Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 10:11   #3151
elf27
Zadomowienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Chawa chyba nie doczytałaś mojej wypowiedzi ja absolutnie Ciebie nie krytykuję i nie uważam, że Twoja wypowiedź zabrzmiała antysemicko. Miałaś prawo napisać co myślisz. Nie przesadzajmy.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:12   #3152
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka do szpitala musisz mieś co najmniej z dwie. A ile w sumie to sama nie wiem. ja sie boję tego, ze teraz kupię, a potem może się okazać że za ciasne. Taką samą fobie mam co do spodni. Musze jakieś zakupić i chciałabym aby wystarczyły do końca ciąży, ale jak się jeszcze rozrosnę...

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:12   #3153
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
hey mamusie kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???
Ja planowałam we wrześniu,ale musze przełozyć na październik -bo okazało się że mamy 2 wesele i to jeszcze jeseśmy świadkami oboje .
Więc z przyczyn finansowych musze przełożyć,mam nadzieje że będe się czuła dobrze-bo bardzo chciałabym wybierać -a tż to wiadomo jak zrobi zakupy .Naszczęscie wózek ,łóżeczko ,wanienkę dostanę ,ale wczoraj usiadłam i zrobiłam liste innych rzeczy -to wyszła spora a to pewnie i tak nie wszystko ...
Za pare dni ide na wizytę to zobaczę jak urósł malutki buźka

Ja tez mam zamiar tak wrzesien pazdziernik juz zacząć kompletować wyprawke wczesniej raczej NIE. No chyba że wózek wyprac i zobaczyc jakie mam w stanie rzeczy po Julii , czy cos ich nie tkneło bo jak schowałam tak juz nie zaglądałam a tu jednak mineło sporo czasu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:15   #3154
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Usg normlanie jest robione w tej przychodni- sie okazalo.
Jesli chodzi o ogol lekarzy, to szczerze powiedziawszy jak narazie nie spotkalam sie z zadnym lekarzem, ktorego moglabym pochwalic...a ze ostatnio troszke ich sie przetoczylo przez moje zycie- z roznych dziedzin- no to stwierdzam, ze jednak w dzisiejszych czasach szukac dobrego lekarza a w nim dobrego czlowieka to sztuka...niestety na takich prowincjach gdzie ja wyladowalam to poprostu skandal jak sa traktowani pacjenci- zarowno w szpitalach czy w przychodniach... Zapomnieli, ze to oni maja sluzyc nam a nie my im.

nie podoba mi się to stwierdzenie, ale chyba nie bede sie rozwodzic nad tym... ja widzę dwie strony medalu i jak słyszę co pacjentki/pacjenci mowia o lekarzach i jak "ich" traktuja, to czasami się nie dziwię ich podejscia do ludzi. -ze nie sa mili itd.

Nie mowie, tu konkretnie o Twojej sytuacji, bo oklamywac z tym nfz'tem nie mialam prawa.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:16
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:18   #3155
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tincia to albo sie nie przyznałaś, albo ja nie doczytałam, ze skierowanie w razie W. W takim wypadku to pewnie ja bym też nie poszla

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
Na razie kupiłam 10, myślę, że jak bardzo dużo mi ich będzie schodziło, to jeszcze z 10 dokupię. Sama się zastanawiam, ile tego tak naprawdę będzie potrzebne
To moze ktoraś z doświadczonych mam nam podpowie

elf27 wiem, ze mnie nie krytykujesz - sama wyciąglam takie wnioski (to znaczy nie do końca sama - bo ja bym pewnie na to nawet nie zwróciła nawet uwagi,)
Stary 2011-07-05, 10:18   #3156
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że skoro to forum publiczne to CHAWA miała prawo napisać co sądzi. Nie udajmy, że jesteśmy wszyscy tak krystalicznie czyści i nie zdarzy nam się czegoś nieprzemyślanego powiedzieć.
wiem, co masz na myśli, ale z drugiej strony chyba trochę hamować się warto, by innych bezmyślnie nie obrażać, nie znając całej sytuacji
wiem, że internet ma to do siebie, że ludziom puszczają hamulce, być może ciąża też gra rolę (hormony), bo nawet w tym wątku jest wiele przekleństw moim zdaniem niepotrzebnych. No i rzecz jasna zachowanie pozainternetowe gra rolę - jaki ktoś jest " w domu" taki i tu.

a co do dziewczyny, która twierdzi, że lekarze lecę na kasę, a jednocześnie jest przyjmowana bezpłatnie prywatnie................ .. proponuję spytać sprzątaczki, czy nie posprząta ci w domu za darmo albo kasjerki czy nie da w sklepie za darmo produktów (i oczywiście tak przy każdej wizycie). I nagle okaże się, że WSZYSCY lecą na kasę.
Trudno dyskutuje się z kimś, kto uważa, że inna osoba powinna swoja pracę za darmo wykonywać. Nie wiem, czy pracujecie i jak ciężko, ale domyślam się, że wolałybyście dostawać za to wynagrodzenie, słowem lecicie na kasę że hoho. Albo sytuacja, gdy mąż zostawia rodzinę i pracuje po kilka miesięcy za granicą - przecież też z powodu kasy - leci na kasę, ona dla niego ważniejsza niż kontakt z rodziną!
To taka garść uogólnień rodem z Faktu, czy forum onetu, ale widzę, że i tu są chwytliwe.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:19   #3157
elf27
Zadomowienie

A co myślicie o X-landerze XT (3-kołowy)?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:24
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:20   #3158
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Myszeczka, misiula dziękuję.
Misiula ile kupiłaś pieluch tetrowych?Zakładam, ze będziesz dzidziusia trzymać w jednorazówkach. Miała siostry zapytać i ciągle zapominam.

Podziwiam osoby co będą teterke zakłądać maluszkom jeszcze zimą (ja nie mam gdzie suszyc)

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 10:21   #3159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja jestem tego zdania co ggora , tincia to pojedz do szpitala o 1:30 w nocy zobaczysz jak milo cie przyjmą !
uciesza sie na pewno na twoj widok! uwierz mi....

lekarze sobie takie opinie wypracowali sami.... taka jest prawda!
Moja gin jest swietna pod kazdym wzgledem dla mnie i zlego slowa na nia nie powiem, ale niestety na innych z ktorymi mialam doczynienia moge powiedziec wiele.... i dlaczego?
bo widzialam jak mnie traktowano, jak rzecz, jak kolejny przedmiot ktory przypelz po cos i po co do cholery?;/
niestety tak jest
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:24   #3160
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
nie podoba mi się to stwierdzenie, ale chyba nie bede sie rozwodzic nad tym... ja widzę dwie strony medalu i jak słyszę co pacjentki/pacjenci mowia o lekarzach i jak "ich" traktuja, to czasami się nie dziwię ich podejscia do ludzi. -ze nie sa mili itd.

Nie mowie, tu konkretnie o Twojej sytuacji, bo oklamywac z tym nfz'tem nie mialam prawa.
Wiesz, najgorsze w lekarzach jest to, ze oni za bardzo sa nastawieni na tluczenie kasy niz na pomoc pacjentom. Moge to smialo stwierdzic po kontaktach z wieloma lekarzami. Moze akurat mam pecha i trafiam na takie super egzemplarze. A najbardziej mnie wkurza ich narzekanie jacy to oni zmeczen i niewyspani... sorry , ale jak sie jest chciwym na kase i sie tlucze 2 etaty w szpitalach plus do tego dyzury po 48 godzin i jeszcze prywatna praktyka....
ktos wkoncu powinnien sie za nich zabrac i nie dosc, ze wprowadzic kasy fiskalne do gabinetow- skonczylo by sie tluczenie kasy na lewo, do tego wprowadzic limit godzin prac na tydzien i limit etatow.... sie dziwic, ze na taki rejon u mnie jest tylko jedna pani neurolog- skoro zajela wszystkie wolne etaty, nie dajac szans innym....
Stary 2011-07-05, 10:24   #3161
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tincia masz rację - są dwie strony medalu. Pacjenci są różni i naprawdę potrafią zmęczyć. Lekarz też jest człowiekiem. Jednak nie każdy zachowuje sie fer i to nie tylko w tej grupie zawodowej. Ja i tż największe przeboje mamy z urzędnikami, ale to nie znaczy ze każdy urzędnik jest be.

Stary 2011-07-05, 10:25   #3162
dygotka8
Zakorzenienie

oolong,a może chodzi o to,że jak ktoś idzie prywatnie na wizytę i płaci niemałe pieniądze to raczej wymaga by go traktowac po ludzku a nie jak przedmiot,kolejny numerek...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:26   #3163
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
Na razie kupiłam 10, myślę, że jak bardzo dużo mi ich będzie schodziło, to jeszcze z 10 dokupię. Sama się zastanawiam, ile tego tak naprawdę będzie potrzebne

Jeśli chcesz miec na tetrowych tylkou zmienia sie pieluszke co karmienie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 10:26   #3164
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
a co do dziewczyny, która twierdzi, że lekarze lecę na kasę, a jednocześnie jest przyjmowana bezpłatnie prywatnie................ .. proponuję spytać sprzątaczki, czy nie posprząta ci w domu za darmo albo kasjerki czy nie da w sklepie za darmo produktów (i oczywiście tak przy każdej wizycie). I nagle okaże się, że WSZYSCY lecą na kasę.
Trudno dyskutuje się z kimś, kto uważa, że inna osoba powinna swoja pracę za darmo wykonywać. Nie wiem, czy pracujecie i jak ciężko, ale domyślam się, że wolałybyście dostawać za to wynagrodzenie, słowem lecicie na kasę że hoho. Albo sytuacja, gdy mąż zostawia rodzinę i pracuje po kilka miesięcy za granicą - przecież też z powodu kasy - leci na kasę, ona dla niego ważniejsza niż kontakt z rodziną!
To taka garść uogólnień rodem z Faktu, czy forum onetu, ale widzę, że i tu są chwytliwe.
Popieram wypowiedz baaaardzo trafna!!!

Co do pierwszej części- uważam, że forum to taki twór, gdzie każdy może pisać to na co ma ochotę. A jak komuś się nie podoba, to po prostu nie ma co wchodzić na fora.

Ale ja już kończe dopowiadania swoje na tematy- lekarsko-pacjentowe i inne kontakty, bo uważam że nie urodził się jeszcze taki co by wszystkim dogodził. Może ja nie mam złych doświadczeń z lekarzami... ale jak mi się jeden nie podobał, to po prostu więcej nie poszłam do niego. Wolny kraj, wolny wybór

Co do kupowania rzeczy, to ja tez bym chciała co miesiąc coś Chociaż się boję, że córeczka może się poźniej okazać chłopcem, a ja będę miała bodziaki w kwiatki i różowe sukieneczki :P hehe...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:31
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:26   #3165
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Podziwiam osoby co będą teterke zakłądać maluszkom jeszcze zimą (ja nie mam gdzie suszyc)
ja moja mala wychowalam na teterce+ mialam okolo 30 pieluch tetrowych chyba. fakt ze urodzila sie latem, no i mialam suszarke elektroniczna 9taka wiecie co w 1-2 godz suszy cala partie prania)- i jeszcze wam powiem ze do 3go mies prasowalam pieluchy po kazdym praniu

jak tylko mala zaczela siadac to ja sadzalam na nocnik i w sumie dzieki temu szybko sie nauczyla o co biega

no ale z blizniakami to chyba sie w to bawic nie bede- chocby z tego wzgledu ze przy tetrze nie tylko pieluch trzeba duzo- bo nawet przy 2 zalozonych czesto przemakalo, wiec i ubranek trzeba sporo i kocykow- przescieradelek itd.finansowo to sie w ogole nie kalkuluje, tylko ze ideologicznie mi pasowalo- ekologia itd
Stary 2011-07-05, 10:26   #3166
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oolong,a może chodzi o to,że jak ktoś idzie prywatnie na wizytę i płaci niemałe pieniądze to raczej wymaga by go traktowac po ludzku a nie jak przedmiot,kolejny numerek...
nie wiem, czy o to chodzi, bo to z wątku nie wynika
zrozumiałam, że lekarka właśnie się spodobała

Stary 2011-07-05, 10:28   #3167
dygotka8
Zakorzenienie

każdy jest tylko człwoeikiem i nie am co wymagać by był zawsze wesoły uśmiechnięty,itd.
choc ja się dziwię temu ginowi do którego chodzę,że taki zadowolona jest po tylu godzinach pracy....
ja bym nie mogła pracować z ludźmi: brzydal:

Stary 2011-07-05, 10:30   #3168
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
bya też poruszana kwestia tego,że jak akurat konkretna lekarka przyjmuje prywatnie to nic nie powiedziała,ze przyjmuje na nfz,ani panie pracujące w przychodni nie udzieliły takiejninformacji.
bo zwykle pacjent przyjęty prywatnie jest milej widziany niż ten na nfz.

ja juz uciekam
miłęgo dnia

Stary 2011-07-05, 10:33   #3169
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale z drugiej strony chyba trochę hamować się warto, by innych bezmyślnie nie obrażać, nie znając całej sytuacji

nie napisalam ze cokolwiem mi sie malezy, nie masz prawa pisac nic o mnie nie znajac mnie tak samo nie masz prawa pisac nic o mojej sytuacji rodzinnej zakompleksiona kobieto.
Jezeli kazesz sie komus hamowac to hamuj sie sama CHOCIAZ TROCHE, bo nie przypominam sobie bym ciebie czymkolwiek urazila, nie napisalam ze ktos ma mi cokolwiek dac za darmo, napisalam tylko prawde jak czesto pacjenci sa traktowani przez lekarzy ale prawda w oczy kole co?
Tak masz racje lece na kase!
dlatego moj maz musial wyjechac, dlatego chodze prywatnie do lekarza i w 1 ciazy chodzilam prywatnie i pewnie dlatego ze lece na kase jade na usg za 300 zl!
Jak wiodac nawet swojego zdania nie mozna wypowiedziec o zawsze sie jakas guła znajdzie, co sie doczepi....
A.Camus
Stary 2011-07-05, 10:33   #3170
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie

Ależ lecicie ... ledwo Was nadrobiłam.

GRATULUJĘ SYNKÓW I DZIEWCZYNEK Fajnie wiedzieć, kto w brzuszku mieszka

Ja dzisiaj na 19 mam wizytę, mam nadzieję, że z Martynki .... chłopczyk się nie zrobi, bo już się przyzwyczaiłam do niej jako dziewczynki

Co do lekarzy, to różnie z nimi bywa. Ja na szczęście za każdym razem trafiam na super ... i to nie za kasę. Do mojego chodzę i tak i tak. Leczył mnie na bezpłodność to większość wizyt była płątna, bo niestety takie leczenie w Polsce nie jest refundowane. Ciąże też prowadzi mi odpłatnie, ale jest to decyzja tylko i wyłącznie moja i mojego męża. On chce być na każdej wizycie i uczestniczyć w usg, więc wizyty mamy ok. godz. 20, więc tylko dlatego. No może jeszcze daltego, że mam do mojego lekarza tel. kom. i mogę dzwonić o każdej porze dnia i godziny. A wiem jaki to jest komfort jak co 2 tygodnie łapała mnie opryszczka narządów rodnych i to zawsze w weekend. A jeszcze mi się przypomniało, że kilka lat temu mój lekarz robił mi wymrażanie nadżerki, wszystko na NFZ, choć chodziłam czasem prywatnie, bo szkoła i tylko takie godziny mi odpowiadały. W drugiej dobie po zabiegu dostałam krwotoku i poszłam do niego, to nie wysłał mnie do szpitala, ale sam mnei do niego zawiózł i upewnił się, ze w dobre rece trafiłam. Także z tym róznie bywa. Nie można wszystkich do jednego wora pakować. To tak samo jak teraz o Polakach pracujacych w Holandii mówią, że ćpuny i itd. Część na pewno się tak zachowuje, ale druga połowa na 100% nie. Wiem, bo mój tato od ponad 2 lat pracuje w Holandii.

Co do szpitali, też nie mogę narzekać. 2 lata temu miałam poważne problemy ze zdrowiem, ASO takie, że lekarze mówili, że się zaraz przekręce, bo wyniki mam jakbym miała krwotok wewnętrzny. Fakt, diagnozowali mnie aż miesiąc, ale bardzo dobrze się mną wszędzie zajęli.

To tyle .... ale się rozpisałam Idę myć główkę i zrobić paznokietki na wieczór u doktorka

Darusiaaaa chyba Cię trochę poniosło !!!!!

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:36
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:35   #3171
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,mi chodzi o to, ze lekarka zachowala sie nie fair mowiac mi, ze nie ma usg na nfz i wysylala mnie do swojego kolegi na nie- za 250 zl- gdy tymczasem ona sama je wykonuje ( potrzebne zwykle uag do sprawdzenia, czy torbieliki na mozgu dziecka zanikly).... tu mam do niej zal, bo powiedzialm jej , ze mnie nie stac na kolejne 250 zl... no i o to, ze mogla mi powiedziec, zebym przyszla do niej na nfz po skierowanie na badania, a nie placila jeszcze wiecej kasy.
bo jesli chdozi o nia jako o prowadzaca ciaze- nie mam zastrzezen.
Stary 2011-07-05, 10:37   #3172
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jlekarze sobie takie opinie wypracowali sami.... taka jest prawda!
Moja gin jest swietna pod kazdym wzgledem dla mnie i zlego slowa na nia nie powiem, ale niestety na innych z ktorymi mialam doczynienia moge powiedziec wiele.... i dlaczego?
bo widzialam jak mnie traktowano, jak rzecz, jak kolejny przedmiot ktory przypelz po cos i po co do cholery?;/
niestety tak jest
A tak byc nie powinno. Co prawda jest wiele powodów takiego traktowania, ale długo by o tym pisać.

Cytat:
Wiesz jednak nie do końca wszyscy lecą na kase. Każdy chce dostawać pieniążki za pracę, bo to gwarantuje byt. Ale takich osób, które pracują charytatywnie jest wiele. Sama pracowałam jako wolontariusz, i od czasu do czasu nieodpłatnie wykonuję swoje czynności zawodowe i nie tylko.
Rozumiem o co Ci chodzi. Jednak nie popadajmy w skrajności.
Stary 2011-07-05, 10:40   #3173
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pogadaj z nia, powiedz ze jesli chodzi o proiwadzenie ciazy to ci odpowiada, ale nie udzielila ci informacji ze robi tez na nfz i nie mialas o tym zielonego pojecia....i ze chcesz by dalej prowadzila ciaze ale juz na nfz.
A.Camus
Stary 2011-07-05, 10:41   #3174
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bya też poruszana kwestia tego,że jak akurat konkretna lekarka przyjmuje prywatnie to nic nie powiedziała,ze przyjmuje na nfz,ani panie pracujące w przychodni nie udzieliły takiejninformacji.
bo zwykle pacjent przyjęty prywatnie jest milej widziany niż ten na nfz.

ja juz uciekam
miłęgo dnia
a to tak, kłamstwo to kłamstwo, tego nie da się podważyć
w sumie dziwi mnie, że tak powiedziała, bo jest to przecież rzecz sprawdzalna. Mogła ewentulanie wymijająco coś odpowiedzieć, a nie wprost zaprzeczać, jeśli z jakiegoś względu nie chciała powiedzieć.

w każdym razie podtrzymuję, że w ciąży na NFZ warto, no chyba, że ktoś chciałby usg na każdej wizycie, to raczej nie da rady - zwykle są to tylko 3 standardowe na ciążę, no i rzecz jasna w 2d

ja tam od lekarza nie oczekuję nawet uśmiechu (choć milej jest z wesołym człowiekiem pogadać), z mrukami jakoś daję sobie radę sama się śmiejąc i żartując, a z niegrzecznymi, coż ostatnio wprost lekarza zapytałam, czemu tak a nie inaczej mnie ocenia, mimo że fakty są inne (chodziło o to, że późno przyszłam, ale to była wina rejestracji, bo zapisały mnie na dzień, kiedy nie przyjmował, więc musiałam się przepisać na inny termin), trochę podyskutowaliśmy i sie rozeszło. Ludzie są ludźmi, nie każdy chce ani nawet umie nawiązać kontakt z drugim człowiekiem. Ważne, by wizyta była sprawna, rzeczowa i o czasie, a ja po niej zdrowsza.

Stary 2011-07-05, 10:43   #3175
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mi chodzi o to, ze lekarka zachowala sie nie fair mowiac mi, ze nie ma usg na nfz i wysylala mnie do swojego kolegi na nie- za 250 zl- gdy tymczasem ona sama je wykonuje ( potrzebne zwykle uag do sprawdzenia, czy torbieliki na mozgu dziecka zanikly).... tu mam do niej zal, bo powiedzialm jej , ze mnie nie stac na kolejne 250 zl... no i o to, ze mogla mi powiedziec, zebym przyszla do niej na nfz po skierowanie na badania, a nie placila jeszcze wiecej kasy.
bo jesli chdozi o nia jako o prowadzaca ciaze- nie mam zastrzezen.
No cóż - ręka rękę myje...
Stary 2011-07-05, 10:44   #3176
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie napisalam ze cokolwiem mi sie malezy, nie masz prawa pisac nic o mnie nie znajac mnie tak samo nie masz prawa pisac nic o mojej sytuacji rodzinnej zakompleksiona kobieto.
Jezeli kazesz sie komus hamowac to hamuj sie sama CHOCIAZ TROCHE, bo nie przypominam sobie bym ciebie czymkolwiek urazila, nie napisalam ze ktos ma mi cokolwiek dac za darmo, napisalam tylko prawde jak czesto pacjenci sa traktowani przez lekarzy ale prawda w oczy kole co?
Tak masz racje lece na kase!
dlatego moj maz musial wyjechac, dlatego chodze prywatnie do lekarza i w 1 ciazy chodzilam prywatnie i pewnie dlatego ze lece na kase jade na usg za 300 zl!
Jak wiodac nawet swojego zdania nie mozna wypowiedziec o zawsze sie jakas guła znajdzie, co sie doczepi....
proszę jeszcze raz przeczytaj moją wypowiedź, nie wiem, czemu znów tak uogólniasz
nie obrażam nikogo, po prostu pokazuję inne sytuacje w świetle, w którym wy ukazujecie sytuację lekarzy/wizyt NFZ/prywatnych. I wręcz piszę, że takie podejście cechuje tabolidowość, nigdzie nie piszę, że jest to moje zdanie.

nie widzę powodu do takiej agresji

edit: literówka w tabloidowość

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:50
Stary 2011-07-05, 10:44   #3177
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
A co myślicie o X-landerze XT (3-kołowy)?
My taki kupujemy bardzo mi się podoba. Wózek ma dobre recenzje i sporo ludzi go kupuje my prawdopodobnie wybierzemy kolor ocean lub forest.

A swoją drogą gratuluje poznania płci, my jeszcze czekamy do 19 lipca

Wyprawkę powoli kupuje dziś na allegro kupiłam komplecik spodnie + body za 4zł
http://allegro.pl/modny-chlopiec-spo...691482634.html

Torbę mam zamiar pakować pod koniec października co do koszuli do karmienia kupię taką
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...655940847.html

a wczoraj kupiłam pajacyk za 8zł
http://allegro.pl/spioszki-hm-pajacy...681876467.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:46
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:45   #3178
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie, widzę że gorąca dyskusja od rana, ciężko Was nadgonić.

To ja tylko jedno zdanie w temacie - skoro ggoraa się pytała lekarki o możliwość przyjęcia na nfz a ona ją po prostu okłamała to zachowała się nie w porządku - lekko mówiąc.

glam dobrze że babcia trafiła na porządnego człowieka, że jej pomogli, i że udało się tak szybko i to na nfz załatwić ALE gdyby Twoja babcia nie miała pieniędzy nawet na tą jedną wizytę?

zmieniając temat, śliczne te koszule do karmienia Też zastanawiałam się nad tetrą - jak jeszcze w ciąży nawet nie byłam, ale nie wiem czy nie zwycięży wygoda i zwykłe pampersy, a tetra najwyżej przy nocnikowaniu.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:48   #3179
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Darusiaaaa chyba Cię trochę poniosło !!!!!
powiem ci szczerze ze tak nie uwazam, bo to ze ktos wyjezdza to nie oznacza ze woli pieniadze od konatktu z rodzina, po prostu chce normalnie zyc a nie liczyc grosik do grosika, dziwne? chyba nie!

podobnie tyczyla sie wypowiedz do mnie , a gdzie ja napisalam ze to mi sie nalezy? nigdzie!
takze takie teksty sorki ale sa nie na miejscu, zwlaszcza jezeli sie rodzinnej sytuacji nie zna niech sie nie wpierdziela.
A to ze mam zdanie odnosnie lekarzy jakie mam to po prostu tak jest, to ze ktos ma inne nie musi od razy najezdzac na moja prywate prawda?
A.Camus
Stary 2011-07-05, 10:48   #3180
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
A tak byc nie powinno. Co prawda jest wiele powodów takiego traktowania, ale długo by o tym pisać.

Wiesz jednak nie do końca wszyscy lecą na kase. Każdy chce dostawać pieniążki za pracę, bo to gwarantuje byt. Ale takich osób, które pracują charytatywnie jest wiele. Sama pracowałam jako wolontariusz, i od czasu do czasu nieodpłatnie wykonuję swoje czynności zawodowe i nie tylko.
Rozumiem o co Ci chodzi. Jednak nie popadajmy w skrajności.
jeśli ktoś pracuje jako wolontariusz, to z założenia nie bierze za tą aktywność pieniędzy (choć w innych okolicznościach przecież ma prawo)

jesli ktoś ma sklep, gabinet, cennik, to chyba założenie jest inne

nie kupuję rzeczy, na które mnie nie stać, nie chodzę do lekarzy, na których mnie nie stać, po prostu. Chodzę na fundusz, kupuję na wyprzedażach, promocjach.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości