|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
dziewczyny ja teraz łakotki przegryzam chipsami paprykowymi!....
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu pojawia mi sie tak jak u ciebie- okno karta platnosci nr .....
metoda platnosci- karta platnicza status- rozpoczeta- i znow to samo Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty. nie ma tej opcji doplaty ani zadnej innej
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Tak miałam również i ja. Anuluj i zrób przelew jeszcze raz. Ja też czekałam tak kilka dni. Coś musiało być nie tak na drodze allegro-bank.
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
To znak że musisz iść do banku wyjaśnić, bo wszystko wskazuje na to że zapłaciłaś już za to
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
CZeść
Jejku jaka jestem zła Umawiałam się ponad 2 tygodnie temu na USG prenatalne - prywatnie (4D z płytką) a wczoraj mi dzwonią, że jednak nie będzie teraz terminu, bo za mało chętnych... No i dzisiaj od rana próbuję gdzieś się umówić (bo to czas ucieka a ja już 22t.c.) - ale albo mi nie pasuje godzina - nie mam jak dojechać, albo tam lekarze na urlopie... ![]() Po rozmowach z paniami w rcepcjach w różnych przychodni to zgłupiałam doszczętnie... Powiedzcie mi kochane co ja się więcej dowiem na takim USG od tego co się dowiem za jakieś 1,5 tygodnia jak pójde do mojego gina na USG połówkowe w 2D?? Bo może ja niepotrzebnie chcę wydać prawie 400 zł? Już mi się rozum lasuje i nic już nie wiem....
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj ogladalam twarzyczke synka kolezanki 31 tydzien w 4D - urzeklo mnie to...ale ! tak bym chyba nie chciala zobaczyc....
ja ide tylko zw wzgledu na meza, ktory ma lzy w oczach za kazdym razem jak wie ze ide do lekarza a on nie moze...
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
No tak mi się właśńie wydawało - ale naprawdę już zgłupiałam i sta moje pytanie... Do tego mój niezdecydowany charakter (podobno norma dla osób spod znaku wagi) i nie moge się zdecydować - jechać... nie jechać..... Mój TŻ chce jechać - ale oczywiście skwitował - jak chcesz to pojedziemy....
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Już godzinę miałam szyć ale ciągle robię coś innego
![]() Teraz piję kawkę z mleczkiem, zaczęłam czytać tę powieść grozy która miała być na wieczór, to nie horror właśnie a powieść grozy, całkiem fajna zwłaszcza ze to polak pisze i to o moim terenie, o Roztoczu. Autor to Stefan Darda, jeszcze go chyba nie czytałam. Ale mi humor siadł po wczorajszej wizycie, jeśli chodzi o tę szyjkę .Nie mam takiej możliwości ze leże cały dzień, muszę przy synku chodzić, obiad zrobić i lekkie porządki. Ale też trochę leżę i biorę leki. Mam nadzieję że to wystarczy .Widziałam na usg wczoraj mojego synka, taki duży, ma 15cm, tylko nie wiem ile waży bo nie zapytałam. Brykał sobie po brzusiu. Dziewczyny ja po cichutku liczyłam na dziewczynkę bo chciałam mieć parkę, a przeczucia to miałam mieszane, tylko jakoś tak w 3cim miesiącu przyśniła mi się babcia moja zmarła i powiedziała mi że to będzie syn. I to mnie najbardziej przekonało chyba. Ale od wczoraj jak już wiem że to syn to mam przeczucie na dziewczynkę, czy ja jestem normalna :confus ed:, jakaś siła sugestii wewnętrznie odwrotnej mi się włączyła czy co, dziwnie mi ztym, bo myślę o dzidzi jak o córeczce a wcześniej myślałam bezosobowo, i cieszę się że synuś, bo Miłosz będzie, moje ukochane i ulubione imię, a tu teraz takie myślenie mi się włączyło, . Darusia dziwne z tym gipsem, ja w zeszłym roku miałam złamany palec u nogi ale nogę do łydki mi zagipsowali, na szczęście sama zdjęłam gips bo jeszcze by mi kazali płacić , koszmar co teraz wyczyniają z tymi różnymi płatnościami .Właśnie, z tym usg 3\4d to bajer na maxa, ja tam wolę 2d ![]() Dopijam kawkę i biorę wreszcie to szycie
|
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Zabrałam się za mycie moich gresowych kafli ... masakra wręcz ... zagłębienia nie do umycia, ale jakoś szło ... ale mała nie dała mi dokończyć ... akrobatka chyba z niej będzie
![]() Mój lekarz polecił mi również żebym zapisała się do szkoły rodzenia przy moim szpitalu. Nie uwierzycie na kiedy zapisują ... na styczeń
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na sr odbywalo sie to tak( ja bylam na 2 zajeciach:P) ze bylo niby obejscie porodkowki ( ja nie poszlam) i to na tyle kontaktu ze szpitalem a sr w takiej klitce malej salce szpitalnej na 1 pietrze byla hehehe
|
|
#3252 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja ma chwilę wolną w pracy to sobie z Wami popiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zabrałam się w pracy za robienie listy co muszę kupić na wyprawkę, mam dzisiaj trochę luzu więc go wykorzystuje
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o tym wiedziałam, bo u mnie w miescie tez jest taka jedna przy szpitalu. Koleżanka mi powiedziala, ze jak chce do niej to zebym jechala sie zapisac jak zrobie test. Ale ja nie chcialam tak szybko sie zapisywac i ide do prywatnej-ale sprawdzonej, te kobitki polozne pracuja tez w szpitalu i nawet jest jakas wyprawa na zajeciach do szpitala
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-05 o 15:12 |
|
|
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
laski nie pedzcie taaak
chciałam nadgonic od wyjazdu, ale ledwo dzisiejsze przejrzałam, trudno, dopiero w domu będe na bierząco. Co do tetry mam 10 sztuk, a dzisiaj kupiłam dwie śliczne bawełniane pieluszki wyjściowe i sobie fajne rybaczki- aladynki.jade wieczorkiem na grilla, a teraz lece na czereśnie i psy troche pomeczyć, gorąco sie zaczyna robic, ale po trzech dniach deszczu w koncu może byc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko spokojnie, potem Ci streścimy, co i ja teraz wypoczywaj
Fajne zakupy O widzę, że więcej fanek Tolkiena Muffinko a tylko Władcę czy też inne jego książki lubisz?
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zaliczyłam czkawkę mojej maleńkiej. Kopie już mocno, ale ta czkawka ... super uczucie
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Mój szkrab jeszcze nie miał czkawki. Dziś objadłam się kluskami leniwymi na słodko i po tym miałam bombardowanie w brzuszku
Teraz czekam na TŻ z obiadkiem kopytka,sosik z żeberkami + mizeria
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki proszę trzymać kciuki
Zaraz wychodzę z pracy i jadę na wizytę. Mam nadzieję że wszystko dobrze.
|
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie czułam czkawki małej.
Dzisiaj w ogóle się kiepsko czuję, rano poszłam oddac krew i mocz do badań, bo jutro gin i chyba przez to to kiepskie samopoczucie. Nie wiem jak dam radę pójść na glukoze na czczo i wytrzymac 2 godziny. A do przychodni mam 2 minutki . Przeraza mnie to. joamic1 ależ Ci zazdroszczę tych czereśni, ja niestety muszę omijać owoce. Dziewczyny jak u was ze spaniem jest? śpicie więcej niż przed ciążą? Ja w sumie zawsze byłam śpiochem, ale teraz mogę przespać 10-11 w nocy, i jeszcze 1-1,5 w dzień. A jak nie mam drzemki w ciągu dnia to o 21 padam i nie mogę przestać ziewać. |
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz Władcy i Hobbita czytałam co tylko udało mi się w dostać, ale nie mam pamięci do tytułów. Potem przerzuciłam sie na Cejrowskiego, a potem to już czasu nie było, bo studia. Cytat:
![]() Cytat:
A ja nie sypiam prawie wcale, wieczorem mlody kopie po zołądku i zgaga męczy, w nocy co chwile siku, rano kopniaki budzą, tak więc masakra, ale pocieszam się, ze to taki trening przed wstawaniem do dzidziusia. |
|||
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Ona to jak się zgadamy z tym ksiażkami
.Poszyłam trochę, dalej pewnie podziergam, pada u mnie Odpoczywam dziś na maxa, mam nadzieję że jak najwięcej dni takich będzie.Następną wizytę mam 25 badź 27 lipca, więc dowiem się wtedy co i jak z moją szyjką, dobrze że tak mi gin ustalił, bo martwiłabym się jeszcze bardziej, a potem on jedzie na urlop, dlatego tak. Byłam na watku mam lipcowo sierpniowych, dziewczyny opisują porody a niektóre nawet chcą wepchnąć dziecko przez pępek do brzucha |
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście o lumpkach, ja dziś upolowałam pierwsze ubranka dla małego. Śliczną misiową bluzę i pajacyk, za szt. płaciłam 5zł, ale wyglądają jak nowe
![]() Glam też tak miałam z płatnością, anuluj ją i zrób ponownie. My tak zrobiliśmy.
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Co do spania szpilka to śpij póki możesz, potem Maluszek nie da
![]() Wiem, ze był omawiany temat wózków, ale macie jakieś opinie o x-landerze XT lub XA? |
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zachwalacie Tolkiena to i ja przeczytałabym więcej jego książek
.Anusiak trzymam kciuki, bedzie ok mszpilka będzie dobrze, bądź dobrej myśli. Muffinko ja teraz wykorzystuję czas maksymalnie i śpię, rano prawie do dziewiątej z męzem i synkiem, wieczorem czytam do 24 prawie, ale to taki relaks przed burzą, potem na rzęsach trzeba będzie stawać, i nie będzie zmiłuj jak mały się rozwrzeszczy, starszy mój synuś to dał nam czadu, więc teraz nastawiam się na to samo, a może drugie będzie inne .
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie, oba maluchy ulozone pupami w dol
ale moze jeszcze sie odwroca...waza rowniutko tyle samo- 268 gr, wielkosc idealna do wieku ciazy 17+6 dni czyli idealnie, jutro 18tc zaczynamy....szyjka sie nie skraca wiec wszytsko w porzadku
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Zbieram się powoli dziewczyny do lekarza.
Trzymajcie kciuki za moją maleńką, żeby wszystko było w porządku. Dziś podejmiemy też decyzję o lekach ... żebym heviran brała już do końca ciąży. Ta opryszczka więcej szkód może zrobić dziecku niż leki, a ona atakuje mnie średnio co miesiąc
|
#3269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- ![]() Cytat:
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córcia od nas sobie zażyczyła hula-hop oraz parasolke już trzecią bo ostatnio wyszłą raz z nowa parasolka i niewiem jak ona to zrobiła ale przewróciła sie na nia i połamała ( dobrze że jej sie nic nie stało). Na dzien dziecka kupilismy jej trampoline za 550 zł wiec nie szalejemy teraz na urodziny za bardzo, zreszta robimy jej imprezke to tez jest wydatek ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Moja naszczęście spała aż do 3 latek w dzien.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Umawiałam się ponad 2 tygodnie temu na USG prenatalne - prywatnie (4D z płytką) a wczoraj mi dzwonią, że jednak nie będzie teraz terminu, bo za mało chętnych... 

.
:confus ed:, jakaś siła sugestii wewnętrznie odwrotnej mi się włączyła czy co, dziwnie mi ztym, bo myślę o dzidzi jak o córeczce a wcześniej myślałam bezosobowo, i cieszę się że synuś, bo Miłosz będzie, moje ukochane i ulubione imię, a tu teraz takie myślenie mi się włączyło,
.