|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
chyba tym rumiankiem bede dopajac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak sie zastanawialam wlasnie czy dolaczysz do nas czy nie ![]() a ja jestem po teningu personalnym padam na twarz
|
||||
|
|
|
#4682 |
|
Moderatoreska
|
U Oli podejrzewają zbyt szybkie zrastanie się czaszki, będzie miała tomografię i jesli to się potwierdzi odpukać, będzie operacja. Lekarzowi nie podobała się główka, tz jej kształt i dlatego zleca tomografię, będą ja usypiać, no i ma to co Piotruś, ten tydzień wszystko powinien rozstrzygnąć.
co jeszcze ich spotka to ja nie wiem co chwila coś innego, mam nadzieję,że na tym się zakończy. |
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() u mnie chyba skok... mały nie był jeszcze tak niezdecydowany jak w przeciągu ostatnich dni.. sam nie wie czego chce... jeść, spać, bawić się, płakać, na rekach, nie na rekach.... chciałam powiedzieć, że jeżeli wasze dzieci nie cha w danym momencie smoka to nie należy im go wciskać na silę mając nadzieje, że jednak się zdecyduje...bo zrobią tak jak moje dziecię i was spektakularnie obrzygają....jaka głupia matka ze mnie ![]() po czym mój synek zasnął w 3 sekundy, a przed spektaklem walczyłam już godzinę żeby zasnął bo chciałam zjeść śniadanie (godz. 14.30) ![]() Eweska brak mi słów, żebym mogła opisać to jak i cholernie przykro z powodu dzieciaczków...współczuje ogromnie....serce się kraja, ze takie maleństwa już tak cierpią...pozostaje tylko mieć nadzieje i wierzyć, że szybciutko wyzdrowieją i ten koszmar się skończy! łzy same się cisną... druzo siły dla was
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mam czasu nawet do was zajrzeć i piszę z doskoku Ewesko, tak bardzo mi przykro i nie wyobrażam sobie co siostra i cała rodzina muszą przechodzić. Przesyłam tylko wirtualne uściski i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Anula, jeśli Cię to pocieszy to u mnie pobudki są co 2 godziny, czasami częściej Jak czytam o ładnie śpiących dzieciach to też się dołuję ale od razu stawiam się do pionu jak pomyślę, co przechodzi Princi i Eweska.Andziot, niezły ten wynalazek Grazin, ja odkładam zawsze Tymcia bo śpię na nierozłożonym łóżku, mam niewygodne to łóżko do spania z dzieckiem i generalnie boję się, że śpiąc razem uderzę go ręką czy nogą Spałam z nim tylko raz W ogóle to witam nowe dziewczyny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-03 o 15:13 |
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
ewesko ,princi
u mnie wczoraj byli goscie-nie lubie ich- z 1,5 rocznym synkiem ,ten mały jak to dziecko krzykliwy i rozbrykany,a moj raczej chowany w spokoju......w nocy miałam masakre spac nie chciał spac poszedł o 22 a pobudki o 24,3,5,7 i od9 nie spi wcale...... teraz padł u mnie na raczkach ![]() pogoda do du.y,ze spaceru nici grazin twoja wizja antykoncepcji mnie rozwalila ![]() ja jeszcze nie myslałam o bara bara,a maz owszem chyba sie skuszeedzik i gabulka na matach fp
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziennie po 3h będziesz w siebie to wklepywać/wmasowywać czy co tam jeszcze ![]()
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zwykle zalapalam sie w procent osob, na ktore to nie dziala.
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
acha i chciałam jeszcze powiedziec, że chińskie banki są super!
masowałam sie juz RAZ!(trochę tz pomagał ) i nawet jesli nie było poprawy(jeżeli możemy mówic o jakichkowiek efektach po 1 razie) to czułam sie po masażu atrakcyjniej ![]() a dzisiaj jeszcze strzele sobie masezke na włosy z żółtek i olejku rycynowego co by były lśniące i zdrowe! o ile moje dziecię na to pozwoli, bo od dwóch dnie się zbieram i ciągle coś mi przeszkadza
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-07-03 o 15:53 |
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś to serum rozgrzewające ale to był koszmar, myślałam że się wścieknę bo tak piekło
Zdecydowanie wolę to zielone chłodzące, jest super i na pewno zakupię ps. jakie maty polecacie jeszcze oprócz Rainforest? Z tej serii mam karuzelę i chciałabym coś innego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-03 o 16:09 |
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Dzizas, dziwczyny, jak wy o siebie dbacie!
Ja to taka szarówa. Nawet mi sie zwykłego balsamu nie chce w tyłek bądz brzuchol wklepac a co dopiero bańki! No badania mam wszystkie rewelacyjne, wecełek juz ledwo wyczuwalny. Lekarz powiedział ze organizm mugł sam infekcje zwalczyć...ale mi cos nie pasuje...od 2 dni wiecej krwawie...moze to @ jesli nie przejdzie do środy, czwartku, ide znów do gina... Współczuje wam niewyspania. Az głupio się chwalic ale nasz Olek, budzi się 2 razy w nocy. Sam potrafi wylezeć w łóżeczku. Pod warunkiem of kors ze ma sucho i jest najedzony ![]() Mam pytanie: Czy ktos kąpie tak jak my, po 21-szej czy to myśmy taka dziwna porę obrali
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
dorka ja z moja pannica szesciodniowa poszlam spac wczoraj o 12 w nocy i do rana tylko raz mnie obudzila
Mam nadzieje, ze jej sie nie odmieni, bo wyspalam sie dzis porzadnie![]() Ja ostatnio kapalam mala po 22. Dzisiaj wczesniej musze sie za to zabrac.
|
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wy to robicie, że wsze dzieci budzą się raz góra dwa razy w nocy? <mdleje>
mój to co 3 godziny maksymalnie je
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie sie obudzila po ponad 4 godzinach i chyba zapomniala, ze jest takie cos jak jedzenie bo lezy sobie i nawet nie placze. |
|
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
Tez sie zastanawiam co mam zrobic zeby moje dziecko pospalo dluzej. 2dni temu pierwszy raz sie zdarzylo ze spal niecale 4 godzinki , ale akurat sie obudzil jak ja szlam spac, maly zlosliwiec
![]() A tak to w nocy spi najdluzej 2,5 godzinki, ale juz sie jakos przyzwyczailam i jakos normalnie w dzien funkcjonuje, a nawet znalazlam czas na sprzatanko
|
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Zytus mysle, ze za jaki czas to spanie sie wydluzy... moj tez glownie je co 3 godziny minimum, ale zdarzy mu sie czasem pospac 5 godzin, ale to rzadko... czekam na moment kiedy sie wyreguluje i zacznie spac dluzej... bo to chyba w koncu nastapi tak?
czy sie ludze..![]() Dorkabl ja o siebie dbam tylko jakjest tz i uda mi sie wyrwac pod prysznic na dluzej wtedy to peelingi, maseczki, sreczki, kremy, sremy a tak to strasze ![]() A oto moj wczorajszy elegant [do dziewczyny jechal co nie]DSC05677.jpg Poznajecie trampeczki?
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
Ależ elegancik, pewnie odrazu rozkochal dziewczyne w sobie
|
|
|
|
#4698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję za pocieszenie. Mnie, odkąd minął mój TP, ciągle straszą, Ci bardzo życzliwi, że to niebezpieczne, że ja już tyle po terminie, że jak ja mogę spokojnie w nocy spać, że powinnam awanturę w szpitalu zrobić Staram się nie słuchać, nie wdawać się z nimi w dyskusje ale uszy mi już puchną ![]() Cytat:
![]() Iga, bawiąca się na macie Cytat:
![]() aaaaaaaaa Paulizia piękny avatar Cytat:
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-03 o 17:19 |
|||||
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trampeczki to z avatarka ![]() Cytat:
poza tym termin porodu jest dość umowną datą ... + - dwa tygodnie więc czas jest jeszcze |
||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia co za przystojniak z twojego Antosia
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
gusiagatko, Twojemu dziecku poprostu za dobrze w brzuszku i dlatego nie spieszno mu do wyjscia
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Zaliczylismy wczoraj wyprawe do gina do Londynu, najlepsze, ze dawno nie bylismy w tej przychodni i sie zgubilismy ale pan doktor na nas poczekal . Mialam swoj 6tyg przeglad (bo angielska lekarz na piekne oczy chyba stwierdzila, ze wszystko ok) i jestem spokojniejsza.W domu wprowadzilismy male zmiany i Nadia zamiast spac w koszyczku obok nas, spi w swoim lozeczku w swoim pokoiku (odpukac, spi calkiem dobrze, jak na nia, dzis spala od 22.30, pobudki o 3.45, 6.45 i 9.45). Jeszcze boje sie ja zostawic taka samiutka, wiec na razie jedno z nas TZ albo ja spimy z nia w pokoju, jednoczesnie testujemy nanie Angelcare... Moze za jakis czas odwaze sie ja zostawic sama... Moze...![]() Jak to jest u was? Maluszki spia z wami razem czy oddzielnie juz?? Agus, ale super, ze sie tak wzielas za te treningi .Zazdroszcze, chetnie bym polazila na jakas silke, ale na razie nie ma jak (czas, karmienie piersia itd) Cytat:
, mam ogromna nadzieje, ze ten koszmar wreszcie sie skonczy , Ola i Piotrus wyjda ze szpitala i juz wszystko bedzie dobrze. Goraco wam tego zycze.Cytat:
Gusia, moja niunka zechciala laskawie wyjsc dopiero 9 dni po terminie .Takze moze male Nadie tak maja . Trzymam kciuki za ciebie!! ![]() Zytus, jaki slodki avatar delicadeza, scio, witajcie ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-03 o 17:41 |
||
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Antos pieknie dziekuje za komplementy i przesyla buziaki dla cioteczek wizazowych
Gusiagatko nie sluchaj ''zyczliwych'' ![]() Camomile no nie gadaj, ze tak bedzie wygladala moja wizyta po 6 tyg nawet nie zajrzala do srodka??? No u nas bylo tak, ze najpierw byl zamiar, ze Antek spi sam w drugim pokoju. Niestety nie potrafilam go tam zostawic wiec zrobilismy przemeblowanie... teraz w ogole nie spi w lozeczku
|
#4704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badania co 2 dni i wszystko jest w porządku. Ale im dłużej czekam tym głupsze rzeczy mi do głowy przychodzą ![]() Cytat:
Może w końcu się zdecyduje. Wczoraj mój mąż kupił bodziaki dla Małej i wyskoczył z tekstem: Jak z niej prawdziwa kobieta to teraz szybciej wyjdzie, tatuś nowe ciuszki kupił ![]() ![]() Cytat:
Paulizia staram się
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-03 o 17:55 |
|||
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Camomile nasza Mróweczka (która teraz spi 2-ga godzinke) nigdy nie spała z nami
![]() Zawsze go odkładam do łóżeczka. Dziś rano wzięłam go do nas, pogaworzył, pomachał raczkami i zażądał zmiany pieluchy ![]() Mam taka teorie na ten temat. Że to dzieki tym przeklętym lampą pod którymi leżał 7 dni w szpitalu (żółtaczka). Poza przebieraniem i karmieniem, nikt go z tamtąd nie ruszał, wiec nie zdążyliśmy go rozpieścić ihih Gusiagatko ja się starałam wyłączyć na gadania innych. Kazdy poród jest inny, kazda kobieta i sytuacja jest inna... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Mam pytanie do dziewczyn które karmią UU i trzymaja diete. Co myślicie o pierogach z jagodami? Takie ugotowane jagody to sa ok? |
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Kurde napisałam tyyyyle i wyłączył mi się wizaż
![]() W skrócie: byłam na zakupach - w factory outlet rozprzedaż fajne ubranka dla dzieci za smieszne ceny - troszke kupiłam sobie też np. spodnie za 14,90 ![]() Poza tym dziś nuuuda, deszcz i spanie i jedzenie my tak samo jak dzidzia. nie chce mi sie nic pisać ani nic robić, leń mnie ogarnia ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- A Pola skończyła wczoraj 2 miechy, nieźle jest na tym świecei tak krótko a mi się wydaje że całe moje życie
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem..
bylismy za miastem Zosia bawila sie w wozku , potem spala i przed wyjazdem do domu nakarmiona w samochodzie bo wielki placz i kupa ![]() bo ostatnio po kazdym jedzeniu wystekuje kupe w mekach moze dlatego tak steka w nocy przez sen bo kupy w nocy nie robi ![]() andziot wiesz tu nei chodzi o jedna nieprzespana noc chyba, bo ja w sumie nie jestem spiochem totalnie i zawsze wczesnie wstawalam, pracowalam w USA, gdzie na 2 prace jechalam przez 4 miechy i pracujac 16-18 godzin spalam 3-4 godziny codziennie ![]() tylko jakis marazm chyba. ze jedna noc by sie przydala, moze ten @ tak na mnei dziala, ale faktem jest ze spadek formy totalny... co do brudu to wiesz, u mnie jest ten problem ze ja bym chciala byc perfekcyjna we wszystkim a tak sie nie da.... w pracy w domu, czysto, dobrze, wygladac dobrze, itp itd, zawsze mialam takie kompleksy i problem ambicjonalny, nie umiem odpuscic, ale to ma korzenie w dziecinstwie i tamtych problemach ale nie zasmiecam tym forum. ale masz racje porownuje sie i Zoske bo mam troche psychike zepsuta niestety. obiecuje juz nie jojczyc bo kochane mam dziecko przeciez i bardzo to doceniam, poza tym zdrowe i fantastycznie sie rozwija ![]() moria sliczna ta Iguska na macie!! co do ulewania na zolto to mojej takie ulanie z zoltymi plamami raz sie zdarzylo tylko, tez sie wystraszylam ale nie powtorzylo sie wiec nie wnikalam. WSZYSTKIE DZIECIAKI NA MATACH BOSKIE!! mozna ogladac i ogladac!!!! Gusiaczku moja kolezanka tu w Norwegii urodzila 16 dni po terminie zdrowego chlopczyka i wody byly czyste i lozysko ok, tak wiec bedzie dobrze ![]() Scio witaj..a my sie z innego watku znamy kochana.... ![]() mamaoptymiska masz racje absolutna i jutro bedzie lepiej, zawsze jest![]() mary jak bede bardzo niewyspana to tez bede dokarmiac, ale na razie jedziemy na samym UU i chyba musze byc dumna zamiast narzekac co? musicie mnie w tym wesprzec cobym nie marudzila za specjalnie ![]() Cytat:
matall a ja lubie jak mnie tak pali to czerwone eveline, mam wtedy jakies abstrakcyjne przeczucie z ejak boli i pali to dziala ![]() Paulizia ale piekny kawaler z antosia! Camomile ![]() mala zrobila kupe i siedzi u mnie na kolanach
|
|
|
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czekam na jeszcze wieksza przecene 70% i na promocje wez 3 plac za 2. Wtedy jeszcze pokupuje, na razie nie mam kwitu.W H&M nie bylo ciekawego zupelnie NIC, a w C&A jakies tam resztki. Ogolnie jednak nadal dla mnie MC rzadzi i w Smyku tez sporo fajnosci,ale glownie bodziaki, ktore juz mamy. Cytat:
Miska spi w lozeczku do pierwszego karmienia, a potem z nami. No chyba, ze sa takie dni jak wczoraj - mialam beznadziejny dzien, ona byla mega marudna, a jeszcze na dodatek strasznie rozbolala mnie glowa pod wieczor. Po godzinie usypiania stracilam sily i TZ mnie zastapil, ja w tym czasie powymiotowalam sie z bolu i kiedy juz kompletnie stracilam sily zaczelam blagac Miske, zeby w koncu usnela, bo juz myslalam, ze nie dam rady. I wtedy moje dziecko zassalo smoka, zrobilo trzy ciumkniecia i ... usnelo. Orany jaka to byla mega ulga!a odnosnie smoka - kupilam dzisiaj ten Nuka z Krecikiem - Misior wziela do buzi, wyplula od razu i spojrzala na mnie wzrokiem "Matka co ty mi tu dajesz?". Trzeba przyznac, ze jest wierna marce - tylko Avent i juz. Wczoraj byl dzien wrukwienia i mala byla na wszystko wkurzona, dzisiaj jest jak aniol, bylam w galerii 2 godziny, wrocilam, spodziewajac sie Armageddonu, a tu cisza i spokoj, mala ma imprezke pod karuzelka a TZ robi parowki w ciescie francuskim. A i chyba rzeczywiscie diagnoza ze skaza bialkowa jest trafiona - Miska od momentu zmiany mleka na Pepti robi kupe model klasyczny a nie model "zgnilozielone smrodzisze". Cytat:
Cytat:
Chcialam jeszcze w skrocie dodac, ze kupilismy malej lozeczko na wies http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...682064234.html model czerwony. Do niczego nie pasuje, ale przynajmniej jest fajnie pstrokate (a jak wiadomo,ja lubie pstrokacizny). I jeszcze nianie kupilismy, ale nie mam pojecia jak to ustawic, zeby dobrze dzialalo, na razie zbiera mi CB radia z osiedla, niezle co? Ostatnio pan Józef szukal kogos, kto by mu podnosnik obsluzyl.... Chyba pojade jakos w polowie tygodnia z nia na wies, bo pogoda ladna. A teraz przenosze sie do klubiku i tam cos ponotuje mądrego (albo i nie, ale grunt,ze ponotuje). |
||||
|
|
|
#4709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oby nie byla potrzebna operacjaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() teraz nie mam nawet takiej opcji chcialam napisac cos co juz jest powszechnie wiadomo, otoz daisy jest najmilsza osoba jaka znam daisy odpowiadam tutaj: mmmm marzylo by mi sie takie 22letnie ciacho . na szczescie nie czyta on naszego forum totez nie skoczy mu wlasna samoocena ![]() co do wiaderka to norbert je kocha(w wanience ma leki i odruch moro permanentny) a ja kocham morie ze tyle sie napisala o tych wiaderkach i mnie przekonala jest to super relaks dla niego, pomaga na wszelkie dolegliwosci, i sam sie dopomina jak go nie wykapie do 20.30 uwielbiam na niego patrzec jak sie chlapie w wodzie u nas ciezki dzien, boli mnie glowa
|
|
|
#4710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja strategia antykoncepcji jest po prostu rozbrajająca... Ale ja jestem gotowa na to najwcześniej za dwa trzy lata. A nawet cztery...![]() Cytat:
Moja ma zegarek w pupce. Budzi się co dwie godziny... Ale ja się wysypiam. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

tak sie zastanawialam wlasnie czy dolaczysz do nas czy nie 

Spałam z nim tylko raz 

Jak zwykle zalapalam sie w procent osob, na ktore to nie dziala.

Dzisiaj wczesniej musze sie za to zabrac.