|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Anula, trzymamy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
A co to?
Ładny tytuł ![]() No i Grazin gratki ![]() Ja wskoczyłam na szybko póki mały leży i nie płacze. U nas wszyscy chorzy, ja ledwo dycham, Tż też. Starszemu już trochę przechodzi ale od wczoraj małego zebrało. Dzisiaj już nawet smoczka nie chce do buzi chwycić i jakiś rozpalony. Tż po lepszy termometr poleciał. Jak mi mąż trochę pomoże to będę Was dzielnie nadrabiać. Buziaki
#153 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki, witam się w nowym watku
![]() Wczoraj podczytywałam, ale o pisaniu już nie było mowy... Gusia gratuluje kochana!!! Czekamy na zdjęcia Nadusi! Anulka trzymam kciuki za Zosię ![]() ![]() Listopadowa nam pediatra powiedział, że viburcol można podawac do 3 razy dziennie, na razie nie podałam jeszcze jednego, trzymam na czarną godzinę ![]() U nas wczoraj masakryczne usypianie ....do 23:30 - już myślałam, że dam czopka...mała znowu dyszała jakby ją ktos gonił, ściągnęłam nawet karuzelkę, bo myślałam, że się jej boi ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wizyta u pediatry, a jutro rano szczepienie ....bo dzisiaj się okazało, że w okresie wakacyjnym szczepienia są tylko rano, a nasz pediatra przyjmuje popołudniami ![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
ja na szczepienie wzięłam męża ale do gabinetu ja weszłam bo wiedziałam że on jej nie ulula, ale płakałam razem z nią.
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ad. 2 oby nie ![]() ad. 3 my też używamy 3, ale mój Antoś troszkę starszy ![]() ad. 4 super, że masz takie wsparcie ![]() ad. 5 gratuluję ![]() ![]() Ostatnio był jeszcze temat w czym wasze dzieci śpią w nocy jak jest teraz chłodniej. Antoś, ponieważ odkopywał się spod kocyka, to teraz (u mnie w mieszkaniu jest 20 stopni) śpi w pajacu i śpiworku. Super się sprawdza, bo ma w nim cieplutko i jest swoboda ruchów czego nie było w rożku i był niezadowolony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z przodu nie wożę bo nie wiem jak poduszkę wyłączyć. Niektóre auta mają taki przycisk on/off, że można właśnie na czas podróży z dzieckiem wyłączyć bo tak na stałe to nie chciałabym jej wyłączać. Dorzucam fotkę mojego eko-podgrzewacza ![]() Próbowałam też sobie na takich świeczkach kawę w kafetierze zrobić ale po 4 godzinach czekania skapitulowałam (woda w imbryczku podgrzała się dopiero do 70 stopni ![]()
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M jak grzecznie śpi Antonek - aniołek normalnie
![]() Czy Wasze maluchy też upodobały sobie jedną stronę, na którą odkręcają główkę? Iga właśnie tak jak Antoś zawsze układa, nie ma szans jej ułożyć inaczej a nawet jak się uda to i tak przekręca. Główkę w prawo układa TYLKO na macie - z lewego pałąka zdjęłam wszystkie zabawki no i ulubiona małpka wisi tak aby główkę na prawo przekręcała i na przewijaku - nakleiłam jej kolorowy rysunek rafy koralowej na ścianie więc albo patrzy prosto na mnie bo jej świrgolę lub śpiewam albo na rybki z prawej ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
Gusiu gratulacje!!!!
![]() ![]() Anulka ![]()
#160 |
Zadomowienie
|
moria44tak, moje dziecko tez upodobało sobie jedna strone. u nas żadzi lewa
![]() ![]() weredka, moria, co robicie z kawałem chusty wiszącym? z tym co pozostało? Nie mam pomysłu, strasznie to długie :/ matall, naprawde zostaje ci tylko kawałek? ![]() Siasiek kurna chata! zdrowiejcie! Dla malucha byle katar jest niebezpieczny. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- myslicie ze do turystycznego łóżeczka da się przyczepić karuzelke? mimbi, ty masz turystyczne...czerwone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
hej
basienka ![]() ![]() gusia ![]() ![]() Listpadowa super spadek wagi ![]() ![]() Anula ![]() Andziot dzięki zobaczę te staniki MoniaK nocka super życzyłabym sobie takiej ![]() ![]() Byliśmy na USG bioderek i wszystko super, Franuś zrobił cały wachlarz rzeczy których mógł nie robić, jadł w poczekalni, zrobił kupę 3 razy, obsiusiał Pana doktora i strasznie płakał podczas badania. Odpadł nam dziś pępuszek, w końcu bo już mnie irytował, Moria podgrzewacz wymiata ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-06 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Mamaoptymistka gratuluję zdrowych bioderek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka, fajny pączuś już ten Twój synek
![]() Paulizia, a te przesiki to nie od tego że pielucha za duża? Ile waży Twój synio i jakie masz pieluchy? Moria, u mnie Tymuś przekręca główkę na prawo i tak by non stop leżał. Podkładam mu pod główkę zwiniętą pieluszkę. Mamaoptymistka, te nocki u nas nie zawsze niestety takie są ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-06 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś idziemy do miasta, chcę kupić sobie jakieś buty może dwie pary nawet balerinki bez palców i jakieś klapeczki. Lakier w kolorze wściekłego pomarańczu i chyba to serum z Eveline też skoro tak parzy to może mojego flaka przegoni. Była położna i zrobiła wielkie oczy jak Frania zobaczyła, powiedziała że mocno się przez ten tydzień zmienił, wydłużał i wybystrzał. ![]() Moje dziecko widzi zabawki a ja nadal nie wybrałam karuzelki jest zła i okropna ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-06 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mały bystry, bo ma super mamę ![]() A nie podoba ci się taka karuzelka, jak ja mam? http://www.tinylove.com.pl/index.php...a-wyspa-marzen Wkleiłam zdjęcie jak wygląda na żywo. Jest naprawdę świetna. Melodie grają 20 minut, bo wiem, że zależało ci na długim graniu i do tego jest pilot, jak się melodia skończy, to klikasz i leci od nowa, albo jak już widzisz, że dzidzia śpi i nie chcesz, żeby grało dalej, to też wystarczy kliknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Hej ja tak na szybko - biore udzial w konkursie, prosze o Wasze glosy.
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279 Wlasnie mi sie dzieciok obudzil |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko już ponad dwie godziny kima i chyba mogę powiedzieć, że ma stałe pory spania w dzień. Co prawda nie zawsze chce usnąć ale zazwyczaj śpi od 11 do 13 a do końca dnia tylko kilkuminutowe drzemki. To chyba mało ale widocznie tak mu pasuje ![]()
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Też uważam że płacz przestraszonego dziecka jest najsmutniejszy.
Bardziej niż: 1. płacz typu łóżeczko parzy 2. płacz z zamkniętymi oczkami typu ja wcale nie śpię 3. Płacz typu mamo szybko chodź do mnie z cycem Mimbi pierwsza maks ocena ode mnie a teraz przeczytam czy zasłużyłaś ![]() Zasłużyłaś Biały Jeleń do zmywania makijażu - jaki?, jak stosujesz z wodą i na twarz, napisz ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-06 o 12:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza Martynka też je miewa,u nas viburcol nie pomaga mam sab simplex i jest super, lek jest na recepte i realizuje się ją przez internet. http://www.sabsimplex.net.pl/ uciekam ssak mnie wzywa Doczytałam ![]() Gusia serdeczne gratulacje,zdrówka i szybkiego powrotu do formy
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-07-06 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK maly 3 tyg temu wazyl 4500gramow wiec teraz pewnie cos ponad 5 kilo, bo szybko i duzo przybiera. od 4 tygodni uzywamy dwojek, bo z jedynkami nam to samo sie zaczelo dziac... no i teraz z dwojkami wiec ide kupic pake 3 i zobaczymy. A jutro obowiazkowo ide go zwazyc, bo sama ciekawa jestem ile wazy
![]()
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tydzień temu ważył 4 kg. ale urodził się chyba dużo mniejszy od Twojego ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
ja na szybko,
po szczepieniu - ok mała nie płakała prawie wcale, przy Rotarixie jej się gadanie włączyło i gadała z pełną buzią ![]() waży 5700 ![]() po bilansie - Zosia była grzeczniutka, ale ciśnienie ma w górnej granicy i dostaliśmy zestaw badań do zrobienia łącznie z usg brzucha i posiewem moczu ![]() ![]() już się boję !!! głowa mnie boli !!! idę odpocząć |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Mam dziecko przy cycku i nie zawaham sie go uzyc!!!
Jade jedna reka : - odnosnie lozeczka i karuzelki to nie wiem, bo lozeczko jest na wsi - sprawdze w piatek. Mamy taka tania druga Canpolu i wezmiemy te karuzelke tam, moze sie uda zamontowac. Ale to lozeczko ma tylko dolny panel, wiec czy ona cos bedzie widziala? - ja samochodem jechalam w dzien porodu, jak juz skurcze mialam (ale nie wiedzialam, ze to juz to). Niezle, co? A co do tego lusterka to wlasnie mi brakuje czegos takiego - jak juz ktoras kupi to dajcie znac jak sie sprawuje. - TZ zgubil identyfikator sluzbowy i jak sie nie znajdzie to placi 100 Euro!!!!!!!!!!!!!!!!! - na 17 mam badanie podwozia ![]() A teraz ide do klubu,o! Glosujcie, nie dla mnie, dla tego dziecka bezbronnego, co by pieluchy mialo nowe, bo w innym przypadku bede suszarka Pampersy suszyc na wietrze (przekonalam Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Przedewszytkim ostatnia ciężaróweczka rozpakowanaGUSIA SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie mam samochodu ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze mama jest ![]() Cytat:
ale mam w lodówce i moze jak mi sie infacol skonczy to wróce do boboticu Cytat:
![]() ![]() kurde wspólczuje ze wszyscy chorzy ![]() trzymaj się ![]() Cytat:
![]() moria uwielbiam Cię za Twoj eko podgrzewacz ![]() ale matka zrobi wszystko dla swojego dziecka ![]() a ile to mleko podgrzewałas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() taki pulpecik ![]() i sprytny ![]() Cytat:
![]() ![]() a mozna ten krem przy karmineiu UU? oczywiscie głupi wizaz połowy mi nie zacytował fuck i nie wiem co mialam odpisac ![]() listopadowa ja pewnego czasu używałam viburcolu codziennie (nawet co 12 h) ale wtedy kiedy u nas było tragicznie teraz juz nie uzywam od jakiegos czasu (obym nie musiała) tez sie własnie bałam ze sie przyzwyczai ale jak dziecko cierpi to podaj andziot gratuluje wyglądania jak miss świata ![]() ale brzydka pogoda ![]() mały spi ja musze posprzatac troche noc taka sobie wziełam go do karmienia na śpiocha (czyli zwiotcząłe zwłoki ![]() ![]() od 6 stękanie i to straszne do 7 30 starałam sie udawać ze go nie słysze; ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- aha Monika co do pozycji karmnienia piersi na lezaco to ja karmie mneij wiecej tak -> klik
![]() |
#176 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ........... Moria, Bella powiadasz? A nawet na to nie wpadliśmy ![]() ![]() .......... Dziękuję za brawa za spadek wagi ![]() ![]() ![]() .........Lecę miłego dzionka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie, ale jestem glupia ci*pa, ze wczesniej nie napisalam - Gusia serdeczne gratulacje!!!!!!! To bylo chyba najbardziej wyczekiwane malenstwo w calym watku.
I teraz musimy zmienic tytul, wkoncu to sa mamusie kwietniowo-majowo-czerwcowo-lipcowe. Tylko czy to sie zmiesci? Bylam za zostawieniem starego tytulu, tylko jak czytam slowo "Mateczka" to mi sie przypomina przecudowna pediatra ze szpitala, ktora uzywala wlasnie slowa "mateczka" i codziennie na wizycie powtarzala ze "Mateczka wie, co jest dla dziecka najwazniejsze". Mateczka mateczką, ale ja mam malego dziamdziaka spiacego na kolanach i siku mi sie chce okrutnie, mam nadzieje, ze nie popuszcze i jej nie obsikam. W sumie jej sie zdarzylo kilka razy mnie obsikac, wiec tak to bym wziela odwet ![]() A i jeszcze Wam opowiem o Lefaxie. Otoz my go stosujemy i zasadniczo wyglada to tak, ze mala ma kolki, ale rzadko, 1-2 razy w tygodniu. W kazdym razie jest to lek rowniez dla doroslych, przeczytalam w ulotce, ze sluzy m.in. do odgazowania doroslych przed operacjami (zna sie te jezyki, nie?). No i kiedys TZ mial ostre wzdecie wieczorem, wiec sobie zapodal 3 pompki. Rano poszedl do pracy, pierwsze pol godziny udawal, ze to nie on, a potem usiadl przy oknie i przeprosil pracownikow za swoje gazy. Mowi, ze prawie eksplodowal, wzdecie przeszlo, ale niesmak pozostal... ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- A jak wejdziecie na ten link https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=19279 to w komentarzu widac, jak wyglada moj wlasciwy avatar - bo tutaj chyba sie nie rusza? Sama sie zdziwilam, ze jednak to widac gdzies tutaj. Nie wiem jak na forum, mam avatary i podpisy wylaczone, czysta forma. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
mimbi dzięki za popraweinie humoru
![]() ![]() ![]() a avatar Twój się zawsze ze mnie chichra (jak to się pisze ![]() ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-06 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.