Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 14:51   #331
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ogolnie to mnie wszyscy przepraszaja jak zaczepia o brzuch albo omijaja takim łukiem jakbym miala ich wodami przez przypadek ochlapac
Kurcze, a ja ostatnio miałam schizę w kinie, że mi wody odejdą i będzie niezręcznie Bo miałam takie bóle okresowe i w ogóle dziwnie się czułam. Pocieszałam się tylko tym, że Dzieć buszował w brzuchu, a mówią że przed porodem aktywność dzieciaczków się zmniejsza.

A te wody to mogą tak z zaskoczenia chlusnąć? Czy najpierw skurcze i takie tam, a dopiero potem wody?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:55   #332
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja ostatnio miałam schizę w kinie, że mi wody odejdą i będzie niezręcznie Bo miałam takie bóle okresowe i w ogóle dziwnie się czułam. Pocieszałam się tylko tym, że Dzieć buszował w brzuchu, a mówią że przed porodem aktywność dzieciaczków się zmniejsza.

A te wody to mogą tak z zaskoczenia chlusnąć? Czy najpierw skurcze i takie tam, a dopiero potem wody?
nie wiem, mi przebijali wiec nie wiem. ale jak przebili to az sciane ochlapałam i tez sie boje ze np. bede sobie w kolejce stac i tak mi chlupnie jak na filmach... ale pocieszam sie ze to tylko filmy i musi byc tragicznie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:56   #333
brumek
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. I tym razem niestety nie było tak różowo
Dziecko zdrowiusieńkie i to najważniejsze
Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
Stary 2011-07-05, 14:57   #334
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni82 to musi byc FATALNA dieta. Fajnie ze umiesz tak do tego podejść.

Masz racje tu z dziecięcymi rzeczami nie jest tak tragicznie. Dzis kupiłam 2 smoczki Tommy tippe za 1Ł ( w funciaku wynalazlam)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:58   #335
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
to najwyższy czas pójść na L4 nie sadzi Pani ??????????

Ale mam zgagę

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-07-05 o 14:59
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:58   #336
83monia
Zakorzenienie

brumek - moze czas zrobic psikusa kolezance i isc na zwolnienei,bo tobie jeszcze sporo trzeba do porodu... ile to jest "baaaardzo krótka"? a rozwarcie jakies masz?

Stary 2011-07-05, 15:00   #337
meszsares
Zadomowienie

Stronczek - to ja tez dolaczam do Klubu Ciezarnych Z Rolujacymi Sie Majtkami
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:01   #338
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem, mi przebijali wiec nie wiem. ale jak przebili to az sciane ochlapałam i tez sie boje ze np. bede sobie w kolejce stac i tak mi chlupnie jak na filmach... ale pocieszam sie ze to tylko filmy i musi byc tragicznie
No właśnie mam taką nadzieję, że to tylko filmowe przerysowanie. Moja Bratowa dostała skurczy w domu. Odczekała, aż będą częstsze, a potem pojechała do szpitala. Wody odeszły jej dokładnie po przekroczeniu drzwi IP. Potem się śmiała, że gdyby tak odeszły 5 minut wcześniej to załatwiłaby swojemu bratu samochód bo nie myślała o tym, żeby podłożyć sobie coś pod tyłek A podobno chlusnęło, że aż miło

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-05, 15:02   #339
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eeee No to nie jestem jedynym dziwolagiem któremu majtki sie kulkuja. 83monia witaj w klubie a bez majtek raczej chodzić nie Bede bo tak dziwnie, ale najchętniej bym sie ich pozbyla.
Czy mogę dołączyć do Waszego klubiku?
Również ' cierpię ' z tego samego powodu... A najgorsze jak mam getry z pasem, czy jeansy z pasem założone i gdzieś tam na dole skulkują mi się majtki... :/

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:06   #340
meszsares
Zadomowienie

Cytat:

jak najbardziej moga chlusnac z zaskoczenia, bez zadnych skurczy w najmniej odpowiednim momencie - jak na filmie
moja kumpela tak miala
Stary 2011-07-05, 15:09   #341
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
jak najbardziej moga chlusnac z zaskoczenia, bez zadnych skurczy w najmniej odpowiednim momencie - jak na filmie
moja kumpela tak miala
O żesz kurka wodna

Brumeczku Nasz Kochany może trzeba zwolnić? Dla dobra Maluszka...

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-05, 15:12   #342
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
W Języku to samo pisało o masażach ( wiem wiem Jezyk to moja fobia )
Zauważyłam Ale to wcale nie jest zła fobia

Cytat:
ja mialam poprzednio lampke taka stolowa, skierowana w dół sciany i lezala pod łóżeczkiem. nikomu w oczy nie swiecila a ja widzialam przynajmije jak zakladam nowego pampersa i czy dziecko je dobrze, czy ulewa.

bylam u gina, rozwarcie na 1,5 cm, wiec niewielkie, szyjka juz sie nie skraca dalej. ktg ok, mala ustawiona juz głowka do wyjscia- wstawila sie w kanal rodny czy jak to sie nazywa. zrobilam wymaz paciorkowca, w piatek odbiór. nastepna wizyta 12go. waze 83,900 kg wiec przytylam 18 kg.
O fajny pomysła lampkowy

No i dobre wieści z wizyty Mi dziś wyszło że mam 2 kg na plusie, ale wg mojej wagi 2,5 Ważę już oszałamiające 54 kg!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
sms od Bartessa:
"Jutro będę miała Karolka przy sobie. Zrobili mi konkretne usg, zbadali bliznę po poprzednim cc, okazało się, ze jest dość cienka.Poza tym mały wg usg waży 3940. No i jutro czeka mnie cięcie. Chyba, że zacznę sama wcześniej rodzić bo dzisiejsze badanie było okrutne. No to tyle z najważniejszych informacji"
Nie mogę się doczekać wieści z jutra

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
powiedział że skurcze są ale niech się w domu rozkręcają... ciśnienie mi zbadali drugi raz i wyszło nieco niższe 124/92, powiedział że to może być efekt po odstawieniu Fenoterolu.

aaaa i odebrałam wyniki wymazu i paciorka brak!!! Byłam przekonana że będzie bo z Filipem go miałam a tu taka miła niespodzianka
Genialnie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wyskoczylam sobie na przerwie w pracy do miasta. Przy okazji zaszlam do sklepu. Stoję przy polce z dziecięcymi rzeczami ale katem oka widzę jakieś poruszenie koło mnie. Patrzę a tam dwie starsze kobity stoją, gapia sie na mnie i cos miedzy sobą szepczą. Spojrzalam na nie i w koncu jedna z nich sie odważyła i pyta: jedno czy dwoje???? Oniemialam. Mówię ze jedno a ona, to ile do końca bo taaaaaki duży brzuch. Noszzzz..... Kurde. Dziwnie sie poczułam. Troche mnie zawstydzila i Wkurzyla za razem.
Dla mnie to po prostu chamstwo i złośliwość Bo co innego spytać o coś z zainteresowaniem czy z grzeczności. A takie coś to EWIDENTNA CHĘĆ WBICIA SZPILI. Niewybaczalne!

Cytat:
to najwyższy czas pójść na L4 nie sadzi Pani ??????????
Cytat:
brumek - moze czas zrobic psikusa kolezance i isc na zwolnienei,bo tobie jeszcze sporo trzeba do porodu... ile to jest "baaaardzo krótka"? a rozwarcie jakies masz?
Na zwolnienie się nie wybiorę. Akurat praca zupełnie mi nie szkodzi. Lekarz się z tym zgodził. Raczej chodzi o ograniczenie ciągłego biegania, dźwiganie ciężarów, mycie samochodów itp.
I lekarz podkreślił kilka razy, że mam ZWOLNIĆ a nie kłaść się do łóżka, bo to wcale nie jest dobre dla ciężarnej.
O rozwarciu nic nie mówił. No ale postraszył, że jest zagrożenie porodem

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-05 o 15:13
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:12   #343
SweetAngel1984
Zadomowienie

Carmelko baardzo sie ciesze suuuper wieści

Karolinko n aj naj naj lepsiejszego

Bartessa - ale fajnie ale fajnei juz nie moge sie doczekac

my juz z mezem po obiedzie.....
zaczelismy juz rozmawiac............

maz poweisil wlasnie rolety bambusowe w oknach
teraz odkurza
a potem jeszcze bedzie myl zabawki dla Igorka
bo sie mocza w misce narazie

a ja kompletuje dokumenty do szpitala bo mam wszsytko w roznych miejscach
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:15   #344
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dzisiaj lepiej humorek?
Patik chyba ma...Po jutrze jedziemy do lekarza z nim...A 12 lipca na biodreka.
Kurcze próbowałam znaleść ten link od dziewczyn maj-czerwiec z odchowalni, ale nie umiem
Espumisan dawałam. Kurcze wydaje mi się, że nie pomagał.
Wczoraj na wieczór dałam Sab simplex, i dziś rano też ( nie wydaje się Wam, że za dużo 15 kropli na raz?)
Odnośnie SabSimplex wyczytałam w necie, że czasem dziecko kilka dni musi się przyzwyczajać, i przez te pierwsze dni dalej może płakać i się prężyć, ale to nie oznacza że nie działa... więc trzeba cierpliwie przeczekać.. Sama zaczęłam dawać bo się męczy z gazami (pediatry spytałam, powiedziała że jak najbardziej można podać), mam nadzieję że poskutkuje.
Marinko, Adaś też sapie, zaczęłam wody morskiej i Fridy używać, co raz coś mu wyciągam, więc mam nadzieję że będzie spokój.

Cytat:
sms od Bartessa:
"Jutro będę miała Karolka przy sobie. Zrobili mi konkretne usg, zbadali bliznę po poprzednim cc, okazało się, ze jest dość cienka.Poza tym mały wg usg waży 3940. No i jutro czeka mnie cięcie. Chyba, że zacznę sama wcześniej rodzić bo dzisiejsze badanie było okrutne. No to tyle z najważniejszych informacji"

No to będzie kolejny maluszek

Cytat:
dzis mnie w rejestracji cala kompania żołnierzy przepuscila. nie moglam sie powstrzymac i rzeklam "co chłopaki, ma sie siłe przebicia co?!"
niezły tekst

Cytat:
Dobrze że z maluszkiem ok! A Ty dbaj o siebie i odpoczywaj... myślisz nad L4?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:15   #345
Zmalowana
Zakorzenienie

Jak ja bym chciała być "zagrożona porodem". A jakoś mi to nie grozi.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:20   #346
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Oj szkoda gadać Zaczęło się od wczoraj, a dzisiaj to już kataklizm!!!!
Miał wziąć na dzisiaj urlop i mieliśmy pojeździć za wózkiem bo już mało czasu zostało, a ja w każdej chwili mogę urodzić. Oczywiście nie wziął no bo po co !!! On sobie zaplanował, że weźmie w piątek bo ma coś innego do załatwienia. Rano zaczęło się od tego, że oznajmił mi, że kupuje skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! I, że jak weźmiemy kredyt na wózek to jeszcze na skuter. Powiedziałam, żeby wybił sobie to z głowy, bo nas nie stać na takie rzeczy, poza tym co auto mu nie wystarcza!!!!! On na to, że gdyby nie ślub ze mną to on już dawno był by za granicą, siedział pod palmą bogaty i pił piwo. Poryczałam się zapytałam to po co się żenił i wyszłam do łazienki. Poryczałam z 15 min i powiedziałam, że ja i Alicja nie potrzebujemy go, że dam sobie sama radę, a on niech spier........ Oznajmiłam również, że nie będzie go przy porodzie, bo nie życzę sobie tego, a do rozmowy wrócimy wieczorem i kazałam mu wypi..... do pracy, bo patrzeć na niego nie mogę

Musiałam się wyżalić bo nadal ryczę, mam dosyć!!!! Jak teraz się zachował jak cham, to co będzie jak mała się urodzi
mam nadzieje, że chłop pójdzie po rozum do głowy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dzisiaj lepiej humorek?
Patik chyba ma...Po jutrze jedziemy do lekarza z nim...A 12 lipca na biodreka.
Kurcze próbowałam znaleść ten link od dziewczyn maj-czerwiec z odchowalni, ale nie umiem
Espumisan dawałam. Kurcze wydaje mi się, że nie pomagał.
Wczoraj na wieczór dałam Sab simplex, i dziś rano też ( nie wydaje się Wam, że za dużo 15 kropli na raz?)
A noc zaliczam do najgorszych w mom życiu. Spałam uwaga- 1,5 godz. Mały cały czas się DARŁ. Teraz śpi od godz, ale niespokojnie i już się rusza.

Moniu dziękuje za info!

Scio nie? A cóż to jest?
Jak Wasz pępuszek?
Widzę, że noc tez miałaś ciężką

Fryzura świetna...
Z tego co pamiętam pasowała by do Twojej buzki.
Ale na ten dłuższy przód to chyba prostownica codziennie by musiała być, prawda?

Shirka za poród i opis!
Hmm ja nie brałam nic takiego...
Teraz biorę te PregnaPlus co brałam w czasie ciąży, bo mi dużo zostało. Prócz tego potas, magnez i żelazo. No i kończę ( jeszcze kilka dni) antybiotyki na macicę.

Czarne poczucie humoru?

Kochana Brunetko jak ja Cię rozumiem!!!
Pamiętasz co pisałam o moim chłopie? Identyko.
Oni chyba jeszcze nie dorośli. Niestety...mam nadzieję, że to minie i dojrzeją czym prędzej. Nie martw się i nie bierz tego do siebie! Trzymam kciuki za Twoje samopoczucie na dziś!

A jeśli chodzi o mojego małża to jest trochę lepiej. Bardziej się zajmie Igorkiem, ale ciągle nie ma rewelacji. Ot, przebierze pampa, przyniesie mi wannę do kąpania, ręcznik, zrobi butlę.
Ale w nocy się ciągle nie sprawdza...
Chociaż tyle, że daruje sobie złośliwe komentarze...

Dziewczynki rozpakowane mam pytanie, czy Wasze dzieci tez tak ,,charczą?"przez nos? Mój okropnie...W nocy chrapie jak stary facet. Strasznie mu świszczy w nosie...Zakraplam tą solą morską, próbuje odciągać śpiki aspiratorem, nawet gruchą próbowałam, ale nic nie wychodzi...Ale naprawdę bardzo mu świszczy głośno. Wydaje mi się, że bardzo się męczy przez to...

Laseczki mamy wesele 23 lipca, ja mam ochotę iść, ale małż nie, chyba go przekonam, co? Poszłabym... Przecież malutki i tak nie jest na cycu. Mam taka ochotę, ale ten pewnie będzie zmęczony i doopa ;/

A jeśli chodzi o cyce, to pokarm mi już praktycznie zanikł. Jak na początku odciągałam laktatorem i w tetrę, to teraz już nie ma...

Aha CARMELKO To jutro będziecie juz w domku! Bardzo się cieszę!!!

Karolinko kochana! Wszystkiego naj naj naj naj!!!!
Marinko gripe water to jakaś woda koperkowa, czy coś takiego.
Moja ma to samo, pytałam się pediatry stwierdziła, ze to wiotkosc krtani, z tym ze dziecko w fazie głębokiego snu nie powinno charczec, ale przy jedzeniu np. jak najbardziej. Mowiła, zeby wietrzyc mieszkanie, wieszac mokre pieluchy, mozna tez zakropić nosek i albo sciągnąć, albo położyć na brzuszku.

Współczuje nocki

Cytat:
ja mialam poprzednio lampke taka stolowa, skierowana w dół sciany i lezala pod łóżeczkiem. nikomu w oczy nie swiecila a ja widzialam przynajmije jak zakladam nowego pampersa i czy dziecko je dobrze, czy ulewa.

musze nadrobic 6 stron od rana, zwariowalyscie?!

bylam u gina, rozwarcie na 1,5 cm, wiec niewielkie, szyjka juz sie nie skraca dalej. ktg ok, mala ustawiona juz głowka do wyjscia- wstawila sie w kanal rodny czy jak to sie nazywa. zrobilam wymaz paciorkowca, w piatek odbiór. nastepna wizyta 12go. waze 83,900 kg wiec przytylam 18 kg.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

jak mozesz dawaj z obydwu, nawet zaczynaj od tej nielubianej piersi, bo moja kolezanka w koncu wlasnie z powoduy lubienia jednej bardziej dawala tylko jedna i teraz ma znaczna roznice rozmiarow pomiedzy dwoma piersiami (dziecko juz ma 4 lata, piersi nie wrocily do jednego rozmiaru, kazda ma inny!)
karmie małą z tej lewej przez kapturek, a właściwie karmiłam, bo raz zostawiłam go na wierzchu i kot mi zeżarł teraz ściągnam z niej laktatorem

Cytat:
dzieki za oklaski co do mojej wizyty. mi tylko usg na niej brakowalo, ale za tydzien zrobi. mam tez jakues nowe badanie poza siuskami i morfologia - aminotransferaza asparaginanowa (ast) i alaninowa (alt). ktos juz chyba to tu miewal. ja mam pierwszy raz. w piatek sobie pojde bo i tak mam jeszcze wizyte z malym u ortopedy-rehalilitanta i odbieram wyniki paciorka, wiec dobry dzien na badania w sumie z dzisiejszej wizyty zadowolona jestem, bo gin powiedzial ze w takim stanie spokojnie do terminu dotrwal, a mala ładnie sie juz ustawia wiec jest dobrej mysli
aspaty i alaty to badanie wątroby. Ja miałam je przy cholestazie

Brumku a nie czułaś, ze Ci się szyjka skraca? Bo mnie bolało w środku bardzo. Chodziłam zgięta w pół. Chociaz może dlatego, ze mnie całkowicie się skróciła. Kochana więcej odpoczywaj.

Carmelko super, ze wynik Saruni w porządku

Ja też mam dobre wiadomości. Byłyśmy skontolować wage i jest dobrze. Agatka przez 6 dni przybrała 200g i waży 3300

Karolinko sto lat

Gratuluje zaczętych tygodni.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:21   #347
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zmalowana, wypluj te słowa i dziękuj Bogu że miałaś i masz szczęście donosić dziecko do końca!
Stary 2011-07-05, 15:22   #348
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Tak tak zakładamy nowy klub KULKUJACYCH SIE MAJTEK kto jeszcze?? Zapraszam :P
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:23   #349
jacieeeee
Wtajemniczenie

A w ogóle to zapomniałam Wam napisać co mi się dziś śniło.
Dominik był już z Nami. Dawałam mu cyca, ale nie umiał złapać i płakał, a potem i tak wszystko zwymiotował na dywan. I TŻ miał do mnie pretensje, że to moja wina i że dziecko to powinno tylko leżeć i spać, a nie płakać i on tak nie chce.
A najdziwniejsze było to, że Nasz synek miał usta jak Angelina Jolie albo Megan Fox

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-05, 15:24   #350
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a nie czułaś, ze Ci się szyjka skraca? Bo mnie bolało w środku bardzo. Chodziłam zgięta w pół. Chociaz może dlatego, ze mnie całkowicie się skróciła. Kochana więcej odpoczywaj.
Nie bardzo. Tzn. od ostatniego piątku mnie ciągnęło lekko w podbrzuszu. Nawet tu o tym pisałam. Ale tłumaczyłam to sobie tym, że mały się już obrócił główką w dół. No i się obrócił
Lekarz mnie pytał czy mam skurcze. Ale ja nie wiem Bo cośmnie czasem "ciągnie", ale to nie jest bolesnoe mocno, tylko nieprzyjemne. Więc nie wiem czy to skurcze. W każdym razie on stwierdził, że tak. I że powinno ch być nie więcej niż 1 dziennie.
Stary 2011-07-05, 15:28   #351
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
ale Ty Kochana juz JESTES zagrozona porodem..
pomysl sobie, ze mojego rekordu (16dni po tp) z pewnoscia nie pobijesz
Stary 2011-07-05, 15:30   #352
wodaqua
Zadomowienie

Brumek, czas wyluzować, a Ty jeszcze monstertrucki zaliczasz!!! Pilnuj się, tak jak lekarz kazał!

Mnie też majtasy się rolują Chce do klubu

Scio, ale kot zaszalał! A jaka była reakcja kota na dziecko i w ogóle?

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-07-05 o 15:31
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:34   #353
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Nie bardzo. Tzn. od ostatniego piątku mnie ciągnęło lekko w podbrzuszu. Nawet tu o tym pisałam. Ale tłumaczyłam to sobie tym, że mały się już obrócił główką w dół. No i się obrócił
Lekarz mnie pytał czy mam skurcze. Ale ja nie wiem Bo cośmnie czasem "ciągnie", ale to nie jest bolesnoe mocno, tylko nieprzyjemne. Więc nie wiem czy to skurcze. W każdym razie on stwierdził, że tak. I że powinno ch być nie więcej niż 1 dziennie.
no to musisz zwolnic.. uslyszalas mniej wiecej to samo co ja na ostatnim usg, w skurczu szyjka krotka
podobnie jak ty ja nie czulam ze cos sie dzieje, czasami mnie tylko cos uklulo nisko, jeden raz i tyle, czasem parcie mocne tak nisko - ale lekarz juz kilka tygodni temu mowil, ze glowka jest niziutko i bedzie naciskac

ja wizte po usg mam dopiero w poniedzialek, wlasciwie nie mam jeszcze skonsultwanego wyniku u swojego lekarza, nie wiem czy tez czasami nie bede brala dodatkowo jakis lekow
Stary 2011-07-05, 15:38   #354
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
karmie małą z tej lewej przez kapturek, a właściwie karmiłam, bo raz zostawiłam go na wierzchu i kot mi zeżarł
co za zwierzak
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:39   #355
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
O żesz kurka wodna
kurka WODNA w temacie wód to dobrze powiedziane

a ja sobie w ramach nicnierobienia zrobilam liste rzeczy do zrobienia tak w nastepnym tygodniu (chyba ze mocno mi sie bedzie nudzilo, ale wole przed piatkiem - wynik paciorkowca - nic nie robic):
- umyc okna (nie wytrzymalam i jedno juz umyte...) 1x dziennie
- umyc porzadnie podłogi
- umyc kafelki w kuchni i łazience
- umyc szafki w kuchni i lazience, takgrze na górze, bo tam dawno nic nei było
- umyć drzwi w domu i wejsciowe
- umyc szuflade na sztućce
- umyć lodówke
- pomalowac WC i zrobić szablony
- pomalowac framugi drzwi i moze nawet drzwi na bialo
- umyc klosze od lamp
- przetrzec papierem sciernym i pomalowac zaszpachlowane dziury w pokoju malego (opcjonalnie - słoneczko i chmurka lub dwie chmurki...) oraz plamy ktore zrobil łapami (tu wymysle jaka figure geometryczna wstawic)
- poprawic farbe w kuchni przy podlodze i na korytarzu, bo cos nie doszla do konca...
- wyprac poszwy na posciel i koc

Stary 2011-07-05, 15:42   #356
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
a ja sobie w ramach nicnierobienia zrobilam liste rzeczy do zrobienia tak w nastepnym tygodniu (chyba ze mocno mi sie bedzie nudzilo, ale wole przed piatkiem - wynik paciorkowca - nic nie robic):
Heh, jak Ci braknie zajęć, to zapraszam do mnie. Ja ciągle mam taką listę poremontową. Staram się jedną rzecz dziennie robić, ale jakoś mam wrażenie, że nie ubywa rzeczy do zrobienia.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:46   #357
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brunetko
nie przejmuj sie faceci tacy są
mój jakis czas temu wymyslił sobie tv 3d, choc mamy naprawde dobry, ogromny telewizor. Co innego gdyby go było na niego stać, ale on wymyslił sobie na raty.
ale zaczełam mu spokojnie tłumaczyć, przytaczając rzeczowe argumenty.- tak jak tłumaczy sie dziecku
i po kilku dniach doszedł do wniosku ze mam racje.

wiec wniosek jest jeden -faceci są jak dzieci

Brumek no to nadszedł najwyższy czas żeby zwolnić,
doskonale Ciebie rozumiem bo tez nie wiem co zrobie bez pracy

Carmelka za lepsze wyniki

bartessa trzymam kciuki
monia ale Ty jesteś złota rączka

tak myslałam kobitki o tych leżaczkach i hustawkach i pomyslałm ze najlepszym rozwiązaniem bedzie taki mały kojec, bo mamy pietrowe mieszkanie i jak bede chciała maluszka położyć na parterze to nawet nie mam gdzie. Kupowała któras z was?
myślałam o czymś takim:
http://allegro.pl/kojec-soft-play-gr...689063362.html

lub
http://allegro.pl/kojec-brevi-europa...696460881.html

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-07-05 o 15:48
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:50   #358
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj kochana, to zwalniaj tempo bo będziemy lać
Za wcześnie na rodzenie, Tymek ma sobie jeszcze posiedzieć w brzuszku!

Mnie trochę przeraziło hasło gin "Wytrzymaj do poniedziałku, a później możemy rodzić", tzn nie przeraziło tylko jakoś dotarło że to się zbliża!

Hmmm chyba zrobię spaghetti bolognese, nie chce mi się nic bardziej ambitnego dzisiaj

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:51   #359
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

tak myslałam kobitki o tych leżaczkach i hustawkach i pomyslałm ze najlepszym rozwiązaniem bedzie taki mały kojec, bo mamy pietrowe mieszkanie i jak bede chciała maluszka położyć na parterze to nawet nie mam gdzie. Kupowała któras z was?
myślałam o czymś takim:
http://allegro.pl/kojec-soft-play-gr...689063362.html

lub
http://allegro.pl/kojec-brevi-europa...696460881.html
Mam podobny, ale dostałam go od siostry
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:54   #360
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
kurka WODNA w temacie wód to dobrze powiedziane

- umyc okna (nie wytrzymalam i jedno juz umyte...) 1x dziennie
- umyc porzadnie podłogi
- umyc kafelki w kuchni i łazience
- umyc szafki w kuchni i lazience, takgrze na górze, bo tam dawno nic nei było
- umyć drzwi w domu i wejsciowe
- umyc szuflade na sztućce
- umyć lodówke
- pomalowac WC i zrobić szablony
- pomalowac framugi drzwi i moze nawet drzwi na bialo
- umyc klosze od lamp
- przetrzec papierem sciernym i pomalowac zaszpachlowane dziury w pokoju malego (opcjonalnie - słoneczko i chmurka lub dwie chmurki...) oraz plamy ktore zrobil łapami (tu wymysle jaka figure geometryczna wstawic)
- poprawic farbe w kuchni przy podlodze i na korytarzu, bo cos nie doszla do konca...
- wyprac poszwy na posciel i koc
Ambitnie, nie powiem. Mój plan zaczyna i kończy się na myciu okien. No może zmyję jeszcze porządnie balkon. Obawiam się tylko o pogodę

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości