Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 12:29   #571
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Bartessa ma wyłączony telefon, więc sadzę, że coś się u niej dzieje
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:32   #572
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sciagam wlasnie ostatnia porcyjke mleka w szpitalu.
Wypis Sarki juz mam, teraz czekam na mój.
Tatuś juz w drodze, ja graty mam spakowane.

DOMMEEEKKK
Super!!! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ja tez miałam duży problem z tą położną, znaczy brac czy nie i w sumie od tego zależało który szpital wybiorę, bo koleżanki z pracy bardzo mi zachwalały jedną położną ze szpitala Bielańskiego, ale później doszłam do wniosku, że chyba jednak nie warto. Pierwsze urodziłam bez prywatnej położnej i jakoś poszło to i tym razem pójdzie. Co prawda zmieniłam szpital, rodziłam w MSWiA, a teraz planuję na Inflanckiej. Szczerze to poród rodzinny, darmowe znieczulenie i pojedyncze sale porodowe jakoś do mnie przemówiły, a potem na oddziale poporodowym jakoś damy radę w gorszych warunkach.
A ostateczne zadowolenie ze szpitala to od tak wielu rzeczy zależy.... i chyba nigdy nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć, więc trochę na los też trzeba się zdać.
To się nagadałam
Dokładnie tak jak piszesz kochana, co do darmowego ZZO na Inflanckiej... Oj nie powiem korciło, korciło...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:33   #573
patik87
Zakorzenienie

agula w Krynicy są najlepsze lody w Polsce!
W tamtym roku jadąc do zakopca specjalnie pojechaliśmy masę kilometrów na około aby zahaczyć o krynicę i te lody...
Fajne są te zwierzęta z błota ( nie wiem czy dobrze się wyraziłam..) wiesz o co chodzi
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:33   #574
iwonap79
Raczkowanie

dobra napłodziłam tyle: plis o opinie i pomysły, ja idę sprzatać szafę

Kołysanki
Generalnie Grzegorz Turnau z Magdą Umer (kołysanki-utulanki) oraz Aida kosoian przybysz (spokojne ciepłe głosy jak dla mnie tylko na YT jest mało, muszę ścignąć całe płyty)
1. Ta Dorotka
2. Ach śpij kochanie
3. Kołysanka dla okruszka
4. Był sobie król (tylko ten kawałek o śmierci…; może ktoś zna łagodniejszą wersję?)
5. Na Wojtusia z popielnika (inny tytuł: iskiereczka)
6. Laleczka z Saskiej Porcelany (tylko to baaardzo smutne)
7. Mini Mini Kołysanki - W sukieneczkach z pajęczynki</SPAN>
8. Śpij laleczko- Aida Kosoian-Przybysz ..Kołysanka dla Córeczki
9. Najpiękniejsza kołysanka "Sen przychodzi na palcach"
10. Kołysanki-utulanki Grzegorz Turnau & Magda Umer - Słoneczko już gasi złoty blask
11. Kołysanka Puchatka
12. Kołysanka z "Tato" & Król Lew by Szara Wilczyca
13. Lullaby, My Baby
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:37   #575
youyou
Zakorzenienie

Ja nie miałam własnej położnej na Madalińskiego i wszystkie tam były bardzo miłe i pomocne.

Ładne pojedyncze sale porodowe, poród rodzinny za darmo, no i poporodowe śliczne, byłam w trójce z własną łazienką, tv, łózkiem na pilota itd.
Do tego mają niezłe zaplecze neonatologii więc w razie tfu tfu! problemów to jest wszystko na miejscu.

Moja bratowa o której Wam wczoraj pisałam urodziła wczoraj w Czerniakowskim i mówiła że tam od stycznia ZZO jest za darmo - tak jak na Inflanckiej.

A remontowany szpital to do 30 czerwca na pewno był Bielański bo mój gin tam pracuje i mi mówił. drugi nie wiem jaki...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:38   #576
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
W tamtym roku jadąc do zakopca specjalnie pojechaliśmy masę kilometrów na około aby zahaczyć o krynicę i te lody...
Fajne są te zwierzęta z błota ( nie wiem czy dobrze się wyraziłam..) wiesz o co chodzi
Czyżbys mówiła o takiej małej zielonej budce z lodami? na przeciw kościoła? prowadzi ją małżeństwo (facet wysoki, siwy z wąsem, zona szczuplutka blondynka i czasem pomaga im taka mała, stara babuleńka - kasuje za lody)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:38   #577
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak piszesz kochana, co do darmowego ZZO na Inflanckiej... Oj nie powiem korciło, korciło...
Powiem Ci, że na dzien dzisiejszy to najlepsza jest świadomość, że ZZO jest w ogóle możliwe na Inflanckiej. W MSWiA to miałam ogromniaste szczęście ( a właściwie to moja teściowa dzwoniła do anestezjologa i jakoś to załatwiła) że do mnie przyszedł, bo oni tam mają jakiegoś jednego na dyżurze i gdyby jakas operacja wypadła to oczywiście do rodzącej już by nie przyszedł. Co prawda miałam ZZO tylko przez dwie godziny (ale zdążyłam odpocząć) i ostatnie 3h porodu juz na żywca i kosztowało 500zł, ale wtedy to i 1000 bym zapłaciła
a na Żelaznej jak ze znieczuleniem?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:44   #578
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
a na Żelaznej jak ze znieczuleniem?
600 zł jak nie dam rady bez, to pewnie skorzystam, ale póki co nastawiam się na poród naturalny

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-06, 12:46   #579
mamad1
Zadomowienie

Kciuki dla potrzebujących:kc iuki:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja się oczywiście nakręciłam i teraz mój brzuch to jeden wielki napięty kamień! Zdaję sobie sprawę że pewnie to z nerwów, ale miło nie jest... Wiecie - taka samonakręcająca się spirala
Jak najbardziej może być z nerwów. Mi dwóch lekarzy tak powiedziało. Gdy wychodziłam z gabinetu po wizycie i okazywało się, że jest wszystko ok, to napięcie brzucha mijało. Chociaż jeden stwierdził, że niektórzy po prostu tak mają...

Beatko głowa do góry! najważniejsze, że Julka zdrowa. Mi kiedyś położna powiedziała, że teraz naprawdę rzadko się zdarza, żeby cała ciąża przebiegała zupełnie bezproblemowo (inna sprawa, że kiedyś też tak może było, tylko nie przywiązywali takiej wagi do każdej dolegliwości). A jeśli chodzi o wagę małej, to dzisiaj rozmawiałam z mamą pólrocznych bliźniaków i jej przed samym porodem powiedzieli, że wg usg córka waży 1900 g, a jak się urodziła, to miała 2400 g.

Cytat:
Rozumiem. Miałam wczoraj to samo napisać, ale wkońcu odpuściłam, bo by wyszło że się mazgaje i pieszcze ze swoimi dupowa***mi problemami, taka natura ludzka że swoje położenie porównuje się do tych co mają lepiej, a nie gorzej, i to na każdej płaszczyźnie życia.

Wstałam rano, myju myju szanowną pipuszkę, poranna drobna toaleta. Biegałam jeszcze w piżamie i majtasach, robiąc śniadanie poczułam że coś ze mnie wyciekło. Zajrzałam: plama jakby z wody albo siuśków albo ? wielkości 2 cm na 3 cm i w środku tej plamy śluz białawy
Mam paranoje ze to wody
Czy wody mają jakiś zapach? czy jak to wody to dalej będa wyciekać?
Podejrzewam, że każda czasem tak ma. Mi też się zdarzyło, że zaczęłam coś pisać, a potem kasowałam, bo wydawało mi się, że i tak by nikt nie zrozumiał mojego problemu, ewentualnie zostałby pominięty (bo np. była ostra dyskusja na inny temat)... Ale każda ma prawo się wyżalić...

Jak dla mnie to normalny śluz w ciąży...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
sms od Carmeli:
Czekamy na wypis. Wracamy do domku
klask i:

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a to brudzenie się okien na wsi - ech.. skąd ja to znam...
Ja własnie jestem zaskoczona, bo myślałam, że w mieście mniej się brudzą, ale chyba jeszcze bardziej. Od deszczu ciągłe zacieki...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
My po wizycie Z Krystiankiem wszystko w porządku z mamusia tez
Szyjka miekka ale rozwarcia jeszcze nie ma główka napiera na ujście wg gin nie donosze do 16.07 ale nie wiem co synek na to Dziękuje za kciuki
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:53   #580
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Bartessa ma wyłączony telefon, więc sadzę, że coś się u niej dzieje
No to czekamy na wieści

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-06, 12:55   #581
brumek
Zakorzenienie

Hej Piękny mamy listopad, czyż nie? U nas wczoraj od 19 LEJE. Równo, bez chwili przerwy

Cytat:
Co tu się dzieje ?????????? Zaraz całe forum się pokłóci !!!!
Wszystkie problemy są dla nas ważne nawet zrolowane majtki czy stłuczony palec
Ela się wypowiedziała i ma do tego prawo ( rozumiem ją bo sama siedziałam już 5 razy w szpitalu tyle, że nie na raz)
Dziewczyny też mają prawo się wypowiedzieć tak jak to zrozumiały !!!!
KAŻDY PROBLEM PORUSZANY NA TYM FORUM JEST DLA NAS WAŻNY!!!!!!!!!!!!! i proszę to zapamiętać i dajcie już spokój z tymi kłótniami
O, wresxcie głos rozsądku
Faktycznie jakoś się niemiło porobiło ostatnio ,Dużo osób poddenerwowanych, rozdrażnionych, smutnych... Pewnie przez te ostatnie dni ciąży.
Ale przecież nie możemy się wyżywać na sobie!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
U mnie przepiękne słońce od rana, już jest jakieś 27st , ptaszki za oknem śpiewają, niebo błękitne i aż żyć się chcePomarzyły sobie?
To teraz szczera prawda.... leje jak z .... zimno, wieje, brrr.....
Ale mnie zdenerwowałaś Już się chciałam pakować i jechać do Was

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

w Lidlu jest promocja na arbuza 99gr kg
Dobrze, że nie lubię arbuza

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wrocilam od kwrwiopijcow/moczobiorcow
To samo miałam rano - moczo i krwiopijców. Ale ja lubię oddawać krew. Bardzo! Takie zboczenie nieszkodliwe

Cytat:
Czy dziecko z niezagojonym pępkiem można na brzuszek kłaść?
Na SR nas mówili, żeby kłaśc od pierwszego dnia po urodzeniu i sie kikutem nie przejmować. Dziecka to nie boli ponoć. Tylko nam się tak wydaje

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Problemy- uważam,że każda z Nas ma ważne i mało ważne problemy. Dla jednej jest problem to, że jest przeterminowana i już nie wytrzymuje, dla drugiej że leży w szpitalu. Każdy z tych problemów jest ważny i nie można ich porównywać, że jeden jest większy a drugi nie...bez sensu. Każda przecież ma inne podejście i nie wszystkie jesteśmy przecież takie same! Powinniśmy się wspierać, a nie mówić która ma większy problem od drugiej. Zmalowana się uniosła ( pewnie większość z NAS by tak zrobiła - hormony) bo już ma dość czekania, która lubi gdziekolwiek i na cokolwiek czekać ?? pewnie żadna! bo cierpliwość się kiedyś kończy i żadna z Nas też nie chciała by leżeć tak długo jak Ela w szpitalu niestety nie jest nie raz tak kolorowo jakbyśmy chciały. Najważniejsze jest natomiast to aby móc pomóc - wyżalając się jak NAM JEST ŹLE - wysłuchać, doradzić a nie krytykować. To jest moje skromne zdanie
Dzięki za rozładowanie atmosfery

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My ze szwagierka to dopiero sie zgralysmy, ja mam tp na 23, a ona na 26 sierpnia...
To jakaś epidemia chyba U nas co prawda większa przerwa, ale ja i moja bratowa (no, cioteczna bratowa) rodzimy w odstępie 1,5 miesiąca

A mój brzuch ciągnie, cholerka Nie wiem, czy te twardnienia się nasiliły, czy - co bardziej prawdopodobne - wczorajsze wieści mi na psychikę podziałały i to taka głupia, babska autosugestia
Stary 2011-07-06, 13:04   #582
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
sms od Carmeli:
Czekamy na wypis. Wracamy do domku
CZEKAMY!!!

Cytat:
U nas w rodzinie podobna historia... Jak byliśmy mali z moim bratem to mieliśmy w domu chomika - paskuda jakoś nie bardzo chciała siedzieć w akwarium i po kołowrotku często wydostawała się na zewnątrz. No i kiedyś szukaliśmy go po domu, w pewnym momencie pojawił się na horyzoncie, brat chciał go złapać, ale się potknął i go zgniótł własnym ciałem... to też tak a propos żartu o chomiku
My też mieliśmy przejścia z chomikami Jak byłam w I klasie podstawówki to kupiłam mamie na imieniny chomika na bazarku Przyniosłam go do domu, ale nie mieliśmy akwarium, więc chwilowo go rodzice włożyli do kartonu i nakryli czymś ciężkim, żeby nie wylazł. Po jakimś czasie patrzymy, że to ciężkie odwalone a chomika nie ma Okazało się nasza kotka się do niego dokopała i ...zjadła. Tzn. nawet nie zjadła, ile zamordowała i się nim bawiła

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
u mnie ok, usg piątkowe wzorowo poza info, że na wcześniejszy poród raczej nie mam co liczyć. Maja waży 2800gr, łozysko 1 gryupa... jak nic będę przeterminowana;(((
z jednej strony niech maleńka sobie siedzi jak najdłużej, z drugiej już mi egoistycznie ciężko i chciałabym ją mieć przy sobie...

no i już wszystko mam gotowe... włączne ze spotkaniem z położną (inflancka), wózkiem (mutsy transporter purpurowy) i nawet trorbą (mutsy- cezkam na info ze sklepu, że jest do odebrania)
Iwonka Nie mogłąm się doczekać aż wrócisz, bo chciałam spytać właśnie o spotkanie z Mariolką z Inflanckiej. Jak poszło? Łatwo się dogadałyście, podpasowała Ci? Jest ugodowa w kwestii np. cięcia, znieczulenia itp?

My też w weekend kupiliśmy mutsy transportera

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Strasznie nerwowo zrobiło się tutaj na forum
Nie podoba mi się to...
Oj, Nateczko, mi też nie Tak strasznie nie lubię nieporozumień i kłótni...

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja właśnie zaczełam wewnętrzne debaty dot wyboru szpitala. Niestety raczej położnej prywatnej sobie nie fundnę, dlatego nie wiem czy nie zrezygnuję z Żelaznej. Nie mam tylko innego pomysłu jeszcze.
Słyszałam opinie pozytywne i skrajnie negatywne nt każdego z warszawskich szpitali.
A Wy gdzie się wybieracie?
Ja na Inflanckiej. Od początku byłam na nią zdecydowana Żadne negatywne opinie mnie nie zrażają, bo po pierwsze o każdym szpitalu są i takie i takie, a po drugie mim zdaniem dużo zależy od podejście i nastawiania samej rodzącej.
Stary 2011-07-06, 13:04   #583
sygine
Zadomowienie

Cytat:
I teraz ja schizuje, doradźcie:
Wstałam rano, myju myju szanowną pipuszkę, poranna drobna toaleta. Biegałam jeszcze w piżamie i majtasach, robiąc śniadanie poczułam że coś ze mnie wyciekło. Zajrzałam: plama jakby z wody albo siuśków albo ? wielkości 2 cm na 3 cm i w środku tej plamy śluz białawy
Mam paranoje ze to wody
Czy wody mają jakiś zapach? czy jak to wody to dalej będa wyciekać?
nie wiem co mam robić..

Zmalowana odezwij się....plissss
Nam położna na SR powiedziała że wody są słone Tylko nie wiem czy trzeba polizać tą wkładkę żeby się przekonać Sama też tak mam że co jakiś czas mokra wkładka i się zastanawiam co to. Żadnego koloru, zapachu i nie wiem czy to tylko upławy czy wody. Obserwuję, ale po chwili już jest ok i kolejna wkładka już sucha.
A mi się dzisiaj śniło że wyleciał mi czop, ale wyglądał jak korkociąg do wina i był z korka czy drewna
Stary 2011-07-06, 13:06   #584
agni82
Zadomowienie

Cytat:
dobra napłodziłam tyle: plis o opinie i pomysły, ja idę sprzatać szafę

Kołysanki
Generalnie Grzegorz Turnau z Magdą Umer (kołysanki-utulanki) oraz Aida kosoian przybysz (spokojne ciepłe głosy jak dla mnie tylko na YT jest mało, muszę ścignąć całe płyty)
1. Ta Dorotka
2. Ach śpij kochanie
3. Kołysanka dla okruszka
4. Był sobie król (tylko ten kawałek o śmierci…; może ktoś zna łagodniejszą wersję?)
5. Na Wojtusia z popielnika (inny tytuł: iskiereczka)
6. Laleczka z Saskiej Porcelany (tylko to baaardzo smutne)
7. Mini Mini Kołysanki - W sukieneczkach z pajęczynki</SPAN>
8. Śpij laleczko- Aida Kosoian-Przybysz ..Kołysanka dla Córeczki
9. Najpiękniejsza kołysanka "Sen przychodzi na palcach"
10. Kołysanki-utulanki Grzegorz Turnau & Magda Umer - Słoneczko już gasi złoty blask
11. Kołysanka Puchatka
12. Kołysanka z "Tato" & Król Lew by Szara Wilczyca
13. Lullaby, My Baby
mi k9olega ściągnął te kołysanki utulanki razem z tekstami. więc uczę się tekstów

Cytat:
Krynica- hmm. gdzieś niedaleko est mała wieś Polany -byłam kiedyś na zimowisku harcerskim. a w krynicy piłam tylko tą wodę z pijalni wód. a gdzieś jeszcze jakiś miodek kupowałam i świeczki z wosku pszczelego. aha i byłam pod wrazęniem kierowcy PKSu, który jechał jak wariat na zakrętach na lodzie. ja myślałąm, że ze strachu posiusiam się.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sciagam wlasnie ostatnia porcyjke mleka w szpitalu.
Wypis Sarki juz mam, teraz czekam na mój.
Tatuś juz w drodze, ja graty mam spakowane.

DOMMEEEKKK

super!!!!!!!

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy duża ilość siary to jest powód do zmartwień??? Chodzę bez biustonosza teraz bo mnie gniecie, poczułam że robi m sie mokro, spojrzałam na sutka, a tam taaaaaaaaka wielka kropla, potem druga Czy mam już się martwić czy to normalne???
mi też leci takimi kroplami, a jak dotknę to kilkanaście sekund później tworzy się kropelka. to normalne
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:10   #585
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja planuję rodzić na Madalińskiego tak jak Filipa. Chyba że akcja będzie się rozwijała bardzo szybko to pojadę to szpitala w Mińsku Maz, bo tu mam bliżej.
Ja się tam urodziłam Pozdrów porodówkę

Cytat:
Karolinee - To trochę mi ulżyło, bo na razie wszyscy których znam z tymi położnymi lecieli, że odniosłam wrażenie że to norma a u mnie na to szans nie ma.
Ja też nie biorę położnej. W sumie w ogóle tego nie barłam pod uwagę.

Cytat:
ja mieszkam na żelaznej i mogłabym na piechotę w 4 min dojść, ale odradziłą mi go Pani Prokurator twierdząc, że tam sporo zaniedbań...
ale to może przypadek... ile ludzi tyle opini
Moich kilka koleżanek bardzo narzeka. Nawet nie na sam poród, ale podejście KASA, KASA, KASA. A bez kasy, z ulicy, nic nie ma. Z reguły nawet wstępu nie ma, bo odsyłają gdzie indziej
Stary 2011-07-06, 13:12   #586
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

teraz z nudów sprzątma pólki i przesłuchję piosenki dla dzieci, które mi ściągnął TZ
może Wy macie jakieś konktretne wykonania cichych spokojnychg kołysanek?

iwona
no ja mam muzyka dla bobasa tż ściągnoł

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy duża ilość siary to jest powód do zmartwień??? Chodzę bez biustonosza teraz bo mnie gniecie, poczułam że robi m sie mokro, spojrzałam na sutka, a tam taaaaaaaaka wielka kropla, potem druga Czy mam już się martwić czy to normalne???
tylko się ciesz kochana

dodałam zdjęcia Krzysia i małego razem ze mną są w klubie w zdjęciach naszych maluchów jakby któraś chciała zobaczyć mojego księciunia
Stary 2011-07-06, 13:12   #587
Brida
Rozeznanie

To ja już sie tak rozpisując pierwszy raz poproszę o kciuki na tym forum.
Może na dentystę też podziałają, bo właśnie się wybieram, będzie ostro bo mam zakażenie w zębie i antybiotyk - leczenie i wyrywanie są ciężkie w tym ciążowym stanie.
Zobaczymy.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:16   #588
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

My też mieliśmy przejścia z chomikami Jak byłam w I klasie podstawówki to kupiłam mamie na imieniny chomika na bazarku Przyniosłam go do domu, ale nie mieliśmy akwarium, więc chwilowo go rodzice włożyli do kartonu i nakryli czymś ciężkim, żeby nie wylazł. Po jakimś czasie patrzymy, że to ciężkie odwalone a chomika nie ma Okazało się nasza kotka się do niego dokopała i ...zjadła. Tzn. nawet nie zjadła, ile zamordowała i się nim bawiła
Oj, bidulek...

Cytat:
Może na dentystę też podziałają, bo właśnie się wybieram, będzie ostro bo mam zakażenie w zębie i antybiotyk - leczenie i wyrywanie są ciężkie w tym ciążowym stanie.
Zobaczymy.

Proszę znam ten ból - też przerobiłam dentystę w ciąży

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-06, 13:18   #589
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Widzę, że jakaś nerwowa atmosfera Nam się tu wkradła...

Zmalowana kochanie wracaj do Nas - Brumek napewno nie miała nic złego na myśli...

Chociaż swoją drogą niektórych rzeczy tutaj nie rozumiem ( jakby to napisać żeby nikogo nie urazić )... Jeżeli chodzi o mnie - dziękuję Bogu każdego dnia, że pozwolił mi ' być w ciąży '... Wyraźnie mam napisane w karcie ciąży tp 30 lipca plus / minus 2 tygodnie. Także szacuję, że urodzę pomiędzy 15 lipca, a 15 sierpnia. Jeżeli tak się nie stanie to wtedy jest powód do zmartwień. Ja wiem każdej z Nas jest już ciężko - mi również, ale niech dziecko samo zadecyduje kiedy chce przyjść na świat. Ja chce się jak najdłużej cieszyć tym błogosławionym stanem, bo może tak być, że już nigdy mi to nie będzie dane. Uwielbiam jak mały rusza się w brzuszku, daje mi kopniaczki, uwielbiam z nim rozmawiać...
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:20   #590
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczymy.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:23   #591
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczymy.
trzymam dasz radę

Brumku ja też czekam na słonko chcę wyjść z Krzysiem na pierwszy 5 minutowy spacerek i nici
Stary 2011-07-06, 13:27   #592
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Chociaż swoją drogą niektórych rzeczy tutaj nie rozumiem ( jakby to napisać żeby nikogo nie urazić )... Jeżeli chodzi o mnie - dziękuję Bogu każdego dnia, że pozwolił mi ' być w ciąży '... Wyraźnie mam napisane w karcie ciąży tp 30 lipca plus / minus 2 tygodnie. Także szacuję, że urodzę pomiędzy 15 lipca, a 15 sierpnia. Jeżeli tak się nie stanie to wtedy jest powód do zmartwień. Ja wiem każdej z Nas jest już ciężko - mi również, ale niech dziecko samo zadecyduje kiedy chce przyjść na świat. Ja chce się jak najdłużej cieszyć tym błogosławionym stanem, bo może tak być, że już nigdy mi to nie będzie dane. Uwielbiam jak mały rusza się w brzuszku, daje mi kopniaczki, uwielbiam z nim rozmawiać...
Rozumiemy, rozumiemy tzn. wypowiadam się za siebie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
trzymam dasz radę

Brumku ja też czekam na słonko chcę wyjść z Krzysiem na pierwszy 5 minutowy spacerek i nici

Pisałam już w klubie ale się powtórzę jeszcze tu - ślicznego masz synka shira

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-06, 13:30   #593
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=brumek;27968907]CZEKAMY!!!

Iwonka Nie mogłąm się doczekać aż wrócisz, bo chciałam spytać właśnie o spotkanie z Mariolką z Inflanckiej. Jak poszło? Łatwo się dogadałyście, podpasowała Ci? Jest ugodowa w kwestii np. cięcia, znieczulenia itp?

My też w weekend kupiliśmy mutsy transportera

spotkanie z Mariolą Skowera- krótkie i bardzo treściwe. jest konkretna i ma silną osobowiść a mi na tym włąśnie zależało bo ja też sobie w kaszę pluć nioe daję i jak mam do czynienia z Mamałygą to się irytuję i d... z tego
co do cięcia-jeśli się da to oczywiście będzie walczyć... kazała robić masaź, ale nie za mocno, żeby szyjki nie zmasakrować tak co 2 dni masaż i KONIECZNIE POWIEDZIEĆ NA POCZĄKU bo mówi, że są laski które same proszą o cięcie
znieczulenie- jeśli chcę to oczywiście
spotkanie może 10 min, ale ja też przygotowana (jak zwykle) czyli lista pytań )

jesli ona nie będzie moglą to wtedy jest Agnieszka Korejwo- ona też ma super opinie
umowa podpisywana jest na sali porodowej (bo nie wiadomo z kim). zapisałą mnie w komórce, mam dzwonić jak zaczną się skurcze, żeby mogła się zorganizować
płatność przy wypisie ze szpitala, koszt 1200zł
a i tak wszystko wyjdzie w praktyce

wózek mutsy transporter kupiłam bo leciutki (12kg), składa się 1 ruchem i mieści się do bagażnika mojego małego citroena c3, więc bez TZ i jego auta będę mogła pojechać na spacer na pola mokotowskie bo mieszkam w centrum))
niestety kolory m,i się średnio poodobały, ale nigdy do końca nie dogodzisz)
Stary 2011-07-06, 13:31   #594
83monia
Zakorzenienie

ja sie chwilke zdrzemnelam... i mialam taki senże naczelene zbereznice wątkowe by mi pozazdrosciły ech, do teraz z radochy mnie dziecko kopie a mezowi zapoweidzialam ze musi byc dzis wieczor dla mnie bo mi psycha swiruje bez przytulania...
ochładzam sie lofami truskawkowymi...
ps. a we snie bylam juz po porodzie, sliczna, wypoczeta... widac ze sen

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:32   #595
agulaaabar
Zakorzenienie

Jak ja uwielbiam pracować z klejem na gorąco.....
Dorobiłam sie już kilku ładnych bąbli na palcach po oparzeniu....ajjjć boli

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-06, 13:32   #596
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=agni82;27968993]mi k9olega ściągnął te kołysanki utulanki razem z tekstami. więc uczę się tekstów

ooo a przesłałabyś teksty na priva?
iwona
Stary 2011-07-06, 13:37   #597
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dodałam zdjęcia Krzysia i małego razem ze mną są w klubie w zdjęciach naszych maluchów jakby któraś chciała zobaczyć mojego księciunia
Mały cudny skarbuś
Dopiero przy dorosłym widać, jakie nowordoki są maciupeńkie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Madziulku, ja świetnie rozumiem! Termin to rzecz orientacyjna i zawsze zaznaczają +/- 2 tygodnie. Więc być może pod koniec może być cieżko i brak cierpliwości, ale też jestem zdania że każdy poród między 38 a 42 tygodniem to po prostu dar od losu i trzeba być za taki wdzięcznym!

A te ruchy to też kocham

Cytat:
No fakt, dla Was to dodatkowy problem. Niby lato w pełni, pogoda powinna być gwarantowana, a tu od 6 dni istna jesień za oknem. I to ta brzydka odmiana jesieni

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
spotkanie z Mariolą Skowera- krótkie i bardzo treściwe. jest konkretna i ma silną osobowiść a mi na tym włąśnie zależało bo ja też sobie w kaszę pluć nioe daję i jak mam do czynienia z Mamałygą to się irytuję i d... z tego
co do cięcia-jeśli się da to oczywiście będzie walczyć... kazała robić masaź, ale nie za mocno, żeby szyjki nie zmasakrować tak co 2 dni masaż i KONIECZNIE POWIEDZIEĆ NA POCZĄKU bo mówi, że są laski które same proszą o cięcie
znieczulenie- jeśli chcę to oczywiście
spotkanie może 10 min, ale ja też przygotowana (jak zwykle) czyli lista pytań )

jesli ona nie będzie moglą to wtedy jest Agnieszka Korejwo- ona też ma super opinie
umowa podpisywana jest na sali porodowej (bo nie wiadomo z kim). zapisałą mnie w komórce, mam dzwonić jak zaczną się skurcze, żeby mogła się zorganizować
płatność przy wypisie ze szpitala, koszt 1200zł
a i tak wszystko wyjdzie w praktyce
O, to super! Bardzo podobają mi się takie warunki umowy. Po prostu uczciwie
Mi też Mariola bardzo pasowała. Na początku (dwa pierwsze spotkania na SR) niep polubiłam jej, a na ostatnich uważałam już że jest świetną, kompetentną i mądrą kobietą/położną

My na Transporterka byliśmy zdecydowani już od miesięcy Mi kolory się nawet podobały. Najbardziej LightGrey (taki zielonkawy). Ale pozwoliłam mężowi wybrać imamy ten najjaśniejszy szary-Mist Grey.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja sie chwilke zdrzemnelam... i mialam taki senże naczelene zbereznice wątkowe by mi pozazdrosciły ech, do teraz z radochy mnie dziecko kopie a mezowi zapoweidzialam ze musi byc dzis wieczor dla mnie bo mi psycha swiruje bez przytulania...
ochładzam sie lofami truskawkowymi...
ps. a we snie bylam juz po porodzie, sliczna, wypoczeta... widac ze sen
Rumienię się od samego myślenia o tym
Stary 2011-07-06, 13:37   #598
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
chcę cos powiedziec odnosnie Eli, kilka dziewczyn chyba nie zrozumialo Jej będę Jej bronic bo chyba nie każdą zrozumiała i niektóre sie zbulwersowały w pewnym sensie wiem co przezywa Ela tyle miesiecy w szpitalu ja byłam 4 dni i miałam dosyc a co tu mówic tyle miesięcy dziewczyna sie poprostu załamała strach o dziecko nieprzespane noce ogólnie niestabilność psychiczna i TU Jej trzeba współczuc naprawdę dziewczyny pomyslcie sobie chodzicie sobie po ulicach przytulacie się do mężów chlopaków nawet taka pierdoła jak kupno kremu czy ubranak dla dziecka sprawia tyle radości wiem coś o tym bo sama mnie to cieszy a Ela nie ma takiej mozliwości wiem że niektóre z Was powiedza że dla dziecka wszystko ale żeby dziecko było zdrowe to matka też musi, jak już Ela urodzi to w końcu wyjdzie do domu ale musi miec siłe do tego żeby się dzieckiem opiekować a ja tu widzę wyraźnie że dziewczyna jest załamana nawet nie ma doła jest załamana i nie potępiam żadnej dziewczyny bo każdą z nas jest ważna bo po to jest to forum ale nieraz trzeba honor schowac do kieszeni i podkreślam żeby nie było niejasności nie naskakuje na żadna z Was i każdy problem jest ważny
Wyjęłaś mi te słowa z ust Zgadzam się z tobą całkowicie
Stary 2011-07-06, 13:38   #599
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiemy, rozumiemy tzn. wypowiadam się za siebie

Pisałam już w klubie ale się powtórzę jeszcze tu - ślicznego masz synka shira
jestem okropna wiem ale też tak uważam hihihi jest śliczny

Cytat:
Mały cudny skarbuś
Dopiero przy dorosłym widać, jakie nowordoki są maciupeńkie

No fakt, dla Was to dodatkowy problem. Niby lato w pełni, pogoda powinna być gwarantowana, a tu od 6 dni istna jesień za oknem. I to ta brzydka odmiana jesieni
dziękujemy no jak tylko wyjdzie słonko to chcę z małym na chwilkę wyjść bo w domu ocipieję
Stary 2011-07-06, 13:38   #600
kmat
Rozeznanie

witajcie,

ja wpadam tylko na chwile bo robota goni. u mnie znowu pojawiło się plamienie nie wiem skąd , dzwoniłam do gina i powiedział żeby obserwować, znowu się wystrzaszyłam nie wiem co to za dziadostwo. Do tego całą noc nie spałam mały przyjął jakąś dziwna pozycję że myślałam że mi z brzucha wyskoczy, cały czas jest w tej pozycji. No nic mam nadzieje ze to nic złego.

Miłego dnia
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości