Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 17:08   #211
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane moje!
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie the besciary!

Trafilysmy na cuuuudowna pania doktor, jednak sa w tym zimnym kraju ciepli ludzie(choc pani byla urodzona w Chorwacji ofkors)
Zbadala Zosie na prawo i lewo, poswiecila nam uwaga...2,5 godziny!
Brzuszek byl troche twardy, ale goraczki nie ma, wypytala nas o wszystko i jak jej powiedzialam ze mialam troche problemow zoladkowych poltora tyg temu to od razu zlecila badania krwi na wirusa, i okazalo sie ze sa wyniki podwyzszone ale nieduzo, wiec wirus byl i juz znika. Plus zwazylysmy Zosienke i od poniedzialku schudla 5 gramow, choc Pani doktor powiedziala, ze to jeszcze nie tragedia, ale potem kazala mi ja nakarmic przy niej, to mala pociumkala 3 minutki i zasnela, pani ja wziela z powrotem na wage, mala sie dobudzila, i wazyla juz 30 gramow wiecej, wiec pani doktor powiedziala, ze jak juz ssie to znaczy ze mleko jest, potem jeszcze ja przystawilam do piersi i dalej ciagnela, rzucala sie troche ale ja uspokajalysmy i w sumie ok 10 minut possala i Pani doktor masowala do skutku az malej sie lekko odbilo i ulalo, i stwierdzila ze jak mala tak zawsze ulewa to musi byc refluks i dlatego placze bo ja boli plus pewnie troche kolki bo brzuszek twardawy, przepisala lekarstwo na refluks, potem mala wystekala kupke, kazala isc przewinac i przyniesc pieluszke, kupka ok, troche sluzu, ale powiedziala, ze tyle to nic strasznego i mam ja obserwowac w weekend(bo nei moze tracic na wadze!) i jesli nic sie nei zmieni i bedzie wyla dalej to dzwonic po weekendzie.
no nigdy tyle u lekarza nie siedzialam, a Zosia jakl zaczarowana byla grzeczniasta u Pani doktor!!
Najwazniejsze ze musimy sobie z tym dac rade, butelki kazala nie dawac, bo jesil mala ma teraz problemy z jedzeniem to jak sie zassie butelka i bedzie ok, to juz nie bedzie chciala cyca, bo bedzie jej sie kojarzyl z bolem.
teraz ciagle spi!! juz 2 ga godzine, a wlasnie czas karmienia przepada, no ale nie budze jej tylko lece robic obiadek, bo padam z glodu!

ide jesc bo mnie bedziecie zbierac
ale sie ciesze ze trafiłas na taka super lekarke!!!
pewnie od razu jestes spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
w związku z nowym wątkiem chciałam się do czegoś przyznać

wiek mój sądny na pierwszej stronie jest ciut nieaktualny

i proszę
Grazin
o zmianę o oczko wyżej

ok zmienię:P

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki mam na imie marlena,22 lata
Wlasnie rzucil mi sie w oczy wasz watek(fajny tytul macie)i tak czytam was i zazdroszcze ze juz macie wasza skarbki przy sobie,bo ja niestety nadal czekam termin mam na piatek ale juz sie niecierpliwie...u nas na mamusiowym juz malo kto pisze ,mamuski porodzily i nie maja czasu a ja jestem i czuje sie taka samotna
bardzo chcialabym do was dolaczyc ale najpierw musze urodzic i oczywiscie musicie mnie zaakceptowac....
Ja juz probowalam chyba wszystkiego,przytulanek,m ycie okien,firanki,podlogi,mas owanie sutkow no i jak narazie skonczylam skakac na lozku (moze cos ruszy..)jutro mam wizyte,moze sie czegos dowiem ale na ostatniej(27 czerwca)nie mialam jeszcze nawet rozwarcia doktor powiedziala ze szyjka jest jeszcze dlugabardzo mnie to posmucilo
gratuluje wam wszystkim swoich skarbkow i prosze trzymajcie za mnie kciuki a jesli pozwolicie to chetnie do was dolacze ,bede podczytywac bo duzo sie rzeczy mozna dowiedziec od doswiadczonych mamusiek jak juz urodzea mam nadzieje ze zalapie sie na lipiec innego wyjscia nie ma!!
ja mam jedna rade
nie wywołuj porodu tylko sie wyspij odpocznij zrób pedicure potem nie bedzioesz mia la czasu a dzieciaczkiem sie nacieszysz
zycze cierpliwosci i łatwego porodu
Cytat:
wstyd się przyznać ale wiek mój nieaktualny już od lutego

Cytat:
a ja moja Zosienke na polspiocha utulajac nakarmilam bez placzu-12 minutek possala i zasnela, polozylam ale podnioslam i odbilo sie a teraz spi dalej na moich kolankach... wystarczy ze tyle zjadla?
rano ok9:30 12 minut z obu UU z jekami, potem u pani doktor ok 15 minut z przerwami i teraz 12 minutek spokojnie na polsnie..chyba jest lepiej co? i dostala ten lek i na razie nie ulala!!

a jak chce tyle spac to niech spi co?
niech spi słoneczko jak zmeczona
Cytat:
a napiszecie mi jak sie te czopki nazywaja?
i ten vibrucol to jest?
i co przeciwgoraczkowego dla dzieci?
i co w ogole powinnam miec w apteczce?
bo robie liste tesciom co mi maja kupic w PL
TZ przyszedl ide jesc
ja polecam infacol na kolki
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Grazynko,u Ciebie tez tak leje?
a wózek wyschnał?
nie padało, całkiem ładna pogoda godz spacerowałamwózek wczoraj rozebrałam na czynniki pierwsze i juz suchy:P

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

dziewczyny potrzebuje waszej pomocy

czy ma ktos paragon na zakup slim extrem 3d (Ijakiegos balsamu z tej serii) z data od 1go maja 2011 do 17go czerwca 2011 (zakup w tym terminie)

bo wygrałam zestaw kosmetyków w konkursie tylko musze skan paragonu przesłac a takiego nie maM

ma któras???
plis

Stary 2011-07-06, 17:18   #212
delicadeza
Raczkowanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Ja się dopiero witam w nowej odsłonie na 7 stronie wstyd
Ale usprawiedliwia mnie fakt, iż sposobię się do pisania od 10ej
primo GUSIACZKU WIELKIE GRATULACJE ZA NADIEŃKĘ nareszcie się doczekałaś
U nas karmienie UU od 18.30 do 20 łooo matko wyduldał wszystko chyba co bylo, pobudka o 2.30 MM (bo mleczarnia prawie pusta)w nocy i po 6 cyc.
A teraz o połowie postów zapomniałam i zapewne pominę ale póki pamiętam:
malinko witaj :roza; u mnie szyjka też na wizycie była długa, wszystko pozamykane a za 2 dni sie rozpakowałam.
anula_81 podeślij nam proszę taką służbę zdrowia bo w Katowicach MASAKRA gdzie się człowiek nie odwróci, gdzie nie pójdzie to go odsyłają, to każą tu to tam, a nawet na zagarek zerkają jak idziesz prywatnie - hhhmmm robiliby to chociaż ukradkiem
AgnieszkaM mój synuś też ma takie polisie pucołowate i mówię do niego "wujcio Kalisz" bo ma 3 podbródki
Moria, antropia, moniqac łączę się z Wami spostrzeżeniami odnośnie karmienia, u mnie jest po 5 minutach szarpanie, wypluwanie, płacz i najczęściej wtedy decyduje się na kupę więc prężonko i łapanie cyca w międzyczasie;
listopadowa za wagę mnie zostało jeszcze 7 kg a waga stoi w miejscu;
matallewar ciasta pod każdą postacią, ile jest w domu to zjem np zamiast obiadku;
grazin, zytuś martynka
dołączam do Waszego klubu słodyczomaniaczek i a może z czasem apetyt na słodkości się zmniejszy (no mam taką nadzieję)
ddaissyy obok kierowcy owszem wsiądę teraz ale jako prowadząca mam blokadę i już mam wizję stłuczki i płaczu malutkiego i całej serii następstw
no i sobie popisałam.....dziabąg na rekach i bedzie zarełko
sciskam
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:29   #213
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witam ponownie!

Melduję się z mopem na głowie [nie chciało mi się rano suszyć włosów], w rozciągniętym dresie, bez makijażu i z wypaloną twarzą [kupiłam płyn do płukania ust Listerine i pierwszy raz go użyłam]

Dziecko po wielkim płaczu, marudzeniu i awanturze pospało 11 minut. Na dodatek wnerwiłam Ją, bo sprawdzałam kark ZIMNĄ RĘKĄ

Agnieszko.M, kiedy przeczytałam, co zjadłaś słodkiego dziś, to ślina pociekła do samej klawiatury! Aha i bardzo podoba mi się kącik Antolka

Pauliziu, a co ugotowała? A brwi jakie?!

Siasiek, zdrówka dla Was

Andziot, za szczepienie! biedna Zosia z tymi badaniami...

Mimbi, mnie też przekonałaś!

Zytus, Igi spory chłop! I jaki but elegancja, proszę Ciebie!

Matall, Eda przystojny i w sweterku bosko wygląda! a balon skojarzył mi się z Wilsonem z Cast Away

Anula, najważniejsze, że jesteś spokojna, a Zosiek zdiagnozowany

Malinka, witaj! Spojrzałam z jakiego wątku przybywasz, pamiętam kontrowersje wokół niego Szczęśliwego, szybkiego i bezbolesnego rozwiązania!))

Daisy, polecam się Co do nóżki Gabi, to najważniejsze, że już jesteś pewna i po konsultacji co tam z nadgarstkami? A Ty wiesz, że mi od kilku dni w nocy drętwieją obie ręce...

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:37   #214
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Witam ponownie!

Melduję się z mopem na głowie [nie chciało mi się rano suszyć włosów], w rozciągniętym dresie, bez makijażu i z wypaloną twarzą [kupiłam płyn do płukania ust Listerine i pierwszy raz go użyłam]

Dziecko po wielkim płaczu, marudzeniu i awanturze pospało 11 minut. Na dodatek wnerwiłam Ją, bo sprawdzałam kark ZIMNĄ RĘKĄ

Agnieszko.M, kiedy przeczytałam, co zjadłaś słodkiego dziś, to ślina pociekła do samej klawiatury! Aha i bardzo podoba mi się kącik Antolka

Pauliziu, a co ugotowała? A brwi jakie?!

Siasiek, zdrówka dla Was

Andziot, za szczepienie! biedna Zosia z tymi badaniami...

Mimbi, mnie też przekonałaś!

Zytus, Igi spory chłop! I jaki but elegancja, proszę Ciebie!

Matall, Eda przystojny i w sweterku bosko wygląda! a balon skojarzył mi się z Wilsonem z Cast Away

Anula, najważniejsze, że jesteś spokojna, a Zosiek zdiagnozowany

Malinka, witaj! Spojrzałam z jakiego wątku przybywasz, pamiętam kontrowersje wokół niego Szczęśliwego, szybkiego i bezbolesnego rozwiązania!))

Daisy, polecam się Co do nóżki Gabi, to najważniejsze, że już jesteś pewna i po konsultacji co tam z nadgarstkami? A Ty wiesz, że mi od kilku dni w nocy drętwieją obie ręce...
A z jakiego wątku kontrowersyjnego Malinko przybywasz? Bo ja nie kojarzę

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

anula fajnie że w końcu trafiłyście na porządną lekarkę i jest nadzieja, że problemy Zosi z brzuszkiem i ulewaniem się skończą. Jednak dobry pediatra to podstawa.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 17:39   #215
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

boze jak ja go kocham
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04331.jpg (73,5 KB, 70 załadowań)
Stary 2011-07-06, 17:48   #216
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Spice, https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479397

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Grazin, no zięciulo jaki piękny

vege!
Stary 2011-07-06, 17:50   #217
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chce zamowić stanik do karmienia i nie umiem rozmiaru dobrac
wg moich obliczeń mam
70 F

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

będą ładną parą:P
Stary 2011-07-06, 17:52   #218
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
będą ładną parą:P
lubię to!

vege!
Stary 2011-07-06, 17:55   #219
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

AAaaaaaaaaaaaaaaa

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:00   #220
enchantresss
Rozeznanie

Hej !

najważniejsze :
GRATULACJE DLA GUSIACZKA I NADUSI !!

Co za dzień .. Padam na twarz !
Gabi ma dziś zły dzień, od rana płacze, spała tylko w samochodzie (2 x 60min), narobiła nam wstydu w Bidzie (restauracja),bo ryczała jak poparzona Teraz zasnęła chyba ze zmęczenia ..

mary, zaglądam często, ale rzadko jest czas coś napisać..
a z tym podwójnym becikowym to okazało się, że jeszcze prawdopodobnie dostaniemy
500 zł becikowego terytorialnego !!! jestem w szoku
tak, teściowa gotuje i piecze takie pyszności, że naprawdę ciężko odmówić ..

moniqac, nie mam pojęcia czemu Twój laktator śmierdzi ?
ja mam co prawda aventu, ale mleczko normalne ..

andziot, ale Ci fajnie, że mężul maluje włosy!
mój by mi zrobił taki bylejaż, że bym z domu chyba nie wyszła..
a do fryzjera to ja nie wiem kiedy pójdę, ale się doczekać nie mogę !
TŻ ma obawy przed zostaniem sam na sam z Gabryśką..

Dziewczyny ! Jutro o 9 mamy usg bioderek.
Proszę o kciuki

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:01   #221
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

który wybrać?
1) klik moj faworyt
2) klik
3) klik
Stary 2011-07-06, 18:06   #222
mary poziomkowa
Zakorzenienie

http://moda.allegro.pl/biustonosz-fi...690578002.html

teeen

vege!
Stary 2011-07-06, 18:07   #223
Klaterina
Zadomowienie

wiecie co ? dziecko mi się rozpuściło na rączkach rodzinki, nie ma w większości przypadków w ciągu dnia usypiania bez lulania - walczę z tym dzielnie choć łatwo nie jest, stwierdzam, że ta moja mała bestia mnie terroryzuje
Stary 2011-07-06, 18:08   #224
mamaoptymistka
Zadomowienie

grazin nr 3 na lato super
Stary 2011-07-06, 18:11   #225
Klaterina
Zadomowienie

Grazin jak dla mnie numer 1 a Sebuś
Stary 2011-07-06, 18:14   #226
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jestem na bierząco, ale jakoś nie mam szans napisać. Udało mi się wszytsko załatwić, byłam w skarbówce, pokupowałam w hurtowni to co mi brakowało dla małej, a ona w tym czasie była z moją mam i co. I spała cały czas. A jak zajechałysmy do domu to maruda na całego

Wyskoczyło jej na buźce uczulenie (ale jakieś drobne), albo od jajka albo kakao smarować to czymś

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:42   #227
anula_81
Zakorzenienie

wkleilabym wam zdjecia jak bawimy sie z mala i cwiczymy ale ona dalej spi ..
nie wiem co jest, obudzilam ja na jedzenie, zjadla pieknie bez krzyku a teraz znowu zasnela..bede ja kapac na spiocha..
co z nia?
ciekawe co bedzie w nocy?!?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 18:56   #228
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mary poziomkowa;
kurde, u mnie też sie zaczynało drętwieniem i u mamy także ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Może źle ułożona spałaś ?
Wiesz, u mnie się to zrobiło od pisania na klawiaturze... zresztą u mamy także, ale przecież miliony korzystają z kompa i jednostki to dziadostwo dotyka.
Na usg idę w piątek
A Hania ma po prostu gorszy dzien

Grazin; nie dziwię się , że kochasz
Słodziak i z tą maskotą ............ miodzio !
Biustonosze wszystkie mi się podobają pomogłam, nie

enchantresss;
kciuki za USG dla Gabuni !!!
a może głodna była MAlutka w tej "Biedzie"
Od nadmiaru kasy jeszcze nikt nie umarł tylko sie cieszyc !

Klaterina; witaj w klubie rączkowych dzieci.
Naprawdę z tymi rączkami to jest terroryzowanie.. mąz od dawna mówi, że mamy małą terrorystkę w domu
Ciężko oduczyć....

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:09   #229
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Udało się Viburcol chyba jednak sprowokował kupę i pojawiła się koło 18. W trakcie przewijania dorobił jeszcze dwie Poszło chyba ze 20 chusteczek i ceratko-pieluszka poszła na straty. Ale najważniejsze, że dziecku ulżyło
Teraz umyty i najedzony walczy ze snem w łóżeczku Z racji tego, że od 13.30 spał może z 15 minut, mam nadzieję, że go szybko sen pokona i będę mogła coś zrobić.

Grazin, wszystkie fajne. Mam 2 z alles, ale akurat inne.

Dziewczyny, czy któraś z Was używa mleka z Hippa z probiotykami?? ( wydawało mi się, ze mary ?? ) Pepe często ulewa, pojawiają się bóle brzuszka i zastanawiamy się, czy to pośrednio nie jest wina bebilonu i czy może nie zmienić. Czytałam trochę różnych opinii o mleku i właśnie ten Hipp wypada wyjątkowo dobrze.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:18   #230
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki

Cytat:
który wybrać?
1) klik moj faworyt
2) klik
3) klik
Sebuś oszałamia

ten 3 ma chyba moria
pierwszy jest fajowy

ja osobiście polecam TEN
ma miekkie fiszbinki i można w nim spać spokojnie
i mężulowi się podoba

dziś wprost do moich uszu dotarł komplement z ust mojego jedynego mężulka
"jak na dwie ciąże to wyglądasz jak miss"
nie powiem, że mnie nie połechtało tam i ówdzie
(choć do końca nie wierzę w jego dobre intencje)

dziewuszki śpią,
jutro będzie łapanie sików
Zosinych i Gabrysinych

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:20   #231
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

ja osobiście polecam TEN
Ja też go mam

A Pepe dalej walczy

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-07-06 o 19:21
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:20   #232
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
mary poziomkowa;
kurde, u mnie też sie zaczynało drętwieniem i u mamy także ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Może źle ułożona spałaś ?
Wiesz, u mnie się to zrobiło od pisania na klawiaturze... zresztą u mamy także, ale przecież miliony korzystają z kompa i jednostki to dziadostwo dotyka.
Na usg idę w piątek
A Hania ma po prostu gorszy dzien

Grazin; nie dziwię się , że kochasz
Słodziak i z tą maskotą ............ miodzio !
Biustonosze wszystkie mi się podobają pomogłam, nie

enchantresss;
kciuki za USG dla Gabuni !!!
a może głodna była MAlutka w tej "Biedzie"
Od nadmiaru kasy jeszcze nikt nie umarł tylko sie cieszyc !

Klaterina; witaj w klubie rączkowych dzieci.
Naprawdę z tymi rączkami to jest terroryzowanie.. mąz od dawna mówi, że mamy małą terrorystkę w domu
Ciężko oduczyć....
no fakt Twoja pomoc jest nie oceniona
Stary 2011-07-06, 19:22   #233
MoniaK
Zakorzenienie

Grazin, wszystkie fajne staniki aż sama mam ochotę na jakiś a Sebuś uroczy

Moje dziecko od szóstej miało marudera. Z ledwością go przewinęłam, bo tak mi się rozryczał że szok. Już myślałam że to kolka ale cycuś ukoił płacz, później trochę pomarudził i teraz padł. Mam nadzieję że wstanie za jakąś godzinę, góra dwie bo jest nie przebrany do spania. Kąpać go dzisiaj nie będę bo już widzę ten wrzask Umyję go wacikami i wsio

Andziot, czy ten stanik który posiadasz ma ścisły obwód? Bo w większości obwodów mogę sobie rękę włożyć i szału dostaję, bo wszystkie zaczynają się od 75

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-06 o 19:24
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:26   #234
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

basienka nie przejmuj sie, czasem tak jest ze posty gina, szczegolnie jak sie ma 4 str do nadrobienia w ciagu jednego dnia

agnieszka.m sliczny avatarek i kacik antosiowy

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja na szczepienie wzięłam męża ale do gabinetu ja weszłam bo wiedziałam że on jej nie ulula, ale płakałam razem z nią.
ze starszym synkiem ZAWSZE chodzil tz. ja czekalam na korytarzu

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wożę ją z tyłu ale nie za siedzeniem kierowcy a za pasażerem tak, że na czerwonym mogę u niej w foteliku pogmerać i smoczka wcisnąć - co idzie całkiem nieźle. Gorzej gdy smokuś wypadnie i trzeba szukać po omacku w czeluściach fotelika
Z przodu nie wożę bo nie wiem jak poduszkę wyłączyć. Niektóre auta mają taki przycisk on/off, że można właśnie na czas podróży z dzieckiem wyłączyć bo tak na stałe to nie chciałabym jej wyłączać.

Dorzucam fotkę mojego eko-podgrzewacza
ja wylaczylam i worze obok siebie, a domi z tylu za mna. tak jest najlepiej mi. kilkakrotnie mu sie ulalo i sie zaczal dlawic, z tylu bym tego nie widziala

podgrzewacz bomba!!!!!! pod namiot-idealny! hahaha

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Czy Wasze maluchy też upodobały sobie jedną stronę, na którą odkręcają główkę?
tak, od urodzenia jest to prawa strona

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

Byliśmy na USG bioderek i wszystko super, Franuś zrobił cały wachlarz rzeczy których mógł nie robić, jadł w poczekalni, zrobił kupę 3 razy, obsiusiał Pana doktora i strasznie płakał podczas badania.
dobrze ze wszystko ok z bioderkami

Cytat:
ja na szybko,

po szczepieniu - ok mała nie płakała prawie wcale, przy Rotarixie jej się gadanie włączyło i gadała z pełną buzią

waży 5700

po bilansie - Zosia była grzeczniutka, ale ciśnienie ma w górnej granicy i dostaliśmy zestaw badań do zrobienia łącznie z usg brzucha i posiewem moczu co oznacza kłucie
już się boję !!!

głowa mnie boli !!!

idę odpocząć
a jak mierza cisnienie tak malym dzieciom? dominikowi nikt nie sprawdzal
my chyba jutro na morfo- bedzie dramat

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Mamuski jak to robicie ze Wy tak wczesnie wstajecie, jak patrze o ktorej pierwsze posty piszecie to az mi glupio. Ja dzis drugi dzien pod rzad wstalam po 9, a o 10 juz bylam ogarnieta i sie cieszylam ze tak rano mi sie udalo
rano to jedyny czas kiedy moge cos zrobic w ciagu dnia, jak maly ma pierwsza drzemke a starsszy synek jeszcze nie wstal

Cytat:
Hej kochane moje!

Trafilysmy na cuuuudowna pania doktor, jednak sa w tym zimnym kraju ciepli ludzie(choc pani byla urodzona w Chorwacji ofkors)
Zbadala Zosie na prawo i lewo, poswiecila nam uwaga...2,5 godziny!
Brzuszek byl troche twardy, ale goraczki nie ma, wypytala nas o wszystko i jak jej powiedzialam ze mialam troche problemow zoladkowych poltora tyg temu to od razu zlecila badania krwi na wirusa, i okazalo sie ze sa wyniki podwyzszone ale nieduzo, wiec wirus byl i juz znika. Plus zwazylysmy Zosienke i od poniedzialku schudla 5 gramow, choc Pani doktor powiedziala, ze to jeszcze nie tragedia, ale potem kazala mi ja nakarmic przy niej, to mala pociumkala 3 minutki i zasnela, pani ja wziela z powrotem na wage, mala sie dobudzila, i wazyla juz 30 gramow wiecej, wiec pani doktor powiedziala, ze jak juz ssie to znaczy ze mleko jest, potem jeszcze ja przystawilam do piersi i dalej ciagnela, rzucala sie troche ale ja uspokajalysmy i w sumie ok 10 minut possala i Pani doktor masowala do skutku az malej sie lekko odbilo i ulalo, i stwierdzila ze jak mala tak zawsze ulewa to musi byc refluks i dlatego placze bo ja boli plus pewnie troche kolki bo brzuszek twardawy, przepisala lekarstwo na refluks, potem mala wystekala kupke, kazala isc przewinac i przyniesc pieluszke, kupka ok, troche sluzu, ale powiedziala, ze tyle to nic strasznego i mam ja obserwowac w weekend(bo nei moze tracic na wadze!) i jesli nic sie nei zmieni i bedzie wyla dalej to dzwonic po weekendzie.
no nigdy tyle u lekarza nie siedzialam, a Zosia jakl zaczarowana byla grzeczniasta u Pani doktor!!
Najwazniejsze ze musimy sobie z tym dac rade, butelki kazala nie dawac, bo jesil mala ma teraz problemy z jedzeniem to jak sie zassie butelka i bedzie ok, to juz nie bedzie chciala cyca, bo bedzie jej sie kojarzyl z bolem.
teraz ciagle spi!! juz 2 ga godzine, a wlasnie czas karmienia przepada, no ale nie budze jej tylko lece robic obiadek, bo padam z glodu!
super ze trafiliscie na takiego ekstra lekarza
przynajmniej macie kompleksowo zbadana zosie no i czas jaki jej poswiecila! wow!
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Hej !

Proszę o kciuki
trzymam kciuki, my mamy 13stego

Cytat:
wkleilabym wam zdjecia jak bawimy sie z mala i cwiczymy ale ona dalej spi ..
nie wiem co jest, obudzilam ja na jedzenie, zjadla pieknie bez krzyku a teraz znowu zasnela..bede ja kapac na spiocha..
co z nia?
ciekawe co bedzie w nocy?!?
pewnie odsypia chwile kiedy sie zle czula.
Cytat:
Na usg idę w piątek
.
oj to trzymam kciuki

nie wiem czemu mi sie wszystko niezacytowalo??????

grazin
sebcio cudny, wiezsz, jak najszybciej powinniscie postarac sie o rodzenstwo dla niego, bo cudne dzieciaczki robicie, a jakbyscie skonczyli na jednym to byloby to ze szkoda dla ludzkosci

u nas dzien spiocha, do 15stej ciagle spal z przewami na karmienie.

boli mnie glowa masakrycznie, maruda marudzi. odezwe sie pozniej
Stary 2011-07-06, 19:32   #235
andziot
Zakorzenienie

makijaż zmyty,
soczewki zdjęte,
pidżama założona ...

wracamy do szarej codzienności

Stary 2011-07-06, 19:33   #236
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Sebuś oszałamia

ten 3 ma chyba moria
pierwszy jest fajowy

ja osobiście polecam TEN
i mężulowi się podoba

dziewuszki śpią,
jutro będzie łapanie sików
Zosinych i Gabrysinych
to mi pomoglas z tym stanikiem:P zamiast zawezić toi mi kolejny fajny podrzucasz

myślisz ze mąż coś chce?? eee faceci tacy nie są

aga pe hihi dziękuję Ci bardzo za kompelement
ja w ciąży mogę chodzić ale kto za mnie urodzi? ktoś chętny?:P

mi sebek wył przed kąpielą jakieś 30 min...
włozyłam do wody i banan na buzi
wycieranie banan
ubieranie banan
zjadł
3 razy ulał
a teraz usiłuje (nie)zasnąć na bujaku

znowu walczy
ale zmeczony dosyć tym płączem wiec licze ze padnie
Stary 2011-07-06, 19:41   #237
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Andziot, czy ten stanik który posiadasz ma ścisły obwód? Bo w większości obwodów mogę sobie rękę włożyć i szału dostaję, bo wszystkie zaczynają się od 75
ja mam 75B, bo 70B nie można dostać w ogóle,
ale obwód mógłby być mniejszy trochę mi podchodzi do góry, ale tragedii nie ma, raczej się jeszcze nie rozciągnął, a prałam już sporo razy

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
a jak mierza cisnienie tak malym dzieciom? dominikowi nikt nie sprawdzal
my chyba jutro na morfo- bedzie dramat
normalnie ciśnieniomierzem, tylko taki wąski mankiet mają,
my też jutro planujemy pobranie krwi
doktor nam zleciła caaały zestaw ...

tłumaczyłam już dziś Zosi że pani ukłuje żyłkę i zrobi "ała małe"
sama rączkę wyciągała dziś, ale chyba nie czai troszku ...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
to mi pomoglas z tym stanikiem:P zamiast zawezić toi mi kolejny fajny podrzucasz

znowu walczy
wiem, moja pomoc nieoceniona

drugi dzień już sobie Ciebie wyobrażam, jak siedzisz przy kompie i nogą bujasz leżaczek
może fote jakąś zarzuć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 19:42   #238
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

biedna Zosieńka
andziotku
a Ty masz z tych ciazowych 75B?
bo ja sobie chce zamówić 75 D albo E
bo mi tak w tej tabeli wychodzi
pod bioustem mam na wydechu 76cm a w biuście 96cm
nie wydaaje mi sie zebym miala jakies wielkie cyce
Stary 2011-07-06, 19:46   #239
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

boze jak ja go kocham
pieeekny

scio nie smaruj narazie
poczekaj, powinno samo zejsc, jesli to nic powaznego

ma cora spi
JUTRO WYWOŁUJĄ PORÓD MOJEJ SZWAGIERCE, 8 DNI PO TERMINIE
jade ja pocieszyc
Stary 2011-07-06, 19:47   #240
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Sebuś oszałamia

wow jakiego masz fajnego meza, no no, a czemu nie wierzysz w dobre intencje?

a co do makijazu, to ja przed ta ciaza zrobilam permanentny zeby wygladac jak czlowiek bo sie nie maluje wogole
Cytat:

myślisz ze mąż coś chce?? eee faceci tacy nie są

aga pe hihi dziękuję Ci bardzo za kompelement
ja w ciąży mogę chodzić ale kto za mnie urodzi? ktoś chętny?:P

mi sebek wył przed kąpielą jakieś 30 min...
włozyłam do wody i banan na buzi
wycieranie banan
ubieranie banan
zjadł
3 razy ulał
a teraz usiłuje (nie)zasnąć na bujaku

znowu walczy
nie ma za co, to prawdziwa prawda
ja moge miec 3ci raz cc

Cytat:
ja mam 75B, bo 70B nie można dostać w ogóle,
ale obwód mógłby być mniejszy trochę mi podchodzi do góry, ale tragedii nie ma, raczej się jeszcze nie rozciągnął, a prałam już sporo razy

normalnie ciśnieniomierzem, tylko taki wąski mankiet mają,
my też jutro planujemy pobranie krwi
doktor nam zleciła caaały zestaw ...

tłumaczyłam już dziś Zosi że pani ukłuje żyłkę i zrobi "ała małe"
sama rączkę wyciągała dziś, ale chyba nie czai troszku ...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

wiem, moja pomoc nieoceniona

drugi dzień już sobie Ciebie wyobrażam, jak siedzisz przy kompie i nogą bujasz leżaczek
może fote jakąś zarzuć
oj nieczai jak sama raczke wyciaga
a co to jest za bad morfo z rozmazem?
morfo to wiem a rozmaz? my to mamy zrobic

moja glowaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa
a maruda niespi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości