|
|
#901 |
|
BAN stały
|
Dot.: Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :)
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę tym, którzy potrafią dobrać dla siebie coś odpowiedniego. Ja niestety jak jestem w perfumerii lub na strefie wolnocłowej, gdzie mam sobie wybrać coś ładnego, to po 3 "wąchnięciu" zupełnie tracę zmysł zapachu... Tak więc zawsze kończy się avonem lub czymś czym pachnie np. moja siostra i mi się podoba (co się rzadko zdarza, gdyż ona lubi słodkie, a ja świeże zapachy). Do tego mam jeszcze takie szczęście, że wszystko to co mi się podoba zostaje wycofane (!). Może jak wypisałabym nazwy i akurat ktoś znałby zapach, to mógłby mi jakoś pomóc w doborze odpowiednich perfum? Do znawczyń AVON : indyvidual blue (wycofany, choć dostępny rzadko w katalogach dla konsultantek- odkupie za każdą cenę) lub ogólnie znany summer white (za 20 zł
), lub najpiękniejsza (oczywiście wycofana) siwa puma (bez nazwy). Teraz używam MEXA tego najbardziej tradycyjnego i jest ładny ale już dłuuugo ten sam i przydałoby się coś nowego
Edytowane przez agnieszka150 Czas edycji: 2011-06-25 o 01:21 |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Ja zbierałam komplementy za Euphorię, akurat na dniach mam zamówić nową, ale zapach stał się zbyt popularny więc zastanawiam się jeszcze nad AoE, które także uwielbiam.
Najwięcej komplementów usłyszałam chyba mając na sobie Sensi. Zauważyłam także, że wszyscy naokoło są jakby milsi wobec mnie ((. Moja mama też zbierała komplementy za ten zapach.
|
|
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio wieczorem za kasztanka waniliowego YR
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
#906 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#907 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak sobie myśle że nie tylko On jest poezją... ![]() No i musiałeś...? ![]() W weekend na ogrodowo-jedzeniowym spotkaniu z przyjaciółmi jeden z nich do mojej szwagierki (która szykując ze mną przyjątko była z nami od poprzedniego dnia i "ubrała " się perfumeryjnie również u mnie ): pięknie pachniesz , jakoś tak Agnieszką... (tylko nie wiem czy mogę sobie przypisać ten komplement )
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Gryx, Fragipani dziękuję Wam za miłe słowa najpiękniej jak umiem
|
|
#909 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Od zupełnie obcej osoby usłyszałam, że pięknie pachnę. A to był Galliano edp.
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam po kilka ml :
-Cacharel amor amor -La perla j'aime la nuit -e.arden - after five -Lilita Lempicka Osobiście najbardziej przypadła mi do gustu la perla ;D Mam nadzieję, że też jakieś komplementy zbiore Lolita w atomizerze pachnie mi ... syropem O.o |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Szef wchodząc do sekretariatu "a co tak ładnie pachnie ?" -Gucci II
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj (wreszcie
) uslyszalam,ze ladnie pachne...- Armani Code.Co ciekawe, Womanity przeszlo u mnie w pracy zupelnie bez echa
|
|
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
"Dzisiaj pachniesz szczęściem, taką pełnią lata. O, już wiem, pachniesz parnym letnim wieczorem, piękne perfumy"
Koleżanka o Słoniku
|
|
|
|
|
#915 |
|
BAN stały
|
Wczoraj furorę wywołały moje La Nuit de L'Homme, to taki bardziej niewerbalny komentarz był, coś w stylu: "Hmmmmm... piękny zapach", i to powtórzone parę razy, bardzo to było miłe (tym bardziej, że zazwyczaj nawet pies z kulawą nogą nie komentuje moich perfum)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 |
|
spin doctor
|
Kolega z pracy(taki monotematyczny typ erotomana -gawędziarza, ale dość sympatyczny i nieszkodliwy
) skomentował Coco M: ty chyba specjalnie takich perfum seksownych uzywasz, bo chcesz mnie skusić
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj za MDCh komplemety od 3 osób: 1- co tu tak pachnie różami? (różami?) 2- czym tak ładnie pachniałas rano? 3- ładnie pachniesz, tak słodko
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
ja najwięcej słyszę słow nt. Angela.. choć nie do konca te słowa brzmią komplementująco
niemniej osoba komentująca mój zapach wygląda zazwyczaj na zaniepokojoną, czy po prostu zainteresowaną "pachniesz jak coś pudrowego, starego, zakurzonego... " to akurat traktuję jako komplement ![]() "pachniesz jak moja babcia"- no sama nie wiem... ![]() "pachniesz jak słodkie ciastko"- smacznego ![]() "Twój zapach nigdy nie znika" - bo trwałość perfumów to podstawa ![]() też w sprawie angela podbił do mnie jakiś kolo na przystanku pytając, czy może mnie powąchać dokładniej? na co ja- że nie on nie zrażony mówi, że spoko, i tak czuje z daleka
Edytowane przez liferace Czas edycji: 2011-07-04 o 17:48 |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś szczęściarą
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Guerlain Lover
|
Dzisiaj komplement za Chance edp: "ładne perfumy"
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny otrzymałam komplement za Perełke -' pachniesz seksem' xD z gory mówie, że to nie był komplement od mojego tz, tylko od jakiegos chłopaka ;D
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
"Pachniesz tak, jak byś była szczęśliwa" powiedział do mnie wczoraj mój Miły przytulając mnie na powitanie.
Fakt, byłam. Ale byłam też otoczona aurą cudowności z Eau Des Merveilles.
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kilka dni temu uslyszalam,ze pieknie pachne majac na sobie Code Armaniego. Ten zapach, jest chyba jedynym wyczuwalnym na mnie przez nieco szersza publicznosc
![]() Chociaz, dzieki kolezance z super nosem do zapachow, komplement zebralam rowniez za Allure |
|
|
|
|
#925 |
|
Przyczajenie
|
Cipeły letni wieczór -koleżanka pyta co to za zapch? A to Lanvin Reumer 2
Wybieram się do wyjścia, spryskuje się Alienem Sunesscense Shaphir Soleil, mój facet na cały glos zachwyca się: "Ach, co za zapach!" Jestem na zakupach, przemierzam półki z ciuchami, siostra pyta: -Czym dzisiaj pachniesz? -To byla "Lola" Marca Jacobsa Poznałam chłopaka, za kazdym razem mimo tego, że nie wiedzieliśmy o sobie za dużo, składał mi pocałunek na policzku i mocno ściskał. To zasługa Lancome "Hypnose" ... ![]() Jestem na ognisku (zdymione środowisko), przechodze subtelnie, mąż mojej koleżanki mówi: Jak ładnie pachniesz, po czym obwąchują ona i on i mąż koleżanki mówi, że musi kupić takie pachnidło żonie. A to Guerlian "Insolence"
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pani w Biedronce, która stała za mną w kolejce powiedziała, że pachnę jak ciasteczko. A to Zarowe Passion for chocolate
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
"Pachniesz jak królowa elfów" powiedział Luby na powitanie, a mój wewnętrzny zgredek zaczął się zastanawiać którą miał na myśli: Tolkiena czy Pratchetta?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#928 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A czym pachniałaś?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#930 |
|
Przyczajenie
|
Moje wybory czesto sie podobaja, choc najwiecej pochwal zyskuja Muglery, a przy Amen Pure Malt wielokrotnie pytano mnie, jaki to zapach- nawet na ulicy. Tak samo zaciekawia Tom Ford Extreme, czy tez L'Instant, no i oczywiscie meski X Clive Christiana.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

), lub najpiękniejsza (oczywiście wycofana) siwa puma (bez nazwy). Teraz używam MEXA tego najbardziej tradycyjnego i jest ładny ale już dłuuugo ten sam i przydałoby się coś nowego
((. Moja mama też zbierała komplementy za ten zapach.