis zjadl tylko 4,5 posilki(mlesia).
w ogole mu sie cos poprzestawiało , bo któryś dzień z rzędu idzie spać o 22. wczesnej zawsze chodzil o 20, a teraz nie chce.
bylismy dzis u tej pani ktora ma sie opiekować Tymkiem od pażdziernika. wszytsko w porządku, tylko ona chce zeby jej dziecko przywozic.a mnie sie to nie usmiecha, bo podejrzewam ze jej brat z ktorymmieszka pali fajki w domu i poza tym czuc orkopny zaduch. wiec bede sie poswiecac i wstawac 15 minut wczesniej zeby ją przywozic do nas przez okres zimy, potem niech sobie przychodzi. no i w kwestii finansow to chce 1000zł, a przypomne ze mieszkam w niespelna 17000 miescie i ta cena mnie zwaliła(liczyłam na 800). no ale jakos sie da radę.

Mirabilka, dosłownie pół dnia sie zastanawiałam jak wizyta u teściowej. ale historia z twoimi sprzętami okropna-co za babsztyl. a tż mam nadzieje jest po Twojej stronie, czy nadal chce mamusi darować wszystko? i zobaczcie dziewczyny jak niektorzy faceci kochaja te swoje mamusie-czasem to nawet mozna nazwac toksyczna miloscia! obyśmy my takie nie były dla naszych synów!

Eirene grtauluje 3 miesięcy

i zawsze sie czegos od was mozna nowego dowiedziec-otóż byłam święcie przekonana że pampersy premium sa tylko dla noworodkówjak bym wiedziala to bym tych active baby nie kupowała , a one strasznie mi smierdza-nie znosze ich zapachu. co sleep and play to nawet mi odpowiadają. narazie i tak nie bede kupowac pampkow bo dostalismy 3 paki tydzien temu to je musimy zmećzyc.

niutka, wracam do tej mojej kubełkowej spacerówki, czy uważasz że Tymo się już nadaje do tego siedzenia? tzn jak go połóżymy to plecki mu leża ale nóżki ma w górze, i chyba długo tak nie pociągnie???

Montii, nie mogłam przeżyc Twojego prania i zrobiłam dziś rano swoje. jutro sie jeszcze pobawie, bo dzi sbylismy caly dzien poza domem
Załącznik 4065795
Ponoć kubełkowe siedziska sa równie zdrowe dla kręgosłupa co rozkładane na płasko, bo one są tak specjalnie wyprofilowane pod odpowiednim kątem, że siła ciężkości sie równomiernie rozkłada i nie ma znaczenia, że nózki sa w górze

przy okazji- nalazłam nieco niefajna informacje o wózkach
Cytat:
Uwaga - ostatnimi czasy pojawiły się w mediach dwie przerażające informacje o wózkach dziecięcych: że obcinają paluszki oraz że są rakotwórcze. Pierwszą nie należy się zbytnio przejmować - dotyczy tylko rynku amerykańskiego i jednej, konkretnej firmy wózkowej. Nawet jeśli posiadamy wózek tej firmy wystarczy, że nie pozwolimy naszym dzieciom aktywnie uczestniczyć przy składaniu i rozkładaniu wózka, gdyż to właśnie wtedy dochodziło do przytrzaskiwania rączek. Jeśli będziemy ich odpowiednio pilnować, nic im nie grozi. Druga wiadomość jest bardziej niepokojąca - podobno nie ma w Polsce wózka, który nie zawierałby szkodliwych, rakotwórczych substancji. Jedyne, co możemy zrobić, to prać tapicerki nowych wózków. Dopóki nie zmienią się przepisy, nic innego nie możemy zrobić...

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja tez nie jestem za zbyt wczesnym wprowadzaniem. jakos intuicja mi mowi, ze to za wczesnie na taki maly, niedojrzały uklad pokarmowy. przeciez co chwile nasze maluchy maja jakies przeboje z brzuszkami/kupkami, a stale jedzą to samo

zamierzam po skonczonym 5msc zaczac od jablka
pozniej marchewka
po 6 zupki
pozniej kaszki, deserki

moja skonczyla 11 tygodni, wiec chyba ma skok 12
dziś już też zaliczyła wrzaski- tym razem na przewijaku. niedobra matka wymyła pupę i przebrała osranego bodziaka!

w ogóle mała sie przestawiła na 1 kupę dziennie- ale taką, że pampki nie dają rady. moczę w wiaderku osrane ciuszki, bo to jakoś nie chce schodzic

ja w ciągu dnia przemywam buźkę, rączki, kark rumiankiem, a dupkę po kupie myję watą z wodą

moja 5 h nie jadła i nie chciała złapać juz miałam meża po mm wysyłac

Montii
a moze sprobuj pod wieczor czesciej go karmic
Hogg pisala, ze powinno sie czesciej wieczorem przystawiac, zeby dziecko mialo zapas na noc. Jak zwykle je co 3 h, to spróbuj np. od 16 co 1,5h- 2 h i np. jak się kładziesz, na spiocha go pokarmic.

dzis pobilysmy rekord spania- od 20.30 do 5. tylko, ze od 5 juz nie spi
drzemnela sie teraz w bujaczku, oo i juz marudzi! zwariuję.

zakupkane ciuszki ( o dziwo przy najmłodszej zdarza się to bardzo rzadko ) mocze najpier w misce z vanish oxy action - super wszystko schodzi, potem wrzucam normalnie do pralki z lovelą i jest ok.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
co do pokarmow...to wogole teraz jest naprawde inaczej...
ostatnio moj tata mowil jak moja oliwucha miala pare tyg.czemu jeszcze nie daje jej jablka
a potem mi pow.ze dziwnie te nowe jedzenie chcesz jej wprowadzac(po 6miesiacu) ty jak mialas niiecale 2 miesiace mama juz ci rosol dawala

z tymi opowieściami to bym tak nie dawała wiary, pamięć ludzka jest zawodna, mnie tez się ciagle wydaje, ze moje starsze dzieci wszystko robiły wczesnie, a potem sprawdzam zapiski i wychodzi, że wcale nie, a juz naprawde mężczyźni to im sie wszystko myli w kwestiach dzieci, czasem sie smieje, co oni opowiadają

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziekujemy ponownie za komplementy ciociom
młody aż kupę z radości zrobił znowu już 3

uśmiałam się dziś bo najpierw się wkurzyłam w nocy bo się obudził o 2 zamiast o 3-4 i na dodatek jak już go nakarmiłam (gdzie 150ml to mu było maaało) to zaczął stękać... i tak musiałam jeszcze 15minut czekac aż zrobi kupę... za to spaliśmy do 10.30

jej wpsółczuję... najgorzej to jak się cżłowiek przyzwyczai do nie wstawania a tu zonk

dziękujjemy mam nadzieję kładę częśto na brzuchu ale on się tylko wkurza

śliczna Nadusia śliczna

eee tam po prostu wymieniamy poglądy to normalne że każda ma inne zdanie tak to byłoby nudno

jeny co za facet no... współćzuję...

nie no to tak jak moja babcia nakarmiła ogórkową córkę swoją jak miała2 miesiące...moja mama wprowadzała pokarmy jak mieliśmy skończone 3 miesiące właściwie bliżej 4. oczywiście zupka to tylko ze swoich warzyw itd jabłuszka swoje, i wszystko
ale rosól...
no wiem że moja mama twierdzi że my w wieku 7-8miesięcy już rosół wcinaliśmy no ale tak kiedyś było tak jak aja pisała nie było słoiczków mamy same decydowały co kiedy podać skąd któraś mogła wiedzieć że jabłko to od 4 miesiąca... jak uważała tak podawała

a właśnie Iza czytałam gdzies to tak a propo armienia piersią to czytałam że po wojnie był trend na niekarmienie - mniej procent kobiet karmiło piersią niż teraz teraz wraca dopiero moda na karmienie

jezu tych lekarzy to trzeba czasem ufać swojej intuicji jednak...

ja też się piszę na sierpień albo wrzesień

dokładnie
ale nie ma się co kłocić każda ma swoje zdanie i po to jest forum aby je wyrażać
jak wyżej

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry
my po wizycie u lekarzy, ortopeda, pobranie krwi i ważenie... padłam z wrażenia - Krzysiek waży 7200, a dopiero kończy 11 tygodni! i ma 64 cm.
diatoma, weź Ty mi powiedz proszę, kiedy Tymo przekroczył 7kg?? miał 3 miesiące już czy nie? i jaki długi wtedy był?

wow, ale wielki synek

Cytat:

nie za wczesnie, moja robi to juz od ponad miesiąca, a nie ma jeszcze 4 mscy, dopiero 12 - go będzie miała 4 msce no ale ona jest duża i silna

sprzed chwilki nie zwracajcie uwagi na bałagan dookoła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zalacznik.jpg (41,9 KB, 51 załadowań)
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-07-04 o 13:49
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:47   #1032
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pomocy
ta
http:// pl.lennylamb.com/products/show/105_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-skośno-krzyżowym---błękitny-poranek---rozmiar-m

czy ta
mi sie podoba ta pierwsza

Cytat:

i jeszcze przed chwila przeczytalam jakas wypowiedz, ze dziecko powinno zjadac swoja porcje w 15 minut, bo dopiero wtedy mozg dostaje sygnal ze jest najedzony. moje dziecko zjada butle w 7 minut. a jak pil z 2 dziurek to zjadanie butli zajmowalo mu 30 minut, byl caly spocony i niedojadal bo tak sie zmeczyl.
o kurdę, a mój też je w ciągu 7-10 minut całą butlę i ma smoczek dwójkę

Cytat:

w ogóle przeczytałam też w Języku niemowląt ,że jakiejś parze budził się synek i tracy była u nich 3 nocki i najpoerw dała smoczka na 10 min, potem nie wyjmowała z łóżeczka nadal dając smoczka a trzeciej nocy się już nie obudził...może to sposób...
ja tak robiłam jak już nauczył się zasypiac ze smoczkiem i po jakimś tygodniu budził się o 2 a juz ładnie spal do 5 to wsadzałam smoczka i spał do 5 a dzisiaj np juz się nie obudził w nocy tylko o 5 rano
spróbuj
Stary 2011-07-04, 13:49   #1033
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

a próbowaliście żeby tż podawał bo ponoć od mamy nie chcą pić,
i żeby tż próbował te triki ze ssaniem
nie wiem co ci podpowiedzieć

myślę, że to idealna pora

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

kurcze ... na zachustowani nadal nie ma nosideł
raz tz próbwał, tez nie chciała.dzis spróbujemy znowu

tez obserwuje stronke z nosidłami
chce miec na wyjazd nad morze
Stary 2011-07-04, 13:51   #1034
ego_ego
Wtajemniczenie

niutka łał jaka ona duuuuża dziewczynka
Stary 2011-07-04, 13:53   #1035
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

nie za wczesnie, moja robi to juz od ponad miesiąca, a nie ma jeszcze 4 mscy, dopiero 12 - go będzie miała 4 msce no ale ona jest duża i silna

Sliczna twoja mala
moja tez zaczyna a w sb skonczyla 3 miechy:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:54   #1036
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mi sie zwiazek wali ;(((((((((((((((((
Cytat:
coraz bardziej nie mozemy sie dogadac napisal mi ze niewie kim juz dla mnie jest, ze laczy wszystko w kupe i dochodzi do pewnych wnioskow a ja juz niewiem co sie dzieje. wszystko sie wali i pewnie moja wina
Cytat:
on mi napisal: albo masz kogos na boku, albo twojego uczucia juz do mnie nie ma albo ci sie po prostu znudzilem
Gosia ja sama mam problemy - może właśnie przez to, że za mało czasu razem spędzamy - bo praktycznie cały dzień jestem sama a tz w pracy później na budowie więc rozumiem nijako.
A nie może zamieszkac z Wami? nie wiem jak sytuacja wygląda ale nawet lepiej się gnieśc w jednym pokoju i byc razem niż na odległosc - bo on nie zrozumie Ciebie a Ty jego i będzie tak w kółko. My mimo że mieliśmy już "swoje" to teraz spowrotem mieszkamy w jednym pokoju u moich starszych do końca wakacji gdzieś - ciasno ale razem. Nie da się tego tak rozwiązac? chociażby tymczasowo. Jak pobędzie trochę z dzieckiem to mu się oczy otworzą ile czasu to zajmuje i ile cierpliwości.

Cytat:

mirabilka -za twoim przykladem wzielam dzis małego po kupie pod kran i umyłam tylek, biedak nie wiedzial co sie dzieje. ale duzo mniej roboty niz te chusteczkimusze sie w koncu z synek wykąpać. ale nie wiem jak sie do tego zabrac.
a co do tewojego meza to najwyraźniej trzeba do niego ostro , skoro dobrowolnie nie dociera.
na piątek załatwiłam auto dostawsze na cały weekend będzie i od dzis zbieram kartony żeby wszystko wziąsc za jednym razem - postawiłam go przed faktem dokonanym że albo ze mną to zrobi a jak nie to firma a że firma się nie pierdzieli i nie ma sentymentów - wezmą wszystko jak popadnie i nie będą patrzec czy cos rozwalą czy nie.

Cytat:

Castia a spr na smoczka jej wycisnąc troszkę mleka swojego albo nawet odciągnąc mleko do butelki to skuma, że ze smoczka się ciągnie i leci

Mój ma 2.5 miesiąca i robi to samo i to prawie do pełnego siadu ale jak się puści rąk to leży - jak chwyci na macie zabawke to też się podciąga do góry - muszę go stopowac z tym bo za słabe kości przeciez ma

Cytat:
Mirabilka ale ja karmię piersią więc nie mam jak zagęścić.
chciałam Ci z rozpędu napisac, że powinnas zagęścic siebie hehe ojaa ja mam pomysły. Nie bierz tego do siebie a może Ty jesz na noc zbyt lekkostrawnie albo coś takiego - no a jak nie to chyba mleko mu powoli wystarczac nie będzie.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:55   #1037
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny na stronie babyonline mozna wziac udzial w konkursie oilatum i przetestwoac kosmetyki
a ja nie widzę tego konkursu, tylko jakieś o spacerówki...

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki dziewczyny, ale Nadii nie zaszczepili. Po wszystkich badaniach dopiero lekarka zaczęła liczyć i się doliczyła, ze trzech dni brakuje do 6 tygodni od ostatniej szczepionki, wiec mamy przyjść w następny poniedziałek Tyle dobrego, ze już nie będzie ważenia i mierzenia obwodów, wiec trochę krócej, ale jestem zła, bo taka pogoda średnia i musiałam się z dzieckiem targać. Nadia wazy 6400 jak tupnie nóżką bo bez tupnięcia to 6390, wiec moja waga dobrze wazy, bo dziś pokazała 6400. Oczywiście nadal problem z główką, pediatra powiedziała, ze powinnyśmy iść na rehabilitacje, bo w tym wieku to Nadia powinna o wiele wyżej podnosić i lepiej trzymać Pytałam o soczki i powiedziała, ze z reguły się podaje po 4. miesiącu, ale jeśli są problemy z kupka, to można wcześniej Musze się porozglądać za jakimś rehabilitantem.
będzie dobrze, rehabilitacja pomoże!
ładnie rośnie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
boshe ale ludzie są beznadziejni, szczególnie stare baby - przechodzę ulicą a jedna do drugiej mówi - biedne dziecko, tak wisi - to o MArsupi było. i szybko sie odwróciła i odeszła chyba zebym nie zareagowała..a miałam ochotę z nią podyskutować, a jak położę dziecko do gondoli to pewnie by powiedziała - biedne dziecko leży w gondoli - to ten typ...
a daj spokój, nie zwracaj uwagi
ile ja się nasłuchałam na temat chusty
choć często były też pozytywne reakcje

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Montii dla Fabianka buziaki

Gosia co się dzieje??

Ja to mam wrażenie, ze swojemu powinnam wyłyżeczkować a'la szare komórki i zamontować jakieś urządzenie na pilota.

Cytat:
olej głupie baby, tyle wiedza, ile zjedzą

Cytat:
traicionera i to jest chyba powod wszystkiego ze mieszkamy osobno siedze i rycze jak glupia na szczescie maly spi spokojnie.
dziewczyny słusznie piszą, naprawdę musicie coś zrobić, żeby zamieszkać razem, niech Twój brat się przenosi do swojej dziewczyny, weź się zabierz za tych facetów bo oni sami będą tylko na tyłku siedzieć

Castia, piękna córa!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:55   #1038
traicionera
Zakorzenienie

niutka- śliczna duża dziewczynka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-04, 13:55   #1039
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
niutka łał jaka ona duuuuża dziewczynka

no duża dośc, ale nie wiem ile wazy, męczy mnie to, więc własnie za niedługo sie juz umówiłam , że podjade do przychodni i ja tylko zważę sobie sama na tej ich wadze.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:58   #1040
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
nie znam sie na chudtach ale druga ma fajne kolory;p
właśnie o kolor mi chodzi, bo się zdecydować nie mogę

Cytat:
A Fabian bedzie chciał smoka? Bo on bezsmoczkowy, tak?
za nową umiejętność

Cytat:
Ja mam Lenny Lamb z babusem jest bardzo miękka opanowałam ją w 2-3 dni, znajoma która chust miała multum poleciła mi ją z uwagi na swoją miękkość .,. taką mam http://pl.lennylamb.com/products/sho...wa---rozmiar-m
hmm, mnie się wyświetlają linki... no nieważne
nie myślałam o tej z bambusem ale mówisz, że miękka i przewiewna bardziej? kurcze i problem znów

tra, ego dzięki za opinię

Mel B 14/14 +
Stary 2011-07-04, 13:59   #1041
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
chciałam Ci z rozpędu napisac, że powinnas zagęścic siebie hehe ojaa ja mam pomysły. Nie bierz tego do siebie a może Ty jesz na noc zbyt lekkostrawnie albo coś takiego - no a jak nie to chyba mleko mu powoli wystarczac nie będzie.
wiesz jem ciągle tak samo własnie oprócz sytych kolacji... hmm... wiesz na obiad sobie nie oszczędzam, wczoraj zjadłam 19 pierogów..ciii ... hehe
sniadania podwójne, słodkie..ale przestałam jesc syte kolacje w stylu 4 tosty tylko jem np serek wiejski... może tu tkwi problem a może nie, masakra

kurcze a mój w ogóle nie chce siedzieć tzn nie podnosi się do siadu.
dodam ,że on trochę wątły taki jest, wciąż na 25 centylu..ciekawe co neurolog powie

[LEFT]
Stary 2011-07-04, 14:00   #1042
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie widzę tego konkursu, tylko jakieś o spacerówki...

będzie dobrze, rehabilitacja pomoże!
ładnie rośnie dziewczynka

a daj spokój, nie zwracaj uwagi
ile ja się nasłuchałam na temat chusty
choć często były też pozytywne reakcje

dziewczyny słusznie piszą, naprawdę musicie coś zrobić, żeby zamieszkać razem, niech Twój brat się przenosi do swojej dziewczyny, weź się zabierz za tych facetów bo oni sami będą tylko na tyłku siedzieć

Castia, piękna córa!
tylko myślałam, ze da się uniknąć rehabilitacji, bo jak znam Nadunie, to będzie wrzask
mnie raz się czepnela o marsupi aptekarka i raz taka babka w metrze, ale dla mnie najważniejsze jest zdanie ortopedy i innych lekarzy, a nie jakiś tam ludzi przypadkowych.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-04, 14:02   #1043
Montii
Zakorzenienie

kasiunia jest b. miękka, moja koleżanka akurat sprzedaje taką używaną, zaledwie 3 razy , bo ona ma kręćka na punkcie chust, kupuje i sprzedaje, synka nosi już 9 miesięcy i trochę chust w rękach miała i tą mi własnie poleciła, jest super, bez prania ją wiązałam, teraz wyprałam i jest jeszcze lepsza.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
mnie raz się czepnela o marsupi aptekarka i raz taka babka w metrze, ale dla mnie najważniejsze jest zdanie ortopedy i innych lekarzy, a nie jakiś tam ludzi przypadkowych.
do mnie babka też ostatnio ze pewnie dziecko duszę a ja na to ,ze lekko siny ale jeszcze oddycha

[LEFT]
Stary 2011-07-04, 14:03   #1044
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
kasiunia jest b. miękka, moja koleżanka akurat sprzedaje taką używaną, zaledwie 3 razy , bo ona ma kręćka na punkcie chust, kupuje i sprzedaje, synka nosi już 9 miesięcy i trochę chust w rękach miała i tą mi własnie poleciła, jest super, bez prania ją wiązałam, teraz wyprałam i jest jeszcze lepsza.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

do mnie babka też ostatnio ze pewnie dziecko duszę a ja na to ,ze lekko siny ale jeszcze oddycha

u mnie to się czepiały, ze sobie kręgosłup wykrzywi
ale to tylko dwa przypadki na cale mnóstwo pozytywnych reakcji
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-04, 14:09   #1045
iizabelaa
Zakorzenienie

Moja znowu przez pół godziny próbowała się na brzuszek przewrócić, iw końcu się udało, ale ręki nie umie wyciągnąć,
ale marudna przy tym jest strasznie

Leniwa po mamie
Ja też nie lubię ćwiczeń fizycznych
Stary 2011-07-04, 14:15   #1046
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:19   #1047
maggol111
Raczkowanie

Cytat:

ale muszę powiedziec, ze Marsupi jest super na usypianie dziecka.bylismy na zakupach z 30 min. a zanim doszłam do domu mały już usnął, gorzej później z odpinaniem i rozbieraniem, ale śpi do teraz - od 11.00
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:21   #1048
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
prunell, zapisuje to sobie w książecze zz tyłu, i wynika z tego że
- 30 maja ważył 6900g - miał wtedy równo 2,5 miesiąca
-15 czerwca ważył już 7400 i miał równo skońćzone 3 miesiace
-27 czerwca ważył 7700g- 3,5 miesiaca i 67 cm długi.
wczesniej mi go nie mierzyły dziewczyny, tylko jak na spacerze byłam to podeszłam do przychodni zeb go wrzucić na wagę. tylko ona zawsze był ważony w bodziaku i pamku(różnie pełnym) i najczesciej szybko po jedzeniu. wiec ja tak orientacyjnie ze 100-150 bym od każdej wagi odjęła.

dzięki
no to mniej więcej podobnie by wychodziło, chociaż 3 miesiące to on za dwa tygodnie skończy... ale może zwolni troszkę z przybieraniem, z litości dla mamusi

Cytat:

czy

kolory podobają mi się w tej pierwszej, ja mam nati właśnie, jest bardzo fajna, ale też bym pewnie wzięła z bambusem tak jak mówi Montii, bo w tej bawełnie Nati w upały potrafi być gorąco

Cytat:

a u nas wraz z 4 miesiącem pojawila się nowa umiejętność
łapie zabawki będać na brzuszku i bawi się..tzn w zasięgu rączki była skarpetka z lamaze..wzial do rączki,tarmosil, do buzi...dalam grzechotke to wystawil rączkę tyle ile umial

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

mi się linki nie wyswietlają chociaż wpisuj,ę bez spacji...

Ja mam Lenny Lamb z babusem jest bardzo miękka opanowałam ją w 2-3 dni, znajoma która chust miała multum poleciła mi ją z uwagi na swoją miękkość .,. taką mam http://pl.lennylamb.com/products/show/132_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-bawełna-z-bambusem---tęczowa---rozmiar-m
robi Fabian postępy brawo!

Cytat:
wow, ale wielki synek

chyba tego po nim nie widać aż tak, więc byłam zaskoczona
Twoja córcia też duża

Cytat:
no duża dośc, ale nie wiem ile wazy, męczy mnie to, więc własnie za niedługo sie juz umówiłam , że podjade do przychodni i ja tylko zważę sobie sama na tej ich wadze.
a nie próbowałaś zważyć się na wadze łazienkowej z nią i bez niej? może to nie jakieś super dokładne, ale orientacyjnie byś wiedziała

Cytat:
tylko myślałam, ze da się uniknąć rehabilitacji, bo jak znam Nadunie, to będzie wrzask
no pewnie

Cytat:

dobra riposta

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:26   #1049
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość

ale muszę powiedziec, ze Marsupi jest super na usypianie dziecka.bylismy na zakupach z 30 min. a zanim doszłam do domu mały już usnął, gorzej później z odpinaniem i rozbieraniem, ale śpi do teraz - od 11.00
oj tak, moja mi zasnęła w drodze powrotnej od lekarza, czyli tak od 11:40 i dopiero się przebudziła- co do odpinania, to już opanowałam system a gdy czasem ma problem z zaśnięciem, to marsupi jest bezcenne.

Cytat:
dzięki
no to mniej więcej podobnie by wychodziło, chociaż 3 miesiące to on za dwa tygodnie skończy... ale może zwolni troszkę z przybieraniem, z litości dla mamusi

kolory podobają mi się w tej pierwszej, ja mam nati właśnie, jest bardzo fajna, ale też bym pewnie wzięła z bambusem tak jak mówi Montii, bo w tej bawełnie Nati w upały potrafi być gorąco

robi Fabian postępy brawo!

chyba tego po nim nie widać aż tak, więc byłam zaskoczona
Twoja córcia też duża

a nie próbowałaś zważyć się na wadze łazienkowej z nią i bez niej? może to nie jakieś super dokładne, ale orientacyjnie byś wiedziała

no pewnie

dobra riposta
ty, może on taki umięśniony jest
z wyglądu taka kruszynka się wydawał, a tu normalnie Pudzian
mi waga łazienkowa całkiem dokładnie zważyła
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-04, 14:37   #1050
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Montii Twoja wina tę zamówiłam :
http: //pl.lennylamb.com/products/show/259_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-bawełna-z-bambusem---tikanga---rozmiar-m

Mel B 14/14 +
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości