|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
![]() Cytat:
małe dzieci to jeszcze można jakoś znieść, bo przez swoją dziecinność są takie słodkie <są też wyjątki, żeby nie było > ale te starsze... te którym się zdaje, że jak już pieluchy nie nosi to może wszystko i przechwala się i wydaje mu się że pępkiem świata jest... masakra jakaś... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a już najgorsze dziecko spotkałam ostatnio w przychodni... porażka jakaś na maksa... były 2 kobitki z 2 dzieci. matka z synem i ciotka z synem. syn ciotki starszy, na oko z 4-5lat i z miną zaraz się popłaczę, ale grzeczne spokojne dziecko. natomiast to drugie jest kącik z zabawkami dla maluchów... rzucał tymi zabawkami po całej poczekalni, podarł jedną książeczkę a matka nic. zaczął wrzeszczeć na cały głos...matka nic. w końcu ta ciocia zwróciła jej uwagę, że starsze osoby też czekają i że może by uciszyła trochę syna. wtedy ta wzieła go na kolana pobujała trochę i dawaj z powrotem na podłogę... ale to jeszcze nic... przyszła młoda mama z dzieckiem w wózeczku. widać, że bąbel malusi taki ledwie pewnie z miesiąc... wiecie co ten dzieciak robił... najpierw zaczął trząś tym wózkiem... matka oczywiście nic. mama dzieciaszka zaczeła mu mówić żeby tak nie robił, bo dziecko śpi... nic sobie z tego nie zrobił... zaczął jej wrzucać do tego wózka ksiązki i gazety... walił rękoma w ten wózek... a matka nic... nie wychowany jakiś ten dzieciak na maksa... wróciłam do domu to opowiadałam tżowi o tym... powiem Wam tak... te wrzaski i krzyki to jeszcze jakoś bym zniosła... ale jakby to moje dziecko zaczal zaczepiać w wózku to bym tej matce tam nabluzgała równo
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
nie śmiem się z nią równać nawet tak tak chodzi o Disney'a ja oczywiście za szybko pisze i przekręcam literki ojej i mój śliczniutki Kubuś Puchatek się spierze? o nie! ![]() Cytat:
bratowa tż od początku płukała w softlanie białym i wszystko było ok chociaż Donia też ma skóre dosyć wrażliwą ![]() ogląda któraś siatkówke w tv?
|
||
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
acelinka Ja przełączyłam z siatkówki, bo ostatnio za dużo jej oglądałam i mam przesyt =)
|
|
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Lepiej przesyt siatkówki niz dziecka........ No coment.
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można sie juz dogadac i czasem śmiesznie mówia![]() jak mozna znudzieć sie dzieckiem? mozna mieć nerwy na granicy bo nowe obowiązki itd, mozna miec dośc po cieżkim dniu ale jakos stwierdzenei ze moge znudzic sie dzieckiem bo ja tak mam to dla mnie jakis kosmos ![]() a wogóle mam wolne myslenei i dopiero skapłam sie co za doktor B |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam dzieci w każdym wieku, irytują mnie tylko rozpieszczone dzieciaki, no ale i na nie są sposoby ![]() też nie rozumiem tego sformułowania ja to wręcz przeciwnie, boje się ze nie będe się umiała nacieszyć swoją Niunią i że nie będe potrafiła się z nią rozstawać po ludzku i rozumnie, ale ćwicze taką tantre że nie będe mamą uwiązaną do dziecka jak np. moja bratowa, że musze mieć też czas dla tż itd. moze tantra zadziała, inaczej mi serducho pęknie jak będe musiała jechać do szkoły chociaż myśle ze aż tak źle nie będzie, trzeba mieć do wszystkiego zdrowe podejście i już
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-06 o 20:27 |
|
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
oj źle to ujęłam. Chodziło Mi o to że będę miała dosyć obowiązków, że będę chciała w końcu tylko leżeć i nic nie robić. Często nie umiem napisać tego o co Mi chodzi =) he he
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak stwierdzenie, ze dziecko może się znudzić to już lekka przesada... ale to moje zdanie tylko a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż... że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
umiem poświęcić się opiece nad kimś 24 godziny na dobę, ale zawsze po paru dniach mam dosyć, chociaż tego nie okazuje
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- nie będę się teraz tłumaczyć, bo za chwilę palnę znów jakąś głupotę =) |
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie pogadałam z mamą nt. organizacji kąpieli małego
Wszystko pięknie wygląda w teorii - ciekawe jak z praktyką A no i wyszło, ze muszę kupić jeszcze jedną szafeczkę do łazienki![]() Cytat:
Pokaż prezent ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
natka to już tylko 60 dni?
ojejciu proszę foteczki kocyk- za kocykiem mój wesoły bałagan ![]() kaftannik, bodziaki i śpiochy oprócz yego w komplecie jest jeszcze czapeczke i drugi kaftanik tyle że zapinany z przodu
|
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja oglądam siatke już od rana (jak tylko K. nie interesuje się tv) - nie byłabym sobą gdybym tego nie robila Super mecz był Kuba-Brazylia Teraz też mam nadzieję że będzie super widowisko z dobrym dla nas finałem
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
acelinka śliczne =)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
acelinka ale śliczne a kuku
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne rzeczy |
||
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
hej melduje się po wizycie
dziekujemy wszystkim za kciuki mała waży 1200 gramów więc urosła przez 2 tygodnie 200 gramów serduszko biło troszke za szybko ale to dlatego ponoć, że akurat miala głupawkę i strasznie się wierciła, ziewałą, wkładała łapki do buzi i łapała się rączką za stopę ![]() ja stanęłam z wagą w miejscu - więc jest postęp bo nie chudnę, powiedział ze wyniki cukrów mam piękne, a ta pani diabetolog juz tak ma, że lubi straszyć Cytat:
poza tym gratuluje wyników cukrów, fajnie masz ![]() Archinto za twoje wyniki też ![]() Magdulec fajnie, że dotarłaś do nas ![]() Małgosia oj musisz swoim TZ potrząsnąć... chłopów trzeba niestety trochę wychowywać Acelinko ja też patrzę na siatkę na razie nie jest żle jak na ostatnie wyczyny naszych ![]() ja uwielbiam dzieciaki moja mama mówi, ze minęłam sie z powołaniem bo powinnam pracować z dziećmi. Fakt lubie i chyba mam dobre podejscie. Pod koniec liceum i na studiach jezdziłam na kolonie jako wychowawca i dzieciaki chyba mnie lubiły i dość słuchały a takie małę to juz wogóle uwielbiam |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziewczyny przyznam się że jak usłyszałam od mamy ze babcia kupiła coś z różowym to pomyślałam o najgorszym (paskudna ja ) ale jest śliczniusie ![]() aaaa... przypomniało mi się cosik - bratowa tż mi doradziła, żebym zbunkrowała sobie gdzieś w torbie pyralgine, bo jak trafie na wredne położne na dyżurze to mogą nie dać, a czasami na prawde jest potrzebna
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam w końcu zobaczyć małego na usg, ale okazało się że nie ma już usg obok Mnie =/ będę musiała poczekać i w końcu zobaczę na żywo go =) |
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS śliczny kocyk i ciuszki |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wnioskuję że cała jakaś seria jest tych produktów i antyalergiczne tak?
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zbytnio nie tyję Ale jeśli się nie chudnie to ponoć już jest całkiem dobrze![]() Tak całkiem fajnie by było gdyby mi powiedziała, że mogę jeść co chcę i już nie trzeba dietować Ale i tak nie narzekam![]() Chyba się z wami już pożegnam bo coraz bardziej boli mnie głowa Oby nic się z tego nie rozwinęło
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
biały jeleń jest podobno delikatny i nie uczula aż tak bardzo. Ja stosuje żel pod prysznic tej firmy i skuszę się chyba na rzeczy do prania te same =)
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- zmykam, bo robię się śpiąca i plecy znów zaczynają mega boleć =/ miłej nocki i pisania =) |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
laski to chyba był paracetamol a nie pyralgina
w każdym razie to co można i w ciązy brać więc raczej paracetamol ![]() danika, też tak myśle, ale co zrobić że nie każdy zawód wybiera z powołania ![]() rabarbar, kiedyś biały jeleń to było najzwyklejsze mydło, ja dopiero ostatnio wyczaiłam że jest i żel pod prysznic, mydło w płynie, płyn do prania i płukania ja kupiłam nawet do szpitala żel pod prysznic z tej serii, głównie dlatego że to był jeden z najmniejszych, ale w sumie dobrze dzieciątko przynajmniej nie będzie zbędnej chemi ze mnie wysysało
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-06 o 21:00 |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
no to uciekaj pod kołdrę bo przy tej pogodzie to faktycznie nie trudno o przeziębienie
|
|
|
|
#3057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mam, kupiłam dwa komplety tych prześcieradeł
Agnyska dzięki za cynk a poza tym zrobiło mi się strasznie słabo na sklepie i zakręciło w głowie, że nie widziałam gdzie jestem, okropne uczucie ![]() Cytat:
ja się nie znam jeszcze na tym Cytat:
(żeby nie było uważam, że podgumowane są też dobre, a na pewno wygodniejsze ) Cytat:
Ale myślę,że to wcale nie jest głupi pomysł ![]() uffff no to mamy szczęście Cytat:
Małgoś nie obraź się, ale my się po prostu o Ciebie martwimy i nie chcemy, żeby się coś gorszego stało Cytat:
chociaż pamiętałam, że Ty ale płyny pomyliłam ![]() wyprawka - cudaczki słodkie Cytat:
nie chciałabym być taką matką co na chwilę dziecka nie zostawi w obawie przed tęsknotą itp.. chciałabym móc czasem normalnie na kawę wyjść nie strasz ja mam takiego Pluta i Kaczora właśnie, wczoraj pokazywałam. Są śliczne i jak się popsują to łeee
|
|
#3058 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na mojego nei mogę narzekać...czasem owszem ma jakies zagrania ale ogólnie jest ok Cytat:
Cytat:
![]() Byłaś już w bocku na pl. teatralnym? Cytat:
Cytat:
|
|
#3059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swojego Fabianka jutro zobacze, juz sie nie moge doczekac
|
|
#3060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

> ale te starsze... te którym się zdaje, że jak już pieluchy nie nosi to może wszystko i przechwala się i wydaje mu się że pępkiem świata jest... masakra jakaś... 
Koło mojego diabetologa przyjmuje neonatolog albo pediatra nie pamiętam