|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
kocham tasmana (nawet taką ksywkę miałam hehe) i pierwszą rzeczą jaką kupiłam dla dzidzi było body z tasmanem bo jak zobaczyłam to nie mogłam nie wziąść ... co z tego że niebieskie dla córci ja tam lubię niebieski
|
|
|
#2822 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Witajcie w ten kolejny piękny inaczej dzień
Leje u mnie tak jakby ktoś wiadra przelewał, a na weekend ponoć mają być upały? Jakoś sobie tego nie wyobrażam ![]() Pestka ładnie to tak mieć muchy w nosie i o nas zapomnieć ![]() Kellysss super ta lista! trzeba ją gdzieś zapisać, żeby była łatwa do odnalezieniaNatka kciukasy za wizytę BordAna współczuję takiej szwagierki. Postaraj się nie przejmować za bardzo Cytat:
![]() A ja myślę jak Cotka, że kobiecie nie dogodzi i pewnie jakbyśmy miały na odwrót szukać to narzekałybyśmy tak samo Cytat:
Cytat:
a w zeszły tydzień kupiłam dla siebie bluzkę za 60zł Cytat:
uważaj na siebie... Cytat:
a mężowi kupiłam "Bobas -instrukcja obsługi" polecaną przez doświadczone koleżanki- na razie mogę powiedzieć, że jest dość humorystyczne podejście do "obsługi" maleństwa, które pojawia się nam w domu ----> TO TA Cytat:
![]() Cytat:
z pierwszymi słowami Twojej wypowiedzi ogarnął mnie taki żal, że masakra, że u Ciebie tak ładnie w końcu Cytat:
![]() jakbym miała tak przeżywać każdy jeden rozstęp to bym już dawno w ziemi leżała
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
oj mam poprostu manie głupie na punkcie wyglądu =)))
|
|
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
cotuś to chyba nie ja wklejałam, a jak tak to nie pamiętam
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Właśnie wróciłam od mojej lekarz rodzinnej, bo chciałam porównać wyniki moich glukometrów, z tym co mają w przychodni. Bo moje dwa Optium Xido i Accu-Chek Active dawały dwa różne (nawet o 30mg) wyniki w tym samym czasie i z jednej kropli krwi... Rodzinna wysłała mnie do zabiegowego, gdzie pielęgniarka zbadała mi glukozę glukometrem, który mają w przychodni i w tym samym czasie, też z 1 kropli krwi z tymi moimi dwoma... I okazało się, że ten mój pierwszy glukometr Xido faktycznie zawyża wynikiXido - 148mg Accu Chek - 125mg Glukometr z przychodni - 126 mg Także różnica 1mg to żadna różnica Kamień spadł mi z serca, ciekawe tylko co mi jutro na to wszystko mój gin powie![]() magdulec - witam Cię! Za glukozę i za super wynik
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysłalam, ale czy przejdzie - zobaczymy
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
malgosia składam ukłony przed Tobą, przeszło =)
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
A to wogole to co chciałaś?
|
#2829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
b. długo używałam z rożka, tak naprawde, dalej z niego używam chociaz córa ma 6 lat- jako kocyk, jak siedzi na trawie ![]() Cytat:
Co do rozstepów po porodzie,to także się pojawiaj- szybki spadek wagi(samo urodzenie dziecka, łożysko), karmienie piersią też powodują pojawienie sie rozstępów- nie zawsze, ale lepiej się smarować i w czasie połogu
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
tak =) jeszczę poproszę rodzinke o drugą książkę i będę w pełni zadowolona =)
|
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki wpadam tylko na chwilę
jadę właśnie do banku podpisywać umowę kredytową proszę o kciuki![]() miłego dnia
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz to już miejmy nadzieję formalności Dzasta Jeszcze jedną w gratisie wysłałam Ci na mejla.
|
|
#2833 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Chcę też dokupić ze 2 pajace, może body i półśpiochy - właśnie - kupujecie półśpiochy?? Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
, ale kciuki zaciskamy!
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
malgosia dziękuje ślicznie =)
zmykam robić tort, bo dzisiaj tata urodziny ma =) |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() pospałam pojadłam i pisze hehehe ![]() Małgos normalnie lanie sie twojemu męzoi nalezy jak nic, masz racje ze teraz nic nei rób, idź sama na szkołe itd niech zobaczy ze przegioł i juz! Martusia kciuki zacisniete za umowe teraz to juz z górki![]() Pestus nareszcie jestes-nei zostawiaj mnie tak bo tesknie hehe a co do rzeczy do wózka itd to ja tez nei wiem co kupic -chyba na poczatek wystarcza jaies kocyki , rozek i śpiworek-potem pomysle bo teraz mi sie nie chce postanowiłam po weekendzie wziąść sie za to wszystko, zrobie liste co musimy zrobic, kupic itd i powoli bedziemy to realizowac, no ale to po weekendzie teraz jeszcze luzzzz
|
|
|
|
#2836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gratulacje synusia, bardzo ładne imię![]() ja też muszę się niedługo wybrać, bo na koniec lipca mam wizytęCytat:
przesadza trochę ten Twój mężul, a co on rączek nie ma, że nawet pozmywać nie umie bo oni myślą, że my siedzimy w domu to nic nie robimy i im się wszystko po pracy należy takie myślenie facetów i dobrze robisz, nie będzie miał obiadu, nie będzie posprzątane to wtedy mu się oczka otworzą, tymbardziej, że ty się nie czujesz dobrze i powinnaś się oszczędzaćCytat:
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
witam,
u mnie znów deszcz, ale teraz to prawdziwa ulewa Asia ładne te Twoje łupy ![]() Rabarbar dom z pali |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj a ja tu dawno Tusi nei wiedziałam!!!! gdzie laseczka uciekała????
|
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
MArtusia
za kredytArchinta za dobry wynik
|
|
|
|
#2840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z bali ale takich czterostronnie struganych kańciatych (nie te teraz popularne okrągłe), wiesz temat budowy takiego domku to temat rzeka dużo różnych możliwości jest ale specjalistą jest mój tż bo to jego marzenie ja się tylko pod nie podłączyłam i czerpie korzyści tak krótko u nas taniej wyszło bo nie robiła tego żadna firma tylko tż z dwoma najętymi cieślami ze wschodu Polski, zaczęli jesienią, harowali zimą i dach można było już późną wiosną robić więc konstrukcja szybko. Ale oni zawzięci byli w największe mrozy szykowali drewno więc trzeba brać to pod uwagę. No wykończenie ścian (mamy płyty gk w środku) ocieplenie całości i cała ta wykończeniówka to już przeciąga się w nieskończoność, drewno na zewnątrz na przyszły rok trzeba zabezpieczyć żeby przez kolejne 10 lat nic się z nim nie działo, wiesz może nie będę zanudzać innych dziewczyn tu na forum i dopiszę coś na PW bo nie chce wątku dzieciaczkowego zmieniać w budowlany dopowiem tylko tyle, że parę lat temu można było kupić stary domek ze zdrowym drewnem za bezcen opłacało się go rozebrać przewieźć i drewno wykorzystać do budowy swojego, ale teraz to już nie bardzo można takie w dobrym stanie znaleźć a odpowiednio przygotowane bale z tartaku + firma zajmująca się budową takich domków to koszt porównywalny z budową domu z pustaków czy cegły na dzień dzisiejszy, więc właściwie dla zapaleńców jak ja to mówię fanatyków drewna ta opcja zostaje
|
|
|
#2841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2842 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam minimalną od pępka w górę- trzeba mocno się przyjrzeć- a w dół to nie wiem nie widzę Cytat:
A te wyrko rozkładane jest w różnych opcjach- na bok, po połowie z każdej strony ![]() A u nas praży- i tez nie mogę wyjść ![]() Weź tu dogódź ciężarówkom Cytat:
Z glukozą w domu siedziałam- bo mieszkam zaraz koło przychodni, więc po co się męczyć w poczekalni 2h? ![]() I w końcu zjadłam śniadanie i napiłam się wody- jeju jakie to pyszne!!!!!!!!!!! A spotkałam w labie jakąś dziewczynę co mówiła,że jej lekarz nie pastwił się nad nią z piciem glukozy tylko kazał zjeść na śniadanie białą bułkę posmarowaną oszczędnie masłem z chudym serkiem i wpić herbę posłodzona chyba 1 łyżeczką- już ie pamiętam. W każdym bądź razie,że takie śniad. było odpowiednikiem tejże porcji glukozy co my nieszczęsne wypijamy! Ciekawe co?! Cytat:
Cytat:
![]() I 3majcie dalej kciuki za te moje wyniki glukozowe
|
|||||
|
|
|
#2843 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a to dopiero... myślałam że tylko w trakcie ciąży są "groźne" To kupię większy zapas olejkówTeż miałąm taki plan. A parasol mam w samochodzie 300 m od domu. W lodówce pustka, nie mam nic na obiad, także czekam aż przestanie ![]() Trochę mi się znudził, miałam go 6 lat ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domku takiego szczerze zazdroszczę ancia- a tę wodę to taką wiesz ok 2000mg składników mineralnych żeby było Ja piję MUSZYNIANKĘ magnezowo- wapniową
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nampiętnie pije wode mama i ja i nei wiem co ona tam ma ale mi smakuje hihi
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
a i wiecie co z suplementów to ja mam tylko jod i DHA zapisane, te drugie ost. się skończyły i kupiłam sobie zwykły tran w kaps. (oczywiście porównywałam skład), a nie taki z napisem "dla ciężarnych" zapłaciłam 27 zł za 60 kaps. a mój Prenatal DHA 30 kaps. kosztował 37 zł.
ładny biznes no nie ????!!!!!
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smacznego ![]() Cytat:
![]() mój do rany przyłóż troskliwy i cacy ale też ma takie zagrywki że ręce opadają jak coś się zmarnuje i trzeba wyrzucić to moja wina o dom nie dbam a to przecież tak mało trzeba to mu powiedziałam ostatnio że jakby nie zauważył w ciąży jestem wymiotuje od 5 miesięcy i podejrzanych resztek nie będę jeść co by się nie zmarnowały i jak coś jeszcze ma do powiedzenia to zaraz dostanie na obiad wszystko co pootwierał i zostawił nie wiadomo dla kogo
|
|
|
#2848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koniecznie z dziurkami w odpowiednich miejscach![]() żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę ![]() Cytat:
ja półśpiochy jeszcze nie wiem czy kupować może doświadczone mamuśki podpowiedzą czy to się sprawdza?? Cytat:
Cytat:
![]() taki sposób by duuuużo bardziej odpowiadał ![]() ahh no i oczywiście trzymam za dobry wynik? Kiedy będziesz wiedzieć?jeeeny no tak leje, ze się nie da ruszyć, a pies tylko patrzy oczami kotka ze Shreka i pyta kiedy wyjdziemy...
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-07-06 o 12:53 |
||||
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki,
nawet nie udaję że nadrobię te 25-30 stron dziecko mi spi więc mam dla Was chwilkę |
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wodę niskozmineralizowana a poza tym garść tabletek bo skurcze, bo niedobory potasu, wapnia oszaleć można, a mój chłopski rozum podpowiadał ,ze wysokozmineralizowana teraz jak najbardziej wskazana ![]() Cytat:
a w domku ładnie leżałam plackiem ![]() Wynik- w sumie nie wiem- może już dziś mi wrzuca na stronkę- bo ja on-line ściągam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

HANIA

trzeba ją gdzieś zapisać, żeby była łatwa do odnalezienia
, u nas w coco tak jak Ci pisałam były jakieś dresiki na dziewczynki. I ogólnie jakoś dla dziewczynek wydaje mi się odwrotnie niż Tobie, że jest wszystkiego więcej i ładniejsze, a dla chłopczyków mniej.
a w zeszły tydzień kupiłam dla siebie bluzkę za 60zł
----> 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przesadza trochę ten Twój mężul, a co on rączek nie ma, że nawet pozmywać nie umie
tak krótko u nas taniej wyszło bo nie robiła tego żadna firma tylko tż z dwoma najętymi cieślami ze wschodu Polski, zaczęli jesienią, harowali zimą i dach można było już późną wiosną robić więc konstrukcja szybko. Ale oni zawzięci byli w największe mrozy szykowali drewno więc trzeba brać to pod uwagę. No wykończenie ścian (mamy płyty gk w środku) ocieplenie całości i cała ta wykończeniówka to już przeciąga się w nieskończoność, drewno na zewnątrz na przyszły rok trzeba zabezpieczyć żeby przez kolejne 10 lat nic się z nim nie działo, wiesz może nie będę zanudzać innych dziewczyn tu na forum i dopiszę coś na PW bo nie chce wątku dzieciaczkowego zmieniać w budowlany
a to dopiero... myślałam że tylko w trakcie ciąży są "groźne"