|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
O macie klub kangura i w wawie i wrocku, może wybierzcie się kiedyś na spotkanie bo takie chusty dobrze pomacać przed zakupem
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
no chyba że przyjdzie mi leżeć w szpitalu tfu tfu oby nie, a po porodzie to już brzuszek mniejszy więc myślę że w normalny rozmiar się zmieszczę
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego nie biorę 2 tabletek? W moim otoczeniu (wśród znajomych) mam kilka osób których organizm nie przyswaja żelaza i mi gin też to sugerowała. Ogólnie nie wszystkie organizmy je przyswajaja, a te w tabletkach są gorzej przyswajalne jak w pokarmach. w tym tygodniu będę robić wszystkie badania , łacznie z poziomem żelaz(uważam, ze poziom powinien być zrobiony w zeszłym miesiącu jak tylko wyszlo, ze tardyferon nic nie dał, ale skierowanie dostałam dopiero na teraz) Zobaczymy co wyjdzie, ja nadal czuję się dobrze. ----------------- Dzidzia ładnie się rusza i chyba lubi przejażdżki autem na długich trasach. Jak jechalismy na zlot w srodku ncy to do 2:30 szalała, potem ja zasnęłam to juz nie wiem, a jak jeździmy w dzień to chyba przesypia, bo czuje ją dopiero jak wysiadam z samochodu, a w trakcie jazdy nie. Wyjazd był udany - pogoda dopisała. Trochę się poopalałam i nawet raz wykapałam w morzu Az sie mąż zdziwił. Nawet ustalaliśmy że ja nie wchodzę głebiej jak do kolan, bo woda zimna. Ale jeden dzień byl taki, ze sie nie oparłam - było ciepło. Ja i bałtyk to 2 przeciwieństwa. Zawsze kończyło sie na brodzeniu do kostek, a tu okazało sie ciepło Sporo spacerowaliśmy i odpoczywaliśmy. Opalałam się trochę zakrywając brzuszek - nie chciałam go przegrzewać. Pierwszego dnia był filtr 50 - i dzięki niemu się nie spiekliśmy, w przeciwieństwie do kolegi z filtrem 15. A potem juz 30 bo z rozpylaczem i łatwiej było sie równomiernie nasmarowac. W zasadzie tylko 2 dni na koniec coś padało ale i tak było ciepło. A w Warszawie lodówa - 12*C - bryyyyy. ------------------------------ Nie zdążyłam Wam napisac w dniu wyjazdu, ale mama poszalała na wczasach i przywiozła duzo rzeczy dla dzidzi. Ona się zdziwiła jak zobaczyła nasz nowy samochód, a my jak zaczęła wysiadać z autokaru z wózkiem parasolką Oprócz niego przywiozła pieluchy tetrowe (faktycznie lepsze od naszych krajowych) i kilka ładnych flanelowych. Jakies spioszki i sliczny cieplutki kocyk. 3/4 jej walizki to były rzeczy dla dzidzi. Nawet zaczeliśmy pytac gdzie sa jej ubrania ale okazalo sie że w tamtą stronę w walizce było jedzenie, bo mama miala wyjazd bez wyzywienia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecany torcik urodzinowy chrześniaka mojego męża w wykonaniu mojej zdolnej kuzynki
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
fajny =)
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaaacieeee ale torcik super
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
a my sie na chuste raczej nie zdecydujemy
ja szukam czegos w tym stylu http://megaplaneta.pl/pl/chicco-nosi...wimbledon.html jakos sobie nie wyobrażam mojego meza chodzącego w chuście
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
zmykam obudzić narzeczonego, zajrzę o 18 do Was =)
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt, mój w chuście tez by dziwnie wyglądał no i nie wiem co on na to
|
|
#2230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i swojego męża też nie widzę z chustą albo nosidłem hehe
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
81gosia każdy robi jak uważa ale po co chodzić do lekarza i nie słuchać jego zaleceń? Anemię odczujesz dopiero po porodzie, kiedy organizm będzie miał problem żeby dojść do siebie.A i nie lubię zakładania że "i pewnie zaraz oberwe od Was albo powiecie, że jestem wyrodna matka" Czy ktoś tu kiedykolwiek został tak nazwany? Albo od razu robi się awanturę bo ktoś ma jakiś inny pogląd?
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-04 o 16:10 |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
To że ty nie lubisz nie znaczy ze nie mogę tak napisac
|
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ach- i mija kolejny ciężarówkowy dzień
![]() jaką??????? włąsnie to u mnie bieżący temat ![]() to tak jak mi! Z tym,że mi nie tylko dziś ciepło- ost ciągle- co to będzie jak będą upały????? MalgosiaM8 Mówiłam , że masz odpoczywać i nie szaleć z pracą i ze wszystkim!!!!! Normanie bić będę Zobacz jak u mnie było z nadmiaru pracy i stresów... najgorsze 2 tyg. w życiu No dobra, nie będę taka zła- przytulam już i się oszczędzaj ![]() Cytat:
Cytat:
I co nam takie zepsute fluidy przesyłasz?? Cytat:
Tez tak miałyśmy- ale tu silna grupa wsparcia była Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę wyjazdu! super!!! Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-04 o 16:19 |
||||||
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystrachalam sie po twoim prannym poscie ;( Teraz sie oszczedzaj i nie szalej... i lez lez lez... Dzidzia jeszcze musi troszke urosnac.... cotka..Bardzo fajna ta lista do szpitala Jest tam wszystko to co ja mialam z Alanem w szpitalu.... (oprócz poduszki )Własie co do kosmetykow to powiem Wam ze po porodzie to watpie czy ktoras bedzie miala czas i ochote sie bawic z soba i sie upiekszac Pisalyscie o pizamach... ![]() Ja mialam koszule z krótkimi rekawkami taka przed kolanko do porodu (oczywiscie cala ja ubrudzilam) Do tego mialam dwie normalne pizamki (spodnie + bluzka z długim cała rozpinana) ... Maz na drugi dzien juz donosil kolejna pizamke bo non stop sie brudzilam![]() Chyba jednak tym razem wezme koszule nocne bo jak sie lezy na lozku to mozna zaciagac do góry i jak cos to sie ubrudzi tylko przescieradelko ....Cytat:
przy wyjsciu pieluche tetrowa Co do wychodzenia na dwor z takim malenstwem to wszystko zalezy od pogody Z Alanem na poczatku za duzo nie wychodzilam bo tutaj chulały wiatry takie ze urywalo głowe wiec przez pierwszy miesiac ubieralam go i otwieralam na troche okna... Wychodzil tylko jak musielismy isc na kontrole do lekarza itd. i to tez na krótko i pod pieluszka i witam wszystkie nowe mamuski...Ile Was tutaj sie ujawnilo
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-07-04 o 16:21 |
||
|
|
|
#2236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laseczki poradźcie mi, zdejmowałam pranie i w jednej bluzce spało jakieś dziadostwo, nie wiem pszczoła osa to coś pech chciał że użądliło mnie w brzuch, rośnie bąbel jak cholera CO ROBIĆ??? Wypiłam wapno tylko.
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
irmith- no rzeczywiście coś popsuły Ci się fluidy- co za pechozol z tym robactwem
![]() Nic nie rób jak nie masz jakiś mega uczuleń. Ewent. okład z octu. |
|
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
archinta taka na wymiar...o my mamy bardzo malutkie mieszkanko i jedynym sposobem na uzyskanie znacznej ilości miejsca na ciuchy i inne rzeczy (szafa z sypialni zastapiona będzie łóżeczkiem) było zabudowanie jednej sciany w salonie.
Generalnie żeby nie pomniejszyć i tak już małego saloniku zdecydowalismy się na bardzo jane frony coś tam bialy czy jasny klon, od góry i dolu deska a w środku białe mleczne szkło. Chyba klasyka. No oprócz tego że 4 drzwiowa i 2 drzwi środkowe się będa rozsuwać na boki a w środku tv (nad i pod tv kolejne szafki).
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith jakbys sie zle poczuła, zrobiłoby ci się duszno albo zaczęłabyś puchnąć gdzieś poza bąblem to do lekarza. A jak tylko bąbel wylazł to małej na pewno nie zaszkodzi, nie martw się
twój organizm rozłoży cały jad bez problemu. tak jak Natka pisze, okład z octu, albo z sody rozpuszczonej w wodzie czy z altacetu
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
irmith.....Umyj duzego ziemniaka i pokroj w plastry tak ok 0,5 cm i przykladaj do
ugryzienia... Tak trzymaj po kilka minut jeden plaster potem zmien... Ziemniak wyciaga jad |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
aha...CO do samochodu to mój mały też się tam uaktywnia. I wierci się strasznie kiedy leżę na boku Kopie, przesuwa ... i oczywiście jak biorę aparat do ręki to cisza
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() małgosia- no z opisu wydaje się być fajna
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tez już widziała,że ktoś nas pomylił
![]() Ależ my podobne ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
Hello
przyszłam trochę się wyżalić, posmęcić i spadam ![]() Otóż z mężem mamy codziennie taki sam schemat wydarzeń, a mianowicie on wstaje rano do pracy, puszcza mi strz. czasem eska napisze. Dziś wstaję rano, patrzę na tel. i nic się w tel. nie wyświetla -pustka, no to sobie myślę, może przysnął, zerwał się do pracy i nie miał czasu dać cynka, odezwie się na przerwie koło 9:30 i co? i i martwię się że coś się stało, z drugiej jednak strony myślę, że chyba by mnie ktoś powiadomił gdyby coś się stało??? chociaż sama już nie wiem, mężul kiedyś wspominał, że jeden by umarł w swoim pokoju takie miał zapalenie płuc a nikt się człowiekiem nie przejął i w ogóle, bo myśleli, że pijany leży Mam nadzieję, że wieczorem mężul da znać Z wizyty u gin, też nie jestem zbytnio zadowolona, 200g przytyłam czyli dokładnie od początku ciąży 1900g i gin. się tym nie przejęła, pytałam jej czy to źle, że jem i nie tyję a ona odp. że niektóre kobiety tak mają no i że w ogóle to mogę (ale nie muszę) jeszcze przytyć. Poza tym mała ze mnie pewnie wszystko ściąga. Myślałam, że małą zważy, jakbym wiedziała, że ładnie przybiera może bym się uspokoiła ale gin. powiedziała, że zważy i zmierzy ją na następnej wizycie. To jest dobra gin. więc powinnam się cieszyć a nie narzekać, no ale dziś pewnie będę doszukiwać się samych problemów aż mężul się nie odezwie... No i okazuje się że norma cukru po godz. po posiłku jest 120mg/dl (ale każdy inny mówi co innego) no i jak gin. powiedziałam, że na czczo mam do 89mg/dl a po godz. po posiłku miałam raz 144mg/dl to się nie przejęła (no i że niby te glukometry różnie mierzą...) Powiedziała, że trzeba powtórzyć test obciążenia glukozą ale tym razem 75g. i jak będzie wynik wysoki to będziemy działać (dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej) a i powiedziała, że gdybym miała wynik po 50g. po godz. 180 (a miałam 177) to bym od razu do poradni diabetologicznej poszła i ja nie wiem czy to nie chodzi o to, że pójdę do szpitala leżeć ![]() ![]() ![]() Dobrze w ogóle że jeszcze nie czytałam jaki wpływ nietolerancji glukozy może być na Amelkę bo bym całkiem się załamała ![]() No a malutka to też wredziocha na dzień dobry na USG zasłoniła buźkę rączkami i nie chciała się odsłonić ale po dłuższym namyśle na jakiś czas zdjęła łapki ale nadal g**** widać przez to łożysko no i później maluta stwierdziła, że wystarczy tego podglądywania jej i zasłoniła się rączkami i nóżkami Tak więc jakiś mam dziś dzień do doopy Małgosiu cieszę się że wszystko dobrze, ale strachu i bólu trochę przeżyłaś |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do ubezpieczalni ciężko się dodzwonić
wysyłam do was moje pozytywne fuidy bo u mnie zupełnie nie działają
no chyba że przyjdzie mi leżeć w szpitalu
Az sie mąż zdziwił. Nawet ustalaliśmy że ja nie wchodzę głebiej jak do kolan, bo woda zimna. Ale jeden dzień byl taki, ze sie nie oparłam - było ciepło. Ja i bałtyk to 2 przeciwieństwa. Zawsze kończyło sie na brodzeniu do kostek, a tu okazało sie ciepło
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

włąsnie to u mnie bieżący temat 

Mam nadzieję, że wieczorem mężul da znać