Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 18:57   #3001
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
My też wiemy, że jesteś dobrym materiałem na mamuśkę - inaczej byś nie siedziała tu z nami

Gdybym kupiła auto od takich to bym się chyba bardziej stresowała Ale narazie się uspokoiłam Naprawdę auto nie było warte jakiegoś przekrętu Ciekawe co mi tż powie? W sprzedaży aut to teściu jest obeznany ale głupio mi do niego dzwonić z moimi schizami

od początku wątek bardzo mi pomógł- oswoić się z ciążą - przejść 4 miesiące uzewnętrzniania się i jedzenia jedynie chleba z masłem i zapijania woda tudzież pepsi
ech.. jak sobie o tym pomyślę- wierzyć mi się nie chce

Dzięki Wam jakoś bardziej ogarniam to wszystko

ale teraz nasłodziłam

Z autkiem serio - głowa do góry!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:58   #3002
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
1. Wiecie- ja zawsze antydzieciowa byłam i chyba tez będę kochać tylko swoje, a reszta będzie be, więc on przy każdej okazji ma takie wstawki

2. No jeszcze teraz kontrola
Zrób jakieś dobre ciacho- albo lepiej kup- bo się zamęczysz nam!!!
I duma do kieszeni- wyjaśnij mężowi co to znaczy urodzić wcześniaka i patrzeć na niego przez szybkę inkubatora- potrząśnij nim troszkę!!!! Niech Ci pomaga!

I tak wstyd- przestań go rozpieszczać
1. Mam tak samo Wcześniej to jeszcze jakoś ludziom się w głowie mieściło - nie ma dzieci, bo nie lubi. A teraz coś się kurde nie zgadza Spotkałam niedawno koleżankę mojej mamy, gratulowała mi dziecka i zaraz wyjmuje zdjęcie wnuczki i chyba oczekiwała zachwytów. No ale no way, jakoś nie miałam ochoty się zachwycać A dzieci w mojej rodzinie wiadomo - jedne lubię bardziej, inne mniej. Jak z dorosłymi - z jednym się bardziej dogadujesz, z innym ciężko, z innym wcale. Dla mnie to akurat normalne, ale dla innych różnie

2. Też mi się ciśnie na klawiaturę parę słów do Małgosi. Kurczę, dziewczyno, raz odpoczywaj. Już sama pozycja pionowa jest niewskazana, bo dziecko swym ciężarem napiera na szyjkę, a Twoja biedna szyjka jak widać nie trzyma dobrze. A dwa - tego księcia trzeba utemperować

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-06 o 18:59
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:05   #3003
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
oj ja mam tak samo, prawie 20 stron do nadrobienia
ja mialam około 30, nawet nie udawałam ze będę próbować zawsze bylam na bierząco, teraz mogę się polenic Pisz co myslisz, w koncu się wkręcisz na nowo

Cytat:
Zadzwoniłam do mego lubego i mówię mu ,że wyniki odebrałam - tez się stresował bo wiedział, że w rodzince mam dużo cukrzyków- i mówię mu,że jest oki- a on co na to- no ja wiedziałem,ze jesteś dobrym materiałem na matkę Wiecie- ja zawsze antydzieciowa byłam i chyba tez będę kochać tylko swoje, a reszta będzie be, więc on przy każdej okazji ma takie wstawki

a tym drugim się nie przejmuj. Ja nie znosiłam dzieci, do dziś mam ochotę dać w dupkę niektórym bachorom na placu zabaw, ale jakoś mi się odmieniło po porodzie. Jestem dużo bardziej wrażliwa na los dzieci, umiem sie z nimi dogadac (nie ze wszystkimi, ale zawsze! dotychczas uciekałam gdzie pieprz rosnie jak miałam "pogadac" z dwu czy trzylatkiem) etc. Będzie ok

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Lausanne, nie wspominała Ale pisałam już, że ona ma taką sklerozę, że nawet imienia swojego przyszłego wnuka nie umie zapamiętać
moze po porodzie zapamięta?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:06   #3004
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
1. Mam tak samo Wcześniej to jeszcze jakoś ludziom się w głowie mieściło - nie ma dzieci, bo nie lubi. A teraz coś się kurde nie zgadza Spotkałam niedawno koleżankę mojej mamy, gratulowała mi dziecka i zaraz wyjmuje zdjęcie wnuczki i chyba oczekiwała zachwytów. No ale no way, jakoś nie miałam ochoty się zachwycać A dzieci w mojej rodzinie wiadomo - jedne lubię bardziej, inne mniej. Jak z dorosłymi - z jednym się bardziej dogadujesz, z innym ciężko, z innym wcale. Dla mnie to akurat normalne, ale dla innych różnie

2. Też mi się ciśnie na klawiaturę parę słów do Małgosi. Kurczę, dziewczyno, raz odpoczywaj. Już sama pozycja pionowa jest niewskazana, bo dziecko swym ciężarem napiera na szyjkę, a Twoja biedna szyjka jak widać nie trzyma dobrze. A dwa - tego księcia trzeba utemperować
Ufff- nie jestem sama taka okropna bo oczywiście za taką uchodzę a najdziwniejsze, że dzieci mnie lubią ale chyba dlatego,ze traktuję je poważniej, pozwalam na samodzielność- nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
A no i jeszcze nasze wizażowe będę lubiła a resztę już nie

Trzęśmy ta Małgośką, trzęśmy !!!
Stary 2011-07-06, 19:07   #3005
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
byłam na mini placu zabaw i robiłam babki z piasku z małą Anula hehe słodka
gadałam z moja kolezanką jest mamusią prawie 2 letniej Ani a w sierpniu urodzi sie Natalka no i pytałam o ceratki do łożeczka i ona poleciła mi prześcieradła podgumione-mówi ze sa super ceratki sie przesówają itd a to jest wygodne i nei przemaka bede tego szukać
Jak coś znajdziesz to daj znać

Cytat:

od początku wątek bardzo mi pomógł- oswoić się z ciążą - przejść 4 miesiące uzewnętrzniania się i jedzenia jedynie chleba z masłem i zapijania woda tudzież pepsi
ech.. jak sobie o tym pomyślę- wierzyć mi się nie chce

Dzięki Wam jakoś bardziej ogarniam to wszystko

ale teraz nasłodziłam

Z autkiem serio - głowa do góry!

Dzięki Ale uspokoję się tak w 100% jak go tż wyrejestruje i będzie wszystko z głowy

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:07   #3006
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

a tym drugim się nie przejmuj. Ja nie znosiłam dzieci, do dziś mam ochotę dać w dupkę niektórym bachorom na placu zabaw, ale jakoś mi się odmieniło po porodzie. Jestem dużo bardziej wrażliwa na los dzieci, umiem sie z nimi dogadac (nie ze wszystkimi, ale zawsze! dotychczas uciekałam gdzie pieprz rosnie jak miałam "pogadac" z dwu czy trzylatkiem) etc. Będzie ok
dzięki, naprawdę dzięki
Stary 2011-07-06, 19:09   #3007
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
byłam na mini placu zabaw i robiłam babki z piasku z małą Anula hehe słodka
gadałam z moja kolezanką jest mamusią prawie 2 letniej Ani a w sierpniu urodzi sie Natalka no i pytałam o ceratki do łożeczka i ona poleciła mi prześcieradła podgumione-mówi ze sa super ceratki sie przesówają itd a to jest wygodne i nei przemaka bede tego szukać
Kurde a ostatnio widziałam te prześcieradła i się wahałam czy brać

Archinta, no! Nasze musisz lubić i się zachwycać hy hy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:10   #3008
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ufff- nie jestem sama taka okropna bo oczywiście za taką uchodzę a najdziwniejsze, że dzieci mnie lubią ale chyba dlatego,ze traktuję je poważniej, pozwalam na samodzielność- nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

Trzęśmy ta Małgośką, trzęśmy !!!
moze dlatego ze nie mówisz im "ślićnie to zlobileś pici pici?"
nie znoszę tego, dziwię się jak dzieci to znoszą

a o co chodzi z MAlgosią? chyba przegapiłam coś z szyjką cos nie tak?

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-07-06 o 19:12
Stary 2011-07-06, 19:11   #3009
agnieszka 0605
Zakorzenienie

archinta rozwaliłaś mnie z tym, że nasze wizażowe też będziesz lubić

a u mnie na odwrót - dawniej b. lubiłam dzieci, a teraz jak jestem w ciąży to jakoś tak nie mam parcia na maluszki i zabawy z nimi. Odmieniło mi się czy jak???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:12   #3010
kellysss
Zakorzenienie

Dziewczyny ale pedzicie.............

ja nie daje rady nawet Was czytac..

tzn. przeczytalam wszystko ale po łebkach

Cytat:
to mnie tez musi ktoś przygarnąć
ale nie wiem jak to będzie ogólnie bo teraz przychodzi do mnie mama a nie szwagierka albo jestem sama - rożnie i juz nie mogę tak siedzieć na forum. Mama ciągle by chciała zebym cos robila - obiad, pranie, sprzątanie etc "bo jak to mozna bezczynnie siedziec przy kompie" a jak jestem sama to K. już dba o to żebym się nie zajmowała "głupotami" - jego zdaniem lepiej pobawic sie w cos konkretnego (a juz najlepiej w jakąs demolkę)
Ja tez nie moge sie wbic....
Ale podczytuje caly dzien....

Cytat:
dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...

Ja mam zamiar zaczac od 32 tyg... Teraz jeszcze za wczesnie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Oświećcie mnie z tym wiesiołkiem i malinami - skoro przyspiesza poród, to czemu chcecie go brać?
o wiesiolku za duzo nie wiem ale własnie moze powodowac skurcze...
Natomiast napar z lisci malin dziala bardeziej na szyjke i jej elastycznosc...
Przygotowuja ja do porodu....
Napar powinno sie zaczac pic stopniowo..
Najpierw tydzien po jednym kubku,
drugi tydzien po dwa , trzeci tydzien i kolejne po 3 kubeczki...

Nie polecane sa te specyfiki przy ciazach zagrozonych ( skruconych szyjkach i rozwarciach)
no chyba ze minie 36 tydz.

A tak to mozna smialo zaczac pic herbatke z listkow malinek od 32 tyg...

Ok ...Ide do dziecia

Stary 2011-07-06, 19:15   #3011
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

a o co chodzi z MAlgosią? chyab przegapiłam coś z szyjką cos nie tak?
Małgosia ma szyjkę 2 cm i powinna odpoczywać, leżeć, bo już raz bidulka wylądowała na IP z silnymi bólami, ale wróciła do domku. A teraz nasza pracoholiczka zamiast odpoczywać biega na prawo i lewo!!! lanie się należy i tyle

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
D
Nie polecane sa te specyfiki przy ciazach zagrozonych ( skruconych szyjkach i rozwarciach)
no chyba ze minie 36 tydz.
no czyli dobrze sobie wykombinowałam że po 36 tc mogę się opijać malinami

Stary 2011-07-06, 19:15   #3012
anuska_s
Rozeznanie

Ja też nigdy nie miałam jakiegoś dużego instynktu bycia matką, dzieci lubię, ale wiadomo inaczej pobawić sie chwilkę i miec wolne, a co innego miec takiego szkraba 24 godz na dobę...
Ale myślę, że wszystkie napewno bedziemy cudownymi mamuśkami, takimi sexy hehhe
Głowa do góry kobity
Stary 2011-07-06, 19:16   #3013
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

a u mnie na odwrót - dawniej b. lubiłam dzieci, a teraz jak jestem w ciąży to jakoś tak nie mam parcia na maluszki i zabawy z nimi. Odmieniło mi się czy jak???
Mnie martwi trochę to, że irytują mnie dzieci pożyej 3-4 roku życia. Normalnie jak widzę durne popisy, pieszczenie się w stylu " a ja jestem taki supell i w ogole dzidzius plafie" to mną trzęsie. Mam nadzieje że w swoim będę tak zakochana i zaslepiona milością że nie będzie mnie to tak wkur...zało

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 19:17   #3014
anuska_s
Rozeznanie

Fabi się ze mną zgodził, właśnie przesłał mi serię kopniaków hihih
Stary 2011-07-06, 19:20   #3015
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Archinta, no! Nasze musisz lubić i się zachwycać hy hy
tak jest
Cytat:
może i tak nie wiem o co chodzi? Ale dzieci chyba tez lubią być czasem poważnie traktowane
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Ja tez nie moge sie wbic....
Ale podczytuje caly dzien....
oj tam oj tam- wskakuj i już
Cytat:
Małgosia ma szyjkę 2 cm i powinna odpoczywać, leżeć, bo już raz bidulka wylądowała na IP z silnymi bólami, ale wróciła do domku. A teraz nasza pracoholiczka zamiast odpoczywać biega na prawo i lewo!!! lanie się należy i tyle
No i ma już lekkie rozwarcie! Fotka jest na klub.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Ja też nigdy nie miałam jakiegoś dużego instynktu bycia matką, dzieci lubię, ale wiadomo inaczej pobawić sie chwilkę i miec wolne, a co innego miec takiego szkraba 24 godz na dobę...
Ale myślę, że wszystkie napewno bedziemy cudownymi mamuśkami, takimi sexy hehhe
Głowa do góry kobity
tak mi mów tak mi dobrze
Cytat:
Fabi się ze mną zgodził, właśnie przesłał mi serię kopniaków hihih

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:22   #3016
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archinta a ja spróbuję tej muszynianki z sokiem, wtedy może mi wejdzie. Ile wody wypijacie?
A z wyprawką to jest tak, że sama chciałaś, bym wróciła. To jestem. I zamęt sieję .
Pije okolo 1.5-2l wody + soki i mleko. Herbate i kawe odstawilam calkowicie ze wzgledu na zelazo.

Kurcze cos jeszcze mialam zaznaczone do cytowania, ale mi wcielo i juz nie pamietam

Aaaa juz wiem - Agnyska - za te pierogi z jagodami to normalnie ciasto moge sobie ulepic, ale jagod nie uswiadcze tutaj, a az mi slinka pociekal

Odnosnie dzieci - nigdy nie mialam jakiegos szalu do dzieci, ani zachwytow ani nic i tym bardziej mnie dziwilo, ze maluchy raczej do mnie lgnely. Moze to dlatego, jak ktos wspominal, ze traktuje sie je wtedy inaczej, a nie tak "dzieciowo" Chociaz przy mojej bratanicy mi sie zmienilo i chetnie bym ja przygarnela na troche

Malz wyjechal dzisiaj na 5 dni i dziwnie mi, od wczoraj chodze jakas taka nie w sosie. Nie lubie zostawac sama
Stary 2011-07-06, 19:25   #3017
DzastaW
Zadomowienie

Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:26   #3018
19natka88
Zakorzenienie

Odnośnie cudzych dzieci to mnie bardziej wkurzają ich rodzice niż takie dzieciaczki Koło mojego diabetologa przyjmuje neonatolog albo pediatra nie pamiętam w każdym razie do poczekalni przyszli rodzice z takim 4 miesięcznym bobasem no i mały marudził, potem zaczął płakać i im bardziej on płakał tym bardziej ta matka nim trzepała (chyba kołysanie to miało być) i robiła "ciiiii" w końcu ona była głośniej niż to dziecko

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:26   #3019
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tam wiem o co chodzi Ja to chyba czasem aż za poważna jestem

Cytat:
Też się dziwię

Cytat:
no czyli dobrze sobie wykombinowałam że po 36 tc mogę się opijać malinami
Coś tak czuję, że to niedobre będzie I to "opijanie się" będzie katorgą.

Cytat:
Mnie martwi trochę to, że irytują mnie dzieci pożyej 3-4 roku życia. Normalnie jak widzę durne popisy, pieszczenie się w stylu " a ja jestem taki supell i w ogole dzidzius plafie" to mną trzęsie. Mam nadzieje że w swoim będę tak zakochana i zaslepiona milością że nie będzie mnie to tak wkur...zało
A ja mam nadzieję, że te nasze takie nie będą!

No dobra, przyznam się Mam w rodzinie takiego chłopaczka, ma teraz 10 lat i nawet chętnie zapraszamy go na kilka dni w wakacje i ferie Tylko zawsze na początku trzeba go nieco utemperować, bo jest lekko rozpieszczony i myśli, że za dużo mu wolno. No ale nie z ciotką te numery. Aż dziw, że chętnie przyjeżdża do takiej jędzy

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-06 o 19:30
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:28   #3020
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Malz wyjechal dzisiaj na 5 dni i dziwnie mi, od wczoraj chodze jakas taka nie w sosie. Nie lubie zostawac sama
ale masz nas - więc bądź w sosie
Stary 2011-07-06, 19:34   #3021
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)
Jak mogłoby Ci się znudzić własne dziecko, daj spokój

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 19:35   #3022
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Jestem jeszcze sprytniejsza niż myślisz Nawet 4 liter z kanapy nie ruszyłam, tylko koordynowałam akcję. Mój mąż jest tak szkolony, że umie robić zakupy (prawie) wszystkiego - teraz wprawia się w asortymencie dziecięcym
My auta nie mamy, mieszkamy na wsi, ale do Tesco jest kilka km i teraz głównie on jeździ na zakupy wszelakie. Na skuterku

Wpiszę Ci 27, bo 28 jeszcze przecież nie masz

Też się właśnie zastanawiałam czy ten płyn do płukania się nada. W necie czytałam opinie, że go stosują dla niemowlaków, no ale skoro producent tak podaje Może dobrze, że go nie było

Lausanne, nie wspominała Ale pisałam już, że ona ma taką sklerozę, że nawet imienia swojego przyszłego wnuka nie umie zapamiętać
no to tym bardziej szacun
ja mam autko do dyspozycji raz w miesiącu jak jadę do lekarza i potem odwiedzam market i kilka sklepów co są obok i tak łażę żeby na ludzi popatrzeć bo tutaj samiutka jak palec
za podjętą decyzję co do wieku
o ja kupiłam proszek dzidziuś i płyn tez idę zerknąć co na nim pisze bo chyba nie zwróciłam uwagi
Stary 2011-07-06, 19:36   #3023
DzastaW
Zadomowienie

jeśli któraś lubi ostre smaki, to niech spróbuje chipsów lays o smaku wasabi. Wziełam na spróbowanie i szczypie Mnie język =)

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Jak mogłoby Ci się znudzić własne dziecko, daj spokój
ze Mną nigdy nic nie wiadomo =) he he

Stary 2011-07-06, 19:37   #3024
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Coś tak czuję, że to niedobre będzie I to "opijanie się" będzie katorgą.
no chyba masz rację, bo za dobre to ponoć nie jest, ale nie wiem

Stary 2011-07-06, 19:40   #3025
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa to dobrze że mnie nie było i dowiaduję się po fakcie. To straszne i stresujące jak którejś cos jest
pamiętajcie ze mam blisko do Malgosi i moze będę ją widywac w szkole rodzenia, więc jak trzeba będzie to mogę nią potrząsać na żywo Niech tylko usłyszę że nie odpoczywa

Cytat:
mnie z kolei najbardziej wkurzają dzieci powyzej 4-5 roku zycia

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
biedna ja tez nie znosze jak małz wyjeżdza!
Stary 2011-07-06, 19:46   #3026
acelinka
Zakorzenienie

oj kobitki ale naprodukowąłyście dzisiaj ale wszystko poczytałam, zapisałam na kartce co odpisac i zaraz biore sie do roboty

anciaahk, mówisz ze z Diseny'a sie spierają? ja słyszałam właśnie ze są super te ciuszki, ciekawa sprawa zobacze na swoich jak to jest

aa2, jak Ty tyyyyle w siebie wlewasz podziwiam

kaileight, ale udane imieninki ja to jestem stratna bo u mnie imienin się nie obchodzi

kellys, ja poproszę o ksiązeczki też wyśle maila na priv apropo ksiązek to ja mam "Masaż niemowląt" ciekawa dosyć oprócz masażu niemowląt takiego codziennego są jakieś spodoby opisane jak masowac np. przy kolce, ciekawe czy działają jest też rozdział o mamie, jak ją tż moze rozpieszczać, jak sobie pomóc przyróżnych bólach itd

DzastaW, oj no chyba przesadzasz z tymi rozstępami i pokazywaniu się tż

MalgosiaM8, trzeba troszke utęperować chyba mężusia. Mój też czasami się czepia jak znajdzie coś popsutego w lodówce to mówie mu zeby wyrzucił i sie przymyka bo rozumie aluzje
Ty masz dużo, duuuużo odpoczywać i koniec kropka

lausanne, ta herbatka z liści malin to właśnie chyba jak ktoś nie ma zadnych problemów można wcześniej, a jak ktoś ma skurcze albo problemy z szyjką to raczej dopiero po 36 tygodniu
ah ta mama
Twój K. jest takiiii kochany

któraś pytała ogólnie o maliny - herbatke czy sok z owoców możemy pić normalnie tylko liście maliny mają właściwości wywołujące te skurcze ale jestem mądra bo oglądałam kiedyś o tym program w tv zaraz będe wszęchwiedząca jak pani B

natka, nie ma sie co bać jeśli mas zumowe, oni zapłacili, Wy wyrejestrujecie autko i nikt się do Was nie ma o co przyczepić a sentyment rozumiem, też mi było żal naszego czinkusia

moonik, dokłądnie to ja kupiłam proszke Dzidziuś z płynem do płukania, ale płyn był od 3 roku życia no nic, proszek był i tak tanszy niż normalnie, a płyn wykorzystam do naszych ubrań

agnyska81, niezła jazda z tym lakatorem mój tż jak zobaczył laktator to powiedział ze użyje go jako pompka ... nie powiem do czego bo się pewnie domyślacie

Dostałam od babci dla Natalci śliczny komplecik - wyprawke i śliczny kocyk oczywiście to mam wpraweczke "na wyjście ze szpitala" - to już mam dwie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:46   #3027
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
jeśli któraś lubi ostre smaki, to niech spróbuje chipsów lays o smaku wasabi. Wziełam na spróbowanie i szczypie Mnie język =)

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

ze Mną nigdy nic nie wiadomo =) he he
Udam, że nie widziałam

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 19:51   #3028
DzastaW
Zadomowienie

cotynato =)

Stary 2011-07-06, 19:55   #3029
lausanne
Wtajemniczenie

Acelinka nie rozśmieszaj mnie. Doktor B. Ci nie grozi
a Disney (bo chyba o to chodzi tak?) faktycznie się spiera
Stary 2011-07-06, 19:59   #3030
rabarbar83
Rozeznanie

mam sklerozę kupiłam płyn Dzidziuś ale płyn do prania nie do płukania uff i ten można stosować zamiennie z proszkiem dla maluszków od początku, są jeszcze jakieś płatki mydlane chyba do namaczania
chyba sobie obmyśliłam że kocyki i polarkowe ubranka wypiorę w tym płynie co by na pewno się dobrze wypłukały bo proszek to proszek nawet po 3 płukaniach cóś może zostać a jak się dzidziuś wda w mamusię to może coś wyskoczyć na skórze i stres gotowy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości