|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
#2372 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Bez wózka, mebli i fotelika, ale z gadżetami takimi jak niania elektroniczna, podgrzewacze, laktator elektryczny wyszło mi 2900 zł. Jutro moja siostra ma tę listę zweryfikować i odrzucić zbędne rzeczy. To jest lista bez ubrań.
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jestem przyzywczajona ponieważ mam problemy z przegrodą i zawsze miałam problem z oddychaniem. Widziałam że dziewczyny na wątku lipiec sierpnień też narzekają na takie problemy. Ale chyba tak jak wiele innych trzeba to przezyć... Spytaj najlepiej swoją ginkę, chociaż coś czuję, że i tak nie ma na to sposobu, jak uciska to nie przepchamy raczej haha ![]() Myślałam o 2, ale jak wyobraziłam sobie minę mojego tż który dowiaduje się że kupujemy pościel dla dziecka za ponad 300 czy nawet 400 zł to chyba narazie wezmę jedną a później jak już mały będzie z nami drugą To taka ostrożna wersja ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Ja już mam bardzo dużo rzeczy z listy i na pewno nie doszłam do takiej kwoty-nie wiem nawet czy do połowy dobiję pod koniec Chyba wybierasz dobre, może dlatego- bo wiadomo, że za jakość się płaci
|
||
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
fajnie
gratuluję coś w tym roku wysyp kawalerów, a ja zawsze myślałam, że to w chłopaka trudno wcelować a tu nasze dziewuszki gonią ale dogonić nie mogą ![]() u mnie w pracy na moim pięterku wszystkie babeczki już dawno dzieciate i same dziewuszki są, więc jak się dowiedzieli że w ciąży jestem to odrazu byli pewni, że kolejna dziewuszka będzie no i się nie pomylili powietrze jakieś inne czy coś
|
|
#2375 |
|
kosmitka
|
Cotka ja myślę o 2 lub 3 kompletach, a ta co wkleiłam jest po 156 zł, ale już razem z wypełnieniem czyli poduszką, kołdrą i nawet prześcieradłem. A 3 częściowa bez prześcieradła i wypełnienia na mniejsze łóżeczko, tj. 120 cm jest po 84 zł u tego samego sprzedawcy, więc nie jest tak drogo chyba co?
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cotka - tak jak pisałam, to jest lista z gadżetami, póki co wiem, że np. nie kupię podgrzewacza itp. Nie wiem, jak to mogę tu wkleić (mam to w excelu), to może mnie oświecicie z cenami. Ceny brałam z allegro, nie patrzyłam na najdroższe. Może z czymś przesadziłam, co by mnie bardzo ucieszyło. Bo jak dodam do tego wózek, fotelik i meble, to suma się prawie potraja .
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może akurat ktoś coś upolował taniej ?!Też mi się wydaje że cena jest ok i sama się nad nią silnie zastanawiam. podoba mi się to że są w ofercie takie proste z jakimś jednym serduszkiem i tyle
|
|
|
|
|
#2378 |
|
kosmitka
|
Nie mogę wkleić tabelki z excela, bo się wykrzacza. Popracuję jeszcze nad tą listą i wtedy coś wykombinuję, jak wkleić, może faktycznie gdzieś z cenami przesadziłam.
A w temacie pościeli to bierzecie z flaneli, szyfonu czy bawełnianą?
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ba! gratuluję! A teraz wybór imienia - macie jakieś wybrane?Cytat:
wrzuć Ancia tę listę, bp wynik wyszedł Ci jakiś mega ddduuuży!!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-04 o 20:24 |
||
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja sobie już mogę dopisać do listy szpitalnej jakieś pojemne woreczki ![]() aa dzięki za wszystkie kciuki dot. wyników glukozy, potrzymajcie jeszcze troszkę bo tż miał jechać ale po drodze jeszcze musiał zachaczyć o materiały budowlane i już nie miał po drodze jak mam tyle czekać to jutro jak wróci biorę autko i jadę sama a paliwo to tankuje on i już
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, jesli byla aukcja bez ceny minimalnej i opcji"kup teraz" i bralo w niej udzial mnostwo osob, aukcja konczyla sie dzisiaj o godz 20:20 a laska zakonczyla aukcje o 20:19 z powodu niskich ofert to cos tu nie halo co?
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje =)
Wróciłam z króciutkiego spacerku i przeszło Mi już troche =) |
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na razie nie biorę żadnej. A tabelę dawałaś jako załącznik? Powinno się dodac normalnie. Cytat:
Pewnie się z kimś dogadała poza alle.
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cwaniara ustawila teraz ta sama aukcje ale zaczynajaca sie od ceny x i jestem ciekawa czy ma prawo???---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Tej no nie wierze, proponuje jej kwote a laska mi pisze ze ma wyzsza oferte i czeka na potwierdzenie, no w glowce sie troche popierdzielilo
|
|
|
#2387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a skoro to się często zdarza to dla mojej zwichrowanej psychiki lepiej w razie czego nie będę się tak krępować i denerwować dodatkowo bo pewno są do takich akcji tam przyzwyczajeni skoro to się często zdarza i dla nich to normalne
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rabarbar, doczytałam, że poroniłaś wcześniej. Jeśli to nie problem możesz napisać, co się stało. Też przez to przeszłam (i wiele innych forumek) i przytulam
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-04 o 20:58 |
|
|
|
|
#2390 |
|
kosmitka
|
No to spróbuję jako załącznik.
Udało się. Teraz oczekuję na lincz.
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadz ze zdaze zrobic jeszcze pare innych rzeczy zanim urodze bo tez sie naczytalam
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk przeraziła Mnie ta lista pod względem końcowej ceny, ale w sumie tam są tylko potrzebne rzeczy (nie licząc dla Mnie jonazitora- chyba dobrze napisałam)
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- spojrzałam się na brzuszek jak siedzę i stwierdziłam na cały głos: ale mam wielki brzuch =))) dobrze że nikogo nie ma w pokoju =))) he he |
|
|
|
#2394 |
|
kosmitka
|
Dzasta, tam są też rzeczy, których nie kupię na początku, jak np. właśnie jonizator, podgrzewacz, laktator.
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
acelinka żeby nie było to nie jadam dwóch kolacji codziennie
Dzisiaj jakoś tak mnie naszło na coś konkretniejszego o tej porze - teraz już znowu jestem głodna![]() martunia_199 dobrze, że wyniki już są lepsze ![]() anciaahk ciotka od razu lepiej jak wróciłaś u mnie było podobnie z wymiarami Michasia : w 29t1d miał 1600gram, a reszta pomiarów wskazywała jakoś na 31t3d - ale ginek stwierdził tak: nie jest jakimś gigantem, ale malutki też nie będzie A nie wiem czy patrzałaś na mamy lipcowo-sierpniowe to jedna dziewczyna ma w podpisie wagę i ma podane, ze w 33tc dziecko ważyło 3kg - więc chyba nie mamy się co martwić![]() agnyska81 dziewczyny Cię już pocieszyły, ale mój ginek też większość rzeczy uznaje za normalne powiedział, że trzeba się martwić jedynie regularnymi, bolesnymi skurczami.MalgosiaM8 a no nie poznałabym Was - a byłoby czego żałować ![]() Kurcze bo mi dzisiaj też jakoś dziwnie twardnieje brzuch, a nic takiego nie robię Ale nic mnie nie boli, więc wezmę nospę i będę obserwować![]() lullaby_ml ![]() DzastaW niezłą masz teściową Ale postaraj się to na spokojnie wziąć, bo stresujesz swoje dziecko. No air gratulacje
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no tam, linczu nie będzie
![]() Z tego co zauważyłam: takie drogie są ceratki pod materac? Kuzynka mi polecała zamiast tego takie podkłady (tylko pewna nie jestem, czy to miało nazwę "podkłady") z apteki, są z przyjemniejszego materiału, jakby oddychającego, pakowane po 10 szt., nadają sie nawet dla większego dziecka, dużo wchłaniają , a ta ceratka taka ponoć niemiła.Sól fizjologiczna jest fajna dostępna w porcjach "na raz". Była też mowa wcześniej o szlafroku - bylam w moim szpitalu w lutym i był ukrop, więc na pewno biorę cienki. Generalnie widzę na liście kilka rzeczy, których nie kupuję wcale lub na razie, widzę też takie, za które na pewno dam/dałam mniej, więc spoko ![]() Jeszcze przypomniało mi się moje pytanie (może niemądre ) - czy rodzi się w koszuli czy na golasa? Bo moja informatorka nie pamiętała ![]() Natka, tak sobie lubię czasem ponarzekać, to też fakt A zaraz mnie mniej boli
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:14 |
|
|
|
#2397 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam, po miło spędzonym dniu u teściów - dotleniłam się jak nigdy mimo paskudnej pogody
![]() Miałam iść dziś do rodzinnej żeby mi coś poradziła odnośnie tych różnych pomiarów na glukometrach, ale jest na zwolnieniu i pójdę dopiero w środę... W ogóle pomiary dziś w miarę ok, nawet na tym zawyżającym (chyba) glukometrze w normie A na kolację postanowiłam zaszaleć i zjadłam kebab po którym po 1h miałam 116 a po 1,15 (bo nie chciało mi się jakoś wierzyć temu zawyżaczowi - 100mgCytat:
Cytat:
Cytat:
kasiuleczkakuleczka - nie martw się Kochana na zapas ![]() No proszę kolejna dama nam przybyła! Gratuluję
|
|
#2398 |
|
kosmitka
|
Agnyska, to jeśli możesz, to napisz, co tańszego kupiłaś, albo co Ci jest zbędne - zawsze to łatwiej będzie zmienić tą listę.
Natka, jak Ty drobinko mieścisz w sobie takiego wielkoludka, co? Widziałam fotki i nic się nie zmieniasz, tylko brzunio rośnie. Nie martwię się jakoś tą wagą, wiadomo, że jest sporo dzieci dużych i sporo mniejszych. Generalnie chyba mieścimy się w normie - bo wagowo mamy podobnie. Kolejną wizytę mam na początku 33 tygodnia i zobaczymy, jak mały szaleniec utył i urósł. Teraz tak mi rozpycha brzuch, że boję się, że zrobi cesarskie cięcie od środka. Jakiś wulkan energii! ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Aha Agnysko w kwestii ceratek, któraś dziewczyna tutaj polecała te z mothercare, one są droższe. Mój pomocnik przy liście podpowiedział mi, że fajne są prześcieradła z ceratką - wtedy ceratki nie trzeba i wychodzi taniej, ale na allegro takich nie widziałam.
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
Ja do porodu kupię jakąś zwyczajną koszulę, by później ją wyrzucić
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś trzeba sobie ponarzekać czasami ![]() Anetika piękne wyniki ![]() Ancia a no jakoś się jeszcze mieści, ale chyba mu coraz ciaśniej bo rozpycha się okropnie od ostatniego zdjęcia poszedł mi brzuch na boki i ogólnie jakoś większy jest Też myślę, że ta waga to taka normalna
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.

gratuluję! A teraz wybór imienia - macie jakieś wybrane?
wrzuć Ancia tę listę, bp wynik wyszedł Ci jakiś mega ddduuuży!!
jak mam tyle czekać to jutro jak wróci biorę autko i jadę sama a paliwo to tankuje on i już