Kraków-we wtorek zaginęła dziewczyna-Ruczaj! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 11:48   #61
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Kraków-we wtorek zaginęła dziewczyna-Ruczaj!

Przerażające. Długi czas jeździłam tym samym tramwajem i wydaje mi się, że widziałam kilka razy tę dziewczynę (właściwie to jestem przekonana), ale to było już z pare miesięcy temu. Straszne jest też to, że często nikt by nie przypuszczał, że coś takiego może go spotkać (zwłaszcza o tak wczesnej godzinie i obleganej trasie).
Swoją drogą niedawno pisałam na wizażu jak kiedyś na Rondzie Grunwaldzkim dwóch dresiarzy skopało moją koleżankę (na przystanku byli ludzie, nikt ie zareagował)
Stary 2011-07-03, 12:24   #62
Avv
Wtajemniczenie

Mam znajomych w Krakowie, paru z nich mieszka na osiedlu europejskim z tego co się orientuję to niedaleko albo nawet podlega jeszcze pod Ruczaj, roześlę im informację o tym, może ją widzieli? Straszne to jest.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 12:33   #63
viera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Przerażające. Długi czas jeździłam tym samym tramwajem i wydaje mi się, że widziałam kilka razy tę dziewczynę (właściwie to jestem przekonana), ale to było już z pare miesięcy temu. Straszne jest też to, że często nikt by nie przypuszczał, że coś takiego może go spotkać (zwłaszcza o tak wczesnej godzinie i obleganej trasie).
Swoją drogą niedawno pisałam na wizażu jak kiedyś na Rondzie Grunwaldzkim dwóch dresiarzy skopało moją koleżankę (na przystanku byli ludzie, nikt ie zareagował)
nigdy nie zrozumiem takich sytuacji...

tak po prostu ją zaatakowali? :/ Skąd się biorą tacy ludzie??? ://///
Stary 2011-07-03, 12:40   #64
manio
Zakorzenienie

na tvp3 właśnie wspominlai o Agnieszce dobrze, że media sie interesują jakaś skierka nadziei się zapala
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 14:03   #65
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
nigdy nie zrozumiem takich sytuacji...

tak po prostu ją zaatakowali? :/ Skąd się biorą tacy ludzie??? ://///
bardzo chamsko zaczepili ją w tramwaju. jak powiedziała w końcu, żeby się odpier***, to wysiedli za nią i skopali za te słowa.
Stary 2011-07-03, 15:50   #66
aniolecek89
Raczkowanie

To jest aż niewiarygodne...Z tego co zrozumiałam dziewczyna zaginęła jeszcze gdy było na ulicach jasno, więc na pewno musiał ktoś ją widzieć i na pewno ktoś wie co się wydarzyło...Oby się szybko odnalazła i nic się jej nie stało...
Stary 2011-07-03, 16:05   #67
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Cieszę się, że ją rozpoznajesz. To wzbudza nadzieje, że ktoś ją widział tego feralnego wieczoru i też zapamiętał.
Cytat:
Swoją drogą niedawno pisałam na wizażu jak kiedyś na Rondzie Grunwaldzkim dwóch dresiarzy skopało moją koleżankę (na przystanku byli ludzie, nikt ie zareagował
okropne, niestety ludzie boją się zareagować...

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
Mam znajomych w Krakowie, paru z nich mieszka na osiedlu europejskim z tego co się orientuję to niedaleko albo nawet podlega jeszcze pod Ruczaj, roześlę im informację o tym, może ją widzieli? Straszne to jest.
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez manio Pokaż wiadomość
na tvp3 właśnie wspominlai o Agnieszce dobrze, że media sie interesują jakaś skierka nadziei się zapala
Informacja podobno pojawia się też na ekranach w tramwajach.

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
właśnie, brakuje troche informacji - co juz zostalo zrobione. czy przeszukano szpitale i inne placowki, itp itd. Ale ja wiem, w takiej sytuacji nie mialabym glowy siadać i pisać co i jak

Co do logowania się, to tam byla stacja bazowa, ale podobno to NIE oznacza, ze Agnieszka byla na moscie grunwaldzkim. Mogla byc tez troche dalej - w kazda ze stron. Nie wiem gdzie są inne stacje bazowe - moze kolejna jest dopiero na Rynku, a inna nie wiem, na samym Ruczaju przy Kampusie itp?

Nie wiem, co robi policja :/ Czy oni w ogole organizuja jakies poszukiwania? Cokolwiek??? Czy po prostu przyjeli zgloszenie i tyle? ://
Szpitale na samym początku były sprawdzone, jest o tym informacja, ale już nie kojarzę gdzie. W szpitalach wiszą też zdjecia Miedzianej. Ale jeżeli macie kogoś kto pracuje w szpitalu koniecznie pokażcie zdjęcie - im więcej osób, tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś coś skojarzy, że informacja dotrze do rodziny najszybciej jak się da.

Mam nadzieje, że policja działa - przecież tu na pierwszy rzut oka widać, że ucieczka jest bardzo mało prawdopodobna -Agnieszka wyszła na spotkanie, udała się w kierunku przystanku, godzina też się zgadza z tym co ustaliła z chłopakiem.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2011-07-03 o 16:07
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 16:47   #68
Ejli
Zadomowienie

to przerażające, tylu ludzi ginie, nie wiadomo co się z nimi dzieje ...
sama jestem z Krakowa, mieszkam na Ruczaju, moja koleżanka na tej samej ulicy co Agnieszka, też często jeżdżę na tym odcinku tramwajami i autobusami... mam wrażenie, że kojarzę twarz, może być ono jednak mylne bo bardziej kojarzę osobę z oficjalnego zdjęcia, na innych Aga wygląda trochę inaczej

mniej więcej w tym czasie jechałam autobusem po tej trasie, ale w drugą stronę...
w ogóle często jeżdżę sama po zmroku, boję się jak nie wiem ale widać może słusznie...

boję się, że policja się nie przyłoży do poszukiwań, mimo wszystko mam nadzieję że coś zrobią
trzymam kciuki za szybkie znalezienie Agnieszki!

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 17:02   #69
radioheadka
Zadomowienie

Tutaj więcej zdjęć: http://www.facebook.com/media/set/?s...980.1363400886

Niestety na facebooku "spadły" na dół i przestały być widoczne;/
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 18:59   #70
karmene
Raczkowanie

Ale przecież w tramwajach w Krakowie jest monitoring, nie wiecie czy był on sprawdzony??
karmene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:04   #71
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmene Pokaż wiadomość
Ale przecież w tramwajach w Krakowie jest monitoring, nie wiecie czy był on sprawdzony??
w 19 nie ma

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:08   #72
karmene
Raczkowanie

kurcze...........a to trochę rozjaśniło by sprawę. Byłoby jasne czy wsiadła do tramwaju, a jeśli tak to gdzie wysiadła
karmene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:10   #73
muszynianka
Zakorzenienie

Myślę że można poprosić stołówki szpitalne czy restauracje tam gdzie lekarze chodzą jeść, pracownicy lub gdzie rodziny spotykają się na kawę, by wywiesili zdjęcia. Przy wejściu czy coś, pewnie nie będą robić problemów...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 20:31   #74
eternal_a
Zadomowienie

Przed chwilą wracałam autobusem linii 128 i widziałam ogłoszenie o zaginięciu Agnieszki w telewizji autobusowej. We wtorek wydrukuje trochę plakatów i porozwieszam je po mieście. Trzymam kciuki z całych sił żeby Aga odnalazła się cała i zdrowa!
Stary 2011-07-03, 22:04   #75
thisriveriswild
Rozeznanie

nie moje okolice, ale tez czesto wracam sama i zawsze sie boje, ale co niby kobieta sama moze zrobic jak ja ktos zaczepi w nocy... straszne, zycze szybkiego odnalezienia kolezanki i oby takich sytuacji bylo coraz mniej.
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 22:12   #76
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Informacja od Adama-chłopaka Agnieszki:

"O 20.20 wracając z zajęć zadzwoniłem do Agnieszki, rano umawialiśmy się na wyjście na basen ale stwierdziła, że nie ma ochoty więc zdecydowaliśmy się spotkać na Rynku Głównym w Krakowie i pójść spacerem do domu. Po dotarciu na rynek czekałem na Agnieszkę do 21.45. Zakładałem, że jej droga na Rynek potrwa ok 45 minut (15min tramwajem + oczekiwanie na tramwaj. Miała wyjść 15 min po rozmowie). Stwierdziłem, że musieliśmy się minąć. Przez cały czas nie odbierała telefonu.
Udałem się do domu ale tam jej nie zastałem.
Mamy nagranie z monitoringu w bloku, wychodzi o 20.50 ubrana w dzinsy i ciemnozielony sweterek z kapturem i kieruje się na przystanek tramwajowy (19, przystanek kobierzyńska). Ostatnie logowanie telefonu do stacji bazowej miało miejsce o 21.37 w rejonie Wisły (rondo grunwaldzkie, wzdłuż trasy tramwaju, w połowie drogi do Rynku). Niestety w tym momencie ślad się urywa. Policja sprawdziła monitoring przy Poczcie Głównej, gdzie miała wysiąść, ale jest popsuty od 11 czerwca."
Kurcze tak to sobie jeszcze raz czytam i zauważyłam teraz (choć pewnie już zwrócono na to uwagę), że od wyjścia z domu do logowania w okolicy grunwaldzkiego minęło 47 min. Tramwajem z Kobierzyńskiej do ronda jedzie się 6-7 min. Oczekiwanie na tramwaj max 10min. To daje 17min. Nie wiem ile miała z domu do tramwaju, ale wciąż pozostało pół godziny. Ja bym podejrzewała, że albo nie wsiadła do tramwaju (ktoś zarąbał jej telefon i wyłączył po przejechaniu ronda czy w okolicy), albo wysiadała po drodze - w okolicy ronda albo przed nim (może spotkała kogoś znajomego? bo nie sądzę żeby ktoś ją zmusił w tramwaju pełnym ludzi).

A może na grunwaldzkim mają monitoring?

I jeszcze coś co mi przyszło do głowy... tam w okolicy przystanku na Kobierzyńskiej są ogródki działkowe. Nie jest fajnie zapędzać się tam samemu wieczorami... ale nie będę złą wróżką, bo chcę wierzyć, że się odnajdzie cała i zdrowa

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2011-07-03 o 22:27
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:57   #77
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Z tymi stacjami bazowymi to jest tak, że ona mogła być kilkaset metrów dalej, a nie na samym rondzie.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 09:57   #78
alkaxy
biegam dla Zabawy

Według tego co Adam pisał miała do przystanku jakieś 8 minut.

Kolejny termin poszukiwań:
wtorek godz.12 pod bankiem Pko na Kapelance (źródło fb)
Stary 2011-07-04, 12:15   #79
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Z tymi stacjami bazowymi to jest tak, że ona mogła być kilkaset metrów dalej, a nie na samym rondzie.
Nie zmienia to wiele, bo przystanek na Kobierzyńskiej i ten gdzie miała wysiąść - pod Pocztą Główną, są oddalone od ronda. Świadczy to wciąż o tym, że była w tamtej okolicy, albo przynajmniej jej telefon. Zasugerowałam sprawdzenie monitoringu na Grunwaldzkim, bo to mogłoby wyjaśnić czy tam wysiadała

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Według tego co Adam pisał miała do przystanku jakieś 8 minut.
Hmm...czyli pozostają niewyjaśnione jakieś 22 minuty

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:19
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:20   #80
paryzanka202
Zakorzenienie

a moze nie wsiadla do tramwaju tylko ktos napadl na nia w drodze z domu na tramwaj?
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:48   #81
kasiencja
Pani Buka

widziałam plakaty porozwieszane na przystanku koło mnie (skrzyżowanie Wielickiej i Nowosądeckiej). wydaje mi się, że sprawa jest już dość dobrze nagłośniona. zobaczymy

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 16:44   #82
sideritis
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, sama jestem z Krakowa, tutaj studiuję i jestem przerażona całą tą sytuacją staram się nagłośnić tą sprawę wśród moich znajomych, subskrybuję wątek i trzymam mocno kciuki!

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 17:41   #83
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
a moze nie wsiadla do tramwaju tylko ktos napadl na nia w drodze z domu na tramwaj?
też mi się tak wydaje. bo to prawie niemożliwe żeby zniknęła po drodze z tramwaju (no chyba że wysiadła z kimś znajomym np)
Stary 2011-07-04, 19:42   #84
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
widziałam plakaty porozwieszane na przystanku koło mnie (skrzyżowanie Wielickiej i Nowosądeckiej). wydaje mi się, że sprawa jest już dość dobrze nagłośniona. zobaczymy
Jest dużo plakatów i praktycznie w całym mieście, znajomi Agi i nieznajomi super obkleili miasto. niestety część jest zwieszana - na fb czytałam, że zniknęły z jakiś przystanków, wieszałam u siebie na bloku na Wielickiej i na Lidlu i już nie ma.
Ale i tak coraz bardziej myślę, że skoro nikt nie zgłosił się, że widział ją wtedy w tramwaju to ona do niego nie wsiadła tylko wcześniej się coś stało.

Dziewczyny, dużą pomocą byłyby przyjście jutro na szukanie Agnieszki na 12.00 pod pko. Wiem, że pora odpada więszkości pracującym, ale może któraś z was ma czas albo ktoś ze znajomych?

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
też mi się tak wydaje. bo to prawie niemożliwe żeby zniknęła po drodze z tramwaju (no chyba że wysiadła z kimś znajomym np)
No i właśnie chyba by ktoś ją z tramwaju zapamiętał? Tym bardziej jakby działo się już w tramwaju coś niepokojącego -np. ktoś ją zaczepiał.
Stary 2011-07-04, 19:50   #85
majka0531
Zakorzenienie

GG do majka0531

Mieszkam w łagiewnikach, jestem przerazona całą tą sytuacja.. Jak wogóle można z dnia na dzień tak po prostu zniknąć??!! Niewyobrażalne... Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni i Aga wróci cała i zdrowa do domu

Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji.
majka0531 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 20:23   #86
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
No i właśnie chyba by ktoś ją z tramwaju zapamiętał? Tym bardziej jakby działo się już w tramwaju coś niepokojącego -np. ktoś ją zaczepiał.
to akurat prawda - gdy dzieje się coś, co w jakikolwiek sposób odbiega od normy, praktycznie zawsze to zapamiętujemy. dziwnie zachowujących się ludzi, pijaków, awantury, itd. dlatego myślę że ona mogła do tego tramwaju w ogóle nie wsiąść

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 10:35   #87
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Już mi się płakać chce, jak widzę te durne komentarze tam. Zakładanie fikcyjnego konta Agnieszki, wyzwiska i inne cuda. Gdzie ludzie mają mózgi?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 12:33   #88
2016070953
Konto usunięte

to wszystko zaczyna być co najmniej dziwne... nie podoba mi się to wszystko
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 14:23   #89
Ejli
Zadomowienie

rejony Rydlówki są naprawdę niebezpieczne... mało ludzi, jakaś rzeczka (?), trawy... boję się tamtędy sama chodzić...

o brak świadków nie jest trudno

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 17:29   #90
jaksy
Zasiedzenie

Ciągle chodzą mi po głowie te ogródki działkowe koło Kobierzyńskiej (no właśnie, rzeczka, krzaczory)... Zakręćcie się tam, popytajcie działkowiczów, rozklejcie plakaty.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości