Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 10:50   #1291
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Jok3r Mateo śliczny jest, drobniutki chłopczyk
Wanilko 100 lat dla Naduusi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:52   #1292
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Mnie jakos nie kreca rzeczy z tej firmy;p szczegolnie ceny;p
slicznosci
no właśnie - ceny zabójcze

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

mamy z ikei zwykla biala, nie wiem nawet ile ma cm ale juz wiecej wody na podlodze niz w wanience
my też z ikea i na styk jest - jak zacznie siedziec to fruuu to wanny

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Myślisz, że ten do 36 kg nie zostanie wykorzystany? Kurcze też nie wiem jaki kupic.
zależy jak dużo się jeździ - ale to moje zdanie - te do 36 kg nie każdy się rozkłada do spania i w testach lepsze to to 18 a później można tylko taką podkładkę kupic

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:52   #1293
Jok3r
Zadomowienie

Brzuszkow nie robie, bo jeszcze mnie o dziwo usmiech ciagnie, a nwet czasem zaboli w jakims miejscu. Poz tym ja do cwiczen to ciezka jestem. Natomiast duzo laze z malym. Spacery, zakupy, a poniewaz SC do miasto na wgorzu to caly czas mam pod gorke, wiec troche sie napoce, zeby z zakupami i wozkiem np do domu wrocic.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:55   #1294
Montii
Zakorzenienie

ja mam masażer i tam rozbijam swój feeet ale co z tego jak po 30 minutowym seansie cisnę po czekolade

[LEFT]
Stary 2011-07-05, 10:56   #1295
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

I kolejna sprawa. tz ktos tam wczesniej pytal o to, ale juz nie pamietam, na ktorej stronie, a nie chce mi sie szukac. Mianowicie chce kupic pas czy cokolwiek co pomoze pozbyc mi sie bebzola. No niestety zgodnie z "przepowiednia" mojego gina przez cholernego miesniaka wszystko tak wolno mi schodzi, ze masakra. Wagowo ladnie zjezdzam, bo srednio 1-2 kg tygodniowo, ale flak czuje sie swietnie. Za 4,5 tyg chrzciny, a ja mam 2 wielgachne faldy zamiast brzucha. Pepek nie chce mi sie wessac z powrotem do srodka i jest taki jakis ciemny w srodku, sloneczko ( czyt. rozstepy) rowniez maja sie swietnie. Co prawda nie sa jakies tam razace, ale jednak sa. Scielam i pofarboalam wlosy, zmienilam wiekszosc garderoby, bo jak mi kolezanka powiedziala, ze wygladam jak memka to stwierdzilam, ze porod porodem, macierzynstwo macierzynstwem, ale wiecznie tez nie mozna zwalac winy za swoj wyglad na zmeczenie i niemowlaka, wiec jak juz ze soba skonczylam to zaczelam wygladac jak czlowiek. Tylko ten brzuch
nie jesteś sama - mam słoneczko a raczej zebrę na brzuchu i ten fałd brrrr

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Mirabilko u nas po miasteczku jeździ dziewczyna wóżkiem stokke,takim fioletowym i nie powiem robi on wrażenie.No ale cena kosmiczna jak dla mnie,z reszta nawet nie o to chodzi-dla mnie to strata pieniedzy,no ale jak ktos ma
dla mnie też szkoda byłoby kasy - fajny ale nie za taką cenę

Stary 2011-07-05, 10:57   #1296
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a i zapomnialam napisac ze nadal walczymy z ciemieniucha
nam pomógł krem na ciemieniuchę z aa mama i ja czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

dzisiaj mamy szczepienie przeciw pneumokokom, jak wasze dzieci p otym reagowaly??
Oli dobrze ale on wszystkie szczepienia zniósł bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry
moje szczęście dziś spało 7 godzin jednym ciągiem! byłoby oczywiście fajniej, gdyby to nie było od 20 do 3... a potem pobudka co godzinę... ale i tak już nieźle

coś w tym jest, bo Krzyśkowi też się lampy podobają, zwłaszcza żyrandole, te kryształki migocące - czytałam, że małym dzieciom podobają się świecące rzeczy
super spał

no mojemu świecące rzeczy baaardzo a telewizor.... ach gdyby dzieci mogły siedzieć przed telewizorem to bym nie miała dziecka cały dzień

Cytat:

http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0013iz.jpg/

Z jakiegos powodu nie moge wkleic tu zdjec, wiec podaje linka.
ale duży już bąbel

Cytat:
a to moje kochane malenstwo ale nie takie cudne te zdjecia jak Wasze wczoraj.
super jak śpi słodko

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
hejka,
dzisiejsza noc mnie bardzo zaskoczyła, Tymo wczoraj jadł o 18 ostatni posilek, a obudził sie chwilke przed 4 na jedzenie. a poprzednie 2 noce budzil sie po 1, wiec myslalam ze glodny jest i sie nie najada. widac trudno za nim trafic.
no i to potwierdza regułę że dzieci są nieprzewidywalne

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochane odpowiecie mi na pytanie... prosze nie wiem gdzie pisałyście na ten temat ... nie mogę znaleźć ...co to ten skok 12 tygodnia.. czym się charakteryzuje pytałam wcześniej ale chyba nikt nie zauwazył...
na 1 stronie bodajze jest charakterystyka skoków poszczególnych tygodni

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:59   #1297
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam masażer i tam rozbijam swój feeet ale co z tego jak po 30 minutowym seansie cisnę po czekolade
a ten masażer to tylko na tyłek u udka? czy da radę jakoś brzuch tam ?

oglądałam ten zabieg na rozstępy co mi dałaś linka Montii - ale masakra jak widziałam ten sprzęt to masakra jak tortury

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 10:59   #1298
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
on pije od skończonego 1 miesiąca po 120ml w dzień co 3 godz a na noc o 20 ostatni posiłek i póżniej o 3.
Często te 120ml nie dopija do końca - czasem 30ml zostawi czasem 15 ml - 150ml nie umie naraz wypic - a widziałaś tą skalę na opakowaniu ile dziecko powinno pic - to mój już 180 powinien - najada się tym 120ml bo widzę po nim że na wadze przytył po 12 lipca będę wiedziała ile.
Mój nie płacze też o jedzenie ale co 3 godz wypije na początku po tym 120ml ulewał to mu zagęszczałam nutrtionem ( 1 miarka ) ale się przyzwyczaił bo te mleko jest dużo rzadsze niż inne mm. Co do kupci to też zauważysz, że będą luźne/rzadkie/ i my mamy 2 na dzień czasem nawet 3 - myślałam już ze to biegunka ale lekarka powiedziała, że to normalne.

Myślę, że jak waga małego pójdzie w górę to niech pije ile chce - te mleko ma trochę kalorii więcej niż inne mieszanki - może dlatego się nadaja - chociaż teraz zerknęłam, że Filipek starszy niż mój Karol - może to kwestia przyzwyczajenie - zanim jelitka mu się oczyszczą to jakieś 3 tyg min potrwa aż wydali wszystko co miał w organizmie. Obserwuj wagę - żeby w dół nie szła.

Ja się też prosiłam lekarza dopiero po 3 wizycie dał jak mały był do pół w wypryskach a za uszami prawie ranę miał - tak mu skóra popękała.

Zamierzasz iśc z Filipem na testy przed rozszerzeniem diety? bo znalazłam, że są te w stylu food detector i można iśc już z noworodkiem bo one pokazują nietolerancję więc się podaje dany produkt ale później i obserwuje - ale alergolog, którego znam 650zł za to bierze
Dziękuję za odpowiedź weszłam na komputer specjalnie dla niej Najbardziej właśnie się boję tego nieprzybierania na wadze, wczoraj byliśmy u pediatry bo Filip dostał katarku i babka wytłumaczyła mi to tak, że dziecko w 3-4 miesiącu może zmieniać potrzeby posiłkowania i może odejść jeden posiłek a swoją drogą, że to mleko może faktycznie tak sycić jak piszesz.

My już zaczęliśmy rozszerzać dietę Małemu, za nami jabłko, marchew, brzoskwinie i dziś zaczęliśmy winogrona, póki co nie ma żadnych problemów

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:05   #1299
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ostatnio jak wchodze na wizaz to mam kilka stron do nadrobienia nie wiem czy dojde znow do wprawy i bede na bierzaco

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Nadusia dziś kończy 4 miesiące

gosiawolna będzie mały elektryk albo sprzedawca w sklepie z lampami
gratki dla Nadusi

Cytat:
cudne cudne
gosiawolna moze bedzie bankierem i bedzie sprzedawal kredyty z miniratka

Cytat:
Oj zasuwa strasznie.

ale duzy przystojniacha
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:10   #1300
iweczka
Zakorzenienie

Jokr, cudny z Mateo chłopczyk!!!

coralady, kliknięte

Cytat:
montii, też mam masażer, ale nie wiem czy po cc moge go stosowac???
wie ktoś?
czekolada juz mi sie zachciało!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:15   #1301
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r oj te chłopy nasze.... Mateo jest śliczny A co do brzucha to robisz jakieś brzuszki? Ja staram się wciągać brzuch jak pamiętam o tym. Nie używam soli, nie słodzę herbaty, i ostatnio ograniczyłam słodycze (wyeliminować to się chyba nie da ) I waga czasami spadnie poniżej 60. Jeszcze 2 kg i będzie po staremu...Bo to co wisiało wcześniej to chyba był też tłuszczyk. Jak napinałam mięśnie to trzeba było mocno palec docisnąć, żeby je poczuć.
ja zaczęłam robic aerobiczną 6 weidera. Może uda mi się dotrwac do końca. Co prawda wagę mam już jak przed ciążą ale ciało niestety nie.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:17   #1302
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
a ten masażer to tylko na tyłek u udka? czy da radę jakoś brzuch tam ?

oglądałam ten zabieg na rozstępy co mi dałaś linka Montii - ale masakra jak widziałam ten sprzęt to masakra jak tortury
TAKI mam

ja mam taki, masuję brzuch, boczki, uda pupę, a czasem plecy na najniższych obrotach jako masaż.

Jok3r
co do włosów mogę Ci polecić inneov gęstość włosów, drogie to trochę ok 80 zł/ msc ale wystarczą 3 msc stosowania, kiedyś się odchudzałam i poleciały mi włosy i to strasznie... 3 msc inneov, przestały wypadać i mam mnóstwo nowych igiełek,włosków. baby hair

[LEFT]
Stary 2011-07-05, 11:22   #1303
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie - ceny zabójcze

my też z ikea i na styk jest - jak zacznie siedziec to fruuu to wanny

zależy jak dużo się jeździ - ale to moje zdanie - te do 36 kg nie każdy się rozkłada do spania i w testach lepsze to to 18 a później można tylko taką podkładkę kupic
dzięki za odpowiedź. Chyba zacznę się rozglądac za tymi do 18 kg

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:36   #1304
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
witam. my dzisiaj na 12 do lekarza po skierowanie na pobranie krwi zeby zobaczyc jak te wyniki teraz wygladaja po tym zelazie co dostaje. moj maluszek uwielbia lampy jak go ttrzymamy na rekach to patrzy na sufit, smieje sie d otych lamp i gada ide Was nadrobic bo wczoraj poszlam spac. alem usze najpierw podziekowac Wam za wszystko dziekuje ze moge na Was liczyc, i chociaz tu znajde w Was oparcie,mimo ze mamy czasami odmienne zdania kichnelam a Krystian sie przestraszyl
widzę, ze od razu humorek lepszy
moja tak samo światełka i światełka, a szczególnie lubi takie punktowe w suficie, po prostu szal

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dobry kochane

nie wiem jak u was ale u nas beznadziejnej pogody ciąg dalszy

nocka w miarę spokojna o 12 zaczęła płakać więc dałam jej cyca odłożyłam i spała do 3 pojęczała troszkę i jak dałam jej smoka to zasnęła i śpi do teraz

Nadusia
dziś kończy 4 miesiące

diatoma ja mam tylko prześcieradła z froty, chciałam z jerseyu czy jak to tam się pisze ale nie znalazłam

tity trzymam kciuki za szczepienie, dobrze będzie, jak ja to przeżyłam to wszyscy przeżyją :P

dzięki za sprawdzenie co do fotelików to głowie się jak można wymyślić fotelik do karmienia bez zabezpieczenia - stokke dla małego dziecka, i jak do cholery to dziecko ma tam jeść bo ja chyba jeszcze śpie i zakumać nie potrafię

ego, coralady kliknęte

gosiawolna
będzie mały elektryk albo sprzedawca w sklepie z lampami
gratulacje dla Nadusi

Cytat:
przeslodki jest

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry
moje szczęście dziś spało 7 godzin jednym ciągiem! byłoby oczywiście fajniej, gdyby to nie było od 20 do 3... a potem pobudka co godzinę... ale i tak już nieźle
Może spróbuję go następnym razem na śpiocha o 23 nakarmić, zobaczymy, do której wtedy pośpi.

oo, no tego jeszcze nie słyszałam

coś w tym pewnie jest

uuu, też bym się wkurzyła!

robię dokładnie tak samo jakbym nie wsadzała w śpiworek, to mam wrażenie, że by się rozkopał nawet spod koca wsadzonego pod materac, tak nogami wywija i też już ląduje głową przy drabinkach w poprzek

my jeszcze nie chrzciliśmy; możliwe że zrobimy to na Boże Narodzenie, bo oczywiście marzy nam się tak jak Tity, tylko my i chrzestni, ale będzie obraza wielka, więc na Święta jak cała rodzina na pewno będzie, to zrobimy
a żarcie będzie świąteczne, hehehe więc o tyle mniej zachodu

coś w tym jest, bo Krzyśkowi też się lampy podobają, zwłaszcza żyrandole, te kryształki migocące - czytałam, że małym dzieciom podobają się świecące rzeczy

fajowy widzę że kciuk też ukochana zabawka

idę korzystać ze snu małego i coś ogarnąć w domu!
no to są postępy w spaniu, spróbuj o tej 23

Cytat:
Mowisz i masz

Ja mialam kiedys podobna sytuacje. Robilam cos w kuchni, a maz siedzial przy kompie. W pewnym momencie Mateusz zaczal plakac, ale mysle sobie, ze przeciez tata siedzi obok to zareaguje, a tu maaz mnie wola, ze maly placze. No to jak wpadlam do pokoju i jak mu jazde zrobilam to moment przy luzeczku stal

Mateusz nie lubi goraca jest raczej typem zimnoluba i jak tylko zajarzy, ze jest przykryty to kopie tak dlugo, az sie calkiem odkryje. Natomiast na noc zakladam mu w zaleznosci od pogody body kr rekaw, lub dlugi i pol spiochy, lub pajac.

Tak jestem uz calkowicie na MM, a przepajam go herbatkami, Plantexem i czasem soczkiem jakims, albo woda. Generalnie jest jak wielblad i co bym mu do dzioba nie wlozyla to pije. Czasem nawet po 250 ml dziennie.

Oj zasuwa strasznie.

śliczny chlopak

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Sliczny Mateuszek i jaki duzy

Mnie jakos nie kreca rzeczy z tej firmy;p szczegolnie ceny;p
slicznosci

To juz Nadusia wkracza w dorosle zycie hehe Gratulujemy

Tz poszedl z mala na szczepienie ciekawe jak bedzie sie zachowywac... biedactwo... a ja pakuje ciuszki malej i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki
za szczepienie

Nadia opanowała już włączanie i wyłączanie karuzeli oraz przełączanie melodyjek, oczywiście nogami i się bawi w karuzelowego dj-a
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:38   #1305
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Montii długo czekałaś na chustę? Pisałaś chyba, że korzystasz z jakiegoś filmiku instruktażowego z netu mogłabyś podać link?

Zasiadam właśnie do allegro, bo stwierdzam, że mam za mało ubranek dla małego

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:41
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 11:40   #1306
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Montii długo czekałaś na chustę? Pisałaś chyba, że korzystasz z jakiegoś filmiku instruktażowego z netu mogłabyś podać link?
zamowilam w sobote dostalam we wtorek filmiki na youtube wpisalam chusta tkana kieszonka bo tego sie uczylam jak co to wieczorkiem ci poszukam

[LEFT]
Stary 2011-07-05, 11:45   #1307
diatoma
Zadomowienie

mam pytanie do dziewczyn które rozszerzaja diete, jaki podac sok jabłkowy, zrobiony samemu czy z konkretnej firmy? b o wczoraj mi polozna poradzila ze zanim zaczne wprowadzacpokramy stałe, to moge juz teraz soczki mu podawac po trochu zeby poznal inny smak no i moze wreszcie cos pic!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:48   #1308
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn które rozszerzaja diete, jaki podac sok jabłkowy, zrobiony samemu czy z konkretnej firmy? b o wczoraj mi polozna poradzila ze zanim zaczne wprowadzacpokramy stałe, to moge juz teraz soczki mu podawac po trochu zeby poznal inny smak no i moze wreszcie cos pic!
ja podaje z gerbera, rozcieńczony wodą
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-05, 11:49   #1309
diatoma
Zadomowienie

mnie z jednej strony wkurza ta pogoda, bo siedzimy w domu wiekszosc dnia,a le z drugiej strony wykorzystuje ubranka na 68 ktore sa na dlugi rekaw albo zwyczaajnie z grubszego materialukurcze mam strasznie duzo bodziakow na ramiączka z rozmiary 74 i zastanawiam sie czy zdąrzę je założyć do końca wakacji

12. 09. 2015 Tosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 11:52   #1310
traicionera
Zakorzenienie

Ja kupuje na jesień i zimę ciuszki w rozmiarze 74 i mam nadzieje, ze mi posłużą, bo wczoraj tak na szybko założyłam malej rampersa 74 i wcale taki duży nie jest, no ale każda firma ma inne te rozmiarowki Mam taki klimat w ogóle, zer jak patrze an ubranko na sucho, to takie wielkie sie wydaje, a gdy założę na Nadie, to się okazuje, ze ja ja jakoś minimalizuje w wyobraźni
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-05, 11:56   #1311
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
ja zaczęłam robic aerobiczną 6 weidera. Może uda mi się dotrwac do końca. Co prawda wagę mam już jak przed ciążą ale ciało niestety nie.
Ja kiedys robilam te 6 i spoko doszlam prawie do kona, zabraklo mi chyba ostatniego tyg czy jakos tak, ale jakis starsznie wielkich osiagniec nie mialam :P

Cytat:
TAKI mam

ja mam taki, masuję brzuch, boczki, uda pupę, a czasem plecy na najniższych obrotach jako masaż.

Jok3r
co do włosów mogę Ci polecić inneov gęstość włosów, drogie to trochę ok 80 zł/ msc ale wystarczą 3 msc stosowania, kiedyś się odchudzałam i poleciały mi włosy i to strasznie... 3 msc inneov, przestały wypadać i mam mnóstwo nowych igiełek,włosków. baby hair
Musze sprobowac. Na alle mozna kupic 2pak za 100, wiec nie tak zle.

Dziekuje dziewczyny za komplementa pod adresem Mateo
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:56   #1312
Castia
Wtajemniczenie

wanilko najlepszego dla Nadii

my spałyśmy dziś do 11 z przerwą od 7 do 8. no i niestety z dwiema pobudkami. to już i u nas standard a było tak pięknie

ego, corolady kliknięte komu jeszcze kliknąć ?

jokr, gosiawolna fajne chłopaki

traici też mam tak że jak widzę ubranko to myślę eee duze takie, będzie na jesień a jak założę to jest w sam raz

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:59
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:57   #1313
diatoma
Zadomowienie

traicionera, my kupiliśmy 5pak z zary tych bodziakow,i niby sa na 9-12miesiecy alepo wyjeciu z opakowania wcale takie wielkie nie byly, a jak teraz je przykladam do bodziaków z H&M 74 to są równe.
bodziaki na długi rekaw to wiem ze zużyję, ale ten na ramiączka,ech, nie pomyślałam

mam ciotke, ktora ma 2 sklepy z ubraniami i ma pojęcie w branży odzieżowej, i jak zoabczyla 3 pak z h&m za 39 to powiedziala ze w zyciu u takiego zwyklego nie firmowego s[rzedawcy nie kupiloby sie za tyle. bo tam 1 wyjdzie ok 30. pzoa tym powiedziala ze super gatuenk i nakoniec stweirdzila ze nie dziwi sie ze jezdzimy na zakupy dla małego do sieciówek bo jest nie dość że bardzo dobry gatunek to jeszcze sie bardzo opłąca a moja teesciowa to uwaza ze my to nie mamy z pieniedzmi co robic ze jezdzimy na zakupy do Łodzi. ale nic zlegow tym nie widizi jak kupia ostatnio spiochy z koszulka za 55 zł( i jeszcze nieszczególnie ładne, nawetnie mam ochoty tego zakłądać dziecku...). mówie o tej cenie bo tesciowa nie ma w naturze odrywania cen;p

Harods jest coś ciekawego w manu? czy już zupełnie po promocjach i wszytsko poprzebierane?

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:07
Stary 2011-07-05, 12:02   #1314
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny

nie wiem co się ze mną dzieje,
moja babcia zdenerwowała mnie od rana co często robi,
ale jakoś zawsze mam to gdzieś
a dzisiaj się poryczałam

Jestem jakaś rozbita.

Mała wczoraj zasnęła o 20, wcześniej wypiła 100ml.
I dzisiaj obudziła się o 6:05,
i nie płakał za jedzeniem tylko sobie leżała w łóżeczku i gadała i śmiała się
ale wiadomo wstałam i poszłam zrobić jej mleko.

Jak zobaczyłam która jest godzina to aż się wystraszyłam.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Iza ja tak jak dziewczyny kupuje 68 i 74,chyba że jest rozmiarówka 6-9 to tez bioerę.Własnie jak cos fajnego znajdziesz to dawaj znać.A propos miałam sie kiedys pytac bo chyba ty zamawiałaś te fajne bodziaki http://allegro.pl/mothercare-body-3s...658849043.html jak sie sprawują?

My też prosimy o głosy
wg mnie są fajne
ładnie pod szyją wyglądają, i nic z ramionek nie spada,
ładnie wykończone,
co prawda trochę się zmechaciły,
ale to od tego że bardzo często prane bo dużo je używam

głos

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:07
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:02   #1315
Natka3008
Rozeznanie

Monti,wanilia gratulację dla Waszych dzieciaczków z okazji 4 miesięcy

gosiawolna, jok3r śliczne te wasze syneczki, wizażowe córeczki będą miały w czym przebierać

Monti co to za masażer, wcześniejszy twój link mi się nie otwiera

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:02   #1316
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
traicionera, my kupiliśmy 5pak z zary tych bodziakow,i niby sa na 9-12miesiecy alepo wyjeciu z opakowania wcale takie wielkie nie byly, a jak teraz je przykladam do bodziaków z H&M 74 to są równe.
bodziaki na długi rekaw to wiem ze zużyję, ale ten na ramiączka,ech, nie pomyślałam
na pewno upaly bedą więc myślę ze wykorzystasz. jak beda przez tydzien chociaż to zakładaj codziennie innego i będzie miał założone wszystkie
one są już na Tymka dobre teraz?
a na jesień to pod bluzkę. bluzę możesz też je zakładać przecież
Stary 2011-07-05, 12:04   #1317
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

wanilko najlepszego dla Nadii

my spałyśmy dziś do 11 z przerwą od 7 do 8. no i niestety z dwiema pobudkami. to już i u nas standard a było tak pięknie

ego, corolady kliknięte komu jeszcze kliknąć ?

jokr, gosiawolna fajne chłopaki

traici też mam tak że jak widzę ubranko to myślę eee duze takie, będzie na jesień a jak założę to jest w sam raz
wydaje nam się chyba, ze wciąż noworodki mamy

Cytat:
Z cocodrillo sa tez takie male rozmiarowki, jak z innych firm 68 sa akurat lub troche za szerokie, to z coco normalnie na slowo honoru dopinalam

a pod pajaca nie możesz włożyć? Ja to kupuje prawie same na krotki czy ramiączka i jesienią/zima będą jakoś bielizna, pod pajace/bluzeczki itp. Moja młoda ma dość grube raczki, to ciężko by było podwójny długi rękaw na nie włożyć
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 12:11   #1318
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy używacie bawełnianych prześcieradeł? nie wiem jakie to sa i czy sa do prasowania? bo zawsze uzywam frote?
beznadzieja! prasujesz pol godz, a i tak dalej wygladaja jak psu z gardla

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochane odpowiecie mi na pytanie... prosze nie wiem gdzie pisałyście na ten temat ... nie mogę znaleźć ...co to ten skok 12 tygodnia.. czym się charakteryzuje pytałam wcześniej ale chyba nikt nie zauwazył...
dziecko ok 11-12 tygodnia zycia staje sie nie do zniesienia maruda, placz, problemy ze spaniem itp

Eirene wspolczuje wstawania. a moze go gazy męczą? moze na noc do mleczka mu daj jakis Esputicon? tak sobie pomyslalam

Iza
a moze zrob sobie jakas przyjemnosc? zakupy, kawiarnia?

u nas nocka super, mala spala od 20.30 do 5 zapalenia ucha nie dostala pozniej jeszcze do 6.30 w lozeczku spala, a potem wzielam znow na karmienie i drzemalysmy do 8

mała spi w lezaczku, a ja zrobilam spaghetti bolognese z mieskiem z dziczyzny

Montii
jak dzisiejsza noc?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:13   #1319
traicionera
Zakorzenienie

Co za pogoda, miałam iść po te przecenione chusteczki babydream, ale poczeka, aż skończy padać
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-05, 12:14   #1320
Castia
Wtajemniczenie

izabela jaka piękna noc za wami!!! zazdroszczę
a może wyjdź gdzieś sama, rozerwij się, kup sobie coś fajnego.
ja wiem że rodzina potrafi nieźle nerwy człowiekowi zszarpać no ale niestety takie życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości