|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
" ja kalafiorową robie taką z kawałkami nie jako krem - bo niektórzy jeszcze kalfaiorową miksują i podają np. z grzankmi albo groszkiem ptysiowym, ale ja wole jak jest co gryźć w zupce.![]() o widzę że ostatnio coś Wasi tż Wam podpadają ![]() Cytat:
Cytat:
a teraz tż ma do pracy ok.12km i mówi że mu się fajnie jeździ szybciutko.Cytat:
bo u mnie pogoda pod psem - pada co chwilę, rano taka ulewa była ze spać się nie dało, okropna wichura do tego, zimno, wieje i ogólnie dobijająca pogoda..miło mi że miałam przyjemność Ci się śnić mnie kiedyś się śniła xxSłoneczkoxx że już urodziła Maksia Cytat:
bo ja taką maliznę będę bać się brać na ręce - jak taka kruszynka będzie no ale fakt - biorę pod uwage to ze szacunek usg może mylić ![]() Cytat:
a zatoka Douglasa to u mnie na każdym usg w opisie pisało na jej temat - chodzi o to czy nie ma w niej jakiegoś płynu czy coś i wtedy w opisie jest że Zatoka Douglasa jest wolna. w google gdzie ona jest - ja właśnie sprawdzałam kiedyś bo nie wiedziałam o co z nią chodziło - że jak pisze jest "wolna" czy to dobrze czy źle.a o tym pępku chętnie i ja się dowiem czy można na brzuszek zanim jeszcze odleci. Wie któas doświadczona mama? Cytat:
kciuki trzymam żeby paciora nie było.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-06 o 10:30 |
|||||||
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mimo, iz ona z innego miasta, to ma zamiar rodzic w moim szpitalu, wiec istnieje jakas szansa, ze sie spotkamyMonia - wczorajszy tekst o "wciagajacym sie" chomiku rozwalil mnie na maksa A propos chomikow - opowiesc dla tych o mocnych nerwach - moja kumpela w postawowce kupila sobie malego chomiczka, w pierwszy dzien wyszla z nim na dwor i tak sie zagadala z kolezanka, ze go -uwaga! niechcacy ROZDEPTALA
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Patik można kłaść dziecko z kukutem na brzuszku
ide pocieszyc moją stękałe |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
sms od Carmeli:
Czekamy na wypis. Wracamy do domku ![]()
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar nie obwiniaj się
nie możesz myśleć, że Twoje pytanie spowodowało chaos na forum Beatko tak napisałaś o kalafiorowej - zrobiłaś mi smaka na warzywną do tej Twojej kalafiorowej dodaję zielony groszek np. mrożony i jest wtedy warzywna, ma takieeeeeeeeee piękne kolory i dodaję koperku.Telik ![]() meszsares ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa ! Dobra idę się ogarniać
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak byliśmy mali z moim bratem to mieliśmy w domu chomika - paskuda jakoś nie bardzo chciała siedzieć w akwarium i po kołowrotku często wydostawała się na zewnątrz. No i kiedyś szukaliśmy go po domu, w pewnym momencie pojawił się na horyzoncie, brat chciał go złapać, ale się potknął i go zgniótł własnym ciałem... to też tak a propos żartu o chomiku
|
||
|
|
|
#517 | |||||
|
Zadomowienie
|
hello
oj widzę że jakieś mniejsze nieporozumienia wynikają ale kobity to tylko hormony minie samo!! tylko nie skaczmy sobie do ślicznych gardełek Cytat:
![]() Cytat:
hahaha cepan śmierdzi i nic nie daję serio wiem co mówię ja mam tyle blizn co edward nożycoręki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: super !!! ale radośćNerolka Skarbku buziaki mocy!!!
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Scio dziękuję
Narobiłyście mi smaka na kalafiorową. Nawet mam kalafior w lodówce. Jutro zrobię. |
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacja!!!!!!! |
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to brudzenie się okien na wsi - ech.. skąd ja to znam... ![]() Cytat:
![]() a nóz karbowany muszę sobie kupić - bo lubie frytki krojone takim nożem ![]() aha z tego co pamiętam co czytałam wczoraj: Brumek - pora zwolnić - wypoczywaj i uważaj na szyjkę i zbiorowo = kciuki za wszystkie usg i wizytki i wspaniałe wyniki badań, żeby paciorków nie było
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=bI7vSYKp8vIuwaga: słonce u mnie wychodzi!!! mozna klasc dziecko na brzuchu jak ma kilkut. u nas odpadl po 1,5 miesiaca (tak, wiem ze dlugo...) wiec same rozumiecie... kolki juz dawno byly i uwielbial spac na klacie cudzej i swojej - czyli plackiem na tacie na jego klacie i swoim brzuchu... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-06 o 10:53 |
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ale sobie dzisiaj pospałam Oczywiście moje wczorajsze dziwne samopoczucie niczym się nie zakończyło, więc pewnie ciśnienie było nie takie... Termin porodu ze snu już minął, więc teraz to już się oswajam z myślą że pewnie Natan przyjdzie na świat w terminie albo i po nim ![]() Trzymam za wszystkie które ich potrzebują! I lecę nadrabiać
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam z rana wszystkie mamusie trzymam kciuki za wszystkie które potrzebuja i gr, za rozpoczęte tygodnie o ile takie sa bo nie doczytałam jeszcze postów do końca chcę cos powiedziec odnosnie Eli, kilka dziewczyn chyba nie zrozumialo Jej będę Jej bronic bo chyba nie każdą zrozumiała i niektóre sie zbulwersowały w pewnym sensie wiem co przezywa Ela tyle miesiecy w szpitalu ja byłam 4 dni i miałam dosyc a co tu mówic tyle miesięcy dziewczyna sie poprostu załamała strach o dziecko nieprzespane noce ogólnie niestabilność psychiczna i TU Jej trzeba współczuc naprawdę dziewczyny pomyslcie sobie chodzicie sobie po ulicach przytulacie się do mężów chlopaków nawet taka pierdoła jak kupno kremu czy ubranak dla dziecka sprawia tyle radości wiem coś o tym bo sama mnie to cieszy a Ela nie ma takiej mozliwości wiem że niektóre z Was powiedza że dla dziecka wszystko ale żeby dziecko było zdrowe to matka też musi, jak już Ela urodzi to w końcu wyjdzie do domu ale musi miec siłe do tego żeby się dzieckiem opiekować a ja tu widzę wyraźnie że dziewczyna jest załamana nawet nie ma doła jest załamana i nie potępiam żadnej dziewczyny bo każdą z nas jest ważna bo po to jest to forum ale nieraz trzeba honor schowac do kieszeni i podkreślam żeby nie było niejasności nie naskakuje na żadna z Was i każdy problem jest ważny pozdrawiam i mam nadzieje że się wyraziłam w dobrym tego słowa znaczeniu |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad będzie, ale później, coś długo się udka rozmrażają..
Moje pelargonie na balkonie przez tygodniowy deszcz już chyba umierają, rdza na liściach je dopadła
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
ami Beata narobiła ochoty na kalafiora mam w lodówce i zorie dzisiaj z bułeczka i mlodymi ziemniakami z koperkiem
![]()
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Witam
My po wizycie Z Krystiankiem wszystko w porządku z mamusia tez![]() Szyjka miekka ale rozwarcia jeszcze nie ma główka napiera na ujście wg gin nie donosze do 16.07 ale nie wiem co synek na to Dziękuje za kciuki |
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
aaa wcieło mi posta!!!!!!!!!!!!!!!!
cześć po kilkudniowej nieobecności (znaczy weekendowej, bo kolejne 2 dni nie starczyły na nadrobienie ) jak Wy to robicie???u mnie ok, usg piątkowe wzorowo poza info, że na wcześniejszy poród raczej nie mam co liczyć. Maja waży 2800gr, łozysko 1 gryupa... jak nic będę przeterminowana;((( z jednej strony niech maleńka sobie siedzi jak najdłużej, z drugiej już mi egoistycznie ciężko i chciałabym ją mieć przy sobie... no i już wszystko mam gotowe... włączne ze spotkaniem z położną (inflancka), wózkiem (mutsy transporter purpurowy) i nawet trorbą (mutsy- cezkam na info ze sklepu, że jest do odebrania) no i nie wiem co z badanioami, bo paciorkowca mam już tygodniowego. ile jest ważny? może któraś wie? teraz z nudów sprzątma pólki i przesłuchję piosenki dla dzieci, które mi ściągnął TZ może Wy macie jakieś konktretne wykonania cichych spokojnychg kołysanek? a za Was ciągle kciukam gratukluję nowym Mamusiom i życzę dużo cierpliwości już znużonym ![]() iwona |
|
|
|
#529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Strasznie nerwowo zrobiło się tutaj na forum Nie podoba mi się to... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartessa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że z Krystiankiem wszystko wporządku ![]() Dzisiaj urodziła koleżanka, która miała termin nas koniec lipca. Malutka waży 2600g i 49 cm i dostała 10 pkt Na mojego synka też nie działają ani okna, ani przytulanki z mężem Więc czekam cierpliwie aż przyjdzie na nas czas ![]() A wysypka na twarzy, plecach i dekoldzie nie schodzi Dzisiaj chyba wybiorę się prywatnie do dermatologa, co myślicie?
|
||||
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
iwona - ja niewlaczalam kolysanek bo nie mialam kiedy. teraz spiewam http://www.youtube.com/watch?v=glBAIYMHEbM ale troche mam okrojona wersje. na prosbe dziecka spiewam tez pszczolke maje (wersja bardzo moja, slow nie znam zbytnio i chyba wymyslilam a on nie protestuje wiec spiewam) - ale tylko jak jest grzeczny
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy duża ilość siary to jest powód do zmartwień??? Chodzę bez biustonosza teraz bo mnie gniecie, poczułam że robi m sie mokro, spojrzałam na sutka, a tam taaaaaaaaka wielka kropla, potem druga
Czy mam już się martwić czy to normalne???
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, a może akurat się nie przeterminujesz Nie gdybaj |
|
|
|
|
#533 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tworzycie niesamowitą grupę, będę płakać jak się popsuje
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale pogoda fatalna, Filip marudny bo śpiący i w końcu poszedł spać... Można od razu kłaśc na brzuszku, Filip był naświetlany na żółtaczkę w szpitalu i kładliśmy go na zmianę na plecach i brzuchu. beata najważniejsze że malutka zdrowa małą łatwiej będzie urodzić, ja tez nie mam parcia żeby moja wazyła ze 4kg bo tylko się wymęczę przy porodzie i trzymam kciuki aby z torbielą się wszystko ładnie potoczyło![]() Ja miałam odsttnio wskaźnik wód AFI 12 i gin nic nie mówił wiec chyba ok.. Cytat:
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Łożysko I stopnia bez problemu dostarcza wystarczającą ilość substancji odżywczych dla dziecka. Im łożysko starsze tym gorzej to robi, kolejne stopnie mówią właśnie o starzeniu się. Pod koniec ciąży łożysko jak najbardziej może zmieniać swój stopień, gorzej gdyby wcześniej się zestarzało. Tak miała moja koleżanka i o mały włos a jej dziecko zostało by zagłodzone na śmierć. Na szczęście problem został zauważony w dobrym momencie i uratowano malucha przez CC w 7 miesiącu.
|
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słyszałam opinie pozytywne i skrajnie negatywne nt każdego z warszawskich szpitali. A Wy gdzie się wybieracie? |
|
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko dziękuję za przepis na kalafiorową
idę zatem po składniki do sklepu i będę gotować ![]() a u mnie jest dzisiaj dokładnie tak jak agula pisała - jakieś 27 stopni i słoneczko swoja drogą Agula - uwielbiam Krynicę z racji odległości nie wyszło nam, ale kontakt mamy do tej pory )...a na Jaworzynę to z zamkniętymi oczami i bez mapy trafiłabym ![]() zazdroszczę Ci życia w górach.... mi przyjdzie trochę poczekać żeby połazić znowu po górach... ale może Hania też będzie lubiła???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

nie wiem nawet czy się taką zasmaża czy zabiela... tempa łyżwa ze mnie, więc proszę o pomoc 
" ja kalafiorową robie taką z kawałkami nie jako krem - bo niektórzy jeszcze kalfaiorową miksują i podają np. z grzankmi albo groszkiem ptysiowym, ale ja wole jak jest co gryźć w zupce.

mnie kiedyś się śniła xxSłoneczkoxx że już urodziła Maksia
Wagą Julki się nie denerwuj
za wizytę, chociaż Ty pewnie rozczarowana przemieszczającą się torbielą. Pierwsze słyszę o tej zatoce douglasa czy jak jej tam. Julka wielka nie jest, ale po urodzeniu szybko nadrobi, zresztą pewnie jeszcze dobije i tak do 3 kg zanim się wykluje.
w google gdzie ona jest - ja właśnie sprawdzałam kiedyś bo nie wiedziałam o co z nią chodziło - że jak pisze jest "wolna" czy to dobrze czy źle.

do tej Twojej kalafiorowej dodaję zielony groszek np. mrożony i jest wtedy warzywna, ma takieeeeeeeeee piękne kolory
ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa ! 

klask i: super !!! ale radość

Zakończone: 2