Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 22:35   #2251
guacamole
Wtajemniczenie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

Warduna, ja nawet dotykac nie chce jakiegos Unilevera, Nestle czy P&G, bo mnie sam widok parzy w oczy. Jesli 'zgrzesze' na jakiejs malej marce, jakos przeboleje, ale kupienie produktu giganta to dla mnie osobista niewybaczalna zbrodnia.

Czy wiecie cos o pascie Lacalut marki dr. Teiss? Szukalam tu i tam i nie znalazlam. Pasta sprzedawana w aptece, dla moich dziasel idealna, a mam dosc czeste zapalenia i krwawienia. Wsio mi sie koi, zeby czysciutkie i takie przyjenie sliskie. Kiedys pasowal mi Elmex, ale to chyba testowaniec, nie?.
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:00   #2252
villete
Zakorzenienie

Elmex testowany, wydaje mi się, że lacalut też ale głowy nie dam.

może ajona? ona w pl chyba średnio dostępna, ja ją sobie z niemiec sprowadzam, mam zapas jak chcesz wystawiony na mojej wymiance ;p ona jest wlaśnie na krwawiące dziąsła

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 01:42   #2253
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja cały czas polecam pasty firmy Dabur. Zwłaszcza tę zieloną o nazwie Miswak Rewelacja
Stary 2011-07-06, 03:49   #2254
Samantha7
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post27945163 czytalyscie to?

Kolezanka nam wkleila na watku z lista.
Co za sciema

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

telbuh ja nie cierpie robic zakupow z moim TZ, a przewaznie robimy je razem.
Jak on sie denerwuje, ze ja wszystko musze przeczytac
Ciagle narzeka i jeczy. Najbardziej go denerwuje, ze rzecz ktora chce wziac jest troszke drozsza od standardowej.

Dziewczyny patrzcie co znalazlam. http://www.energizer.com/about-energ...r-history.aspx
Co o tym sadzicie???

Ja szukalam sobie zyletek do golenia. Jedyne jakie byly to z Safeway, ale mnie ciely.
Widzialam na liscie Wilkinsona zyletki sa OK.
To zaczelam kazda firme co nigdy nie znalam przegladac i znalazlam firme Shick, ktora robi z Wilkinson i na jednych jet napisane, ze byly zrobione przez wilkinson germany, a na innych, ze w USA przez energizer?

Jak myslicie energizer jest okay?
Ale rowniez znalazlam, ze Playtex jest nalezy do tej samej grupy, a jezeli wilkinson jest CF i cala reszta to by oznaczalo, ze mozna by kupowac Playtexu rzeczy czyli babskie rzeczy.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

http://www.playtexproductsinc.com/femcare/PPC.asp
to jest strona tego Playtex.

Edit: Playtex chyba raczej testuje.Nie wiem dokladnie bo na PETA ich nie ma, w takim razie WTF z tym shick i wilkinsonem?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-07-06 o 04:03
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 07:02   #2255
Wardruna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Ja mam problem jeszcze z brązowym ryżem, mąkami, płatkami owsianymi, pełnoziarnistym makaronem, kawą zbożową, masłem (chociaż mogę robić sama, a właściwie to tata, bo on umie wtedy muszę znaleźć nietestowaną śmietanę), olejem i colą. Muszę napisać maile do producentów, bo na liście nie mogę nic znaleźć (albo jestem ślepa ) Jakbyście znały jakieś firmy nietestujące produkujące ww. produkty to proszę o podzielenie się

Małe polskie firmy nie testują?
Mi się wydaje, że nie. Najlepiej poszukać firm ze swojego regionu, łatwiej im się przyjrzeć, ja np. lubię firmę Jasienica Rosielna http://www.osm-jasienica-rosielna.pl...dukty_eko.html, widziałam jak ich mućki pasą się swobodnie, mają też produkty eko. Koleżanka która jest weganką, używa Piątnicy, więc myślę, że też są ok. Warto sprawdzić ponieważ mają pyszne produkty.
http://www.piatnica.com.pl/fi_mleko.htm

Już pisałam, na pewno każdy region polski ma swoją spółdzielnię.

Wracając do kosmetyków, jakoś nie wyobrażam sobie aby małe polskie firmy miały laboratoria do testowania, gorzej z produktami.

Megana88: sama specjalnie sprawdziłam Ziaja Pomarańczowe mydło pod prysznic, zawiera wosk i olejek ze skórki pomarańczy, olejek ze słodkiego migdałą,, umyłam się nim wczoraj i nie wysmarowałam balsamem, spoko efekt, nie piekła mnie skóra i nie swędziała.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-prysznic.html
Stary 2011-07-06, 07:34   #2256
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wardruna Pokaż wiadomość
Jak to dobrze, że zawsze można się od Was dowiedzieć
Linusiaczek, no mnie niestety nie stać na tak drogie firmy, szkoda, ze bycie cf jest troszkę zależne od zasobności portfela, ale wiem że te kosmetyki są na pewno warte takich cen
Eech, wiem, wiem Jeszcze od czasu do czasu można sobie jakiś kosmetyk droższy kupić, ale większości ludzi na ekskluzywne kosmetyki raczej nie stać.

Cytat:
Ja tak postępuję z wyborem kosmetyków, stawiam na drobne polskie firmy Bielenda, Hean itd.
Jak byłam w Polsce to się rzuciłam jak głupia na małe polskie firmy Bardzo mi się spodobało sporo polskich kosmetyków, na przykład taki peeling Dax Cosmetics jest moim zdaniem sto razy lepszy od znacznie droższych peelingów pseudoluksusowach

Cytat:
Przecież rozmawiamy o nietestujących produktach, o to chodzi w temacie, więc to żaden OT
Słuszna uwaga

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
Elmex testowany, wydaje mi się, że lacalut też ale głowy nie dam.

może ajona? ona w pl chyba średnio dostępna, ja ją sobie z niemiec sprowadzam, mam zapas jak chcesz wystawiony na mojej wymiance ;p ona jest wlaśnie na krwawiące dziąsła
Eee... a Elmex nie był przez przypadek nietestowany...? Bo ja pamiętam, że Gaba odpisała Teteesi (producent Elmexu), że nie testują, ale teteesia jakoś im nie mogła uwierzyć i wrzuciła ich na niepewną, żeby ich dokładnie jeszcze raz sprawdzić. Coś się zmieniło?

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-07-06 o 07:36
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:08   #2257
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam problem jeszcze z brązowym ryżem, mąkami, płatkami owsianymi, pełnoziarnistym makaronem, kawą zbożową, masłem (chociaż mogę robić sama, a właściwie to tata, bo on umie wtedy muszę znaleźć nietestowaną śmietanę), olejem i colą. Muszę napisać maile do producentów, bo na liście nie mogę nic znaleźć (albo jestem ślepa ) Jakbyście znały jakieś firmy nietestujące produkujące ww. produkty to proszę o podzielenie się
Napisz do Hoop też jestem ciekawa Najbezpieczniej chyba szukać produktów nienależących do wielkich firm, tylko małych, regionalnych.

A masmix? Należy do Bunge Polska - wiecie coś o nich?
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Co za sciema

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

telbuh ja nie cierpie robic zakupow z moim TZ, a przewaznie robimy je razem.
Jak on sie denerwuje, ze ja wszystko musze przeczytac
Ciagle narzeka i jeczy. Najbardziej go denerwuje, ze rzecz ktora chce wziac jest troszke drozsza od standardowej.
Odp od Unilevera-
Hehe, TŻci muszą sobie pomarudzić

A co do kolorówki, to nietestowane Kobo wprowadza nowe odcienie podkładów - może będzie coś dla bladziochów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:20   #2258
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
W związku z tematem wykorzystywania zwierząt. Do szewskiej pasji doprowadza pojawianie się plakatów cyrkowych, zbliża się lato i się zaczyna;/ Co najmniej 3 cyrki przyjadą, nawet nie chce mi się opisywać co widuję wtedy w miejscach gdzie rozbijają swój namiocik. Nigdy nie zabiorę swojego dzieciaka do cyrku.
no dokładnie
a najbardziej cyrk Korona byłam niedawno w Zakopanym, w miare cisza, spokoj obok PN a tu nagle wyjeżdża ten samochód i koleś krzyczy na całe Zakopane 'cyrk korona cyrk korona swietna zabawa dla całej rodziny' jak bym miala jajko i transparent to pobiegla bym za nim i ich zwyzywala.
Ludzie na marszach równości i manifestacjach feministycznych są bluzgani ludzie pukają się w głowę na ich widok, a cyrków nikt nie bojkotuje ech no szkoda pisac.

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Co do jedzenia: ja kupuję produkty przede wszystkim małych, polskich firm, warzywa na targu, chlebek z piekarni. Problem mięsa mi się rozwiązał Zieleninę mam z ogródka, dobre przyprawy ma nietestowany Prymat, a słodycze to Wawel, Storck, czy rafaello, nutella.
Są dylematy, pewnie, ale jak mam co do czegoś wątpliwości, to szukam info albo znajduję zamiennik. Tylko TŻ marudzi, że długo zakupy robię
Ja też w tych miejscach kupuje i też lubię przyprawy Prymat ale nie wiedziałam, że nutella jest cf,
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:26   #2259
angelkaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny jesteście genialne!

Przez przypadek trafiłam na ten wątek i to dopiero uświadomiło mnie jaka jestem okropna całe życie nie przejmowałam się tym czego używam! a tu klops!
Tak więc zaraz zabieram się za czytanie dwóch wątków (jestem w pracy i strasznie się nudzę ) i postanawiam całkowicie zmienić podejście co do produktów które kupuje.

Dziękuję Wam baaardzo baaardzo mocno

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:02   #2260
Wardruna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
no dokładnie
a najbardziej cyrk Korona byłam niedawno w Zakopanym, w miare cisza, spokoj obok PN a tu nagle wyjeżdża ten samochód i koleś krzyczy na całe Zakopane 'cyrk korona cyrk korona swietna zabawa dla całej rodziny' jak bym miala jajko i transparent to pobiegla bym za nim i ich zwyzywala.
Ludzie na marszach równości i manifestacjach feministycznych są bluzgani ludzie pukają się w głowę na ich widok, a cyrków nikt nie bojkotuje ech no szkoda pisac.

Ja też w tych miejscach kupuje i też lubię przyprawy Prymat ale nie wiedziałam, że nutella jest cf,

Wiesz mnie również mierzi to, że ludzie idą tam w niedzielę po mszy, prowadzą tam swoje dzieci, nie chcę nikogo urazić, ale szlag mnie trafia, gdy patrzę na ludzką ignorancję;/

Witaj angelkaa, ja również skoczyłam na głęboką wodę Czasami czuję się jak ślepiec, ale tutaj można o wszystko zapytać, dziewczyny wytłumaczą i podpowiedzą.

Telbuh, szczerze nie polecam używania wszelkich mixów, lepsze jest masło, nie ma w nim tyle chemii co w margarynach. Tzn. uważam, że nie warto używać mixów na stałe.

I ja przerzuciłam się na Prymat, kiedyś używałam Knorr, a szczególnie tych sosów do sałatek;| Długo nie znalazłam zamiennika sosu greckiego, takiego z torebeczki do rozrobienia, a Prymat ma w ofercie sosiki, które są równie pyszne, jestem uzależniona od sałatek i często korzystam z takich pomocy.
Stary 2011-07-06, 10:29   #2261
megana88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Megana - dodaj cukru do żelu. Ekstra sprawa, ale czy do codziennego mycia? Nie wiem.... To w końcu peeling. Ale cukier nawilża fantastycznie. Dodaj go sobie też do szamponu i zrób peeling głowy - włosy będą się fajnie układały. Tylko spłucz dobrze
To mnie zaciekawiłaś, myślisz, że na kręconych włosach wyjdzie?

Co do stosowania peelingu codziennie to raczej odpada, za duża ingerencja w naskórek. W końcu to mocno ściera, poza tym mam spory tatuaż i takie drapanie po nim codziennie przez "X" czasu może nie wyjść na dobre

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Chciałam napisać o mieszaniu różnych kosmetyków - czasem się udaje a czasem nie. Jeśli po zmieszaniu kosmetyk będzie rozwarstwiony, będzie miał dziwny zapach, wygląd, to lepiej tego nie używać.
Przy dodawaniu olejów do produktów myjących (typu żele do ciała) warto zwrócić uwagę, czy żel nie straci właściwości myjących.
Poza może być problem z trwałością takich kosmetyków. Żel jest zakonserwowany, ale po dodaniu do niego oleju, termin ważności żelu może się znacznie skrócić.

I najważniejsze - zanim zmiesza się całą butelkę, warto zrobić próbę na niewielkiej ilości, na wypadek, gdyby kosmetyków nie dało się ze sobą połączyć.

Mogę Ci polecić olej z Profarmu, pisałam do nich i nawet chyba tutaj wklejałam odpowiedź. Olej rycynowy produkuje np. Joanna.
Ja nie zamierzałam wlewać wszystkiego i robić od razu litr "wywaru" Włąśnie myślałam o malutkiej miseczce, tudzież słoiczku po gerberze i wtedy robieniu mieszanki. Ale myślę, że to co napisałaś o tym, że wtedy cała struktura może się zachwiać to słuszność. Wydaje mi się, że o ile mieszanie z cukrem wypali to już dodawanie oleju do innego płynu typu żel - nie. Muszę poszukać jakiegoś gotowego produktu z właściwościami natłuszczającymi. Kiedyś Palmolive oliwkowy był dla mnie super.

Cytat:
Megana88: sama specjalnie sprawdziłam Ziaja Pomarańczowe mydło pod prysznic, zawiera wosk i olejek ze skórki pomarańczy, olejek ze słodkiego migdałą,, umyłam się nim wczoraj i nie wysmarowałam balsamem, spoko efekt, nie piekła mnie skóra i nie swędziała.
Mam to mydło od 3 lat zapewne, używam, ale wtedy nakładam balsam. Stosowanie samego nic nie daje, skóra sucha jak sucharek ogólnie mam baaaaardzo suchą skórę

Czy znacie jakąś nietestującą firmę produkującą oliwkę w żelu? To kolejna rzecz dla której nie mogę znaleźć godnego zamiennika

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:40   #2262
Wardruna
Raczkowanie

No to jeśli masz suchą skórę, to na nic moja rada. Aż dziwne że kobiety z tłustą skórą na buzi borykają się z suchą skórą na ciele....chwała za to że moja jest niewymagająca.

http://www.skarbmatki.pl/produkty/pi...oliwka_w_zelu/
oliwka w żelu, ale nie wiem nic o tej firmie, a jednak wiem kod marką skarb matki kryje się mackar, obiło mi się o mózg że nie testuje.

Ja wcieram oliwkę w mokre ciało po kąpieli, po czym wycieram ręcznikiem, robię tak tez z olejkami do kąpieli z starej mydlarni.

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:11
Wardruna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:04   #2263
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
no dokładnie

Nienawidzę cyrku - od zawsze - kiedyś rodzice chcieli mnie tam zabierać, to zawsze był opór.
A nutella jest robiona przez Ferrero - jest na naszej zielonej liście
Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość

Przez przypadek trafiłam na ten wątek i to dopiero uświadomiło mnie jaka jestem okropna całe życie nie przejmowałam się tym czego używam! a tu klops!
Tak więc zaraz zabieram się za czytanie dwóch wątków (jestem w pracy i strasznie się nudzę ) i postanawiam całkowicie zmienić podejście co do produktów które kupuje.

Witamy Super, że kolejne osoby dołączają do nas!
Cytat:
Telbuh, szczerze nie polecam używania wszelkich mixów, lepsze jest masło, nie ma w nim tyle chemii co w margarynach. Tzn. uważam, że nie warto używać mixów na stałe.

I ja przerzuciłam się na Prymat, kiedyś używałam Knorr, a szczególnie tych sosów do sałatek;| Długo nie znalazłam zamiennika sosu greckiego, takiego z torebeczki do rozrobienia, a Prymat ma w ofercie sosiki, które są równie pyszne, jestem uzależniona od sałatek i często korzystam z takich pomocy.
Masz rację, ja prawie w ogóle nie używam nic do smarowania, ale mój TŻ tak - a rano marudzi jak ma masło i musi poczekać, jak zmięknie

Co do przypraw to mamy też Kamis. A co z Kotanyi?
Stary 2011-07-06, 11:16   #2264
Wardruna
Raczkowanie

Znacie tą stronę??

http://www.polskiekosmetyki.org/

myślę, że warta obejrzenia. Nie wiem czy to tylko lista czy jak??

I kolejny link do strony przyprawowej:

http://www.kotanyi.com/pl/O-Kotanyi/Misja-i-wizja

Heheh u mnie nie ma kłopotu z czekaniem na masło, w moim domu kostka masła znika w jeden dzień Warto podzielić kostkę masła na 4 części, i jedną mieć na talerzyku do użytku, reszta w lodówce.

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:18
Stary 2011-07-06, 11:21   #2265
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Co za sciema
I zaśmieciła nam wątek z listą... Napisze ktoś do moderatorki z prośbą o usunięcie tego wpisu?

Cytat:

Witamy na pokładzie
Stary 2011-07-06, 11:28   #2266
Wardruna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
I zaśmieciła nam wątek z listą... Napisze ktoś do moderatorki z prośbą o usunięcie tego wpisu?

Witamy na pokładzie
Mnie bardziej dziwi że to jedyny post tej dziewczyny. Mało przekonujący, każdy sobie tak może napisać;/

Jaki kraj wymaga testów na zwierzętach????

"Prosimy także o podanie źródła tej informacji." a jej źródło informacji???
Jakiś bełkot w postaci jednego postu na forum....ehhh

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:32
Stary 2011-07-06, 11:31   #2267
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mnie bardziej dziwi że to jedyny post tej dziewczyny. Mało przekonujący, każdy sobie tak może napisać;/
Napisała co napisała. Zresztą z jej postu wynika, że Unilever testuje
Po prostu nam zaśmieciła wątek z listą

"Uprzejmie informujemy, że firma Unilever nie testuje swoich produktów finalnych na zwierzętach, chyba że wyraźnie wymagają tego przepisy prawne danego kraju. Prowadzenie badań nad produktami bez przeprowadzania testów na zwierzętach jest przyjętą normą w działalności firmy Unilever. Ewentualne testy na zwierzętach są wykonywane w drodze wyjątku i tylko w przypadku, gdy inne metody badań nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa naszym konsumentom w trakcie używania naszych produktów lub jest to wymagane przez prawo danego kraju. Przeprowadzanie testów na zwierzętach znajduje się pod specjalną kontrolą proceduralną i wymaga zezwolenia wyższej kadry kierowniczej firmy. Firma Unilever nie upoważnia również podmiotów zewnętrznych do wykonywania takich testów dla swoich potrzeb. W przypadku, kiedy prawo danego kraju wymaga od nas przeprowadzenia testów na zwierzętach, zawsze staramy się najpierw przekonać władze do zmiany przepisów prawnych w tej kwestii. Uprzejmie prosimy o podanie nam nazwy produktu, który wzbudził Pani wątpliwości. Umożliwi nam to zweryfikowanie otrzymanej informacji. Prosimy także o podanie źródła tej informacji"

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:33
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:40   #2268
Wardruna
Raczkowanie

Dokładnie tak jak wspomniałam, to jakiś bełkot. Pewnie jakaś pracownica, albo prowokatorka, która chce zobaczyć naszą reakcję. Aż kusi żeby jej tam odpisać, ale pewnie na to czeka. Więc niech spada, a jak taki wpis można zgłosić??

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:42
Stary 2011-07-06, 11:50   #2269
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dokładnie tak jak wspomniałam, to jakiś bełkot. Pewnie jakaś pracownica, albo prowokatorka, która chce zobaczyć naszą reakcję. Aż kusi żeby jej tam odpisać, ale pewnie na to czeka. Więc niech spada, a jak taki wpis można zgłosić??
Sama nie wiem Chyba napisać PW do moderatorki... Albo wcisnąć "zły post"
Stary 2011-07-06, 11:55   #2270
Wardruna
Raczkowanie

Możemy zgłosić post, po pierwsze w wątku jest zaznaczone, że nie prowadzimy tam dyskusji, poza tym post jest bez sensu, firma nie testuje ale testuje, jesteśmy nim oburzone i tyle, i to jest to jedyny post tej pani, co nie świadczy o niej jako o wiarygodnej uzytkowniczce;] Zalatuje mi to spamem, zgłosiłam.

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:57
Stary 2011-07-06, 12:07   #2271
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
To mnie zaciekawiłaś, myślisz, że na kręconych włosach wyjdzie?
A czemu ma nie wyjść? Pewnie, że wyjdzie! Masujesz skórę głowy - poprawi się ukrwienie i trochę nawilży. Zrobiłam to sobie, bo mnie łeb swędział (nie wiem czemu) i potem było lepiej. Jak macie łupież to spróbujcie. Raz na dwa tygodnie. Wystarczy do szamponu dodać 3 łyżeczki cukru - fajnie się pieni.

Do Lacalut napisałam maila, ale nic na razie się z tego nie urodziło (T_T)

O traktowaniu zwierząt w cyrku jest fragment w filmie dokumentalnym "Ziemianie" (na yt). Nie wiem czy wiecie, ale słonie mogą zachorować psychicznie, mówiąc potocznie: "zwariować" - jeśli jakiś osobnik w dzieciństwie zobaczy jak jego rodziców kłusownicy zabijają, to on o tym pamięta i zwierzę może nagle dostać ataku i zabić swojego opiekuna np w cyrku. Na pewno widziałyście takie przypadki w tv.
Stary 2011-07-06, 12:35   #2272
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
A czemu ma nie wyjść? Pewnie, że wyjdzie! Masujesz skórę głowy - poprawi się ukrwienie i trochę nawilży. Zrobiłam to sobie, bo mnie łeb swędział (nie wiem czemu) i potem było lepiej. Jak macie łupież to spróbujcie. Raz na dwa tygodnie. Wystarczy do szamponu dodać 3 łyżeczki cukru - fajnie się pieni.

Do Lacalut napisałam maila, ale nic na razie się z tego nie urodziło (T_T)

O traktowaniu zwierząt w cyrku jest fragment w filmie dokumentalnym "Ziemianie" (na yt). Nie wiem czy wiecie, ale słonie mogą zachorować psychicznie, mówiąc potocznie: "zwariować" - jeśli jakiś osobnik w dzieciństwie zobaczy jak jego rodziców kłusownicy zabijają, to on o tym pamięta i zwierzę może nagle dostać ataku i zabić swojego opiekuna np w cyrku. Na pewno widziałyście takie przypadki w tv.
straszne, ale wydaje mi się, że nie tylko słonie tak mają.
A biedne zwierzęta futerkowe które zamkniętę w ciasnych klatkach krążą w kółko?
tragedia:/
Powinni takie filmy puszczać w tv. i to nie po 22. Bo skoro ludzie są zdolni robić takie rzeczy, to czemu inni mają tego nie oglądać? Ja jestem wrażliwa na krzywde zwierząt i "Ziemian" nie obejrzałam całego.
Kiedy zdarzy się wypadek to przecież całe tłumy zbiegają i oglądają tragedie ludzka. U mnie na wsi był pożar, akurat wracałam ze spaceru z koleżankami i spotkałyśmy jakiś starszych ludzi i mówili pożar pożar chodzcie dziewczynki z nai żeby się Wam nic nie stało. No i zabrali nas tam(!) ja na szczęście zaraz jak podeszłam bliżej zbiegowiska to uciekłam do domu bo żadnych poparzonych popłakanych ludzi i zwierząt nie chciałabym oglądać. No ale dziwi mnie to, że ludzie są tacy skorzy do oglądania cierpienia innych, kamienowanie, palenie na stosie, odcinanie głowy w średniowieczu??? Mam koleżanki które chodzą w butach skórzanych i noszą skórzane torebki, wysłałam im link do tego filmu (konretniej do części o futrach) ale żadnego odzewu z ich strony.

Właśnie w tym filmie jest też poruszany temat polowań i w ogóle bardzo polecam ten film i książkę "Farba znaczy krew" Zenona Kruczyńskiego.
Ech dopiero teraz widze, że to nie plotkowy a więc przepraszam za OT, ale obejrzałam film który Sorbecik polecała i dwie noce nie mogłam spać i wciąż o tym myślę. Ale nie żałuje, że go obejrzałam bo przynajmniej wiem, że jak ktoś teraz mi będzie mówił, że jestem dziwna bo bardziej troszczę się o zwierzęta niż o ludzi to bez mrugnięcia odpowiem, że tak jest bo nikt nie krzywdzi i jest tak zły jak człowiek.
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:31   #2273
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Możemy zgłosić post, po pierwsze w wątku jest zaznaczone, że nie prowadzimy tam dyskusji, poza tym post jest bez sensu, firma nie testuje ale testuje, jesteśmy nim oburzone i tyle, i to jest to jedyny post tej pani, co nie świadczy o niej jako o wiarygodnej uzytkowniczce;] Zalatuje mi to spamem, zgłosiłam.
Może też od razu poprosić moderatorkę o zamknięcie wątku z listą? Wtedy już nikt nie będzie tam pisał.
Stary 2011-07-06, 18:38   #2274
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Może też od razu poprosić moderatorkę o zamknięcie wątku z listą? Wtedy już nikt nie będzie tam pisał.
Ale czasem będziemy chciały tam coś dopisać... Choćby edytować listę. A w zamkniętym wątku się nie da
Stary 2011-07-06, 18:39   #2275
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale czasem będziemy chciały tam coś dopisać... Choćby edytować listę. A w zamkniętym wątku się nie da
Aaa. No trudno.
Stary 2011-07-06, 19:04   #2276
megana88
Raczkowanie

Cytat:
No to jeśli masz suchą skórę, to na nic moja rada. Aż dziwne że kobiety z tłustą skórą na buzi borykają się z suchą skórą na ciele....chwała za to że moja jest niewymagająca.

http://www.skarbmatki.pl/produkty/pi...oliwka_w_zelu/
oliwka w żelu, ale nie wiem nic o tej firmie, a jednak wiem kod marką skarb matki kryje się mackar, obiło mi się o mózg że nie testuje.

Ja wcieram oliwkę w mokre ciało po kąpieli, po czym wycieram ręcznikiem, robię tak tez z olejkami do kąpieli z starej mydlarni.

Z tą skórą to rzeczywiście dziwne

Wielkie dzięki za link, jutro pobiegam, poszukam
Stary 2011-07-06, 19:37   #2277
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Napisz do Hoop też jestem ciekawa Najbezpieczniej chyba szukać produktów nienależących do wielkich firm, tylko małych, regionalnych.
Ja tez jestem ciekawa tego Hoop

Cytat:
Odp od Unilevera-
Nie lubie tego slowa, ale coz takie sa fakty, ze to ZENADA.
Co raz wiecej firm robi ludziom pranie z mozgu.
Ostatnio na PL TV widzialam reklame nowej edycji szamponow garniera, ze sa naturalne i w ogole cudo

Cytat:
Hehe, TŻci muszą sobie pomarudzić
No musza, sa jak dzieci

Cytat:
A co do kolorówki, to nietestowane Kobo wprowadza nowe odcienie podkładów - może będzie coś dla bladziochów
Ciekawe czy to w USA mozna znalezc gdzies?
Ciezko jest byc bialasem ;/ i to dodatku jeszcze z piegami.
Ja sie ostatnio tak spalilam na sloncu niechcacy, ze skora ze mnie zeszla jak z weza

Cytat:

Fajnie, ze do nas dolaczasz

Cytat:
Kurde Prymat ma te sosiki. O jejku ja je uwilbiam. Od kad wiem, ze knorr jest bee to sama robie,ale jakos mi tak dobrze nie wychodza jak z torebki :/
Nigdy tego u nas w sklepie nie widzialam zeby prymat to mial.
A one sa w takich tez malych czy moze w wiekszych?

Cytat:
Napisane przez megana88 Pokaż wiadomość
Czy znacie jakąś nietestującą firmę produkującą oliwkę w żelu? To kolejna rzecz dla której nie mogę znaleźć godnego zamiennika
Ja tez wlasnie mam z tym problem. Kiedys widzialam taka olivke, na ktorej byl znaczek kroliczka, ale nie kupilam i nie pamietam nazwy firmy

Jak masz taka sucha skore to wejdz sobie na te stronke www.palmers.com maja fajne rzeczy do suchej skory
W Pl tego pewnie nie bedzie,ale wiem, ze w UK i we Francji to jest. Moze na ebay da sie kupic

Cytat:
No wlasnie ja nie rozumiem tego
Ludzie czytaj nie umieja czy jak

Ja jak weszlam poczatkowo na te liste to dokladnie ja przejrzalam i od razu widzalam co jest jak wol napisane gdzie sie prowadzi rozmowe.
To jest takie proste.

Cytat:
Straszne
Ja bylam w cyrku jako dziecko raz,ale szczerze nic nie pamietam.

A co myslicie dziweczyny o zoo albo o takich miejscach jak Sea World.
Tam tez sa zwierzeta, duzo z nich urodzilo sie juz tam czesc byla uratowana.
W takim Sea World to zwykly czlowiek nie moze pracowac, trzeba przejsc milion skomplikowanych testow, to jest niebezpieczna praca.

Cytat:
Mam koleżanki które chodzą w butach skórzanych i noszą skórzane torebki, wysłałam im link do tego filmu (konretniej do części o futrach) ale żadnego odzewu z ich strony.
Ja tez mam buty skorzane , nie przywiazywalam wczesniej wagi do tego ze one moga byc ze skory.
Zawsze mi sie wydawalo, ze takie buty sa bardzo drogie, i ze jak cos kupuje to mnie zwyczajnie na to nie stac zeby mialo byc ze skory :/
Nosze je. Myslicie, ze powinnam je wyrzucic??? Bo mi sie wydaje, ze to by byl wiekszy grzech i zmarnowanie.

O futrach to wiedzialam od zawsze.

A co sadzicie np. o tym , ze Indianie zyli wylacznie z tego co upolowali.
Ich domy ubrania i wiele innych rzeczy byly zrobione ze skory, gdyby nie to umarli by z glodu i z zimna.
Gdybysmy my umieli zyc wg. ich filozofii zycia to nikt by nie mial nic przeciw zabiciu zwierzecia

Wklejam fragment ciekawego artykulu:

Rdzenni Amerykanie są często portretowani jako modelowi obywatele o rozwiniętej świadomości ekologicznej, podtrzymujący wartości i wierzenia, które współczesny "zindustrializowany" człowiek dawno poświęcił w pogoni za postępem i komfortem. Zainteresowanie związkami Indian ze światem przyrody ma już swoją historię. Przedstawiciele wczesnego amerykańskiego ruchu na rzecz ochrony przyrody byli pod wrażeniem ich wiedzy i relacji ze światem przyrody. Jednakże wydaje się, że zrozumienie faktycznych związków rdzennych Amerykanów z przyrodą jest zadziwiająco małe we współczesnym świecie. Wyznacznikiem wszystkich kultur indiańskich jest traktowanie Ziemi jako kogoś bliskiego, o kogo należy dbać i troszczyć się, a nie zdobywać czy pokonywać. Wszystkie istoty żyjące, nie tylko ludzie, są uważane za obdarzone świadomością i należy się do nich odnosić z szacunkiem. Ta postawa wzajemnego szacunku i troski znajduje odbicie w religijnych wierzeniach, ceremoniach i rytuałach. Narody indiańskie utrzymywały i chroniły bioróżnorodność w obrębie naturalnych zbiorowisk, co zarazem wspierało i podtrzymywało ich tradycje. Europejscy najeźdźcy przywieźli ze sobą kulturę, która nacechowana była postawą dominacji nad przyrodą i całkowicie przekształcali naturalne środowiska.

wiem powinnam byla to zrobic na plotkowym. Im sorry

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:31   #2278
Wardruna
Raczkowanie

http://prymat.pl/produkty/#

tutaj wszystko co oferuje prymat, mrrr.

megana88: a może jakiś olejek pod prysznic????

http://pl.loccitane.com/olejek-pod-p...3508,45225.htm

http://www.helfy.pl/naturalne-olejki-pod-prysznic

Chciałaby je wszystkie<marzy>
Stary 2011-07-06, 20:52   #2279
emelie
Wtajemniczenie

Dziewczyny, widzę na naszej zielonej liście firmę PharmaCF, która na stronie deklaruje, że jej produkty są testowane dermatologicznie... Czy to nie oznacza przypadkiem testów na zwierzętach?
Tak kiedyś słyszałam, jeżeli to nieprawda, to proszę o nie krzyczenie na mnie, świeżakiem jestem

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:54
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:57   #2280
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, widzę na naszej zielonej liście firmę PharmaCF, która na stronie deklaruje, że jej produkty są testowane dermatologicznie... Czy to nie oznacza przypadkiem testów na zwierzętach?
Tak kiedyś słyszałam, jeżeli to nieprawda, to proszę o nie krzyczenie na mnie, świeżakiem jestem
Wszyscy jesteśmy swieżakami! Ten temat to jest normalnie masakra, im dłużej w tym siedzisz, tym więcej pytań!

A tak serio to też mi się kiedyć tak wydawało, ale to ponoć niekoniecznie oznacza testy na zwierzętach, może oznaczać np. testy na ochotnikach.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości