Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 11:42   #2821
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
jakoś nie mam ostatnio weny na pisanie tutaj. Nie potrafię się jakoś do was wbić ale czytam codziennie. Dopiero początek tygodnia a ja się już czuję jakaś wykończona. Może to ta pogoda? Na pocieszenie kupiłam coś dla naszego synusia:
http://allegro.pl/74-george-bluza-ka...686396858.html
http://allegro.pl/68-baby-rampers-pi...685066872.html
bluza z diabłem tasmańskim mnie powaliła
kocham tasmana (nawet taką ksywkę miałam hehe) i pierwszą rzeczą jaką kupiłam dla dzidzi było body z tasmanem bo jak zobaczyłam to nie mogłam nie wziąść ... co z tego że niebieskie dla córci ja tam lubię niebieski
Stary 2011-07-06, 11:43   #2822
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Witajcie w ten kolejny piękny inaczej dzień
Leje u mnie tak jakby ktoś wiadra przelewał, a na weekend ponoć mają być upały? Jakoś sobie tego nie wyobrażam

Pestka ładnie to tak mieć muchy w nosie i o nas zapomnieć

Kellysss super ta lista! trzeba ją gdzieś zapisać, żeby była łatwa do odnalezienia

Natka kciukasy za wizytę

BordAna współczuję takiej szwagierki. Postaraj się nie przejmować za bardzo

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
To słabo, u nas w coco tak jak Ci pisałam były jakieś dresiki na dziewczynki. I ogólnie jakoś dla dziewczynek wydaje mi się odwrotnie niż Tobie, że jest wszystkiego więcej i ładniejsze, a dla chłopczyków mniej.
w coco nie widziałam właśnie nic cieplejsze, były dresiki w Smyku ale takie jakieś szaro-bure, smutne
A ja myślę jak Cotka, że kobiecie nie dogodzi i pewnie jakbyśmy miały na odwrót szukać to narzekałybyśmy tak samo

Cytat:
Zmykam spać, chociaż ze spaniem ciężko. Też tak macie? Ja przez skurcze łydek zasypiam godzinę, dwie, a męczy mnie to od godz 18 dzisiaj .
a może wapno by Ci pomogło? Albo potas? Ja właśnie biorę te(plus magnez jeszcze) bo mnie też w pewnej chwili łapały skurcze( mimo brania magnezu praktycznie od początku ciąży) i myślę, że po tym wapnie mi przechodzi.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja kupiłam tylko rajstopki i skarpetki w mariquicie rozwalają mnie te pierwsze ceny, kurcze kto daje za takie maciupeńkie rajstopki 21 zł, albo za skarpetki 8
mnie ceny też powalają- widziałam sukieneczkę na 56cm za 59zł a w zeszły tydzień kupiłam dla siebie bluzkę za 60zł

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
.
Małgosiu przytulam ehh ciemna masa z tych facetów czasami
uważaj na siebie...

Cytat:
Czy kupujecie sobie jakieś książki nt dzieci - nie tylko pielęgnacji, ale wychowania itp? Ja zakupiłam o rodzicielstwie bliskości, jestem ciekawa kiedy przyjdą.
ja dostałam "Język niemowląt" póki co czyta mi się dobrze, fajnie napisana
a mężowi kupiłam "Bobas -instrukcja obsługi" polecaną przez doświadczone koleżanki- na razie mogę powiedzieć, że jest dość humorystyczne podejście do "obsługi" maleństwa, które pojawia się nam w domu ----> TO TA

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jescze godzina mi została do następnego pobrania krwi- jestem głodna i trochę mnie muli
a Ty siedzisz w domu z tą glukozą

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Witam z rana, pogoda prześliczna nie tylko leje, jest zimno to na dodatek wieje mi po górkach wymarzona pogoda na początek lipca!!

z pierwszymi słowami Twojej wypowiedzi ogarnął mnie taki żal, że masakra, że u Ciebie tak ładnie w końcu . Za to z kolejnymi słowami mało się nie udusiłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
cotynato Ja też bym to przeżyła, ale Mój narzeczony by nie przeżył bo napewno bym się już Mu tak nie pokazywała nago =)
mi mąż na moje rozstępy powiedział, że je wszystkie kocha

jakbym miała tak przeżywać każdy jeden rozstęp to bym już dawno w ziemi leżała

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:44   #2823
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
oj Dzasta Dzasta,wybacz dawno nie słyszałam takich głupotzostaje Ci zakup długiej średniowiecznej koszuli do spania i przytulanek do końca życia w ciemności- pod kołderką
oj mam poprostu manie głupie na punkcie wyglądu =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:45   #2824
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

cotuś to chyba nie ja wklejałam, a jak tak to nie pamiętam

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:46   #2825
anetika
Rozeznanie

Hej Właśnie wróciłam od mojej lekarz rodzinnej, bo chciałam porównać wyniki moich glukometrów, z tym co mają w przychodni. Bo moje dwa Optium Xido i Accu-Chek Active dawały dwa różne (nawet o 30mg) wyniki w tym samym czasie i z jednej kropli krwi... Rodzinna wysłała mnie do zabiegowego, gdzie pielęgniarka zbadała mi glukozę glukometrem, który mają w przychodni i w tym samym czasie, też z 1 kropli krwi z tymi moimi dwoma... I okazało się, że ten mój pierwszy glukometr Xido faktycznie zawyża wyniki Akurat byłam mniej więcej godzinę po śniadaniu, ale trochę się stresowałam tymi testami a wyszło tak:
Xido - 148mg
Accu Chek - 125mg
Glukometr z przychodni - 126 mg

Także różnica 1mg to żadna różnica Kamień spadł mi z serca, ciekawe tylko co mi jutro na to wszystko mój gin powie

magdulec - witam Cię!

Cytat:
ahoj

właśnie obciążam się glukoza 75

3majcie kciuki
Za glukozę i za super wynik

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:46   #2826
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
malgosia przesłałam Ci e-mail =)))
Wysłalam, ale czy przejdzie - zobaczymy
Stary 2011-07-06, 11:49   #2827
DzastaW
Zadomowienie

malgosia składam ukłony przed Tobą, przeszło =)

Stary 2011-07-06, 11:51   #2828
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
malgosia składam ukłony przed Tobą, przeszło =)
milej lektury
A to wogole to co chciałaś?
Stary 2011-07-06, 11:52   #2829
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć, że rożka można też do wózka wykorzystać, bo każdy mi mówi, że tylko na wyjście ze szpitala.
Ancia- do łóżeczka, do wózka, do noszenia po mieszkanku-jak dla mnie niezbdny
b. długo używałam z rożka, tak naprawde, dalej z niego używam chociaz córa ma 6 lat- jako kocyk, jak siedzi na trawie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Cotynato czy ja dobrze zrozumiałam, że rozstępy mogą pojawić się dopiero po porodzie? Ja wciąż żyję nadzieją, że skoro ich teraz nie widzę, to znaczy że ich mieć nie będę, ale kto to wie
Mnie raczej obecnie martwi, że nadal nie mam tej kreski od pępka w dół. To już 7 miesiąc a kreseczkę to małą mam, ale od pępka w górę
kreska nie zawsze sie pojawia więc nie masz się czym martwić, w pierwszej ciązy miałam i ciemna kreche od pępka w dół i plamy na policzkach, teraz nie mam ani jednego ani drugiego.

Co do rozstepów po porodzie,to także się pojawiaj- szybki spadek wagi(samo urodzenie dziecka, łożysko), karmienie piersią też powodują pojawienie sie rozstępów- nie zawsze, ale lepiej się smarować i w czasie połogu

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:53   #2830
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
milej lektury
A to wogole to co chciałaś?
tak =) jeszczę poproszę rodzinke o drugą książkę i będę w pełni zadowolona =)

Stary 2011-07-06, 12:05   #2831
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki wpadam tylko na chwilę
jadę właśnie do banku podpisywać umowę kredytową proszę o kciuki
miłego dnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:07   #2832
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
miłego dnia
Mowisz i masz
Teraz to już miejmy nadzieję formalności

Dzasta Jeszcze jedną w gratisie wysłałam Ci na mejla.
Stary 2011-07-06, 12:09   #2833
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
w coco nie widziałam właśnie nic cieplejsze, były dresiki w Smyku ale takie jakieś szaro-bure, smutne
A ja myślę jak Cotka, że kobiecie nie dogodzi i pewnie jakbyśmy miały na odwrót szukać to narzekałybyśmy tak samo
Mi sis kazała kupić jedne wyjściowe dresiki na 62cm, więc wybieram się właśnie do coco. Ostatnio komplet tam kupiłam za jakieś 60 zl, więc chyba nie najgorzej. Powaliły mnie ceny w Wójciku - bluza dresowa 75 zł, na spodnnie już nawet nie patrzyłam. A to już ceny po przecenie! Masakra jakaś.
Chcę też dokupić ze 2 pajace, może body i półśpiochy - właśnie - kupujecie półśpiochy??
Cytat:
a może wapno by Ci pomogło? Albo potas? Ja właśnie biorę te(plus magnez jeszcze) bo mnie też w pewnej chwili łapały skurcze( mimo brania magnezu praktycznie od początku ciąży) i myślę, że po tym wapnie mi przechodzi.
Moonik muszę swego doktorka przycisnąć, bo naprawdę mam dość tych bóli. Biorę tylko witaminy Femibion2, tam chyba jest troszkę wapna czy magnezu. Zakupiłam dzisiaj na allegro żel do nóg musteli, mam nadzieję, że okaże się troszkę pomocny.
Cytat:
Ancia- do łóżeczka, do wózka, do noszenia po mieszkanku-jak dla mnie niezbdny
b. długo używałam z rożka, tak naprawde, dalej z niego używam chociaz córa ma 6 lat- jako kocyk, jak siedzi na trawie
Właśnie dziękuję, że podsuwasz takie rozwiązania, do czego ten rożek się przyda. Bo jak słyszałam, że tylko na raz, na wyjście, to mi aż żal było wydać te 30 czy 50 zł. A tak to zawsze lżej .

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
miłego dnia
Jak umowa, to już z górki, ale kciuki zaciskamy!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:17   #2834
DzastaW
Zadomowienie

malgosia dziękuje ślicznie =)
zmykam robić tort, bo dzisiaj tata urodziny ma =)

Stary 2011-07-06, 12:18   #2835
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
pospałam pojadłam i pisze hehehe

Małgos normalnie lanie sie twojemu męzoi nalezy jak nic, masz racje ze teraz nic nei rób, idź sama na szkołe itd niech zobaczy ze przegioł i juz!
Martusia kciuki zacisniete za umowe teraz to juz z górki
Pestus nareszcie jestes-nei zostawiaj mnie tak bo tesknie hehe a co do rzeczy do wózka itd to ja tez nei wiem co kupic -chyba na poczatek wystarcza jaies kocyki , rozek i śpiworek-potem pomysle bo teraz mi sie nie chce postanowiłam po weekendzie wziąść sie za to wszystko, zrobie liste co musimy zrobic, kupic itd i powoli bedziemy to realizowac, no ale to po weekendzie teraz jeszcze luzzzz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:20   #2836
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dziekuje za miłe powitanie!!!: cmok:
widzę ze Wy to nocne Marki jesteście, ja padam po 22...

wiec jestem z Chełma, doczekalismy się fasolki po dwóch latach staranek na szczescie udało się bez żadnych zabiegów, mimo że tż juz był skory iść na badanka bo nic nie robił, a tu niespodzianka.

wygląda na to że będzie chłopiec, termin porodu wyznaczony na 7 października, jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Gabriel Edward.

jesli chodzi o wyprawkę to nie mamy jeszzce nic, rozgladamy się za wózkiem, trochę ubranek i łózeczko dostaniemy w "dzierżawę" od znajomych. Obecnie zgłebiam temat pieluch wielorazowych.

niektóre zafasolkowane mamuski znam z wątku staraczek
to super, że się udało i gratulacje synusia, bardzo ładne imię
Cytat:
ahoj

3majcie kciuki
ja też muszę się niedługo wybrać, bo na koniec lipca mam wizytę
Cytat:
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.
kurcze kochana przesadza trochę ten Twój mężul, a co on rączek nie ma, że nawet pozmywać nie umiebo oni myślą, że my siedzimy w domu to nic nie robimy i im się wszystko po pracy należytakie myślenie facetówi dobrze robisz, nie będzie miał obiadu, nie będzie posprzątane to wtedy mu się oczka otworzą, tymbardziej, że ty się nie czujesz dobrze i powinnaś się oszczędzać
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ale fajnie... Ja tam nic nie dostaję

Ale dziewczyny miałam stracha wczoraj... Jak szłam pod prysznic to zobaczyłam taki linie na brzuchu - myślałam że rozstępów dostałam
A smaruję się od 4 mca min. 1 dziennie (ostatnio Fissanem). Ale posmarowałam się po kąpieli, dałam chwilę odsapnąć skórze i znikły... Bo to odciśnięcia od paska szlafroka były
A jak tam u Was z rozstępami? Udało się uniknąć?
ja jak na razie nie mam ale nie zapeszajmy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-06, 12:29   #2837
gerda
Zadomowienie

witam,
u mnie znów deszcz, ale teraz to prawdziwa ulewa

Asia ładne te Twoje łupy

Rabarbar dom z pali zazdroszczę, uwielbiam drewno

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:30   #2838
aa2
Zakorzenienie

ejjj a ja tu dawno Tusi nei wiedziałam!!!! gdzie laseczka uciekała????
Stary 2011-07-06, 12:34   #2839
gerda
Zadomowienie

MArtusia za kredyt

Archinta
za dobry wynik

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:35   #2840
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Martusiaaa21
Mnie na skurcze lekarz polecił magne-b6 brać. 2 tabletki dziennie i pomogło. Warto też w posiłkach więcej magnezu- banany, orzechy, troszke czekoladki gorzkiej

anciaahk Franek ładne imię, dość popularne chyba teraz. No ale przecież chodiz tylko o to żeby rodzicom się podobało. Ja też mam popularne imię, ale za to jakie ładne

BordAna
Moje dziecko tez takkie wielkie Ważne że zdrowe

rabarbar83
To Ty pisałaś że macie domek z bali? Jak one się spisują? Słyszalam że są trochę tańsze, a łatwe w budowie. Ja jest mniej więcej koszt i czas budowy? Jakbyś napisała coś więcej byłabym wdzięczna
Kurczaczek coś nie mogę was nadrobić a to już południe i brak pomysłu na obiad
Z bali ale takich czterostronnie struganych kańciatych (nie te teraz popularne okrągłe), wiesz temat budowy takiego domku to temat rzeka dużo różnych możliwości jest ale specjalistą jest mój tż bo to jego marzenie ja się tylko pod nie podłączyłam i czerpie korzyści tak krótko u nas taniej wyszło bo nie robiła tego żadna firma tylko tż z dwoma najętymi cieślami ze wschodu Polski, zaczęli jesienią, harowali zimą i dach można było już późną wiosną robić więc konstrukcja szybko. Ale oni zawzięci byli w największe mrozy szykowali drewno więc trzeba brać to pod uwagę. No wykończenie ścian (mamy płyty gk w środku) ocieplenie całości i cała ta wykończeniówka to już przeciąga się w nieskończoność, drewno na zewnątrz na przyszły rok trzeba zabezpieczyć żeby przez kolejne 10 lat nic się z nim nie działo, wiesz może nie będę zanudzać innych dziewczyn tu na forum i dopiszę coś na PW bo nie chce wątku dzieciaczkowego zmieniać w budowlany dopowiem tylko tyle, że parę lat temu można było kupić stary domek ze zdrowym drewnem za bezcen opłacało się go rozebrać przewieźć i drewno wykorzystać do budowy swojego, ale teraz to już nie bardzo można takie w dobrym stanie znaleźć a odpowiednio przygotowane bale z tartaku + firma zajmująca się budową takich domków to koszt porównywalny z budową domu z pustaków czy cegły na dzień dzisiejszy, więc właściwie dla zapaleńców jak ja to mówię fanatyków drewna ta opcja zostaje
Stary 2011-07-06, 12:37   #2841
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Małgoś, nie daj się. Ja też właśnie staram się tż trochę poustawiać bo on też jakiś taki wygodniczek. Przywiózł jakieś okropne swoje ubrania do których ma sentyment i leżą na jego wielkim zajmującym pół pokoju fotelu na kółkach i siedzi na moim krześle- mimo, że mniej wygodne bo nie chce mu się sprzątnąć albo liczy że ja to zrobię Niedoczekanie
Ja już cale swoje życie spędziłam z takim Panem domu, który dopiero pół roku temu zaczął po sobie zmywać- i chyba jest to jedyna rzecz którą" robi dla domu" , więc nie mogę sobie pozwolić na to aby kolejne 20 spędzić z innym
święta racja
Cytat:
cotynato Ja też bym to przeżyła, ale Mój narzeczony by nie przeżył bo napewno bym się już Mu tak nie pokazywała nago =)
jak kocha to przeżyje

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-06, 12:40   #2842
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Mnie raczej obecnie martwi, że nadal nie mam tej kreski od pępka w dół. To już 7 miesiąc a kreseczkę to małą mam, ale od pępka w górę
A niby czemu to Cie martwi????????????? Przeciez ta kreska nie jes wyznacznikiem dobrze/ źle przebiegającej ciąży

Ja mam minimalną od pępka w górę- trzeba mocno się przyjrzeć- a w dół to nie wiem nie widzę
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Witam mamusie i nową mamusie
Fajowskie to otwierane wyrko i widać solidne bo grube przekroje deseczek niestety ja w sypialni mam skos tam gdzie chce postawić łóżko i chyba obijałabym ścianę więc zostaje mi wysuwana szuflada pod, no i może dobrze bo już nie wysupłam ani złotówki więcej na ten
zakup ... a samoróbka to nasza słodka tajemnica heh i niech tak zostanie
Ale jestes z tą samoróbką
A te wyrko rozkładane jest w różnych opcjach- na bok, po połowie z każdej strony My bierzemy takie bo jak się w końcu wyprowadzimy do upragnionego domu to nie wiem czy łóżko będzie na środku czy pod ścianą czy jak , więc taki sposób otwierania wydał mi się najbardziej uniwersalny
Cytat:
U nas rozpadało się na amen i nie mogę wyjść .
A u nas praży- i tez nie mogę wyjść
Weź tu dogódź ciężarówkom
Cytat:
ja dostałam "Język niemowląt" póki co czyta mi się dobrze, fajnie napisana
a mężowi kupiłam "Bobas -instrukcja obsługi" polecaną przez doświadczone koleżanki- na razie mogę powiedzieć, że jest dość humorystyczne podejście do "obsługi" maleństwa, które pojawia się nam w domu ----> TO TA

a Ty siedzisz w domu z tą glukozą
Dobry tytuł tej książki z linka

Z glukozą w domu siedziałam- bo mieszkam zaraz koło przychodni, więc po co się męczyć w poczekalni 2h?

I w końcu zjadłam śniadanie i napiłam się wody- jeju jakie to pyszne!!!!!!!!!!!

A spotkałam w labie jakąś dziewczynę co mówiła,że jej lekarz nie pastwił się nad nią z piciem glukozy tylko kazał zjeść na śniadanie białą bułkę posmarowaną oszczędnie masłem z chudym serkiem i wpić herbę posłodzona chyba 1 łyżeczką- już ie pamiętam. W każdym bądź razie,że takie śniad. było odpowiednikiem tejże porcji glukozy co my nieszczęsne wypijamy!
Ciekawe co?!
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej Właśnie wróciłam od mojej lekarz rodzinnej, bo chciałam porównać wyniki moich glukometrów, z tym co mają w przychodni. Bo moje dwa Optium Xido i Accu-Chek Active dawały dwa różne (nawet o 30mg) wyniki w tym samym czasie i z jednej kropli krwi... Rodzinna wysłała mnie do zabiegowego, gdzie pielęgniarka zbadała mi glukozę glukometrem, który mają w przychodni i w tym samym czasie, też z 1 kropli krwi z tymi moimi dwoma... I okazało się, że ten mój pierwszy glukometr Xido faktycznie zawyża wyniki Akurat byłam mniej więcej godzinę po śniadaniu, ale trochę się stresowałam tymi testami a wyszło tak:
Xido - 148mg
Accu Chek - 125mg
Glukometr z przychodni - 126 mg

Także różnica 1mg to żadna różnica Kamień spadł mi z serca, ciekawe tylko co mi jutro na to wszystko mój gin powie
No proszę- w końcu trochę rozwiały się wątpliwości- na dobry pomysł wpadłaś z tym porównaniem

Cytat:
miłego dnia

I 3majcie dalej kciuki za te moje wyniki glukozowe
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:43   #2843
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
miłego dnia
powodzenia! trzymamy kciuki!

Cytat:
rozstępy często pojawiają się po porodzie =/
Ja mam rozstępy na kolanach i biodrach, ale są już naszczęście białe

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------
PO porodzie??? a to dopiero... myślałam że tylko w trakcie ciąży są "groźne" To kupię większy zapas olejków

Cytat:
U nas rozpadało się na amen i nie mogę wyjść .
Też miałąm taki plan. A parasol mam w samochodzie 300 m od domu. W lodówce pustka, nie mam nic na obiad, także czekam aż przestanie
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Zapomniałam zapytać kaileight gdzie Twój avek??
Trochę mi się znudził, miałam go 6 lat

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz pytam bo tak produkujecie ze szzzok

I oswieccie mnie prosze....co do wózka i co do łózeczka skoro termin porodu np koniec wrzesnia.... Posciel? kocyk? spiworek??? Bo ja zielona jestem(
Ja planuję pościel i kocyk mieć

Cytat:
poproszę chyba rodzinkę o prezent w postaci książek =) daj później znać czy fajna jest ta "język niemowląt" =)
Jak tylko przeczytam dam znać. Z tego co na razie wiem, a dopiero zaczęłam to fajna
Stary 2011-07-06, 12:46   #2844
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Kurczaczek coś nie mogę was nadrobić a to już południe i brak pomysłu na obiad
Z bali ale takich czterostronnie struganych kańciatych (nie te teraz popularne okrągłe), wiesz temat budowy takiego domku to temat rzeka dużo różnych możliwości jest ale specjalistą jest mój tż bo to jego marzenie ja się tylko pod nie podłączyłam i czerpie korzyści tak krótko u nas taniej wyszło bo nie robiła tego żadna firma tylko tż z dwoma najętymi cieślami ze wschodu Polski, zaczęli jesienią, harowali zimą i dach można było już późną wiosną robić więc konstrukcja szybko. Ale oni zawzięci byli w największe mrozy szykowali drewno więc trzeba brać to pod uwagę. No wykończenie ścian (mamy płyty gk w środku) ocieplenie całości i cała ta wykończeniówka to już przeciąga się w nieskończoność, drewno na zewnątrz na przyszły rok trzeba zabezpieczyć żeby przez kolejne 10 lat nic się z nim nie działo, wiesz może nie będę zanudzać innych dziewczyn tu na forum i dopiszę coś na PW bo nie chce wątku dzieciaczkowego zmieniać w budowlany dopowiem tylko tyle, że parę lat temu można było kupić stary domek ze zdrowym drewnem za bezcen opłacało się go rozebrać przewieźć i drewno wykorzystać do budowy swojego, ale teraz to już nie bardzo można takie w dobrym stanie znaleźć a odpowiednio przygotowane bale z tartaku + firma zajmująca się budową takich domków to koszt porównywalny z budową domu z pustaków czy cegły na dzień dzisiejszy, więc właściwie dla zapaleńców jak ja to mówię fanatyków drewna ta opcja zostaje
zaraz tam zanudzać- pisz pisz- my lubić takie tematy
Domku takiego szczerze zazdroszczę

ancia
- a tę wodę to taką wiesz ok 2000mg składników mineralnych żeby było Moja doktorka sama polecała- zamiast tabletek.
Ja piję MUSZYNIANKĘ magnezowo- wapniową
Stary 2011-07-06, 12:48   #2845
aa2
Zakorzenienie

a ja nampiętnie pije wode mama i ja i nei wiem co ona tam ma ale mi smakuje hihi
Stary 2011-07-06, 12:49   #2846
archinta
Zakorzenienie

a i wiecie co z suplementów to ja mam tylko jod i DHA zapisane, te drugie ost. się skończyły i kupiłam sobie zwykły tran w kaps. (oczywiście porównywałam skład), a nie taki z napisem "dla ciężarnych" zapłaciłam 27 zł za 60 kaps. a mój Prenatal DHA 30 kaps. kosztował 37 zł.
ładny biznes no nie ????!!!!!
Stary 2011-07-06, 12:50   #2847
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was =)
Ja po badaniu glukozy =) dostałam z przychodni parę rzeczy: płytkę z tym jak przewijać, kąpać i masować dziecko, małą wodę z jodem, kupon rabatowy do rossmana i jakąś malutką próbkę kremu mustella =)
po badaniu byłam w sklepie i kupiłam Sobie dwie drożdżówki i miałam ochotę na najgorszą rzecz: wódkę smakową =))) he he. Mój organizm zaczął chyba wariować =) he he

ja wcinałam ciasteczka fornetti po glukozie choć myślałam że już nie tknę nic słodkiego... do wódki mnie nie ciągło

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

witam magdulec =)
Cytat:
ahoj

3majcie kciuki
smacznego

Cytat:
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.
skąd ja to znam
mój do rany przyłóż troskliwy i cacy ale też ma takie zagrywki że ręce opadają jak coś się zmarnuje i trzeba wyrzucić to moja wina o dom nie dbam a to przecież tak mało trzeba to mu powiedziałam ostatnio że jakby nie zauważył w ciąży jestem wymiotuje od 5 miesięcy i podejrzanych resztek nie będę jeść co by się nie zmarnowały i jak coś jeszcze ma do powiedzenia to zaraz dostanie na obiad wszystko co pootwierał i zostawił nie wiadomo dla kogo
Stary 2011-07-06, 12:52   #2848
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
oj Dzasta Dzasta,wybacz dawno nie słyszałam takich głupotzostaje Ci zakup długiej średniowiecznej koszuli do spania i przytulanek do końca życia w ciemności- pod kołderką
ale i dla TŻ obowiązkowa koszula i koniecznie z dziurkami w odpowiednich miejscach
żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę

Cytat:
Mi sis kazała kupić jedne wyjściowe dresiki na 62cm, więc wybieram się właśnie do coco. Ostatnio komplet tam kupiłam za jakieś 60 zl, więc chyba nie najgorzej. Powaliły mnie ceny w Wójciku - bluza dresowa 75 zł, na spodnnie już nawet nie patrzyłam. A to już ceny po przecenie! Masakra jakaś.
Chcę też dokupić ze 2 pajace, może body i półśpiochy - właśnie - kupujecie półśpiochy??
ceny ubranek dziecięcych powalają to fakt...
ja półśpiochy jeszcze nie wiem czy kupować może doświadczone mamuśki podpowiedzą czy to się sprawdza??

Cytat:
miłego dnia
powodzenia!

Cytat:
Dobry tytuł tej książki z linka

Z glukozą w domu siedziałam- bo mieszkam zaraz koło przychodni, więc po co się męczyć w poczekalni 2h?

A spotkałam w labie jakąś dziewczynę co mówiła,że jej lekarz nie pastwił się nad nią z piciem glukozy tylko kazał zjeść na śniadanie białą bułkę posmarowaną oszczędnie masłem z chudym serkiem i wpić herbę posłodzona chyba 1 łyżeczką- już ie pamiętam. W każdym bądź razie,że takie śniad. było odpowiednikiem tejże porcji glukozy co my nieszczęsne wypijamy!
Ciekawe co?!
osz Ty cwaniaro, ale masz fajnie zazdorszczę tej możliwości. Ja musiałam czekać w przychodni, całe szczęscie, że tylko 1h bo dwie bym chyba osiwiała

taki sposób by duuuużo bardziej odpowiadał
ahh no i oczywiście trzymam za dobry wynik? Kiedy będziesz wiedzieć?

jeeeny no tak leje, ze się nie da ruszyć, a pies tylko patrzy oczami kotka ze Shreka i pyta kiedy wyjdziemy...

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:53
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:56   #2849
lausanne
Wtajemniczenie

cześć laseczki,
nawet nie udaję że nadrobię te 25-30 stron dziecko mi spi więc mam dla Was chwilkę
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:00   #2850
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja nampiętnie pije wode mama i ja i nei wiem co ona tam ma ale mi smakuje hihi
A znalazłam na TEJ STRONIE że ona jest niskozmineralizowana i,że niby taką zaleca sie ciężarnym- no ciekawe wodę niskozmineralizowana a poza tym garść tabletek bo skurcze, bo niedobory potasu, wapnia oszaleć można, a mój chłopski rozum podpowiadał ,ze wysokozmineralizowana teraz jak najbardziej wskazana
Cytat:
osz Ty cwaniaro, ale masz fajnie zazdorszczę tej możliwości. Ja musiałam czekać w przychodni, całe szczęscie, że tylko 1h bo dwie bym chyba osiwiała

taki sposób by duuuużo bardziej odpowiadał
ahh no i oczywiście trzymam za dobry wynik? Kiedy będziesz wiedzieć?
Ale zapytałam pań z labu czy mogę iść co by się nie narazić a w domku ładnie leżałam plackiem
Wynik- w sumie nie wiem- może już dziś mi wrzuca na stronkę- bo ja on-line ściągam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości