|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Ja nie zauważyłam u siebie, żadnego dramatycznego wpływu hormonów na psychikę w ciąży. Za to kiedy musiałam brać tabletki antykoncepcyjne to była rzeźnia. Wszystko mnie wkurzało, nawet w pracy, gdzie mam zasadę, że trzeba się hamować, puszczały mi nerwy. Najlepsze było kiedy miałam akcję, jakbym wychodziła z siebie i stawała obok i patrzyła na siebie. Widziałam, że zachowuję się nieracjonalnie, ale poza tą świadomością nie mogłam nic zrobić. Emocje przejmowały całkowitą kontrolę nad moim umysłem. Byłam marionetką. To była tragedia.
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
za kolejne tygodnie
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsza noc nie była łatwa
wieczorem zaczęło mnie boleć całe krocze i pachwiny, do tego mega mocny napór na całe podwozie w nocy prawie z łzami w oczach obracałam się na drugi bok kiedy po godzinie snu bolała mnie noga, oczywiście godzinę później znowu to samo do tego jak zwykle picie i sikanie mała zeszła chyba jeszcze niżej, bo takiego tępego bólu, nacisku nie czułam jeszcze okropne uczucie jakby mi miednica miała popękać ![]() i tak pewnie będę cierpieć jeszcze ze 2-3 tygodnie, umrę chyba
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za Sarcie dziś musicie już wyjść do domku
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie patrz na zegarek, bo to czas się wtedy wlecze słońce Pomyśl o tym jak zaszłaś w ciążę, jak ja przechodziłaś, jakie miałam objawy, jak mąż zareagował, jak brzuszek Ci rósł i czas zleci ![]() za dzielną Sarę !
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moglam, pojechala karetka N z lekarka i pielegniarka, mamy nie biora do karetki. Mam nadzje ze jeszcze pół godzinki i bedzie u mnie!
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z drugiej strony jak pisze Natka mogłoby być przydatne. Na razie nie kupuje nic takiego, jesli pojawi sie taka potrzeba to zamówie i tyle co do oświetlenia to ponoć powinno być bardzo delikatne w ciepłym kolorze, po ciemku może być nieco cieżko, natomiast światło nie moze być zbyt jaskrawe aby dziecko nie zostałÂo rozbudzone Cytat:
![]() i tez czuje sie jak wielka napuchnięta foka i tez mnie przeraza odbicie lustrzane ![]() ale trzeba wierzyć że wszystko wróci do normy
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem na siebie zła, np wczoraj mój mąż miał słaby dzień, był załamany pewną sprawą, w sumie bardziej rozczarowany ale był zniesmaczony. Zjadł kolację i czuł się najedzony, chciałam go przytulić i złapałam za brzuszek uciskając go lekko, a on " nie naciskaj tak na mnie, bo dopiero zjadłem" wkurzyłam się, że nie mogę go nawet przytulić a sama nie lubię jak mnie przytula kiedy mam pełny brzuch i poszłam na górę i się popłakałam NIENORMALNE !Jak tabletki tak będą na mnie działać tak jak piszesz, to mam je ![]() Cytat:
więc czekam sobie cierpliwie na jej pierwsze ruchy na jej pierwszy krok ( ona sobie "pomyśli" aaa już mogę sobie dyrygować mamusia ![]() PYTANIE ZA 100 pkt ?!
CZY można porównać skurcze łydek, do skurczy porodowych? czy one są tak samo bolesne ?! ![]() |
||
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Z tabletkami na szczęście masz wybór, możesz zmienić na inne, albo na plastry jak piszesz. Poza tym z doświadczenia wiem, że część skutków ubocznych mija po ok 2-3 miesiącach. Tylko który chłop wytrzyma z wrzeszczącą babą przez 3 miesiące??
|
|
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry.............
pada a raczej leje u mne iod rana jest szaro buro i ponuro ![]() cholera jasna ja sobie wszsytko przygotowalam do prania a tu deszcz...... a ja chcialam zeby na slonku mi schlo.... ![]() trudno zostaje lazienka ![]() noc mialam okropna usnelam kolo 2 rano plytkim snem i tak do 7 i potem koniec............. maz ma dzis wolne pojechal zawiezc mi zwolnienie i po kase do kolegi bo dzis kosmetyki kupujemy dla Igora...... a mi ise nic nie chce przez ta pogode.............. zaczynamy dzis 33 tc |
|
|
|
#165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to jest bardzo dobre podejscie do sprawy Mam nadzieje że pogoda sie poprawi i deszcz nie bedzie padał ![]() Cytat:
To czekanie jest najgorsze Cytat:
Cytat:
![]() Noc minęła spokojnie Tża nic nie bolało więc to był fałszywy alarm nie wyrostek na szczęście ![]() Agadus Babonik fajne torby i cena też fajna ![]() dla potrzebujących za nowe tygodnie
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo sam będzie na mnie wrzeszczał, bo po prostu nie wytrzyma... Ja kiedyś,kiedyś wszystko załatwiałam krzykiem, nie umiałam być cierpliwa, ale nauczyłam się żeby być bardziej spokojniejsza i udało mi się.Teraz nie pamiętam kiedy ostatni raz podniosłam głos... nie mam ochoty wracać do tych czasów, bo lekko nie było. Nawet jakiś czas temu , czytaliśmy z mężem właśnie o skutkach ubocznych tabletek anty i powiedział, że nie chce mieć żony której "dobija" i psychika siada ( bo gdzieś takie skutki uboczne były opisane) powiedział, że zastanowimy się co i jak, aby było dobrze... Dzisiaj mam zamiar z mężem ustawić łóżeczko oraz kupić wanienkę |
|
|
|
|
#167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki
![]() Okropnie choruję na nowa fryzurę, znalazłam na stronie Halnes sukienkę, ale okazało się że nie ma mojego rozmiaru, natomiast modelka miała MEGA ŚWIETNĄ fryzurę Jest cudowna?! Myślicie, że będzie mi pasować ?! ![]() ![]() Blondynka mi też napisali, że nie mają moich dwóch rzeczy zamawiałam 3 i tak samo mi zaoferowali bezpłatną przesyłkę, ale odp że zależało mi najbardziej na tych dwóch rzeczach których nie mają i rezygnuję także z tej jednej... |
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamawialam wczoraj..... a fryzurka fajna tylko zeby tak wygladala trzeba ja ukladac a mi by sie nie chcialo codziennie ukladac wlosow
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Babonik fajne ta torby, bardziej mi się podobają niż te za ponad 200 zł co laski pokazywały. Może się skuszę ![]() a gdzie ona ma ten przewijak? bo ja nie widzę? tak się fatalnie czuje, nie dobrze mi, nie daje rady siedziec i pisac, ide sie położe i potem odpisze |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Patik pewnie w środku jest.
Mnie też kroci ![]() Jaki wzór byś wybrała ?! |
|
|
|
#172 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli dzis ktos ma wizyty, to przesylam pozytywne wibracje! I gratki za nowe tygodnie. U nas tez w koncu 33 na liczniku! Rano bylam w labku przed czwartkowa wizyta. Teraz trzeba poprasowac... A w ogole od wczoraj wieczora jestem sama, bo maz zabral dziewczyny do tesciow, jak tu dzis cicho bez nich, ale w nocy kiepsko spalam, bo non stop sie budzilam, jednak nie potrafie juz spac bez meza. No ale dzis wracaja, to juz sie wyspie. |
|||||
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Widzę, że wiele z nas zaczyna dziś nowe tygodnie, gratuluję wszystkim jednakowo my zaczynamy dziś 37 tydzień jeszcze tydzień i będzie ciąża donoszona![]() Wszystkim tym, które potrzebują kciuków ![]() Cytat:
dla małej Sarci - oby było wsio ok i żeby szybko wróciła do mamusi (współczuję, że nie mogłaś być tam z nią |
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nawet nie nastawiam się na to, że samo się coś ruszy. I jestem już zupełnie podłamana :/ Dzień Dobry, u nas noc jeśli chodzi o nerke nawet dobrze, bo tylko lekko pobolewało. Za to przekręcenie się z jednego boku na bok to ekstramalny wyczyn ;( Poza tym dopadły mnie znowu zaparcia :/ I mam serdecznie dość ciąży. No i dzisiaj już jesteśmy przeterminowani.
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często siadam i dopiero zmieniam wtedy pozycje na drugi bok.Cytat:
a fryzurka fajniutkajestem ciekawa jak Sarcia ![]() |
||
|
|
|
#176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tego samego sprzedawcy nawet mi się szalenie podoba ten róż z brązem Cytat:
![]() Ma regulacje natężenia światła, można nią oświetlić mocno pokój jak i zobić taki delikatny mrok ![]() Cytat:
, kosz na pieluchy, karuzela do łóżeczka, stelaż do moskitiery, hmm chyba tyle Mam gdzieś listę czekającą na wypłate![]() A co do leżaczków to mam zdanie takie jak Natka, jeżeli kupię to po to, żeby kłaść tam dziecko na parę minut jak będę miała coś do zrobienia, nie na pół godziny Używany z przesadą to nawet krem do pupy może zaszkodzić.. wszystko, ale z umiarem - ale to tylko moje skromne zdanie![]() Cytat:
![]() Sama bym nie wiedziała co o tym myśleć.... czy się bać czy co? ostatnio w biedronce szła kobieta z wózkiem sklepowym z małym chłopcem w środku - znamy się tak z widzenia w sumie... przechodzę koło niej, mówię cześć i idę dalej a ta mi do brzucha i na pół sklepu "Popatrz michałku tu jest dzidziuś, Ty też tak u mamusi byłeś, taki malutki, tak w brzuszku siedziałeś" i nawija! ludzie patrzą jak na debila... normalnie masakra... dzięki Bogu zadzwonił mi telefon bo nie szło się od tej baby odczepić!![]() Cytat:
czekamy na wyniki!Cytat:
DZIEŃ DOBRY ![]() Mąż w pracy, za oknem dosłownie ulewa.... ehh kolejny dzień w domu... muszę się dzisiaj wziąć za przygotowanie tej dekoracji bo za tydzień we wtorek musimy zacząć ja wieszać... może nie urodzę do przyszłego tygodnia ![]() Idę cos zjeść... ale nawet mi się nie chce bo znowu będę miała to głupie uczucie windowania do gardła...
|
||||||
|
|
|
#177 | ||||
|
Rozeznanie
|
Melduję się w końcu w nowym wątku
na razie nadrobiłam tylko kilka ostatnich stron i zaraz lecę jeszcze do starego wątku....a robota czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej się nie nudziłas z takim urozmaiceniem dobrze, że to fałszywy alarm Cytat:
za konsultacjeCytat:
jak dla mnie bardzo ciężko jest opisać co się czuje pod czas porodu, porównać ból... bo później dostajesz najlepszą na świecie nagrodę i cały ból mija za wszystkie nowe tygodniewg suwaczka to mi się dziś 40 tydzień zaczyna tylko w takim razie jak mój gin wyliczył mi termin na piątek? aaaa i w ogóle nie czuję się jakbym miała zaraz rodzić, znaczy jestem wielka, niesprawna i tym podobne rzeczy, ale młoda chyba coś się na razie nie szykuje do wyjścia
|
||||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale sobie dzisiaj pospałam Carmela zobaczysz wszystko będzie dobrze ![]() Kurde a gdzie są dziewczyny ???????? OLIWECZKA i NEROLKA natychmiast się proszę odezwać !!!!!!!!!!!!! Znowu w nocy miałam skurcze
|
|
|
|
#179 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() skurcz łydki to pikuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może napiszę do tego sprzedawcy z zapytaniem jak to wygląda w tej torbie... bo wyglądają fajnie te torby... sama byłam w szoku,że nie śpię o tej porze teraz odczuwam skutki![]() a ja bym się może wyspała bez meża i dziecka,ja tak chce na jedną noc jak Ty
|
||||
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

za kolejne tygodnie

kciuki za Sarcie 

zębole
Ja wiem, że to minie, ale teraz naprawdę się czuję jak kobieta w ciąży 

NIENORMALNE !
więc czekam sobie cierpliwie na jej pierwsze ruchy

Ale nawet nie nastawiam się na to, że samo się coś ruszy. I jestem już zupełnie podłamana :/
bo nie wiedziałam czy mam się bać, czy po prostu nic nie mówić
powiedziała, że to jest taki zwyczaj, aby dzieciątko i mamusia były zdrowie i nic się nie działo...jak powiedziałam to teściowej to aż się popłakała 

Zakończone: 2