|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
niestety kochana dzisiaj sie zabiegałam i nie ma ;( jutro zrobię na 100%, wybaczysz?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1592 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() myślę że marsupi swoje zrobiło też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
po-wo-dze-nia! ![]() Cytat:
![]() a co do siadania córeczka mojej koleżanki właśnie w 5 miesiącu zaczęła siadać z leżenia, ja nie wiem, czy to w tym wieku normalne czy wyjątkowo wcześnie, no ale zaczęła ![]() Cytat:
no faktycznie, to już zaraz! zazdroszczę po cichu ![]() ![]() Cytat:
a jak podawaliśmy parę razy mój pokarm z butelki to podgrzewacz się przydał bardzo, mamy z canpola i jest ok ![]() ale bez sensu, przez 3 miesiące brać leki po nic...ale dobrze, że jednak nic Ci nie jest poważnego! Cytat:
z odparzeniem się nie martw, zejdzie ![]() a uczulenie na brzuszku może kontaktowe, jakiś inny materiał ubranka, inny proszek?? Krzyś miał tak na linii brzuszka od pieluchy, ale jeśli używacie wciąż tych samych to może nie to... ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- hm, wydaje mi się, że za szeroko ma nóżki rozstawione jeszcze, a gdzie kupowałaś? nie ma ta dziewczyna tego paska? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() macie moze jakies zdjęcia jak ten pasek wygląda w ogóle zeby go czymś zastąpić? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | ||||
Wtajemniczenie
|
no i oczywiście połowę z mojego cytowania ucięło
aja współczuję ale może po zabiegach będzie lepiej trzyrazyi ładna sukienunia ![]() prunelle dobrze, że lepiej z bilirubiną, a tej babie nieźle powiedzialaś, niby warszafka a takie zacofanie, Olek chyba dlatego tak dlugo spal, bo często jadl przed kąpielą, ok 19 zjadł 90ml mm potem o 20:30 zjadł cyca i o 21:30 160ml mm ![]() Cytat:
Tymo superancko wygląda podczas jedzenia ![]() Cytat:
![]() tajka niezłą masz akrobatkę w domu ![]() patrycja oczywiście, że będziemy trzymać kciuki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eirene no to kiepską mialaś nockę, ale Oli w końcu zaczął robic postępy ![]() ![]() wanilko nie smuć się napewno jest na to jakaś rada, skoro tamta maść pomogła, tzn że można znaleźć przyczynę tych pęcherzyków ![]() ja musialam mojego uśpić, bo bardzo malo dziś spał i był u koleżanki Gabrysi, ale nie mieli za bardzo ochoty na przytulanki ![]() jutro już chyba będę miała nosidło, tylko kurczę jadę z dzieciaczkami do kina i boję się, że mnie kurier nie zastanie ![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-07-06 o 18:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Wtajemniczenie
|
Dotarła dziś chusta i nie podoba mi się, jakieś inne kolory miała na tym zdjęciu w necie . Będę ją zaraz prać i jutro dalej ćwiczyć, bo dzisiaj próbowałam tę kieszonkę wiązać i kurcze jakoś nie mogę jej dociągnąć jak należy. Małego 2 razy po pare minut potrzymałam, ale nie był szczególnie zachwycony. Chciałabym w sobotę wyjść z chustą, więc muszę jutro ćwiczyć
![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-06 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
|
monti a ten paseczek zakladasz tam gdzie dzieciek siedzi tak posrodku????
kurde moglabys dodac fotke marsupi bez fabianka plissssssssssssss
#1597 | |
Zakorzenienie
|
tajka-mamo, to jak ona te kupę zrobiła?
![]() kasiunia, tajka, wanilka, agus 87, eirene, Montii, Prunelle, ego- ![]() Marsupi bardzo pomogło, od pierwszej wizyty starałam się codziennie choc kilkanaście minut nosić Nadie i sam ortopeda stwierdził, ze to dalo rezultaty. Teraz zostaje sprawa podnoszenia główki no i serduszko ![]() szkoda, ze an serduszko nie am takiego marsupi... ahtaga- slabo z tymi antybiotykami ![]() ja mam podgrzewacz i sobie chwale, używam tylko w nocy i rano ![]() wanilka, bądź silna, nie am co się nastawiać negatywnie ![]() Nadusie to mocne babki są ![]() Eirene ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
u nas na pewno jest skok
![]() Nadrabiam i nadrabiam a jak mam pisac jest polnoc i ide spac. Ego EGo możesz mi na legalu wpisać 26 lat na pierwszej stronie. W ogóle jakoś mi tak dziwnie. TŻ oczywiście obył się bez prezentu. A 2 dni wcześniej miał imieniny - byliśmy w sklepie i kupilam mu fajne okulary przeciwsloneczne bo zalezalo mu na porządnych i jeszcze 2 pary skarpetek lepszejszych. A on mi nic kurde dziwne to uczucie... nawet bylismy dzis na chwile w Galerii bo chcial kupic kurtke a ja zobaczyc w hm rzeczy dla maluchow i stalam przed swatchami i nawet sie nie zainteresowal czy bym nie chciala (swoj ukochany zegarek sprzedalam ponad rok temu bo dostalam go przy zareczynach z eks ![]() Co do marsupi - u nas opinie są różne - dziś kobieta powiedziała - Boże jakie małe to dziecko na Franka ważącego na pewno ponad 5 kilo ![]() Ogólnie mam taki problem, że w nocy mam dużo mleka... często za dużo w dzień ok, a wieczorem kicha. I czasem daję butlę jak widzę że Franek się nie najad - w sumie nie częściej niż z5 razy na miesiąc zdarza się taka sytuacja. Ale dziś z cycem słabo - potem Frankowi się mega ulało, ale butli nie tknie ![]() ![]() Mam do Was pytanie co robicie jak mm wystygnie? Dziecko nie zje od razu np. po 30 minutach a ono jest już w temp pokojowej czyli zimne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() traici a nie bede wscibska jak sie zapytam z czym Nadia miała problem,?- chodzi o ortopede ja kupiłam Marsupi tez ze względu na to, ze WIktorek ma prawe biodro wiotkie no i musimy szeroko pieluchować i dzieki Wam wiem teraz o nasadce zwężającej, której nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
wrzucam zdjęcie w chuście, co prawda nie moje, ale mojego męża
kasiuni_a, mały się musi przyzwyczaić, mój na początku też zachwycony nie był, zdarzało się że płakał i protestował, ale potem usypiał i nigdy tak długo jak w chuście w ciągu dnia nie spał, a teraz na jego marudzenie często nic innego nie pomaga tylko chusta - natychmiast się uspokaja! końcówki tego ogona możesz sobie założyć za boki kieszonki, jeśli wiesz, o czym piszę, te ramiona na których się kieszonka opiera - ja tak czasem robię marsylia, wszystkiego najlepszego!!! ![]() co za teksty ma ta żona szefa ![]() ![]() o zdjęciu zapomniałam: |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mm, to mojej Nadii w sumie wsio rawno, jakiej temperatury jest mleko ![]() Cytat:
![]() |
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() to sie malzonek nie popisał ![]() ja nie mam problemu z mm bo mój zjada do dna ale raczej nie powinno sie drugi raz podgrzewac, ale np Nadia traicionery pije pokojowe bo lubi, mój takkiego nie ruszy, to zalezy od dziecka traicioner, prunelle może się zapiszemy ??? http://www.bambamstudio.pl/zajecia-i...taty/get/id/58 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Wtajemniczenie
|
TRA super że z bioderkami dobrze, trzymamy kciuki za serduszko
![]() Wanila - biedne jesteście z tymi pęcherzykami ![]() Tajka - u nas ciemieniucha masakryczna nic nie pomaga olejuszka o kant d. smarowanie oliwką też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki kochana jesteś ![]() na razie kupiłam maść alantan no i jak nie pomoże to kupie Tormentalum eirene brawo dla Oliego ![]() maggoll ja na początku nie zauważyłam gdzie on ma nogi ![]() ![]() gosik ![]() monti ![]() Cytat:
![]() prunelle właśnie jak będziemy na szczepieniu chce poprosić o skierowanie do alergologa, akurat w październiku i listopadzie robią testy na alergię wiec się na NFZ załapiemy, co do proszku to cały czas ten sam agus jak to sam zrobiła kupę a wcześniej jak robiła ![]() kasiunia ćwicz ćwicz a potem liczymy na zdjęcie ![]() traicionera ![]() ![]() marsylia czyżbyś miała urodziny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
![]() zdolny ten twój syn ![]()
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawostka od mojej teściowej jak powiedziałam, że nie możemy jechać z moimi rodzicami do nich bo jest nas 6scioro. " Jak to przecież mały się nie liczy bo będzie na kolanach" (podróż 100km). Powiedziałam, że jeśli go nie będę zdrapywać z asfaltu to zawsze zostaje mandat - jestem złym człowiekiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wylewam ![]()
![]() |
#1608 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne te zajecia ![]() Cytat:
![]() współczuję ciemieniuchy Cytat:
![]() No widzisz, pewnie miała za wąski zakres obserwacji, moja Nadia na brzuszku nie wyleży, to ja muszę z kolei na kolanka brać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
Prunelle- znalazłam coś dla naszej grupy wiekowej
![]() http://www. bambamstudio.pl/zajecia-i-warsztaty/get/kategoria/11/id/59
#1612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prunelle na pierwszy rzut oka to nie wygląda to na super wygodne ![]()
![]() |
#1616 | |||||||
Zakorzenienie
|
zbędny - ja przed spaniem gotuje w czajniku i później włączam czajnik np na 15 sek i w nim podgrzewam
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po zmianie mleka na pepti, kupa byla co 3 dni i tylko za pomoca czopka wiec to trwalo ok 8 dni... pisalam przeciez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Wiktor mial IIa i b i przez ten zlamany obojczyk zostalo IIa , niestety musial lezec ciagle na prawym boku a to nie robi dobrze na biodra Cytat:
![]() zmienila mi sie klawiatura na maszynowa zamiast z mam y nie wiecie jak sie to zmienia, wiedzialam i zapomnialam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz następną wizytę? tak się zaczęłam zastanawiać, czy moja Nadia nie może mieć problemów z podnoszeniem główki dlatego, ze ona te główkę spora ma (po mamusi) ![]() skrot to ctrl-shift
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
wcisnij jednoczesnie ctrl i shift
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.