Lipcowe Panny Młode - część II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 16:23   #511
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27974465]Ja bardziej na Pomorzu Środkowym mieszkam i tu nikt się w tłuczenie szkła nie bawi na szczęście
A co do bram - od nas nikt żadnej butelki nie dostanie [/QUOTE]

I bardzo dobrze. Mnie strasznie denerwuje jak zupełnie obcy ludzie próbują wyłudzić butelkę nawet jak młodzi już wyjeżdzają z Kościoła. Dla mnie to totalne przegięcie. Bramy robi się tylko jak młody jedzie do młodej. Później już ale ludzie na to nie patrzą, ważne żeby dostać darmową flaszkę
Stary 2011-07-06, 17:16   #512
sabincia
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze. Mnie strasznie denerwuje jak zupełnie obcy ludzie próbują wyłudzić butelkę nawet jak młodzi już wyjeżdzają z Kościoła. Dla mnie to totalne przegięcie. Bramy robi się tylko jak młody jedzie do młodej. Później już ale ludzie na to nie patrzą, ważne żeby dostać darmową flaszkę
Mnie też to denerwuje ale niestety u mnie nic się nie da z tym zrobić. Niby mówi się, że im więcej para młoda jest lubiana tym więcej bram i tylko powinno się z tego cieszyć. Jasne.
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 17:20   #513
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest przykre... Siostrze bramkę zrobiło dwóch 'pijaczków' kobieta i mężczyzna wręczając bukiet całkowicie zwiędnięty rodem z cmentarza i wszystko po to, żeby tylko wódkę wydębić. Dlatego też zastanawiam się czy nie zrobić woreczków z cukierkami dla ewentualnych 'bram'. Pijaństwa wspierać nie chcę.

Co do frencza... Nie modny? Na ślub? Why? Na biało mam całe paznokcie malować ?
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 17:34   #514
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny

Mnie też to denerwuje ale niestety u mnie nic się nie da z tym zrobić. Niby mówi się, że im więcej para młoda jest lubiana tym więcej bram i tylko powinno się z tego cieszyć. Jasne.
Może coś w tym jest jeśli bramy robią znajomi, ale tu chodzi o takich typowych pijaczków, którym obojętne kto jedzie - oni tylko chcą wódkę. u nas w mieście jest taka jedna babka, którą kojarze tylko dlatego, że na każdym ślubie, na którym jestem ona stoi w bramie kościoła i po kolei robi wszystkim parom bramy

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
I to jest przykre... Siostrze bramkę zrobiło dwóch 'pijaczków' kobieta i mężczyzna wręczając bukiet całkowicie zwiędnięty rodem z cmentarza i wszystko po to, żeby tylko wódkę wydębić. Dlatego też zastanawiam się czy nie zrobić woreczków z cukierkami dla ewentualnych 'bram'. Pijaństwa wspierać nie chcę.

Co do frencza... Nie modny? Na ślub? Why? Na biało mam całe paznokcie malować ?
no właśnie, jeszcze jak są trzeźwi to pół biedy ale jak pijani robią bramy to masakra
Nie zdziwiłabym się jak po rozdaniu cukierków puściliby Ci niezłą wiązankę zamiast życzeń nie po to przecież poświecali się zrywając jakiegoś chwasta, żeby tylko cukiera dostać

brat ostatnio mi powiedział, żeby od takich nieznajomych pijaczków nie brać kwiatów, bo widział jak jeden załatwiał swoją potrzebę za blokiem i w jednej ręce trzymał kwiatki, które potem dał PM a w drugiej swój "interes". Do tego chwiał się, więc pewności nie ma że nie "podlał" tych kwiatków

Co do frencza- modny czy nie modny, nie wyobrażam sobie czegoś innego na swoich pazurkach w dniu ślubu frencz musi być
Stary 2011-07-06, 18:42   #515
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

Kakunia świetne zdjęcia widać że wieczorek udany wszystkie dziewczyny uśmiechnięte i zadowolone a czemu tylko jedna ma maskę kota? może świadkowa?
fajną miałaś sukienkę no i rękawiczki
Dziekuję
Sama do końca nie wiem dlaczego jedna była ubrana inaczej
Świadkowej mojej w tym gronie nie byłoBędzie w Polsce na Panieńskim.
Ale chyba celowo Że to niby taka nasza przywódczyni
Miała bat i te sprawy Raz mnie nawet do siebie przypięła takim pasem
Hehe

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 19:06   #516
Kociak85
Zadomowienie

A ja byłam w domu rodzinnym i musiałam Was teraz nadrobić
Dziewczyny z 2 lica - gratulacje
Ja już też chcę!
Na razie mam problem z dekoracją auta - dopiero się za to biorę - mam nadzieję, że zdążę. Dziewczyny, takie pytanie - kupowałyście może takie wkładki żelowe do butów (do środka)? Jakiej marki?
Wkurzyłam się tylko wczoraj, bo dostaliśmy rozliczenie prądu za pół roku... imamy do dopłaty prawie 600 zł - płatne do 29 lipca a teraz mamy tyle wydatków, że nie wiem skąd weźmiemy tą kasę...
Stary 2011-07-06, 19:24   #517
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się tylko wczoraj, bo dostaliśmy rozliczenie prądu za pół roku... imamy do dopłaty prawie 600 zł - płatne do 29 lipca a teraz mamy tyle wydatków, że nie wiem skąd weźmiemy tą kasę...
Ja mam tyle niedopłaty za wodę
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 19:25   #518
minini
Zadomowienie

Cytat:
Może i ja zrobię podsumowanie, żeby nie czuć się tu wyalienowana
Ślub: 30 lipca, godzina 16
ośób-98+7 obsługa
1. Suknia-Pronovias fauna-jestem w niej zakochana od pierwszego wejrzenia.Odkupiona od pierwszej właścicielki poznanej na wizażu
2. Buciki
3. Bukiet (bez tych diamencików i z jasną wstążka)
4. Winietki-wstążka w kolorze bordo
5. Samochód którym pojedziemy do ślubu

Zdjęć obrączek nie mam. Ale opiszę: 5 mm,zaokrąglone, białe złoto, a na jednym brzegu 1,5mm żółtego. Będę miała woalkę. Na próbną fryzurę i makijaż idę w poniedziałek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
no jakie buty!! świetne! odważne kolory będą niesamowicie wyglądać na zdjęciach! na żywo oczywiście też
no i auto sami chcieliśmy coś bez dachu, ale akurat jedyne jakie mają w wypozyczalni już było zareerwowane na lipiec

u nas jakoś bramy tak mniej są praktykowane, takze nie przejmuję się. ale będziemy mieć jakieś butelki na wszelki wypadek.

french niemodny? no cóż. będę go miała mimo tego

obejrzałam wkońcu fotki w klubie niezły ten panieński musiał być kakunia! super wyglądałyście!

a ja zapomniałam że miałam zmienić kolor tego sznurka do wiązania sukienki na jasny fiolet! dziś mi się przypomniało po przeczytaniu wątku z suknią kwiatuszka! muszę jechać kupić!

aa ulżyło mi dziś - TZ wymienił silnik w aucie i jeździ! spodziewałam się kwoty kilku tysięcy... a tu niecały tysiąc wyszło. to i tak dużo, ale trzeba to trzeba... ale przynajniej pojeździmy trochę żeby sprawdzić czy wszystko w porzadku do czasu podrózy poslubnej
także kociak rozumiem co to "nieprzewidziane" wydatki przed ślubem a wkładki do butów te żelowe tak? będę miała, kupowałam w CCC za 8 zł chyba
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:03   #519
Aaamelkaa
Zakorzenienie

My na bramy szykujemy wódkę i czekolady dla dzieci, pomysł z woreczkiem cukierków jest fajny dla miejscowych pijaczków możliwe że podchwycę go
Ciekawe jak tam nasza Kasia , pewnie świętuje obronę
Dziś mieliśmy intensywny dzien ale na naszej liście zostało już malutko rzeczy ,jak tam u innych PM z 9 lipca, denerwujecie się ?

Sprawy do załatwienia:
kupić : ramki na zdjęcia dla rodziców, perfumy
spowiedź
spotkanie z księdzem
przygotować przybornik
zawieźć na sale alko i karteczki ustawić

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Kakunia6 super zdjęcia z panieńskiego, nie ma co ,dziewczyny się postarały , super !

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:07   #520
Asist22
Rozeznanie

Lightbulb Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

Może powtórzę wcześniej już zadane pytanie, ale jak dołączyć do klubu?
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:09   #521
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Napisać PW do minini

07-04-2015 Kamiś

Stary 2011-07-06, 20:10   #522
sabincia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
no jakie buty!! świetne! odważne kolory będą niesamowicie wyglądać na zdjęciach! na żywo oczywiście też
no i auto sami chcieliśmy coś bez dachu, ale akurat jedyne jakie mają w wypozyczalni już było zareerwowane na lipiec
Cieszę się, że się podoba
Samochód to prezent od siostry TŻ. Oczywieście tylko na dzień ślubu
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:24   #523
aaby
Zakorzenienie

Źle mnie zrozumiałyście z tym frenchem. Ja też będę miała (zarówno na dłoniach, jak i stopach) i nie wyobrażam sobie mieć innego zdobienia. Napisałam tylko, że podobno już kilka lat french jest niemodny. Nie wiem, dla mnie to jest na tyle uniwersalny wzór, że modny będzie zawsze

Zamówiłam dziś kwiaty Konkretnej kwoty babka nie potrafiła określić, ale jak zapytałam o bukiet z samych storczyków, to powiedziała, że robiła w minioną sobotę i wyszło 150zł. Także biorę zielone storczyki + róże ecru. Nawet jeśli wyjdzie z jakiegoś powodu więcej, to tak czy siak w planowanym 200zł spokojnie się zmieścimy
Na samochód zamówiliśmy coś w tym stylu:

samochód - 1.jpg

Tutaj są białe goździki i kilka storczyków, u nas będą same goździki. Wstępny kosztorys to 120-130zł, ale powiedziałam, że jeśli ma być 150zł, to też ma zrobić i nie dzwonić dzień przed ślubem, czy może dołożyć dwa kwiatki, bo jest pusto
Planowaliśmy też koło 200zł max, także zapowiada się dobrze. Do tego kwiatek dla TŻa i dla mnie dwa kwiatki do włosów (na zmianę). I bukiety dla rodziców - te pewnie wyjdą najdrożej, bo powiedzielimy, że każdy tak do 80zł. Ale nie mamy żadnych prezentów, więc bukiety niech będą duże.

Kupiłam też celofan do zapakowania cukierków na bramy. Nie chcę dawać standardowo czekolad, popakuję po kilka cukierków w paczuszki, zawiążę wstążeczką i niech się dzieciaki cieszą. Co prawda bramy to dla mnie totalny bezsens, ale niestety jak już dzieciaki albo pijaki staną, to ich nie przegonisz. Wolę nie ryzykować i nie stresować się dodatkowo tego dnia, a od kilograma cukierków i kilku 0,2l nie zubożeję.

Za to fryzura z minuty na minutę stresuje mnie coraz bardziej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:26
aaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:30   #524
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Odpowiedziałam kilka(naście) postów wyżej - uderzyć do minini

Kasiek
, opowiadaj, jak po obronie! - bo czy zdałaś, to w ogóle nie mam wątpliwości Nawet co do oceny wątpliwości nie mam

Moje foty z panieńskiego znajdziecie na fb, ale jako że chyba nikt mnie nie ma (), to zaraz wrzucę do klubu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-07-06, 20:30   #525
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Za to fryzura z minuty na minutę stresuje mnie coraz bardziej
a niepotrzebnie! martwi Cię sama fryzura, czy to że była nietrwała?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:32   #526
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
a niepotrzebnie! martwi Cię sama fryzura, czy to że była nietrwała?
Chyba bardziej sama fryzura bo wierzę, że w dniu ślubu zrobi na tip top - choć jeśli ten lok nie będzie robiony z kitki, to rozjedzie się wszystko na bank A jak wczoraj w domu zrobiłam kitkę na bok, to jest ona chyba za krótka na loka po boku

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-07-06, 20:45   #527
Aaamelkaa
Zakorzenienie

aaby , będziemy miały bardzo podobną dekorację na samochód, ładna ,klasyczna,nieprzesadzona

Jutro wybieramy się do spowiedzi ,bedzie to nasza jedyna spowiedź, zastanawiam się jak powinna wyglądać , wg mnie ma powinna być z całego życia , może miałyście już spowiedź przedślubną ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2011-07-06, 20:59   #528
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Jutro wybieramy się do spowiedzi ,bedzie to nasza jedyna spowiedź, zastanawiam się jak powinna wyglądać , wg mnie ma powinna być z całego życia , może miałyście już spowiedź przedślubną ?
Miałam pierwszą spowiedź. Z całego życia
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 21:01   #529
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Dziekuję
Sama do końca nie wiem dlaczego jedna była ubrana inaczej
Świadkowej mojej w tym gronie nie byłoBędzie w Polsce na Panieńskim.
Ale chyba celowo Że to niby taka nasza przywódczyni
Miała bat i te sprawy Raz mnie nawet do siebie przypięła takim pasem
Hehe
tylko pozazdrościć takiego panieńskiego

Cytat:
Źle mnie zrozumiałyście z tym frenchem. Ja też będę miała (zarówno na dłoniach, jak i stopach) i nie wyobrażam sobie mieć innego zdobienia. Napisałam tylko, że podobno już kilka lat french jest niemodny. Nie wiem, dla mnie to jest na tyle uniwersalny wzór, że modny będzie zawsze
ja dobrze zrozumiałam i tylko potwierdziłam Twoje zdanie bo też gdzieś czytałam, że to french jest strasznie niemodny i to wielki obciach no ale cóż
bez przesady

Cytat:
Zamówiłam dziś kwiaty Konkretnej kwoty babka nie potrafiła określić, ale jak zapytałam o bukiet z samych storczyków, to powiedziała, że robiła w minioną sobotę i wyszło 150zł. Także biorę zielone storczyki + róże ecru. Nawet jeśli wyjdzie z jakiegoś powodu więcej, to tak czy siak w planowanym 200zł spokojnie się zmieścimy
oo! jednak udało Ci się z bukietem ze storczyków będziesz miała mój wymarzony bukiecik i to jak tanio ja byłam w paru kwiaciarniach i wszędzie mi mówili, że nie ma szans

Cytat:
Moje foty z panieńskiego znajdziecie na fb, ale jako że chyba nikt mnie nie ma (), to zaraz wrzucę do klubu
ja facebooka mam ale Ciebie na nim niestety niet

edit: znalazłam poznałam po kocie super uszka i fajna sukienka i widzę że sporo prezentów dostałaś coś na noc poslubną?
i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że jesteś bardzo szczupła. Nie wiem co Ty od siebie chcesz? Kobieto! nie jedna może Ci pozazdrościć figury. Będziesz super wyglądać w swojej sukience i niczym się nie przejmuj a z fryzurką niech fryzjerka bardziej postara się z utrwaleniem i będzie ok

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:17
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 21:28   #530
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
edit: znalazłam poznałam po kocie super uszka i fajna sukienka i widzę że sporo prezentów dostałaś coś na noc poslubną?
i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że jesteś bardzo szczupła. Nie wiem co Ty od siebie chcesz? Kobieto! nie jedna może Ci pozazdrościć figury. Będziesz super wyglądać w swojej sukience i niczym się nie przejmuj a z fryzurką niech fryzjerka bardziej postara się z utrwaleniem i będzie ok
Ach, ten Kłak to mnie zawsze zdradzi
Kochana, luźna sukienka, żakiecik i bach - fałdki zakryte Naprawdę, mam buły w ślubnej sukience, a dowód będzie na fotach za 3 tygodnie. Bardzo źle czuję się w swoim ciele, a najgorzej z brzuchem i rękoma właśnie
No nic, jakoś to będzie... I tak już nic nie zmienię. Trzeba było wziąć się za to rok temu

Co do prezentów to tak - dostałam jeden komplecik na noc poślubną - niestety z miseczką B (a ja noszę E ) i strój stewardessy To już raczej na inną noc

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-07-06, 21:29   #531
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiek
, opowiadaj, jak po obronie! - bo czy zdałaś, to w ogóle nie mam wątpliwości Nawet co do oceny wątpliwości nie mam
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków
Oczywiście zdałam Ale jeszcze takiego stresu w życiu nie miałam (wszystko przede mną )... Ogólnie nie było źle, pani prodziekan w zasadzie się nie odzywała, tylko uśmiechała, pani recenzent nie wychodziła poza podane wcześniej pytania, a co najlepsze, podpowiadała mi, jak promotor koniecznie chciał się jeszcze czegoś ode mnie dowiedzieć
Obroniłam się na 4,5 - ciężko było na więcej, bo praca została oceniona przez recenzenta na 4,5 (nie dziwię się, była niedorobiona, ale to nie moja wina, tylko osoby projektującej badania), natomiast mój własny "ukochany promotor" ocenił mnie na 4
Także wręczając mu kwiaty podziękowałam za miłą współpracę, mam nadzieję, że zrozumiał sarkazm...

Właśnie wróciłam z drugiej części panieńskiego. Super było - dziewczyny zaprosiły panią fotograf, chodziłyśmy po Gliwicach, wygłupiałyśmy się, a ona nam cykała fotki
Ciesze się, że dziewczyny się poznały i polubiły - będzie dobra zabawa na weselu

Jak nadrobię wątek to Was trochę pocytuję, ale póki co nie mam czasu.
Jutro od rana mam pracowity dzień, mamy ostatnią próbę pierwszego tańca, potem paznokcie, solarium, odebrać sukienkę i jeszcze poszukam jakiegoś ubranka na noc poślubną

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 21:35   #532
Malinum
Zakorzenienie

Hm frencz może i być niemodny, obciachowy itp., ale jakoś nie widzę większej alternatywy dla niego. Tipsów nie chcę, będę cienką warstwę żelu nakładała na swoje paznokcie i to też ponoć obciachowe, ale cóz po paru godzinach połamała bym swoje własne, także w ten jeden dzień mogę być chodzącym obciachem Jeśli macie jakieś ciekawe alternatywy zamiast francuza, chętnie podpatrzę. Szukam czegoś delikatnego, więc myślę, że będzie frencz i kwiatki z czerwoną cyrkonią na palcu serdecznym i kciuku.

Co do bram to właśnie sobie wyobrażam wkurzonych pijaczków na widok cukierków Nie jestem przekonana do pogłębiania problemów z alkoholem, które niewątpliwie Ci ludzie mają. A o wizji przyjmowania obsikanych kwiatków nie marze. kwiatuszekkk21 nieźle mnie tym nastraszyłaś
Stary 2011-07-06, 21:37   #533
Konto usunięte

Kasiek, gratuluję obrony!
Stary 2011-07-06, 21:37   #534
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Oczywiście zdałam Ale jeszcze takiego stresu w życiu nie miałam (wszystko przede mną )... Ogólnie nie było źle, pani prodziekan w zasadzie się nie odzywała, tylko uśmiechała, pani recenzent nie wychodziła poza podane wcześniej pytania, a co najlepsze, podpowiadała mi, jak promotor koniecznie chciał się jeszcze czegoś ode mnie dowiedzieć
Obroniłam się na 4,5 - ciężko było na więcej, bo praca została oceniona przez recenzenta na 4,5 (nie dziwię się, była niedorobiona, ale to nie moja wina, tylko osoby projektującej badania), natomiast mój własny "ukochany promotor" ocenił mnie na 4
Także wręczając mu kwiaty podziękowałam za miłą współpracę, mam nadzieję, że zrozumiał sarkazm...

Właśnie wróciłam z drugiej części panieńskiego. Super było - dziewczyny zaprosiły panią fotograf, chodziłyśmy po Gliwicach, wygłupiałyśmy się, a ona nam cykała fotki
Ciesze się, że dziewczyny się poznały i polubiły - będzie dobra zabawa na weselu

Jutro od rana mam pracowity dzień, mamy ostatnią próbę pierwszego tańca, potem paznokcie, solarium, odebrać sukienkę i jeszcze poszukam jakiegoś ubranka na noc poślubną
Gratulacje!!! : oklaski:
Stary 2011-07-06, 21:59   #535
Aaamelkaa
Zakorzenienie

klask i:brawo Kasiek !!!

Teraz szykujemy się na 9 lipca
w miarę możliwości pisz co u Ciebie , jeszcze tylko 2 dni i WIELKI DZIEŃ

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27981825]Miałam pierwszą spowiedź. Z całego życia [/QUOTE]
też zamierzam tak tą spowiedź odbyć, zaczynam się stresować, dużo zależy na jakiego Księdza trafimy ... ;/

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2011-07-06 o 22:01
Stary 2011-07-06, 22:07   #536
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Hm frencz może i być niemodny, obciachowy itp., ale jakoś nie widzę większej alternatywy dla niego. Tipsów nie chcę, będę cienką warstwę żelu nakładała na swoje paznokcie i to też ponoć obciachowe, ale cóz po paru godzinach połamała bym swoje własne, także w ten jeden dzień mogę być chodzącym obciachem Jeśli macie jakieś ciekawe alternatywy zamiast francuza, chętnie podpatrzę. Szukam czegoś delikatnego, więc myślę, że będzie frencz i kwiatki z czerwoną cyrkonią na palcu serdecznym i kciuku.

Co do bram to właśnie sobie wyobrażam wkurzonych pijaczków na widok cukierków Nie jestem przekonana do pogłębiania problemów z alkoholem, które niewątpliwie Ci ludzie mają. A o wizji przyjmowania obsikanych kwiatków nie marze. kwiatuszekkk21 nieźle mnie tym nastraszyłaś
Ja nie widzę żadnej alternatywy dla frencha a przynajmniej na moich paznokciach nawet nie pomyślałam o niczym innym jak dla mnie ślub=french. Oczywiście z jakimś delikatnych białym czy pastelowym kwiatkiem na dwóch palcach

co do tych obsikanych kwiatków to sama nieźle się wystraszyłam

Cytat:
Ach, ten Kłak to mnie zawsze zdradzi
Kochana, luźna sukienka, żakiecik i bach - fałdki zakryte Naprawdę, mam buły w ślubnej sukience, a dowód będzie na fotach za 3 tygodnie. Bardzo źle czuję się w swoim ciele, a najgorzej z brzuchem i rękoma właśnie
No nic, jakoś to będzie... I tak już nic nie zmienię. Trzeba było wziąć się za to rok temu

Co do prezentów to tak - dostałam jeden komplecik na noc poślubną - niestety z miseczką B (a ja noszę E ) i strój stewardessy To już raczej na inną noc
oj tam, oj tam. nie tłumacz się luźna sukienką będzie dobrze

chyba i ja muszę poszukać sobie czegoś seksownego na noc poślubną (tzn. noc popoprawinową) nawet dziś po koszmarze z suknią ślubną (oczywiście nie chciałam jej założyć i na weselu byłam w czarno-szarej krótkiej sukience z balu mgr) śnił mi się fajny gorsecik na noc poślubną

Kasiek1987 gratuluję
teraz ja muszę prosić o kciuki obrona w poniedziałek wchodzę ok godz. 11

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-07-06 o 22:08
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 22:54   #537
KuNu
Wtajemniczenie

hej dziewczynki u mnie juz po wszystkim wpadłam sie przywitac ,powiedziec ze było fajnie i nie ma sie czym stresowac ..bo w tym dniu nic nie jest wazne oprócz Nas
W PT MAM OBRONE A POZNIEJ OD RaZU LECIMY NA WAKACJE wiec trzymajcie kciuki i i do usłyszenia ,po powrocie wrzuce foteczki do klubu,teraz moge wrzucic jedną z tym swoim bolerkiem bo ktoras chciała
buziaki i powodzenia**
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1661.jpg (66,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1657.jpg (74,1 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez KuNu
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:05
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 23:02   #538
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Kakunia fajnie, że wieczór panieński się udał superaśny tort

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość

ah.. skoro już zaczęłam narzekać.. wkurza mnie już ksiądz i wogóle te wszystkie sprawy związane z kościołem.. ile płaciłyście za metryke chrztu??? bo ja to się złapałam za głowe jak pani w kancelarii zażyczyła 50 zł na dodatek ksiądz nie skończył spisywać protokołu, bo nie wiedział jakie mi nazwisko wpisać czy panieńskie czy po mężu... powinny już w tą niedziele iść zapowiedzi a on się nie odzywa, bo miał do nas zadzwonić... ciekawe ile skroi nas za zapowiedzi i za msze (obiło mi się o uszy że chyba 100 zł u nas się płaci no i jeszcze druga parafia..).... paranoja jakaś...
My bierzemy ślub w swojej parafii i nic nie płaciliśmy, protokół i zapowiedzi też nic tylko za ślub opłata, ale nasz ksiądz powiedział, że nie ma cennika
Aaaa i w USC płaciliśmy ok.40zł od osoby

Cytat:
Hej, mogę się jeszcze przyłączyć? Ślub 30 lipca Sukienka: Pronovias Fauna. Już nie mogę się doczekać jak ją włożę
Hej
To tak jak ja O której godzinie?

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Czesc Ja juz tez po Bylo pieknie. Czulam sie cudownie. Wszyscy chwalili suknie. Na pierwszym tancu szczeki byly w dole. Wszytsko wyszlo rewelacyjnie. Dziewczyny! Pamietajcie o przyborniku
Gratulacje

Obszerna relacja Gratulacje

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2795891 0]Witam, ja też już po
Było wspaniale. Wszyscy mówili, że to był piękny ślub. Ksiądz spisał się na medal, aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypominam jego słowa. Oprócz mojej pomyłki (zamiast "biorę sobie ciebie" to "biorę ciebie sobie") wszystko poszło idealnie, nawet pogoda się udała, choć przed sobotą i po sobocie ciągle lało.
Suknia i garnitur również się podobały, w sobotę powinnam mieć zdjęcia, więc tutaj wrzucę
Łezki powstrzymałam, aż do życzeń, kiedy wszyscy wokół mnie ryczeli
Gratuluję pozostałym paniom z 2 lipca!A reszcie życzę, by stresy się uspokoiły i by wszystko poszło wyśmienicie My się denerwowaliśmy w kościele, ale wszystko, czym się przejmowaliśmy wyszło dobrze
Dwie noce w hotelu spędziliśmy bardzo miło. Teraz zaczynamy remont
Małżeństwo jest najpiękniejszą rzeczą pod słońcem[/QUOTE]

wam też gratuluję

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie takie czysto organizacyjne - a nawet dwa:
1) co dajecie (lub żony z 2 lipca dałyście ) na bramach? Cukierki? Czekolady? Wódkę?
2) czy macie (miałyście) jakiś kosz, żeby wrzucać tam koperty, żeby nie latały wszędzie i nie wypadały świadkowi z rąk?

1) Dorosłym wódka, dzieciom jakieś cukierki, czekolady -jeszcze nie kupiliśmy, ale coś słodkiego.
2) weźmiemy kartonowe ozdobne pudełko lub torebkę

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27971831]

Pytałam Was o te paznokcie i wszystkie piszecie o delikatnym kolorze albo frenchu. A ja mam właśnie problem, bo zawsze maluję na intensywny kolor (róż albo czerwień) i jak próbowałam czegoś delikatniejszego, to wydało mi się zbyt mdło [/QUOTE]

mrowinko chyba czerwony czy bordowy lakier nie będzie wyglądać dobrze do jasnej sukienki, butów, welonu itp. w ogóle tego nie widzę

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość

Super! Czyli masz już z głowy
Stary 2011-07-06, 23:06   #539
Karo_lka
Raczkowanie

My na bramy dawalismy ciasta, wodke , pieniadze i cukierki ) Przeciez slub sie bierze raz w zyciu. No bez przesady
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 23:06   #540
Kasiek1987
Zakorzenienie

Uff przebrnęłam... strasznie dużo dzisiaj naprodukowałyście Miałam iść spać, bo dzisiejszy dzień mnie wykończył, a jutro wstaję o 7, ale nie mogłam się powstrzymać
Cytat:
1) dla dorosłych wódka-0,5, a dla dzieci cukierki
2) jeszcze o tym nie myślałam, ale może weźmiemy jakąś ozdobną torebkę taką na prezenty...

no właśnie te kobiety w salonie kazały w czwartek przed ślubem, jak będę odbierać suknię zabrać ze sobą osobę, która będzie mnie ubierała, żeby one mogły nauczyć tego kogoś wiązania.

Za 15 minut Kasiek się broni do boju!!
Hehe jaka punktualność W rzeczywistości weszłam o 13.50

Co do bram, to będziemy mieć w aucie kilka butelek, ale nie pomyślałam o dzieciakach - będę musiała jutro dokupić jakieś cukierki. Ale nie spodziewam się bram po drodze

Hmm z tym wiązaniem to u mnie może być kiepsko - miałam jutro odbierać suknię z mamą, ale niestety nie wyjdzie, więc odbiorę z TŻ-em, a on w sobotę raczej nie zdąży do mnie przyjechać na tyle wcześniej, żeby mnie spokojnie zawiązać No nic, mam nadzieję, że mama jakoś sobie poradzi...

Cytat:
Może i ja zrobię podsumowanie, żeby nie czuć się tu wyalienowana
Ślub: 30 lipca, godzina 16
ośób-98+7 obsługa
1. Suknia-Pronovias fauna-jestem w niej zakochana od pierwszego wejrzenia.Odkupiona od pierwszej właścicielki poznanej na wizażu
2. Buciki
3. Bukiet (bez tych diamencików i z jasną wstążka)
4. Winietki-wstążka w kolorze bordo
5. Samochód którym pojedziemy do ślubu
.
Cuuudna suknia Jakbym miała lepszą figurę to też bym o takiej myślała

Cytat:
Później zaszłam na solarium bo w taką pogodę nigdy bym się nie opaliła. Chciałam na 5 minut ale dziewczyna nastawiła na 7 bo stwierdziła, że musi się najpierw rozgrzać. No i efekt jest taki, że tam gdzie nie byłam nic a nic opalona jestem zjarana i strasznie mnie piecze. A nie! Właśnie spojrzałam i już wszędzie jestem czerwona
Ojej Ale jeszcze masz czas, podrażnienie i spalenizna zejdzie

Cytat:

brat ostatnio mi powiedział, żeby od takich nieznajomych pijaczków nie brać kwiatów, bo widział jak jeden załatwiał swoją potrzebę za blokiem i w jednej ręce trzymał kwiatki, które potem dał PM a w drugiej swój "interes". Do tego chwiał się, więc pewności nie ma że nie "podlał" tych kwiatków
O rany

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, takie pytanie - kupowałyście może takie wkładki żelowe do butów (do środka)? Jakiej marki?
.
Ja kupowałam w Rossmannie, jakiejś "ichniej" firmy, bo akurat była promocja. Nie narzekam

Cytat:
Ciekawe jak tam nasza Kasia , pewnie świętuje obronę
Dziś mieliśmy intensywny dzien ale na naszej liście zostało już malutko rzeczy ,jak tam u innych PM z 9 lipca, denerwujecie się ?
!
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27983318]Kasiek, gratuluję obrony! [/QUOTE]

Cytat:
Gratulacje!!! : oklaski:
Cytat:
klask i:brawo Kasiek !!!

Teraz szykujemy się na 9 lipca
w miarę możliwości pisz co u Ciebie , jeszcze tylko 2 dni i WIELKI DZIEŃ
/
Cytat:

Kasiek1987 gratuluję
teraz ja muszę prosić o kciuki obrona w poniedziałek wchodzę ok godz. 11
Dziękuję Oczywiście w miarę możliwości będę pisać jutro i pojutrze
Póki co jeszcze nie miałam czasu, żeby zacząć się denerwować sobotą - po tej obronie żyję szczęściem

Dobra, idę spać
Dobranoc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości