Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 11:06   #151
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Od rana mega kolka. Codziennie mega kolki.
Czy ja mogę viburcol tak co dzień aplikować Małej???? Pomóżcie
U na działają krople Bobotic. Próbowaliśmy delicol, potem espumisan, ale po boboticu poprawa jest od razu. Pepe się uspakaja i najczęściej zasypia.

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sms od gusi

Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki.

gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo..
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Dziewczynki jeżdżące same z dziećmi samochodami: popatrzcie co sobie kupuje

http://allegro.pl/fisher-price-luste...702950651.html
Fajna sprawa. Może kupimy.

Anula, trzymamy będzie dobrze
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:10   #152
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

A co to?
Ładny tytuł
No i Grazin gratki

Ja wskoczyłam na szybko póki mały leży i nie płacze.

U nas wszyscy chorzy, ja ledwo dycham, Tż też. Starszemu już trochę przechodzi ale od wczoraj małego zebrało.
Dzisiaj już nawet smoczka nie chce do buzi chwycić i jakiś rozpalony.
Tż po lepszy termometr poleciał.

Jak mi mąż trochę pomoże to będę Was dzielnie nadrabiać.

Buziaki

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:11   #153
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki, witam się w nowym watku
Wczoraj podczytywałam, ale o pisaniu już nie było mowy...

Gusia gratuluje kochana!!! Czekamy na zdjęcia Nadusi!

Anulka trzymam kciuki za Zosię oby to nie było nic poważnego
Listopadowa nam pediatra powiedział, że viburcol można podawac do 3 razy dziennie, na razie nie podałam jeszcze jednego, trzymam na czarną godzinę

U nas wczoraj masakryczne usypianie ....do 23:30 - już myślałam, że dam czopka...mała znowu dyszała jakby ją ktos gonił, ściągnęłam nawet karuzelkę, bo myślałam, że się jej boi Ale pospała tak jak zawsze do 5:50, albo ja się nie obudziłam o 3, bo byłam tak padnieta Potem nakarmiłam i spałyśmy spokojnie do 10:30 teraz też śpi - mam nadzieje, że to był skok i już powoli mija.
Dzisiaj wizyta u pediatry, a jutro rano szczepienie ....bo dzisiaj się okazało, że w okresie wakacyjnym szczepienia są tylko rano, a nasz pediatra przyjmuje popołudniami
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:18   #154
bzyczka1
Zakorzenienie

ja na szczepienie wzięłam męża ale do gabinetu ja weszłam bo wiedziałam że on jej nie ulula, ale płakałam razem z nią.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:21   #155
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
subskrybuje baby

staram sie nadrobic troche by potem nie miec zbyt duzych zaleglosci. Taka jestem

w skrocie co u nas:

1. Maly wczoraj mega marudny

2. Chyba ma kaszelek

3. Musimy zaczac uzywac pampkow 3, bo dwa razy go w nocy przebieralam, bo sie przesikal. Kto juz uzywa pampkow 3? Moj ma 5 tygodni dopiero :HELP:

4. Mama gotuje pysznie

5. Ja mam nowe brwi
ad. 1 współczuję
ad. 2 oby nie
ad. 3 my też używamy 3, ale mój Antoś troszkę starszy
ad. 4 super, że masz takie wsparcie
ad. 5 gratuluję

Ostatnio był jeszcze temat w czym wasze dzieci śpią w nocy jak jest teraz chłodniej. Antoś, ponieważ odkopywał się spod kocyka, to teraz (u mnie w mieszkaniu jest 20 stopni) śpi w pajacu i śpiworku. Super się sprawdza, bo ma w nim cieplutko i jest swoboda ruchów czego nie było w rożku i był niezadowolony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 546.jpg (37,5 KB, 73 załadowań)

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:32   #156
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, Ty wozisz Igusie na przednim siedzeniu? Bo rozważam tę kwestię...
Wożę ją z tyłu ale nie za siedzeniem kierowcy a za pasażerem tak, że na czerwonym mogę u niej w foteliku pogmerać i smoczka wcisnąć - co idzie całkiem nieźle. Gorzej gdy smokuś wypadnie i trzeba szukać po omacku w czeluściach fotelika
Z przodu nie wożę bo nie wiem jak poduszkę wyłączyć. Niektóre auta mają taki przycisk on/off, że można właśnie na czas podróży z dzieckiem wyłączyć bo tak na stałe to nie chciałabym jej wyłączać.

Dorzucam fotkę mojego eko-podgrzewacza
Próbowałam też sobie na takich świeczkach kawę w kafetierze zrobić ale po 4 godzinach czekania skapitulowałam (woda w imbryczku podgrzała się dopiero do 70 stopni )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110705503.jpg (60,9 KB, 55 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:33   #157
Agnieszka.M
Rozeznanie

Moria myślę, że musisz opatentować ten eko-podgrzewacz

Stary 2011-07-06, 11:37   #158
moria44
Wtajemniczenie

Agnieszka.M jak grzecznie śpi Antonek - aniołek normalnie

Czy Wasze maluchy też upodobały sobie jedną stronę, na którą odkręcają główkę? Iga właśnie tak jak Antoś zawsze układa, nie ma szans jej ułożyć inaczej a nawet jak się uda to i tak przekręca. Główkę w prawo układa TYLKO na macie - z lewego pałąka zdjęłam wszystkie zabawki no i ulubiona małpka wisi tak aby główkę na prawo przekręcała i na przewijaku - nakleiłam jej kolorowy rysunek rafy koralowej na ścianie więc albo patrzy prosto na mnie bo jej świrgolę lub śpiewam albo na rybki z prawej

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:41   #159
Paulizia
Wtajemniczenie

Gusiu gratulacje!!!!

Anulka oby bylo wszytsko dobrze!!!!!
Stary 2011-07-06, 11:53   #160
dorkabl
Zadomowienie

moria44tak, moje dziecko tez upodobało sobie jedna strone. u nas żadzi lewa Nic sie nie bój, skorygujemy to. Będziemy motywować

weredka, moria, co robicie z kawałem chusty wiszącym? z tym co pozostało? Nie mam pomysłu, strasznie to długie :/
matall, naprawde zostaje ci tylko kawałek?

Siasiek kurna chata! zdrowiejcie! Dla malucha byle katar jest niebezpieczny.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

myslicie ze do turystycznego łóżeczka da się przyczepić karuzelke?
mimbi, ty masz turystyczne...czerwone
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:53   #161
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
basienka ja mam tak że nie umiem robić wielo cytowania i jak dojadę do końca to nie pamiętam co komu miałam pisać
gusia Nadia na świecie - gratulacje kochana
Listpadowa super spadek wagi solarium zazdroszczę bardzo
Anula aby Zosienka była zdrowa.
Andziot dzięki zobaczę te staniki
MoniaK nocka super życzyłabym sobie takiej będzie z każdym dniem lepiej

Byliśmy na USG bioderek i wszystko super, Franuś zrobił cały wachlarz rzeczy których mógł nie robić, jadł w poczekalni, zrobił kupę 3 razy, obsiusiał Pana doktora i strasznie płakał podczas badania.

Odpadł nam dziś pępuszek, w końcu bo już mnie irytował,

Moria podgrzewacz wymiata Igusia piekna na avku, paulizia Twój avek też cudo

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:55
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 11:55   #162
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Czy Wasze maluchy też upodobały sobie jedną stronę, na którą odkręcają główkę? Iga właśnie tak jak Antoś zawsze układa, nie ma szans jej ułożyć inaczej a nawet jak się uda to i tak przekręca. Główkę w prawo układa TYLKO na macie - z lewego pałąka zdjęłam wszystkie zabawki no i ulubiona małpka wisi tak aby główkę na prawo przekręcała i na przewijaku - nakleiłam jej kolorowy rysunek rafy koralowej na ścianie więc albo patrzy prosto na mnie bo jej świrgolę lub śpiewam albo na rybki z prawej
No właśnie mój też sobie upodobał jedną stronę. Jeszcze tydzień temu spał trzymając główkę raz na jednym, raz na drugim boczku, a ostatnio ciągle na przwej stronie Nie da mu się jej przekręcić Jak obracam, a nie śpi głęboko, to od razu ryk, a jak czekam, aż zaśnie jak kamień, to uda mi się mu tą łepetynkę przełożyć, ale jak po chwili do niego zaglądam, to głowa znowu na prawej stronie Wiem, że to źle i usilnie z tym walczę, ale jest trudno .. on nawet leżąc na brzuszku przekłada głowę na tą stronę.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mamaoptymistka gratuluję zdrowych bioderek A Franuś faktycznie dał dzisiaj czadu

Stary 2011-07-06, 11:57   #163
MoniaK
Zakorzenienie

Agnieszka, fajny pączuś już ten Twój synek

Paulizia, a te przesiki to nie od tego że pielucha za duża? Ile waży Twój synio i jakie masz pieluchy?

Moria, u mnie Tymuś przekręca główkę na prawo i tak by non stop leżał. Podkładam mu pod główkę zwiniętą pieluszkę.

Mamaoptymistka, te nocki u nas nie zawsze niestety takie są a wielocytowanie robisz zaznaczając tą ikonkę pomiędzy cytuj a odp w prawym dolnym roku okienka i na koniec klikasz odpowiedz w lewym dolnym rogu. Mam nadzieję, że moje tłumaczenie było w miarę jasne

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:01
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:01   #164
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Agnieszka, fajny pączuś już ten Twój synek

Paulizia, a te przesiki to nie od tego że pielucha za duża? Ile waży Twój synio i jakie masz pieluchy?

Moria, u mnie Tymuś przekręca główkę na prawo i tak by non stop leżał. Podkładam mu pod główkę zwiniętą pieluszkę.
Ja mojemu to nawet w łóżku podłożyłam poduszkę, żeby go zablokować na lewym boku, a on się zsunął niżej i obrócił na prawy boczek O proszę, demonstracja poniżej (zostawiłam go leżącego na pieluszce na lewym boczku, a po chwili było jak widać)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 494.jpg (40,9 KB, 82 załadowań)

Stary 2011-07-06, 12:02   #165
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mamaoptymistka gratuluję zdrowych bioderek A Franuś faktycznie dał dzisiaj czadu
Dziękujemy

Dziś idziemy do miasta, chcę kupić sobie jakieś buty może dwie pary nawet balerinki bez palców i jakieś klapeczki.
Lakier w kolorze wściekłego pomarańczu i chyba to serum z Eveline też skoro tak parzy to może mojego flaka przegoni.

Była położna i zrobiła wielkie oczy jak Frania zobaczyła, powiedziała że mocno się przez ten tydzień zmienił, wydłużał i wybystrzał.

Moje dziecko widzi zabawki a ja nadal nie wybrałam karuzelki jest zła i okropna

Czas edycji: 2011-07-06 o 12:04

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 12:08   #166
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Dziś idziemy do miasta, chcę kupić sobie jakieś buty może dwie pary nawet balerinki bez palców i jakieś klapeczki.
Lakier w kolorze wściekłego pomarańczu i chyba to serum z Eveline też skoro tak parzy to może mojego flaka przegoni.

Była położna i zrobiła wielkie oczy jak Frania zobaczyła, powiedziała że mocno się przez ten tydzień zmienił, wydłużał i wybystrzał.

Udanych zakupów
Mały bystry, bo ma super mamę
A nie podoba ci się taka karuzelka, jak ja mam? http://www.tinylove.com.pl/index.php...a-wyspa-marzen
Wkleiłam zdjęcie jak wygląda na żywo. Jest naprawdę świetna. Melodie grają 20 minut, bo wiem, że zależało ci na długim graniu i do tego jest pilot, jak się melodia skończy, to klikasz i leci od nowa, albo jak już widzisz, że dzidzia śpi i nie chcesz, żeby grało dalej, to też wystarczy kliknąć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 499.jpg (38,1 KB, 79 załadowań)

Stary 2011-07-06, 12:22   #167
mimbi
Zakorzenienie

Hej ja tak na szybko - biore udzial w konkursie, prosze o Wasze glosy.
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279

Wlasnie mi sie dzieciok obudzil
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:22   #168
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu to nawet w łóżku podłożyłam poduszkę, żeby go zablokować na lewym boku, a on się zsunął niżej i obrócił na prawy boczek O proszę, demonstracja poniżej (zostawiłam go leżącego na pieluszce na lewym boczku, a po chwili było jak widać)
hehe ale słodko śpi

Moje dziecko już ponad dwie godziny kima i chyba mogę powiedzieć, że ma stałe pory spania w dzień. Co prawda nie zawsze chce usnąć ale zazwyczaj śpi od 11 do 13 a do końca dnia tylko kilkuminutowe drzemki. To chyba mało ale widocznie tak mu pasuje
Stary 2011-07-06, 12:23   #169
mamaoptymistka
Zadomowienie

Też uważam że płacz przestraszonego dziecka jest najsmutniejszy.

Bardziej niż:

1. płacz typu łóżeczko parzy
2. płacz z zamkniętymi oczkami typu ja wcale nie śpię
3. Płacz typu mamo szybko chodź do mnie z cycem

Mimbi pierwsza maks ocena ode mnie a teraz przeczytam czy zasłużyłaś

Zasłużyłaś Biały Jeleń do zmywania makijażu - jaki?, jak stosujesz z wodą i na twarz, napisz Już wiem jak wygląda doczytałam.

Czas edycji: 2011-07-06 o 12:29
Stary 2011-07-06, 12:24   #170
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Od rana mega kolka. Codziennie mega kolki.
Czy ja mogę viburcol tak co dzień aplikować Małej???? Pomóżcie

Andziotku, trzymam kciuki za szczepienie
Biedactwo wiem co to znaczy kolka.
Nasza Martynka też je miewa,u nas viburcol nie pomaga
mam sab simplex i jest super, lek jest na recepte i realizuje się ją przez internet.
http://www.sabsimplex.net.pl/
uciekam ssak mnie wzywa

Doczytałam
Gusia serdeczne gratulacje,zdrówka i szybkiego powrotu do formy

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:31
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:27   #171
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK maly 3 tyg temu wazyl 4500gramow wiec teraz pewnie cos ponad 5 kilo, bo szybko i duzo przybiera. od 4 tygodni uzywamy dwojek, bo z jedynkami nam to samo sie zaczelo dziac... no i teraz z dwojkami wiec ide kupic pake 3 i zobaczymy. A jutro obowiazkowo ide go zwazyc, bo sama ciekawa jestem ile wazy
Stary 2011-07-06, 12:35   #172
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK maly 3 tyg temu wazyl 4500gramow wiec teraz pewnie cos ponad 5 kilo, bo szybko i duzo przybiera. od 4 tygodni uzywamy dwojek, bo z jedynkami nam to samo sie zaczelo dziac... no i teraz z dwojkami wiec ide kupic pake 3 i zobaczymy. A jutro obowiazkowo ide go zwazyc, bo sama ciekawa jestem ile wazy
to ładny już pączuszek z niego
Mój tydzień temu ważył 4 kg. ale urodził się chyba dużo mniejszy od Twojego My używamy jeszcze pampersów 1 ale to już ostatnia paka.
Stary 2011-07-06, 12:43   #173
andziot
Zakorzenienie

ja na szybko,

po szczepieniu - ok mała nie płakała prawie wcale, przy Rotarixie jej się gadanie włączyło i gadała z pełną buzią

waży 5700

po bilansie - Zosia była grzeczniutka, ale ciśnienie ma w górnej granicy i dostaliśmy zestaw badań do zrobienia łącznie z usg brzucha i posiewem moczu co oznacza kłucie
już się boję !!!

głowa mnie boli !!!

idę odpocząć

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:46   #174
mimbi
Zakorzenienie

Mam dziecko przy cycku i nie zawaham sie go uzyc!!!
Jade jedna reka :
- odnosnie lozeczka i karuzelki to nie wiem, bo lozeczko jest na wsi - sprawdze w piatek. Mamy taka tania druga Canpolu i wezmiemy te karuzelke tam, moze sie uda zamontowac. Ale to lozeczko ma tylko dolny panel, wiec czy ona cos bedzie widziala?
- ja samochodem jechalam w dzien porodu, jak juz skurcze mialam (ale nie wiedzialam, ze to juz to). Niezle, co? A co do tego lusterka to wlasnie mi brakuje czegos takiego - jak juz ktoras kupi to dajcie znac jak sie sprawuje.
- TZ zgubil identyfikator sluzbowy i jak sie nie znajdzie to placi 100 Euro!!!!!!!!!!!!!!!!!
- na 17 mam badanie podwozia

A teraz ide do klubu,o!

Glosujcie, nie dla mnie, dla tego dziecka bezbronnego, co by pieluchy mialo nowe, bo w innym przypadku bede suszarka Pampersy suszyc na wietrze (przekonalam Was?
Stary 2011-07-06, 12:54   #175
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Przedewszytkim
GUSIA SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!
ostatnia ciężaróweczka rozpakowana
Cytat:
Dostałam smska od Daisy, a ta z kolei od Anuli!!!

Zosia płacze i wymiotuje, więc jadą do lekarza, nie zdążyła nam tu przekazać.

TRZYMAMY KCIUKI!
ojej ciekawe co sie dzieje

Cytat:
Dziewczynki jeżdżące same z dziećmi samochodami: popatrzcie co sobie kupuje

http://allegro.pl/fisher-price-luste...702950651.html
sprytne
ale nie mam samochodu
Cytat:
subskrybuje baby
staram sie nadrobic troche by potem nie miec zbyt duzych zaleglosci. Taka jestem

w skrocie co u nas:

1. Maly wczoraj mega marudny

2. Chyba ma kaszelek

3. Musimy zaczac uzywac pampkow 3, bo dwa razy go w nocy przebieralam, bo sie przesikal. Kto juz uzywa pampkow 3? Moj ma 5 tygodni dopiero :HELP:

4. Mama gotuje pysznie

5. Ja mam nowe brwi
ja dzis kupiłam 3 i widze ze są super
ciesze sie ze mama jest
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U na działają krople Bobotic. Próbowaliśmy delicol, potem espumisan, ale po boboticu poprawa jest od razu. Pepe się uspakaja i najczęściej zasypia.

Gratulacje

Fajna sprawa. Może kupimy.

Anula, trzymamy będzie dobrze
ile boboticu stosujesz?? my stosowalismy na poczatku ale jakąs mała dawke i nie działało w ogole
ale mam w lodówce i moze jak mi sie infacol skonczy to wróce do boboticu
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A co to?
Ładny tytuł
No i Grazin gratki

Ja wskoczyłam na szybko póki mały leży i nie płacze.

U nas wszyscy chorzy, ja ledwo dycham, Tż też. Starszemu już trochę przechodzi ale od wczoraj małego zebrało.
Dzisiaj już nawet smoczka nie chce do buzi chwycić i jakiś rozpalony.
Tż po lepszy termometr poleciał.

Jak mi mąż trochę pomoże to będę Was dzielnie nadrabiać.

Buziaki
dziękujeale czego gratulujesz?
kurde wspólczuje ze wszyscy chorzy
trzymaj się
Cytat:
Wożę ją z tyłu ale nie za siedzeniem kierowcy a za pasażerem tak, że na czerwonym mogę u niej w foteliku pogmerać i smoczka wcisnąć - co idzie całkiem nieźle. Gorzej gdy smokuś wypadnie i trzeba szukać po omacku w czeluściach fotelika
Z przodu nie wożę bo nie wiem jak poduszkę wyłączyć. Niektóre auta mają taki przycisk on/off, że można właśnie na czas podróży z dzieckiem wyłączyć bo tak na stałe to nie chciałabym jej wyłączać.

Dorzucam fotkę mojego eko-podgrzewacza
Próbowałam też sobie na takich świeczkach kawę w kafetierze zrobić ale po 4 godzinach czekania skapitulowałam (woda w imbryczku podgrzała się dopiero do 70 stopni )
hahaha
moria uwielbiam Cię za Twoj eko podgrzewacz hih
ale matka zrobi wszystko dla swojego dziecka
a ile to mleko podgrzewałas?
Cytat:

sebek tez ma jedna ulubioną strone
Cytat:
hej

Byliśmy na USG bioderek i wszystko super, Franuś zrobił cały wachlarz rzeczy których mógł nie robić, jadł w poczekalni, zrobił kupę 3 razy, obsiusiał Pana doktora i strasznie płakał podczas badania.

Odpadł nam dziś pępuszek, w końcu bo już mnie irytował,

Moria podgrzewacz wymiata Igusia piekna na avku, paulizia Twój avek też cudo
gratuluje bioderek

Cytat:
haha ale on kochany
taki pulpecik
i sprytny
Cytat:
Dziękujemy

ja wczoraj też posmarowałam sie od kostek po cyce;P (bez cyców) i grzało mi tylko brzuch i plecy a nóg nie albo mam tam takie pokłady cellulitu ze mi to ciepło nie dociera albo nie wiem
a mozna ten krem przy karmineiu UU?

oczywiscie głupi wizaz połowy mi nie zacytował fuck

i nie wiem co mialam odpisac

listopadowa ja pewnego czasu używałam viburcolu codziennie (nawet co 12 h) ale wtedy kiedy u nas było tragicznie
teraz juz nie uzywam od jakiegos czasu (obym nie musiała) tez sie własnie bałam ze sie przyzwyczai
ale jak dziecko cierpi to podaj

andziot gratuluje wyglądania jak miss świata

ale brzydka pogoda
mały spi
ja musze posprzatac troche

noc taka sobie
wziełam go do karmienia na śpiocha (czyli zwiotcząłe zwłoki ) o 24 i o 3 30 sie obudził i o 6 (jakbym o 24 nie karmiła to tez pewine koło 3 by sie obudził a liczyłam ze do 5 dociągnie
od 6 stękanie i to straszne do 7 30 starałam sie udawać ze go nie słysze; a potem juz wstałam

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jade jedna reka :
- odnosnie lozeczka i karuzelki to nie wiem, bo lozeczko jest na wsi - sprawdze w piatek. Mamy taka tania druga Canpolu i wezmiemy te karuzelke tam, moze sie uda zamontowac. Ale to lozeczko ma tylko dolny panel, wiec czy ona cos bedzie widziala?
- ja samochodem jechalam w dzien porodu, jak juz skurcze mialam (ale nie wiedzialam, ze to juz to). Niezle, co? A co do tego lusterka to wlasnie mi brakuje czegos takiego - jak juz ktoras kupi to dajcie znac jak sie sprawuje.
- TZ zgubil identyfikator sluzbowy i jak sie nie znajdzie to placi 100 Euro!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz ide do klubu,o!

Glosujcie, nie dla mnie, dla tego dziecka bezbronnego, co by pieluchy mialo nowe, bo w innym przypadku bede suszarka Pampersy suszyc na wietrze (przekonalam Was?
mnie przekonałas

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

aha Monika co do pozycji karmnienia piersi na lezaco to ja karmie mneij wiecej tak -> klik
Stary 2011-07-06, 13:01   #176
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sms od gusi

Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki.

gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo..
Gusieńka Kochana, serdecznie Tobie gratuluję

Cytat:
Listopadowa, -17 kg! Pięknie! No i solara! Od razu lepiej człowiek się czuje
Yeahhhhhh
Cytat:
Dostałam smska od Daisy, a ta z kolei od Anuli!!!

Zosia płacze i wymiotuje, więc jadą do lekarza, nie zdążyła nam tu przekazać.

TRZYMAMY KCIUKI!
Biedactwo
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mamy bobotic, ale u nas nie za bardzo się sprawdza właśnie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Listopadowa nam pediatra powiedział, że viburcol można podawac do 3 razy dziennie, na razie nie podałam jeszcze jednego, trzymam na czarną godzinę

Dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja na szybko,

po szczepieniu - ok mała nie płakała prawie wcale, przy Rotarixie jej się gadanie włączyło i gadała z pełną buzią

waży 5700

Wow
...........
Moria, Bella powiadasz? A nawet na to nie wpadliśmy. Faktycznie pięknie

..........

Dziękuję za brawa za spadek wagi. Już jestem mniejszy tłuścioszek, co mnie bardzoooo cieszy. Oby tak dalej

.........Lecę miłego dzionka
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:02   #177
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

weredka, moria, co robicie z kawałem chusty wiszącym? z tym co pozostało? Nie mam pomysłu, strasznie to długie :/
matall, naprawde zostaje ci tylko kawałek?
Ja mam chustę typu kieszonka, więc nie pomogę przy wiązanej

Cytat:
Jade jedna reka :

A teraz ide do klubu,o!

Przekonałaś mnie zanim przeczytałam
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:12   #178
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Jade jedna reka :

A teraz ide do klubu,o!

Mnie przekonałaś. Zagłosowane

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:50   #179
mimbi
Zakorzenienie

Wlasnie, ale jestem glupia ci*pa, ze wczesniej nie napisalam - Gusia serdeczne gratulacje!!!!!!! To bylo chyba najbardziej wyczekiwane malenstwo w calym watku.
I teraz musimy zmienic tytul, wkoncu to sa mamusie kwietniowo-majowo-czerwcowo-lipcowe. Tylko czy to sie zmiesci?

Bylam za zostawieniem starego tytulu, tylko jak czytam slowo "Mateczka" to mi sie przypomina przecudowna pediatra ze szpitala, ktora uzywala wlasnie slowa "mateczka" i codziennie na wizycie powtarzala ze "Mateczka wie, co jest dla dziecka najwazniejsze".

Mateczka mateczką, ale ja mam malego dziamdziaka spiacego na kolanach i siku mi sie chce okrutnie, mam nadzieje, ze nie popuszcze i jej nie obsikam. W sumie jej sie zdarzylo kilka razy mnie obsikac, wiec tak to bym wziela odwet

A i jeszcze Wam opowiem o Lefaxie. Otoz my go stosujemy i zasadniczo wyglada to tak, ze mala ma kolki, ale rzadko, 1-2 razy w tygodniu. W kazdym razie jest to lek rowniez dla doroslych, przeczytalam w ulotce, ze sluzy m.in. do odgazowania doroslych przed operacjami (zna sie te jezyki, nie?). No i kiedys TZ mial ostre wzdecie wieczorem, wiec sobie zapodal 3 pompki. Rano poszedl do pracy, pierwsze pol godziny udawal, ze to nie on, a potem usiadl przy oknie i przeprosil pracownikow za swoje gazy. Mowi, ze prawie eksplodowal, wzdecie przeszlo, ale niesmak pozostal...

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A jak wejdziecie na ten link https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279 to w komentarzu widac, jak wyglada moj wlasciwy avatar - bo tutaj chyba sie nie rusza? Sama sie zdziwilam, ze jednak to widac gdzies tutaj.
Nie wiem jak na forum, mam avatary i podpisy wylaczone, czysta forma.
Stary 2011-07-06, 13:52   #180
andziot
Zakorzenienie

mimbi dzięki za popraweinie humoru

a avatar Twój się zawsze ze mnie chichra (jak to się pisze )

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:53
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości