Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 15:06   #3181
porzeczka2602
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a powiesz mi na jaki krem/w jaki sposób go nakładasz? niedawno go kupiłam i nie za każdym razem sobie z nim radzę
(co za kretyn wymyślił opakowanie bez pompki )

no pogoda...ech...nic się nie chce, nawet z łóżka wstawać...

maseczka, dobry pomysł na jednym policzku mam 7 krostek na drugim nic
Wiesz co ja mam na razie odlewke jakieś 2-3ml od kuzynki w pudełeczku. A na jaki krem... na razie praktycznie codziennie na inny bo nie mam żadnego kremu w słoiczku tylko męcze saszetki bo mam spory zapas ale jak na razie na razie na każdym mi ten podkład pasuje. Zazwyczaj nakładam krem a podkład dopiero po jakiś min 15 min. Ja nie mam wprawy w podkładach w płynie, od ponad roku używam sypkich więc odwykłam. A wykańczam to "maczkiem" wibo i efekt mi się podoba.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 17:13   #3182
zetafon
Zakorzenienie

a ja znowu po zakupach
tym razem kupiłam 2xstanik i 2x majty plus czarne szpilki

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:55   #3183
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja kupiłam w Biedronce świetną koralową czapkę z daszkiem za 7,99. Będzie w sam raz na słońce i rower

Też robiłam w czwartek pyszna sałatkę- składników mało a smak niesamowity!
- mix sałat
- duży ząbek czosnku
- suszone pomidory nadziewane serkiem (z biedronki też )
- oliwa z oliwek
- zioła (oregano, bazylia czy co tam macie)
Po prostu aż ślina cieknie na samą myśl!

Zet pokażesz szpilki?

Nudzi mi się przez tą pogodę, nic mi sie nie chce i nie mam humoru. jutro mamy kontynuować budowę, bo strop już suchy, a od sierpnia dach no i tak poza tym boję się obrony. Z tego co słyszę (nawet na innym seminarium z naszej grupy) mają podane pytania, a my nie mamy nic i obawiam się, że mogę nie odpowiedzieć jak dostanę jakieś pytanie nie z pracy...

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2011-07-03 o 20:56
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:04   #3184
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ta samą wersję żelu OS kupiłam jakis czas temu TŻowi, bo bardzo mu się spodobał
A gdzie je można dostać? Jakoś nigdy nie widziałam (albo nie zwróciłam uwagi)

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Jest super, na pewno kupię jak tylko wykończe loreala mineralnego (pewnie za jakieś 2 miesiące )
Eh jestem już od dawna kuszona tym podkładem, ale na razie mam za dużo w zapasie, żeby sobie go kupić

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
a tak poza tym to mam ostatnio super czas w moim życiu tż poprawił swoje zachowanie, coraz lepiej mi idzie w pracy no i ogólnie jest ok.
No to super, oby już tak zostało

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Jeszcze nie używałam. Może jutro wypróbuję. Awokado bardzo lubię, mam nadzieję, że ten tez będzie fajny, bo jest na nim napisane, że ma nawet wzmacniać rzęsy.
To daj znać, jak się sprawuje, jak już wypróbujesz Bo dla mnie Awokado jest rewelacyjny, więc jestem ciekawa tego.

Wczoraj byłam na imprezie (własnej urodzinowej ), było super, po 3:00 byłam w domu Dostałam w prezencie m. in. kosmetyki - mleczko + tonik i krem do twarzy Sebo Specific YR i paletkę ze sklepu Claire's (dwa cienie, kredka, eye-liner, tusz).

Od TŻ-a dostałam zestaw słuchawkowy bluetooth Aż się zdziwiłam, że wyłapał, jak niedawno mówiłam, że przydałby mi się taki i teraz mi kupił. Powiedział, że to tylko "upominek" i że prezent dostanę w urodziny

Dziś byliśmy w IMAX'ie na Transformers 3D

Boże, jak ja jestem zabójczo zakochana...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:19   #3185
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znowu po zakupach
tym razem kupiłam 2xstanik i 2x majty plus czarne szpilki
już sobie Ciebie wyobrażam w bieliźnie na szpilkach

Porzeczko no ja jakoś nie mogę tej jego konsystencji i rozprowadzania ogarnąć a poza tym jest super ostatnio nawet ryczałam i nie ruszyło go to

Nusia ooo to wszystkiego najlepszego z okacji urodzin
kochany TŻ

fajne transformery? mój coś przebąkiwał o tym...

dziewczyny jest postanowienie: maksymalnie 3 lakiery w lipcu nie powiem zero, bo takie restrykcje źle na mnie działają mam zamiar być dzielna i się nie złamać

poszedł krem do rąk isana rumiankowy 100ml - całkiem przyjemny (kupię zielony biedronkowy tym razem, jeszcze mam glicerynowy z avonu, ale lubię mieć na zmianę/do torebki)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-04 o 00:21
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:23   #3186
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Porzeczko no ja jakoś nie mogę tej jego konsystencji i rozprowadzania ogarnąć a poza tym jest super ostatnio nawet ryczałam i nie ruszyło go to
Tak go nie testowałam ale to oznacza, ze on jest zdecydowanie dla mnie. Szczególnie ostatnio ....

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:27   #3187
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: te żele są w Rossmannie.

Mnie kusiły za czasów, kiedy latałam do Anglii, teraz już nie.

Luskap: powiedz mi, bo jesteś na bieżąco. Słyszałam od 2 osób opinie, ze dom powinien postać przynajmniej jedną zimę w stanie surowym, natomiast moja siostra architekt pierwszy raz o tym słyszy - tzn. mówi, ze owszem musza być przerwy technologiczne, żeby m.in. zaprawa wyschła bo inaczej grzyb pewny ale że niekoniecznie musi być to zima. A Ty coś słyszałaś na ten temat?

Co do obrony: ja również nie znałam pytań przy obronie prac mgr, natomiast przy licencjacie tak. Wiedziałam tylko tyle, że przewodniczący pyta o pracę (co się robiło, jakie metody sie stosowało, co wyszło, jakie wnioski itp) promotor z całości studiów, czy mamy pojęcie (mnie pytał, co bym zrobiła, gdybym została ministrem ochrony środowiska) a recernzent z materiału ze swoich przedmiotów.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:02   #3188
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Tak go nie testowałam ale to oznacza, ze on jest zdecydowanie dla mnie. Szczególnie ostatnio ....
ojej
czasem dobrze popłakać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 12:43   #3189
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luskap: powiedz mi, bo jesteś na bieżąco. Słyszałam od 2 osób opinie, ze dom powinien postać przynajmniej jedną zimę w stanie surowym, natomiast moja siostra architekt pierwszy raz o tym słyszy - tzn. mówi, ze owszem musza być przerwy technologiczne, żeby m.in. zaprawa wyschła bo inaczej grzyb pewny ale że niekoniecznie musi być to zima. A Ty coś słyszałaś na ten temat?

Co do obrony: ja również nie znałam pytań przy obronie prac mgr, natomiast przy licencjacie tak. Wiedziałam tylko tyle, że przewodniczący pyta o pracę (co się robiło, jakie metody sie stosowało, co wyszło, jakie wnioski itp) promotor z całości studiów, czy mamy pojęcie (mnie pytał, co bym zrobiła, gdybym została ministrem ochrony środowiska) a recernzent z materiału ze swoich przedmiotów.
U nas będzie stał, ze względów finansowych

Tzn tak, dobrze jest kiedy postoją fundamenty, uleżą się w ziemi, bo mieliśmy wymurowaną podmurówkę i zasypaną piachem, ubitym specjalną zagęszczarką. To stało przez zimę i faktycznie piach mimo, że był dobrze ubity obniżył się jakieś 10-15cm! Gdybyśmy od razu zrobili wylewkę to byłaby pusta przestrzeń między warstwami, co nie byłoby dobre-pusty odgłos, możliwość przesiąkania itp. Dobrze też jak postoi wszystko przed tynkowaniem wnętrza, bo jednak mury pracują i mogą potem pękać ściany. Zwłaszcza, ze dach jest ogromny i ciężki. Także ja z doświadczenia mówię, że warto troszke odczekać, zeby nie mieć potem żadnych niespodzianek. Ale np kuzynka TŻta też sie buduje niedaleko nas i oni wszystko robią w tym roku i chata też stoi, no ale zobaczymy z czasem czy nie będzie im pękać...

Przerażasz mnie tą obroną. A co w wypadku gdy nie odpowiem na pytanie np ze studiów bo nie będę wiedziała albo tak od razu pamiętała? To teraz mam się w przeciągu tygodnia z powrotem uczyć wszystkiego co miałam na studiach? Już sama nie wiem co robić. Bo promotorka powiedziała, ze będzie chciała zadawać pytania z pracy, za to recenzentka jest od językoznawstwa (w dodatku dyrektorka) i nie wiem co teraz,mam się uczyć tego językoznawstwa? bo ona może zadać pytanie ze wszystkiego, a zwłaszcza ze swojej dziedziny. Nie słyszałam, zeby ktoś się nie obronił,jeśli oddał pracę itp. no ale mimo wszystko boję się, że nie odpowiem...
Stary 2011-07-04, 12:55   #3190
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Akurat mogę Ci napisać z perspektywy mieszkańca domu swieżo postanowionego tzn. właściciele do prostej bryły dostawili 2 piętra. Dom budowany był od lutego, wszystko było robione jednym ciągiem. Gdy przyjechałam oglądać - w lipcu- były już wstawione okna, wylane podłogi itp. W pażdzierniku się wprowadziłyśmy. Na początku wszystko było ok, dom był bardzo dobrze ogrzewany, było aż za gorąco - ciężko było wytrzymać w krótkim rękawku. Niestety najpierw popękały złącza ścian starej i nowej częśći. I to tak, że biegną wzdłuż całej ściany. Mimo ogrzewania w pokojach była wilgoć, nie można było zostawić na przykład herbaty, bo przez noc wyszła pleśń. Koło lutego dziewczyny robiły przemeblowanie i po odsunięciu tył mebli, ta dykta, była cała zielona i spleśniała. Grzyb wychodził też przy listwach na suficie. Teraz po 3 latach jest już lepiej, w pokojach stały specjalne wysuszacze, dom jest latem ciągle wietrzony, zimą bardzo ogrzewany

Moi rodzice gdy budowa ruszyła w kwietniu, całą zimę stał sobie pusty, było dużo wietrzenia itp. Nigdy nie mieliśmy ani grzyba, wilgoci, nic nie pękało. Na ścianach jest boazeria i tez nie ma problemu z wentylacją pod deskami, nic tam się nie rozwija
Budowlańcem nie jestem, ale po obecnym mieszkaniu najpierw bym suszyła, a potem się wprowadzała.

Ruszacie z budową już?
Stary 2011-07-04, 12:57   #3191
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap:
ja słyszałam niestety o nieobronionych, lub obronionych z trudem wiec to wcale nie jest tylko formalność. Moja komisja oblała kilkanaście osób

Zawsze mozesz spróbować podpytać, czego się możesz spodziewać. Ja próbowałam z moim recenzentem, zwłaszcza, że miałam z nim 3 przedmioty a na egzaminach zadawał takie pytania, że nikt nie był w stanie ich powtórzyć Niestety, dowiedziałam się tylko tyle, że: Pani powinna wiedzieć, co jest ważne dla osoby kończącej ten kierunek. O to będę pytał.

Promotor pytał z całosci, co nie znaczy, że zadawał konkretne pytania. Tak jak pisałąm wcześniej, mnie zpaytał co bym zrobiła (w sensie jakie działania podjeła) gdybym została ministrem ochrony środowiska, co miało na celu sprawdzenie, czy po studiach mam pojęcie o stanie środowiska w PL, o metodach jego chronienia itp. Zapytał tez, które przedmioty uważam za najbardziej przydatne i dlaczego.

Aante:
coś Ty
Kasy brak Najpierw i tak trzeba interweniowac, bo sąsiad wbił się ogrodzeniem w drogę i teraz droga stała się ślepą uliczką prowadzącą do jego garażu Właściciele działek (ojciec TZ i jego rodzeństwo) muszą więc zacząć działać.
TŻ jeszcze nie jest właścicielem - ojciec mu przepisze jak będzie nowy plan zagospodarowania obowiązywał, a ma się zmienic po nowym roku - na razie działki są w 1/4 rolne a 3/4 budowlane czy jakoś tak, więc lepiej poczekać, niż za pieniądze przekwalifikować wcześniej.

Co do suszenia: jasne, trzeba czekać, tylko z tego co mi siostra mówiłą, to nie koniecznie akurat przez zimę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-07-04 o 13:03
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:12   #3192
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja nawet nie wiem jak wygląda moja recenzentka ani jaka jest, bo nie miałam z nią zajęć nie wiem co się mogę po niej spodziewać. Kurcze nie wiem czego się uczyć i czy w ogóle to coś da...
Stary 2011-07-04, 13:27   #3193
aante_e
Miss Pudernica

Hosenko mam nadzieję, że sąsiad nie będzie za bardzo upierdliwy i wszystko się pomyślnie ułoży. A gdzie planujecie mieszkać po ślubie?
Jej jak to zleciało, zaraz będzie październik

A co do domu, to większość pewnie stoi przez zimę, bo budowa rusza na wiosnę i trwa całe lato, mało osób decyduje się budować jesienią.
Stary 2011-07-04, 13:36   #3194
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia ooo to wszystkiego najlepszego z okacji urodzin
kochany TŻ

dziewczyny jest postanowienie: maksymalnie 3 lakiery w lipcu nie powiem zero, bo takie restrykcje źle na mnie działają mam zamiar być dzielna i się nie złamać
Wprawdzie mam za 3 dni, ale dziękuję
Transformery super Ale jeśli nie widziałaś poprzednich części, to chyba nie ma sensu, żebyś szła, bo one wszystkie są jedną historią, także 3 jest kontynuacją 1 i 2.
Co do postanowienia, to trzymam kciuki. Ja z lakierów chciałabym kupić pomarańczowy Essence z serii Sun Club. Chciałabym też coś z Fruit Cocktail Virtual, ale nie mam pojęcia, gdzie je dostać Czy one są może w Rossmannie?

Cytat:
Nusia: te żele są w Rossmannie.
Dzięki

16. lipca jedziemy na kilka dni (może nawet na tydzień) na Mazury
Stary 2011-07-04, 13:37   #3195
Parsifal
Zadomowienie

Nusiu7 widziałam te lakiery w drogerii Firlit na Karmelickiej

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:36   #3196
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Wprawdzie mam za 3 dni, ale dziękuję
lepiej zawczasu potem zapomnę
Cytat:
Transformery super Ale jeśli nie widziałaś poprzednich części, to chyba nie ma sensu, żebyś szła, bo one wszystkie są jedną historią, także 3 jest kontynuacją 1 i 2.
no nie widziałam poprzednich :x, ale jak Stlwestrowy zechce to i tak chętnie się do niego poprzytulam w kinie
Cytat:
Co do postanowienia, to trzymam kciuki.
dam radę, dam radę...
Cytat:
Ja z lakierów chciałabym kupić pomarańczowy Essence z serii Sun Club. Chciałabym też coś z Fruit Cocktail Virtual, ale nie mam pojęcia, gdzie je dostać Czy one są może w Rossmannie?
w rossmannie na pewno ich nie będzie , raczej w niesieciowych drogeriach
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 17:26   #3197
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
Nusiu7 widziałam te lakiery w drogerii Firlit na Karmelickiej
Dzięki

Cytat:
no nie widziałam poprzednich :x, ale jak Stlwestrowy zechce to i tak chętnie się do niego poprzytulam w kinie

w rossmannie na pewno ich nie będzie , raczej w niesieciowych drogeriach
Hehe każdy argument jest dobry A wcześniejsze części zawsze możesz nadrobić
Zobaczę tam, gdzie podpowiada Parsifal

Do kosza poszedł balsam do ust Liiv Botanicals Avonu. Zostało mniej niż 1/4, ale jakiś dziwny się zrobił.
Stary 2011-07-04, 19:10   #3198
zetafon
Zakorzenienie

hej

znowu zakupy dzisiaj były.kupilam bardzo fajna sukienke za 79zl,naszyjnik,poszlam na solarium na 5min bo jestem blada jak sciana i ogolnie jest dobrze.chyba nastał okres mojej najlepszej formy (takiej kobiecej ,wiecie co mam na myśli).coś mi się chyba dzieje

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 19:17   #3199
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje!
Ja mam to jeszcze przed sobą, jutro zawożę pracę. Było bardzo stresująco? Ile trwa odpowiedź? odpowiadałaś tylko z pracy?
stresowałam się strasznie, choc zupelnie niepotrzebnie
pytań dostałam 4: 2 od promotora z pracy, 1 od dziekana z pracy, 1 od recenzenta z przedmiotu recenzenta (czyli totalnie nie zwiazane z praca). Odpowiedź strasznie krótko, może z 15 minut tam siedzialam w srodku, ale mialam wrazenie ze z godzine

Dzięki wszystkim dziewczynom za gratulacje

aktogimka, nie przejmuj się, ja zdałam pewien egzamin za SIÓDMYM podejściem

Nie odzywalam sie dawno bo przeprowadzka, mieszkam teraz znowu w domu rodzinnym (co jest nieco ciezkie jak po 5 latach mieszkania samemu znowu trzeba sie dostosowywać do mamy )

mam ochotę coś kupić, ale kompletnie nie mam pieniędzy alimenty od taty sie skonczyly wraz z koncem nauki a mama nie chce mi dawac nawet kasy np na cole, nie wspomne o czyms wiekszym. Mam odlozone troche oczywiscie, ale to przeznacze raczej na wakacje (w weekend jade to TZ nad morze na tydzien lub dwa). Mam mocne postanowienie niekupowania

Cytat:
16. lipca jedziemy na kilka dni (może nawet na tydzień) na Mazury
ja jadę 30 lipca na Mazury na tydzień jedziecie żeglować?
Stary 2011-07-04, 19:32   #3200
Maliniarka
Zakorzenienie

zetku świetnie się czuta takie pozytywne posty obrót o 180 stopni

Agniesiu
nigdy nie byłam żeglować,. nawet pływać nie umiem

a odpowiem i tutaj o lokasach znalazłam sobie forum zakręcone i postanowiłam, że spróbuję tych ichniejszych sposobów, bo zawsze mi się włosy wykręcały, ani proste ani loki, takie niewiadomoco

teraz zero suszenia, mycie delikatnym szamponem, odżywki bez silikonów, czesanie tylko na mokro z odżywką na włosach...ogólnie zmiana przyzwyczajeń

no i z dnia na dzień moje włosy odpowiadają na tę pielęgnację robią się falowane/lekko kręcone i mam zamiar zaakceptować je takimi jakie są ale to dopiero się zaczął trzeci tydzień takiej zabawy, jeszcze są trochę niezdecydowane chyba

tu małe porównanie:
suszenie bez zbytniej stylizacji, czesane na sucho 17 czerwca
nowa pielęgnacja 28 czerwca bok, 30 czerwca tył

nie patrz na kolory, bo to w różnym świetle, do tego farba się zmywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwiec4.jpg (40,3 KB, 218 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i. prot.+Hipp+j. lentył.jpg (55,8 KB, 211 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwiec2.jpg (60,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wax+i.pszenica+żel lniany2.jpg (40,0 KB, 27 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-04 o 19:34
Stary 2011-07-04, 19:35   #3201
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witaj Agniesiu! Powiedz jeszcze czy na wszystkie pytania znałaś odpowiedzi? Miałaś wcześniej pytania? Bo obawiam się, ze mogę nie odpowiedzieć zwłaszcza na pytanie recenzenta z jego dziedziny...
Stary 2011-07-04, 19:42   #3202
Maliniarka
Zakorzenienie

luska nie powinni Cię pytać z nie Twojej dziedziny za bardzo...
u mnie np jak pracę piszę z metodyki to pytają z pracy ale też ogólnie z metodyki mogą zapytać z całego okresu studiów,m ale rpzeciez nie zadadzą pytania z kosmosu...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 19:48   #3203
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

pracę piszę z metodyki, a recenzentka jest od językoznawstwa, wiec teoretycznie to też "moja" dziedzina, ale ten zakres był ledwo liźnięty i nie czuję się mocna w takiej tematyce... zwłaszcza jeśli zapyta o jakiś szczegół. No zaczyna mnie zjadać stres a tu jeszcze tydzień.
Stary 2011-07-04, 20:29   #3204
Maliniarka
Zakorzenienie

luska no nawet jakbyś dostała jedno pytanie z innej dziedziny to nie wydaje mi się, żeby to było wchodzenie w szczegóły...i nawet jakbyś nie do końca dobrze odpowiedziała, to nie przekreśli Twojej pracy, jeśli z innych pytań dobrze odpowiesz spokojnie!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 20:45   #3205
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

dzięki Mali, ale mam coś czarny humor, dopadł mnie chyba stres i przez tą pogodę wszystko widzę w ciemnych barwach. Nie wiem czy brać się ostro za naukę, a jeśli tak to czego? Mam w planie przeczytać ze 3 razy pracę, którą z resztą sama pisałam to wiem o co chodzi a co do reszty to nie mam pojęcia.

W ogóle przez tą pogodę czuję się jak kupa, nie chce mi sie nawet włosów umyć ani paznokci pomalować. jestem jakaś zła
Stary 2011-07-04, 20:49   #3206
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
a tak poza tym to mam ostatnio super czas w moim życiu tż poprawił swoje zachowanie, coraz lepiej mi idzie w pracy no i ogólnie jest ok.
Super, że zaczęło się u Ciebie układać! Oby dobra passa trwała jak najdłużej, ostatnio już wystarczająco miałaś pod górkę. I widzę, że szalejesz zakupowo z ciuchami.
Cytat:
Boże, jak ja jestem zabójczo zakochana...
Love is in the air... I już teraz (bo za kilka dni mogę zapomnieć ) życzę Ci wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, dużo miłości, zdrówka i samych dobrych chwil.
Cytat:
Mój mówi, że "no nawet ok". Poszedł z kolegą, bo mnie takie filmy raczej nie kręcą. Zresztą on o tym wie, bo nawet mi nie proponował wspólnego wyjścia.
Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
aktogimka, nie przejmuj się, ja zdałam pewien egzamin za SIÓDMYM podejściem
Termin wrześniowy będzie moim deadline. W innym wypadku musiałabym zaczynać studia całkiem na nowo.
Cytat:
a odpowiem i tutaj o lokasach znalazłam sobie forum zakręcone i postanowiłam, że spróbuję tych ichniejszych sposobów, bo zawsze mi się włosy wykręcały, ani proste ani loki, takie niewiadomoco
Wow, rzeczywiście ładne lokaski się z nich robią! Mnie się bardzo podobają takie falki i lokaski. A jak już przy tym jesteśmy, to miałam już dwa razy trwałą robione, ale teraz bym się już nie zdecydowała raczej.

luskap, nie stresuj się. Na pewno sobie poradzisz, raczej o wielkie szczegóły pytać nie będą... Będziemy trzymały za tydzień mocno kciuki.

Ale u mnie leje, wczoraj też tak lało. Muszę kupić sobie kalosze, miałam dzisiaj kliknąć, ale boję się, że będą za małe. Nawet największy rozmiar 41 ma wg info w aukcji zbyt krótką wkładkę i się boję klikać. Nie mam żadnych butów na taki deszcz, a w nowych adidasach szkoda mi iść, bo zaraz się zniszczą i przemokną. Wczoraj na basen jechałam w trekingowych zimowych z futerkiem.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:56   #3207
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
dzięki Mali, ale mam coś czarny humor, dopadł mnie chyba stres i przez tą pogodę wszystko widzę w ciemnych barwach. Nie wiem czy brać się ostro za naukę, a jeśli tak to czego? Mam w planie przeczytać ze 3 razy pracę, którą z resztą sama pisałam to wiem o co chodzi a co do reszty to nie mam pojęcia.

W ogóle przez tą pogodę czuję się jak kupa, nie chce mi sie nawet włosów umyć ani paznokci pomalować. jestem jakaś zła
na pewno będzie dobrze nic dziwnego, ze się trochę stresujesz
a może skonsultuj się ze znajomymi z roku? albo z lat poprzednich...może się orientują na co będą zwracać uwagę?

a samopoczucie to teraz dużo ludzi ma podłe...ta pogoda

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

akto no przydałyby się kalosze na taką aurę jak mamy

a trwała? ja bym nie zrobiła, zawsze mówią, że to niszczy włosy...zobaczymy co będzie jak dalej pociągnę taką pielęgnację

transformery, jak byłam malutka to lubiłam to oglądać ale nie przepadam za kinem 3D w sumie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 21:05   #3208
aktogimka
Zakorzenienie

Pierwszą trwałą zrobiłam, jak miałam 15 lat. Z ciocią kupiłyśmy płyn i zanim mama wróciła z pracy, to ja już miałam loki. A drugą zrobiłam dwa lata później u fryzjera. Ta w domowym zaciszu dała mi ładniejszy skręt i włosy były po niej lepszym stanie, niż po tej fryzjerskiej.

Właśnie znalazłam na innej aukcji taki sam wzór kaloszy, jak te moje upatrzone, ale jakiegoś innego producenta, a co za tym idzie - rozmiarówka wychodzi bardziej standardowa i chyba zaraz je kupię.

Stary 2011-07-04, 21:22   #3209
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Pierwszą trwałą zrobiłam, jak miałam 15 lat. Z ciocią kupiłyśmy płyn i zanim mama wróciła z pracy, to ja już miałam loki. A drugą zrobiłam dwa lata później u fryzjera. Ta w domowym zaciszu dała mi ładniejszy skręt i włosy były po niej lepszym stanie, niż po tej fryzjerskiej.

Właśnie znalazłam na innej aukcji taki sam wzór kaloszy, jak te moje upatrzone, ale jakiegoś innego producenta, a co za tym idzie - rozmiarówka wychodzi bardziej standardowa i chyba zaraz je kupię.
15 lat?
ja pierwszy raz pomalowałam szamponetką w wieku 22, a wczesniej nic inwazyjnego nie robiłam nigdy z włosami
teraz myślę, czy by nie wrócić do naturalnego mysiego blondu

a kalosze weź sobie, a co się będziesz
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 21:42   #3210
aktogimka
Zakorzenienie

Ano 15 lat. Ciocia mnie namówiła i to jej pomysł był! Te dwie trwałe to były moje najbardziej inwazyjne zabiegi włosowe. W sumie koloryzacja wydaje mi się bardziej inwazyjna, bo później trzeba dbać o odrosty itd., a tu skręt mi schodził z czasem i proste odrosty nie były tak bardzo widoczne.

Kalosze kliknięte, pewnie dojdą, jak już będzie po deszczu.
Aaa, i na prośbę Nusi wrzucam zdjęcia moich ostatnich wyprzedażowych łowów - spodnie, pasek i bluzka.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2011-08-13 o 13:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości