Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 20:08   #1621
maggol111
Raczkowanie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ma nadal a ma niecałe 3 m-ce - ale pierwsze dwa razy po kilkanascie minut był bez bo nie wiedziałam do czego to - ale się wtedy darł - dobrze, że go szybko wyjęłam

no duża - ale ja z paskiem miałam podobne wrażenie - wkońcu to jest materiał to nijako się poddaje - a zwęzic da się wszystkim nawet zwykłym sznurkiem

wklejam foty - da się poprostu związac każdym sznurkiem

ooo dzieki zaraz cos wykombinuje, juz mam kilka pomyslow
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:10   #1622
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Do tej pory w ogóle nie przepajałam go. Czy któraś z Was też nie przepaja dziecka będącego na cycu?
Ja też nie przepajam, chociaż jutro idę po jakieś soczki
Przeżyliśmy szczepienie, mały płakał mniej niż ostatnio, za to ja się nastresowałam. Waży 7400 i ma się dobrze

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:13   #1623
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość

Wiktor mial IIa i b i przez ten zlamany obojczyk zostalo IIa , niestety musial lezec ciagle na prawym boku a to nie robi dobrze na biodra
a co ma obojczyk do biodra? bo mój miał też złamany obojczyk albo bark - bo podobno ciężko jednoznacznie przy takich małych chrząstkach stwierdzic- zrosło mu się jeszcze w szpitalu /wychodziliśmy na 6 dobę/ i nikt mi nie mówił, że mam go jakos specyficznie kłaśc a nawet zalecał ordynator, żeby robic wszystko normalnie - a na boczku śpi od zawsze - bo boję się, że np uleje się itd więc śpi na boczku a na pleckach tylko w wózku - sam woli na boku.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:16   #1624
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Prunelle na pierwszy rzut oka to nie wygląda to na super wygodne
heh, to może stąd te komentarze
za duże oddalenie i nie widać super słodkiej wtulonej buźki

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:23   #1625
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

marsylia czyżbyś miała urodziny jakby co to stoo lat
Wczoraj miałam

Dziękuję dziewczyny za życzenia

A co do mojego męża. To nawet mówił, że był tu i tam i oglądał ale nic mu się nie podobało... myślałam, że chce dziś ze mną coś kupić, bo mu się nie udało samemu - ale gdzie tam Może to glupie, ale ja bym tak nie umiała nie dać mu prezentu. Nawet gdyby to był drobiazg - symbol...
No i mam żal do niego o to, ale już nawet nic nie będę mówić. Bo dzień przed moimi urodzinami zażartowałam, że pewnie jak zawsze i tak nie ma prezentu (bo to nasz stały problem, ale w tamte urodziny powiedział mi, że on się nauczy robić prezenty) no i on nic z tego nie wyniósł...
Jestem drobiazgowa
Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
ma babka pomysly ale nie wazne jest ze liczy sie bezpieczenstwo-przeciez ty musisz z dzieckiem przyjechac.sorka ale strasznie mnie irytuja tacy ludzie
Moja teściowa może wziąć udział w konkursie
Może którejś też dołączy...
MOżemy wymyśleć nawet nazwę tego konkursu.. np. Kobieta na krańcu głupoty
Ja na początku nie wiedziałam o co chodzi z tym, że się zmieścimy, myślałam, że ona nie umie liczyć Więc tłumaczę nasza trójka rodzice i moja siostra (przyjeżdżają za tydzień ale pociągiem) więc mamy tylko nasze auto) a ona do mnie- no ale małego to Ty nie liczysz - ile on miejsca Ci zajmuje . na co ja, że przecież ponad 1/3 tyłu... No ale nie pomyślałam, że jest opcja na kolanach
W ogóle wkurza mnie że o Franku mówi, on albo mały, a o mnie ona. Mniejsza z tym, że jestem właśnie wtedy w pokoju

Byłam dziś w h&m i kijowszczyzna ogólnie. Kupiliśmy to body ze sloniami na 68 i oliwkowe z dlugim na 86 po 10 złotych każde i takie spodenki cienkie z szerokim pasem na teraz. Jedna rzecz gratis.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:25   #1626
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Przeżyliśmy szczepienie, mały płakał mniej niż ostatnio, za to ja się nastresowałam. Waży 7400 i ma się dobrze
super ze ok ale kluseczke juz masz
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tak się zaczęłam zastanawiać, czy moja Nadia nie może mieć problemów z podnoszeniem główki dlatego, ze ona te główkę spora ma (po mamusi)

skrot to ctrl-shift
ile cm miala po urodzeniu?

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
TRA super że z bioderkami dobrze, trzymamy kciuki za serduszko
Wanila - biedne jesteście z tymi pęcherzykami
Tajka - u nas ciemieniucha masakryczna nic nie pomaga olejuszka o kant d. smarowanie oliwką też Kupilam tez masc linomag i tez nic
ja uzywam szamponu o dupsko rozczasc:P dobrze ze mala ma wloski to tak nie widac... kupie cos w Hiszpaniii
Cytat:
Mam do Was pytanie co robicie jak mm wystygnie? Dziecko nie zje od razu np. po 30 minutach a ono jest już w temp pokojowej czyli zimne?
Moja juz w szpitalu pila w temperaaturze pokojowej, wiec jej nie przeszkadza zimniejsze... bardzo goracego nie lubi, chociaz zje;p
Cytat:
tajka-mamo, to jak ona te kupę zrobiła?
wykanczamy te nieszczesne huggiesyi pewnie slabo byla pielucha zapieta;p
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
o matko, nieźle się przemieszcza dziewczynkajeszc ze trochę i przez pręty przelezie

a co do siadania córeczka mojej koleżanki właśnie w 5 miesiącu zaczęła siadać z leżenia, ja nie wiem, czy to w tym wieku normalne czy wyjątkowo wcześnie, no ale zaczęła

no faktycznie, to już zaraz!
zazdroszczę po cichu ciekawe, jak Wam tam będzie
Moja pewnie usiadzie jak jzu tak kombinuje;p
na bank bedzie nam dobrze, musi byc
.3++++++

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:28   #1627
Eirene1987
Zakorzenienie

znów mi nie zacytowalo wszystkiego sorki więc że nie każdej odpiszę

Cytat:
Teraz zostaje sprawa podnoszenia główki no i serduszko
szkoda, ze an serduszko nie am takiego marsupi...

Eirene dla Oliego za podnoszenie główki
zobaczysz Nadia też ani się obejrzysz podniesie głowę
tak jak Oli z dnia na dzień
i z serduchem też będzie gut

Cytat:
W ogóle jakoś mi tak dziwnie. TŻ oczywiście obył się bez prezentu.

Mam do Was pytanie co robicie jak mm wystygnie? Dziecko nie zje od razu np. po 30 minutach a ono jest już w temp pokojowej czyli zimne?
weź podeślij nam tego twojego tżta trzeba mu dup.sko skopać porządnie
I wszystkiego naj naj

ja trzymam do godziny max w podgrzewaczu jak nie zje jak minie godzina wylewam.

Cytat:
Tajka - u nas ciemieniucha masakryczna nic nie pomaga olejuszka o kant d. smarowanie oliwką też Kupilam tez masc linomag i tez nic
nam pomógł krem z aa ja i mama.

Cytat:
eirene brawo dla Oliego i dziękuje za wsparcie

gosik smarowałam sudokremem, bephantenem i linomagiem i dupa, męczymy się od tyg, dziś jej pupę umyłam krochmalem ale nie wiem czy dobrze zrobiłam

ja mam to samo młody ma czerwoną pupę że tak powiem przy samym otworku i nic nie pomaga... boję się że się fest odparzenie zrobi a próbowałam wszystkeigo musze bephanten chyba jeszcze kupić... nawet tormentalum nie działa..daj znać czy krochmal pomógł...
nam nawet mąka ziemniaczana nic nie daje...

Cytat:
Ciekawostka od mojej teściowej jak powiedziałam, że nie możemy jechać z moimi rodzicami do nich bo jest nas 6scioro. " Jak to przecież mały się nie liczy bo będzie na kolanach" (podróż 100km).
Powiedziałam, że jeśli go nie będę zdrapywać z asfaltu to zawsze zostaje mandat - jestem złym człowiekiem
glupia jakaś czy co?

Cytat:
ma nadal a ma niecałe 3 m-ce - ale pierwsze dwa razy po kilkanascie minut był bez bo nie wiedziałam do czego to - ale się wtedy darł - dobrze, że go szybko wyjęłam
ja to samo

Cytat:

tak się zaczęłam zastanawiać, czy moja Nadia nie może mieć problemów z podnoszeniem główki dlatego, ze ona te główkę spora ma (po mamusi)
no właśnie mój Oli też dużą główkę ma to może od tego... już podczas usg pamiętam jak lekarz mówił że duża główka...

Cytat:
a co ma obojczyk do biodra? bo mój miał też złamany obojczyk albo bark - bo podobno ciężko jednoznacznie przy takich małych chrząstkach stwierdzic- zrosło mu się jeszcze w szpitalu /wychodziliśmy na 6 dobę/ i nikt mi nie mówił, że mam go jakos specyficznie kłaśc a nawet zalecał ordynator, żeby robic wszystko normalnie - a na boczku śpi od zawsze - bo boję się, że np uleje się itd więc śpi na boczku a na pleckach tylko w wózku - sam woli na boku.
jak kładziesz na boku ze względu na obojczyk to biodra też cierpią

Cytat:
a mi się podoba

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:29   #1628
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz, że ja nie z tych co komentują
takie pierwsze wrażenia na tym zdjęciu po prostu

Cytat:

moja od porodu to jakiegoś 8 tygodnia jak nie dłużej,
spała otulona mocno rożkiem i zawsze na boku, bo też bałam się ulania
jak takie zawiniątko

a teraz już śpi tylko na pleckach, nie dała by się położyć na boku
Stary 2011-07-06, 20:30   #1629
marsylia
Wtajemniczenie

Tajka
my mamy oilatum soft i nic nie daje
A co do kupy to siedzialam dzis z Frankiem na kanapie, nagle slysze sru sru. patrze a on ma taką małą kropkę kupy na skarpetce.. a wlasnie je sciagnelam z suszarki zeby mu ubrac i sobie mysle czy nam sie te skarpetki obkupaly wczesniej i nie dopraly, patrze a na drugiej taka plama jak 5zlotowka ...podnosze Frana a jemu kupa po nogach leci - moje getry w kupie, kocyk w kupie (dobrze ze byl pod nami bo nie wiem jak domyć kanapę)

WYMIANKA
Stary 2011-07-06, 20:32   #1630
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
no tak, mi ortopeda właśnie mówił żeby nie kłaść na boku i nie nosić na kołyskę, tylko pionowo przodem lub tyłem do siebie z nogami na żabę.
kiedy masz następną wizytę?

skrot to ctrl-shift
zrobione

następna wizyta zdaje sie 19 sierpnia, wczoraj tż był ustalic i zostawił ksiazeczkę z zapisaną wizytą w aucie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wcisnij jednoczesnie ctrl i shift

Cytat:

no widzisz, co lekarz to co innego, mi w szpitalu od samego poczatku mówili ze kłaść TYLKo i wyłacznie na prawym boku zeby lewy obojczyk sie zrósł i miał ten obojczyk z calą lewą ręką w takim jakby kaftaniku a przy wypisie ze szpitala tez zalecali lezenie jeszcze przez ok. tydzien na tym boku. no i przez to lezenie tylko na tym boku prawe biodro zostało wiotkie bo sie nie powinno przy wiotkich biodrach kłasc na bokach
Stary 2011-07-06, 20:34   #1631
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Cytat:
a

moja od porodu to jakiegoś 8 tygodnia jak nie dłużej,
spała otulona mocno rożkiem i zawsze na boku, bo też bałam się ulania
jak takie zawiniątko

a teraz już śpi tylko na pleckach, nie dała by się położyć na boku

eee no ale patrzcie mój zawsze śpi na boku i ma biodra I - czyli w normie - lekarz był bardzo zadowolony - może to aż takiego związku nie ma.

Izabella a mój jak w łóżeczku to sam się na bok przekręci i tuli do podusi na pleckach w łóżeczku to tylko jak jest karuzela

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:34   #1632
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka
A co do kupy to siedzialam dzis z Frankiem na kanapie, nagle slysze sru sru. patrze a on ma taką małą kropkę kupy na skarpetce.. a wlasnie je sciagnelam z suszarki zeby mu ubrac i sobie mysle czy nam sie te skarpetki obkupaly wczesniej i nie dopraly, patrze a na drugiej taka plama jak 5zlotowka ...podnosze Frana a jemu kupa po nogach leci - moje getry w kupie, kocyk w kupie (dobrze ze byl pod nami bo nie wiem jak domyć kanapę)
to lepiej ciebie Franek zalatwil niz mnie moja Lena Kupe walnela tlyko raz na mnie i raz na Tzta;p(nie liczac 10 razy ciuszkow;p)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:36   #1633
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka
hehe a jakie to pampki nie wytrzymały? bo nam już mega kupska się zdarzały - ale zawsze pampersior wytrzymuje

Stary 2011-07-06, 20:37   #1634
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje, ze to tez sprawa tej afery chustowej z USA, gdy sie dzieciaki podusiły, z tym, ze one były w pozycji kołyski.

Cytat:
Wczoraj miałam

Dziękuję dziewczyny za życzenia

A co do mojego męża. To nawet mówił, że był tu i tam i oglądał ale nic mu się nie podobało... myślałam, że chce dziś ze mną coś kupić, bo mu się nie udało samemu - ale gdzie tam Może to glupie, ale ja bym tak nie umiała nie dać mu prezentu. Nawet gdyby to był drobiazg - symbol...
No i mam żal do niego o to, ale już nawet nic nie będę mówić. Bo dzień przed moimi urodzinami zażartowałam, że pewnie jak zawsze i tak nie ma prezentu (bo to nasz stały problem, ale w tamte urodziny powiedział mi, że on się nauczy robić prezenty) no i on nic z tego nie wyniósł...
Jestem drobiazgowa

Moja teściowa może wziąć udział w konkursie
Może którejś też dołączy...
MOżemy wymyśleć nawet nazwę tego konkursu.. np. Kobieta na krańcu głupoty
Ja na początku nie wiedziałam o co chodzi z tym, że się zmieścimy, myślałam, że ona nie umie liczyć Więc tłumaczę nasza trójka rodzice i moja siostra (przyjeżdżają za tydzień ale pociągiem) więc mamy tylko nasze auto) a ona do mnie- no ale małego to Ty nie liczysz - ile on miejsca Ci zajmuje . na co ja, że przecież ponad 1/3 tyłu... No ale nie pomyślałam, że jest opcja na kolanach
W ogóle wkurza mnie że o Franku mówi, on albo mały, a o mnie ona. Mniejsza z tym, że jestem właśnie wtedy w pokoju

Byłam dziś w h&m i kijowszczyzna ogólnie. Kupiliśmy to body ze sloniami na 68 i oliwkowe z dlugim na 86 po 10 złotych każde i takie spodenki cienkie z szerokim pasem na teraz. Jedna rzecz gratis.
oj to słaba ta twoja teściowa

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
super ze ok ale kluseczke juz masz
ile cm miala po urodzeniu?

ja uzywam szamponu o dupsko rozczasc:P dobrze ze mala ma wloski to tak nie widac... kupie cos w Hiszpaniii

Moja juz w szpitalu pila w temperaaturze pokojowej, wiec jej nie przeszkadza zimniejsze... bardzo goracego nie lubi, chociaz zje;p

wykanczamy te nieszczesne huggiesyi pewnie slabo byla pielucha zapieta;p

Moja pewnie usiadzie jak jzu tak kombinuje;p
na bank bedzie nam dobrze, musi byc
.3++++++
no tak, te nieszczęsne huggiesy
główka po urodzeniu miała 35, a teraz już 41,5, czyli 97 centyl (co żadnego lekarza nie niepokoi, gdy tylko na mnie popatrzy )

Cytat:
znów mi nie zacytowalo wszystkiego sorki więc że nie każdej odpiszę

zobaczysz Nadia też ani się obejrzysz podniesie głowę
tak jak Oli z dnia na dzień
i z serduchem też będzie gut

weź podeślij nam tego twojego tżta trzeba mu dup.sko skopać porządnie
I wszystkiego naj naj

ja trzymam do godziny max w podgrzewaczu jak nie zje jak minie godzina wylewam.

nam pomógł krem z aa ja i mama.

ja mam to samo młody ma czerwoną pupę że tak powiem przy samym otworku i nic nie pomaga... boję się że się fest odparzenie zrobi a próbowałam wszystkeigo musze bephanten chyba jeszcze kupić... nawet tormentalum nie działa..daj znać czy krochmal pomógł...
nam nawet mąka ziemniaczana nic nie daje...

glupia jakaś czy co?

ja to samo

no właśnie mój Oli też dużą główkę ma to może od tego... już podczas usg pamiętam jak lekarz mówił że duża główka...

a mi się podoba

podnoszenie główki to jest kwestia rehabilitacji, wiec jestem spokojniejsza, a na serce niestety wpływu żadnego nie mam, ale wierze, ze dziurka się zarośnie

ciekawe, czy ta teoria z główką może mieć coś do rzeczy

mirabilka- niektórym może i nie zaszkodzi, ale generalnie leżenie an boku dla bioderek zdrowe nie jest i jeśli są z nimi problemy, to lekarze każą kłaść na żabę albo na pleckach, albo na brzuchu. Ze względu na bioderka nie zaleca się tez nosić malutkich dzieci w pozycji na kołyskę w chuście.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:40
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:37   #1635
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość

no widzisz, co lekarz to co innego, mi w szpitalu od samego poczatku mówili ze kłaść TYLKo i wyłacznie na prawym boku zeby lewy obojczyk sie zrósł i miał ten obojczyk z calą lewą ręką w takim jakby kaftaniku a przy wypisie ze szpitala tez zalecali lezenie jeszcze przez ok. tydzien na tym boku. no i przez to lezenie tylko na tym boku prawe biodro zostało wiotkie bo sie nie powinno przy wiotkich biodrach kłasc na bokach
racja co lekarz to inaczej - to tak jak z pielęgnacją pępka i siusiaka - 1000teorii

w rankingu Kobieta na krańcu głupoty - moja teściowa na pewno ma podium

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:39
Stary 2011-07-06, 20:40   #1636
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
eee no ale patrzcie mój zawsze śpi na boku i ma biodra I - czyli w normie - lekarz był bardzo zadowolony - może to aż takiego związku nie ma.

Izabella a mój jak w łóżeczku to sam się na bok przekręci i tuli do podusi na pleckach w łóżeczku to tylko jak jest karuzela
no widzisz to tylko się cieszyć mój na początku różnie spał starałam się na boku kłaść i też ma bioderka I stopnia ładne zobaczymy teraz próbuję od wczoraj się umówić na wizytę

Stary 2011-07-06, 20:42   #1637
traicionera
Zakorzenienie

Ogólnie jest tak, ze dziewczynki maja większą skłonność do dysplazji przez hormony, które wydzielają się podczas porodu, aby spojenie łonowe mogło się rozszerzyć, ale przy okazji tez niestety mogą wpłynąć negatywnie na noworodki dziewczynki.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-06, 20:43   #1638
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz to tylko się cieszyć mój na początku różnie spał starałam się na boku kłaść i też ma bioderka I stopnia ładne zobaczymy teraz próbuję od wczoraj się umówić na wizytę

No i Mirabilka nie mogę się z toba zgodzić - moja wygrałaby na bank

Stary 2011-07-06, 20:44   #1639
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
to musi fajnie wyglądać, ja moją tak jak położę w łóżeczku tak leży całą noc
jeszcze jej nie przyszło do głowy, żeby się na bok przewrócić

aa i u nas też bioderka w porządku są
pomimo spania w rogu i na boku

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:46
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:46   #1640
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

No i Mirabilka nie mogę się z toba zgodzić - moja wygrałaby na bank
spoko - to moja wyróźnienie nie tyle co za głupotę ale chamstwo

Cytat:
to musi fajnie wyglądać, ja moją tak jak położę w łóżeczku tak leży całą noc
jeszcze jej nie przyszło do głowy, żeby się na bok przewrócić
bo Ty masz damę a ja mam rozbójnika

Stary 2011-07-06, 20:47   #1641
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wiesz, że ja nie z tych co komentują
takie pierwsze wrażenia na tym zdjęciu po prostu
no przecież nie wzięłam tego do siebie
ale jak się tak zastanowić to faktycznie ludziom się może wydawać, że mu niewygodnie, a jak jest to wiedzą Ci co noszą i my

Cytat:
Tajka
ooo rany, kupa atakuje

Cytat:
mi się wydaje, ze to tez sprawa tej afery chustowej z USA, gdy sie dzieciaki podusiły, z tym, ze one były w pozycji kołyski.
no i to czasem dziwne chusty były, takie worki na dzieci raczej...
Krzyś za kołyską nie przepada, za bardzo mu się chyba z karmieniem kojarzy

Stary 2011-07-06, 20:48   #1642
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
robila sama caly czas
ale po zmianie mleka na pepti, kupa byla co 3 dni i tylko za pomoca czopka
wiec to trwalo ok 8 dni...
pisalam przeciez
faktycznie, moje niedopatrzenie, wybacz

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
łał, super waga i Leoś zdrowy

Cytat:
Tajka

to miałaś lepszą akcję niż ja

iza a mój też tylko na boczku śpi i inaczej nie uśnie bo musi się przytulić do tetrusia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:53   #1643
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak się tak zastanowić to faktycznie ludziom się może wydawać, że mu niewygodnie, a jak jest to wiedzą Ci co noszą i my
dokładnie

ale tak sobie teraz pomyślałam, że jak ktoś faktycznie nic na ten temat nie wie i jest starej daty to może się zdziwić,
co oczywiście nie daje mu prawa do komentowania

ale ja to wogóle jestem z tych co nawet jeśli uważają, że ktoś postępuję nie właściwie, np. ubrał dziecko w sweter w ciepły dzień,
to i tak się nie odezwę
Stary 2011-07-06, 20:54   #1644
maggol111
Raczkowanie

Cytat:

no ale twój może od poczatku ma biodra I wiec chyba moze lezec jak chce i nie ma to wpływu, a mój miał od pocz. II wiec plecki a najlepiej brzuch
Stary 2011-07-06, 20:54   #1645
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
byłam również w przychodni odebrać swoje wyniki
i spotkałam położną, zapytała jak tam mały i powiedziałam jej o rewolucjach w nocy od razu zapytała czy ma ok 4 msc. Powiedziałam,że tak, na co ona,że to okres wzmożonego wzrostu i mały potrzebuje więcej mleka a ,że nocne mleko ma więcej tłuszczy to on budzi się w nocy... i to minie szybko. I że rozszerzanie diety akurat na to nie pomoże bo wszelkie jabłuszka i inne duperelki są mniej kaloryczne od mleka matki
a na koniec powiedziała,że i tak miałam się dobrze przez te 3,5 msc jak mi spał po 10 h i musi być jakaś sprawiedliwość na świecie
O nie, nie strasz mnie. Teraz się boję, że i nasze spanie jak susły się skończy.

Cytat:
Tak jak pisałam zdecydowaliśmy się na chrzciny,
i myslałam w co małą ubrać,
nie lubię strasznie typowo ubranek pod hasłem chrzest,

więc sobie pomyślałam, że ubiorę małej sukienkę, która tz kupił jeszcze jak byłam w ciąży
żeby mu miło było

co o niej myślicie?

w rozie niepogody kupię body na dł. rekawy oraz rajstopki albo błękitne albo żółte
Ładna sukieneczka. Jak dla mnie jednak zbyt kolorow. Zdecydowanie bardziej podoba mi się taki luźny styl niż sztywne białe sukienki.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Izabela bo Tymek urodził się 3tyg i 3 dni przed terminem. a ostatnia @ miałam dokłądnie 1 lipca. jego termin z OM był na 8-10 kwietnia
Ja miałam ostatnią @ 28 czerwca, a młody urodził się 16 marca, więc podobnie.

Cytat:
Czy któraś z Was też nie przepaja dziecka będącego na cycu?
Ja nie przepajam.

Cytat:
hej, my dziś byliśmy u lekarza znów, już mam dość tego latania, no ale za tydzień będzie można Krzysia wreszcie zaszczepić, bo bilirubina spadła bardzo ładnie
A jaki macie poziom bilirubiny? Długo już z nią walczycie, prawda?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:57   #1646
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

iza a mój też tylko na boczku śpi i inaczej nie uśnie bo musi się przytulić do tetrusia

wy to jesteście dobre z tymi tetrusiami
moja nie wie co to jest
Stary 2011-07-06, 20:57   #1647
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

ooo rany, kupa atakuje

no i to czasem dziwne chusty były, takie worki na dzieci raczej...
Krzyś za kołyską nie przepada, za bardzo mu się chyba z karmieniem kojarzy
ludziom się utarło tak, ze chusta to niebezpieczeństwo uduszenia, a każde nosidło to pewnie niezdrowe wisiadlo.

wasze dzieciaczki tak chętnie śpią na boczku, moja nie lubi, w dzień to się często sama przewraca i poleży chwile, ale jej niewygodnie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:58   #1648
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie

ale tak sobie teraz pomyślałam, że jak ktoś faktycznie nic na ten temat nie wie i jest starej daty to może się zdziwić,
co oczywiście nie daje mu prawa do komentowania

ale ja to wogóle jestem z tych co nawet jeśli uważają, że ktoś postępuję nie właściwie, np. ubrał dziecko w sweter w ciepły dzień,
to i tak się nie odezwę
też bym się nie odezwała, bo wiem, że ja nie lubię takich uwag
no chyba że to jakaś bliska koleżanka by była, to może bym zasugerowała delikatnie, ale wtedy jej daję takie samo prawo sugerowania mi czegoś
jeśli ludzie uprzejmie się dopytują czy na pewno mu wygodnie, to wyjaśniam, no ale to babsko mnie wkurzyło

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A jaki macie poziom bilirubiny? Długo już z nią walczycie, prawda?
teraz mamy 3,6 a ciągnie się to już 11 tygodni

Stary 2011-07-06, 20:59   #1649
Castia
Wtajemniczenie

cześć

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

a gdzie chodzisz do pediatry??
ja mieszkam pod kielcami i chodzę do swojej przychodni na wiosce

Cytat:

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły, bo Nadia ma już zdrowe bioderka
no i superancko!!!!! cieszę się i ja

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

wstawiam 2 fotki z wczoraj, Tymo -zajączek po kąpieli i dziwna pozycja do kolacji
Załącznik 4071743Załącznik 4071744
jaka poza

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
AAA Jok3r mi tez strasznie wlosy zaczely wypadac. Fryzjerka polecila mi szapmon DERMENA - do kupienia w aptece. Zuzylam dwa opakowania i nie wiem czy to dzieki temu czy po prostu skonczyl sie ten czas wypadania ale naprawde juz jest ok - wlosow przybywa

Szlag mnie trafi z tym logowaniem sie non stop
ooo to może i ja sobie kupię ten szampon bo naprawdę mam drugi dywan z moich włosów na podłodze

Cytat:
dziewczyny Nadii znowu pojawiają się pęcherzyki, na razie są tylko na trzech paluszkach ale ja się chyba przez to nerwowo wykończę
ojej biedne wy nasze dziewczyny współczuje bardzo. inny lekarz to chyba dobra decyzja. musisz byc silna dla swojej córci. ona potrzebuję uśmiechniętej mamy mimo wszystko!!!!!!! przytulam

Cytat:
Czy któraś z Was też nie przepaja dziecka będącego na cycu?
ja nie przepajam i nigdy nie przepajałam.

Cytat:

w rankingu Kobieta na krańcu głupoty - moja teściowa na pewno ma podium

u nas skoku ciąg dalszy, mała jest nie do zniesienia.padam na twarz dzisiaj
mamy problem z jedzeniem. Malwinka nie chce mi od wczoraj jeść nie wiem co się dzieje. dziś mi zjadła porządnie tylko 3 razy
rano o 9, potem o 15 i teraz po kąpieli o 20. próbowalam jej podawać co 3h pierś i nie chciała w ogóle złapać .nie wiem o co chodzi, czyżby już na zęby traciła apetyt chyba za wcześnie. nie jadłam też nic takiego coby mogło zmienić smak pokarmu.
ona mi jadła co 2, 2,5h a teraz cycuś jest beee
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:02   #1650
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe a jakie to pampki nie wytrzymały? bo nam już mega kupska się zdarzały - ale zawsze pampersior wytrzymuje
Premium care pampersa - ale chyba za luzno przy nogawce bylo i moze jakos sie przesunął bo maly mial tylko body i jak strzelilo pod cisnieniem...
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
faktycznie, moje niedopatrzenie, wybacz

łał, super waga i Leoś zdrowy

to miałaś lepszą akcję niż ja

Ego nasze chlopaki tak samo zasypiaja tetrus i smok. Tylko dzis jest kryzys smoczka i Franek nie chcial nawet do buzi wziac. No i zasnal jak go nioslam przebrac taki byl padniety - ale nie moze zasnac bez smoczka, a smoczka nie chce i takie bledne kolo.
A teraz spi od ponad godziny ale ani cyca ani butelki nie bylo .. zasnalw marsupi. I co to teraz bedzie. W dzien je malo jak się zaczął ten skok ale nocami dudni nieźle...

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości