|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27974465]Ja bardziej na Pomorzu Środkowym mieszkam i tu nikt się w tłuczenie szkła nie bawi na szczęście
![]() A co do bram - od nas nikt żadnej butelki nie dostanie I bardzo dobrze. Mnie strasznie denerwuje jak zupełnie obcy ludzie próbują wyłudzić butelkę nawet jak młodzi już wyjeżdzają z Kościoła. Dla mnie to totalne przegięcie. Bramy robi się tylko jak młody jedzie do młodej. Później już
|
|
#512 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do frencza... Nie modny? Na ślub? Why? Na biało mam całe paznokcie malować ? |
|
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zdziwiłabym się jak po rozdaniu cukierków puściliby Ci niezłą wiązankę zamiast życzeń nie po to przecież poświecali się zrywając jakiegoś chwasta, żeby tylko cukiera dostać ![]() brat ostatnio mi powiedział, żeby od takich nieznajomych pijaczków nie brać kwiatów, bo widział jak jeden załatwiał swoją potrzebę za blokiem i w jednej ręce trzymał kwiatki, które potem dał PM a w drugiej swój "interes". Do tego chwiał się, więc pewności nie ma że nie "podlał" tych kwiatków Co do frencza- modny czy nie modny, nie wyobrażam sobie czegoś innego na swoich pazurkach w dniu ślubu frencz musi być
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama do końca nie wiem dlaczego jedna była ubrana inaczej Świadkowej mojej w tym gronie nie było Będzie w Polsce na Panieńskim.Ale chyba celowo Że to niby taka nasza przywódczyni ![]() Miała bat i te sprawy Raz mnie nawet do siebie przypięła takim pasem![]() Hehe
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam w domu rodzinnym i musiałam Was teraz nadrobić
Dziewczyny z 2 lica - gratulacje Ja już też chcę! Na razie mam problem z dekoracją auta - dopiero się za to biorę - mam nadzieję, że zdążę. Dziewczyny, takie pytanie - kupowałyście może takie wkładki żelowe do butów (do środka)? Jakiej marki? Wkurzyłam się tylko wczoraj, bo dostaliśmy rozliczenie prądu za pół roku... imamy do dopłaty prawie 600 zł - płatne do 29 lipca a teraz mamy tyle wydatków, że nie wiem skąd weźmiemy tą kasę...
|
|
#517 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będą niesamowicie wyglądać na zdjęciach! na żywo oczywiście też ![]() no i auto ![]() u nas jakoś bramy tak mniej są praktykowane, takze nie przejmuję się. ale będziemy mieć jakieś butelki na wszelki wypadek. french niemodny? no cóż. będę go miała mimo tego ![]() obejrzałam wkońcu fotki w klubie niezły ten panieński musiał być kakunia! super wyglądałyście!a ja zapomniałam że miałam zmienić kolor tego sznurka do wiązania sukienki na jasny fiolet! dziś mi się przypomniało po przeczytaniu wątku z suknią kwiatuszka! muszę jechać kupić! aa ulżyło mi dziś - TZ wymienił silnik w aucie i jeździ! spodziewałam się kwoty kilku tysięcy... a tu niecały tysiąc wyszło. to i tak dużo, ale trzeba to trzeba... ale przynajniej pojeździmy trochę żeby sprawdzić czy wszystko w porzadku do czasu podrózy poslubnej ![]() także kociak rozumiem co to "nieprzewidziane" wydatki przed ślubem a wkładki do butów te żelowe tak? będę miała, kupowałam w CCC za 8 zł chyba
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
My na bramy szykujemy wódkę i czekolady dla dzieci, pomysł z woreczkiem cukierków jest fajny dla miejscowych pijaczków możliwe że podchwycę go
![]() Ciekawe jak tam nasza Kasia , pewnie świętuje obronę Dziś mieliśmy intensywny dzien ale na naszej liście zostało już malutko rzeczy ,jak tam u innych PM z 9 lipca, denerwujecie się ? Sprawy do załatwienia: kupić : ramki na zdjęcia dla rodziców, perfumy spowiedź spotkanie z księdzem przygotować przybornik zawieźć na sale alko i karteczki ustawić ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Kakunia6 super zdjęcia z panieńskiego, nie ma co ,dziewczyny się postarały , super !
|
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Może powtórzę wcześniej już zadane pytanie, ale jak dołączyć do klubu?
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Napisać PW do minini
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Samochód to prezent od siostry TŻ. Oczywieście tylko na dzień ślubu
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Źle mnie zrozumiałyście z tym frenchem. Ja też będę miała (zarówno na dłoniach, jak i stopach) i nie wyobrażam sobie mieć innego zdobienia. Napisałam tylko, że podobno już kilka lat french jest niemodny. Nie wiem, dla mnie to jest na tyle uniwersalny wzór, że modny będzie zawsze
Zamówiłam dziś kwiaty Na samochód zamówiliśmy coś w tym stylu: samochód - 1.jpg Tutaj są białe goździki i kilka storczyków, u nas będą same goździki. Wstępny kosztorys to 120-130zł, ale powiedziałam, że jeśli ma być 150zł, to też ma zrobić i nie dzwonić dzień przed ślubem, czy może dołożyć dwa kwiatki, bo jest pusto Planowaliśmy też koło 200zł max, także zapowiada się dobrze. Do tego kwiatek dla TŻa i dla mnie dwa kwiatki do włosów (na zmianę). I bukiety dla rodziców - te pewnie wyjdą najdrożej, bo powiedzielimy, że każdy tak do 80zł. Ale nie mamy żadnych prezentów, więc bukiety niech będą duże. Kupiłam też celofan do zapakowania cukierków na bramy. Nie chcę dawać standardowo czekolad, popakuję po kilka cukierków w paczuszki, zawiążę wstążeczką i niech się dzieciaki cieszą. Co prawda bramy to dla mnie totalny bezsens, ale niestety jak już dzieciaki albo pijaki staną, to ich nie przegonisz. Wolę nie ryzykować i nie stresować się dodatkowo tego dnia, a od kilograma cukierków i kilku 0,2l nie zubożeję. Za to fryzura z minuty na minutę stresuje mnie coraz bardziej
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-07-06 o 20:26 |
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiek, opowiadaj, jak po obronie! - bo czy zdałaś, to w ogóle nie mam wątpliwości Nawet co do oceny wątpliwości nie mam ![]() Moje foty z panieńskiego znajdziecie na fb, ale jako że chyba nikt mnie nie ma ( ), to zaraz wrzucę do klubu
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
a niepotrzebnie!
martwi Cię sama fryzura, czy to że była nietrwała?
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba bardziej sama fryzura bo wierzę, że w dniu ślubu zrobi na tip top - choć jeśli ten lok nie będzie robiony z kitki, to rozjedzie się wszystko na bank
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
aaby , będziemy miały bardzo podobną dekorację na samochód, ładna ,klasyczna,nieprzesadzona
Jutro wybieramy się do spowiedzi ,bedzie to nasza jedyna spowiedź, zastanawiam się jak powinna wyglądać , wg mnie ma powinna być z całego życia , może miałyście już spowiedź przedślubną ?
|
|
#528 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#529 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tylko potwierdziłam Twoje zdanie bo też gdzieś czytałam, że to french jest strasznie niemodny i to wielki obciach bez przesady ![]() Cytat:
będziesz miała mój wymarzony bukiecik i to jak tanio ja byłam w paru kwiaciarniach i wszędzie mi mówili, że nie ma szans ![]() Cytat:
edit: znalazłam poznałam po kocie super uszka i fajna sukienka i widzę że sporo prezentów dostałaś coś na noc poslubną? ![]() i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że jesteś bardzo szczupła. Nie wiem co Ty od siebie chcesz? Kobieto! nie jedna może Ci pozazdrościć figury. Będziesz super wyglądać w swojej sukience i niczym się nie przejmuj a z fryzurką niech fryzjerka bardziej postara się z utrwaleniem i będzie ok
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-07-06 o 21:17 |
||||
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, luźna sukienka, żakiecik i bach - fałdki zakryte Naprawdę, mam buły w ślubnej sukience, a dowód będzie na fotach za 3 tygodnie. Bardzo źle czuję się w swoim ciele, a najgorzej z brzuchem i rękoma właśnie No nic, jakoś to będzie... I tak już nic nie zmienię. Trzeba było wziąć się za to rok temu Co do prezentów to tak - dostałam jeden komplecik na noc poślubną - niestety z miseczką B (a ja noszę E ) i strój stewardessy To już raczej na inną noc
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście zdałam Ale jeszcze takiego stresu w życiu nie miałam (wszystko przede mną )... Ogólnie nie było źle, pani prodziekan w zasadzie się nie odzywała, tylko uśmiechała, pani recenzent nie wychodziła poza podane wcześniej pytania, a co najlepsze, podpowiadała mi, jak promotor koniecznie chciał się jeszcze czegoś ode mnie dowiedzieć Obroniłam się na 4,5 - ciężko było na więcej, bo praca została oceniona przez recenzenta na 4,5 (nie dziwię się, była niedorobiona, ale to nie moja wina, tylko osoby projektującej badania), natomiast mój własny "ukochany promotor" ocenił mnie na 4 ![]() Także wręczając mu kwiaty podziękowałam za miłą współpracę, mam nadzieję, że zrozumiał sarkazm... ![]() Właśnie wróciłam z drugiej części panieńskiego. Super było - dziewczyny zaprosiły panią fotograf, chodziłyśmy po Gliwicach, wygłupiałyśmy się, a ona nam cykała fotki ![]() Ciesze się, że dziewczyny się poznały i polubiły - będzie dobra zabawa na weselu ![]() Jak nadrobię wątek to Was trochę pocytuję, ale póki co nie mam czasu. Jutro od rana mam pracowity dzień, mamy ostatnią próbę pierwszego tańca, potem paznokcie, solarium, odebrać sukienkę i jeszcze poszukam jakiegoś ubranka na noc poślubną
|
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Hm frencz może i być niemodny, obciachowy itp., ale jakoś nie widzę większej alternatywy dla niego. Tipsów nie chcę, będę cienką warstwę żelu nakładała na swoje paznokcie i to też ponoć obciachowe, ale cóz po paru godzinach połamała bym swoje własne, także w ten jeden dzień mogę być chodzącym obciachem
Jeśli macie jakieś ciekawe alternatywy zamiast francuza, chętnie podpatrzę. Szukam czegoś delikatnego, więc myślę, że będzie frencz i kwiatki z czerwoną cyrkonią na palcu serdecznym i kciuku.Co do bram to właśnie sobie wyobrażam wkurzonych pijaczków na widok cukierków kwiatuszekkk21 nieźle mnie tym nastraszyłaś
|
|
|
|
|
#533 |
|
Konto usunięte
|
Kasiek, gratuluję obrony!
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski: |
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:brawo Kasiek !!!Teraz szykujemy się na 9 lipca w miarę możliwości pisz co u Ciebie , jeszcze tylko 2 dni i WIELKI DZIEŃ ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27981825]Miałam pierwszą spowiedź. Z całego życia też zamierzam tak tą spowiedź odbyć, zaczynam się stresować, dużo zależy na jakiego Księdza trafimy ... ;/
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2011-07-06 o 22:01 |
|
|
|
|
#536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przynajmniej na moich paznokciach nawet nie pomyślałam o niczym innym jak dla mnie ślub=french. Oczywiście z jakimś delikatnych białym czy pastelowym kwiatkiem na dwóch palcach ![]() co do tych obsikanych kwiatków to sama nieźle się wystraszyłam ![]() Cytat:
będzie dobrzechyba i ja muszę poszukać sobie czegoś seksownego na noc poślubną (tzn. noc popoprawinową) nawet dziś po koszmarze z suknią ślubną (oczywiście nie chciałam jej założyć i na weselu byłam w czarno-szarej krótkiej sukience z balu mgr) śnił mi się fajny gorsecik na noc poślubną ![]() Kasiek1987 gratuluję teraz ja muszę prosić o kciuki obrona w poniedziałek wchodzę ok godz. 11
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-07-06 o 22:08 |
||
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki u mnie juz po wszystkim wpadłam sie przywitac ,powiedziec ze było fajnie i nie ma sie czym stresowac ..bo w tym dniu nic nie jest wazne oprócz Nas
![]() W PT MAM OBRONE A POZNIEJ OD RaZU LECIMY NA WAKACJE wiec trzymajcie kciuki i i do usłyszenia ,po powrocie wrzuce foteczki do klubu,teraz moge wrzucic jedną z tym swoim bolerkiem bo ktoras chciała buziaki i powodzenia **
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65135946 nałogi ![]() http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6682/ Edytowane przez KuNu Czas edycji: 2011-07-06 o 23:05 |
|
|
|
|
#538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Kakunia fajnie, że wieczór panieński się udał ![]() Cytat:
![]() Aaaa i w USC płaciliśmy ok.40zł od osoby Cytat:
To tak jak ja Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2795891 0]Witam, ja też już po Było wspaniale. Wszyscy mówili, że to był piękny ślub. Ksiądz spisał się na medal, aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypominam jego słowa. Oprócz mojej pomyłki (zamiast "biorę sobie ciebie" to "biorę ciebie sobie" ) wszystko poszło idealnie, nawet pogoda się udała, choć przed sobotą i po sobocie ciągle lało.Suknia i garnitur również się podobały, w sobotę powinnam mieć zdjęcia, więc tutaj wrzucę Łezki powstrzymałam, aż do życzeń, kiedy wszyscy wokół mnie ryczeli Gratuluję pozostałym paniom z 2 lipca!A reszcie życzę, by stresy się uspokoiły i by wszystko poszło wyśmienicie My się denerwowaliśmy w kościele, ale wszystko, czym się przejmowaliśmy wyszło dobrze ![]() Dwie noce w hotelu spędziliśmy bardzo miło. Teraz zaczynamy remont Małżeństwo jest najpiękniejszą rzeczą pod słońcem wam też gratuluję ![]() Cytat:
2) [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27971831] Pytałam Was o te paznokcie i wszystkie piszecie o delikatnym kolorze albo frenchu. A ja mam właśnie problem, bo zawsze maluję na intensywny kolor (róż albo czerwień) i jak próbowałam czegoś delikatniejszego, to wydało mi się zbyt mdło [/QUOTE]mrowinko chyba czerwony czy bordowy lakier nie będzie wyglądać dobrze do jasnej sukienki, butów, welonu itp. Cytat:
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
My na bramy dawalismy ciasta, wodke , pieniadze i cukierki
) Przeciez slub sie bierze raz w zyciu. No bez przesady
|
|
|
|
|
#540 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff przebrnęłam... strasznie dużo dzisiaj naprodukowałyście
![]() Cytat:
![]() Co do bram, to będziemy mieć w aucie kilka butelek, ale nie pomyślałam o dzieciakach - będę musiała jutro dokupić jakieś cukierki. Ale nie spodziewam się bram po drodze ![]() Hmm z tym wiązaniem to u mnie może być kiepsko - miałam jutro odbierać suknię z mamą, ale niestety nie wyjdzie, więc odbiorę z TŻ-em, a on w sobotę raczej nie zdąży do mnie przyjechać na tyle wcześniej, żeby mnie spokojnie zawiązać No nic, mam nadzieję, że mama jakoś sobie poradzi...Cytat:
Jakbym miała lepszą figurę to też bym o takiej myślała ![]() Cytat:
Ale jeszcze masz czas, podrażnienie i spalenizna zejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() Póki co jeszcze nie miałam czasu, żeby zacząć się denerwować sobotą - po tej obronie żyję szczęściem Dobra, idę spać ![]() Dobranoc
|
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

?
nie po to przecież poświecali się zrywając jakiegoś chwasta, żeby tylko cukiera dostać 
a teraz mamy tyle wydatków, że nie wiem skąd weźmiemy tą kasę...

a wkładki do butów te żelowe tak? będę miała, kupowałam w CCC za 8 zł chyba 

martwi Cię sama fryzura, czy to że była nietrwała?
będziesz miała mój wymarzony bukiecik i to jak tanio
a z fryzurką niech fryzjerka bardziej postara się z utrwaleniem i będzie ok
klask i:brawo Kasiek !!!
wchodzę ok godz. 11
[/QUOTE]