|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu po zakupach
![]() tym razem kupiłam 2xstanik i 2x majty plus czarne szpilki
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w Biedronce świetną koralową czapkę z daszkiem
![]() Też robiłam w czwartek pyszna sałatkę- składników mało a smak niesamowity! - mix sałat - duży ząbek czosnku - suszone pomidory nadziewane serkiem (z biedronki też )- oliwa z oliwek - zioła (oregano, bazylia czy co tam macie) Po prostu aż ślina cieknie na samą myśl! Zet pokażesz szpilki? Nudzi mi się przez tą pogodę, nic mi sie nie chce i nie mam humoru. jutro mamy kontynuować budowę, bo strop już suchy, a od sierpnia dach no i tak poza tym boję się obrony. Z tego co słyszę (nawet na innym seminarium z naszej grupy) mają podane pytania, a my nie mamy nic i obawiam się, że mogę nie odpowiedzieć jak dostanę jakieś pytanie nie z pracy...
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-07-03 o 20:56 |
|
|
|
#3184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo dla mnie Awokado jest rewelacyjny, więc jestem ciekawa tego.Wczoraj byłam na imprezie (własnej urodzinowej ), było super, po 3:00 byłam w domu Dostałam w prezencie m. in. kosmetyki - mleczko + tonik i krem do twarzy Sebo Specific YR i paletkę ze sklepu Claire's (dwa cienie, kredka, eye-liner, tusz).Od TŻ-a dostałam zestaw słuchawkowy bluetooth Aż się zdziwiłam, że wyłapał, jak niedawno mówiłam, że przydałby mi się taki i teraz mi kupił. Powiedział, że to tylko "upominek" i że prezent dostanę w urodziny ![]() Dziś byliśmy w IMAX'ie na Transformers 3D ![]() Boże, jak ja jestem zabójczo zakochana... |
||||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porzeczko no ja jakoś nie mogę tej jego konsystencji i rozprowadzania ogarnąć a poza tym jest super Nusia ooo to wszystkiego najlepszego z okacji urodzin kochany TŻ ![]() fajne transformery? mój coś przebąkiwał o tym... dziewczyny jest postanowienie: maksymalnie 3 lakiery w lipcu mam zamiar być dzielna i się nie złamać ![]() poszedł krem do rąk isana rumiankowy 100ml - całkiem przyjemny (kupię zielony biedronkowy tym razem, jeszcze mam glicerynowy z avonu, ale lubię mieć na zmianę/do torebki)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-04 o 00:21 |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia: te żele są w Rossmannie.
Mnie kusiły za czasów, kiedy latałam do Anglii, teraz już nie. Luskap: powiedz mi, bo jesteś na bieżąco. Słyszałam od 2 osób opinie, ze dom powinien postać przynajmniej jedną zimę w stanie surowym, natomiast moja siostra architekt pierwszy raz o tym słyszy - tzn. mówi, ze owszem musza być przerwy technologiczne, żeby m.in. zaprawa wyschła bo inaczej grzyb pewny ale że niekoniecznie musi być to zima. A Ty coś słyszałaś na ten temat? Co do obrony: ja również nie znałam pytań przy obronie prac mgr, natomiast przy licencjacie tak. Wiedziałam tylko tyle, że przewodniczący pyta o pracę (co się robiło, jakie metody sie stosowało, co wyszło, jakie wnioski itp) promotor z całości studiów, czy mamy pojęcie (mnie pytał, co bym zrobiła, gdybym została ministrem ochrony środowiska) a recernzent z materiału ze swoich przedmiotów.
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem dobrze popłakać
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn tak, dobrze jest kiedy postoją fundamenty, uleżą się w ziemi, bo mieliśmy wymurowaną podmurówkę i zasypaną piachem, ubitym specjalną zagęszczarką. To stało przez zimę i faktycznie piach mimo, że był dobrze ubity obniżył się jakieś 10-15cm! Gdybyśmy od razu zrobili wylewkę to byłaby pusta przestrzeń między warstwami, co nie byłoby dobre-pusty odgłos, możliwość przesiąkania itp. Dobrze też jak postoi wszystko przed tynkowaniem wnętrza, bo jednak mury pracują i mogą potem pękać ściany. Zwłaszcza, ze dach jest ogromny i ciężki. Także ja z doświadczenia mówię, że warto troszke odczekać, zeby nie mieć potem żadnych niespodzianek. Ale np kuzynka TŻta też sie buduje niedaleko nas i oni wszystko robią w tym roku i chata też stoi, no ale zobaczymy z czasem czy nie będzie im pękać... Przerażasz mnie tą obroną. A co w wypadku gdy nie odpowiem na pytanie np ze studiów bo nie będę wiedziała albo tak od razu pamiętała? To teraz mam się w przeciągu tygodnia z powrotem uczyć wszystkiego co miałam na studiach? Już sama nie wiem co robić. Bo promotorka powiedziała, ze będzie chciała zadawać pytania z pracy, za to recenzentka jest od językoznawstwa (w dodatku dyrektorka) i nie wiem co teraz,mam się uczyć tego językoznawstwa? bo ona może zadać pytanie ze wszystkiego, a zwłaszcza ze swojej dziedziny. Nie słyszałam, zeby ktoś się nie obronił,jeśli oddał pracę itp. no ale mimo wszystko boję się, że nie odpowiem...
|
|
#3190 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Moi rodzice gdy budowa ruszyła w kwietniu, całą zimę stał sobie pusty, było dużo wietrzenia itp. Nigdy nie mieliśmy ani grzyba, wilgoci, nic nie pękało. Na ścianach jest boazeria i tez nie ma problemu z wentylacją pod deskami, nic tam się nie rozwija Budowlańcem nie jestem, ale po obecnym mieszkaniu najpierw bym suszyła, a potem się wprowadzała. Ruszacie z budową już?
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap:
ja słyszałam niestety o nieobronionych, lub obronionych z trudem wiec to wcale nie jest tylko formalność. Moja komisja oblała kilkanaście osób ![]() Zawsze mozesz spróbować podpytać, czego się możesz spodziewać. Ja próbowałam z moim recenzentem, zwłaszcza, że miałam z nim 3 przedmioty a na egzaminach zadawał takie pytania, że nikt nie był w stanie ich powtórzyć Niestety, dowiedziałam się tylko tyle, że: Pani powinna wiedzieć, co jest ważne dla osoby kończącej ten kierunek. O to będę pytał.Promotor pytał z całosci, co nie znaczy, że zadawał konkretne pytania. Tak jak pisałąm wcześniej, mnie zpaytał co bym zrobiła (w sensie jakie działania podjeła) gdybym została ministrem ochrony środowiska, co miało na celu sprawdzenie, czy po studiach mam pojęcie o stanie środowiska w PL, o metodach jego chronienia itp. Zapytał tez, które przedmioty uważam za najbardziej przydatne i dlaczego. Aante: coś Ty ![]() Kasy brak Właściciele działek (ojciec TZ i jego rodzeństwo) muszą więc zacząć działać. TŻ jeszcze nie jest właścicielem - ojciec mu przepisze jak będzie nowy plan zagospodarowania obowiązywał, a ma się zmienic po nowym roku - na razie działki są w 1/4 rolne a 3/4 budowlane czy jakoś tak, więc lepiej poczekać, niż za pieniądze przekwalifikować wcześniej. Co do suszenia: jasne, trzeba czekać, tylko z tego co mi siostra mówiłą, to nie koniecznie akurat przez zimę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-07-04 o 13:03 |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jak wygląda moja recenzentka ani jaka jest, bo nie miałam z nią zajęć
nie wiem co się mogę po niej spodziewać. Kurcze nie wiem czego się uczyć i czy w ogóle to coś da...
|
#3193 |
|
Miss Pudernica
|
Hosenko mam nadzieję, że sąsiad nie będzie za bardzo upierdliwy i wszystko się pomyślnie ułoży. A gdzie planujecie mieszkać po ślubie?
Jej jak to zleciało, zaraz będzie październik ![]() A co do domu, to większość pewnie stoi przez zimę, bo budowa rusza na wiosnę i trwa całe lato, mało osób decyduje się budować jesienią.
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Transformery super Co do postanowienia, to trzymam kciuki. Ja z lakierów chciałabym kupić pomarańczowy Essence z serii Sun Club. Chciałabym też coś z Fruit Cocktail Virtual, ale nie mam pojęcia, gdzie je dostać Czy one są może w Rossmannie?Dzięki 16. lipca jedziemy na kilka dni (może nawet na tydzień) na Mazury |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Nusiu7 widziałam te lakiery w drogerii Firlit na Karmelickiej
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
lepiej zawczasu
potem zapomnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
A wcześniejsze części zawsze możesz nadrobić ![]() Zobaczę tam, gdzie podpowiada Parsifal ![]() Do kosza poszedł balsam do ust Liiv Botanicals Avonu. Zostało mniej niż 1/4, ale jakiś dziwny się zrobił. |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() znowu zakupy dzisiaj były.kupilam bardzo fajna sukienke za 79zl,naszyjnik,poszlam na solarium na 5min bo jestem blada jak sciana i ogolnie jest dobrze.chyba nastał okres mojej najlepszej formy (takiej kobiecej ,wiecie co mam na myśli).coś mi się chyba dzieje
|
#3199 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() pytań dostałam 4: 2 od promotora z pracy, 1 od dziekana z pracy, 1 od recenzenta z przedmiotu recenzenta (czyli totalnie nie zwiazane z praca). Odpowiedź strasznie krótko, może z 15 minut tam siedzialam w srodku, ale mialam wrazenie ze z godzine Dzięki wszystkim dziewczynom za gratulacje aktogimka, nie przejmuj się, ja zdałam pewien egzamin za SIÓDMYM podejściem Nie odzywalam sie dawno bo przeprowadzka, mieszkam teraz znowu w domu rodzinnym (co jest nieco ciezkie jak po 5 latach mieszkania samemu znowu trzeba sie dostosowywać do mamy mam ochotę coś kupić, ale kompletnie nie mam pieniędzy a mama nie chce mi dawac nawet kasy np na cole, nie wspomne o czyms wiekszym. Mam odlozone troche oczywiscie, ale to przeznacze raczej na wakacje (w weekend jade to TZ nad morze na tydzien lub dwa). Mam mocne postanowienie niekupowania ![]() ja jadę 30 lipca na Mazury na tydzień
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
zetku świetnie się czuta takie pozytywne posty
obrót o 180 stopni ![]() Agniesiu nigdy nie byłam żeglować,. nawet pływać nie umiem ![]() a odpowiem i tutaj o lokasach znalazłam sobie forum zakręcone i postanowiłam, że spróbuję tych ichniejszych sposobów, bo zawsze mi się włosy wykręcały, ani proste ani loki, takie niewiadomocoteraz zero suszenia, mycie delikatnym szamponem, odżywki bez silikonów, czesanie tylko na mokro z odżywką na włosach...ogólnie zmiana przyzwyczajeń ![]() no i z dnia na dzień moje włosy odpowiadają na tę pielęgnację tu małe porównanie: suszenie bez zbytniej stylizacji, czesane na sucho 17 czerwca nowa pielęgnacja 28 czerwca bok, 30 czerwca tył nie patrz na kolory, bo to w różnym świetle, do tego farba się zmywa
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-04 o 19:34 |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Agniesiu! Powiedz jeszcze czy na wszystkie pytania znałaś odpowiedzi? Miałaś wcześniej pytania? Bo obawiam się, ze mogę nie odpowiedzieć zwłaszcza na pytanie recenzenta z jego dziedziny...
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
luska nie powinni Cię pytać z nie Twojej dziedziny za bardzo...
u mnie np jak pracę piszę z metodyki to pytają z pracy ale też ogólnie z metodyki mogą zapytać z całego okresu studiów,m ale rpzeciez nie zadadzą pytania z kosmosu...
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
pracę piszę z metodyki, a recenzentka jest od językoznawstwa, wiec teoretycznie to też "moja" dziedzina, ale ten zakres był ledwo liźnięty i nie czuję się mocna w takiej tematyce... zwłaszcza jeśli zapyta o jakiś szczegół. No zaczyna mnie zjadać stres a tu jeszcze tydzień.
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
luska no nawet jakbyś dostała jedno pytanie z innej dziedziny to nie wydaje mi się, żeby to było wchodzenie w szczegóły...i nawet jakbyś nie do końca dobrze odpowiedziała, to nie przekreśli Twojej pracy, jeśli z innych pytań dobrze odpowiesz
spokojnie!
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Mali, ale mam coś czarny humor, dopadł mnie chyba stres i przez tą pogodę wszystko widzę w ciemnych barwach. Nie wiem czy brać się ostro za naukę, a jeśli tak to czego? Mam w planie przeczytać ze 3 razy pracę, którą z resztą sama pisałam to wiem o co chodzi a co do reszty to nie mam pojęcia.
W ogóle przez tą pogodę czuję się jak kupa, nie chce mi sie nawet włosów umyć ani paznokci pomalować. jestem jakaś zła
|
#3206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dobra passa trwała jak najdłużej, ostatnio już wystarczająco miałaś pod górkę. I widzę, że szalejesz zakupowo z ciuchami. ![]() Love is in the air... I już teraz (bo za kilka dni mogę zapomnieć ) życzę Ci wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, dużo miłości, zdrówka i samych dobrych chwil. Mój mówi, że "no nawet ok". Poszedł z kolegą, bo mnie takie filmy raczej nie kręcą. Zresztą on o tym wie, bo nawet mi nie proponował wspólnego wyjścia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() luskap, nie stresuj się. Na pewno sobie poradzisz, raczej o wielkie szczegóły pytać nie będą... Będziemy trzymały za tydzień mocno kciuki. ![]() Ale u mnie leje, wczoraj też tak lało. Nie mam żadnych butów na taki deszcz, a w nowych adidasach szkoda mi iść, bo zaraz się zniszczą i przemokną. Wczoraj na basen jechałam w trekingowych zimowych z futerkiem.
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic dziwnego, ze się trochę stresujesza może skonsultuj się ze znajomymi z roku? albo z lat poprzednich...może się orientują na co będą zwracać uwagę? a samopoczucie to teraz dużo ludzi ma podłe...ta pogoda ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- akto no przydałyby się kalosze na taką aurę jak mamy ![]() a trwała? ja bym nie zrobiła, zawsze mówią, że to niszczy włosy...zobaczymy co będzie jak dalej pociągnę taką pielęgnację transformery, jak byłam malutka to lubiłam to oglądać
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszą trwałą zrobiłam, jak miałam 15 lat. Z ciocią kupiłyśmy płyn i zanim mama wróciła z pracy, to ja już miałam loki.
![]() Właśnie znalazłam na innej aukcji taki sam wzór kaloszy, jak te moje upatrzone, ale jakiegoś innego producenta, a co za tym idzie - rozmiarówka wychodzi bardziej standardowa i chyba zaraz je kupię.
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pierwszy raz pomalowałam szamponetką w wieku 22, a wczesniej nic inwazyjnego nie robiłam nigdy z włosami ![]() teraz myślę, czy by nie wrócić do naturalnego mysiego blondu ![]() a kalosze weź sobie, a co się będziesz
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ano 15 lat.
Ciocia mnie namówiła i to jej pomysł był! Te dwie trwałe to były moje najbardziej inwazyjne zabiegi włosowe. ![]() Kalosze kliknięte, pewnie dojdą, jak już będzie po deszczu. Aaa, i na prośbę Nusi wrzucam zdjęcia moich ostatnich wyprzedażowych łowów - spodnie, pasek i bluzka.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-08-13 o 13:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

niedawno go kupiłam i nie za każdym razem sobie z nim radzę
na jednym policzku mam 7 krostek
na drugim nic 

)

Może jutro wypróbuję. Awokado bardzo lubię, mam nadzieję, że ten tez będzie fajny, bo jest na nim napisane, że ma nawet wzmacniać rzęsy. 
a poza tym jest super

nie wiem co się mogę po niej spodziewać. Kurcze nie wiem czego się uczyć i czy w ogóle to coś da...

I widzę, że szalejesz zakupowo z ciuchami.