Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 20:05   #3031
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie martwi trochę to, że irytują mnie dzieci pożyej 3-4 roku życia. Normalnie jak widzę durne popisy, pieszczenie się w stylu " a ja jestem taki supell i w ogole dzidzius plafie" to mną trzęsie. Mam nadzieje że w swoim będę tak zakochana i zaslepiona milością że nie będzie mnie to tak wkur...zało
mam to samo...
małe dzieci to jeszcze można jakoś znieść, bo przez swoją dziecinność są takie słodkie <są też wyjątki, żeby nie było> ale te starsze... te którym się zdaje, że jak już pieluchy nie nosi to może wszystko i przechwala się i wydaje mu się że pępkiem świata jest... masakra jakaś...

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Odnośnie cudzych dzieci to mnie bardziej wkurzają ich rodzice niż takie dzieciaczki Koło mojego diabetologa przyjmuje neonatolog albo pediatra nie pamiętam w każdym razie do poczekalni przyszli rodzice z takim 4 miesięcznym bobasem no i mały marudził, potem zaczął płakać i im bardziej on płakał tym bardziej ta matka nim trzepała (chyba kołysanie to miało być) i robiła "ciiiii" w końcu ona była głośniej niż to dziecko
haha też znam takie przypadki

a już najgorsze dziecko spotkałam ostatnio w przychodni...
porażka jakaś na maksa... były 2 kobitki z 2 dzieci. matka z synem i ciotka z synem. syn ciotki starszy, na oko z 4-5lat i z miną zaraz się popłaczę, ale grzeczne spokojne dziecko. natomiast to drugie
jest kącik z zabawkami dla maluchów... rzucał tymi zabawkami po całej poczekalni, podarł jedną książeczkę a matka nic. zaczął wrzeszczeć na cały głos...matka nic. w końcu ta ciocia zwróciła jej uwagę, że starsze osoby też czekają i że może by uciszyła trochę syna. wtedy ta wzieła go na kolana pobujała trochę i dawaj z powrotem na podłogę... ale to jeszcze nic... przyszła młoda mama z dzieckiem w wózeczku. widać, że bąbel malusi taki ledwie pewnie z miesiąc... wiecie co ten dzieciak robił... najpierw zaczął trząś tym wózkiem... matka oczywiście nic. mama dzieciaszka zaczeła mu mówić żeby tak nie robił, bo dziecko śpi... nic sobie z tego nie zrobił... zaczął jej wrzucać do tego wózka ksiązki i gazety... walił rękoma w ten wózek... a matka nic... nie wychowany jakiś ten dzieciak na maksa...
wróciłam do domu to opowiadałam tżowi o tym... powiem Wam tak... te wrzaski i krzyki to jeszcze jakoś bym zniosła... ale jakby to moje dziecko zaczal zaczepiać w wózku to bym tej matce tam nabluzgała równo
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:06   #3032
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Acelinka nie rozśmieszaj mnie. Doktor B. Ci nie grozi
a Disney (bo chyba o to chodzi tak?) faktycznie się spiera
heheh nie śmiem się z nią równać nawet

tak tak chodzi o Disney'a ja oczywiście za szybko pisze i przekręcam literki ojej i mój śliczniutki Kubuś Puchatek się spierze? o nie!
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mam sklerozę kupiłam płyn Dzidziuś ale płyn do prania nie do płukania uff i ten można stosować zamiennie z proszkiem dla maluszków od początku, są jeszcze jakieś płatki mydlane chyba do namaczania
chyba sobie obmyśliłam że kocyki i polarkowe ubranka wypiorę w tym płynie co by na pewno się dobrze wypłukały bo proszek to proszek nawet po 3 płukaniach cóś może zostać a jak się dzidziuś wda w mamusię to może coś wyskoczyć na skórze i stres gotowy
ja do płukania chyba kupie Biały Jelen płyn antyalergiczny bratowa tż od początku płukała w softlanie białym i wszystko było ok chociaż Donia też ma skóre dosyć wrażliwą

ogląda któraś siatkówke w tv?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:08   #3033
DzastaW
Zadomowienie

acelinka Ja przełączyłam z siatkówki, bo ostatnio za dużo jej oglądałam i mam przesyt =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:13   #3034
pestka78
Rozeznanie

Lepiej przesyt siatkówki niz dziecka........ No coment.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:20   #3035
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie martwi trochę to, że irytują mnie dzieci pożyej 3-4 roku życia. Normalnie jak widzę durne popisy, pieszczenie się w stylu " a ja jestem taki supell i w ogole dzidzius plafie" to mną trzęsie. Mam nadzieje że w swoim będę tak zakochana i zaslepiona milością że nie będzie mnie to tak wkur...zało
a ja uwielbiam takie można sie juz dogadac i czasem śmiesznie mówia ja to w ogóle jestem inna bo lubie i lubiłam dziei , maleństwa brałam na rece i sie nei bałam a jak mam miec swoje to jestem przerazona

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Lepiej przesyt siatkówki niz dziecka........ No coment.
no!

jak mozna znudzieć sie dzieckiem? mozna mieć nerwy na granicy bo nowe obowiązki itd, mozna miec dośc po cieżkim dniu ale jakos stwierdzenei ze moge znudzic sie dzieckiem bo ja tak mam to dla mnie jakis kosmos

a wogóle mam wolne myslenei i dopiero skapłam sie co za doktor B mówiłam wam że was kocham
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:22   #3036
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jak mozna znudzieć sie dzieckiem? mozna mieć nerwy na granicy bo nowe obowiązki itd, mozna miec dośc po cieżkim dniu ale jakos stwierdzenei ze moge znudzic sie dzieckiem bo ja tak mam to dla mnie jakis kosmos
ja myślę że to kwestia dojrzałości, bo nie wieku a właśnie dojrzałości.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:24   #3037
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja uwielbiam takie można sie juz dogadac i czasem śmiesznie mówia ja to w ogóle jestem inna bo lubie i lubiłam dziei , maleństwa brałam na rece i sie nei bałam a jak mam miec swoje to jestem przerazona

a wogóle mam wolne myslenei i dopiero skapłam sie co za doktor B mówiłam wam że was kocham
My Ciebie też kochamy

ja uwielbiam dzieci w każdym wieku, irytują mnie tylko rozpieszczone dzieciaki, no ale i na nie są sposoby

też nie rozumiem tego sformułowania ja to wręcz przeciwnie, boje się ze nie będe się umiała nacieszyć swoją Niunią i że nie będe potrafiła się z nią rozstawać po ludzku i rozumnie, ale ćwicze taką tantre że nie będe mamą uwiązaną do dziecka jak np. moja bratowa, że musze mieć też czas dla tż itd. moze tantra zadziała, inaczej mi serducho pęknie jak będe musiała jechać do szkoły chociaż myśle ze aż tak źle nie będzie, trzeba mieć do wszystkiego zdrowe podejście i już

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:27
Stary 2011-07-06, 20:27   #3038
DzastaW
Zadomowienie

oj źle to ujęłam. Chodziło Mi o to że będę miała dosyć obowiązków, że będę chciała w końcu tylko leżeć i nic nie robić. Często nie umiem napisać tego o co Mi chodzi =) he he

Stary 2011-07-06, 20:28   #3039
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja myślę że to kwestia dojrzałości, bo nie wieku a właśnie dojrzałości.....
dokładnie, też tak myślę...

ale i tak stwierdzenie, ze dziecko może się znudzić to już lekka przesada... ale to moje zdanie tylko

a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż...
że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę
Stary 2011-07-06, 20:31   #3040
DzastaW
Zadomowienie

umiem poświęcić się opiece nad kimś 24 godziny na dobę, ale zawsze po paru dniach mam dosyć, chociaż tego nie okazuje

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

nie będę się teraz tłumaczyć, bo za chwilę palnę znów jakąś głupotę =)

Stary 2011-07-06, 20:31   #3041
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja oczywiście z TŻ wiernie kibicuje
Stary 2011-07-06, 20:33   #3042
19natka88
Zakorzenienie

Właśnie sobie pogadałam z mamą nt. organizacji kąpieli małego Wszystko pięknie wygląda w teorii - ciekawe jak z praktyką A no i wyszło, ze muszę kupić jeszcze jedną szafeczkę do łazienki

Cytat:
natka, nie ma sie co bać jeśli mas zumowe, oni zapłacili, Wy wyrejestrujecie autko i nikt się do Was nie ma o co przyczepić a sentyment rozumiem, też mi było żal naszego czinkusia

Dostałam od babci dla Natalci śliczny komplecik - wyprawke i śliczny kocyk oczywiście to mam wpraweczke "na wyjście ze szpitala" - to już mam dwie
Dziękuję
Pokaż prezent

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a już najgorsze dziecko spotkałam ostatnio w przychodni...
porażka jakaś na maksa... były 2 kobitki z 2 dzieci. matka z synem i ciotka z synem. syn ciotki starszy, na oko z 4-5lat i z miną zaraz się popłaczę, ale grzeczne spokojne dziecko. natomiast to drugie
jest kącik z zabawkami dla maluchów... rzucał tymi zabawkami po całej poczekalni, podarł jedną książeczkę a matka nic. zaczął wrzeszczeć na cały głos...matka nic. w końcu ta ciocia zwróciła jej uwagę, że starsze osoby też czekają i że może by uciszyła trochę syna. wtedy ta wzieła go na kolana pobujała trochę i dawaj z powrotem na podłogę... ale to jeszcze nic... przyszła młoda mama z dzieckiem w wózeczku. widać, że bąbel malusi taki ledwie pewnie z miesiąc... wiecie co ten dzieciak robił... najpierw zaczął trząś tym wózkiem... matka oczywiście nic. mama dzieciaszka zaczeła mu mówić żeby tak nie robił, bo dziecko śpi... nic sobie z tego nie zrobił... zaczął jej wrzucać do tego wózka ksiązki i gazety... walił rękoma w ten wózek... a matka nic... nie wychowany jakiś ten dzieciak na maksa...
wróciłam do domu to opowiadałam tżowi o tym... powiem Wam tak... te wrzaski i krzyki to jeszcze jakoś bym zniosła... ale jakby to moje dziecko zaczal zaczepiać w wózku to bym tej matce tam nabluzgała równo
Ehh mam nadzieję, że nikt mi nie pozwoli tak rozpieścić dziecka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:39   #3043
acelinka
Zakorzenienie

natka to już tylko 60 dni? ojejciu

proszę foteczki
kocyk- za kocykiem mój wesoły bałagan
kaftannik, bodziaki i śpiochy oprócz yego w komplecie jest jeszcze czapeczke i drugi kaftanik tyle że zapinany z przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0271.jpg (128,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0272.jpg (100,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0273.jpg (104,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0274.jpg (111,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-07-06, 20:40   #3044
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

tak tak chodzi o Disney'a ja oczywiście za szybko pisze i przekręcam literki ojej i mój śliczniutki Kubuś Puchatek się spierze? o nie!

no K. miał takie fajne body z Plutem. I teraz jest kawalek Pluta

ja oglądam siatke już od rana (jak tylko K. nie interesuje się tv) - nie byłabym sobą gdybym tego nie robila Super mecz był Kuba-Brazylia Teraz też mam nadzieję że będzie super widowisko z dobrym dla nas finałem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:42   #3045
DzastaW
Zadomowienie

acelinka śliczne =)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:43   #3046
thelilah
Zadomowienie

acelinka ale śliczne a kuku
Stary 2011-07-06, 20:47   #3047
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż...
że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę
Takiego komplementu jeszcze nie słyszałam

Cytat:

proszę foteczki
kaftannik, bodziaki i śpiochy oprócz yego w komplecie jest jeszcze czapeczke i drugi kaftanik tyle że zapinany z przodu
Już tylko tyle zostało - a jak wczoraj spojrzałam na listę wyprawkową to jeszcze tyle do kupienia

Śliczne rzeczy

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-06, 20:48   #3048
danika
Zakorzenienie

hej melduje się po wizycie dziekujemy wszystkim za kciuki

mała waży 1200 gramów więc urosła przez 2 tygodnie 200 gramów serduszko biło troszke za szybko ale to dlatego ponoć, że akurat miala głupawkę i strasznie się wierciła, ziewałą, wkładała łapki do buzi i łapała się rączką za stopę

ja stanęłam z wagą w miejscu - więc jest postęp bo nie chudnę, powiedział ze wyniki cukrów mam piękne, a ta pani diabetolog juz tak ma, że lubi straszyć

Cytat:
Właśnie sobie pogadałam z mamą nt. organizacji kąpieli małego Wszystko pięknie wygląda w teorii - ciekawe jak z praktyką A no i wyszło, ze muszę kupić jeszcze jedną szafeczkę do łazienki
hehe, też to na razie mgliście widzę poza tym gratuluje wyników cukrów, fajnie masz

Archinto za twoje wyniki też

Magdulec fajnie, że dotarłaś do nas i wyniki też piękne

Małgosia oj musisz swoim TZ potrząsnąć... chłopów trzeba niestety trochę wychowywać najważniejsze teraz jest maleństwo a sprzątanie może poczekać

Acelinko ja też patrzę na siatkę na razie nie jest żle jak na ostatnie wyczyny naszych

ja uwielbiam dzieciaki moja mama mówi, ze minęłam sie z powołaniem bo powinnam pracować z dziećmi. Fakt lubie i chyba mam dobre podejscie. Pod koniec liceum i na studiach jezdziłam na kolonie jako wychowawca i dzieciaki chyba mnie lubiły i dość słuchały a takie małę to juz wogóle uwielbiam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:50   #3049
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

ja oglądam siatke już od rana (jak tylko K. nie interesuje się tv) - nie byłabym sobą gdybym tego nie robila Super mecz był Kuba-Brazylia Teraz też mam nadzieję że będzie super widowisko z dobrym dla nas finałem
te Kubusie takie małe, to może się nie spiorą

dziękuję dziewczyny przyznam się że jak usłyszałam od mamy ze babcia kupiła coś z różowym to pomyślałam o najgorszym (paskudna ja ) ale jest śliczniusie

aaaa... przypomniało mi się cosik - bratowa tż mi doradziła, żebym zbunkrowała sobie gdzieś w torbie pyralgine, bo jak trafie na wredne położne na dyżurze to mogą nie dać, a czasami na prawde jest potrzebna
Stary 2011-07-06, 20:52   #3050
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
mała waży 1200 gramów więc urosła przez 2 tygodnie 200 gramów serduszko biło troszke za szybko ale to dlatego ponoć, że akurat miala głupawkę i strasznie się wierciła, ziewałą, wkładała łapki do buzi i łapała się rączką za stopę
musiał być to cudowny widok =)

chciałam w końcu zobaczyć małego na usg, ale okazało się że nie ma już usg obok Mnie =/ będę musiała poczekać i w końcu zobaczę na żywo go =)

Stary 2011-07-06, 20:52   #3051
danika
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa... przypomniało mi się cosik - bratowa tż mi doradziła, żebym zbunkrowała sobie gdzieś w torbie pyralgine, bo jak trafie na wredne położne na dyżurze to mogą nie dać, a czasami na prawde jest potrzebna
no wiesz co...niektórzy ludzie to nie powinni pracować w zawodach wymagających jakiejś empatii...

PS śliczny kocyk i ciuszki
Stary 2011-07-06, 20:53   #3052
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

ja do płukania chyba kupie Biały Jelen płyn antyalergiczny bratowa tż od początku płukała w softlanie białym i wszystko było ok chociaż Donia też ma skóre dosyć wrażliwą

słyszałam o tym Białym Jeleniu tylko o mydle że dobre tylko nie pamiętam na co ale wnioskuję że cała jakaś seria jest tych produktów i antyalergiczne tak?
Stary 2011-07-06, 20:55   #3053
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

ja stanęłam z wagą w miejscu - więc jest postęp bo nie chudnę, powiedział ze wyniki cukrów mam piękne, a ta pani diabetolog juz tak ma, że lubi straszyć

hehe, też to na razie mgliście widzę poza tym gratuluje wyników cukrów, fajnie masz

Ja też zbytnio nie tyję Ale jeśli się nie chudnie to ponoć już jest całkiem dobrze
Tak całkiem fajnie by było gdyby mi powiedziała, że mogę jeść co chcę i już nie trzeba dietować Ale i tak nie narzekam

Chyba się z wami już pożegnam bo coraz bardziej boli mnie głowa Oby nic się z tego nie rozwinęło

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-06, 20:57   #3054
DzastaW
Zadomowienie

biały jeleń jest podobno delikatny i nie uczula aż tak bardzo. Ja stosuje żel pod prysznic tej firmy i skuszę się chyba na rzeczy do prania te same =)

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

zmykam, bo robię się śpiąca i plecy znów zaczynają mega boleć =/
miłej nocki i pisania =)

Stary 2011-07-06, 20:58   #3055
acelinka
Zakorzenienie

laski to chyba był paracetamol a nie pyralgina w każdym razie to co można i w ciązy brać więc raczej paracetamol

danika, też tak myśle, ale co zrobić że nie każdy zawód wybiera z powołania

rabarbar, kiedyś biały jeleń to było najzwyklejsze mydło, ja dopiero ostatnio wyczaiłam że jest i żel pod prysznic, mydło w płynie, płyn do prania i płukania ja kupiłam nawet do szpitala żel pod prysznic z tej serii, głównie dlatego że to był jeden z najmniejszych, ale w sumie dobrze dzieciątko przynajmniej nie będzie zbędnej chemi ze mnie wysysało

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:00
Stary 2011-07-06, 20:59   #3056
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Tak całkiem fajnie by było gdyby mi powiedziała, że mogę jeść co chcę i już nie trzeba dietować Ale i tak nie narzekam

oj też bym chciała to usłyszeć

Chyba się z wami już pożegnam bo coraz bardziej boli mnie głowa Oby nic się z tego nie rozwinęło
no to uciekaj pod kołdrę bo przy tej pogodzie to faktycznie nie trudno o przeziębienie
Stary 2011-07-06, 21:00   #3057
mooonik
Zakorzenienie

Mam, kupiłam dwa komplety tych prześcieradeł Agnyska dzięki za cynk
a poza tym zrobiło mi się strasznie słabo na sklepie i zakręciło w głowie, że nie widziałam gdzie jestem, okropne uczucie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
kurczę- to chyba kapka- coś mi się pogmatwało w wielocytowaniu i przy jednej z Was nie miałam tego takiego zakończenia cytowania i nie wiedziałam , która wybrać
sorrki
spoooko ja się nie znam jeszcze na tym

Cytat:
no i pytałam o ceratki do łożeczka i ona poleciła mi prześcieradła podgumione-mówi ze sa super ceratki sie przesówają itd a to jest wygodne i nei przemaka bede tego szukać
a ja pamiętam z czasów mojego brata ceratki pod prześcieradłem i całkiem dobrze sobie dawały radę, nic nie przesuwało tylko trzeba wybrać odpowiednią wielkość ceratki
(żeby nie było uważam, że podgumowane są też dobre, a na pewno wygodniejsze )

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ufff- nie jestem sama taka okropna bo oczywiście za taką uchodzę a najdziwniejsze, że dzieci mnie lubią ale chyba dlatego,ze traktuję je poważniej, pozwalam na samodzielność- nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
A no i jeszcze nasze wizażowe będę lubiła a resztę już nie
w tej książce "Język niemowląt" autorka zwraca właśnie uwagę na to, żeby dzieci traktować jak dorosłych, z szacunkiem i odzywać się do nich normalnie. I już od momentu kiedy wrócimy do domu pokazywać mu jego nowy świat. Co może się wydawać z boku co najmniej dziwne Ale myślę,że to wcale nie jest głupi pomysł

uffff no to mamy szczęście

Cytat:
pamiętajcie ze mam blisko do Malgosi i moze będę ją widywac w szkole rodzenia, więc jak trzeba będzie to mogę nią potrząsać na żywo Niech tylko usłyszę że nie odpoczywa
dobrze, że w razie czego jesteś na miejscu bo wydaje mi się, że będzie potrzebne Małgosi takie potrząśnięcie

Małgoś nie obraź się, ale my się po prostu o Ciebie martwimy i nie chcemy, żeby się coś gorszego stało

Cytat:

moonik, dokłądnie to ja kupiłam proszke Dzidziuś z płynem do płukania, ale płyn był od 3 roku życia no nic, proszek był i tak tanszy niż normalnie, a płyn wykorzystam do naszych ubrań
Dostałam od babci dla Natalci śliczny komplecik - wyprawke i śliczny kocyk oczywiście to mam wpraweczke "na wyjście ze szpitala" - to już mam dwie
to z moją pamięcią nie jest jeszcze tak źle chociaż pamiętałam, że Ty ale płyny pomyliłam

wyprawka - cudaczki słodkie

Cytat:
ja to wręcz przeciwnie, boje się ze nie będe się umiała nacieszyć swoją Niunią i że nie będe potrafiła się z nią rozstawać po ludzku i rozumnie, ale ćwicze taką tantre że nie będe mamą uwiązaną do dziecka jak np. moja bratowa, że musze mieć też czas dla tż itd. moze tantra zadziała, inaczej mi serducho pęknie jak będe musiała jechać do szkoły chociaż myśle ze aż tak źle nie będzie, trzeba mieć do wszystkiego zdrowe podejście i już
ja chyba też muszę taką mantrę zacząć odmawiać nie chciałabym być taką matką co na chwilę dziecka nie zostawi w obawie przed tęsknotą itp.. chciałabym móc czasem normalnie na kawę wyjść

Cytat:
nie strasz ja mam takiego Pluta i Kaczora właśnie, wczoraj pokazywałam. Są śliczne i jak się popsują to łeee

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:02   #3058
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
to superancko!

na moim jest 0-6mc

ja bym brała większy, jak dzieciu spasuje to na dłużej wystarczy
słuszne uwagi

Cytat:
Witam Was =)
naszczęście tylko jedna strona do nadrobienia była =)
malgosia fajna jest ta książka którą pierwszą przesłałaś, drugiej jeszcze nie czytałam =)
Ostatnio się pokłóciłam z narzeczonym i powiedziałam że będę radę dawała Sobie sama ze wszystkim i dzisiaj się obudził przestraszony i odrazu się pyta czy dobrze się czuje i się dopytywał, dotykał brzucha i pytał się Czarka czy jest wszystko dobrze. Okazało się że Mu się śniło że zaczynam rodzić i nie chciałam Mu powiedzieć, bo dam radę sama Sobie ze wszystkim i że jak wyszedł do pracy to pojechałam do szpitala =))) he he
JUż przeczytalaś ta pierwsza? :O
Ja na mojego nei mogę narzekać...czasem owszem ma jakies zagrania ale ogólnie jest ok

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Wkońcu nie pojechałam, koleżanka odwołała chwilkę po 16 i na dodatek zadzwonili do mnie z UP że jutro kontrola... więc zostałam sprzatać i kwity przygotować dla nich.

Dopiero zaczynałam zakupy , pierwszy sklep do jakiego zaszłam , a potem miałam na dzieciowe się szwędać, a że w pierwszym sklepie sie okazało że nie mam karty przy sobie to odpuściłam.
Tak mężowi chciałam kupić, wstyd no nie? ale dziś wszedł nawet buziaka mi nie dał na powitanie, widzę kupił sobie bagażnik na samochód, po co nie wiem, wydał pewnie ze 300zł a taras stoi zalany wodą, już nie wspomne o dzieciowych zakupach... nie wiem może ja jestem przewrażliwiona, a on ma swoich wiernych kolegów co mu radzą to i owo...
Lece powolutku dalej sprzątać, sama sobie dam rade nie będę go prosić.
Jak to się mówi duma. Ale wiem że powie że za chwilę i nie posprząta do jutra , a wstyd mieć brudno, może inaczej mam manie czystości, dla jednych to czysto a ja widze swoje

więc se poleżałam.. jeszcze ksiegową muszę dziś odwiedzić... eh a już bym poszła spać najchętniej...

sory że tak smęce

Co do laktatorów kupię po jak będzie potrzeby, ale intryguje mnie ten elektryczny, ciekawa jestem jak on działa
Małgoś...brak mi słów... Kochana kiedy zrozumiesz, że MUSISZ odpoczywac?? Dbaj o siebie

Cytat:
jestem
byłam na mini placu zabaw i robiłam babki z piasku z małą Anula hehe słodka
gadałam z moja kolezanką jest mamusią prawie 2 letniej Ani a w sierpniu urodzi sie Natalka no i pytałam o ceratki do łożeczka i ona poleciła mi prześcieradła podgumione-mówi ze sa super ceratki sie przesówają itd a to jest wygodne i nei przemaka bede tego szukać
Podgumione...nie slyszałam. Asik jak znajdziesz je gdzieś to poka
Byłaś już w bocku na pl. teatralnym?

Cytat:
Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)
Wiem o co Ci chodzi...Myślę, że nasza Milość do naszych dzieci będzie zupełnie czymś innym niż do "obcych" dzieci... Zmęczenie nie będzie tym samym zmęczeniem i to samo z niecierpliwością i innymi. Będziemy wszystkie dobrymi Mamami

Cytat:

proszę foteczki
Stary 2011-07-06, 21:05   #3059
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

proszę foteczki
śliczna wyprawka
Cytat:

Archinto za twoje wyniki też

Magdulec fajnie, że dotarłaś do nas i wyniki też piękne

Małgosia oj musisz swoim TZ potrząsnąć... chłopów trzeba niestety trochę wychowywać najważniejsze teraz jest maleństwo a sprzątanie może poczekać

Acelinko ja też patrzę na siatkę na razie nie jest żle jak na ostatnie wyczyny naszych

ja uwielbiam dzieciaki moja mama mówi, ze minęłam sie z powołaniem bo powinnam pracować z dziećmi. Fakt lubie i chyba mam dobre podejscie. Pod koniec liceum i na studiach jezdziłam na kolonie jako wychowawca i dzieciaki chyba mnie lubiły i dość słuchały a takie małę to juz wogóle uwielbiam
super, że dzidzia rośnie

Ja swojego Fabianka jutro zobacze, juz sie nie moge doczekac Też napewno urósł, zresztą widze po sile kopniaków
Stary 2011-07-06, 21:09   #3060
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też zbytnio nie tyję Ale jeśli się nie chudnie to ponoć już jest całkiem dobrze

Opoczywaj i pod kołderkę

Cytat:
biały jeleń jest podobno delikatny i nie uczula aż tak bardzo. Ja stosuje żel pod prysznic tej firmy i skuszę się chyba na rzeczy do prania te same =)

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

zmykam, bo robię się śpiąca i plecy znów zaczynają mega boleć =/
miłej nocki i pisania =)
Dobrej nocy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości