|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
|
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mogę przyłączyć się do wątku? Rok temu obcięłam włosy na bardzo bardzo króko, w dodatku zafarbowałam je na rudo. Czekałam grzecznie nie obcinałam ich przez prawie rok, urosły mi do ramion, ale coś mnie podkusiło i ścięłam je na początku czerwca. Teraz staram się je zapuścić do łopatek. Dodam, że jestem bardzo niecierpliwą osobą, lekkie kosmyki smyrające mnie po karku wpędzają mnie w niemałe nerwy. Ale tym razem postanowiłam się nie poddać, skoro odchudzanie mi wyszło, to i może zapuszczanie włosów też wyjdzie. Stosuję takie o to specyfiki: -mgiełka do włosów farbowanych z rossmana -jedwab do włosów Biosilk -płukanka do włosów z rumianku, skrzypu, pokrzywy i kilku kropli cytryny (staram się dwa razy w tyg) -usiłuję przemóc się do picia pokrzywy, mam odruchy wymiotne i jeden kubek, max dwa na tydzień, staram się dojść do 1 kubka na dzień, ale to jeszcze trochę... -maseczka z żółtka, oliwy z oliwek, olejku rycynowego i nafty raz w tyg -sam olejek rycynowy na końcówki, albo/i w skórę głowy raz w tyg Mam zamiar zainwestować w olejki, ale teraz mam baaardzo cieńki budżet
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Ja tą herbatę z pokrzywy piję co dzień. Słodzicie ją?
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2791577 8]Woda brzozowa mnie zadziwiła. Polecam samoróbne wcierki, jeszcze nie miałam z nimi takich problemów!
[/QUOTE]Ja tak samo. Czeka na mnie 0,5 l nalewki brzozowo-skrzypowej Pierwsze 100 ml doprawię pilokarpiną *śmiech szalonego naukowca*
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: woda brzozowa + olejek rycynowy
a ja wczoraj zaatakowałam mój skalp z kilku frontów: nałożyłam wcierkę złożoną z wody brzozowej, oleju rycynowego, skrzypu i kilka kropel olejku lawendowego. wszystko jakoś tak w ilości na oko. jednak mogłam dać mniej rycyny, bo nie rozpusciła się dokładnie w wodzie brzozowej.
|
|
|
|
#4659 | |
|
Konto usunięte
|
Ani herbaty, ani pokrzywy tym bardziej nie słodzę.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie poplacze chyba!!! Miezrylam wlosy pierwszego i co sie okazalo???? ze w miesiacu czerwcu uroslo mi 0.5 cm. Masakra jakas! nigdy mi sie to nie zdarzylo!!!! Wiec sie zdenerwowalam i scielam je chyba z 3 cm. Nawet nie liczylam bo mi poprostu rece opadaja.....
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
nie martw się nie tylko ty tak masz
na włosy z przodu aż nie mogłam patrzeć , i wten oto sposób mam grzywkę na bok
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w ciagu miesiaca urosly 0,5 cm to pierwszy miesiac pielegnacji
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziewczyny jak mierzycie? bo ile przez odrosty to w miarę łatwo...
ale na dole to naprawdę ciężko zmierzyć, wystarczy minimalnie inaczej stanąć i już cm różnicy, a dla nas to od razu wielka róznica bo nie urosły np 1,5 a 0,5 i załamka ![]() ja też tak mam, ale nie biorę tego zupełnie na serio... mierzę ile cm jest pod pieprzykiem, ale tak jak mówię różnie to wychodzi nie skupiam się na konkretnym miesiącu, tylko np widzę teraz że jak zaczynałam było 5 do pieprza a teraz jest już sporo pod nim
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SKALP=SKÓRA GŁOWY??? ja nigdy nie wiem Przepraszam, za głupie pytanie.
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
Ja mierzę odrosty i chyba po miesiącu z kuracją, włosy urosły 2 cm
Bo jak zaczynałam kurację i tu pisałam miałam odrostów 3 cm, a teraz 5 - ale ciężko mi w to uwierzyć...Współczuje mierzenia całości włosów, chyba bym nie doszła z tym do ładu |
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
![]() Cytat:
najważniejsze to ich wygląd...
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mierzyłam moje włosy- mają 23 cm w najdłuższym miejscu. Mam asymetryczną fryzurę i z każdej strony mają różną długość, w najkrótszym 10cm. Są bardzo cienkie, w dodatku jest ich okropnie mało. Jedynym plusem w ich wyglądzie jest to, że przestałam mieć łyse placki na głowie, pomógł mi na to wax, potem używałam maseczki Gloria. Teraz nie mogę jej nigdzie zdobyć... Może jest tutaj jakaś wrocławianka, która może natknęła się na tą maskę?
![]() Jutro zamierzam zaserwować im płukankę z rumianku, pokrzywy i skrzypu, ale przed tym nałożyć maskę z oliwy, rycyny, zółtka i nafty Muszę w końcu zainwestować z olejki do włosów...
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
ja tez dodalam dzis do wody brzozowej rycynowego oleju i rowniez sie nie rozpuscilo wszystko.
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś pisał, że rycynowy może się jakiś czas rozpuszczać. A może za dużo wlałaś?
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić, że dziś mierzyłam włosy jak co miesiąc i co? Wyszło mi, że w czerwcu urosły 2 cm.
|
|
|
|
#4672 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, gdzie to podpiąć, więc wkleję tutaj jako motywację do zapuszczania. Wczoraj spotkałam na osiedlu małą hipiskę i kopara niemal mi opadła... takie cudne, zdrowe, a przede wszystkim - długie włosy!
W życiu takich długich nie miałam..! Odkąd mam solidne postanowienie zapuszczania włosów wszędzie atakują mnie długowłose. Nawet dzieci na drodze do spożywczaka. ![]() Ale już lubię tę małą. Załącznik 4070992 P.S. Przepraszam za panów żuli w kadrze i kiepską dosyć komórkową jakość. ![]() Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2011-07-06 o 08:00 |
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2796240 1]Nie wiem, gdzie to podpiąć, więc wkleję tutaj jako motywację do zapuszczania. Wczoraj spotkałam na osiedlu małą hipiskę i kopara niemal mi opadła... takie cudne, zdrowe, a przede wszystkim - długie włosy!
W życiu takich długich nie miałam..! Odkąd mam solidne postanowienie zapuszczania włosów wszędzie atakują mnie długowłose. Nawet dzieci na drodze do spożywczaka. ![]() Ale już lubię tę małą. Załącznik 4070992 P.S. Przepraszam za panów żuli w kadrze i kiepską dosyć komórkową jakość. ![]() [/QUOTE] Tatty Zdjęcie faktycznie motywujące, ale uważaj, bo jak ktoś zauważy, że robisz zdjęcia dzieciom, to może sobie źle fakty skojarzyć .Też ciągle spotykam "długie włosy". Długie włosy w sklepie, długie włosy na przystanku, długie włosy w szkole(ufff, na szczęście przez dwa miesiące nie będę dzień w dzień umierać z zazdrości). Nie mogę przeboleć tego, że nie zapuszczałam od dziecka. |
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2796240 1]Nie wiem, gdzie to podpiąć, więc wkleję tutaj jako motywację do zapuszczania. Wczoraj spotkałam na osiedlu małą hipiskę i kopara niemal mi opadła... takie cudne, zdrowe, a przede wszystkim - długie włosy!
W życiu takich długich nie miałam..! Odkąd mam solidne postanowienie zapuszczania włosów wszędzie atakują mnie długowłose. Nawet dzieci na drodze do spożywczaka. ![]() Ale już lubię tę małą. Załącznik 4070992 P.S. Przepraszam za panów żuli w kadrze i kiepską dosyć komórkową jakość. ![]() [/QUOTE] A zauważyłyście że większość bardzo długowłosych ma włosy jakby karbowane?? bo mnie to zastanawia... tatty, mam nadzieję że miałaś zgodę na zrobienie foty
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie. Swoją drogą zupełnie mi się to nie podoba i za nic nie chciałabym takich mieć.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4677 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
i stąd te fale potem. Tak mi to wygląda przynajmniej
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio zaczęły mi wypadać włosy, a niczego w swojej pielęgnacji nie zmieniłam. Może zastąpię wodę brzozową czymś innym. A propo dolalałam do niej ostatnio oleju rycynowego i mój też się nie rozpuścił (na szczęście zrobiłam to na próbę w małych proporcjach w miseczce). Pewnie to dlatego że ta rossmanowska woda ma mało alkoholu w porównaniu do barwy np.
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby mialy loki, to loki nadal by mialy, albo przynajmniej bardzo falowane. Siostra mojego tzta miala takie dluuugie (i rude ) do tylka i nadal miala sprezynki. Wg mnie maja po prostu falowane wlosy, zreszta bardzo duzo dziewczyn takie ma i kiedy sa ciezsze to fale sie prostuja troche. Przynajmniej u mnie tak jest.
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Generalnie bardzo bym chciała zrobić swoją własną wcierkę, ale nie mam czystego spirytusu. Może uda mi się go zdobyć pod koniec lipca dopiero i od razu spróbuję.

na włosy z przodu aż nie mogłam patrzeć , i wten oto sposób mam grzywkę na bok 

Bo jak zaczynałam kurację i tu pisałam miałam odrostów 3 cm, a teraz 5 - ale ciężko mi w to uwierzyć...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)