|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Tak samo no-life'y mogą nie mieć zainteresowań i nie robić nic "konstruktywnego" jak i "dusze towarzystwa" zajmujące się tylko plotkami,nie mające nic ciekawego do powiedzenia.(chyba, że przechwałki kto ile wypił na imprezie jest takie mega ciekawe
)
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie zachowanie moich swpółlokatoró ( i jednocześnie wkurza
ja zajmuje się płaceniem za wszystko - kase dla właścicieli - zawsze do 7 danego miesiąca ma dojść, rachunków itp. zbieram u siebie kase i potem wysyłam. i nie pamiętam kiedy ostatni raz wpłacili mi kase PRZED tym jak musiałam zapłacić - zawsze muszę zakładać pieniądze z własnej puli, bo oni wyślą np dzień przed tym jak muszę ostatecznie zapłacić - mimo ze wiedzą kiedy płacę czynsz, a rachunki zapowiadam odpowiednio wcześnie... NIc nie działa - mówienie, że nie mam z czego założyć (nawet jak mam ale jednak to dużo pieniędzy za dwie osoby zakładać) NIe rozumiem dlaczego nie mogą wpłacić wcześniej - i tak i tak muszą to zrobić i nie są to osoby, które czekają np na wypłatę pensji.
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie moi znajomi, którzy doskonale wiedzą, że nie lubię alkoholu, a mimo to takie przechwałki są na porządku dziennym. Na szczęście większości tych osób już unikam i nie muszę tego wysłuchiwać.
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiadane odpowiednio głośno, coby ludzie usłyszeli jaka to super biba była i jak się strasznie naj***li. |
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
1. dzisiaj zdziwiła mnie aptekarka -_-
moje leki są sprzedawane albo 3 razy 1 blister, albo 1 raz 1 blister. Zapisal mi 4 blistry, pani sprzedała mi opakowanie 3 razy 1 blister twierdząc że nie może sprzedać czterech paczek 1 raz po 1 blister 2. Dziwią mnie ludzie którzy chcą na wszystkim oszczędzić - najtańsza pralka, ja wiem że drogie nie znaczy dobrze no ale cudów na kiju za grosze nie ma, jak ktoś oszczędza zbyt skrupulatnie to płaci dwa razy, najczęściej ![]() 3. Tej pani od no-lifów już podziękuję. |
|
|
|
#3996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
Ale popatrz jakie to nieekonomiczne. Mi wystarczy kilka kieliszków, a ona biedna musi wydać kupę kasy, żeby poczuć cokolwiek
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam się czym pochwalić.
|
|
|
|
|
#4000 |
|
nyan nyan ^^
|
Ja z kolei nie mogę pojąć, dlaczego kilka razy w miesiącu odwiedza nas ciągle ta sama Świadkowa Jehowy, która uparcie puka, mimo, że albo nie otwieramy, albo jeśli otworzymy, zawsze odmawiamy... Mieszkają tu jeszcze trzy inne rodziny, ale ona dzwoni tylko do mojego domu
Z uporem maniaka, kilka razy w miesiącu... Zaczynam tracić cierpliwość, wiem, że to nagabywanie to kwestia ich wiary, szerzenia jej, ale nie znoszę jak mnie ktoś regularnie nachodzi
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spoko, ja też
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak słyszę takie przechwałki od dwudziestolatków ( i wyżej) u mnie na uczelni to mną trzęsie
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie rozumiem ,że niektórych dziwi że u mnie w domu zawsze są zamknięte drzwi nawet jak są wszyscy w domu, ( niektórzy siedzą z otwartymi ;/)
|
#4007 |
|
nyan nyan ^^
|
Parę godzin temu potwierdzono, że odnaleźli ciało zaginionej Agnieszki z Krakowa. Śledziłam tą sprawę, a gdy dowiedziałam się o śmierci dziewczyny, było mi bardzo przykro. Weszłam na facebooku na profil założony w celu poszukiwań- a tam wirtualny znicz wirtualnym zniczem pogania
Dla mnie to kompletny brak wyczucia, już lepiej byłoby napisać jak bardzo tej osobie przykro, oddać się zadumie, albo jeśli się tak namiętnie wstawia wirtualne znicze, pójść pomodlić się do kościoła. Dla mnie takie zachowanie, to jeden z najgorszych rodzajów pozerstwa i znieczulicy. Ale znicz walnąłem, fajny jestem.
|
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama mam takiego kolegę (lat chyba 23), który uwielbia opowiadać o swoich mocno zakrapianych alkoholem imprezach. Dodatkowo zdarzało mi się słyszeć jak opowiadał kolegom o tym któremu to on skopał Tragedia.Cytat:
Pamiętam, że również po śmierci Jana Pawła II, wszyscy naokoło mieli powypisywane "[*] "
|
|||
|
|
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pobliżu mnie mieszka kilkoro młodych Świadków Jehowy. Zawsze w tej dwójce głosicieli jest przynajmniej jedna osoba spośród nich. Cechuje ich bardzo silny prozelityzm, dlatego wciąż wracają.
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Tak, pamiętam każdy miał na gg w opisie [*], koleżanki nie wychodziły z domu, bo żałoba, a ja dostawałam opieprz od starszych pań jak ja śmiem mieć dobry humor w obliczu takiej tragedii.
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Co nie zmienia faktu, że jestem w szoku i bardzo mi przykro. Ale nie muszę od razu robić cyrku z cudzej tragedii...)
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sie wkurzylam, jak zobaczylam,ze ludzie w poczekalni do lekarzy klada torebki i rzeczy typu okulary przeciwsloneczne
na siedzeniach obok I z Tz oczywisice siedzielismy na przeciwnych koncach, bo przeciez okularki tez musza odpoczac i czekac na wizyte u rodzinnej Boze, jak ja glupich ludzi nie znosze
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
W autobusach torby również muszą mieć osobne miejsce
ale jak nie ma innego to grzecznie zwracam uwagi, że moja wygoda jest ważniejsza niż ogórków i śmietany
|
|
#4015 |
|
Konto usunięte
|
:| ja po prostu pytam czy to miejsce jest zajęte albo czy mogłabym tu usiąść...
|
|
|
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
No ja też pytam czy zajęte, ale czasem ludzie patrzą na mnie takim wzrokiem, że wydaje mi się, że moja wygoda jest mniej ważna niż ich torebki
|
|
#4017 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój ojczym jest lekarzem, nie ma choroby w rodzinie, która by konsultacji nie wymagała A już mistrzostwem było, kiedy wujek, którego widujemy raz na ruski rok chciał wydębić wizytę za darmo, po znajomości (może jestem wredna małpa, ale dla mnie to przegięcie )Albo rozmowa przy obiedzie: - Wiesz, Romuś, bo ja taką sprawę do ciebie mam... - No mów, Helka, co chcesz? - Bo mi taka wysypka na tyłku wyskoczyła, mógłbyś obejrzeć? ![]() Może to źle, ale mnie wychowali, że nie ważne, czy to kuzyn dziadka ciotki wujka, który jest kuzynem mojej babki za poświęcony czas i wysiłek NALEŻY SIĘ rekompenstata - czy to pieniężna, czy tam czekolada. I w druga stronę - jeśli ktoś pomaga mi to w dobrym tonie będzie wynagrodzenie mu straconego czasu i włożonego w pracę wysiłku. Nieważne, czy chodzi o wyprowadzenie psa, opiekę nad dzieckiem, czy jakąś poradę prawną czy medyczną. No, ale ja jestem potworem, bo jak siostra prosiła o pomoc przy wypracowaniu (czytaj: napisz mi to za mnie, bo czasu nie mam ), to ja poprosiłam o coś w zamian (już nie pamietam, co to było, ale coś materialnego) . Do mnie więzy krwi nie przemawiają, sorry .I żeby nie było, to dodam, że jak ktoś nie miał czasu, zapomniał, czy coś tam tego kwiatka, czy czegoś tam, to nie wykasowuję numeru, zablokowuję na gg i usuwam ze znajomych na facebooku Tylko zadowalam się tym dziekuję ![]() Cytat:
I zrobię koszulkę z tym napisem ![]() Cytat:
I dodam, że o wiele bardziej lubię posiedzieć z kotem, czy psem Wyobraźcie sobie zdziwienie mojej mamy, gdy kiedyś w wakacje miałam wybór między półkoloniami a wolontariatem w schronisku i wybrałam to drugie ![]() I nie rozumiem jeszcze czepiania się o to bezmyślne siedzenie przed telewizorem czy kompem Niektórzy czasem maja dosyć filozoficznych rozmów pod gołym niebem i wolą pogadać np. o butach Edyty Górniak ![]() Cytat:
Wiadomo - nie ma kaca=nie było imprezy Swoją drogą moja mama po nie całym 0,5 wódki leży martwa pod stołem, a ta to normalnie Robocop od picia |
||||
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czasem zrobię jakąś minę jak mam mam pełno tasiek, papierzysk itp i sobie to położe obok na siedzeniu, pół autobusu jest puste a ktoś koniecznie musi usiąść na tym siedzeniu, gdzie ja sobie dałam rzeczy (mówię o sytuacji, kiedy jest PEŁNO wolnych innych miejsc, jak jest tłoczno to nigdy nie daję rzeczy na siedzenia).
|
|
|
|
#4019 | |
|
Rozeznanie
|
Co do wynagradzania za pracę - jest kilka osób od których nie wymagam nic poza dziękuję : mama, tata, brat, babcia, dziadek, przyjaciółka i chłopak. Ale ostatnio pomogłam mojemu chłopakowi na kolokwium z angielskiego i dostał 4,5. W ramach podziękowań dostałam ogromne ptasie mleczko i czekoladę. Nie musiał, ale było mi baardzo miło, że docenił mój czas poświęcony na to, mimo, że było to 5 minut.
A co do wujka, który chciał się wbić na darmową wizytę - Twój ojczym poświęcił kupę czasu na zdobycie wiedzy, codziennie użera się z ludźmi, bo nie każdy jest miły i mi było by głupio prosić o darmową wizytę. Jeżeli jest lekarzem specjalistą to bym podała ogólne objawy i zapytała czy powinnam udać się na wizytę, ale nie wymagałabym dokładnego badania i diagnozy. Od razu pewnie receptę, zwolnienie i co tam jeszcze można od lekarza wyciągnąć. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Chodzi o sytuacje, gdy nie masz gdzie usiąść, a ktoś Ci robi ogromną łaskę, że zabierze torbę z ostatniego wolnego miejsca
|
|
|
#4020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem w 100% pewna, ze choćby to był leciutki katarek ten osobnik zarządałby zwolnienia na cały tydzień argumentując tym, że "przecież to rodzina!" Apropo mój kuzyn ginekolog był swego czasu molestowany przez moją ciotkę o recepty na tabletki anty I tłumaczenia, że on nie jest jej lekarzem, a poza tym musiałby ją zbadać na nic się nie zdały, bo więzy krwi sratata
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

)

Szczególnie moi znajomi, którzy doskonale wiedzą, że nie lubię alkoholu, a mimo to takie przechwałki są na porządku dziennym. Na szczęście większości tych osób już unikam i nie muszę tego wysłuchiwać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Z uporem maniaka, kilka razy w miesiącu... Zaczynam tracić cierpliwość, wiem, że to nagabywanie to kwestia ich wiary, szerzenia jej, ale nie znoszę jak mnie ktoś regularnie nachodzi 

I z Tz oczywisice siedzielismy na przeciwnych koncach, bo przeciez okularki tez musza odpoczac i czekac na wizyte u rodzinnej
Boze, jak ja glupich ludzi nie znosze
Mój ojczym jest lekarzem, nie ma choroby w rodzinie, która by konsultacji nie wymagała
Niektórzy czasem maja dosyć filozoficznych rozmów pod gołym niebem i wolą pogadać np. o butach Edyty Górniak