|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Warduna, ja nawet dotykac nie chce jakiegos Unilevera, Nestle czy P&G, bo mnie sam widok parzy w oczy. Jesli 'zgrzesze' na jakiejs malej marce, jakos przeboleje, ale kupienie produktu giganta to dla mnie osobista niewybaczalna zbrodnia.
Czy wiecie cos o pascie Lacalut marki dr. Teiss? Szukalam tu i tam i nie znalazlam. Pasta sprzedawana w aptece, dla moich dziasel idealna, a mam dosc czeste zapalenia i krwawienia. Wsio mi sie koi, zeby czysciutkie i takie przyjenie sliskie. Kiedys pasowal mi Elmex, ale to chyba testowaniec, nie?. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Elmex testowany, wydaje mi się, że lacalut też
![]() może ajona? ona w pl chyba średnio dostępna, ja ją sobie z niemiec sprowadzam, mam zapas jak chcesz wystawiony na mojej wymiance ;p ona jest wlaśnie na krwawiące dziąsła
#2253 |
ma zielone pojęcie
|
Ja cały czas polecam pasty firmy Dabur. Zwłaszcza tę zieloną o nazwie Miswak
![]() ![]()
#2254 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post27945163 czytalyscie to?
Kolezanka nam wkleila na watku z lista. Co za sciema ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- telbuh ja nie cierpie robic zakupow z moim TZ, a przewaznie robimy je razem. Jak on sie denerwuje, ze ja wszystko musze przeczytac ![]() Ciagle narzeka i jeczy. Najbardziej go denerwuje, ze rzecz ktora chce wziac jest troszke drozsza od standardowej. Dziewczyny patrzcie co znalazlam. http://www.energizer.com/about-energ...r-history.aspx Co o tym sadzicie??? Ja szukalam sobie zyletek do golenia. Jedyne jakie byly to z Safeway, ale mnie ciely. Widzialam na liscie Wilkinsona zyletki sa OK. To zaczelam kazda firme co nigdy nie znalam przegladac i znalazlam firme Shick, ktora robi z Wilkinson i na jednych jet napisane, ze byly zrobione przez wilkinson germany, a na innych, ze w USA przez energizer? Jak myslicie energizer jest okay? Ale rowniez znalazlam, ze Playtex jest nalezy do tej samej grupy, a jezeli wilkinson jest CF i cala reszta to by oznaczalo, ze mozna by kupowac Playtexu rzeczy czyli babskie rzeczy. ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- http://www.playtexproductsinc.com/femcare/PPC.asp to jest strona tego Playtex. Edit: Playtex chyba raczej testuje.Nie wiem dokladnie bo na PETA ich nie ma, w takim razie WTF z tym shick i wilkinsonem?
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-07-06 o 04:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.piatnica.com.pl/fi_mleko.htm Już pisałam, na pewno każdy region polski ma swoją spółdzielnię. Wracając do kosmetyków, jakoś nie wyobrażam sobie aby małe polskie firmy miały laboratoria do testowania, gorzej z produktami. Megana88: sama specjalnie sprawdziłam Ziaja Pomarańczowe mydło pod prysznic, zawiera wosk i olejek ze skórki pomarańczy, olejek ze słodkiego migdałą,, umyłam się nim wczoraj i nie wysmarowałam balsamem, spoko efekt, nie piekła mnie skóra i nie swędziała. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-prysznic.html
![]() |
#2256 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Eee... a Elmex nie był przez przypadek nietestowany...? Bo ja pamiętam, że Gaba odpisała Teteesi (producent Elmexu), że nie testują, ale teteesia jakoś im nie mogła uwierzyć i wrzuciła ich na niepewną, żeby ich dokładnie jeszcze raz sprawdzić. Coś się zmieniło?
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-07-06 o 07:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A masmix? Należy do Bunge Polska - wiecie coś o nich? Cytat:
![]() Hehe, TŻci muszą sobie pomarudzić ![]() A co do kolorówki, to nietestowane Kobo wprowadza nowe odcienie podkładów - może będzie coś dla bladziochów ![]()
![]() |
#2258 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a najbardziej cyrk Korona byłam niedawno w Zakopanym, w miare cisza, spokoj obok PN a tu nagle wyjeżdża ten samochód i koleś krzyczy na całe Zakopane 'cyrk korona cyrk korona swietna zabawa dla całej rodziny' jak bym miala jajko i transparent to pobiegla bym za nim i ich zwyzywala. Ludzie na marszach równości i manifestacjach feministycznych są bluzgani ludzie pukają się w głowę na ich widok, a cyrków nikt nie bojkotuje ech no szkoda pisac. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście genialne!
Przez przypadek trafiłam na ten wątek i to dopiero uświadomiło mnie jaka jestem okropna ![]() Tak więc zaraz zabieram się za czytanie dwóch wątków (jestem w pracy i strasznie się nudzę ![]() Dziękuję Wam baaardzo baaardzo mocno ![]()
#2260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz mnie również mierzi to, że ludzie idą tam w niedzielę po mszy, prowadzą tam swoje dzieci, nie chcę nikogo urazić, ale szlag mnie trafia, gdy patrzę na ludzką ignorancję;/ Witaj angelkaa, ja również skoczyłam na głęboką wodę ![]() Telbuh, szczerze nie polecam używania wszelkich mixów, lepsze jest masło, nie ma w nim tyle chemii co w margarynach. Tzn. uważam, że nie warto używać mixów na stałe. I ja przerzuciłam się na Prymat, kiedyś używałam Knorr, a szczególnie tych sosów do sałatek;| Długo nie znalazłam zamiennika sosu greckiego, takiego z torebeczki do rozrobienia, a Prymat ma w ofercie sosiki, które są równie pyszne, jestem uzależniona od sałatek i często korzystam z takich pomocy.
![]() |
#2261 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do stosowania peelingu codziennie to raczej odpada, za duża ingerencja w naskórek. W końcu to mocno ściera, poza tym mam spory tatuaż i takie drapanie po nim codziennie przez "X" czasu może nie wyjść na dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czy znacie jakąś nietestującą firmę produkującą oliwkę w żelu? To kolejna rzecz dla której nie mogę znaleźć godnego zamiennika ![]()
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
No to jeśli masz suchą skórę, to na nic moja rada. Aż dziwne że kobiety z tłustą skórą na buzi borykają się z suchą skórą na ciele....chwała za to że moja jest niewymagająca.
http://www.skarbmatki.pl/produkty/pi...oliwka_w_zelu/ oliwka w żelu, ale nie wiem nic o tej firmie, a jednak wiem kod marką skarb matki kryje się mackar, obiło mi się o mózg że nie testuje. Ja wcieram oliwkę w mokre ciało po kąpieli, po czym wycieram ręcznikiem, robię tak tez z olejkami do kąpieli z starej mydlarni.
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nutella jest robiona przez Ferrero - jest na naszej zielonej liście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przypraw to mamy też Kamis. A co z Kotanyi?
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Znacie tą stronę??
http://www.polskiekosmetyki.org/ myślę, że warta obejrzenia. Nie wiem czy to tylko lista czy jak?? I kolejny link do strony przyprawowej: http://www.kotanyi.com/pl/O-Kotanyi/Misja-i-wizja Heheh u mnie nie ma kłopotu z czekaniem na masło, w moim domu kostka masła znika w jeden dzień ![]()
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki kraj wymaga testów na zwierzętach???? "Prosimy także o podanie źródła tej informacji." a jej źródło informacji??? Jakiś bełkot w postaci jednego postu na forum....ehhh
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Po prostu nam zaśmieciła wątek z listą ![]() "Uprzejmie informujemy, że firma Unilever nie testuje swoich produktów finalnych na zwierzętach, chyba że wyraźnie wymagają tego przepisy prawne danego kraju. Prowadzenie badań nad produktami bez przeprowadzania testów na zwierzętach jest przyjętą normą w działalności firmy Unilever. Ewentualne testy na zwierzętach są wykonywane w drodze wyjątku i tylko w przypadku, gdy inne metody badań nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa naszym konsumentom w trakcie używania naszych produktów lub jest to wymagane przez prawo danego kraju. Przeprowadzanie testów na zwierzętach znajduje się pod specjalną kontrolą proceduralną i wymaga zezwolenia wyższej kadry kierowniczej firmy. Firma Unilever nie upoważnia również podmiotów zewnętrznych do wykonywania takich testów dla swoich potrzeb. W przypadku, kiedy prawo danego kraju wymaga od nas przeprowadzenia testów na zwierzętach, zawsze staramy się najpierw przekonać władze do zmiany przepisów prawnych w tej kwestii. Uprzejmie prosimy o podanie nam nazwy produktu, który wzbudził Pani wątpliwości. Umożliwi nam to zweryfikowanie otrzymanej informacji. Prosimy także o podanie źródła tej informacji"
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-07-06 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jak wspomniałam, to jakiś bełkot. Pewnie jakaś pracownica, albo prowokatorka, która chce zobaczyć naszą reakcję. Aż kusi żeby jej tam odpisać, ale pewnie na to czeka. Więc niech spada, a jak taki wpis można zgłosić??
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Możemy zgłosić post, po pierwsze w wątku jest zaznaczone, że nie prowadzimy tam dyskusji, poza tym post jest bez sensu, firma nie testuje ale testuje, jesteśmy nim oburzone i tyle, i to jest to jedyny post tej pani, co nie świadczy o niej jako o wiarygodnej uzytkowniczce;] Zalatuje mi to spamem, zgłosiłam.
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
A czemu ma nie wyjść? Pewnie, że wyjdzie! Masujesz skórę głowy - poprawi się ukrwienie i trochę nawilży. Zrobiłam to sobie, bo mnie łeb swędział (nie wiem czemu) i potem było lepiej. Jak macie łupież to spróbujcie. Raz na dwa tygodnie. Wystarczy do szamponu dodać 3 łyżeczki cukru - fajnie się pieni.
Do Lacalut napisałam maila, ale nic na razie się z tego nie urodziło (T_T) O traktowaniu zwierząt w cyrku jest fragment w filmie dokumentalnym "Ziemianie" (na yt). Nie wiem czy wiecie, ale słonie mogą zachorować psychicznie, mówiąc potocznie: "zwariować" - jeśli jakiś osobnik w dzieciństwie zobaczy jak jego rodziców kłusownicy zabijają, to on o tym pamięta i zwierzę może nagle dostać ataku i zabić swojego opiekuna np w cyrku. Na pewno widziałyście takie przypadki w tv.
#2272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A biedne zwierzęta futerkowe które zamkniętę w ciasnych klatkach krążą w kółko? ![]() tragedia:/ Powinni takie filmy puszczać w tv. ![]() Kiedy zdarzy się wypadek to przecież całe tłumy zbiegają i oglądają tragedie ludzka. U mnie na wsi był pożar, akurat wracałam ze spaceru z koleżankami i spotkałyśmy jakiś starszych ludzi i mówili pożar pożar chodzcie dziewczynki z nai żeby się Wam nic nie stało. No i zabrali nas tam(!) ja na szczęście zaraz jak podeszłam bliżej zbiegowiska to uciekłam do domu bo żadnych poparzonych popłakanych ludzi i zwierząt nie chciałabym oglądać. No ale dziwi mnie to, że ludzie są tacy skorzy do oglądania cierpienia innych, kamienowanie, palenie na stosie, odcinanie głowy w średniowieczu??? Mam koleżanki które chodzą w butach skórzanych i noszą skórzane torebki, wysłałam im link do tego filmu (konretniej do części o futrach) ale żadnego odzewu z ich strony. Właśnie w tym filmie jest też poruszany temat polowań i w ogóle bardzo polecam ten film i książkę "Farba znaczy krew" Zenona Kruczyńskiego. Ech dopiero teraz widze, że to nie plotkowy a więc przepraszam za OT, ale obejrzałam film który Sorbecik polecała i dwie noce nie mogłam spać i wciąż o tym myślę. Ale nie żałuje, że go obejrzałam bo przynajmniej wiem, że jak ktoś teraz mi będzie mówił, że jestem dziwna bo bardziej troszczę się o zwierzęta niż o ludzi to bez mrugnięcia odpowiem, że tak jest bo nikt nie krzywdzi i jest tak zły jak człowiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2274 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
Aaa. No trudno.
#2276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tą skórą to rzeczywiście dziwne ![]() Wielkie dzięki za link, jutro pobiegam, poszukam ![]()
![]() |
#2277 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co raz wiecej firm robi ludziom pranie z mozgu. Ostatnio na PL TV widzialam reklame nowej edycji szamponow garniera, ze sa naturalne i w ogole cudo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciezko jest byc bialasem ;/ i to dodatku jeszcze z piegami. Ja sie ostatnio tak spalilam na sloncu niechcacy, ze skora ze mnie zeszla jak z weza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nigdy tego u nas w sklepie nie widzialam zeby prymat to mial. A one sa w takich tez malych czy moze w wiekszych? Cytat:
![]() Jak masz taka sucha skore to wejdz sobie na te stronke www.palmers.com maja fajne rzeczy do suchej skory ![]() W Pl tego pewnie nie bedzie,ale wiem, ze w UK i we Francji to jest. Moze na ebay da sie kupic ![]() Cytat:
![]() Ludzie czytaj nie umieja czy jak ![]() Ja jak weszlam poczatkowo na te liste to dokladnie ja przejrzalam i od razu widzalam co jest jak wol napisane gdzie sie prowadzi rozmowe. To jest takie proste. Cytat:
![]() Ja bylam w cyrku jako dziecko raz,ale szczerze nic nie pamietam. A co myslicie dziweczyny o zoo albo o takich miejscach jak Sea World. Tam tez sa zwierzeta, duzo z nich urodzilo sie juz tam czesc byla uratowana. W takim Sea World to zwykly czlowiek nie moze pracowac, trzeba przejsc milion skomplikowanych testow, to jest niebezpieczna praca. Cytat:
![]() Zawsze mi sie wydawalo, ze takie buty sa bardzo drogie, i ze jak cos kupuje to mnie zwyczajnie na to nie stac zeby mialo byc ze skory :/ Nosze je. Myslicie, ze powinnam je wyrzucic??? Bo mi sie wydaje, ze to by byl wiekszy grzech i zmarnowanie. O futrach to wiedzialam od zawsze. A co sadzicie np. o tym , ze Indianie zyli wylacznie z tego co upolowali. Ich domy ubrania i wiele innych rzeczy byly zrobione ze skory, gdyby nie to umarli by z glodu i z zimna. Gdybysmy my umieli zyc wg. ich filozofii zycia to nikt by nie mial nic przeciw zabiciu zwierzecia Wklejam fragment ciekawego artykulu: Rdzenni Amerykanie są często portretowani jako modelowi obywatele o rozwiniętej świadomości ekologicznej, podtrzymujący wartości i wierzenia, które współczesny "zindustrializowany" człowiek dawno poświęcił w pogoni za postępem i komfortem. Zainteresowanie związkami Indian ze światem przyrody ma już swoją historię. Przedstawiciele wczesnego amerykańskiego ruchu na rzecz ochrony przyrody byli pod wrażeniem ich wiedzy i relacji ze światem przyrody. Jednakże wydaje się, że zrozumienie faktycznych związków rdzennych Amerykanów z przyrodą jest zadziwiająco małe we współczesnym świecie. Wyznacznikiem wszystkich kultur indiańskich jest traktowanie Ziemi jako kogoś bliskiego, o kogo należy dbać i troszczyć się, a nie zdobywać czy pokonywać. Wszystkie istoty żyjące, nie tylko ludzie, są uważane za obdarzone świadomością i należy się do nich odnosić z szacunkiem. Ta postawa wzajemnego szacunku i troski znajduje odbicie w religijnych wierzeniach, ceremoniach i rytuałach. Narody indiańskie utrzymywały i chroniły bioróżnorodność w obrębie naturalnych zbiorowisk, co zarazem wspierało i podtrzymywało ich tradycje. Europejscy najeźdźcy przywieźli ze sobą kulturę, która nacechowana była postawą dominacji nad przyrodą i całkowicie przekształcali naturalne środowiska. wiem powinnam byla to zrobic na plotkowym. Im sorry ![]()
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
http://prymat.pl/produkty/#
tutaj wszystko co oferuje prymat, mrrr. megana88: a może jakiś olejek pod prysznic???? http://pl.loccitane.com/olejek-pod-p...3508,45225.htm http://www.helfy.pl/naturalne-olejki-pod-prysznic Chciałaby je wszystkie<marzy>
#2279 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, widzę na naszej zielonej liście firmę PharmaCF, która na stronie deklaruje, że jej produkty są testowane dermatologicznie... Czy to nie oznacza przypadkiem testów na zwierzętach?
![]() Tak kiedyś słyszałam, jeżeli to nieprawda, to proszę o nie krzyczenie na mnie, świeżakiem jestem ![]()
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-06 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak serio to też mi się kiedyć tak wydawało, ale to ponoć niekoniecznie oznacza testy na zwierzętach, może oznaczać np. testy na ochotnikach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.