|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Zmalowana wracaj tutaj, nie obrażaj się
Brumkowi napewno nie chodziło o to aby Cię urazić. Ja wiem, że bardzo chcialabys już urodzić i przez to jesteś taka rozdrażniona, ale jeszcze nic złego sie nie dzieje, masz dopiero 1 dzień po terminie a ciąża "o czasie" jest od 38 do 42 tygodnia także głowa do góry i czekamy dalej WRACAJ KOCHANA WRACAJ! ![]() Karoline miło ze strony męża ![]() Cytat:
![]() Ale za wywalenie paciorka ![]() Ania Adaś jest śliczny i taaaki słodki )Elu to co czujesz to my tutaj możemy sobie tylko wyobrazić Wierzę, że masz już dość, tyle czasu w szpitalu to każda by sfiksowała Ale jesteś dzielna kobietka i napewno sobie do końca poradzisz
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#453 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super! A z kota niezly gagatek hi hi Cytat:
Cytat:
Sposobow niestety nie mam, ale ja bym jednak przystopowala z tymi owocami, zwlaszcza, ze jak piszesz to arbuz i brzoskwinia, nawet jak sie dziecku rozszerza diete, to zaczyna sie od owocow krajowych. Cytat:
Elu jestes bardzo dzielna, tyle juz przeszlas! A przypomnij dlaczego teraz nie moga cie puscic do domu, tylko dalej musisz lezec w szpitalu? Cytat:
I jak zwykle nie mam wszystkich cytatow... |
||||||
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola Ty sie kiedyś kobieto zajedziesz!
![]() Vaniliova ![]() A ja idę szorować balkon
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Aania - ja to w ogole wykreslilam owoce z mojego repertuaru przez pierwszy miesiac karmienia Mlodej. Moze powinnas o tym i Ty pomyslec, niestety trzeba byc baardzo ostroznym co sie je, tym bardziej przy wrazliwszych z zasady chlopcach
Jacieee - zarowno cepan jak i contractubex nic mi na moja blizne nie pomogly, do tego cepan smierdzi jak zaraza a czy na rozstepy cos daja... musisz sprawdzic sama..Ela - biedactwo, my wszystkie Ci naprawde bardzo wspolczujemy i podziwiamy Twoja sile, nie mysl, ze jest inaczej ale jest to forum takie bardziej plotkowe i nie mozesz tez od nas oczekiwac, ze bedziemy poruszac same powazniejsze tematy czy miec w tyle glowy caly czas swiadomosc, ze sa ludzie, ktorym jest gorzej na tym swiecie, bo raczej kazdy porownuje swoja sytuacje do tych, co im lepiej.. no tak juz jest i tego nikt nie zmieni... I zaloze sie, ze gdybysmy tylko mogly to kazda z nas z calego Twojego czasu pobytu w szpitalu odjelaby Ci nawet kilka dni na swoje przeterminowanie (ktore tez rodzi wiele trosk i nerwow) - tak, zebys Ty spedzila w tym szpitalu jak najmniej dni! (kurcze, nie wiem czy jasno sie wyrazilam - rozumie ktos o co mi chodzi?)
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się oczywiście nakręciłam i teraz mój brzuch to jeden wielki napięty kamień! Zdaję sobie sprawę że pewnie to z nerwów, ale miło nie jest... Wiecie - taka samonakręcająca się spirala
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym chciala sie ustosunkować do wypowiedzi Eli. Nie ukrywam ze mnie zbulwersowala. Rozumiem, ze Ela spędziła w szpitalu bardzo wiele dni. Ma problemy z ciaza, i w ogóle sytuacje nie do pozazdroszczenia. Bardzo ja za to podziwiam i współczuje tego co przeszła. Jednakże jest nas na tym forum wiecej i każda ma swoje większe i mniejsze problemy. Jesteśmy tu po to by sie nawzajem wspierać i pomagać. I nie podoba mi sie, ze Ela stwierdziła ze nasze problemy to żadne problemy i powinnysmy sie cieszyć każdym normalnym dniem. OK. W porządku, ja dziekuje Bogu codziennie ze mnie nie spotkało to co Ele, ale w życiu sytuacje są rożne i dla jednych tragedia jest sytuacja Eli a dla innych przenoszona zdrowa ciaza, a jeszcze inni maja problemy ze zrolowanymi majtkami. Tych sytuacji nie da sie porównać, ale trzeba je uszanować bo po to jest to forum żeby dzielić sie nawet najmniejszymi problemami bez względu na to jakie one są. Dziekuje.
Meszsares Ja Ciebie rozumiem i podpisuje sie pod Twoja wypowiedzią. |
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dokładnie ![]() ja wracam do Was po małej nieobecności - nadal w dwupaku gdyby któraś się martwiła że urodziłam może ![]() dzisiaj byłam na wizycie u gina z wynikami badanek i wyniki wyszły super, bakterii w moczu brak, waga 82kg - a więc 4-5kg od wagi wyjściowej jest a 8kg od najniższej w ciąży, Julcia waży ok. 2800g więc jak na 37t 4d to tak średnio bo trochę poniżej 50 centyla ale gin mówił że ok i widać na usg że ona raczej drobnej budowy będzie i jeśli marzyłam o 5 kilogramowym noworodku to niestety nie tym razem :cwaniak: szyjka ma 1,57cm i mam już rozwarcie na 1 palec tak mnie gin wymacał i wygniótł od środka że auć... ![]() ale widząc moją minę podczas badania kazał się przyzwyczajać już do tego bo przy porodzie nieraz będą mnie tak badać no a w sprawie mojej torbieli... zeszła niżej tak ze gin ją wymacał podczas badania palpacyjnego od środka i jest niedaleko w okolicach wewnętrzego ujścia szyjki, nacisnął w tym miejscu gdzie ją znalazł i pytał czy boli i trochę bolało... pytałam czy to może być przeciwwskazanie do porodu SN i mówił że na chwilę obecną raczej nie ale kazał mi przyjść w przyszły piątek i obada wtedy sprawę bo jeszcze może się gdzieś przemieścić, ale widziałam po jego minie że mogą mi chcieć zrobić cesarkę przez tę torbiel tak nisko umiejscowioną - a ja tak bardzo chciałam rodzić SN ![]() Torbiel przemieściła się do obszaru Zatoki Douglasa i w razie jakby mnie złapało coś to na IP mam powiedzieć że mam tam tę torbiel - wpisał tez info o tym do karty ciąży - i mają mnie wtedy zbadać i zdecydować co ze mną bo może się jeszcze przemieścić... trochę mnie tym podłamał bo myślałam że do końca będę mieć bezproblemową ciąże.. aha mówił że wskaźnik ilości wód AFI wynosi 11, to dobrze?? bo nie mam pojęcia. a wieczorem była u nas koleżanka mojej mamy ze szkoły jeszcze bo ze Stanów przyjechała na wakacje na dwa tyg i Julcia dostała śliczny różowy kocyk i szmacianą laleczkę z napisem "My first Doll"
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-05 o 23:16 |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A porodem się nie przejmuj na zapas Jeszcze się różnie może okazać i być może będziesz mogła urodzić naturalnie
|
|
#461 |
|
BAN stały
|
Aj tam Natko,nie zajadę się chyba
Teraz mam chwilę.Odbyliśmy rozmowę z chłopakami dot. pomocy,sprzątnięciu po sobie choćby łóżek,butów czy ręczników. Moja mama z T. Izą wyszli właśnie na ogród a ja mam czas na forum i depilację syr i zjedzenie kolacji )Zmalowana ja czekam na Filipka prawie jak Ty |
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Już po sprzątaniu
Jeszcze jutro tylko raz przetrę.Beatka to piekne wieści nam przyniosłaś z wizyty ![]() A to, że Jula mniejsza to na plus, będzie może łatwiej urodzić?![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Ja Was dzis podczytuje , ale jakos nic nie pisalam , Bo tak naprawde nic sie nie dzieje wokol mnie, po prostu nuda , cholerna nuda. Tz w pracy od 8-18 a ja z ksiazka na sofie przesiedzialam prawie caly Bozy dzien.
Gratuluje nowych tygodni ! Trzymam kciukasy za jutrzejsze wizyty! Ela trzymaj sie ,dasz rade, zdaje sobie sprawe ze to forum jest chasm o rzeczach blachych , ale fajnie tak poczytac , co innym sie przytrafia , no I troche sie dowiedziec , Bo ja naprzyklad duzo sie dowiedzialam na tym forum , a teraz przed Tz udaje madra ![]() Brumek- oszczedzaj sie kochana! Bartessa- trzymam kciuki za Ciebie, jutro powitamy nowego dzidziusia ![]() A ja dzis rozmawialam z mama I mowilam jej ze napewno przechodze tp, moja mama przechodzila dwa razy, wiec moze to genetyczne????powiedziala m jej ze za dwa tygodnie bede wyganiala , ale nie mowilam nic o seksie tylko ze za spratanie sie biore , a ona sie smiala. Wczoraj Tz mowilam ze za dwa tygodnie bedzie mial szanse , Bo bedziemy wyganiac, a on wieczorem w lozku , do ucha mi szepta: ,,a nie uwazasz ze powinnismy dzis juz zaczas tak na probe? " I jak Go nie kochac?Nerola , chyle czolo ,ze Ty to wszystko ogarniasz jeszcze teraz bez Tz No I tyle co mialam napisac , ide spac , co mnie nie cieszy , Bo juz od jakiegos czasu nie cierpie nocy , Bo sie poce, sikam ,pije wkurzyc sie mozna niezle....na dodatek jeszcze aplikuje sobie crem na grzybka ,dwa razy na dzien no I leci po nogach ,a w nocy na koszule , okropne. Aga82 dzieki za informacje o creme na hemoroidy , pomoglo w dwa dni I mam nadzieje ze juz nie bede potrzebowala Dobranoc , itak juz wszstkie spicie hihi |
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Madziaranew. Ja jeszcze nie śpie, ale juz Bede zmykac powoli. Trzeba rano wstać do pracy. Mnie rownież przerażają noce ostatnio. Mam podobne problemy jak Ty. Mimo wszystko spokojnej nocy zycze.
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
To śpijcie dobrze dziewczynki
Na mnie pora jeszcze za wczesna Ale grzecznie siedzę i nic nie robię
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
NIGDZIE tego nie napisałam - niech żyje czytanie ze zrozumieniem. Nie tylko tego nie napisałam, ale też często się włączam w rozmowy o różnych problemach, ale też o tak zwanych pierdołach. Tzn. włączałam się.
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-07-06 o 06:44 |
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry ...............
znow nie jestem pierwsza u mnie znow jest paskudna pogoda leje leje i konca nie widac :/ dzis zapowiada sie kolejny dzien prania i prasowania tego co wyschło ............ ![]() moze wreszcie ten kacik zacznie miec rece i nogi bo narazie to jedno wielkie skladowisko monia- dziekuje za rade...ja blondynka i nie pomyslalam ze mozna zawiazac na gorze tylko odrazu psuc chciałam
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ela nigdzie nie napisała, że nasze problemy nie są problemami. ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty jak ktoś potrzebuje.
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Co tu się dzieje ?????????? Zaraz całe forum się pokłóci !!!! Wszystkie problemy są dla nas ważne nawet zrolowane majtki czy stłuczony palec Ela się wypowiedziała i ma do tego prawo ( rozumiem ją bo sama siedziałam już 5 razy w szpitalu tyle, że nie na raz) Dziewczyny też mają prawo się wypowiedzieć tak jak to zrozumiały !!!! KAŻDY PROBLEM PORUSZANY NA TYM FORUM JEST DLA NAS WAŻNY!!!!!!!!!!!!! i proszę to zapamiętać i dajcie już spokój z tymi kłótniami ![]() Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi bo chyba niezbyt stylistycznie napisałam to
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-06 o 08:24 |
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie przepiękne słońce od rana, już jest jakieś 27st , ptaszki za oknem śpiewają, niebo błękitne i aż żyć się chce To teraz szczera prawda.... leje jak z .... zimno, wieje, brrr..... i dziwić się że te nasze wakacyjne dzieciaki w brzuchach wola siedzieć.... naobiecywałyśmy im wakacji to czekają Mąż pojechał do pracy, przed pracą przywiózł nam świeże bułeczki i drożdżówki ![]() I od rana mam twardy brzusio ![]() Cytat:
ważne żeby Julcia wyszła zdrowa na swiat, a w jaki sposób to nie ważne![]() Co do wagi, to widzisz, nasza Lilka 19 czerwca ważyła grubo ponad 3 kg, a w poniedziałek 2800... gin wytłumaczyła nam to tym, że waga dziecka jest wyznaczana po obwodzie brzuszka, mogło np akurat wydąć brzuszek przy wdechu i już waga jest większa, kolejnym razem mogło akurat robić wydech i już jest dużo mniejsza waga, więc sie nie sugeruj że Julka jest mała Będzie laseczka a i mamie się łatwiej będzie rodzic![]() Gdzie zdjęcie laleczki? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co do kciuków to ja poproszę - mam dzisiaj wizytę i mam nadzieje, że to będzie ostatnia przed porodem ![]() a tak w ogóle to dzień dobry znowu nie pospałam w nocy... ból rąk mnie wybudzał średnio co pół godzinki więc bardziej się kręciłam i męczyłam niż spałam... ale doszłam do wniosku, że to takie hartowanie przed pojawieniem się Haneczki - będę już miała praktykę w niespaniu ![]() u nas ładny dzień i nawet bardzo ciepły się zapowiada,więc póki jeszcze nie gorąco wybieram się pozapłacać rachunki i zakupy zrobić. mam do Was pytanie i prosbe jednocześnie - może mi któraś napisać jak ugotować kalafiorową ze świeżego kalafiora??? bo ja nigdy takowej nie przyrządzałam, a mąż sobie wymyslił na obiad nie wiem nawet czy się taką zasmaża czy zabiela... tempa łyżwa ze mnie, więc proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
co do przeterminowania
dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy jaki to jest denerwujące.Ja ost razem urodziłam dzień przed terminem a chodziłam jak bomba zegarowa miałam już dość chciałam iść jak najszybciej urodzić.Zob małego i czuć się wreszcie normalnie a nie chodzić z tym wielkim brzuchem.Więc ja rozumem Zmalowaną teraz pomimo że mam ponad 30 dni też bym chciała urodzić bo mam już ciąży serdecznie dość.Jakoś nie dopuszczam myśli że przenoszę |
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
2 pytania na dzisiaj:
1. jak rozponac czy dziecko ma kolkę czy ból brzucha z powodu zatwardzenia. jak kolka to wiem, że dawac kropelki, a jak zatwardzenie to masowac tak???? 2. jak się wyspac przy małym dziecku????? konkurs bez nagród niestety - sponsor się wycofał w ostatniej chwili ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- a no właśnie, lepiej już?? |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Poczekać kilka lat, aż dziecko będzie przesypialo co najmniej 8 godz w nocy "
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kibicuję Zmalowanej, mam nadzieję, że w nocy urodziła, a jeżeli nie to zrobi to dziś. |
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.z wysypianiem zależy od dziecka.U mnie po 2-3 mies mały już się nie budził co 3h spał dłużej.Nie pamiętam do kiedy jadł w nocy ale mając rok już nie jadł w nocy na 100%.Teraz ma 2 lata je ok 20-21 i śpi do ok 6:30-8 i wtedy znowu butle dostaje. ja polecam ustalić z dzieckiem stałe godz jedzenia mycia itd.Taki harmonogram. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-06 o 08:41 |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
No niby tak, przyszedł po pracy przeprosił, dał buzi i przytulił. Ale temat skutera się nie skończył
![]() Hmm śniłam ci się, a co robiłam ????
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-06 o 08:43 |
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Witam środowo, u nas tez pogoda kiepska
![]() Sarka w nocy troche dokazywała, budzila sie na jedzenie co 1,5h, a po jedzeniu miala oczy jak 5zł i sie kokosiła Mam ogromna nadzieje ze dzis pójdziemy do domku i nic juz w tym nie przeszkodzi!!!!! |
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam po zakupy.Muszę jeszcze bank odwiedzić.Dzisiaj chyba zrobię schabowego z frytkami
ost mam ochotę na takie niezdrowe jedzenie tradycyjnie muszę mieć w lodówce pepsi w puszceMamuśki w Lidlu jest promocja na arbuza 99gr kg ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() : cmok:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Brumkowi napewno nie chodziło o to aby Cię urazić. Ja wiem, że bardzo chcialabys już urodzić i przez to jesteś taka rozdrażniona, ale jeszcze nic złego sie nie dzieje, masz dopiero 1 dzień po terminie a ciąża "o czasie" jest od 38 do 42 tygodnia także głowa do góry i czekamy dalej 

)
Wierzę, że masz już dość, tyle czasu w szpitalu to każda by sfiksowała 

a czy na rozstepy cos daja...
musisz sprawdzic sama..
żeby już coś sie ruszyło jakieś małe rozwarcie chociaż 

ważne żeby Julcia wyszła zdrowa na swiat, a w jaki sposób to nie ważne

Zakończone: 2
zębole
ost mam ochotę na takie niezdrowe jedzenie tradycyjnie muszę mieć w lodówce pepsi w puszce