Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 13:24   #3361
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

cześć Dziewczyny!
Tydzień mnie tu nie było, albo i dlużej, juz i tak nie nadrobie tego co stracilam

Spędzilam caly ubiegly tydzień na uczelni, ostatnie wyklady, cwiczenia i zaliczenia (było ciężko, codziennie od 8.00 do 18.00), a teraz jeszcze mi zostaly 3 egzaminy, ale jeden zostawiam na wrzesień, wolę sobie do niego spokojnie podejść wtedy, a nie teraz na wariata!

Przez uczelnie mialam tydzień urlopu w pracy i teraz muszę go odrobić :P codziennie jakieś zalegle sprawy, odkręcanie czegoś itp....

Remont i przeprowadzka praktycznie zakończone, powiem Wam, że sporo sie napracowalam, nie oszczędzalam się, czasem, musiałam dźwignąć coś ciężkiego, ale w czw. miałam wizyte z USG i wszystko OK maluch rośnie bardzo szybko, szyjka OK, lożysko mam na przedniej scianie.
Brzuch mi strasznie wywaliło, już nie da sie ukryć ciąży, jak kogoś spotykam znajomego, kto jeszcze nie wie o moim stanie to zamiast "czesc" slyszę "gratuluje"! Wygladam jakbym polnela arbuza Coraz trudniej mi się nachylać i wychodzic z samochodu! A przecież nie jestem jeszcze wielka!
za 3 tygodnie mam połówkowe i wtedy chyba dopiero potwierdze plec, bo moja lekarka na swoim sprzecie to nic nie widziala...

Wczoraj maz mi sie zapytal, czy drugie dziecko chce zaraz po pierwszym, czy robimy jakas przerwe :/ zamurowalo mnie, nie wiedzialam, ze chce sobie skompletowac druzyne pilkarska....

Teraz bede Was podczytywac
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:28   #3362
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Już wróciłam ...

Najpierw chcę złożyć Dominikom wszytskiego naj naj najlepszego!!!!

Ja to chyba do tej firmy nie będę już jeździć. Najgorsze, że w ZUSie kazali mi podbić zwolnienie przez pracodawcę, a prezesa dziś nie było, rozmawiałam z nim tylko przez telefon, wiec jutro muszę się tam znowu fatygować. Ehhhhh

Oczywiście jak zwykle jestem najgorszym pracownikiem. Chcieli abym się określiła co do mojej dyspozycyjności, to im oznajmiłam ze wracam dopiero po macierzyńskim. Dostałam kazanko od szefa przez telefon, ze jego żona też byłą w ciaży, teraz siostrzenica jest i każda pracuje .... nie powiedział tego wprost, ale z kontekstu dało się wyczuć, że niby ja coś kombinuję. Oczywiscie ich najwiekszy projekt życia chyba przeze mnie upadnie, bo tylko ja się w firmie znam na biogazowniach, a trafił się wielki kontrahent, dzięki któremu firma by w końcu wyszła po prostą. A jak mnie nie ma to będą musieli podziękować. Masakra dziewczyny ... już nawet nie mam ochoty tam jutro jechać.

Z nerwów zjadłam już pojemniczek malin i całą paczkę prażynek solonych
ja to wogóle nie rozumiem dlaczego Ty zawozisz zwolnienie do ZUS, to chyba pracodawca powinien robić. Samo to że musi być na nim pieczątka zakładu pracy, jakby to sugeruje. Poza tym pracodawca co miesiąc wysyła do Zus jakiś druk wyliczający twoją średnią z ostatnich miesiecy na podstawie którego zus wypłaca chorobowe, więc nie rozumiem dlaczego nie wysyłają od razu Twojego zwolnienia.
A Twój szef to jakiś maksymalny burak. A poza tym co to On u siebie pod kluczem trzyma pieczątki? Ze nikt nie mógł Ci zwolnienia podbić. Strasznie jakaś nieprzyjazna ta firma

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam mamuski po dluzszej przerwie. Ach...co to byl za tydzien!
Najlperw po feriach wrocilam w zeszly pon do pracy. W czwartek w szkole pojawila sie ospa,wiec mialam 5 min na ewakuacje
W pt pojechalismy na 3 dni do pl na wesele przyjaciol. Wrocilismy w pon pozno wieczorem, wczoraj termin u ginekolog i... zwolnienie na co najmniej 2 tyg!!! Zbyt mocne skurcze i ucisk na szyjke macicy!!! i to w 24tc! Ach.... nawet lekarce nie mowilam o tym weselu w polsce, bo chyba by mnie zabila!!! Sama sie doigralam. teraz musze przez 10 dni w lozku lezec....
No to narozrabiałaś mamuśka teraz leżeć marsz

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
jeszcze bedziesz narzekac ze cise kopie. ja skonczylam 18tc- dzis pierwszy dzien 19 i juz z 1.5 -2 tyg czuje ruchy...ael u mnie po pierwsze druga ciaza, po drugie szkrabow wiecej, macica cieniutka i rozciagnieta- wiec mam prawo...aczkolwiek gin sie bardzo zdziwil zek powiedzialam ze wiem ktory puka...to ja sie z kolei zdziwilam- no bo albo puka z prawej wyraznie albo z lewej...z prawej czesciej- wiadomo jak wala po srodku to nie jestem w stanie powiedziec ale na boki- to chyba logiczne

a ja sie pochwale- dostalam premie za czerwiec serio nie sadzilam ze po tym jak o ciazy powiem grosik wiecej niz wyplata dostane- a tu taka niespodzianka
Ano mam nadzieję że jeszcze będę narzekać ale Ty to dopiero będziesz miała ubaw z dwoma kopaczami

Gratuluję premii, jeszcze są fajni szefowie na świecie
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:28   #3363
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

To ja sobie wygoglam - może da rady tak odwrócić że by czytać od przodu
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:34   #3364
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My jeszcze musimy poczekać do 6 miesiąca, ale i tak szybko leci czas. Widzę że każda z nas robi listę ja dziś kupiłam 2 rzeczy znowu na allegro buszuje codziennie.

A pogoda u mnie też deszczowa już kocio-kwiku dostaje w domu. Po woli podwórko mi zalewa

Dziewczyny ale co wy kupujecie np ???
Ja jeszcze nic nie kupuje, ale tak naprawde nie wiem co no napewno musze kupić kombinezonik na zime ale jaki rozmiar chyba 62 ???

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Wiecie co? Ja juz nic nie rozumiem z tymi miesiacami. wole liczyc tygodnie. Moja ginekolog liczy miesiac jako 4 tyg. Z tego wynika, ze ciaza trwa 10 m-c. Nie rozumiem, dlaczego kazdy inaczej liczy.

Ja też tak licze jak twoja ginekolog i liczę że ciaża trwa 10 miesiecy z czym od 9 skończonych miesiecy możesz juz rodzić

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dominej i Domiks najlepsze życzenia imieninowe:ro za:

Glam nie napisałam Ci że cieszę się że u bliźniakow wszystko ok, i tak równiutko sobie ważą, super. Obyś jak najdłużej wychodziła z nimi

Daria kociaki muszą być rozkoszne, uwielbiam kocięta, zwłaszcza male, ale takie co już widzą

Myszka buziaki dla córeczki, to równolatka mojego synka, tylko on w październiku, ale za to ja w lipcu.

U mnie pada, kolejny dzień z wyszywanką i książką

Dziękuje w imieniu Julii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:35   #3365
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

sozaa super, że wszystko w porządku. Ja też zrobiłam się nie gramotna - nawet mam problemy z zakładaniem skarpetek, czy wycieraniem nóg po myciu - na siedząco to jakoś idzie ale na stojąco to masakra. A co będzie dalej...
Cieszę się, ze masz przeprowadzkę i remanencik za sobą, u mnie remonty dopiero się zaczęły, a ze względu na to że tż dużo czasu spędza w tym miesiącu w pracy będzie się to ciągło.
Stary 2011-07-06, 13:41   #3366
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Już wróciłam ...

Najpierw chcę złożyć Dominikom wszytskiego naj naj najlepszego!!!!

Ja to chyba do tej firmy nie będę już jeździć. Najgorsze, że w ZUSie kazali mi podbić zwolnienie przez pracodawcę, a prezesa dziś nie było, rozmawiałam z nim tylko przez telefon, wiec jutro muszę się tam znowu fatygować. Ehhhhh

Oczywiście jak zwykle jestem najgorszym pracownikiem. Chcieli abym się określiła co do mojej dyspozycyjności, to im oznajmiłam ze wracam dopiero po macierzyńskim. Dostałam kazanko od szefa przez telefon, ze jego żona też byłą w ciaży, teraz siostrzenica jest i każda pracuje .... nie powiedział tego wprost, ale z kontekstu dało się wyczuć, że niby ja coś kombinuję. Oczywiscie ich najwiekszy projekt życia chyba przeze mnie upadnie, bo tylko ja się w firmie znam na biogazowniach, a trafił się wielki kontrahent, dzięki któremu firma by w końcu wyszła po prostą. A jak mnie nie ma to będą musieli podziękować. Masakra dziewczyny ... już nawet nie mam ochoty tam jutro jechać.

Z nerwów zjadłam już pojemniczek malin i całą paczkę prażynek solonych

Imbecyl jeden zamiast cie szanowac bo skoro ty tam byłas najważniejsza to jeszcze bedzie ci mówił co i jak idiota wrrr

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
Tydzień mnie tu nie było, albo i dlużej, juz i tak nie nadrobie tego co stracilam

Spędzilam caly ubiegly tydzień na uczelni, ostatnie wyklady, cwiczenia i zaliczenia (było ciężko, codziennie od 8.00 do 18.00), a teraz jeszcze mi zostaly 3 egzaminy, ale jeden zostawiam na wrzesień, wolę sobie do niego spokojnie podejść wtedy, a nie teraz na wariata!

Przez uczelnie mialam tydzień urlopu w pracy i teraz muszę go odrobić :P codziennie jakieś zalegle sprawy, odkręcanie czegoś itp....

Remont i przeprowadzka praktycznie zakończone, powiem Wam, że sporo sie napracowalam, nie oszczędzalam się, czasem, musiałam dźwignąć coś ciężkiego, ale w czw. miałam wizyte z USG i wszystko OK maluch rośnie bardzo szybko, szyjka OK, lożysko mam na przedniej scianie.
Brzuch mi strasznie wywaliło, już nie da sie ukryć ciąży, jak kogoś spotykam znajomego, kto jeszcze nie wie o moim stanie to zamiast "czesc" slyszę "gratuluje"! Wygladam jakbym polnela arbuza Coraz trudniej mi się nachylać i wychodzic z samochodu! A przecież nie jestem jeszcze wielka!
za 3 tygodnie mam połówkowe i wtedy chyba dopiero potwierdze plec, bo moja lekarka na swoim sprzecie to nic nie widziala...

Wczoraj maz mi sie zapytal, czy drugie dziecko chce zaraz po pierwszym, czy robimy jakas przerwe :/ zamurowalo mnie, nie wiedzialam, ze chce sobie skompletowac druzyne pilkarska....

Teraz bede Was podczytywac

Soza no to pokaż nam fotke brzuszka , a znasz juz leć??
I wogóle to czujesz ruchy ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-06, 13:47   #3367
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki wpadłam tylko na chwile bo dużo zajęć dzisiaj mam, nadrobię Was jutro. Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i moczu i na szczęscie wszystko jest ok a mama straszyła mnie anemią bo mało jadłam ale na szczęście apetyt zaczyna mi sie poprawiać.

Jutro mam obronę pracy mgr także trzymajcie kciuki

buziaczki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:52   #3368
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Oj dziękuję dziewczyny za wsparcie
Głupia przez moment myslałam, ze może muszę wrócić do firmy skoro mają takie problemy

marli Jesteś pewna, ze pracodawca się zwolnieniami zajmuje??? Kurcze a mi powiedzieli,że ja sie mam tym zająć, bo jeżeli firma ma do 20 pracowników to to jest na mojej głowie .... Hmmmm
Z drugiej strony czekam cały czas na zaległe pieniądze z ZUSu i chyba sobie troszke poczekam przez pracodawcę właśnie. Mama mi wyjaśniła, ze ZUS ma 30 dni od daty wpłynięcia zwolnienia od nich, a u mnie w pracy poszli w ostatni możliwy dzień, to już wolę dostawać tę kasę co miesiąc o stałych porach a nie czekać 20 dni na kasę za zeszły miesiąc
Oj ile to kobieta w ciazy musi się nastresować Albo ja mam tak dziwnego pracodawcę

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:52   #3369
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja uciekam - skorzystam z tego, że w końcu przestało lać i wezmę psa na spacer
Stary 2011-07-06, 13:54   #3370
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nic nie kupuje, ale tak naprawde nie wiem co no napewno musze kupić kombinezonik na zime ale jaki rozmiar chyba 62 ???[COLOR="Silver"]
Ja teraz kupiłam kaftanik r.56 i śpioszki r.62
Wczoraj body,spodenki. Co do kombinezonu to też kupię na 62, bo jeszcze trzeba wziąć po uwagę że trzeba założyć ubranka ciepłe pod to.

Wszystkiego po trochu trzeba kupić. Ja jeszcze czekam na to co moja sis mi sprezentuje dla maluszka. Więc z kupowaniem takim na maxa się wstrzymuje. A ja do maleństwa mówię Olinek- Bo jeśli będzie córcia nazwiemy ją OLIWIA a jeśli synek to OLIWIER wspólnie z TŻ ustaliliśmy

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:57   #3371
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

kasik bo jest cos takiego, juz dokladnie nie pamietam jak to bylo ale wiem ze kolezanka tez zawozila swoje zwolnienia i firma do 20pracownikow byla.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:00   #3372
ela3010
Zadomowienie

Te rybaczki są świetne, może i zapolowałabym na nie ale widzę że aukcja zakończona.

Kasik ale Cię stresują w tej pracy! Moje l4 wozi maż do pracodawcy a oni dalej się tym zajmują

Rojku to miłego wyszywania, ja też zaraz się za to biorę

Kombinezon na 62 to akurat. Ja miałam na 68 to był przyduży, mały troszkę mi się w nim gubił. Tak samo jest z ciuszkami, miałam 5 par śpiochów na 56 i były lużne na synka a urodził się ze wzrostem 59, jakoś to dziwnie jest z tymi rozmiarami
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:08   #3373
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie osobiscie Oliwier dla chlopca sie nie podoba, aaaaaleee dla dziewczynki OLIWIA-cudny wybor hehehehe:P
A.Camus
Stary 2011-07-06, 14:09   #3374
marli
Raczkowanie

Cytat:
Głupia przez moment myslałam, ze może muszę wrócić do firmy skoro mają takie problemy

marli Jesteś pewna, ze pracodawca się zwolnieniami zajmuje??? Kurcze a mi powiedzieli,że ja sie mam tym zająć, bo jeżeli firma ma do 20 pracowników to to jest na mojej głowie .... Hmmmm
Z drugiej strony czekam cały czas na zaległe pieniądze z ZUSu i chyba sobie troszke poczekam przez pracodawcę właśnie. Mama mi wyjaśniła, ze ZUS ma 30 dni od daty wpłynięcia zwolnienia od nich, a u mnie w pracy poszli w ostatni możliwy dzień, to już wolę dostawać tę kasę co miesiąc o stałych porach a nie czekać 20 dni na kasę za zeszły miesiąc
Oj ile to kobieta w ciazy musi się nastresować Albo ja mam tak dziwnego pracodawcę
tak na 100% to nie mam pewności. U mnie tak jest, a w firmie jest mniej niż 20 pracowników. Może to ich dobra wola? ale skoro twoja firma i tak zwleka tak bardzo z dostarczaniem papierów do ZUS to może w Twoim wypadku jest to lepsze rozwiązanie, żebyś sama zawoziła zwolnienie do zus.
I nawet nie myśl o takich głupotach, żeby wrócić "bo oni są tacy biedni i sobie nie radzą". Żeby byli wobec Ciebie w porzadku to mogłabyś się zastanowić.. a tak nie zasługują na to
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:10   #3375
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczynki ciuszki na 56 zalozycie chociazby nie wiem co no chyba ze dziecko z 70 zm bedzie mialo:P

po porodzie inaczej mierza dzieci niz w przychodniach, dlatego na moja ktora urodzila 61 ciuszki 56 i niektore za duze byly, po porodzie mierza dziecko od czubka glowy z kazdym wgieciem czyli po szyjce i tak dalej a w przychodniach pozniej normalnie prosto dlatego np niektore dzieci maja tyle samo wzrostu po porodzie i ze 4 tygodnie pozniej czy 6 tygodni pozniej na 1 szczepieniu
A.Camus
Stary 2011-07-06, 14:15   #3376
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nic nie kupuje, ale tak naprawde nie wiem co no napewno musze kupić kombinezonik na zime ale jaki rozmiar chyba 62 ???[COLOR="Silver"]
Ja wlasnie sie dzis nad tym zastanawialam i narazie sie wstrzymuje. Filip jak sie urodzil mial 49 cm i ginal we wszystkim co dla niego mialam przez pierwszy miesiac. A moja znajoma urodzila chlopaka co mial 62 cm!!!!

Ale chyba zloze zamowienie do siostry,aby mi w UK kupila poprostu kombinezon 0-3 msc, bo w tych polskich rozmiarowkach nie moge sie odnalezc zupelnie...
Stary 2011-07-06, 14:15   #3377
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
To ja sobie wygoglam - może da rady tak odwrócić że by czytać od przodu

Hej Da radę tak odwrócić. Trzeba czytać od ostatniej strony w archiwum i po kolei do pierwszej Przeczytałam ten dziennik. Na początku fajnie sie czytało, a później to ten facet zaczął mnie wkurzać. Jakieś dziwne problemy sobie wymyślał. Nie będę pisała co mnie wkurzało najbardziej, bo pewnie chcecie sobie poczytać i mieć własne wrażenia.

Tydzień temu miałam połówkowe. Wszystko z dzidzią jest super. Będzie SYNUŚ. Wiedziałam to od początku. Ale nie chciałam zapeszać
Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:19   #3378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ggora moja oliwia miala 61 cm ;p
dr mowi ze drugie tez sie podobne zapowiada lub troszke wieksze heheh
A.Camus
Stary 2011-07-06, 14:37   #3379
dominej
Raczkowanie

Magolina za jutrzejszą obronę

A tak jeszcze odnośnie szkoły rodzenia - u nas jest w szpitalu i prowadzi ją położna ta sama, która jest przy lekarzu, do któgo chodzę na NFZ - bardzo fajna babeczka. Jak ostatnio byłam na wizycie to pytałam o sr i mi powiedziała, że za wcześnie jeszcze sie zapisywać. No w sumie racja, ale mam nadzieję, ąe jak teraz pójdęw środę, to się nie okaże, że nie ma miejsc w grupie takiej, żeby mi terminowo pasowała

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:57
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:53   #3380
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczynki ciuszki na 56 zalozycie chociazby nie wiem co no chyba ze dziecko z 70 zm bedzie mialo:P

po porodzie inaczej mierza dzieci niz w przychodniach, dlatego na moja ktora urodzila 61 ciuszki 56 i niektore za duze byly, po porodzie mierza dziecko od czubka glowy z kazdym wgieciem czyli po szyjce i tak dalej a w przychodniach pozniej normalnie prosto dlatego np niektore dzieci maja tyle samo wzrostu po porodzie i ze 4 tygodnie pozniej czy 6 tygodni pozniej na 1 szczepieniu
Dlatego nie kupuje dużo na 56 ale coś muszę mieć na wypadek.
Poszłam do sklepu i patrze o jagodzianka wezmę a co a tych JAGÓD to pod lupą musiałam szukać

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:01   #3381
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Hej Da radę tak odwrócić. Trzeba czytać od ostatniej strony w archiwum i po kolei do pierwszej Przeczytałam ten dziennik. Na początku fajnie sie czytało, a później to ten facet zaczął mnie wkurzać. Jakieś dziwne problemy sobie wymyślał. Nie będę pisała co mnie wkurzało najbardziej, bo pewnie chcecie sobie poczytać i mieć własne wrażenia.

Tydzień temu miałam połówkowe. Wszystko z dzidzią jest super. Będzie SYNUŚ. Wiedziałam to od początku. Ale nie chciałam zapeszać
no mnie tez ten facet troche wkurzal w tym wszystkim bo strasznie humorzasty i bardzo skupiony na sobie zamast na ciezarnej niemniej jednak przeczytalam z przyjemnoscia cieszac sie w duchu ze moj sobie problemow takich wlasnie nie stwarzal

gratuluje synusia

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Dlatego nie kupuje dużo na 56 ale coś muszę mieć na wypadek.
Poszłam do sklepu i patrze o jagodzianka wezmę a co a tych JAGÓD to pod lupą musiałam szukać
ja kupilam ostatnio jagodzianke- przeeeeeeeeeeeewstretna, zadnych jagod nie bylo tylko pol kilo obrzydliwej marmolady jakiejs- niby jagodowej ale kurcze nijak to sie nie umywa do takich jagodzianek jak pamietam z dziecinstwa
Stary 2011-07-06, 15:08   #3382
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Najlepszego dla Imieninowych dzisiejszych

KKKasikkk współczuje pracodawcy, ale Ty miej go w ....

Magolina 3-mam kciuki za obronę

Ale cudnie mnie Mały dziś pokopuje Już troszkę mocniej niż na początku, ale do kopniaków to chyba daleko jeszcze. Ma dziś widocznie dobry dzień, bo wczoraj to parę smyrgnięć wieczorem i cisza.

Ja na razie mam kupioną bluzę na 62 i pajacyk też na 62, bo się trafiły. Właśnie też się zastanawiałam nad tymi w rozm. 56, bałam się że kupię i będą za małe, a tu czytam że nie powinny być. Ile chcecie kupić tych ciuszków w tym mniejszym rozmiarze?? A i powiedzcie mi czy zimą jak ubiorę Małego w body na dł. rękaw i pajacyk to starczy? mówię o domowym ubieraniu. Jakoś bardziej do mnie przemawia pajacyk niż śpiochy i kaftanik, bo kaftanik to się roluje itd. A na ten pajacyk czy nawet śpiochy już skarpetek nie potrzeba prawda?
Stary 2011-07-06, 15:08   #3383
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

z tego co się orientuje, jak jest mniej niż 20 pracowników, to zasiłek wypłaca Ci bezpośrednio ZUS, a jak więcej, to pracodawca ( pieniądze też otrzymane od ZUSu, tylko załatwia wszystkie formalności on)

ale nie słyszałam o tym, by samemu zawozić zwolnienia do ZUS? najlepiej zadzwoń do nich i tyle

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:32   #3384
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
To przeleci, nawet nie wiadomo kiedy
Pamiętam jakbym wczoraj robiła test a tu już 6 miesiąc, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę zrobić wyprawki, ale wczoraj wszystko sobie spisałam więc nie powinno być tak źle
To jak spisalas, to moze zamiesc na tu, ciooo? :P Bo ja jeszcze nic nie pomslalam, nic nie spisalam... nawet nie wime ile tych bodziakow i w jakich rozmiarach pokupowac

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Wiecie co? Ja juz nic nie rozumiem z tymi miesiacami. wole liczyc tygodnie. Moja ginekolog liczy miesiac jako 4 tyg. Z tego wynika, ze ciaza trwa 10 m-c. Nie rozumiem, dlaczego kazdy inaczej liczy.
Bo to chodzi o miesiace ksiezycowe, czy cos w tym stylu... Wiem, że kolezance ginka też tak liczyla, a ze ona jeszcze przenosila termin to sie smiala, że 10 miesiecy w ciazy byla

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:58   #3385
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Imieninowych dzisiejszych

KKKasikkk współczuje pracodawcy, ale Ty miej go w ....

Magolina 3-mam kciuki za obronę

Ale cudnie mnie Mały dziś pokopuje Już troszkę mocniej niż na początku, ale do kopniaków to chyba daleko jeszcze. Ma dziś widocznie dobry dzień, bo wczoraj to parę smyrgnięć wieczorem i cisza.

Ja na razie mam kupioną bluzę na 62 i pajacyk też na 62, bo się trafiły. Właśnie też się zastanawiałam nad tymi w rozm. 56, bałam się że kupię i będą za małe, a tu czytam że nie powinny być. Ile chcecie kupić tych ciuszków w tym mniejszym rozmiarze?? A i powiedzcie mi czy zimą jak ubiorę Małego w body na dł. rękaw i pajacyk to starczy? mówię o domowym ubieraniu. Jakoś bardziej do mnie przemawia pajacyk niż śpiochy i kaftanik, bo kaftanik to się roluje itd. A na ten pajacyk czy nawet śpiochy już skarpetek nie potrzeba prawda?
u nas bedzie body na krotki plus pajac.
Ja mam zamiar teraz 56 kupic same body i pajace, nic wiecej to i tak bedzie najwygodniej.
po 10 sztuk body na krotki i dlugi rekaw 56 i 62 czyli wychodzi 20
po 10 sztuk pajacykow i moze jeszcze z 10 par polspiochow bo mi bylo tak wygodnie:P
mam nadzieje ze nie bedzie tak ulewal jak Oliwia bo w przeciwnym razie szybko trzeba bedzie dokupic
Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
To jak spisalas, to moze zamiesc na tu, ciooo? :P Bo ja jeszcze nic nie pomslalam, nic nie spisalam... nawet nie wime ile tych bodziakow i w jakich rozmiarach pokupowac

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Bo to chodzi o miesiace ksiezycowe, czy cos w tym stylu... Wiem, że kolezance ginka też tak liczyla, a ze ona jeszcze przenosila termin to sie smiala, że 10 miesiecy w ciazy byla

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

bo to wychodzi 10 miesiecy ksiezycowych, po 28 dni sie liczy miesiac z tego co pamietam, ale juz ktos topisal dzisiaj
A.Camus
Stary 2011-07-06, 15:59   #3386
witaminkaccc
Zadomowienie

OMG !!!!!!! poltora dnia i 8 stron !!! oszalałyscie :P dobrze ze od teraz mam juz wolne i to sporo bede bardziej na bieżąco

ostatnie co doczytałam to sytuacja z wiaderkiem... powiem wam ze lookałam na yt filmik z tvp2 gdzie w poranym programie byla mowa o tym wynalazku... powiem wam szczerze ze super sprawa.... bardzo mi sie podoba... dodatkowo mam znajoma z niemiec ktora baaaaardzo zachwala i poleca wiaderko.... moze i wyglada niezbyt super, ale jest extra uzyteczne... dzidzia sama siedzi a Ty jedynie podtrzymujesz glowke... zero dzwigania bobasa i obaw ze wysliznie sie z reki

Matylda od dziadków dostala pare ciuszkow... de facto rozmiar 56-62 ( 3 kaftaniki) i spioszki na 67 .... zakupilam na allegro spiworek i rozek, za łączną cenę 21 zł z przesyłką wiec jestem zadowolona.... jak dorwe kabel do aparatu to wkleje fotki a narazie zmykam szyowac obiadek

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:03   #3387
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

A tak jeszcze odnośnie szkoły rodzenia - u nas jest w szpitalu i prowadzi ją położna ta sama, która jest przy lekarzu, do któgo chodzę na NFZ - bardzo fajna babeczka. Jak ostatnio byłam na wizycie to pytałam o sr i mi powiedziała, że za wcześnie jeszcze sie zapisywać. No w sumie racja, ale mam nadzieję, ąe jak teraz pójdęw środę, to się nie okaże, że nie ma miejsc w grupie takiej, żeby mi terminowo pasowała
A ja sie wlasnie wkurzam. Przed chwila napisalam maile do 2 poloznych w sprawie szkoly rodzenia. Jedna od razu odpisala, ze juz za pozno i miejsc nie ma i mam skontaktowac sie z inna. Napisalam i czekam na odpowiedz. Na stronie poloznych pisze, ze na kursy trzeba sie wczesnie zapisywac (do 20tc!!!). Szkoda, ze dopiero teraz to przeczytalam.

Jak to jest w polsce? W De opieka poloznej i szkola rodzenia sa darmowe. Polozna przychodzi do ciebie do 8tyg. po urodzeniu. Mozesz do niej chodzic juz od poczatku ciazy. Jesli ciaza przebiega poprawnie, wcale nie trzeba chodzic do lekarza!!

Ja chodze tylko do lekarza i chyba zaluje. Moglam sie juz od poczatku do poloznej zapisac i rownoczesnie do niej chodzic.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:06   #3388
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz kupiłam kaftanik r.56 i śpioszki r.62
Wczoraj body,spodenki. Co do kombinezonu to też kupię na 62, bo jeszcze trzeba wziąć po uwagę że trzeba założyć ubranka ciepłe pod to.

Wszystkiego po trochu trzeba kupić. Ja jeszcze czekam na to co moja sis mi sprezentuje dla maluszka. Więc z kupowaniem takim na maxa się wstrzymuje. A ja do maleństwa mówię Olinek- Bo jeśli będzie córcia nazwiemy ją OLIWIA a jeśli synek to OLIWIER wspólnie z TŻ ustaliliśmy

Piękne imiona wybrałaś dla dzieci
A szczerze bardziej podoba mi sie OLIWIER też tak kiedys miałam dać synkowi ale siostra mnie ubiegła .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-06, 16:09   #3389
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bienioka w pl po porodzie przez 6 tygodni raz w tygodniu przychodzi polozna do domu, to jest za free , w ciazy nie ma czegos takiego jak opieka poloznej taka fajniejsza, chyba ze polozna jest porzy lekarzu a takto trzeba placic...
A.Camus
Stary 2011-07-06, 16:09   #3390
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość

Gratuluje synka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości