Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 07:36   #1261
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny w co ubieracie maluszki na noc ??
przykerywacie kolderka, czy grubszym kocykiem?
bo moja to sie rozkopie spod wszystkiego i w nocy taka zmarznieta, raczki lody, nosek tez
jak nie ma upałów to pajac i lekka kołderka a jak upał to rampers i kocyk. Śpiworków mój mały nienawidzi.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Czy któraś kupowała na allegro kapelusik na lato dla córki?

Ogólnie to się zastanawiam ile moja będzie miała jesienią wzrostu, bo bym chętnie już jakieś ciuszki zaczęła kupować, typu kurteczka, sweterki
ja mam na 68 kupione i mam nadzieje, że do września/października w nich pochodzi, a reszte na 74 - później dzieci już tak szybko nie rosną

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

A wiecie dlaczego w kieleckim ?? ja wiem bo mój Tż scyzoryk jest
dlaczego?

Cytat:
Mi się nie podają krzesełka,
najwyżej kupię jakiegoś zwyklaka w Ikei
skoro i tak ma mi się nie widzieć to chociaż tanio

a ostatnio jak byłam w sklepie dziecięcym to widziałam krzesełko za 1000zł
brzydkie jak wszystkie palstikowe
mi się podoba bloom fresco - mógłby ktoś podrzucic bez okazji
http://allegro.pl/krzeselko-fotelik-...587561673.html

albo jeszcze mi się stokke podobają - są z drewna
http://allegro.pl/tripp-trapp-stokke...685592630.html

ja mam fotelik jeszcze mój jak byłam mała drewniany mega stabilny i takie wzornictwo skandynawskie, ze pasuje mi do wystroju

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Macie stronke z testami fotelikow?
http://www.bobowozki.com.pl/info_pag...?pages_id=9967

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

mirabilka
daj potem znać jak wychodzi w niemieckich sklepach
nie opłaci się - cena ta sama jak u nas - czasem nawet wyższa - sprawdziam

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Kupilam britax eclipse elena w mothercare
Dziewczyny te co mają dostęp w PL do mothercare - a u nas nie ma takich wyprzedaży na foteliki ???

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy używacie bawełnianych prześcieradeł? nie wiem jakie to sa i czy sa do prasowania? bo zawsze uzywam frote?
używam - bo frotte mam wrażenie, że mi się do tyłka klei te co mam bawełniane na gumce to nie prasuje bo jak się naciągnie na łózko to nie widac zagnicenia - ale te zwykłe to prasuje a raczej magluje bo mam domowy magiel i czasem krochmale bo wtedy dłużej wytrzymuje i nie wygląda jak szmata

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:45   #1262
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Tity faceci chwilami zachowują się jak bezmózgie yetti! ja dziś sie ubirałam bo do sklepu jechałam , a Tymo był na macie na narożniku -genrelanie otwarta przestrzen w okol niego. i tż siedział przy nim, wracam sie po cos partrze a tż sobie łazi po domu, ja mu mowie ze ma byc przy dziecku, a ten do mnie : no przecież nigdzie nie pojdzierece mi opadly.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
My z tż 8 lipca mamy 5 rocznicę ślubu a znamy się w sumie 9lat.
Muszę znaleźć dla niego jakiś prezent.
Ja na pierwszą rocznice dostałam złoto, na drugą samochód, 3 i 4 kocham Cię, a teraz prezentem podobno był wyjazd nad morze, ale pomiaucze mu troche to morze się bardziej postara
A zresztą nie kupuje mu nic! Dwa tygodnie temu dołożyłam mu 3 tysiaki do samochodu. Powiem niech nie oddaje i już
no niezły prezencik

Cytat:
nasze chrzciny
młoda oczy zapłakane
ślicznie wyglądałyście

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
hej baby
hej babo
gratulacje z okazji ślubu

Cytat:
no mycie tego już nie było takie zabawne
no napewno nie było

Cytat:
mam pytanko, czy jest ktoś jeszcze oprócz mnie kto nie ochrzcił dziecka i przez najblizszy czas tego nie planuje? ja pomyslalam zeby zrobic chrzciny razem z roczkiem, i chyba tż tez sie ten pomysl spodobał.i rak zostanie.
my tez jeszcze nie chrzcilismy i nie wiemy kiedy to bedzie bo nie wiemy kogo na chrzestnych wziac

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

zapomniałam się przypomniec z rana wiec prosimy o głosiki
http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl.
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:46   #1263
gosiawolna
Rozeznanie

witam. my dzisiaj na 12 do lekarza po skierowanie na pobranie krwi zeby zobaczyc jak te wyniki teraz wygladaja po tym zelazie co dostaje. moj maluszek uwielbia lampy jak go ttrzymamy na rekach to patrzy na sufit, smieje sie d otych lamp i gada ide Was nadrobic bo wczoraj poszlam spac. alem usze najpierw podziekowac Wam za wszystko dziekuje ze moge na Was liczyc, i chociaz tu znajde w Was oparcie,mimo ze mamy czasami odmienne zdania kichnelam a Krystian sie przestraszyl
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:54   #1264
wanilia83
Zadomowienie

dobry kochane

nie wiem jak u was ale u nas beznadziejnej pogody ciąg dalszy

nocka w miarę spokojna o 12 zaczęła płakać więc dałam jej cyca odłożyłam i spała do 3 pojęczała troszkę i jak dałam jej smoka to zasnęła i śpi do teraz

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące

Cytat:

ta po dziadku będzie miała pierwszy stopień umuzykalnienia
rozróżnia kiedy grają, kiedy nie

diatoma ja mam tylko prześcieradła z froty, chciałam z jerseyu czy jak to tam się pisze ale nie znalazłam

tity trzymam kciuki za szczepienie, dobrze będzie, jak ja to przeżyłam to wszyscy przeżyją :P

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

mi się podoba bloom fresco - mógłby ktoś podrzucic bez okazji
http://allegro.pl/krzeselko-fotelik-...587561673.html

albo jeszcze mi się stokke podobają - są z drewna
http://allegro.pl/tripp-trapp-stokke...685592630.html

nie opłaci się - cena ta sama jak u nas - czasem nawet wyższa - sprawdziam

dzięki za sprawdzenie co do fotelików to głowie się jak można wymyślić fotelik do karmienia bez zabezpieczenia - stokke dla małego dziecka, i jak do cholery to dziecko ma tam jeść bo ja chyba jeszcze śpie i zakumać nie potrafię

ego, coralady kliknęte

gosiawolna
będzie mały elektryk albo sprzedawca w sklepie z lampami

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:57   #1265
ada32
Wtajemniczenie

cześc dziewczyny
duzo piszecie... jezu skąd na to czas przy malenstwach bierzecie...

mam jeszce duzo braków w komputerze z oprogramowaniem i takie tam sprawki potrzebne do dobrego funkcjonowania... nie mogę jeszcze zdjęć wkleić... próbowałam wczoraj ale coś jest nie tak ... tz musi mi tu pogrzebać i wtedy od narodzin do dziś zdjęcia będą

co do chrzcin to u mnie tak samo rodzice jedni i drudzy cisną a ja czekam na mojego brata aż urlop dostanie i przyleci z irlandi bo chrzesnym ma być
prawdopodobnie będzie to pod koniec sierpnia...

iza myslę że teraz to jesteś troszkę rozdrażniona przez hormony( a one potrafią nami rządzić) i stąd taka samoocena mało pozytywna... pamietaj jestes wspaniałą mamą dla swojego dziecka.. zawsze i wszędzie... bo JEDYNĄ!!!

mój skarbek ucina sobie teraz drzemkę ale ogólnie to też jakiś wrażliwy na tą nudną pogodę jest..marudzi i cały czas bawi się cycem... mam wrażenie nawet że nie jest głodny tylko łapie sutka sciśnie i strzeli nim jak z gumki... i tak w kółko

dziewczyny a o co chodzi z tym skokiem 12 tygodnia ... za tydzień i dwa dni właśnie skończymy 12 tydzień i na co mam sie przygotować???

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Olusiaa haha serio?
Nawet ost w książce zawitkowskiego było o pielęgnacji i o tym by moczyć uszka tylko potem dokładnie wycierać.

kurcze apropo kąpania, to Fabian mi wyrósł z wanienki i nie wiem czy kupować większą czy jakiś leżaczek i kąpać go już w dużej wannie
właśnie tez mam ten problem.. mały wyrósł z wanienki i się obija z każdej strony a kąpiel to dla niego raj leżaczek mam taki plastikowy tylko nie wiem czy będę umiała się nim posłużyc
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:00   #1266
gosiawolna
Rozeznanie

haha dobre to juz o jego przyszlosc nie mam co sie martwic jego bo juz wiem kim bedzie
Stary 2011-07-05, 08:12   #1267
ada32
Wtajemniczenie

wanilia83 gratulacje dla 4 miesiąca

i wszystkim dzieciaczkom wszystkiego dobrego z ukończonych miesięcy

o Wiktorek coś tam kwili idę potulić moje szczęscie
Stary 2011-07-05, 08:14   #1268
gosiawolna
Rozeznanie

a to moje kochane malenstwo ale nie takie cudne te zdjecia jak Wasze wczoraj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P020711_13.28_[01].jpg (92,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P030711_16.31.jpg (91,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-07-05, 08:18   #1269
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo ja znów niewyspana co z tego jak mały na jedzenie wstał o 4 jak od 1 ciągle co pół godziny się budził i musiałam usypiać... ehhh...
a teraz się na tżta wkurzyłam bo zawsze mały od 7-8 się bawi i potem o 8 lula jeszcze i śpimy do 10 -11 i teraz też tż jeszcze spał ja wzięłam ululałam małego po wielkich trudach bo nie umiał zasnąć i nagle budzik tżta się rozwył matko aż ja się wystraszyłam!!! mały oczywiście koniec spania ryk bo zmęczony a się wybił ze snu...teraz na szczęście w leżaczku leży i się bawi...a tż poszedł mi śniadanie robić - już mu powiedziałam żeby się nie wysilał bo nie zjem

Cytat:
możliwe bo ja np mam na sobie teraz skarpetki grube, długie spodnie piżamowe ala dres i koszulkę z długim rekawem mi jest wiecznie zimno ! śpię pod dwoma kołdrami.... tż mówi ,że coś ze mną nie tak ale tylko w nocy mi tak zimno , nawet w upalnym lipcu-sierpniu muszę być poprzykrywana.
kurcze ja też ciągle mi zimno no chyba że naprawdę upał 28 stopni w pokoju to wtedy tylko lekkie prześcieradło do przykrycia wystarczy ale to też nie zawsze ciągle mi teraz zimno... przez to ciągle sprawdzam czy młodemu nie zimno a ten gorący w nocy

Cytat:

Oliwcia siedziałą dzisiaj całkiem sama na kanapie podparta poduchami z dwóch stron. Uśmialiśmy się z niej, bo zachowywała się tak, jakby robiła to od lat i oglądała tv.a
musiała fajnie wyglądać

Cytat:

Z kupą to jest tak.
Jeśli dziecko przyjmuje więcej pokarmu niż jest w stanie przetrawić, to są takie grudki. Jak trawi cały, to jest gładka.
miałam to właśnie dziś pisać - te grudki to niestrawiony tłuszcz a jak dziecko jest w stanie juz go ładnie trawić to jest wtedy musztarda stołowa juz

Cytat:
My z tż 8 lipca mamy 5 rocznicę ślubu a znamy się w sumie 9lat.
Muszę znaleźć dla niego jakiś prezent.
Ja na pierwszą rocznice dostałam złoto, na drugą samochód, 3 i 4 kocham Cię, a teraz prezentem podobno był wyjazd nad morze, ale pomiaucze mu troche to morze się bardziej postara
A zresztą nie kupuje mu nic! Dwa tygodnie temu dołożyłam mu 3 tysiaki do samochodu. Powiem niech nie oddaje i już
kurde ale prezenty

Cytat:
nasze chrzciny
młoda oczy zapłakane
ale i tak śliczna mimo że spłakana

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja słyszałam że jak dzieci podczas chrztu płaczą to potem pięknie śpiewają - taki miły dla ucha zabobonik
to mój spał.... to chyba leniuch będzie

Cytat:
ta po dziadku będzie miała pierwszy stopień umuzykalnienia
rozróżnia kiedy grają, kiedy nie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. my dzisiaj na 12 do lekarza po skierowanie na pobranie krwi zeby zobaczyc jak te wyniki teraz wygladaja po tym zelazie co dostaje. moj maluszek uwielbia lampy jak go ttrzymamy na rekach to patrzy na sufit, smieje sie d otych lamp i gada ide Was nadrobic bo wczoraj poszlam spac. alem usze najpierw podziekowac Wam za wszystko dziekuje ze moge na Was liczyc, i chociaz tu znajde w Was oparcie,mimo ze mamy czasami odmienne zdania kichnelam a Krystian sie przestraszyl
od tego jesteśmy my

Cytat:
dobry kochane

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące
u nas tez pogoda do duszy...

GRATULACJE!!! buźki dla Nadusi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:25   #1270
gosiawolna
Rozeznanie

a i zapomnialam napisac ze nadal walczymy z ciemieniucha
Stary 2011-07-05, 08:29   #1271
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dobry kochane

nocka w miarę spokojna o 12 zaczęła płakać więc dałam jej cyca odłożyłam i spała do 3 pojęczała troszkę i jak dałam jej smoka to zasnęła i śpi do teraz

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące

diatoma ja mam tylko prześcieradła z froty, chciałam z jerseyu czy jak to tam się pisze ale nie znalazłam

tity trzymam kciuki za szczepienie, dobrze będzie, jak ja to przeżyłam to wszyscy przeżyją :P

dzięki za sprawdzenie co do fotelików to głowie się jak można wymyślić fotelik do karmienia bez zabezpieczenia - stokke dla małego dziecka, i jak do cholery to dziecko ma tam jeść bo ja chyba jeszcze śpie i zakumać nie potrafię

ego, coralady kliknęte

gosiawolna
będzie mały elektryk albo sprzedawca w sklepie z lampami
i kolejny 4 miesieczny bobas

dziekuje za odpowiedzi w sprawie nocnego ubierania

widze, ze moja spi tak jak wasze, ale w nocy czesto ma bardzo zmarzniete raczki i nosek

a dzisiaj spala w poprzek lozeczka, glowke miala przy drabinkach

dzisiaj mamy szczepienie przeciw pneumokokom, jak wasze dzieci p otym reagowaly??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 08:33   #1272
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

i
http://www.stokke.com/en-pl/highchai...highchair.aspx wymyślili i barierkę - takie specjalne majtki w Norwegii to mają jednak pomysłowy naród

pamiętam, że byłam bardzo też napalona na ten stokke wózek
http://www.stokke.com/en-pl/stroller...cept/grow.aspx

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:44   #1273
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry
moje szczęście dziś spało 7 godzin jednym ciągiem! byłoby oczywiście fajniej, gdyby to nie było od 20 do 3... a potem pobudka co godzinę... ale i tak już nieźle
Może spróbuję go następnym razem na śpiocha o 23 nakarmić, zobaczymy, do której wtedy pośpi.

wanilia, sto lat dla Nadii!

Cytat:
prunelle hi hi mi też ostatnio pewien dziadziuś powiedział ,że słodko mu się śpi na miękkich poduszkach a ostatnio starsza Pani podeszła i opowiadała mi jak to kiedyś się dzieci właśnie w chustach nosiło a potem weszła moda na wózki i skomentowała,że wózek to wynalazek szatana
oo, no tego jeszcze nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

Prunelle- ja mam teorie, ze się nas czepiają, bo młodo wyglądamy i pewnie co niektórym się wydaje, ze trzeba pouczyć profilaktycznie
coś w tym pewnie jest

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

A dzisiaj jeszcze się wkurzyłam na męża, poszłam sobie kanapki zrobić na dół, słyszę, że mały krzyczy strasznie, no nic robię dalej kanapki, a mały dalej wyje. Przychodzę, a mąż sobie siedzi przy kompie, a dziecko się zapłakuje. A jak krzyknęłam czemu do małego nie poszedł, to powiedział, że myślał, że ja byłam w pokoju.....no kurdepowiedziałam mu, że jakby się mały zaksztusił to też by myślał, że jestem w pokoju...Wściekłam się...
uuu, też bym się wkurzyła!

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
moje dziecie spi w samym spiworku i to w nie takim grubym,...strasznie kopie w nocy ale nie odkopie sie dzieki niemu i potem tez zamierzam spiworek kupic fajnie sie sprawdza...czasem jak ma zimne raczki i buzke niczym jej nie przykrywam poza tym..
ale jak miala pare razy wreczlodowate raczki to porzykrylam dodatkowo kocykiem ktory wcisnelam pod materac aby mi w nocy nie sciagnela i sie czasem nim nie przykryla
robię dokładnie tak samo jakbym nie wsadzała w śpiworek, to mam wrażenie, że by się rozkopał nawet spod koca wsadzonego pod materac, tak nogami wywija i też już ląduje głową przy drabinkach w poprzek

Cytat:
mam pytanko, czy jest ktoś jeszcze oprócz mnie kto nie ochrzcił dziecka i przez najblizszy czas tego nie planuje? ja pomyslalam zeby zrobic chrzciny razem z roczkiem, i chyba tż tez sie ten pomysl spodobał.i rak zostanie.
my jeszcze nie chrzciliśmy; możliwe że zrobimy to na Boże Narodzenie, bo oczywiście marzy nam się tak jak Tity, tylko my i chrzestni, ale będzie obraza wielka, więc na Święta jak cała rodzina na pewno będzie, to zrobimy
a żarcie będzie świąteczne, hehehe więc o tyle mniej zachodu

Cytat:

coś w tym jest, bo Krzyśkowi też się lampy podobają, zwłaszcza żyrandole, te kryształki migocące - czytałam, że małym dzieciom podobają się świecące rzeczy

Cytat:
fajowy widzę że kciuk też ukochana zabawka

idę korzystać ze snu małego i coś ogarnąć w domu!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:47   #1274
Tity
Zakorzenienie

wanilka wszystkiego dobrego z okazji 4 miesięcy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:58   #1275
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to modelka normalnie

A żeby to raz...

Super

Nie tylko faceci....ja też mam odruch wymiotny czasami....no tak śmierdzi, że padam
Montii u nas też musztardowa kupa jest, nawet się nie zastanawiałam, czy to źle. Wzięłam to za dobry objaw, ale ostatnio mały wali co kilka dni, więc nie wiem...
Ale jestem durna. Ostatnio powiedziałam mężowi, żeby kupił deserki w Tesco po 4 miesiącu, no i kupił jeden po 5 ze śliwką suszoną, stwierdziłam, że skoro mały się załatwia rzadko to mu dam śliwkę, dzisiaj patrzę jak już zjadł, że to po 5 miesiącu, wczoraj też mu dałam....eh
A dzisiaj jeszcze się wkurzyłam na męża, poszłam sobie kanapki zrobić na dół, słyszę, że mały krzyczy strasznie, no nic robię dalej kanapki, a mały dalej wyje. Przychodzę, a mąż sobie siedzi przy kompie, a dziecko się zapłakuje. A jak krzyknęłam czemu do małego nie poszedł, to powiedział, że myślał, że ja byłam w pokoju.....no kurdepowiedziałam mu, że jakby się mały zaksztusił to też by myślał, że jestem w pokoju...Wściekłam się...
Ja mialam kiedys podobna sytuacje. Robilam cos w kuchni, a maz siedzial przy kompie. W pewnym momencie Mateusz zaczal plakac, ale mysle sobie, ze przeciez tata siedzi obok to zareaguje, a tu maaz mnie wola, ze maly placze. No to jak wpadlam do pokoju i jak mu jazde zrobilam to moment przy luzeczku stal

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja jak wejdzie gdzies do marketu to cyrk robi
nie lubi

co do kupek, u nas ostatnia byla w sobote
i po tym pepti smierdza jak zle, a jak piernie to masakra jest

dziewczyny w co ubieracie maluszki na noc ??
przykerywacie kolderka, czy grubszym kocykiem?
bo moja to sie rozkopie spod wszystkiego i w nocy taka zmarznieta, raczki lody, nosek tez
Mateusz nie lubi goraca jest raczej typem zimnoluba i jak tylko zajarzy, ze jest przykryty to kopie tak dlugo, az sie calkiem odkryje. Natomiast na noc zakladam mu w zaleznosci od pogody body kr rekaw, lub dlugi i pol spiochy, lub pajac.

Cytat:
Tity faceci chwilami zachowują się jak bezmózgie yetti! ja dziś sie ubirałam bo do sklepu jechałam , a Tymo był na macie na narożniku -genrelanie otwarta przestrzen w okol niego. i tż siedział przy nim, wracam sie po cos partrze a tż sobie łazi po domu, ja mu mowie ze ma byc przy dziecku, a ten do mnie : no przecież nigdzie nie pojdzierece mi opadly.

Izabela, wiesz czytając Twoj wczensijeszy wpis o tym ze zapomnialas dac dziecku jesc, od razu mi sie nasunelo na mysl ze musisz odpocząć!!!nie wiem czemu;/ moj znowu sie rozregulowal z jedzeniem, dzis ost posilek zjadl o 18, wiec napewno bedzie glodny ok 1 w nocy.

niutka ale długaśna córa!!!

wanilia ja też lubie robić zakupy kosmetyków, tylko chodziło mi o to że ja trace głowe na zakupach i wracacm z torbąpotrzebnych i z torbą tego co sie przyda

aguś 87, Tymo śpi w zależnosci od pogody i temp na zewnątrz i w domku, albo pod samym kocem, albo w spiworku(jak dla mnie najbezpieczniejsza wersja) no i od wczoraj bylam zmuszona ubrac kolderke, bo niby bylo 22 stopnie w pokoju, a Tymo byl caly zimny,raczki , nosek, szyjka i stopki.

jok3r a Ty juz tylko na Mm jesteś? przepajasz czymś Matiego? lubi pić wodę lub herbatki?

gosiawolna, dobrze że coś się ruszyło u Was i idzie w dobrym kierunku

rozmawiałam dziś z koleżanką, która ma termin na 8 lipca, aż mnie ciarry przeszły:p

ja nie słyszałam o tym kieleckim
Tak jestem uz calkowicie na MM, a przepajam go herbatkami, Plantexem i czasem soczkiem jakims, albo woda. Generalnie jest jak wielblad i co bym mu do dzioba nie wlozyla to pije. Czasem nawet po 250 ml dziennie.

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie
chcialam sie usprawieldiwic tż wrocil w sobote popludniu i nadrabiamy zlaeglosci w byciu razem i troche spraw mamy do pozalatwiania dzis wyrabialismy paszport malej i po raz kolejny bedac w urzedzie przekonalam sie ze daleko nam do cywilizowanej Europy
zdjecia maluszkow bardzo pomyslowe sliczne szkoda ze ja takie beztalencie ale tż powiedzial ze pomoze wiec moze cos od was zgapie
tz caly ten tydz ma wolne mamy tyle planow mam nadzieje ze pogoda pozowoli nam wszytskie zrezalizowac
jok3r witaj Mateuszek juz za 2 tyg. skonczy 5 miesiecy jak ten czas zasuwa
gosiawolna mam nadzieje ze sie wam uda
montii u nas kupa rozna raz musztarda a dzis to raczej taki jasny szpinak ale to 3 dniowka byla
moja mala to rowniez "powsinoga" do kazdego pojdzie jak siedzi w wozku i stoimy np.w kolejce w sklepie tak jak dzis to zawsze "rozmawia " cichra sie i zaczepia lubi w kolejce dzis nawet pewna kobieta mowi do mnie i tz nie sobie panstwo spokojnie rozpakuja zakupy ja sobie z mala chetnie pogadam ale powiedzialam do tz zeby poszedl do malej nie lubie obcych przy swoim dziecku
iza kochana uszka do gory Idalka miala dzis pewnie gorszy dzien i nie boj sie mnie sie juz 2 razy zdazylo "zapomniec " o karmieniu gdyby nie cyce ktore zaczely mnie ciagnac wogoel nie skojarzylabym ze minelo juz 4,5 h wiez i prosze glupot nie gadac
trzyrazyi ja tez mysle nad fotelikiem maxi cosi z tego jestem zadowolona wiec kolejny tez kupie z tej firmy

acha u nas mowi sie rowniez wieje jak w kieleckim i miod w uszach a oprocz tego jesli mocno wieje to czasem mowia:" ktos sie powiesil " lub "kot sie powiesil "
Oj zasuwa strasznie.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-07-20 o 20:01
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:03   #1276
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry

hej babo
gratulacje z okazji ślubu
dziekowac

Cytat:
oo widze kciuki tez ssiemy slodko

Cytat:
jesli moge pomoc to moze zacznij stosowac emolium balsam do ciala.ja stosuje od jakiegos czasu i prawie jej wogole nie ma.po kapaniu na wieczor smaruje malego cialko i przy okazji wloski i jest super

dzien doberek

my dzis tak srdenio pospalilsmy.znaczy ja bo Michal dosypia jeszcze a ja po poworcie z pl mam tyle roboty ze chyba juz z 6 pranie robie i konca nie widac.a jak patrze ile mam jeszcze prasowania to mnie krew zalewa

na dworze super pogoda sie zapowiada.wczoraj bylo prawie 30st.normalnie jak na anglie to naparwde rewelka fajnie bo mam dosc deszczu

mykam zrobic sobie sniadanko.milego dnia lachony

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:20   #1277
diatoma
Zadomowienie

hejka,
dzisiejsza noc mnie bardzo zaskoczyła, Tymo wczoraj jadł o 18 ostatni posilek, a obudził sie chwilke przed 4 na jedzenie. a poprzednie 2 noce budzil sie po 1, wiec myslalam ze glodny jest i sie nie najada. widac trudno za nim trafic.
dzis dalam mu mleczko z mniejszym smoczkiem, na szczescie dwa smoki zostawilam bo tak powyrzuclalam wszytskie 1 i 2. i jadł troche dłużej to mlesio bo9-10minut, i tak sie pruł jak sie skonczylo ! no i z wrazenia tak sie prezyl ze mu sie ulalo. sierotka jedna.

Wanilko gratulujemy 4 miesiecy!!!

Jok3r zazdraszczam ci tego picia. moj jak wypije 50 na dzien to cud, a i tak w wiekszosci w mleku przemycam bo nic by nie wypił!

Montii a jaki masz rozmiar wanienki? 80 czy 100? ja paimietam tż sam pojechal po wanienke i kupil tą dużą ale wtedy bylam zla ze taka wielka a teraz w sam raz. natomiast moj tata kupil wanienke jak jedziemy do rodzicow, zeby wnusio sie miał gdzie kąpać i kupił tą małą, to była w efekcie użyta 5 razy i potem sie juz nie miescil i teraz tata musial kupic drugą a tą mniejsza wziela dziewczyna mojego brata do kąpania swojego pieska, padłam jak to usłyszałąm no ale co zrobić

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:44   #1278
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile Wy wieczorem naprodukowałyście ja to śpię o takich porach i teraz z rana miałam 5 stron do nadrobienia oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego więc tylko na to odpisuje co pamiętam

Gosiawolna dobrze, że z tż pogadaliście teraz oby się udało z tym mieszkaniem. Mój mały też wszystkie lampy obserwuje, więc może i z niego elektryk bedzie aha i widzę, że i Twój synek kciuka doi

Pisałyście o kupach i mój też od jakiegoś czasu takie gładziutkie robi, bez żadnych grudek i czasem lekko ciągnące (ale opis) ale doczytałam dalej, że to dobrze

Dawid jak jest chłodniej (tak jak teraz mamy 21,5 stopnia w pokoju) to śpi w pajacu i pod troszkę grubszym kocykiem, a jak ciepło to w bodziaku i pod kocykiem albo pieluchą. Rozkopuje się tylko jak usypia, jak już zaśnie i go przykryję, to tak śpi. Kołderki jeszcze nie używaliśmy, chyba będę musiała na zimę kupić drugą, bo ta mi się wydaje strasznie sztywna.

My też jeszcze nie chrzciliśmy małego i chyba w sierpniu w końcu będziemy, miało być 17 lipca, ale jeszcze do księdza nie dotarliśmy

Prunelle o jak fajnie Ci mały pospał szkoda tylko, że potem nadrabiał

Wanilia
gratulacje dla Nadii

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-05 o 09:46
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:50   #1279
ada32
Wtajemniczenie

kilka tygodni wcześniej małego też tak zabezpieczyłam wkładając kocyk pod materacyk ... mały tak walczył i kopał aż rano jak go przebierałam zauważyłam na nózkach krwiaczki .. dokładnie przy wewnętrzej stronie kolanek...zmartwiłam sie bo myślałam na początku że pękają mu naczynka ...potem domyśliłam sie po przeanalizowaniu sytuacji ze to te zabezpieczenie przed odkryciem... już tak nie robię a mały już tak sie nie odkrywa a jak już to biorę go do siebie i ogrzewam przy sobie ... przeważnie jest to 4 rano bo tak budzi się do cyca

gosiawolna ja zwykłą oliwką przed kąpaniem smarowałam i szczoteczką wyczesałam .. potem kąpiel i zeszło po trzech razach takiego zwykłego zabiegu nie mial dużo ale się zaczynało .. na początku bałam się mu myć dokładnie główkę bo urodził się z krwiaczkiem który naszczescie już się wchłoną..no cóż siła parcia gdziś zawadził i nabił sobie guza
Stary 2011-07-05, 09:50   #1280
iweczka
Zakorzenienie

Dzień doberek!
u nas dalej pochmurno, normalnie depresji dostanie niedługo przez ta pogodę :/
Moja córa rozpoczęła dziś dzień o 4
ale za to w szampańskim humorze, gadała z miśkami, smiała sie-chyba cały dom Ją słyszał! wzięłam Ją do cyca a ta w śmiech, a ja ledwo oczy otwierałam. zasnęła dopiero o 6

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
echhhhhhhh
moja kuzynka (urodzila w lutym) po kapieli nosila ten turban z recznika na glowie i mala tak jej sie darla ze szok!!!! ona myslala ze ma kolki az ktoregos dnai moja mama zajrzala do niej i mowi ..a moze ona po prostu sie boi tego recznika? kuzynka w smiech i no co ty ciociu...
a moja mama malo myslac chlas recznik na ziemie a mala CISZA
mina kuzynki ponoc bezcenna i tak sie skonczyly ;;kolki;;
hahaha

Tity, nasi faceci są czasem beznadziejni!!!!
Cytat:
siostra mnie farbowała,
ona jest fryzjerką,
ale cięzko jest zrobić ładny blond

jestem super modna

mi sie krzesełka nie podobają
jeśli kupię to takie drewniane co się do stołu dostawia

ale boję się że na chrzciny mnie ktos jakimś obdarzy
iza, to powiedz, że nie chcesz prezentów na chrzciny-ja tak robie
a tż ma powiedziec w swojej rodzinie

Cytat:
Czy któraś kupowała na allegro kapelusik na lato dla córki?

Ogólnie to się zastanawiam ile moja będzie miała jesienią wzrostu, bo bym chętnie już jakieś ciuszki zaczęła kupować, typu kurteczka, sweterki
moja nosi jeszcze 62, wiec mam kupione pare bluzeczek i spodenek 68 i 74.
Jak cos trafisz ciekawego na all to pochwal się

Cytat:
nasze chrzciny
młoda oczy zapłakane
super!!!

Cytat:
aja super płakała? Fabian płakał jak na góry darła się babka z chóru
montii, i tego sie własnie boje,bo u Nas tak wyje chórzystka, że aż ja drygam

Cytat:
dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy używacie bawełnianych prześcieradeł? nie wiem jakie to sa i czy sa do prasowania? bo zawsze uzywam frote?
kiedys używałam, ale teraz królują frotte z gumką

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

zapomniałam się przypomniec z rana wiec prosimy o głosiki
http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl.
ego, kliknięte

Cytat:
dobry kochane

Nadusia dziś kończy 4 miesiące

No to Gratulacje dla Nadusi!!! i Buziak od cioci
kawał Panny już z Niej jest

Cytat:
Montii a jaki masz rozmiar wanienki? 80 czy 100? ja paimietam tż sam pojechal po wanienke i kupil tą dużą ale wtedy bylam zla ze taka wielka a teraz w sam raz. natomiast moj tata kupil wanienke jak jedziemy do rodzicow, zeby wnusio sie miał gdzie kąpać i kupił tą małą, to była w efekcie użyta 5 razy i potem sie juz nie miescil i teraz tata musial kupic drugą a tą mniejsza wziela dziewczyna mojego brata do kąpania swojego pieska, padłam jak to usłyszałąm no ale co zrobić
hahaha dobra jest
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:57   #1281
nuna_77
Zadomowienie

Dzień dobry

U nas spokojna noc, mały usnął koło północy jak zwykle, o 4 karmienie i przeprowadzka do mamy do łóżka potem to je chyba co godzinę

Ja używam frote przescieradeł, dla małego też takie mam, kupiłam na allegro i po dwóch praniach się zmechaciło strasznie trzeba uważac z jakością.

My chrzcimy 14 sierpnia.

Krzesełko do karmienia to chyba rzeczywiście z Ikea najfajniejsze, jeszcze się nie rozgladałam.

Jokr, ale słodziak, pieknie się usmiecha

Gosiawolna ciesze się, że u Was się wyjasniło, wazne żebyście się nawzajem wspierali

Wanilia gratuluje Wam

MOntii jeszcze jedno pytanie o chustę, nie bij czy musisz ją wiązac za każdym razem? W sumie to mi jest potrzebne nosidło-chusta do krótkich wyjść typu sklep spożywczy, poczta itp, to chyba z nosidlem szybciej?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:02   #1282
ada32
Wtajemniczenie

kochane odpowiecie mi na pytanie... prosze nie wiem gdzie pisałyście na ten temat ... nie mogę znaleźć ...co to ten skok 12 tygodnia.. czym się charakteryzuje pytałam wcześniej ale chyba nikt nie zauwazył...
Stary 2011-07-05, 10:07   #1283
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące

ego, coralady kliknęte
gratulujemy 4 m-cy!!!

dziękujemy

Cytat:
śliczne maleństwo

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hejo ja znów niewyspana co z tego jak mały na jedzenie wstał o 4 jak od 1 ciągle co pół godziny się budził i musiałam usypiać... ehhh...
a teraz się na tżta wkurzyłam bo zawsze mały od 7-8 się bawi i potem o 8 lula jeszcze i śpimy do 10 -11 i teraz też tż jeszcze spał ja wzięłam ululałam małego po wielkich trudach bo nie umiał zasnąć i nagle budzik tżta się rozwył matko aż ja się wystraszyłam!!! mały oczywiście koniec spania ryk bo zmęczony a się wybił ze snu...teraz na szczęście w leżaczku leży i się bawi...a tż poszedł mi śniadanie robić - już mu powiedziałam żeby się nie wysilał bo nie zjem
uuuu, niedobrze, mój dzisiaj sie o 4:30 obudził z takim płaczem, że nawet mąż sie obudził

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry
moje szczęście dziś spało 7 godzin jednym ciągiem! byłoby oczywiście fajniej, gdyby to nie było od 20 do 3... a potem pobudka co godzinę... ale i tak już nieźle
Może spróbuję go następnym razem na śpiocha o 23 nakarmić, zobaczymy, do której wtedy pośpi.
ładnie Krzyś pospał, tylko faktycznie w złych godzinach

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0013iz.jpg/

Z jakiegos powodu nie moge wkleic tu zdjec, wiec podaje linka.
super Mateo wygląda

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Dzień doberek!
u nas dalej pochmurno, normalnie depresji dostanie niedługo przez ta pogodę :/

ego, kliknięte
u nas trochę słoneczko wychodzi i jest dużo cieplej

dziękujemy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:08   #1284
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Mowisz i masz

http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0013iz.jpg/

Z jakiegos powodu nie moge wkleic tu zdjec, wiec podaje linka.
Sliczny Mateuszek i jaki duzy
Cytat:
http://www.stokke.com/en-pl/highchai...highchair.aspx wymyślili i barierkę - takie specjalne majtki w Norwegii to mają jednak pomysłowy naród

pamiętam, że byłam bardzo też napalona na ten stokke wózek
http://www.stokke.com/en-pl/stroller...cept/grow.aspx
Mnie jakos nie kreca rzeczy z tej firmy;p szczegolnie ceny;p
Cytat:
slicznosci

Cytat:

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące
To juz Nadusia wkracza w dorosle zycie hehe Gratulujemy

Tz poszedl z mala na szczepienie ciekawe jak bedzie sie zachowywac... biedactwo... a ja pakuje ciuszki malej i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:10   #1285
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas spokojna noc, mały usnął koło północy jak zwykle, o 4 karmienie i przeprowadzka do mamy do łóżka potem to je chyba co godzinę

Ja używam frote przescieradeł, dla małego też takie mam, kupiłam na allegro i po dwóch praniach się zmechaciło strasznie trzeba uważac z jakością.

My chrzcimy 14 sierpnia.

Krzesełko do karmienia to chyba rzeczywiście z Ikea najfajniejsze, jeszcze się nie rozgladałam.

Jokr, ale słodziak, pieknie się usmiecha

Gosiawolna ciesze się, że u Was się wyjasniło, wazne żebyście się nawzajem wspierali

Wanilia gratuluje Wam

MOntii jeszcze jedno pytanie o chustę, nie bij czy musisz ją wiązac za każdym razem? W sumie to mi jest potrzebne nosidło-chusta do krótkich wyjść typu sklep spożywczy, poczta itp, to chyba z nosidlem szybciej?
nuna Twój mały to tak jak mój o 4 karmienie i już spanie u mamy z przebudzeniami co godzinke czasami trochę dłuzej.. tyle że mój wieczorem zasypia o 22 wiec trochę odpoczne bo aż 6 godzin pierwsze dwie godziny to ogarnięcie kuchni i siebie w kąpieli i takie tam zabiegi a potem 4 godziny snu
Stary 2011-07-05, 10:11   #1286
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
no co Ty pytaj ile wlezie
nosidło szybciej, jak ja ide na takie szybkie zakupy to biorę marsupi, ale podobno jest takie wiązanie 2X w chuscie i tylko wkladasz i wyjmujesz dziecko nie musisz sie na nowo motac ale ja jeszcze tego nie opanowalam, musiaalbys na necie zerknac ,ja tez zobacze
Cytat:

mamy z ikei zwykla biala, nie wiem nawet ile ma cm ale juz wiecej wody na podlodze niz w wanience

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:25   #1287
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Mysmy ja pokonali Dexerylem. Nawet lekarka byla w szoku, ze tak szybko
zeszla.

Co polecacie do smarowania po kapieli, bo u rodzicow jest starsznie twarda woda i skorka Matiego az trzeszczy jak go wycieram. Kremuje go balsamem Nivea, ale moze jest cos fajniejszego? Do kapieli uzywam kosmetykow Bubchena ( bosko pachna), ale i tak potzrebny jakis balsamik.

Druga sprawa to wypadaie wloso. Maly przekroczyl magoczne 3 miesiace i mama zaczyna sie sypac. I tak jak w czasie ciazy wlosy mialam ✂✂✂ut mocne, a paznokcie do bani tak teraz na podlodze robi mi sie dywan codziennie, a pazurami moge sciany skrobac. Mysalam o Skrzypowicie, ale nie wiem czy jest faktycznie skuteczna. Tesciowka polecila mi Neril Garniera to szampon i taki jakby tonik, smierzdi jak cholrea, ale jej bardzo pomogl tylko, ze to takie zwykle pojemnosciowo buteleczki, a kosztuja po 15zl kazda, a wiadomo, ze po jednym razie nie bedzie wielkiej roznicy. Zreszta ja wole po prostu lyknac tabl i juz zamiast robic jakies zabiegi.

I kolejna sprawa. tz ktos tam wczesniej pytal o to, ale juz nie pamietam, na ktorej stronie, a nie chce mi sie szukac. Mianowicie chce kupic pas czy cokolwiek co pomoze pozbyc mi sie bebzola. No niestety zgodnie z "przepowiednia" mojego gina przez cholernego miesniaka wszystko tak wolno mi schodzi, ze masakra. Wagowo ladnie zjezdzam, bo srednio 1-2 kg tygodniowo, ale flak czuje sie swietnie. Za 4,5 tyg chrzciny, a ja mam 2 wielgachne faldy zamiast brzucha. Pepek nie chce mi sie wessac z powrotem do srodka i jest taki jakis ciemny w srodku, sloneczko ( czyt. rozstepy) rowniez maja sie swietnie. Co prawda nie sa jakies tam razace, ale jednak sa. Scielam i pofarboalam wlosy, zmienilam wiekszosc garderoby, bo jak mi kolezanka powiedziala, ze wygladam jak memka to stwierdzilam, ze porod porodem, macierzynstwo macierzynstwem, ale wiecznie tez nie mozna zwalac winy za swoj wyglad na zmeczenie i niemowlaka, wiec jak juz ze soba skonczylam to zaczelam wygladac jak czlowiek. Tylko ten brzuch
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 10:26   #1288
coralady
Wtajemniczenie

Wanilko dużo zdrówka dla Nadusi!Jak ten czas lec,juz 4 miesiące.My za 3 dni skończymy 3 i nie wiem kiedy to zleciałoDziękuj emy za głos

Mirabilko u nas po miasteczku jeździ dziewczyna wóżkiem stokke,takim fioletowym i nie powiem robi on wrażenie.No ale cena kosmiczna jak dla mnie,z reszta nawet nie o to chodzi-dla mnie to strata pieniedzy,no ale jak ktos ma

ego-ego,aguś kliknięte z rana!

Iza ja tak jak dziewczyny kupuje 68 i 74,chyba że jest rozmiarówka 6-9 to tez bioerę.Własnie jak cos fajnego znajdziesz to dawaj znać.A propos miałam sie kiedys pytac bo chyba ty zamawiałaś te fajne bodziaki http://allegro.pl/mothercare-body-3s...658849043.html jak sie sprawują?

My też prosimy o głosy

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl

Dziękujemy z góry!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:30   #1289
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja też ten do 18 kg i kusi mnie ten britax co ma Tajka - tylko, źe ten kolor turkusowy

racja niektórzy to wiesz mają jeszcze więcej urojone niż ciążą - np ja

hehe możliwe - w sumie to ja mam wrażenie, że do 12 tygodnia to dziecko kocha najbardziej cycka/butelkę a dopiero później mamę
Myślisz, że ten do 36 kg nie zostanie wykorzystany? Kurcze też nie wiem jaki kupic.

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie mam z nogami problem, na spacerach to opaliłam ale ramiona i ręce nic wiecej..moich nóg słonce nie bierze

MOnti -ooo to jutro lece na solare
Ja też tylko ręce i dekolt mam opalony. Nogi raczej blade. Zastanawiałam się nad solarium ale karmie piersią i gdzies kiedys czytałam, ze nie wolno.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ooo ja też scyzoryk

ja słyszałam że jak dzieci podczas chrztu płaczą to potem pięknie śpiewają - taki miły dla ucha zabobonik
no to moja Maja nie będzie śpiewaczką bo przespała ceremonię.

Cytat:
ja uzywam bawełnianych ale ich nie prasuję.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
My jeszcze nie chrzciliśmy i nie wiem kiedy będziemy. Nie spieszy się nam. Trochę ze względy na finanse. Chwilowo nie mamy za bardzo pieniędzy, a wiadomo, że na chrzest są potrzebne. Ja bym najchętniej zrobiła to tak, że tylko Mateusz, my i rodzice chrzestni (nawiasem mówiąc nie wiemy jeszcze kogo poprosimy). Ale dziadkowie by się obrazili, więc ich trzeba będzie zaprosić i bracia męża z rodzinami. I w ten sposób robi nie niezły tłum. A ja strasznie nie lubię takich imprez. W mieszkaniu nie zrobię imprezki na tyle osób, więc pozostaje obiad w lokalu. Ja w ogóle nie rozumiem idei robienia imprezy z okazji chrztu (podobne odczucia mam z okazji komunii, chociaż tu już bardziej, bo dziecko może chcieć świętować).
opisałaś moja sytuacje. chrzcilismy 26 czerwca i zaproszonych było 30 osób. robilismy w domu wiec tak duzo nas nie kosztowały bo 1000 zł

Cytat:
jakie ma fajne bojówki

moja kruszyna od soboty jest nieznośna. chyba skok 8-9 tygodnia.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:44   #1290
Tity
Zakorzenienie

Jok3r oj te chłopy nasze.... Mateo jest śliczny A co do brzucha to robisz jakieś brzuszki? Ja staram się wciągać brzuch jak pamiętam o tym. Nie używam soli, nie słodzę herbaty, i ostatnio ograniczyłam słodycze (wyeliminować to się chyba nie da ) I waga czasami spadnie poniżej 60. Jeszcze 2 kg i będzie po staremu...Bo to co wisiało wcześniej to chyba był też tłuszczyk. Jak napinałam mięśnie to trzeba było mocno palec docisnąć, żeby je poczuć.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości