|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
cześć Dziewczyny!
Tydzień mnie tu nie było, albo i dlużej, juz i tak nie nadrobie tego co stracilam ![]() Spędzilam caly ubiegly tydzień na uczelni, ostatnie wyklady, cwiczenia i zaliczenia (było ciężko, codziennie od 8.00 do 18.00), a teraz jeszcze mi zostaly 3 egzaminy, ale jeden zostawiam na wrzesień, wolę sobie do niego spokojnie podejść wtedy, a nie teraz na wariata! Przez uczelnie mialam tydzień urlopu w pracy i teraz muszę go odrobić :P codziennie jakieś zalegle sprawy, odkręcanie czegoś itp.... Remont i przeprowadzka praktycznie zakończone, powiem Wam, że sporo sie napracowalam, nie oszczędzalam się, czasem, musiałam dźwignąć coś ciężkiego, ale w czw. miałam wizyte z USG i wszystko OK Brzuch mi strasznie wywaliło, już nie da sie ukryć ciąży, jak kogoś spotykam znajomego, kto jeszcze nie wie o moim stanie to zamiast "czesc" slyszę "gratuluje"! Wygladam jakbym polnela arbuza Coraz trudniej mi się nachylać i wychodzic z samochodu! A przecież nie jestem jeszcze wielka!za 3 tygodnie mam połówkowe i wtedy chyba dopiero potwierdze plec, bo moja lekarka na swoim sprzecie to nic nie widziala... Wczoraj maz mi sie zapytal, czy drugie dziecko chce zaraz po pierwszym, czy robimy jakas przerwe :/ zamurowalo mnie, nie wiedzialam, ze chce sobie skompletowac druzyne pilkarska.... Teraz bede Was podczytywac
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twój szef to jakiś maksymalny burak. A poza tym co to On u siebie pod kluczem trzyma pieczątki? Ze nikt nie mógł Ci zwolnienia podbić. Strasznie jakaś nieprzyjazna ta firma ![]() Cytat:
teraz leżeć marszCytat:
ale Ty to dopiero będziesz miała ubaw z dwoma kopaczami ![]() Gratuluję premii, jeszcze są fajni szefowie na świecie
|
|||
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
To ja sobie wygoglam - może da rady tak odwrócić że by czytać od przodu
|
|
|
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale co wy kupujecie np ??? Ja jeszcze nic nie kupuje, ale tak naprawde nie wiem co no napewno musze kupić kombinezonik na zime ale jaki rozmiar chyba 62 ??? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ja też tak licze jak twoja ginekolog i liczę że ciaża trwa 10 miesiecy z czym od 9 skończonych miesiecy możesz juz rodzić ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Dziękuje w imieniu Julii
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
sozaa super, że wszystko w porządku. Ja też zrobiłam się nie gramotna - nawet mam problemy z zakładaniem skarpetek, czy wycieraniem nóg po myciu - na siedząco to jakoś idzie ale na stojąco to masakra. A co będzie dalej...
Cieszę się, ze masz przeprowadzkę i remanencik za sobą, u mnie remonty dopiero się zaczęły, a ze względu na to że tż dużo czasu spędza w tym miesiącu w pracy będzie się to ciągło. |
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imbecyl jeden zamiast cie szanowac bo skoro ty tam byłas najważniejsza to jeszcze bedzie ci mówił co i jak idiota wrrr ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Soza no to pokaż nam fotke brzuszka , a znasz juz leć??I wogóle to czujesz ruchy ???
|
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki wpadłam tylko na chwile bo dużo zajęć dzisiaj mam, nadrobię Was jutro. Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i moczu i na szczęscie wszystko jest ok
Jutro mam obronę pracy mgr także trzymajcie kciuki ![]() buziaczki |
|
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziękuję dziewczyny za wsparcie
Głupia przez moment myslałam, ze może muszę wrócić do firmy skoro mają takie problemy marli Jesteś pewna, ze pracodawca się zwolnieniami zajmuje??? Kurcze a mi powiedzieli,że ja sie mam tym zająć, bo jeżeli firma ma do 20 pracowników to to jest na mojej głowie .... Hmmmm ![]() Z drugiej strony czekam cały czas na zaległe pieniądze z ZUSu i chyba sobie troszke poczekam przez pracodawcę właśnie. Mama mi wyjaśniła, ze ZUS ma 30 dni od daty wpłynięcia zwolnienia od nich, a u mnie w pracy poszli w ostatni możliwy dzień, to już wolę dostawać tę kasę co miesiąc o stałych porach a nie czekać 20 dni na kasę za zeszły miesiąc ![]() Oj ile to kobieta w ciazy musi się nastresować Albo ja mam tak dziwnego pracodawcę
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam - skorzystam z tego, że w końcu przestało lać i wezmę psa na spacer
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj body,spodenki. Co do kombinezonu to też kupię na 62, bo jeszcze trzeba wziąć po uwagę że trzeba założyć ubranka ciepłe pod to. Wszystkiego po trochu trzeba kupić. Ja jeszcze czekam na to co moja sis mi sprezentuje dla maluszka. Więc z kupowaniem takim na maxa się wstrzymuje. A ja do maleństwa mówię Olinek- Bo jeśli będzie córcia nazwiemy ją OLIWIA a jeśli synek to OLIWIER wspólnie z TŻ ustaliliśmy
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
kasik bo jest cos takiego, juz dokladnie nie pamietam jak to bylo ale wiem ze kolezanka tez zawozila swoje zwolnienia i firma do 20pracownikow byla.
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Te rybaczki są świetne, może i zapolowałabym na nie ale widzę że aukcja zakończona
.Kasik ale Cię stresują w tej pracy! Moje l4 wozi maż do pracodawcy a oni dalej się tym zajmują Rojku to miłego wyszywania, ja też zaraz się za to biorę ![]() Kombinezon na 62 to akurat. Ja miałam na 68 to był przyduży, mały troszkę mi się w nim gubił . Tak samo jest z ciuszkami, miałam 5 par śpiochów na 56 i były lużne na synka a urodził się ze wzrostem 59, jakoś to dziwnie jest z tymi rozmiarami |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
mnie osobiscie Oliwier dla chlopca sie nie podoba, aaaaaleee dla dziewczynki OLIWIA-cudny wybor hehehehe:P
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nawet nie myśl o takich głupotach, żeby wrócić "bo oni są tacy biedni i sobie nie radzą". Żeby byli wobec Ciebie w porzadku to mogłabyś się zastanowić.. a tak nie zasługują na to |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ciuszki na 56 zalozycie chociazby nie wiem co no chyba ze dziecko z 70 zm bedzie mialo:P
po porodzie inaczej mierza dzieci niz w przychodniach, dlatego na moja ktora urodzila 61 ciuszki 56 i niektore za duze byly, po porodzie mierza dziecko od czubka glowy z kazdym wgieciem czyli po szyjce i tak dalej a w przychodniach pozniej normalnie prosto dlatego np niektore dzieci maja tyle samo wzrostu po porodzie i ze 4 tygodnie pozniej czy 6 tygodni pozniej na 1 szczepieniu
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba zloze zamowienie do siostry,aby mi w UK kupila poprostu kombinezon 0-3 msc, bo w tych polskich rozmiarowkach nie moge sie odnalezc zupelnie...
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Hej Da radę tak odwrócić. Trzeba czytać od ostatniej strony w archiwum i po kolei do pierwszej Przeczytałam ten dziennik. Na początku fajnie sie czytało, a później to ten facet zaczął mnie wkurzać. Jakieś dziwne problemy sobie wymyślał. Nie będę pisała co mnie wkurzało najbardziej, bo pewnie chcecie sobie poczytać i mieć własne wrażenia.![]() Tydzień temu miałam połówkowe. Wszystko z dzidzią jest super. Będzie SYNUŚ
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
ggora moja oliwia miala 61 cm ;p
dr mowi ze drugie tez sie podobne zapowiada lub troszke wieksze heheh
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Magolina
za jutrzejszą obronęA tak jeszcze odnośnie szkoły rodzenia - u nas jest w szpitalu i prowadzi ją położna ta sama, która jest przy lekarzu, do któgo chodzę na NFZ - bardzo fajna babeczka. Jak ostatnio byłam na wizycie to pytałam o sr i mi powiedziała, że za wcześnie jeszcze sie zapisywać. No w sumie racja, ale mam nadzieję, ąe jak teraz pójdęw środę, to się nie okaże, że nie ma miejsc w grupie takiej, żeby mi terminowo pasowała
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-06 o 14:57 |
|
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłam do sklepu i patrze o jagodzianka wezmę a co a tych JAGÓD to pod lupą musiałam szukać
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej jednak przeczytalam z przyjemnoscia cieszac sie w duchu ze moj sobie problemow takich wlasnie nie stwarzal ![]() gratuluje synusia ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- ja kupilam ostatnio jagodzianke- przeeeeeeeeeeeewstretna, zadnych jagod nie bylo tylko pol kilo obrzydliwej marmolady jakiejs- niby jagodowej ale kurcze nijak to sie nie umywa do takich jagodzianek jak pamietam z dziecinstwa
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszego dla Imieninowych dzisiejszych
KKKasikkk współczuje pracodawcy, ale Ty miej go w .... Magolina 3-mam kciuki za obronę Ale cudnie mnie Mały dziś pokopuje Ja na razie mam kupioną bluzę na 62 i pajacyk też na 62, bo się trafiły. Właśnie też się zastanawiałam nad tymi w rozm. 56, bałam się że kupię i będą za małe, a tu czytam że nie powinny być. Ile chcecie kupić tych ciuszków w tym mniejszym rozmiarze?? A i powiedzcie mi czy zimą jak ubiorę Małego w body na dł. rękaw i pajacyk to starczy? mówię o domowym ubieraniu. Jakoś bardziej do mnie przemawia pajacyk niż śpiochy i kaftanik, bo kaftanik to się roluje itd. A na ten pajacyk czy nawet śpiochy już skarpetek nie potrzeba prawda?
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie słyszałam o tym, by samemu zawozić zwolnienia do ZUS? najlepiej zadzwoń do nich i tyle |
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar teraz 56 kupic same body i pajace, nic wiecej to i tak bedzie najwygodniej. po 10 sztuk body na krotki i dlugi rekaw 56 i 62 czyli wychodzi 20 po 10 sztuk pajacykow i moze jeszcze z 10 par polspiochow bo mi bylo tak wygodnie:P mam nadzieje ze nie bedzie tak ulewal jak Oliwia bo w przeciwnym razie szybko trzeba bedzie dokupic ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- bo to wychodzi 10 miesiecy ksiezycowych, po 28 dni sie liczy miesiac z tego co pamietam, ale juz ktos topisal dzisiaj
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
OMG !!!!!!! poltora dnia i 8 stron !!! oszalałyscie :P dobrze ze od teraz mam juz wolne i to sporo bede bardziej na bieżąco
![]() ostatnie co doczytałam to sytuacja z wiaderkiem... powiem wam ze lookałam na yt filmik z tvp2 gdzie w poranym programie byla mowa o tym wynalazku... powiem wam szczerze ze super sprawa.... bardzo mi sie podoba... dodatkowo mam znajoma z niemiec ktora baaaaardzo zachwala i poleca wiaderko.... moze i wyglada niezbyt super, ale jest extra uzyteczne... dzidzia sama siedzi a Ty jedynie podtrzymujesz glowke... zero dzwigania bobasa i obaw ze wysliznie sie z reki ![]() Matylda od dziadków dostala pare ciuszkow... de facto rozmiar 56-62 ( 3 kaftaniki) i spioszki na 67 .... zakupilam na allegro spiworek i rozek, za łączną cenę 21 zł z przesyłką wiec jestem zadowolona.... jak dorwe kabel do aparatu to wkleje fotki a narazie zmykam szyowac obiadek
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to jest w polsce? W De opieka poloznej i szkola rodzenia sa darmowe. Polozna przychodzi do ciebie do 8tyg. po urodzeniu. Mozesz do niej chodzic juz od poczatku ciazy. Jesli ciaza przebiega poprawnie, wcale nie trzeba chodzic do lekarza!! Ja chodze tylko do lekarza i chyba zaluje. Moglam sie juz od poczatku do poloznej zapisac i rownoczesnie do niej chodzic. |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne imiona wybrałaś dla dzieci A szczerze bardziej podoba mi sie OLIWIER też tak kiedys miałam dać synkowi ale siostra mnie ubiegła ![]() .
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
bienioka w pl po porodzie przez 6 tygodni raz w tygodniu przychodzi polozna do domu, to jest za free , w ciazy nie ma czegos takiego jak opieka poloznej taka fajniejsza, chyba ze polozna jest porzy lekarzu a takto trzeba placic...
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje synka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Coraz trudniej mi się nachylać i wychodzic z samochodu! A przecież nie jestem jeszcze wielka!

teraz leżeć marsz
ale Ty to dopiero będziesz miała ubaw z dwoma kopaczami

.
za jutrzejszą obronę