|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
NAJLEPSZEGO!!!!! Moze jakies male ciacho owocowe z bita smietana poprawi ci nastroj? ![]() U nas znow pochmurno i brzydko...wczoraj pojechalismy na dzialke , aby sie szarancza wybiegala i dzis tez cos musimy z nimi zrobic bo obydwaj spali jak susly Tofcio to tak chrapal w nocy, ze juz mialam Tżta poduszka zakrywac- myslalam, ze to on![]() W sobote wieczorem przyjezdza szwagier z Belgii na urlop- cieszymy sie bardzo, bo Filipcio uwielbia tego wujka...przez skypa to tak do niego nawija i caluje monitor ![]() A mnie szlak trafia, bo wlosy moje wcale nie chca sie ani ukladac ani rosnac... z Filipciem mialam taka gesta czupryne i jakos tak ladna, a teraz
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to sobie wmawiam, ze moze moja dzidzia będzie po prostu spokojnym typem hehe. Ale nóżkami na usg wywijała, nawet ginka w pewnym momencie zapytała "a to pani czuła?" a ja że nie i zrobiła taka minę w stylu "hmmm" Może taka uroda mniej receptorów czucia czy cos :P Dobrze, ze zyjemy w czasach usg
|
|
#3333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzisz nie potrzebnie się denerwujesz, wiecie co internet niby dobra sprawa ale czasami może kogoś zdołować, dlatego ja odkąd jestem w ciąży to nie czytam nic poza naszym forum, bo potem bardzo łatwo znaleźć i wmówić sobie coś ![]() Cytat:
![]() Znam 2 przypadki bliźniaków rodzonych naturalnie ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj przespałam całą noc i zaspałam, wstałam 1,5h po budziku, gdyby mój pies nie zaczął szczekać na robotników sąsiada, który właśnie się wprowadza to pewnie nie wstałabym przed południem. Ale potem dostałam takie tempo że tylko 30min spóźniłam się do pracy, ale cały czas ziewam
|
|
#3334 |
|
Raczkowanie
|
Dominej cały bukiet dla Ciebie z okazji imienin
Nika widzę że Ty kilka dni wcześniej, ale w sumie podobnie (ja jestem teraz w 18 tygodniu - skończony 17tydz i 3dni)... i ja też nie czuję mojego chuncwota
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dominej i nikaa2 STO LATEK DLA WAS
)
|
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie dziewczyny my chyba możemy świętować wkroczenie w 6 miesiąc
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
To przeleci, nawet nie wiadomo kiedy
![]() Pamiętam jakbym wczoraj robiła test a tu już 6 miesiąc, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę zrobić wyprawki, ale wczoraj wszystko sobie spisałam więc nie powinno być tak źle
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski po dluzszej przerwie. Ach...co to byl za tydzien!
Najlperw po feriach wrocilam w zeszly pon do pracy. W czwartek w szkole pojawila sie ospa,wiec mialam 5 min na ewakuacje W pt pojechalismy na 3 dni do pl na wesele przyjaciol. Wrocilismy w pon pozno wieczorem, wczoraj termin u ginekolog i... zwolnienie na co najmniej 2 tyg!!! Zbyt mocne skurcze i ucisk na szyjke macicy!!! i to w 24tc! Ach.... nawet lekarce nie mowilam o tym weselu w polsce, bo chyba by mnie zabila!!! Sama sie doigralam. teraz musze przez 10 dni w lozku lezec.... |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to juz w ogole muszeeeee poczekac
hehehe---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- ja o wyprawce nawet jeszcze dobrze nie mysle, ale ciesze sie ze decyzja z wozkiem podjeta wczoraj widzialam zielony i tez fajnie wyglada
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 18+3 więc świętuje piąty
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My jeszcze musimy poczekać do 6 miesiąca, ale i tak szybko leci czas. Widzę że każda z nas robi listę ja dziś kupiłam 2 rzeczy znowu na allegro buszuje codziennie. A pogoda u mnie też deszczowa już kocio-kwiku dostaje w domu. Po woli podwórko mi zalewa
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co? Ja juz nic nie rozumiem z tymi miesiacami. wole liczyc tygodnie. Moja ginekolog liczy miesiac jako 4 tyg. Z tego wynika, ze ciaza trwa 10 m-c. Nie rozumiem, dlaczego kazdy inaczej liczy.
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Dominej i Domiks najlepsze życzenia imieninowe Glam nie napisałam Ci że cieszę się że u bliźniakow wszystko ok, i tak równiutko sobie ważą, super. Obyś jak najdłużej wychodziła z nimi Daria kociaki muszą być rozkoszne, uwielbiam kocięta, zwłaszcza male, ale takie co już widzą ![]() Myszka buziaki dla córeczki, to równolatka mojego synka, tylko on w październiku, ale za to ja w lipcu .U mnie pada, kolejny dzień z wyszywanką i książką |
|
|
|
#3345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze bedziesz narzekac ze cise kopie. ja skonczylam 18tc- dzis pierwszy dzien 19 i juz z 1.5 -2 tyg czuje ruchy...ael u mnie po pierwsze druga ciaza, po drugie szkrabow wiecej, macica cieniutka i rozciagnieta- wiec mam prawo...aczkolwiek gin sie bardzo zdziwil zek powiedzialam ze wiem ktory puka...to ja sie z kolei zdziwilam- no bo albo puka z prawej wyraznie albo z lewej...z prawej czesciej- wiadomo jak wala po srodku to nie jestem w stanie powiedziec ale na boki- to chyba logiczne Cytat:
lez i nie szalej ![]() a ja sie pochwale- dostalam premie za czerwiec ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim Dominikom najlepsze życzenia!
Ja dzisiaj lepiej się czuję, wysapłam się . Pogoda okropna a musze iśc po zakupy i wynik badań bo dziś wizyta u gina wieczorem. Ciekawa jestem jak morfologia, mam nadzieje ze juz sie nie pogarsza. Sonea - tekst TŻ rewelacyjny! Mi się dzisiaj śniło ze woziłam w wózku syna, a ma być dziewczynka..... |
|
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
Już wróciłam ...
Najpierw chcę złożyć Dominikom wszytskiego naj naj najlepszego!!!! Ja to chyba do tej firmy nie będę już jeździć. Najgorsze, że w ZUSie kazali mi podbić zwolnienie przez pracodawcę, a prezesa dziś nie było, rozmawiałam z nim tylko przez telefon, wiec jutro muszę się tam znowu fatygować. Ehhhhh Oczywiście jak zwykle jestem najgorszym pracownikiem. Chcieli abym się określiła co do mojej dyspozycyjności, to im oznajmiłam ze wracam dopiero po macierzyńskim. Dostałam kazanko od szefa przez telefon, ze jego żona też byłą w ciaży, teraz siostrzenica jest i każda pracuje .... nie powiedział tego wprost, ale z kontekstu dało się wyczuć, że niby ja coś kombinuję. Oczywiscie ich najwiekszy projekt życia chyba przeze mnie upadnie, bo tylko ja się w firmie znam na biogazowniach, a trafił się wielki kontrahent, dzięki któremu firma by w końcu wyszła po prostą. A jak mnie nie ma to będą musieli podziękować. Masakra dziewczyny ... już nawet nie mam ochoty tam jutro jechać. Z nerwów zjadłam już pojemniczek malin i całą paczkę prażynek solonych
|
#3348 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w kolejnym deszczowym dniu. Jak zwykle przejrzałam wątek bardzo, bardzo pobieżnie.
glamourous ja zawsze wysyłam pieniążki przelewem bezpośrednio z konta bankowego. Nigdy nie płacę przez allegro, dlatego nie miałam jeszcze problemów z płatnościami. Mam nadzieję, zę się prawa pozytywnie wyjaśni. Gratuluję udanej wizyty Co do problemów ze sprzedawcami internetowymi, to miałam kilka razy przeboje. Zazwyczaj skontaktowanie się ze sprzedawcą pomogło, czasem trzeba było powołać się na paragrafy prawne - zwłaszcza kiedy towar mi nie odpowiada i chciałam odstąpić od umowy, jednak w konsekwencji sprawę pozytywnie dao radę załatwić. Obecnie tż użera się z nie kompetentnym sprzedawcą - w połowie maja złożył zamówienie na 50 koszulek i do dzisiejszego dnia nie otrzymał całości towaru - skontaktował się z szefem firmy, który nie wiedział o całym zamieszaniu. Jeśli sprawa do końca tygodnia się nie zamknie to kania się rzecznik spraw konsumenta. Ja to bym już dawnio do rzecznika poleciała, ale tż jest łaskawcą. oolong ułożenie dziecka ma duże znaczenie - jeśli nie ułoży się główką w dół to niestety cesarka. Dzięki, że napisałaś jak załatwiłaś zwiedzanie porodówki - moze i ja tak spróbuję. Anusiak gratulację udanej wizyty Seona dzięki za linka może też się skuszę. Ja sobie dzisiaj wylicytowałam takie "spodnie:: http://allegro.pl/elastyczne-rybaczk...692222597.html Wszystkiego najlepszego dla tych z Was, które obchodzą imieninki Pogrzebałam trochę na allegro i znalazłam takie senki http://allegro.pl/sanki-gucio-z-opar...701546749.html Co o nich sądzicie? ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Cytat:
kkkasikkk eh ci szefowie to czasami naprawdę przesadzają - potraktował Cię naprawdę nie fajnie. Każda ciążą jest inna i przebiega inaczej, ale on możne ma zbyt małą wiedzę na ten temat, widzi tylko to, zę ucieknie mu kasa i winą obarcza Ciebie. |
||
|
|
|
#3349 | |
|
Rozeznanie
|
To tak jak u mnie, tylko że ja czekam aż listonosz muliny przyniesie.
Cytat:
http://www.erodzina.com/forum/jak-li...iy-vt1632.html I tam spobie patrzę jak to jest według różnych. Najbardziej się sugeruję książką "W oczekiwaniu na dziecko"
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Dominiczki wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
Kasik teraz najważniejsze zdrowie Dziecka, resztę musisz odstawić na dalszy plan. Wiem, ze cięzko bo sama tydzień temu prawie wyłysiałam przez pracodawcę, ale teraz wisi mi to - mam prawo być na L4 i nie uważam tego za jakieś kombinowanie. Każda z nas chce urodzić zdrowego Bobasa, a jak w pracy ciągle stres to jak tu spokojnie przetrwać ciążę. Też robię listę i nieustannie się ona zmienia, już mnie coś trafia ![]() Zapadła decyzja, że jednak od początku robimy Maluchowi pokoik. Ja będę mieć coś do spania obok łóżeczka żeby TŻ chodząc do pracy mógł się normalnie wyspać. A potem powoli fazowo będę się przenosić do sypialni. Strasznie podobają mi się meble Klups http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...668587666.html ale nie wiem czy jest sens takiej inwestycji, jednak dziecko szybko wyrasta i chce bardziej "dorosłych" mebli sama nie wiem...
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licytowalam dlugie portki u tego samego sprzedawcy i sobie pomyslalam ze jak mi sie uda to za jednym zamachem- zeby za transport nie placic- i te rybaczki zamowie bo mi sie spodobaly... niestety mnie ktos o 50 gr przebil...no wiec zamowilam sobie inne dlugie o takie http://allegro.pl/35modne-jeansy-rur...672161058.html sanki bardzo fajne ale chyba na ten rok jeszcze sie nie przydadza
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-06 o 12:29 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ach...niektorzy ludzie sa beznadziejni. |
|
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Oj niestety - ja tylko raz miałm fajną przełożoną, a tak to sama beznadzieje. Cieszę sie, ze przynajmniej Twoja jest człowiekiem.
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Idę zjeść obiad - głód zaczyna doskwierać |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ja uwielbiam- normalnie moja biblia w poprzedniej i tej ciazy...a wczoraj mi sie udalo w ksiegarni normalnej na wyprzedazy kupic ksiazke o zywieniu w ciazy- przeceniona z 35 na 5 zl
wiec oczywiscie wzielam...mama sie ze mnie smieje ze jak dla mnie to usprawiedliwieniem kazdych durnych zakupow jest to ze tanio bylo
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia
![]() Wolno mi czas dzisiaj mija jakoś... Byle do 15-stej i mogę iść do domku ![]() Wiecie co ja ciągle oglądam jakieś ciuchy na allegro - staniki, spódnice - ale jak przyjdzie co do czego to w końcu nie kupuję bo wydaje mi się, ż e rozmiar może być zły - jednak wolę przymierzyć... I zobaczyc co i jak. Musze zmienić to moje niezdecyodowanie bo na Allegro dużo fajnych rzeczy można kupić.
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Rozeznanie
|
Ja ją dostałam od siostry. Jak mam jakieś wątpliwości to do niej sięgam, ale na dobry humor wolę moją drugą: "Ciężarówką przez 9 miesięcy"
Dziewczynki zadzwoniłam się zorientować o szkołe rodzenia, a pani mi mowi, że dobrze, że dzwonię, bo jeszcze się załapię na grupę na 30 sierpnia Eluś przyszły mi mulinki, więc dołączam do Was wyszywających
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rojku ja ma książkę"Ciąża od a do z" i tamtą wolę, choć nie powiem, żeby mnie w 100% zadowalała. |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny do poczytania ja polecam "dziennik ciezarowca"- super facet pisal bloga o ciazy swojej zony, ja kupilam jako ksiazke papierowa bo mnie irytowalo ze w blogu to od konca sie czyta
czyli od porodu...ale mozna tez wyguglac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

NAJLEPSZEGO!!!!!
Tofcio to tak chrapal w nocy, ze juz mialam Tżta poduszka zakrywac- myslalam, ze to on
ale moze jeszcze sie odwroca...waza rowniutko tyle samo- 268 gr, wielkosc idealna do wieku ciazy 17+6 dni czyli idealnie, jutro 18tc zaczynamy....szyjka sie nie skraca wiec wszytsko w porzadku 

.