|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Bartessa ma wyłączony telefon, więc sadzę, że coś się u niej dzieje
|
|
|
|
#572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
agula w Krynicy są najlepsze lody w Polsce!
W tamtym roku jadąc do zakopca specjalnie pojechaliśmy masę kilometrów na około aby zahaczyć o krynicę i te lody... Fajne są te zwierzęta z błota ( nie wiem czy dobrze się wyraziłam..) wiesz o co chodzi |
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
dobra napłodziłam tyle: plis o opinie i pomysły, ja idę sprzatać szafę
![]() Kołysanki Generalnie Grzegorz Turnau z Magdą Umer (kołysanki-utulanki) oraz Aida kosoian przybysz (spokojne ciepłe głosy jak dla mnie tylko na YT jest mało, muszę ścignąć całe płyty) 1. Ta Dorotka 2. Ach śpij kochanie 3. Kołysanka dla okruszka 4. Był sobie król (tylko ten kawałek o śmierci…; może ktoś zna łagodniejszą wersję?) 5. Na Wojtusia z popielnika (inny tytuł: iskiereczka) 6. Laleczka z Saskiej Porcelany (tylko to baaardzo smutne) 7. Mini Mini Kołysanki - W sukieneczkach z pajęczynki</SPAN> 8. Śpij laleczko- Aida Kosoian-Przybysz ..Kołysanka dla Córeczki ![]() 9. Najpiękniejsza kołysanka "Sen przychodzi na palcach" 10. Kołysanki-utulanki Grzegorz Turnau & Magda Umer - Słoneczko już gasi złoty blask 11. Kołysanka Puchatka 12. Kołysanka z "Tato" & Król Lew by Szara Wilczyca 13. Lullaby, My Baby |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam własnej położnej na Madalińskiego i wszystkie tam były bardzo miłe i pomocne.
Ładne pojedyncze sale porodowe, poród rodzinny za darmo, no i poporodowe śliczne, byłam w trójce z własną łazienką, tv, łózkiem na pilota itd. Do tego mają niezłe zaplecze neonatologii więc w razie tfu tfu! problemów to jest wszystko na miejscu. Moja bratowa o której Wam wczoraj pisałam urodziła wczoraj w Czerniakowskim i mówiła że tam od stycznia ZZO jest za darmo - tak jak na Inflanckiej. A remontowany szpital to do 30 czerwca na pewno był Bielański bo mój gin tam pracuje i mi mówił. drugi nie wiem jaki...
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na Żelaznej jak ze znieczuleniem? |
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
600 zł
jak nie dam rady bez, to pewnie skorzystam, ale póki co nastawiam się na poród naturalny
|
|
|
|
#579 | |||
|
Zadomowienie
|
Kciuki dla potrzebujących
:kc iuki:![]() Cytat:
Beatko głowa do góry! najważniejsze, że Julka zdrowa. Mi kiedyś położna powiedziała, że teraz naprawdę rzadko się zdarza, żeby cała ciąża przebiegała zupełnie bezproblemowo (inna sprawa, że kiedyś też tak może było, tylko nie przywiązywali takiej wagi do każdej dolegliwości). A jeśli chodzi o wagę małej, to dzisiaj rozmawiałam z mamą pólrocznych bliźniaków i jej przed samym porodem powiedzieli, że wg usg córka waży 1900 g, a jak się urodziła, to miała 2400 g. Cytat:
Jak dla mnie to normalny śluz w ciąży... ![]() ![]() klask i:Ja własnie jestem zaskoczona, bo myślałam, że w mieście mniej się brudzą, ale chyba jeszcze bardziej. Od deszczu ciągłe zacieki... Cytat:
|
|||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Piękny mamy listopad, czyż nie? U nas wczoraj od 19 LEJE. Równo, bez chwili przerwy ![]() Cytat:
Faktycznie jakoś się niemiło porobiło ostatnio ,Dużo osób poddenerwowanych, rozdrażnionych, smutnych... Pewnie przez te ostatnie dni ciąży. Ale przecież nie możemy się wyżywać na sobie!!! ![]() Cytat:
Już się chciałam pakować i jechać do Was ![]() Dobrze, że nie lubię arbuza ![]() To samo miałam rano - moczo i krwiopijców. Ale ja lubię oddawać krew. Bardzo! Takie zboczenie nieszkodliwe ![]() Na SR nas mówili, żeby kłaśc od pierwszego dnia po urodzeniu i sie kikutem nie przejmować. Dziecka to nie boli ponoć. Tylko nam się tak wydaje ![]() Cytat:
Dzięki za rozładowanie atmosfery Cytat:
![]() A mój brzuch ciągnie, cholerka
|
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
CZEKAMY!!!
Cytat:
Jak byłam w I klasie podstawówki to kupiłam mamie na imieniny chomika na bazarku Przyniosłam go do domu, ale nie mieliśmy akwarium, więc chwilowo go rodzice włożyli do kartonu i nakryli czymś ciężkim, żeby nie wylazł. Po jakimś czasie patrzymy, że to ciężkie odwalone a chomika nie ma Okazało się nasza kotka się do niego dokopała i ...zjadła. Tzn. nawet nie zjadła, ile zamordowała i się nim bawiła ![]() Cytat:
My też w weekend kupiliśmy mutsy transportera ![]() Oj, Nateczko, mi też nie Cytat:
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem czy trzeba polizać tą wkładkę żeby się przekonać Sama też tak mam że co jakiś czas mokra wkładka i się zastanawiam co to. Żadnego koloru, zapachu i nie wiem czy to tylko upławy czy wody. Obserwuję, ale po chwili już jest ok i kolejna wkładka już sucha.A mi się dzisiaj śniło że wyleciał mi czop, ale wyglądał jak korkociąg do wina i był z korka czy drewna
|
|
#584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrów porodówkę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dodałam zdjęcia Krzysia i małego razem ze mną są w klubie w zdjęciach naszych maluchów jakby któraś chciała zobaczyć mojego księciunia ![]()
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
To ja już sie tak rozpisując pierwszy raz poproszę o kciuki na tym forum.
Może na dentystę też podziałają, bo właśnie się wybieram, będzie ostro bo mam zakażenie w zębie i antybiotyk - leczenie i wyrywanie są ciężkie w tym ciążowym stanie. Zobaczymy. |
|
|
|
#588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Proszę znam ten ból - też przerobiłam dentystę w ciąży
|
||
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Widzę, że jakaś nerwowa atmosfera Nam się tu wkradła... ![]() Zmalowana kochanie wracaj do Nas - Brumek napewno nie miała nic złego na myśli... Chociaż swoją drogą niektórych rzeczy tutaj nie rozumiem ( jakby to napisać żeby nikogo nie urazić )... Jeżeli chodzi o mnie - dziękuję Bogu każdego dnia, że pozwolił mi ' być w ciąży '... Wyraźnie mam napisane w karcie ciąży tp 30 lipca plus / minus 2 tygodnie. Także szacuję, że urodzę pomiędzy 15 lipca, a 15 sierpnia. Jeżeli tak się nie stanie to wtedy jest powód do zmartwień. Ja wiem każdej z Nas jest już ciężko - mi również, ale niech dziecko samo zadecyduje kiedy chce przyjść na świat. Ja chce się jak najdłużej cieszyć tym błogosławionym stanem, bo może tak być, że już nigdy mi to nie będzie dane. Uwielbiam jak mały rusza się w brzuszku, daje mi kopniaczki, uwielbiam z nim rozmawiać... Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi...
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumku ja też czekam na słonko chcę wyjść z Krzysiem na pierwszy 5 minutowy spacerek i nici
|
|
#592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn. wypowiadam się za siebie![]() Cytat:
Pisałam już w klubie ale się powtórzę jeszcze tu - ślicznego masz synka shira |
||
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=brumek;27968907]CZEKAMY!!!
Iwonka My też w weekend kupiliśmy mutsy transportera ![]() spotkanie z Mariolą Skowera- krótkie i bardzo treściwe. jest konkretna i ma silną osobowiść a mi na tym włąśnie zależało bo ja też sobie w kaszę pluć nioe daję i jak mam do czynienia z Mamałygą to się irytuję i d... z tego ![]() co do cięcia-jeśli się da to oczywiście będzie walczyć... kazała robić masaź, ale nie za mocno, żeby szyjki nie zmasakrować tak co 2 dni masaż i KONIECZNIE POWIEDZIEĆ NA POCZĄKU bo mówi, że są laski które same proszą o cięcieznieczulenie- jeśli chcę to oczywiście spotkanie może 10 min, ale ja też przygotowana (jak zwykle ) czyli lista pytań )jesli ona nie będzie moglą to wtedy jest Agnieszka Korejwo- ona też ma super opinie umowa podpisywana jest na sali porodowej (bo nie wiadomo z kim). zapisałą mnie w komórce, mam dzwonić jak zaczną się skurcze, żeby mogła się zorganizować płatność przy wypisie ze szpitala, koszt 1200zł a i tak wszystko wyjdzie w praktyce ![]() wózek mutsy transporter kupiłam bo leciutki (12kg), składa się 1 ruchem i mieści się do bagażnika mojego małego citroena c3, więc bez TZ i jego auta będę mogła pojechać na spacer na pola mokotowskie bo mieszkam w centrum ))niestety kolory m,i się średnio poodobały, ale nigdy do końca nie dogodzisz )
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie chwilke zdrzemnelam... i mialam taki senże naczelene zbereznice wątkowe by mi pozazdrosciły
ochładzam sie lofami truskawkowymi... ps. a we snie bylam juz po porodzie, sliczna, wypoczeta... widac ze sen
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja uwielbiam pracować z klejem na gorąco.....
Dorobiłam sie już kilku ładnych bąbli na palcach po oparzeniu....ajjjć boli |
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=agni82;27968993]mi k9olega ściągnął te kołysanki utulanki razem z tekstami. więc uczę się tekstów
![]() ooo a przesłałabyś teksty na priva? iwona |
|
|
|
#597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero przy dorosłym widać, jakie nowordoki są maciupeńkie ![]() Cytat:
![]() A te ruchy to też kocham ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Mi też Mariola bardzo pasowała. Na początku (dwa pierwsze spotkania na SR) niep polubiłam jej, a na ostatnich uważałam już że jest świetną, kompetentną i mądrą kobietą/położną ![]() My na Transporterka byliśmy zdecydowani już od miesięcy Mi kolory się nawet podobały. Najbardziej LightGrey (taki zielonkawy). Ale pozwoliłam mężowi wybrać imamy ten najjaśniejszy szary-Mist Grey.Cytat:
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tobą całkowicie
|
|
#599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
witajcie,
ja wpadam tylko na chwile bo robota goni. u mnie znowu pojawiło się plamienie nie wiem skąd , dzwoniłam do gina i powiedział żeby obserwować, znowu się wystrzaszyłam nie wiem co to za dziadostwo. Do tego całą noc nie spałam mały przyjął jakąś dziwna pozycję że myślałam że mi z brzucha wyskoczy, cały czas jest w tej pozycji. No nic mam nadzieje ze to nic złego. Miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Zakończone: 2

jak nie dam rady bez, to pewnie skorzystam, ale póki co nastawiam się na poród naturalny
:kc iuki:
klask i:
niestety nie jest nie raz tak kolorowo jakbyśmy chciały. Najważniejsze jest natomiast to aby móc pomóc - wyżalając się jak NAM JEST ŹLE - wysłuchać, doradzić a nie krytykować. To jest moje skromne zdanie
Jak byliśmy mali z moim bratem to mieliśmy w domu chomika - paskuda jakoś nie bardzo chciała siedzieć w akwarium i po kołowrotku często wydostawała się na zewnątrz. No i kiedyś szukaliśmy go po domu, w pewnym momencie pojawił się na horyzoncie, brat chciał go złapać, ale się potknął i go zgniótł własnym ciałem...
to też tak a propos żartu o chomiku
Okazało się nasza kotka się do niego dokopała i ...zjadła. Tzn. nawet nie zjadła, ile zamordowała i się nim bawiła