Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 14:23   #1351
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
wg mnie są fajne
ładnie pod szyją wyglądają, i nic z ramionek nie spada,
ładnie wykończone,
co prawda trochę się zmechaciły,
ale to od tego że bardzo często prane bo dużo je używam

głos
Dzieki za odpowiedź,chyba tez je małej zamówię,ale zastanawiam sie jaki rozmiarMusze chyba przejrzeć większe ubranka,które juz mam i zobaczyc czego mi brakuje

Iweczka,Izabela,Castia dziękujemy za głos na nas
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:23   #1352
diatoma
Zadomowienie

jej moje dziecko sie wkoncu budzi, bo matka już sie nudzi, takze najwyzsza pora spał całą przerwę między jedzonkiem. ale wybombał sporo wiec moze dlatego jeszcze sie nie dopomina jedzonka

zamówiłam najzwyklejsza wanienkę turystyczną, to może i na plaży się przydahttp://allegro.pl/wanienka-pompowana-turystyczna-brodzik-bestway-i1690828026.html.

mirabilka, tekst o synku zboczuszku mnie zabił
ja u swojego takiego stanu jeszcze nie zaobserwowałam

tak się zastanwiam czy za miesiąc moje dziecie będzie juz siezialo jakoś troche chociąż? będzie miał wtedy prawie 5 miesięcy???

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:57   #1353
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja kupuje na jesień i zimę ciuszki w rozmiarze 74 i mam nadzieje, ze mi posłużą, bo wczoraj tak na szybko założyłam malej rampersa 74 i wcale taki duży nie jest, no ale każda firma ma inne te rozmiarowki Mam taki klimat w ogóle, zer jak patrze an ubranko na sucho, to takie wielkie sie wydaje, a gdy założę na Nadie, to się okazuje, ze ja ja jakoś minimalizuje w wyobraźni
hehe też tak mam, ze jak wyciagam z szafy to twierdze: eee to za duże.
przykładam do Małej a to w sam raz!

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziękujemy kochane za gratulacje, dola każdej z osobna po kwiatuszku

iweczka ale masz radość w domu szkoda tylko że o 4
taaaa, super

padne za moment. Lenka była mega marudna to ją nakarmiłam, włozyłam do hustawki i zasnęła na całe 15 minut. i juz gada do rybek
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:00   #1354
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Ja też tylko ręce i dekolt mam opalony. Nogi raczej blade. Zastanawiałam się nad solarium ale karmie piersią i gdzies kiedys czytałam, ze nie wolno.
ja tez karmię piersią i sie b. zdziwiłam jak wczoraj przez przypadek przeczytałam ze wolno korzystac z solarium, poszperałam w necie i faktycznie nie ma zadnych przeciwwskazań do tego, wiec zaraz mykam na 5 min, na początek.
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:03   #1355
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ale mam dziś fajne dziecko

spało od 9 do 10
i od 11 do 15

w nagrodę mama kupila dresik

http://allegro.pl/dres-hello-kitty-h...690647374.html
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:19   #1356
diatoma
Zadomowienie

jestem w szoku, Tymo od 12 nie jadł!

Olusia słodziutki ten dresik, aż mam ochote kupicTymkowi cosik różowego, bo z tych śpiochów co miał to juz wyróśł

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:28   #1357
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem w szoku, Tymo od 12 nie jadł!
to czemu dziecko głodzisz??

moja zjadła o 15, ponosiłam, pobawiła sie pod karuzelką i w bujaczku i znowu przysypia

dziewczyny jak czyściłyście używane zabawki??
mamy używaną lalę z Lamaze i pająka, nie wiem jak to wyczyścić, zanim mała zacznie brać do buzi.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 15:39   #1358
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

tak się zastanwiam czy za miesiąc moje dziecie będzie juz siezialo jakoś troche chociąż? będzie miał wtedy prawie 5 miesięcy???
mnie sie wydaje ze jeszcze za malutki bedzie,chociaz wszystko zalezy od tego jak szybko zrobi sie sztywny w pleckach.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

spało od 9 do 10
i od 11 do 15

slodki

Cytat:
to czemu dziecko głodzisz??

moja zjadła o 15, ponosiłam, pobawiła sie pod karuzelką i w bujaczku i znowu przysypia

mamy używaną lalę z Lamaze i pająka, nie wiem jak to wyczyścić, zanim mała zacznie brać do buzi.
szczerze to zadnej zabawki jak do tej pory nie sterylizowalam ani nie pralam.oprocz gryzaka ktorego i tak narazie nie uzywa.zastanawiam sie czy to ma jakikolwiek sens jak za chwile i tak beda na podlodze sie tarzac
co do uzywanych to mysle ze przeplukac w wodzie cieplej i bedzie ok no bo co innego mozna zrobic

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:40   #1359
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

widzielismy sie ze znajomymi niedawno, bo zapraszali nas na wesele, no i pierwszy raz dziecko widzieli, i pytaja czy karmie piersia, ja odpowiedzialam ze nie i ze nie karmilam, a ten koleś do mnie aha nie karmiłaś bo pewnie nie chciało ci sie na diete przejsc tylko wolałaś normalnie wszytsko jesć! no zatkało mnie, ale nie lubie człowieka, szkoda mi jego narzeczonej, bo nie ma prawa sie odzywać , a on jest okropnym despotą. na szczescie to znajomi tż nie moi:P

co za cham

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Bozzziuuuuuu dziewczyny nie uwierzycie - mojemu Karolowi siusiak stał tak po męsku masakra - ale się dziwnie poczułam jak ściągnęłam pampka a tu siusiak na bacznośc i to wcale nie był po sikaniu ani przed
hehehe

iza mi się wydaje że ostatnio strasznie dużo się gada na temat wzmożonego lub osłabionego napięcia mięśniowego a jak my byłyśmy małe pewnie czegoś takiego nie było i nic nam nie ma, chociaż ja ostatnio też się zastanawiałam czy do fizjoterapeuty się nie przejść żeby małą pooglądał i jestem pewna że na 100% by coś znalazł

castia piszesz o swojej czy o mojej córce

olusia super

Cytat:

Olusia słodziutki ten dresik, aż mam ochote kupicTymkowi cosik różowego, bo z tych śpiochów co miał to juz wyróśł
sexowne różowe wdzianko a potem wrzuć zdjęcie na forum

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:58   #1360
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
traici też mam tak że jak widzę ubranko to myślę eee duze takie, będzie na jesień a jak założę to jest w sam raz
mam identycznie nawetostatnio pełno ciuchów powyciągałam pochowanych bo myślałam ze za duże a tu ubieram i nawet iektóre przyciasne miarki w oczach to ja nie mam

Cytat:
mówie o tej cenie bo tesciowa nie ma w naturze odrywania cen;p
?
moja to samo a jak coś kupią a nie ma metki to paragon daje (żeby niby reklamację przyjęli)

Cytat:
Dziewczyny

nie wiem co się ze mną dzieje,
moja babcia zdenerwowała mnie od rana co często robi,
ale jakoś zawsze mam to gdzieś
a dzisiaj się poryczałam

Jestem jakaś rozbita.
uszy do góry kochana

łączę się z tobą ja dziś od rana nabuzowana Oli maruda dopiero zasnął a tak to ryk... w nocy też się nie wyspałam... tż mnie wkurzył... masakra... też już dziś ryczałam

Cytat:
Eirene wspolczuje wstawania. a moze go gazy męczą? moze na noc do mleczka mu daj jakis Esputicon? tak sobie pomyslalam
wiesz co też tak dziś myśleliśmy już musze mu dziś podać espumisan na noc albo esputicon. zobaczymy... bo to nienormalne... chyba głodny nie jest skoro wytrzymuje do tej 4...

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W Kielcach dworzec PKS jest na górce i jak ktoś wyjeżdżał bądź przyjeżdżał to wiało, tam chyba cały czas wieje
hehe dobre tego nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
bylismy po to skierowanie ;p maly ma w niedziele 3 miesiace a warzyl dzisiaj 6915 zelazo odstawiam i pod koniec nastepnego tygodnia na badania. a byla znow ta gupia baba i powiedziala ze nie mam przesadzac z karmieniem jego a mowia ze na zadanie karmic a ta glupia mi tak jakby zabronila go wogole karmic : pala: a i wg niej maly ma duze ciemiaczka a ma wedlug normy ehhhh
ja nie wiem - pediatrzy są jacyś dziwni... jak tu trafić dobrze...?nie przesadzać z karmieniem... nie no - głodzić najleopiej dietkę mu zastosować

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
lepiej bym tego nie określiła Nadia tak robi pod koniec karmienia jak już się naje a jeszcze by cyca pomemłała, cholera mała ma wtedy taki zadziorny wzrok w stylu "a jeszcze sobie strzele parę razy"

eirene no wybacz mu, już przecież ustaliłyśmy że faceci rozumu nie mają i nie myślą o takich rzeczach Nadia też jakby mogła to gapiłaby się cały czas na tv

wybaczyłam... w końcu to TYLKO facet...

Cytat:

widzielismy sie ze znajomymi niedawno, bo zapraszali nas na wesele, no i pierwszy raz dziecko widzieli, i pytaja czy karmie piersia, ja odpowiedzialam ze nie i ze nie karmilam, a ten koleś do mnie aha nie karmiłaś bo pewnie nie chciało ci sie na diete przejsc tylko wolałaś normalnie wszytsko jesć! no zatkało mnie, ale nie lubie człowieka, szkoda mi jego narzeczonej, bo nie ma prawa sie odzywać , a on jest okropnym despotą. na szczescie to znajomi tż nie moi:P
głupek...
jezu jak mnie denerwują takie komentarze... ja tylko raz miałam zapytala mnie znajoma mamy czy karmię piersią mówię że dokarmiam bo mały się nie najada to powiedziała tylko eee to szkoda... i tyle. kogo to obchodzi...weź go olej jakiś kretyn...

Cytat:

Bozzziuuuuuu dziewczyny nie uwierzycie - mojemu Karolowi siusiak stał tak po męsku masakra - ale się dziwnie poczułam jak ściągnęłam pampka a tu siusiak na bacznośc i to wcale nie był po sikaniu ani przed
moja droga ja już kilka razy to zaobserowałam. mój tż się cieszy że u małego wszystko w porządku z tymi sprawami poważnie to nieraz przed kąpaniem jak go przebieram albo tam myję. czytałam kiedyś że niemowlaki odczuwają już jakąś tam przyjemność
ale dla mnie niezbyt do super widok śmiać mi się chce zawsze

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam na gg z koleżanka,
była podłamana bo musi chodzić z synek na reahebilitację (Franek urodził się 1 kwietnia)

Ona poszła z małym do fizjoterapeutki tak profilaktycznie, upewnić się, że wszystko jest ok, u nas w mieście ostatnio taka moda jest,

a ona jej powiedziała że mały ma wzmozone napięcie, i jest bardzo opóźniony ruchowy,
zamiast być na poziomie 3 miesięcznego dziecka to jest na poziomie 6 tygodniowego.

Tak się zastanawiam czy mama może cos takiego przeoczyć.
Koleżanka jedyne co zauwazyla to, ze ma swoja ulubioną stronę oraz że ma zaciśnięte piąstki.
ehh... kurde mój też tylko na lewo... najpierw lubił prawą stronę ortopeda zalecił kłaść na lewo i się przyzwyczaił... piąstki też zaciska ale już coraz mniej... no i tej główki nie chce podnosić... nie wiem... oczywiście naczytam się na necie i głupieję... a tu chyba dużo dzieci tak ma...

ale też co do tego że kiedyś tego nie było - no tak ale kiedyś się tyle leków nie brało w ciąży... duphaston, jakieś inne tego typu, no-spa nieszczęsna... faktycznie to ma jakiś wpływ...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:03   #1361
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego, corolady kliknięte komu jeszcze kliknąć ?

Cytat:

mam ciotke, ktora ma 2 sklepy z ubraniami i ma pojęcie w branży odzieżowej, i jak zoabczyla 3 pak z h&m za 39 to powiedziala ze w zyciu u takiego zwyklego nie firmowego s[rzedawcy nie kupiloby sie za tyle. bo tam 1 wyjdzie ok 30. pzoa tym powiedziala ze super gatuenk i nakoniec stweirdzila ze nie dziwi sie ze jezdzimy na zakupy dla małego do sieciówek bo jest nie dość że bardzo dobry gatunek to jeszcze sie bardzo opłąca a moja teesciowa to uwaza ze my to nie mamy z pieniedzmi co robic ze jezdzimy na zakupy do Łodzi. ale nic zlegow tym nie widizi jak kupia ostatnio spiochy z koszulka za 55 zł( i jeszcze nieszczególnie ładne, nawetnie mam ochoty tego zakłądać dziecku...). mówie o tej cenie bo tesciowa nie ma w naturze odrywania cen;p
ja ostatnio kupilam malemu body z dlugim na targu i zapłaciłam 18zł, to w coccodrillo na przecenie są w podobnej cenie, a gatunkowo 1000 razy lepsze

Cytat:
Dziewczyny

nie wiem co się ze mną dzieje,
moja babcia zdenerwowała mnie od rana co często robi,
ale jakoś zawsze mam to gdzieś
a dzisiaj się poryczałam
Kochana może jakoś hormony Ci buzują ja mam też tak czasem, że siedzę i wyję i nie wiadomo z jakiego powodu
Nie przejmuj się każdy może mieć gorszy dzień
Ładnie dziś Idalka spała

Cytat:
co go to k..wa obchodzi, co za cymbał jeden! nienawidzę takich ludzi

Cytat:
a to w sumie logiczne wytłumaczenie będę teraz mądrowac, że wiem

mojemu prawie zawsze stoi jak go przebieram i czasami mu go jeszcze tak stukam delikatnie, żeby zaczął sikać

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam na gg z koleżanka,
była podłamana bo musi chodzić z synek na reahebilitację (Franek urodził się 1 kwietnia)

Ona poszła z małym do fizjoterapeutki tak profilaktycznie, upewnić się, że wszystko jest ok, u nas w mieście ostatnio taka moda jest,

a ona jej powiedziała że mały ma wzmozone napięcie, i jest bardzo opóźniony ruchowy,
zamiast być na poziomie 3 miesięcznego dziecka to jest na poziomie 6 tygodniowego.

Tak się zastanawiam czy mama może cos takiego przeoczyć.
Koleżanka jedyne co zauwazyla to, ze ma swoja ulubioną stronę oraz że ma zaciśnięte piąstki.
biedna
ja nie wiem jak to rozpoznać

Cytat:
myślę że w co drugim polskim domu tak jest
zgadzam się

Cytat:
zamówiłam najzwyklejsza wanienkę turystyczną, to może i na plaży się przydahttp://allegro.pl/wanienka-pompowana-turystyczna-brodzik-bestway-i1690828026.html.
fajna ta wanienka, bo ja Ci tu kiedyś wklejałam turystyczną duuuuuużo droższą

Cytat:

spało od 9 do 10
i od 11 do 15

no to sie trzeba cieszyć, ja właśnie swojego uspilam
ładny dresik
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:17   #1362
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

mojemu prawie zawsze stoi jak go przebieram i czasami mu go jeszcze tak stukam delikatnie, żeby zaczął sikać

kobieto tak się zaczęłam śmiać że sobie dziecko obudziłam

Stary 2011-07-05, 16:26   #1363
agus87
Zakorzenienie

my po szczepieniu
w udko

mala wazy 5400g

teraz taka senna jest, ale pruka niemilosiernie, dostalismy espumisan i biogaie zeby kupki zaczela robic
i herbatke z plantexu przeciw wzdeciom i kolkom

moze sie cos ruszy
od soboty kupy nie bylo

olusia sliczny dresik, ja alej licytuje sweterek
ale ogolnie n all cienko ze sweterkami

ego_ego dobreee
Stary 2011-07-05, 16:27   #1364
Natka3008
Rozeznanie

Już nie wiem jak mam przekonać moją Anastazję do picia soczków. Pediatra nam zalecił ich wprowadzanie, a tu Sok jabłkowy ble, sok marchewkowy ble. Może muszę zmienić producenta, bo narazie miałam z hipp. Może gerber lub bobofrut ma lepsze smakowo. A tak wogóle to boję się, że ona nie może pić soku jabłkowego, bo popróbowała trochę na łyżeczce i wyszły jej na jednym policzku takie małe krosteczki A prawie wszystkie soczki są z dodatkiem jabłka. Co robić?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:30   #1365
traicionera
Zakorzenienie

ego, jakie metody, no nie mogę

agus-u mnie biogaia na kupę nic nie pomagała, plantex nawet nawet
chociaż nic się nie umywa do soczku
trzymam kciuki za kupek

byłyśmy na krótkich zakupkach, pani w sklepie żałowała, ze za jej czasów takie nosidełka i chusty nie były popularne i nie nosiła swoich dzieci. Sporo osób ze starszego pokolenia tak komentuje Jak dobrze, ze pogoda ładniejsza, mogłam Nadie w samym rampersie wziąć. Zaraz zmykamy na wystawę, gdzie będą prace mojej siostry, ciekawe, czy się Nadii spodobają

Natka- może spróbuj z innej firmy, ja daje właśnie Gerbera, Bobovitę. Rozcieńczałaś woda?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-05 o 16:31
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 16:42   #1366
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja nie myłam, ale teraz się zastanawiam, bo maly coraz częściej pcha wszystko do buzi a tam jest chyba napisane, że tylko szmatką mokrą można przecierać

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kobieto tak się zaczęłam śmiać że sobie dziecko obudziłam
przepraszam nie chciałam

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu
w udko

mala wazy 5400g

teraz taka senna jest, ale pruka niemilosiernie, dostalismy espumisan i biogaie zeby kupki zaczela robic
i herbatke z plantexu przeciw wzdeciom i kolkom

moze sie cos ruszy
od soboty kupy nie bylo

olusia sliczny dresik, ja alej licytuje sweterek
ale ogolnie n all cienko ze sweterkami

ego_ego dobreee
ladna waga,, a może spróbuj tą wodę koprową ja malemu daję i puszcza eleganckie bączki i kupę robi dwa razy dziennie
Stary 2011-07-05, 16:46   #1367
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja ostatnio czytałam, że czasami dziecko potrzebuję kilkudziesięciu prób, żeby przyzwyczaić się do nowego smaku

Jeszcze możesz spróbować bananowy soczek,
i warto rozcieńczyć
Stary 2011-07-05, 16:47   #1368
madzik2221
Zakorzenienie

dobrze ze piszecie o tych soczkach bo nie wiedzialam ze mozna wczesniej je podawac atak teraz poprobuje mlodemu dawac moze pozniej bedzie latwiej z przyswojeniem jedzonka.
piszecie tu o gerberach i bobowitach,chodzi wam o te w tych malutkich buteleczkach tak? tylko ze ja nie widzialam marchewkowych soczkow a chcialabym od tego zaczac zeby pozniej nie bylo problemu z przyswojeniem marchewki.

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:51   #1369
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Już nie wiem jak mam przekonać moją Anastazję do picia soczków. Pediatra nam zalecił ich wprowadzanie, a tu Sok jabłkowy ble, sok marchewkowy ble. Może muszę zmienić producenta, bo narazie miałam z hipp. Może gerber lub bobofrut ma lepsze smakowo. A tak wogóle to boję się, że ona nie może pić soku jabłkowego, bo popróbowała trochę na łyżeczce i wyszły jej na jednym policzku takie małe krosteczki A prawie wszystkie soczki są z dodatkiem jabłka. Co robić?

może faktycznie inna firma pomoże

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

przepraszam nie chciałam

ladna waga,, a może spróbuj tą wodę koprową ja malemu daję i puszcza eleganckie bączki i kupę robi dwa razy dziennie
zasnął śpi do teraz a karmić musze

a ta woda to w aptece?

Stary 2011-07-05, 16:52   #1370
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja będę dawać soczki po 4 miesiącu
Stary 2011-07-05, 16:53   #1371
agus87
Zakorzenienie

no zobaczymy, narazie mam dawac ta herbatke i kropelki
zobaczymy co bedzie dalej
Stary 2011-07-05, 16:55   #1372
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
dobrze ze piszecie o tych soczkach bo nie wiedzialam ze mozna wczesniej je podawac atak teraz poprobuje mlodemu dawac moze pozniej bedzie latwiej z przyswojeniem jedzonka.
piszecie tu o gerberach i bobowitach,chodzi wam o te w tych malutkich buteleczkach tak? tylko ze ja nie widzialam marchewkowych soczkow a chcialabym od tego zaczac zeby pozniej nie bylo problemu z przyswojeniem marchewki.
wiesz, co, moja pediatra powiedziała, ze generalnie powinno się podawać tak jak mówi Izabela po 4 miesiącu, ale jeśli są problemy z kupkami, jak w moim przypadku, to można wcześniej. Zawsze to zdrowsze niż czopek.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:06   #1373
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
może faktycznie inna firma pomoże

zasnął śpi do teraz a karmić musze

a ta woda to w aptece?
w aptece, u mnie kosztuje ok 15zł
Stary 2011-07-05, 17:09   #1374
ada32
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi

ach
kurcze dziewczyny dzis jak przebierałam małego zauważyłam smużki krwi w kupce a raczej na pieluszczce bo od jakiegoś czasu mały robi wręcz wodnisto śluzowe kupki... lekarz owszem patrzył ale nic z tym nie robił tłumacząc ze za mały na alergie i ze na piersi to raczej nie możliwe... jutro idę do pediatry innego bo dziś już nie zdążyłam i tym razem trochę przycisnę bo to już chyba coś złego się dzieje w jelitkach a on już takie rzadkie kupki ma od miesiąca

boże co ja mam odstawić z jedzenia bo już taka chuda jestem jak z przed ciąży... raczej jem wszystko oprócz pokarmów wzdymających typu kapusta no może troszkę czy strączkowe...

czy któraś takie coś już przechodziła

a co do siusiaczka (fistaszka) to mojemu tez staje jak go przebieram czasami
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:11   #1375
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Anika kończy dziś 3 miesiące

Niutka, to Frania dłuuuga, moja ma tylko 60cm a waży 5700, czyli ledwie kilo mniej

Izabela, jesteś najlepszą mamą dla Idalki, co ma moja powiedzieć jak brat pozwala jej tylko leżeć w łóżeczku

Izunia, gratuluję rocznicy

Tra, ja bym wybrała zaufaną opiekunkę, ale tylko naprawdę pewną, i z monitoringiem.

Olusia, my też moczymy uszka Przy synku teściowa schizowała bo mąż jako niemowlę miał problemy z uszami ale Aleks nigdy, i mam nadzieję że mała też.

Gosiawolna,

Wanilia, gratuluję 4 miesięcy My kończymy 3 i bardzo się cieszę, mam nadzieję na koniec problemów z brzuszkiem.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:24   #1376
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze piszecie o tych soczkach bo nie wiedzialam ze mozna wczesniej je podawac
jest pelno kolorow tych fotelikow fajny jest turkusowy
Cytat:
sliczny dresik tez mamy jeden z hello kitty kilka sukienek i ciuszkow;p
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Mnie z samego rana fryzjer dopadł Zrobiłam sobie grzywę. Potem zakupy w CH i na rynku. Sister u mnie siedzi od rana, właśnie wcina arbuza. Pewnie zaraz mama przyjdzie na kawe.

Kupiłam dziś małej komplet t-shirt + spodenki, bluzkę, 2 spódniczki i 4 pary skarpetek. Ubranka na teraz czyli 74.
.
Moja jeszcze ma 56 na wykonczeniu heheh bo ona krotka;p

My bylismy kupic pojemniczki do zamrazania jedzonka i smycz dla malej na przyszlosc;p I pojechalismy zjesc do Harvester, ale mala srednio sie czula po tej szczepionce krzykacz jeden. Dalismy jej calpol a teraz wali klocka hehe

ego egoniezle praktyki masz:P

A to moja Misia po szczepieniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03266.jpg (19,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03267.jpg (18,6 KB, 39 załadowań)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:31   #1377
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp ma soczki z samej marchewki, a przynajmniej miał 2 lata temu kiedy rozszerzaliśmy dietę starszaka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:32   #1378
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
gratulacje!!!!
Stary 2011-07-05, 17:45   #1379
Natka3008
Rozeznanie

A jak rozcieńczacie tzn. ile soku ile wody

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Brawo brawo

Tajka co za pięknisia

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:55   #1380
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ach
kurcze dziewczyny dzis jak przebierałam małego zauważyłam smużki krwi w kupce a raczej na pieluszczce bo od jakiegoś czasu mały robi wręcz wodnisto śluzowe kupki... lekarz owszem patrzył ale nic z tym nie robił tłumacząc ze za mały na alergie i ze na piersi to raczej nie możliwe... jutro idę do pediatry innego bo dziś już nie zdążyłam i tym razem trochę przycisnę bo to już chyba coś złego się dzieje w jelitkach a on już takie rzadkie kupki ma od miesiąca
no nie powinno być w kupce krwi i to wcale nie jest normalne, co za lekarz
zobacz tu
http://www.e-diagnoza.pl/opis-objawu...olec-u-dzieci/

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-07-05 o 17:59
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości