Żonki 2009 cz.XXVIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 09:16   #2731
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Cori - niepotrzebnie go spławiałaś. Mogłaś go wykorzystać .
Kolanko do czego Ty mnei namawiasz?
Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no własnie cori trza było korzystać
Kasiu, no nie wiem czy wypadało
Cytat:
Napisane przez Gucia0987;27940199[B
Corri[/B], podrywacz Ci sie marzy
Guciu, mnie nie, ale moze pdoswiadomosc daje mi jakies znaki?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:17   #2732
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
siemka babki

bzyczka no ja wiedziałam że sie przyzwyczai , tylko mi go szkoda było że go tam zostawiam

martucha mój Dominik przesypiał całe noce od samego początku , standard od urodzenia to 6 godzin snu w nocy hehehehe...... wkurzyłam cię ..?

żabcia świetnie wyglądasz , fajne zdjęcia , szkoda że pogoda nie dopisała ale widzę że towarzystwo dało radę i tak dobrze się bawić , acha śniłaś mi się dzisiaj , ale nie pamiętam co tam w tym śnie było

śliweńka jak ja nienawidzę jak nie ma wody

wstałam ale się dzisiaj nie wyspałam , łeee... zła jestem , czekam na kolesia bo nam ma podłączyć dekoder, tak nas wykiwali z tym internetem i kablówką że musieliśmy wziąć przedłużenie umowy na promocji nowej bo inaczej płacilibyśmy 135 zł za neta i kablówkę a płaciliśmy 59zł a teraz 85 zł plus opłata za podłączenie plus jakieś wyrównanie za parę dni
ale się wycwanili , tak cię zamotają że głupiejesz

a mieliśmy wziąć bez przewodowy net a tu du..pa

kliwia mój tata wychodzi z zalożenia że im droższy tym lepszy i nie ma bata mu przetłumaczyć , jakiegos junkersa wypatrzył za 1200 zł chyba jakos tak tż mi mówił czy 1000 zł nie pamiętam , dzisiaj jadą i będą kupować, fajnie ale nie chcę żeby się tak rzucali z kasa , sami nie mają bo tata teraz nie pracuje a tu takie prezenty

acha chciałam wam powiedzieć że mojej siostry córka ma już prawie miesiąc , i chyba za tydzień wychodzi do domku wazy już 1800 wczoraj tak wazyła ale juz jest dobrze , miała przetaczaną krew , dużo je a wczoraj siora miała ją pierwszy raz na rękach od urodzenia i karmiła pierwszy raz , dałam jej ciuszki już ile tego było szok, wyprałam a mamie dałam do prasowania , dzisiaj jeszcze wózek jej przyszykuje

kasiu moja mała tez spała od 22 do 6 rano od urodzenia do trzy tygodnie temu teraz jej sie cos pozmieniało i sie budzi o 3 na jedzenie ale jak sie budzi z wrzaskiem!!! zawsze było tak ze sie budziła pogaworzyła pokreciła poporzeciagała - zdazyłam mleko zrobic no i sie obudzic a teraz nie od razu zaczyna krzyczec ze jesc sie nalezy
no wiec mam o 3 pobudke potem o 5/6 ... i tak dalej co 2 lub 3 godziny

wczoraj wieczorem chciałam dac jej w mleku troche kleiku co by było bardziej sycace ale smoczek dwururka nie dawąl rady i sie uwrzeszczała bo nei chcialo leciec musze dzis kupic trójprzepływowy i zobacze czy bedzie miała kolacje bardziej sycącą moze pospi dłuzej

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:18   #2733
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jasssne wcale nie chciałąś go spławić
No dobra, trochę mnie pociagał, ale poza tym za pewny siebie i beszczelny był

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-07-05, 09:19   #2734
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wysciskałam moje dziecie jak bym conajmniej rok jejnie widziała.....

a tak napowaznie to dzis znow wychodziłam i miałam łzy w oczach ciezkie to cholernie .. nie sadziłam ze bedzie mi az tak ciezko... wczoraj sie mezu wyryczałam wieczorem w rekaw (chyba napadniemy na jakis bank cobym mogła w domu z dziecięciem zostac)
trzymam kciuki za ten napad

Aniu a ile masz chodzić do pracy? Tydzień czy dwa?

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
haha, on Cię poszukuje... ale dlaczego właśnie w Egipcie?!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:21   #2735
kliwia
Zakorzenienie

kasiaher instalator nam mowil, ze nie warto wlasnie inwestowac w zawodnego junkersa, i lepiej kupic piecyk z produckji bosha, tylko pod inna nazwa, dzieki temu tanszy a niezawdony
no ale jak nie przetlumaczysz to trudno

anika a nie mozesz czesi zadan robic z domu?
a dostaniesz za to extra kase?? bo za darmo bym nie poszla.

martucha w spzitalu kaza wybudzac dlatego by dziecko nie mialo zoltaczki, a jak ja ma, by nie byla tak ostra.
Laska z sali nie wybudzala mala jej spala snem prawie glodowym po kilka godzin, a jak ssala to ledwo ledwo bo nie miala sily, i pozniej lezala pod lapmami 3 dni
ja z zuzka problemu nie mialam, bo ona ciagle na cycu wisiala w spzitalu ałaaaaa

gucia o boshe odcieci od siwata, ale tak od razu wam odcieli? bez jakies okresu wypowiedzenia??
A z kredytem, aaaaaaaaaaaaa macie odradce co by sie mogl dowiedziec? czy niebardzo?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-07-05 o 09:22
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:27   #2736
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Nie wiem wlasnie czemu w Egipcie, ale czesto mi sie Egipt sni ... byłam tam 2 razy w zyci. Moze faraon klatwe jakas rzucił?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-07-05, 09:30   #2737
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
siemka babki

bzyczka no ja wiedziałam że sie przyzwyczai , tylko mi go szkoda było że go tam zostawiam

martucha mój Dominik przesypiał całe noce od samego początku , standard od urodzenia to 6 godzin snu w nocy hehehehe...... wkurzyłam cię ..?

żabcia świetnie wyglądasz , fajne zdjęcia , szkoda że pogoda nie dopisała ale widzę że towarzystwo dało radę i tak dobrze się bawić , acha śniłaś mi się dzisiaj , ale nie pamiętam co tam w tym śnie było

śliweńka jak ja nienawidzę jak nie ma wody

wstałam ale się dzisiaj nie wyspałam , łeee... zła jestem , czekam na kolesia bo nam ma podłączyć dekoder, tak nas wykiwali z tym internetem i kablówką że musieliśmy wziąć przedłużenie umowy na promocji nowej bo inaczej płacilibyśmy 135 zł za neta i kablówkę a płaciliśmy 59zł a teraz 85 zł plus opłata za podłączenie plus jakieś wyrównanie za parę dni
ale się wycwanili , tak cię zamotają że głupiejesz

a mieliśmy wziąć bez przewodowy net a tu du..pa

kliwia mój tata wychodzi z zalożenia że im droższy tym lepszy i nie ma bata mu przetłumaczyć , jakiegos junkersa wypatrzył za 1200 zł chyba jakos tak tż mi mówił czy 1000 zł nie pamiętam , dzisiaj jadą i będą kupować, fajnie ale nie chcę żeby się tak rzucali z kasa , sami nie mają bo tata teraz nie pracuje a tu takie prezenty

acha chciałam wam powiedzieć że mojej siostry córka ma już prawie miesiąc , i chyba za tydzień wychodzi do domku wazy już 1800 wczoraj tak wazyła ale juz jest dobrze , miała przetaczaną krew , dużo je a wczoraj siora miała ją pierwszy raz na rękach od urodzenia i karmiła pierwszy raz , dałam jej ciuszki już ile tego było szok, wyprałam a mamie dałam do prasowania , dzisiaj jeszcze wózek jej przyszykuje
dobrze ze siostra z maleństwem juz wychodzą widac wszytsko idzie ku dobremu

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za ten napad

Aniu a ile masz chodzić do pracy? Tydzień czy dwa?

dwa.... niestety.....

ale i tak sobie nei wyobrazam tego co bedzie w pazdzierniku

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kasiaher instalator nam mowil, ze nie warto wlasnie inwestowac w zawodnego junkersa, i lepiej kupic piecyk z produckji bosha, tylko pod inna nazwa, dzieki temu tanszy a niezawdony
no ale jak nie przetlumaczysz to trudno

anika a nie mozesz czesi zadan robic z domu?
a dostaniesz za to extra kase?? bo za darmo bym nie poszla.

martucha w spzitalu kaza wybudzac dlatego by dziecko nie mialo zoltaczki, a jak ja ma, by nie byla tak ostra.
Laska z sali nie wybudzala mala jej spala snem prawie glodowym po kilka godzin, a jak ssala to ledwo ledwo bo nie miala sily, i pozniej lezala pod lapmami 3 dni
ja z zuzka problemu nie mialam, bo ona ciagle na cycu wisiala w spzitalu ałaaaaa

gucia o boshe odcieci od siwata, ale tak od razu wam odcieli? bez jakies okresu wypowiedzenia??
A z kredytem, aaaaaaaaaaaaa macie odradce co by sie mogl dowiedziec? czy niebardzo?
kliwus
nie moge

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:48

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 09:38   #2738
Gucia0987
Zakorzenienie

Anika, super z tym macierzyńskim! I dasz radę, na pewno!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:43   #2739
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, trochę mnie pociagał, ale poza tym za pewny siebie i beszczelny był
jakoś ci nie wierze

Cytat:
no tylko że one kazały do 6 tyg, nasza pediatra też tak uważała, i na szkole rodzenia też tak mówili ze do 6 tyg dziecko musi jeść w nocy żeby się ukłąd nerwowy prawidłowo rozwijał (a do tego potrzebuje cukru, więc jedzenia) no ale każda mama robi tak jak jej serce podpowiada
jedne budzą inne nie
ja takiego problemu też nie miałam bo młoody co 3 h w nocy jadł mogłam nawet na zegarek nie patrzeć

z drugiej strony mnie chyba nawet nie wkurzało to że marzyła mi się noc przespana a wieczna licytacja - nie chodzi mi o to że któraś w przypływie radości powiedziała wowwww moje 6 tyg dziecko spało całą noc, tudzież woww mój 10 mce syn zrobił samodzielne 3 kroki.. bo wiem ile takie informacje mamie sprawiają radości
a takie teksty "oooo tak? mój spał od 3 tyg" "a mój chodził od 9,5 mce" "a mój na nocniku robił siku jak miał 6" z podtekstem co się głupia cieszysz ja mam lepiej, ja mam fajniej itd..

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
kliwus
nie moge bo w sumie siedze i odbieram telefony.... robie zamówienia musiałabym komputery ze soba przytachac do domu i telefony...
a co do kasy to nie nie dostaje ale tez nei robie tego za free mam przez to przedłuzony macierzynski o dwa tyg a jeszcze wybieram potem 13 starego urlopu i 10 dni nowego wiec wracam do pracy uwaga 3 pazdziernika zamiast 16 sierpnia
super że będziesz tyle z małą, teraz przetrzymasz i będzie git,
a jak szef formalnie rozwiąże te 2 tyg wolne? urlop bezpłatny czy normalnie będziesz miała płacone mimo że będziesz w domu?
Stary 2011-07-05, 09:45   #2740
kliwia
Zakorzenienie

a jak Ci przedluza dzieki temu macierzynski? w sensie ze on CI bedzie placil za to?? bo zusu to chyba nie interesuje, bo zus ciagiem placi macierzynski chyba?
jak bedziesz wracac do pracy to mala bedzie miala 7 miesiecy, nie bedzie takiej tragedii bo juz mniej bedzie wymagala uwagi, a jaka bedzie radocha jak bedziesz wracac z pracy
szkoda ze moje dziecko sie tak nie raduje jak mnie widzi. bo na widok meza to piszczy i cala chodzi.

martucha czaje baze
mam sasiadow takich [nawet nie wiedzialam ze istnieja dopoki dziecko im sie nie urodzilo] 2 tyg mlodsze od naszej. i wczoraj sie pochwalili ze maja zeba i chyba maja radoche ze ich corka ma juz, a nasza jeszcze nie
nie wiem z czego sie tu cieszyc

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-07-05 o 09:47
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:55   #2741
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Dziewczyny walę tę uczelnię, nie będę tam składała ale wczoraj siedziałam i znalazłam jeszcze inne (chyba prostsze ) wyjście.
wg Men nie muszę mieć podyplomowych, mogę iść na roczny kurs kwalifikacyjny z wczesnego nauczania j. ang. + zrobić FCE. http://przedszkole.onet.pl/37018,162...a,artykul.html I muszę wykonać teraz kilka telefonów i chyba tak zrobię. A jak skończę wszystko to na podyplomowe pójdę z ... logopedii

Ana gratulacje

co do laminarki to chyba na filmiku szkoleniowym na stronie Lidla jest na gorąco na a3.

Zabcia fajny weekend miałaś.

A dziś byłam na pobraniu krwi. Poza tym co miałam na skierowaniu wzięłam jeszcze toksoplazmozę (IgM i IgG), Cytomegalię (Igm, IgG) i przeciwciała różyczki (tylko same przeciwciała, bo kiedyś byłam chora). I zapłaciłam 155 zł. Więc spoko. Dziś po 16 będą wyniki to mi pomożecie rozszyfrować mam nadzieję, tylko na różyczkę za 2 tygodnie. Aaaa i dostałam kartę stałego klienta i do końca roku wszystkie badania u nich mam o 10 % taniej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 09:55   #2742
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha czaje baze
mam sasiadow takich [nawet nie wiedzialam ze istnieja dopoki dziecko im sie nie urodzilo] 2 tyg mlodsze od naszej. i wczoraj sie pochwalili ze maja zeba i chyba maja radoche ze ich corka ma juz, a nasza jeszcze nie
nie wiem z czego sie tu cieszyc
oooooooooooootóż to
Stary 2011-07-05, 10:01   #2743
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

byłam w domu....
tuśka zdjadła zrobiła w pampersiocha, dziadek wykąpał i dziecko spi jak talala

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:49
Stary 2011-07-05, 10:12   #2744
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Chwalę się!!!!
Obroniona licencjat na bardzo dobry!!!: D
i na dyplomie też 5 juuupiiiii mega szczęśliwa i trochę pijanaa

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Magda doczytałam, że kupiłaś laminarkę ja też i 2 paki folii: jedne a4, a drugie a3
...ale mąż wyczytał, że laminować na gorąco można tylko w formacie a4 (tzn. dokładnie podana jest szerokość odpowiadająca a4...) chyba, że się pomylili w instrukcji... mam taką nadzieję..
Gratulacje pani licencjat
A w laminarce można na gorąco format A4 wczoraj działałam ostro, kupiłam folię w tych dwóch rozmiarach i już praktycznie zostało mi kilka sztuk, a nawet połowy pomocy nie zalaminowałam

Cytat:
super wieści

zabciu szkoda że wypad pod namiot był skrócony ale widze po minach że i tak fajnie się bawilście

anika chyba dobrze, że sobie z małą radzą, możesz być spokojniejsza w pracy. A potrzebna jesteś i nawet nie myśl inaczej

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:14
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:14   #2745
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolanko do czego Ty mnei namawiasz?

Kasiu, no nie wiem czy wypadało

do złaaaaaa......

Cytat:
kasiu moja mała tez spała od 22 do 6 rano od urodzenia do trzy tygodnie temu teraz jej sie cos pozmieniało i sie budzi o 3 na jedzenie ale jak sie budzi z wrzaskiem!!! zawsze było tak ze sie budziła pogaworzyła pokreciła poporzeciagała - zdazyłam mleko zrobic no i sie obudzic a teraz nie od razu zaczyna krzyczec ze jesc sie nalezy
no wiec mam o 3 pobudke potem o 5/6 ... i tak dalej co 2 lub 3 godziny

wczoraj wieczorem chciałam dac jej w mleku troche kleiku co by było bardziej sycace ale smoczek dwururka nie dawąl rady i sie uwrzeszczała bo nei chcialo leciec musze dzis kupic trójprzepływowy i zobacze czy bedzie miała kolacje bardziej sycącą moze pospi dłuzej
nie no teraz jak starsze dziecko to i więcej snu potrzebuje, ale Dominik też mi takie akcje robił w nocy jednej nie zapomnę nigdy poszedł spać o 20 wstał o 23 coś i nie spał do 6 ranoo.... szok chodziłam jak neptyk a było to jakieś 2 miesiące temu może trzy

a najwięcej nocy nie przespałam od grudnia do tak mniej więcej marca , jak ja później doceniałam chociaż jedną tylko jego pobudkę a nie 5

anika a czasami jest tak że wystarczy dać pić bo może jej się chce , ja tak później robiłam i szedł dalej po prostu za ciepło mu było, albo pielucha była mokra i też dalej szedł spać

marta wiem cos na ten temat ale czasami to jest silniejsze od nas , chwalimy się np. moje dziecko dzisiaj zrobiło papapa , a moje powiedziało tata i wiesz zawsze tak jest każdy rodzic cieszy się z nowych rzeczy swojego dziecka i się chwali poprostu
kliwia na pierwsze dziecko przysługuje ci 20 tygodni um , a potem piszesz do pracodawcy albo do ZUS o kolejne dwa bo ci przysługuje , przeważnie pracodawcy dają bez problemu i płatne dalej 100% , jakoś tak i płaci zus
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:18   #2746
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja tak z ciekawości się zapytam. kobieta ma np. 20 tyg macierzyńskiego, jednak np. po 15 -sty chce iść do pracy, czy te 5 jej przepada, czy może np. dac je ojcu na tzw. tacierzyński??

Stary 2011-07-05, 10:23   #2747
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

byłam w domu....
tuśka zdjadła zrobiła w pampersiocha, dziadek wykąpał i dziecko spi jak talala

czuje sie jakas taka niepotrzebna....
dasz rade

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Gratulacje pani licencjat
A w laminarce można na gorąco format A4 wczoraj działałam ostro, kupiłam folię w tych dwóch rozmiarach i już praktycznie zostało mi kilka sztuk, a nawet połowy pomocy nie zalaminowałam
j
a a3 na ciepło robiłaś czy na zimno?

Cytat:
marta wiem cos na ten temat ale czasami to jest silniejsze od nas , chwalimy się np. moje dziecko dzisiaj zrobiło papapa , a moje powiedziało tata i wiesz zawsze tak jest każdy rodzic cieszy się z nowych rzeczy swojego dziecka i się chwali poprostu
jasne że tak i nie mam nic przeciwko, sama lubię się pochwalić nową umiejętnością Pata bo to dla mnie cholernie fajna rzecz, tylko tu chodziło nie o pochwalenie się a przelicytowanie, bo co z tego że no ja się cieszę że Pat ma 3 zęba jak mi baba odpowiada takkkk a moja córa jest młodsza o 2 mce i ma już 6... no to sorryyy...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja tak z ciekawości się zapytam. kobieta ma np. 20 tyg macierzyńskiego, jednak np. po 15 -sty chce iść do pracy, czy te 5 jej przepada, czy może np. dac je ojcu na tzw. tacierzyński??
14 tyg musisz być minimum potem tata może mieć resztę, chociaż on swoją drogą też ma 2 tyg do wybrania do ukończenia przez dziecko roku

wiec tak ty masz 20 tyg plus 2 na wniosek i pracodawca musi ci go udzielić, a tata ma 2 tyg,
ty po 14 możesz wrócić do pracy tata przejmuje twoje pozostałe (choć nie wiem czy dodatkowe te na wniosek też) plus ma swoje 2 ale najczęściej te 2 tyg tatusiowie wybieraja zaraz po urodzeniu
Stary 2011-07-05, 10:23   #2748
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:28   #2749
baja_86
Zakorzenienie

cześć Rosi

Cytat:
dasz rade

a a3 na ciepło robiłaś czy na zimno?
na ciepło
Stary 2011-07-05, 10:28   #2750
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
14 tyg musisz być minimum potem tata może mieć resztę, chociaż on swoją drogą też ma 2 tyg do wybrania do ukończenia przez dziecko roku

wiec tak ty masz 20 tyg plus 2 na wniosek i pracodawca musi ci go udzielić, a tata ma 2 tyg,
ty po 14 możesz wrócić do pracy tata przejmuje twoje pozostałe (choć nie wiem czy dodatkowe te na wniosek też) plus ma swoje 2 ale najczęściej te 2 tyg tatusiowie wybieraja zaraz po urodzeniu
Marta dzięki, zaspokoiłaś moją ciekawość Fajnie, że tata może jakby co przejąć twoje macierzyńskie.
aaale jak jest z kasą z Zusu?? Wtedy czują wypłatę on przelewa??

Stary 2011-07-05, 10:31   #2751
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
do złaaaaaa......

nie no teraz jak starsze dziecko to i więcej snu potrzebuje, ale Dominik też mi takie akcje robił w nocy jednej nie zapomnę nigdy poszedł spać o 20 wstał o 23 coś i nie spał do 6 ranoo.... szok chodziłam jak neptyk a było to jakieś 2 miesiące temu może trzy

a najwięcej nocy nie przespałam od grudnia do tak mniej więcej marca , jak ja później doceniałam chociaż jedną tylko jego pobudkę a nie 5

anika a czasami jest tak że wystarczy dać pić bo może jej się chce , ja tak później robiłam i szedł dalej po prostu za ciepło mu było, albo pielucha była mokra i też dalej szedł spać

kliwia na pierwsze dziecko przysługuje ci 20 tygodni um , a potem piszesz do pracodawcy albo do ZUS o kolejne dwa bo ci przysługuje , przeważnie pracodawcy dają bez problemu i płatne dalej 100% , jakoś tak i płaci zus
kasiu ale ja własnie mam 20 + 2

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:06
Stary 2011-07-05, 10:38   #2752
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ho

Cytat:
na ciepło
czyli można a3 na ciepło tak jak myślałam super

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta dzięki, zaspokoiłaś moją ciekawość Fajnie, że tata może jakby co przejąć twoje macierzyńskie.
aaale jak jest z kasą z Zusu?? Wtedy czują wypłatę on przelewa??
tego kto siedzi z dzieckiem, a co planujesz wcześniejszy powrót?
Stary 2011-07-05, 10:42   #2753
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

tego kto siedzi z dzieckiem, a co planujesz wcześniejszy powrót?
nie aż tak daleko nie planuję jeszcze, ale pytałyście o macierzyńskie i od razu mi się to moje pytanie nasunęło, które mnie kiedyś nurtowało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 10:43   #2754
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
czyli można a3 na ciepło tak jak myślałam super
naprawdę fajnie laminuje i do tego ma gilotynę do cięcia folii szybciuteńko się docina i jest porządek
Stary 2011-07-05, 10:44   #2755
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę fajnie laminuje i do tego ma gilotynę do cięcia folii szybciuteńko się docina i jest porządek
zgadzam się ja tez wczoraj ją testowałam.

Stary 2011-07-05, 10:47   #2756
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
to super, ja moją dostanę w weekend bo dopiero będę u rodziców, chociaż ze swojej a4 też jestem zadowolona
i mówiłam żeby wziąć dużoooo folii na prawde jak się wkręcisz to wszystkie pomoce zalaminujesz
zobaczysz pomoce starczą ci na długoo, zupełnie inna jakość ich będzie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:48
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:51   #2757
baja_86
Zakorzenienie

Teraz kupię folię na allegro mam nadzieję, że będzie dobra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 10:52   #2758
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz kupię folię na allegro mam nadzieję, że będzie dobra
to jak trafisz na dobrą to daj znać

Stary 2011-07-05, 11:11   #2759
Ana***
Zakorzenienie

Magda, Baja, Martucha odnośnie laminarki otwórzcie instrukcje obsługi na stronie 14. Punkt 6. Odpowiednie koszulki foliowe... "Do laminowania na gorąco... koszulki foliowe o szerokości maks 230 mm...."

a3 ma 297×420mm, a a4 210×297mm...

Dlatego mówię, że mam nadzieję, że to pomyłka...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:13   #2760
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana musi byc pomyłka, bo nawet w filmie instruktażowym jest na gorąco A3 http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_19782.htm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości