Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 12:17   #1321
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
My z tż 8 lipca mamy 5 rocznicę ślubu a znamy się w sumie 9lat.
Muszę znaleźć dla niego jakiś prezent.
Ja na pierwszą rocznice dostałam złoto, na drugą samochód, 3 i 4 kocham Cię, a teraz prezentem podobno był wyjazd nad morze, ale pomiaucze mu troche to morze się bardziej postara
A zresztą nie kupuje mu nic! Dwa tygodnie temu dołożyłam mu 3 tysiaki do samochodu. Powiem niech nie oddaje i już
wow powazna rocznica i niezle prezenty sobie robicie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
nasze chrzciny
młoda oczy zapłakane
juz po jablkach, a nie widac zeby plakala ladnie wygladacie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:24   #1322
diatoma
Zadomowienie

Castia , te 74 sa za duze ,na uparetego krok wisi i odstaje. a z tym pajacem nie pomyslalam. dobry pomysl dzieki
traicionera, co 2 glowy to nie jedna

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:31   #1323
aja1
Zakorzenienie

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

dlaczego?
W Kielcach dworzec PKS jest na górce i jak ktoś wyjeżdżał bądź przyjeżdżał to wiało, tam chyba cały czas wieje

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a to moje kochane malenstwo ale nie takie cudne te zdjecia jak Wasze wczoraj.
słodki z tą rączką przy buzi

Cytat:
a i zapomnialam napisac ze nadal walczymy z ciemieniucha
a próbowałaś smarować zwykłą oliwka??

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochane odpowiecie mi na pytanie... prosze nie wiem gdzie pisałyście na ten temat ... nie mogę znaleźć ...co to ten skok 12 tygodnia.. czym się charakteryzuje pytałam wcześniej ale chyba nikt nie zauwazył...
pod listą mamusiek jest link do opisu skoków

Jok3r Mateo słodki
Wanilka buziaki dla Natusi

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:31   #1324
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które rozszerzaja diete, jaki podac sok jabłkowy, zrobiony samemu czy z konkretnej firmy? b o wczoraj mi polozna poradzila ze zanim zaczne wprowadzacpokramy stałe, to moge juz teraz soczki mu podawac po trochu zeby poznal inny smak no i moze wreszcie cos pic!
To ja nie wiedziałam, że najpierw soki, od razu słoiczek podałam.... No nic...przeżył
A mój mały też kocha lampeczki wszelkiego rodzaju. I to od początku prawie. Do tej w sypialni zawsze gadał i się uśmiechałTeraz już tylko na nią patrzy i czasami się uśmiechnie jakby wiedział, że nie pogadają, ale miał do niej sentyment
Dzisiaj dzień śpiocha u nas. Na szczęście kupsko poszło, po śliwce czy nie, ale było
Jeszcze mnie mąż wysłał na budowę, bo sam jest w terenie i myślałam, że mnie będą holować zaraz. Takie błoto, że to na rajdach wysiada. Samochód ma teraz barwy maskujące
Co do ubranek to na jesień kupiłam trochę w rozm.74, ale coś czuję, że niedługo je będziemy wkładać, bo 68 są w sam raz teraz. No chyba, że teraz wolniej będzie rósł mały. Ostatnio coś mu kiepsko przybieranie na wadze idzie. Zobaczymy co jutro lekarz powie na szczepieniu.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:34   #1325
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
zamowilam w sobote dostalam we wtorek filmiki na youtube wpisalam chusta tkana kieszonka bo tego sie uczylam jak co to wieczorkiem ci poszukam
dzięki w takim razie może jutro do mnie dojdzie chusta
a filmików sobie poszukam na youtube

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja kupuje na jesień i zimę ciuszki w rozmiarze 74 i mam nadzieje, ze mi posłużą, bo wczoraj tak na szybko założyłam malej rampersa 74 i wcale taki duży nie jest, no ale każda firma ma inne te rozmiarowki Mam taki klimat w ogóle, zer jak patrze an ubranko na sucho, to takie wielkie sie wydaje, a gdy założę na Nadie, to się okazuje, ze ja ja jakoś minimalizuje w wyobraźni
O ja mam to samo kupiłam niedawno 2 bodziaki, niby 68 a takie duże się wydawały. Mąż w niedziele chciał jeden małemu założyć, a ja się śmiałam z niego, że się przecież dziecko w tymi utopi. No i co? Okazało się, że w sam raz jest Dlatego muszę trochę większych ubranek kupić, bo mam niby sporo takich, które dostałam od kogoś, ale mały nawet pewnie nie założy, bo za małe

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny

nie wiem co się ze mną dzieje,
moja babcia zdenerwowała mnie od rana co często robi,
ale jakoś zawsze mam to gdzieś
a dzisiaj się poryczałam

Jestem jakaś rozbita.

Mała wczoraj zasnęła o 20, wcześniej wypiła 100ml.
I dzisiaj obudziła się o 6:05,
i nie płakał za jedzeniem tylko sobie leżała w łóżeczku i gadała i śmiała się
ale wiadomo wstałam i poszłam zrobić jej mleko.
Iza, tak jak ktoś już wspomniał może musisz trochę odpocząć? Sama piszesz, że jesteś rozbita, więc chyba Ci potrzebna jakaś odskocznia. Wspominałaś, że jeździsz na zakupy bez małej, a może gdzieś do restauracji z mężem, do kina, albo z jakąś koleżanką gdzieś wyskoczyć?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:37
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:39   #1326
gosiawolna
Rozeznanie

bylismy po to skierowanie ;p maly ma w niedziele 3 miesiace a warzyl dzisiaj 6915 zelazo odstawiam i pod koniec nastepnego tygodnia na badania. a byla znow ta gupia baba i powiedziala ze nie mam przesadzac z karmieniem jego a mowia ze na zadanie karmic a ta glupia mi tak jakby zabronila go wogole karmic : pala: a i wg niej maly ma duze ciemiaczka a ma wedlug normy ehhhh
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:43   #1327
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny
już wam nie będe marudzić, obiecuję
nie lubie maruderstwa a takie sceny odstawiam

Co do ubranek to faktycznie 68 i 78 bedą najlepsze, bo teraz dzieci wolnje rosną,
moja niedługo się przerzucić na 68

Cytat:
mnie z jednej strony wkurza ta pogoda, bo siedzimy w domu wiekszosc dnia,a le z drugiej strony wykorzystuje ubranka na 68 ktore sa na dlugi rekaw albo zwyczaajnie z grubszego materialukurcze mam strasznie duzo bodziakow na ramiączka z rozmiary 74 i zastanawiam sie czy zdąrzę je założyć do końca wakacji
od czwartku mają być upały

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A my robimy w koncu 23 chrzciny
my tez 23

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
jeszcze wróce do fotelików, ten chicco zenith ( teraz nadal jest w sprzedaży ulepszony) się reguluje w ten sposób jak spacerówka kubełkowa, podnosi się cały tak jakby do góry o 2 poziomy i dziecko lezy ale z nózkami jak w kubełkowym, uważam, że to świetne rozwiązanie, bo naprawde mozna cały dzien podróżowac i dziecko spi, głowa mu nie lata itd... natomiast w tych fotelikach, gdzie sie reguluje tylko samo oparcie, to dziecku zawsze głowa lata na boki lub do przodu, i jest duże obciążenie dla kręgosłupa, ( wiem, bo mam tez takie dwa ) bo mimo wszystko cały czas jest pion, bo nogi sa w dole. Dlatego tego zenitha polecam bardzo lub foteliki które sie reguluja w ten sam sposób. Zdecydowanie lepiej kupic taki 9-18 kg a potem nastepny, moim zdaniem te 9-36 dla młodszych dzieci nadają sie tylko na krótkie podróże typu wyskoczymy na godzinkę, bo one sa inaczej regulowane, odchyla sie tylko samo oparcie, a całe ciałko dziecka sie nie przechyla. Najlepiej zobaczyć o co chodzi w sklepie, bo mi tutaj trudno precyzyjnie opisac .
dobrze że piszesz o tym foteliku
a można go w każdym samochodzie zamontować?

własnie przeczytałam, że on jest od 0-18 kg
i mozna go montowac przede i tyłem to kierunku jazdy

a czy to lepsze niż taki od 9kg?

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
My jeszcze nie chrzciliśmy i nie wiem kiedy będziemy. Nie spieszy się nam. Trochę ze względy na finanse. Chwilowo nie mamy za bardzo pieniędzy, a wiadomo, że na chrzest są potrzebne. Ja bym najchętniej zrobiła to tak, że tylko Mateusz, my i rodzice chrzestni (nawiasem mówiąc nie wiemy jeszcze kogo poprosimy). Ale dziadkowie by się obrazili, więc ich trzeba będzie zaprosić i bracia męża z rodzinami. I w ten sposób robi nie niezły tłum. A ja strasznie nie lubię takich imprez. W mieszkaniu nie zrobię imprezki na tyle osób, więc pozostaje obiad w lokalu. Ja w ogóle nie rozumiem idei robienia imprezy z okazji chrztu (podobne odczucia mam z okazji komunii, chociaż tu już bardziej, bo dziecko może chcieć świętować).

to masz tak samo jak ja,
bardzo nie lubię takich imprez,
i już mam nerwa jak pomyślę, że 23 mamy chrzciny

najchętniej bym tylko chrzestnych tylko zabrała na kawę,
no ale ... czasami trzeba się dostosować do otoczenia

Jok3r cudny maluszek

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:03
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 12:47   #1328
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Castia , te 74 sa za duze ,na uparetego krok wisi i odstaje. a z tym pajacem nie pomyslalam. dobry pomysl dzieki
traicionera, co 2 glowy to nie jedna

Cytat:
dziękujemy

W Kielcach dworzec PKS jest na górce i jak ktoś wyjeżdżał bądź przyjeżdżał to wiało, tam chyba cały czas wieje

słodki z tą rączką przy buzi

a próbowałaś smarować zwykłą oliwka??

pod listą mamusiek jest link do opisu skoków

Jok3r Mateo słodki
Wanilka buziaki dla Natusi
w życiu bym nie wpadła, ze to od tego

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
dzięki w takim razie może jutro do mnie dojdzie chusta
a filmików sobie poszukam na youtube

O ja mam to samo kupiłam niedawno 2 bodziaki, niby 68 a takie duże się wydawały. Mąż w niedziele chciał jeden małemu założyć, a ja się śmiałam z niego, że się przecież dziecko w tymi utopi. No i co? Okazało się, że w sam raz jest Dlatego muszę trochę większych ubranek kupić, bo mam niby sporo takich, które dostałam od kogoś, ale mały nawet pewnie nie założy, bo za małe

Iza, tak jak ktoś już wspomniał może musisz trochę odpocząć? Sama piszesz, że jesteś rozbita, więc chyba Ci potrzebna jakaś odskocznia. Wspominałaś, że jeździsz na zakupy bez małej, a może gdzieś do restauracji z mężem, do kina, albo z jakąś koleżanką gdzieś wyskoczyć?
no właśnie ciężko utrafić z tymi ciuszkami, a z tych najmniejszych to wielu ani razu nie założyłam malej Szczególnie nie lubię bodizakow zapinanych kolo szyjki, bo Nadia ma główkę spora i nie przechodzi

Cytat:
bylismy po to skierowanie ;p maly ma w niedziele 3 miesiace a warzyl dzisiaj 6915 zelazo odstawiam i pod koniec nastepnego tygodnia na badania. a byla znow ta gupia baba i powiedziala ze nie mam przesadzac z karmieniem jego a mowia ze na zadanie karmic a ta glupia mi tak jakby zabronila go wogole karmic : pala: a i wg niej maly ma duze ciemiaczka a ma wedlug normy ehhhh
Jakie ma wymiary ciemiączka? Sa gdzieś normy podane?
Bardzo ładną waga I nie sadze, żeby trzeba było karmienie ograniczać, bez przesady.

Iizabelaa- komuś się trzeba wygadać
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:53   #1329
wanilia83
Zadomowienie

dziękujemy kochane za gratulacje, dola każdej z osobna po kwiatuszku

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

mój skarbek ucina sobie teraz drzemkę ale ogólnie to też jakiś wrażliwy na tą nudną pogodę jest..marudzi i cały czas bawi się cycem... mam wrażenie nawet że nie jest głodny tylko łapie sutka sciśnie i strzeli nim jak z gumki... i tak w kółko

dziewczyny a o co chodzi z tym skokiem 12 tygodnia ... za tydzień i dwa dni właśnie skończymy 12 tydzień i na co mam sie przygotować???

lepiej bym tego nie określiła Nadia tak robi pod koniec karmienia jak już się naje a jeszcze by cyca pomemłała, cholera mała ma wtedy taki zadziorny wzrok w stylu "a jeszcze sobie strzele parę razy"

ja skoku w 12 tyg nie zauważyłam ale za to to co się dzieje teraz to przechodzi ludzkie pojęcie, trzeba by ją do księgi ginesa zapisać jako najmarudniejsze dziecko na świecie

eirene no wybacz mu, już przecież ustaliłyśmy że faceci rozumu nie mają i nie myślą o takich rzeczach Nadia też jakby mogła to gapiłaby się cały czas na tv

iweczka ale masz radość w domu szkoda tylko że o 4

prunelle
super Krzysio przespał kawał czasu

joker Mateo cudny jest

agaaga super że Filpiek tak chętnie zajada nowe dania

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Co za pogoda, miałam iść po te przecenione chusteczki babydream, ale poczeka, aż skończy padać
wiedziałam że zapomniałam czegoś zrobić i właśnie mi przypomniałaś czego buuu zapomniałam o tym kodzie zupełnie

co do ubranek to w 68 Nadia wygląda jak w ciuchach po starszej siostrze a 62 robią się powoli za małe

iza a marudź ile wlezie po to tu jesteśmy żeby cie pocieszyć

gosiawolna
dobrze taicionera stwierdziła, głupia baba i tyle, jak można dziecku jedzenie ograniczać

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:54   #1330
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja mam masażer i tam rozbijam swój feeet ale co z tego jak po 30 minutowym seansie cisnę po czekolade
ja nie mam masazera a i tak ciagle miele w buzi cos slodkiego
dziwne ze mlody nie ma zatwardzen

ide obiad jakis robic bo zaraz czasu nie bede miala jak sie mlody obudzi

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:55   #1331
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziękujemy kochane za gratulacje, dola każdej z osobna po kwiatuszku

lepiej bym tego nie określiła Nadia tak robi pod koniec karmienia jak już się naje a jeszcze by cyca pomemłała, cholera mała ma wtedy taki zadziorny wzrok w stylu "a jeszcze sobie strzele parę razy"

ja skoku w 12 tyg nie zauważyłam ale za to to co się dzieje teraz to przechodzi ludzkie pojęcie, trzeba by ją do księgi ginesa zapisać jako najmarudniejsze dziecko na świecie

eirene no wybacz mu, już przecież ustaliłyśmy że faceci rozumu nie mają i nie myślą o takich rzeczach Nadia też jakby mogła to gapiłaby się cały czas na tv

iweczka ale masz radość w domu szkoda tylko że o 4

prunelle
super Krzysio przespał kawał czasu

joker Mateo cudny jest

agaaga super że Filpiek tak chętnie zajada nowe dania

wiedziałam że zapomniałam czegoś zrobić i właśnie mi przypomniałaś czego buuu zapomniałam o tym kodzie zupełnie

co do ubranek to w 68 Nadia wygląda jak w ciuchach po starszej siostrze a 62 robią się powoli za małe

iza a marudź ile wlezie po to tu jesteśmy żeby cie pocieszyć

gosiawolna
dobrze taicionera stwierdziła, głupia baba i tyle, jak można dziecku jedzenie ograniczać
Nie przejmuj się, ja tez właśnie weszłam na stronę i się kapnęłam, ze kod był wczoraj a nie dzisiaj
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-05, 13:00   #1332
tajka88
Zakorzenienie

My juz po szczepionce... Lena byla z tatusiem
Mala nie ma goraczki i sobie smacznie spi. Ostatnio poszczepionce pol dnia przespala.

Prawie wszystko juz spakowane, jak ja nie lubie sie przeprowadzac, jeszcze tak daleko... dobrze,ze TZ pakuje z 85% domu;p

Co do chrzcin to na razie nie planujemy, ale pewnie kiedys ochrzcze, bo mama chce;p.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:02   #1333
diatoma
Zadomowienie

Oj IZabella głowa do góry, co nas nie zabije to nas wzmocni, jesteśmy z Tobą

gosiawolna, rzeczywicie beznadziejna pediatra. moja mnie uspokajala jak ja narzekałam ze mały za dużo waży. powiedziala ze wszystko jest dobrze i sie samo wyreguluje i tak sie stalo! no jeszcze by brakowalo zeby lekarz dobijal, skad tacy ludzie sie biorą!

ja dziś na łatwiznę idę z obiadem, beda ziemniaczki i jajo sadzone chyba wieki tego nie jadłam a uwielbiam. kurde Tymo spi juz 2 godziny
a teraz byla kawka a ze nic do kawki nie bylo, bo jest zakaz slodyczy w domu to znalazlam wafle i z dżemem truskawkowym wtrąbiłam...mniam

widzielismy sie ze znajomymi niedawno, bo zapraszali nas na wesele, no i pierwszy raz dziecko widzieli, i pytaja czy karmie piersia, ja odpowiedzialam ze nie i ze nie karmilam, a ten koleś do mnie aha nie karmiłaś bo pewnie nie chciało ci sie na diete przejsc tylko wolałaś normalnie wszytsko jesć! no zatkało mnie, ale nie lubie człowieka, szkoda mi jego narzeczonej, bo nie ma prawa sie odzywać , a on jest okropnym despotą. na szczescie to znajomi tż nie moi:P

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:04
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:03   #1334
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
ja nie mam masazera a i tak ciagle miele w buzi cos slodkiego
dziwne ze mlody nie ma zatwardzen

pytalas sie o fotelik jak wyglada itp.
Porzadnie zrobiony i ma kilka pozycji od siedzace do prawieze lezacej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3010450.jpg (150,1 KB, 12 załadowań)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:11   #1335
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

a to w sumie logiczne wytłumaczenie będę teraz mądrowac, że wiem

Bozzziuuuuuu dziewczyny nie uwierzycie - mojemu Karolowi siusiak stał tak po męsku masakra - ale się dziwnie poczułam jak ściągnęłam pampka a tu siusiak na bacznośc i to wcale nie był po sikaniu ani przed

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:11   #1336
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Oj IZabella głowa do góry, co nas nie zabije to nas wzmocni, jesteśmy z Tobą

gosiawolna, rzeczywicie beznadziejna pediatra. moja mnie uspokajala jak ja narzekałam ze mały za dużo waży. powiedziala ze wszystko jest dobrze i sie samo wyreguluje i tak sie stalo! no jeszcze by brakowalo zeby lekarz dobijal, skad tacy ludzie sie biorą!

ja dziś na łatwiznę idę z obiadem, beda ziemniaczki i jajo sadzone chyba wieki tego nie jadłam a uwielbiam. kurde Tymo spi juz 2 godziny
a teraz byla kawka a ze nic do kawki nie bylo, bo jest zakaz slodyczy w domu to znalazlam wafle i z dżemem truskawkowym wtrąbiłam...mniam

widzielismy sie ze znajomymi niedawno, bo zapraszali nas na wesele, no i pierwszy raz dziecko widzieli, i pytaja czy karmie piersia, ja odpowiedzialam ze nie i ze nie karmilam, a ten koleś do mnie aha nie karmiłaś bo pewnie nie chciało ci sie na diete przejsc tylko wolałaś normalnie wszytsko jesć! no zatkało mnie, ale nie lubie człowieka, szkoda mi jego narzeczonej, bo nie ma prawa sie odzywać , a on jest okropnym despotą. na szczescie to znajomi tż nie moi:P
jaki koleś, o rany

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
My juz po szczepionce... Lena byla z tatusiem
Mala nie ma goraczki i sobie smacznie spi. Ostatnio poszczepionce pol dnia przespala.

Prawie wszystko juz spakowane, jak ja nie lubie sie przeprowadzac, jeszcze tak daleko... dobrze,ze TZ pakuje z 85% domu;p

Co do chrzcin to na razie nie planujemy, ale pewnie kiedys ochrzcze, bo mama chce;p.
to fajnie, ze dobrze zareagowała na szczepionkę

mirabilka- to musiało być dziwne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:12
Stary 2011-07-05, 13:13   #1337
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś na łatwiznę idę z obiadem, beda ziemniaczki i jajo sadzone chyba wieki tego nie jadłam a uwielbiam.
U mnie dziś też jajo

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:17   #1338
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Bozzziuuuuuu dziewczyny nie uwierzycie - mojemu Karolowi siusiak stał tak po męsku masakra - ale się dziwnie poczułam jak ściągnęłam pampka a tu siusiak na bacznośc i to wcale nie był po sikaniu ani przed
o masz

moja spi w bujaczku od 11 przebudzila sie 2 razy, ale dalam smoka, pobujalam i dalej spi. ale blooooga ciszaaaaa

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-07-05 o 13:19
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:23   #1339
iizabelaa
Zakorzenienie

Wczoraj rozmawiałam na gg z koleżanka,
była podłamana bo musi chodzić z synek na reahebilitację (Franek urodził się 1 kwietnia)

Ona poszła z małym do fizjoterapeutki tak profilaktycznie, upewnić się, że wszystko jest ok, u nas w mieście ostatnio taka moda jest,

a ona jej powiedziała że mały ma wzmozone napięcie, i jest bardzo opóźniony ruchowy,
zamiast być na poziomie 3 miesięcznego dziecka to jest na poziomie 6 tygodniowego.

Tak się zastanawiam czy mama może cos takiego przeoczyć.
Koleżanka jedyne co zauwazyla to, ze ma swoja ulubioną stronę oraz że ma zaciśnięte piąstki.
Stary 2011-07-05, 13:25   #1340
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

co za baran.a to ode mnie dla niego

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
pytalas sie o fotelik jak wyglada itp.
Porzadnie zrobiony i ma kilka pozycji od siedzace do prawieze lezacej
o dziekuje bardzo wyglada fajnie a byly jakies kolory chlopiece ??

Cytat:
a to w sumie logiczne wytłumaczenie będę teraz mądrowac, że wiem

yyyyyyyyyy to tyle co mi przychodzi do glowy

22/23.05.2010
Stary 2011-07-05, 13:26   #1341
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś też tak często ma. Zwłaszcza jak się przeciąga

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:33   #1342
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Leoś też tak często ma. Zwłaszcza jak się przeciąga
oo to mnie uspokoiłaś - myślałam, że mój to mały zboczuch

Stary 2011-07-05, 13:33   #1343
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka jedyne co zauwazyla to, ze ma swoja ulubioną stronę oraz że ma zaciśnięte piąstki.
to chyba wiekszosc dzieci tak ma...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:39   #1344
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaki duży chłopak bardzo ładnie waży
a co to znaczy nie przesadzać z karmieniem przecież nie wciskasz mu na siłę, tylko karmisz jak głodny

Cytat:
to masz tak samo jak ja,
bardzo nie lubię takich imprez,
i już mam nerwa jak pomyślę, że 23 mamy chrzciny

najchętniej bym tylko chrzestnych tylko zabrała na kawę,
no ale ... czasami trzeba się dostosować do otoczenia
ja też niecierpie takich imprez i najchętniej to bym nic nie organizowała, nawet moi rodzice mi tak radzą, ale tż się upiera no i mamusia jego oczywiście

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
jenyyy a ja nie wiem co na obiad

Cytat:
Oj IZabella
matko, co za człowiek a co go to w ogóle obchodzi

Cytat:
ups, nam się to jeszcze nie zdażyło i wcale nie chcę tego widzieć

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam na gg z koleżanka,
była podłamana bo musi chodzić z synek na reahebilitację (Franek urodził się 1 kwietnia)

Ona poszła z małym do fizjoterapeutki tak profilaktycznie, upewnić się, że wszystko jest ok, u nas w mieście ostatnio taka moda jest,

a ona jej powiedziała że mały ma wzmozone napięcie, i jest bardzo opóźniony ruchowy,
zamiast być na poziomie 3 miesięcznego dziecka to jest na poziomie 6 tygodniowego.

Tak się zastanawiam czy mama może cos takiego przeoczyć.
hmm ciekawe, a ta fizjoterapeutka powiedziała jej co jest nie tak? tzn. po czym poznać, że jest opóźniony ruchowo?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:45   #1345
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ciekawe, a ta fizjoterapeutka powiedziała jej co jest nie tak? tzn. po czym poznać, że jest opóźniony ruchowo?

my tylko krótko wczoraj klikałysmy na gg, dodatkowo ona była zdenerwowana bardzo,
więc za dużo się nie dowiedziałam
Stary 2011-07-05, 13:47   #1346
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
jenyyy a ja nie wiem co na obiad
ja robie rosolek bo szybko sie go robi a jutro zrobie pomidorowke z tego i jakies drugie danie,np kurczak z zupki i ziemniaczki z surowka

22/23.05.2010
Stary 2011-07-05, 13:59   #1347
Mirabilka
Zakorzenienie

u nas też zawsze z rosołu na drugi dzień pomidorówka

Stary 2011-07-05, 14:10   #1348
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
no szybko i tanio poaz tym bardzo lubie

22/23.05.2010
Stary 2011-07-05, 14:16   #1349
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cześć wszystkim!
Mnie z samego rana fryzjer dopadł Zrobiłam sobie grzywę. Potem zakupy w CH i na rynku. Sister u mnie siedzi od rana, właśnie wcina arbuza. Pewnie zaraz mama przyjdzie na kawe.

Kupiłam dziś małej komplet t-shirt + spodenki, bluzkę, 2 spódniczki i 4 pary skarpetek. Ubranka na teraz czyli 74.

Mała już 2 godziny śpi, a ze spaceru nici, bo zaraz będzie padać

Na obiad miałam kurczaka z ryżem i sosem słodko-kwaśnym.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:17   #1350
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę że w co drugim polskim domu tak jest

moja mała dzisiaj ma dziwny dzień co wstanie to marudzi, nakarmię,przebiorę i marudzi a nic się nie chce pobawić, w końcu włożyłam do wózka a ona się przytula do spania
i już dwa razy tak
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości