|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
od początku wątek bardzo mi pomógł- oswoić się z ciążą - przejść 4 miesiące uzewnętrzniania się i jedzenia jedynie chleba z masłem i zapijania woda tudzież pepsi ![]() ech.. jak sobie o tym pomyślę- wierzyć mi się nie chce ![]() Dzięki Wam jakoś bardziej ogarniam to wszystko ale teraz nasłodziłam ![]() Z autkiem serio - głowa do góry! |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Spotkałam niedawno koleżankę mojej mamy, gratulowała mi dziecka i zaraz wyjmuje zdjęcie wnuczki i chyba oczekiwała zachwytów. No ale no way, jakoś nie miałam ochoty się zachwycać A dzieci w mojej rodzinie wiadomo - jedne lubię bardziej, inne mniej. Jak z dorosłymi - z jednym się bardziej dogadujesz, z innym ciężko, z innym wcale. Dla mnie to akurat normalne, ale dla innych różnie ![]() 2. Też mi się ciśnie na klawiaturę parę słów do Małgosi. Kurczę, dziewczyno, raz odpoczywaj. Już sama pozycja pionowa jest niewskazana, bo dziecko swym ciężarem napiera na szyjkę, a Twoja biedna szyjka jak widać nie trzyma dobrze. A dwa - tego księcia trzeba utemperować
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-06 o 18:59 |
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja mialam około 30, nawet nie udawałam ze będę próbować
zawsze bylam na bierząco, teraz mogę się polenic Pisz co myslisz, w koncu się wkręcisz na nowoCytat:
a tym drugim się nie przejmuj. Ja nie znosiłam dzieci, do dziś mam ochotę dać w dupkę niektórym bachorom na placu zabaw, ale jakoś mi się odmieniło po porodzie. Jestem dużo bardziej wrażliwa na los dzieci, umiem sie z nimi dogadac (nie ze wszystkimi, ale zawsze! dotychczas uciekałam gdzie pieprz rosnie jak miałam "pogadac" z dwu czy trzylatkiem ) etc. Będzie okCytat:
|
||
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo oczywiście za taką uchodzę a najdziwniejsze, że dzieci mnie lubią ![]() A no i jeszcze nasze wizażowe będę lubiła Trzęśmy ta Małgośką, trzęśmy !!! |
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Ale uspokoję się tak w 100% jak go tż wyrejestruje i będzie wszystko z głowy
|
||
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Archinta, no! Nasze musisz lubić i się zachwycać hy hy
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie znoszę tego, dziwię się jak dzieci to znoszą ![]() a o co chodzi z MAlgosią? chyba przegapiłam coś z szyjką cos nie tak?
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-07-06 o 19:12 |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
archinta rozwaliłaś mnie z tym, że nasze wizażowe też będziesz lubić
![]() a u mnie na odwrót - dawniej b. lubiłam dzieci, a teraz jak jestem w ciąży to jakoś tak nie mam parcia na maluszki i zabawy z nimi. Odmieniło mi się czy jak??? |
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale pedzicie.............
ja nie daje rady nawet Was czytac.. tzn. przeczytalam wszystko ale po łebkach![]() Cytat:
![]() Ale podczytuje caly dzien.... Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast napar z lisci malin dziala bardeziej na szyjke i jej elastycznosc... Przygotowuja ja do porodu Napar powinno sie zaczac pic stopniowo.. Najpierw tydzien po jednym kubku, drugi tydzien po dwa , trzeci tydzien i kolejne po 3 kubeczki... Nie polecane sa te specyfiki przy ciazach zagrozonych ( skruconych szyjkach i rozwarciach) no chyba ze minie 36 tydz. ![]() A tak to mozna smialo zaczac pic herbatke z listkow malinek od 32 tyg... ![]() Ok ...Ide do dziecia
|
|||
|
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lanie się należy i tyle---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
że po 36 tc mogę się opijać malinami
|
||
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nigdy nie miałam jakiegoś dużego instynktu bycia matką, dzieci lubię, ale wiadomo inaczej pobawić sie chwilkę i miec wolne, a co innego miec takiego szkraba 24 godz na dobę...
![]() Ale myślę, że wszystkie napewno bedziemy cudownymi mamuśkami, takimi sexy hehhe ![]() Głowa do góry kobity
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Fabi się ze mną zgodził, właśnie przesłał mi serię kopniaków hihih
![]()
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak jest
![]() Cytat:
nie wiem o co chodzi? Ale dzieci chyba tez lubią być czasem poważnie traktowane![]() Cytat:
![]() oj tam oj tam- wskakuj i już Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze cos jeszcze mialam zaznaczone do cytowania, ale mi wcielo i juz nie pamietam ![]() Aaaa juz wiem - Agnyska - za te pierogi z jagodami to normalnie ![]() ciasto moge sobie ulepic, ale jagod nie uswiadcze tutaj, a az mi slinka pociekal ![]() Odnosnie dzieci - nigdy nie mialam jakiegos szalu do dzieci, ani zachwytow ani nic i tym bardziej mnie dziwilo, ze maluchy raczej do mnie lgnely. Moze to dlatego, jak ktos wspominal, ze traktuje sie je wtedy inaczej, a nie tak "dzieciowo" Chociaz przy mojej bratanicy mi sie zmienilo i chetnie bym ja przygarnela na troche ![]() Malz wyjechal dzisiaj na 5 dni i dziwnie mi, od wczoraj chodze jakas taka nie w sosie. Nie lubie zostawac sama
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie cudzych dzieci to mnie bardziej wkurzają ich rodzice niż takie dzieciaczki
Koło mojego diabetologa przyjmuje neonatolog albo pediatra nie pamiętam w każdym razie do poczekalni przyszli rodzice z takim 4 miesięcznym bobasem no i mały marudził, potem zaczął płakać i im bardziej on płakał tym bardziej ta matka nim trzepała (chyba kołysanie to miało być ) i robiła "ciiiii" w końcu ona była głośniej niż to dziecko
|
|
|
|
#3019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba czasem aż za poważna jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I to "opijanie się" będzie katorgą.Cytat:
![]() No dobra, przyznam się Mam w rodzinie takiego chłopaczka, ma teraz 10 lat i nawet chętnie zapraszamy go na kilka dni w wakacje i ferie Tylko zawsze na początku trzeba go nieco utemperować, bo jest lekko rozpieszczony i myśli, że za dużo mu wolno. No ale nie z ciotką te numery. Aż dziw, że chętnie przyjeżdża do takiej jędzy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-06 o 19:30 |
||||
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to tym bardziej szacun ja mam autko do dyspozycji raz w miesiącu jak jadę do lekarza i potem odwiedzam market i kilka sklepów co są obok i tak łażę żeby na ludzi popatrzeć bo tutaj samiutka jak palec ![]() ![]() o ja kupiłam proszek dzidziuś i płyn tez idę zerknąć co na nim pisze bo chyba nie zwróciłam uwagi
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
jeśli któraś lubi ostre smaki, to niech spróbuje chipsów lays o smaku wasabi. Wziełam na spróbowanie i szczypie Mnie język =)
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- ze Mną nigdy nic nie wiadomo =) he he |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba masz rację, bo za dobre to ponoć nie jest, ale nie wiem
|
|
|
|
#3025 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamiętajcie ze mam blisko do Malgosi i moze będę ją widywac w szkole rodzenia, więc jak trzeba będzie to mogę nią potrząsać na żywo Niech tylko usłyszę że nie odpoczywa![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
oj kobitki ale naprodukowąłyście dzisiaj
ale wszystko poczytałam, zapisałam na kartce co odpisac i zaraz biore sie do roboty anciaahk, mówisz ze z Diseny'a sie spierają? ja słyszałam właśnie ze są super te ciuszki, ciekawa sprawa zobacze na swoich jak to jest aa2, jak Ty tyyyyle w siebie wlewasz podziwiam kaileight, ale udane imieninki ja to jestem stratna bo u mnie imienin się nie obchodzi ![]() kellys, ja poproszę o ksiązeczki też wyśle maila na priv apropo ksiązek to ja mam "Masaż niemowląt" ciekawa dosyć oprócz masażu niemowląt takiego codziennego są jakieś spodoby opisane jak masowac np. przy kolce, ciekawe czy działają jest też rozdział o mamie, jak ją tż moze rozpieszczać, jak sobie pomóc przyróżnych bólach itd ![]() DzastaW, oj no chyba przesadzasz z tymi rozstępami i pokazywaniu się tż MalgosiaM8, trzeba troszke utęperować chyba mężusia. Mój też czasami się czepia jak znajdzie coś popsutego w lodówce to mówie mu zeby wyrzucił i sie przymyka bo rozumie aluzje ![]() Ty masz dużo, duuuużo odpoczywać i koniec kropka ![]() lausanne, ta herbatka z liści malin to właśnie chyba jak ktoś nie ma zadnych problemów można wcześniej, a jak ktoś ma skurcze albo problemy z szyjką to raczej dopiero po 36 tygodniu ![]() ah ta mama Twój K. jest takiiii kochany któraś pytała ogólnie o maliny - herbatke czy sok z owoców możemy pić normalnie tylko liście maliny mają właściwości wywołujące te skurcze ale jestem mądra bo oglądałam kiedyś o tym program w tv ![]() natka, nie ma sie co bać jeśli mas zumowe, oni zapłacili, Wy wyrejestrujecie autko i nikt się do Was nie ma o co przyczepić a sentyment rozumiem, też mi było żal naszego czinkusia ![]() moonik, dokłądnie to ja kupiłam proszke Dzidziuś z płynem do płukania, ale płyn był od 3 roku życia no nic, proszek był i tak tanszy niż normalnie, a płyn wykorzystam do naszych ubrań agnyska81, niezła jazda z tym lakatorem Dostałam od babci dla Natalci śliczny komplecik - wyprawke i śliczny kocyk oczywiście to mam wpraweczke "na wyjście ze szpitala" - to już mam dwie
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
cotynato =)
|
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka nie rozśmieszaj mnie. Doktor B. Ci nie grozi
![]() a Disney (bo chyba o to chodzi tak?) faktycznie się spiera
|
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
mam sklerozę kupiłam płyn Dzidziuś ale płyn do prania nie do płukania uff i ten można stosować zamiennie z proszkiem dla maluszków od początku, są jeszcze jakieś płatki mydlane chyba do namaczania![]() chyba sobie obmyśliłam że kocyki i polarkowe ubranka wypiorę w tym płynie co by na pewno się dobrze wypłukały bo proszek to proszek nawet po 3 płukaniach cóś może zostać a jak się dzidziuś wda w mamusię to może coś wyskoczyć na skórze i stres gotowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Ale narazie się uspokoiłam
Naprawdę auto nie było warte jakiegoś przekrętu

) etc. Będzie ok