|
|
#691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
Cytat:
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#693 |
|
Przyczajenie
|
Ludzie, a kto wybiera się na bezpieczeństwo ?
Mam 264 punkty i w sumie mam duuuuże obawy, że się nie dostanę..
|
|
|
|
|
#694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Tylko trzeba płacić czynsz na wakacjach pomimo iż jeszcze tam nie mieszkam?
Edytowane przez maturzystka007 Czas edycji: 2011-07-03 o 20:41 |
||
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
kurcze wlasnie sie przerazilam swoimi wynikami ; o
pol pods. - 61 % matma podst. - 55 % niemiecki podst. - 55 % i wos rozsz. - 32 % , mysliscie ze dam rade na bezpieczenstwo ewentualnie logistyke ? wiecie moze jaki prog byl w tamtym roku na zarzadzaniu i inzynierii produkcji ? |
|
|
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale warto spróbować
|
|
|
|
|
|
#697 |
|
Przyczajenie
|
To zależy głównie od właściciela, jednak w większości przypadków jest tak że trzeba płacić za wakacyjne miesiące. Zazwyczaj jest to mniejsza kwota niż normalnie (około 100-150 zł).
|
|
|
|
|
#698 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o próg z tamtego roku na stosunki to szczerze mówiąc nie wiem jaki był, bo nikt tego nie mówił, a także nikt nie wiedział, kto został przyjęty jako ostatni, ale myślę, że wynik coś ponad 300 pkt jest dobry
z tego, co kiedyś pisałam to wg pań z dziekanatu dużo chętnych w tym roku jest na FiR, bezpieczeństwo i właśnie stosunki (oczywiście jeśli chodzi o wydział zarządzania), podobno w tamtym roku było 5 osób na 1 miejsce jeśli chodzi o stosunki, ale szczerze mówiąc to nie wiem, czy to prawda jest, kolega tak nam mówił jedynie ale głowa do góry jakby ktoś chciał jakieś bliższe info odnośnie mojego kierunku (wykładowcy, egzaminy, zaliczenia itp.) to jestem do usług
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam 289 okt i zamierzam iść na logistykę, na finanse też składałam ale raczej się nie dostanę
![]() ale jeśli się dostanę, to nie mogę się doczekać aż się spotkamy przy % i oblejemy nasze przyjęcie na PRZ
|
|
|
|
|
#700 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam:
polski PP 64% i PR 60 angielski PP 98 % wos PR 68 % i matma PP 54 % Co daje mi łącznie 264 pkt. Z tym polskim zawaliłam, wszystkie próbne poszły mi lepiej. Ale cały czas mam nadzieję na to bezpieczeństwo. A tu jeszcze pytanie : składam jeszcze na administrację na URz, jest możliwośc żeby przenieśc się później na bezpieczeństwo w ciągu roku jakoś ? Edytowane przez norkaa Czas edycji: 2011-07-03 o 22:46 |
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz złożyć na oba kierunki, jeżeli nie dostaniesz się na PRz to zostań na URz i za rok po prostu popraw maturę Nic nie stracisz.
|
|
|
#702 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
). Moim zdaniem owszem składa dużo osób, ale dla większości jest to kierunek zastępczy w razie gdyby się nie dostali na nie wiem, np. FIR albo gdzieś, gdzie trzeba mieć troszke więcej punktów. ![]() A tak wogle to myślę, że powiększą ilość miejsc na ten kierunek (najwyżej po półroczu część wyleci ). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#703 |
|
Przyczajenie
|
ja wlasnie zastanawiam sie jakie drugi kierunek wybrac bezpieczenstwo czy budownictwo
matura wszystko w podstawie + geografia wszystko na okolo 70-80%. takze na oba kierunki naliczylo mi podobna ilosc punktow, no ale tu 240 miejsc a tu 90 i cholera wie ilu bedzie chetnych na oba kierunki. |
|
|
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja złożyłam na Budownictwo i inż materiałowa. Jutro będe na uczelni jak się uda to zapytam w dziekanacie o ilość chętnych na te kierunki może się dowiem czegoś ciekawego;p
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi jeszcze czy mamy składać jakieś dokumenty PRZED ogłoszeniem listy zakwalifikowanych do przyjęcia na studia? Bo szukałam tego i jakoś dziwnie napisane jest...
|
|
#706 |
|
Przyczajenie
|
Dokumenty dopiero po.
|
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie odliczam a tu dopiero 4 lipiec
![]() ![]() no ale mam cele dziewczyny :P dostać się na Politechnikę i schudnąć trzymać kciuki :P
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim celem jest nauka gry na gitarze Zawsze chciałam się nauczyć, ale jakoś nigdy nie było czasu i zawsze masa wymówek. Teraz się zawzięłam, a zresztą muszę komuś coś udowodnić No to ja trzymam kciuki za mniej kg, a wy trzymajcie za to, żebym wytrwała w tej nauce
Nauka gry na gitarze Wykorzystanie wakacji na maksa, trochę pracy, trochę odpoczynku ![]() Słodycze Maturzystka 2011 i przyszła studentka. Edytowane przez ewelinq Czas edycji: 2011-07-04 o 18:51 |
|
|
|
|
|
#709 |
|
Przyczajenie
|
A ile macie pkt dziewczyny ?
|
|
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#711 | |
|
Przyczajenie
|
Kochane Wizażystki, szukałem via Google wątków prasowych odnośnie rekrutacji na PRz a tu tak wysoko wasza dyskusja się ukazała, ze trochę Was podglądnąłem. I przyznam, że tak się nie "pouśmiechałem" dawno (to pozytywna opinia o Waszej dyskusji - nie napisałem "uśmiałem się" bo to by brzmiało priorytatywnie, a to nie jest prawda). Np. wypowiedź:
Cytat:
. A pro pos kandydatów (liczebność) to jest w tym roku Was sporo (ale pewno to wynika z trybu rekrutacji - dzielnie przez dwa). Edytowane przez witek123 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
kiedy kochane mają być wyniki? moim celem jest wyrzeźbić ciało, ale chyba nigdy się za to nie zabiorę
![]() musimy powoli zacząć planować naszą powitalną imprezę..
|
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
wizaz <----------- forum dla kobiet
hm.... pozostawię to bez komentarza
|
|
|
|
|
#714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak widać "wizaż.pl - pierwsza strona kobiecości" także normalnym jest, że w wątku dotyczącym PRz piszemy jako kandydatki także o naszych obawach i innych "pierdółkach". Jeżeli FiR, logistykę, budownictwo czy też inż. środowiska nazywacie, że zacytuję: "Gry i zabawy" to nie rozumiem co według Ciebie nie jest "zabawą"? Dlaczego nie wybieramy się na kierunki związane z informatyką i elektrotechniką? Już śpieszę wytłumaczyć. Jak większości wiadomo są to kierunki bardziej "męskie" (może trochę zaleciało feminizmem czy czymś w tym stylu, ale na potrzeby postu uogólniłam, chociaż ostatnio podział taki się już rozmywa), a co za tym idzie my kobiety raczej nie interesujemy się elektroniką itp. Nie mamy również zdolności do studiowania na tym kierunku, owszem są jednostki wybitne, ale niestety ja i reszta obecnych tu koleżanek raczej nie mamy takich aspiracji. Chyba najważniejsze jest, aby studiować to co nam się podoba, w czym dobrze się czujemy, jesteśmy pewne. Czy nie tak? Chociaż z chęcią znalazłabym się w tych wyróżnionych 5% to wiem, że nie dałabym sobie rady na takim technicznym kierunku i podziwiam odważne dziewczyny, które zaryzykowały i utrzymały się na tym wydziale Powiem Ci, że podoba mi się ta "dyskusja". Dobrze, że trochę poruszyłeś moje szare komórki do reakcji Cytat:
Nauka gry na gitarze Wykorzystanie wakacji na maksa, trochę pracy, trochę odpoczynku ![]() Słodycze Maturzystka 2011 i przyszła studentka. Edytowane przez ewelinq Czas edycji: 2011-07-05 o 11:09 |
||
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Kolega Witek chyba mocno odczuwa brak kobiet na uczelni... biedaczek
|
|
|
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że się wtrącę, ale: jesteście okrutne dziewczyny
|
|
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
ojj tam, ojj tam
wcale nieJak tam drogie kandydatki na studia, czas mija?
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

Tylko trzeba płacić czynsz na wakacjach pomimo iż jeszcze tam nie mieszkam?

). Pozdrawiam
trzymać kciuki :P