|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Wiecie jakie mam teraz jedno marzenie....
Móc zdjąć biustonosz na noc ![]() Życzę dobrej nocy wszystkim maleństwom i mamusiom... Moje skarby już śpią, więc i ja idę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj usypianie trwalo 80minut, przedwczoraj 63, dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!! 26!!!!!!!!!!!! Ide ogarnac kuwete, jestem po badaniu podwozia wiec wiadomo co bedzie, z tym, ze chyba wystapie tak --> ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- PS. klikajcie na link Rossmanna c'nie, czuje ze Was chwycil za serce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś zanim wyszliśmy do miasta to było tak: cycek prawy, odbicie, odłożenie do łóżeczka w tym czasie ja szybko do WC wracam a tam ulany z czkawką więc przebieranie, przewijanie i cyc lewy, bek i w końcu wyruszyliśmy. Zazwyczaj zanim wyjdę z domu już jestem spocona i zmęczona a jem w takim tempie że jak moja mama przyjedzie to na pewno zapyta "czy to moje ostatnie jedzenie że tak gonię " To tak apropo czkawki która jest u nas często.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-06 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Ddaaiissyy, mary poziomkowa, agnieszka_pe dziękuję za komplementy Antosiowego kącika
![]() Wiecie co? Myślałam ostatnio od kiedy mniej więcej Antoś zaczął mieć te twarde kupska i doszłam do wniosku, że od momentu jak zaczęłam mu filtrować wodę (bo w kauflandzie była promocja na dzbanki brity i się skusiłam ![]() ![]() Anula81 cieszę się, że trafiłaś na tak wspaniałą lekarkę ![]() ![]() Grazin uśmiechnięty Sebuś boski ![]() Ddaaiissyy mój Antoś jeszcze do niedawna (ok. 2 tyg.) miał czkawkę po każdym jedzeniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||||
Zakorzenienie
|
PROSZĘ SIĘ ODSTOSUNKOWAĆ OD MOICH KLAPKÓW
![]() zazdrościcie ze mam takie fajne i tyle:P hihi lachon?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie się mąż zachował ![]() super ![]() i moj sebek tez prawie zawsze po dbiciu ma czkawke, szczególnie jak mocno doje ![]() Cytat:
![]() dzięki za sprzedawce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() klapki były do szpitala kupione na poród:P Cytat:
![]() zmykam bo zaraz bedzie tż ![]() ![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Grazin Kubota to klapki które ruski sprzedawali na targach w czasach zamierzchłych, Mimbi dobrze mówię
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam ... Agnieszka_pe zostawiam
![]() Andziot ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Nie napisałam Wam, co mi się wczoraj przydarzyło. Szłam sobie z Antosiem na spacerek i był taki duży zakręt z dużej górki przed przejściem dla pieszych i jak przyciskałam guzik, to mi wózek chciał uciec, więc ja żeby go utrzymać, całym ciężarem ciała nastąpiłam na prawą nogę, która się powodu tej skrętnej górki przekrzywiła w kolanie i tak mi głośno trzasło i chrupło, że dwóch facetów mnie zmierzyło dziwnym wzrokiem poszukując źródła trzasku, a ja jak gdyby nigdy nic wyprostowałam się i poszłam do domu ![]() ![]() ![]() Mąż oczywiście ciągle pula ze śmiechu z mojego "przesuniętego" progu bólu ![]() ![]() Ja jutro tu chyba nie zajrzę, bo mój tata ma urodzinki i jedziemy na imprezkę od obiadu, więc trzymajcie się wszystkie zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nie , oby ci sie nic powaznego z tym kolanem nie stalo. dobre z tym progiem bolu ![]() ja to mam rozne wizje w zwiazku z ta moja kostka. jest ok (troszke sila sugestii) ale tak sie boje jak szybciej ide zeby jakos dziwnie nie stanac , normalnie leki mam ![]() mi duzo dal usztywniacz kostki, bardzo duzo, jak wiem ze bede ja obciazac to ciagle zakladam milej imprezki ![]() zamowilam nowe tankini, to z czasow ciazy mi spada ![]()
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-06 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka, pięknie Alunia przybrała
![]() Grazin, jak Ty masz wielkie uda, to ja mam monstrualne! ![]() ![]() Paragonu nie mam, bo wywalam wszystkie paragony z drogerii [niszczę dowody zbrodni]. Zachowuję natomiast paragony ciuchowe na wypadek reklamacji, ale głęboko je chowam [ukrywam dowody zbrodni]. Paragony na spożywkę kładę oscentacyjnie na blacie w kuchni ![]() Agnieszko_pe, może być, że spał tak po herbatce! Testuj jutro, czy znowu tak będzie ![]() Anula, ale przynajmniej wiesz, co robić i na czym stoisz ![]() ![]() Daisy, wystraszyłam się teraz. Mam nadzieję, że mi przejdzie jednak to drętwienie... ![]() Wiesz co, przyznam szczerze, że jestem zadowolona, że Hanex tak szybko zakumał, że kąpiel, dotankowie i spać w swoim łóżeczku. Trochę marudzi, pół godziny mniej więcej zasypia, smoczek wypluwa, ale jakoś udaje się i na ogół o 21:00 śpi ![]() Mimbi, Anulinka pytała, kto stosował ![]() ![]() ![]() ![]() Agnieszko.M, czyli może jakieś dobre bakteryjki w tej wodzie? ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Agnieszko.M, aż mnie ciary przeszły na to trzaśnięcie ![]() biedulka ![]() Miłej impry jutro! Przynieś mi kawałek ciasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze twoj tz nie czyta forum ![]() nie, niebede testowac, szkoda mi go, bo wygladal jak po jakis lekach nasennych, no chyba ze mnie okolicznosci zmusza ![]()
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tobie gratuluję zakupu, bo odbieram go jako dobre wieści z frontu odchudzania ![]() Nawet nie mów o ciastach, jak sobie pomyślę, ile znowu jutro zjem słodkiego, to ![]() ![]() Jak w maju żarłam nadal słodycze, to siostra wymyśliła dla mnie super usprawiedliwienie, a mianowicie wszystkim mówiła, że mają się nie dziwić, że tyle jem, bo to w końcu "syndrom dziewiątego miesiąca", a teraz to już nie mam wymówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
AgnieszkaM dobrze że Ci się nic poważnego nie stało.
Pisała któraś że nie lubi spać w karmiku a może warto kupić sobie http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...691692032.html ja non stop w takich chodzę są mega wygodne.
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Gusiu serdeczne gratulacje, niech się Nadia chowa zdrowo!!!
Agnieszka.M synuś uroczy, jakie ma fajne włoski. Mam nadzieję, że z nogą nic złego się nie stało i szybko ból przejdzie. Mamaoptymistka, super, że bioderka ok ![]() ![]() Andziot, masz odważne dziewczyny, trzymam kciuki by badania poszły szybko. Mimbi, ![]() Zytus, ale on się duży wydaje, a poza rzeczywiście bojowa. Gratulujemy pierwszej miesięcznicy! Jeśli chodzi o spanie mam to samo. Dziś wstaliśmy po 9, ale wszystko zależy jak wstanie Maja, bo Adaś to na razie śpioszek. Ja korzystam ze spania póki mogę. matallewar, kumpel bardzo wyrośnięty do Edzika ![]() anula_81, cieszę się, że w końcu trafiliście do fajnego pediatry, który na spokojnie wszystko zadbał i Tobie też wszystko wytłumaczył, na pewno będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki by waga już nie szła w dół. Tobie życzę cierpliwości w zmaganiu się z karmieniem i bólami brzuszka. Myślę, że 12 minut ciągłego ssania wystarczy. Będzie dobrze!!! Daisy, brawa za wag ę i udaną wizytę Gabi. A swoje kilogramy na pewno zrzucisz ![]() Malinka, witaj!!! Agnieszka_pe, ![]() Grazin, Sebciu jest śliczniasty ![]() enchantresss, ![]() Dziewczonka, ![]() ![]() W końcu dobrnęłam do końca. Chyba z 2 godziny pisałam ten post, z przerwą na karmienie. Teraz czekam aż królewicz postanowi zasnąć, na razie leży w łóżeczku i mruczy coś pod nosem ![]() My dzisiaj mieliśmy drugą wizytę położnej, pępuszek odpadł 2 dni temu i przyszła zobaczyć co i jak. Na trzecią chyba już nie przyjdzie. Mówiła, że zadzwoni do mnie, więc pewnie już się nie wybiera. W piątek mamy pierwszą wizytę u pediatry, dowiemy się jak Adaś przybiera na wadze. Idę się myć i spać, noc może być ciężka, dziecko dzisiaj ładnie w dzień spało. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
dobranoc
#288 |
Wtajemniczenie
|
![]() witamy sie z rana nasz dzien zaczal sie o 05:07. chyba padne na pysk dzisiaj maly niespi od godziny byla zabawa, mleko, kupa, a teraz zamiast przysypiac jak to ma w zwyczaju godzinke po wstaniu to on wielkie oczy i wielki usmiech ![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
Aga_pe my tak wstajemy codziennie...Lila je, zmieniamy pileuchę, ma godzinę aktywności i zasypia koło 7
![]() ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() U nas noc pod znakiem głodu ![]() ![]() Nie wiem, jak to jest. Czasami po butli bebilonu Pepe prześpi i 6 godzin, a czasami jest głodny po 3,5 godzinach. Ciekawe, co tam u eweski, dzieciaczków jej i siostry?? Ja tradycyjnie już doję ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do dziewczyn ktore rozwazaja kupno baniek chinskich kupilam gdzies w okolicach 27 czerwca, robie codziennie albo co drugi dzien, efekty sa niesamowite! zmniejszyl mi sie bardzo, mam chyba mniejszy niz przed ciaza, a mialam takie dziury ze ![]() ![]() co do tego termoaktywnego serum eveline, to nie wiem jak u was, ale u mnie owszem rozgrzewa, ale skora nie jest zaczerwieniona. kupilam, posmarowalam raz i jakos nie wierze mu. mam body cavior gel z clareny(ale trzeba sie owijac folia a mi sie nie chce , nie mam czasu) to on dziala super, efekty widoczne golym okiem, rozgrzewa, skora czerwona i taka "wypukla" podczas dzialania. my juz po drzemce-wow cale 30 min, a teraz marudzi w lezaczku ![]() padne na ryj dzisiaj
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny jak dajecie ten viburcol to nic się szkrabom nie dzieje? Ja dałam raz i miał straszne krostki w rowku i podrażnioną skórę. Co do serum to ja się czuje tu jak odmieniec, mnie nic a nic nie piecze, nie rozgrzewa, no chyba, że aż taka gruba jestem i nie czuje ![]() Agnieszka i teraz kupię bańki ![]() Moje dziecko już godzinę leży pod karuzelą i goni ją krzycząc do niej ![]()
#293 |
Rozeznanie
|
Cześc,mąz dziś wagaruje !!! wiec ja tylko na chwile nocka znośna, jedziemy sie opalac do parku i na piknik.
Oj dzidzia zasnęła biegnę do męża wykorzystac chwilke ![]() mary co do paragonów to się usmiałąm ![]()
#294 |
Zakorzenienie
|
dzien doby1
![]() moja szwagierka lezy na prodowce, 40% skurcze ale chyba cesarka bedzie bo ma ogromnego zylaka na nodze, potezna wade wzroku i wysokie cisnienie no ale gin czeka 3majcie kciuki, bo ja przezywam jak swoj ![]() mojej corce znow sie pomieszalo dzisiaj o 5 wstala na papu i do 6.30 nie chciala spac ![]() no alew zasnela, my tez hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
![]() wieczorem wykąpałam dziecinkę, założyłam pieluchę, odłożyłam do łóżeczka i poszedł wielki pierd ![]() ddaaiissyy najgorsze jest to, że pierwszą osobą, która tego nauczyła był mężu, co Młody kwęknął to tatuś od razu leciał i na ręce brał, nosił i tulił, ja się starałam od początku nie lecieć na pierwsze wezwanie bo domyślałam się, czym to grozi - no i mam, efekt jest wzmocniony po ostatnich wizytach, gdzie dziecię wędrowało z ręki do ręki enchan za bioderka ![]() andziot komplement to komplement a jeszcze z ust męża liczy sie podwójnie i nie doszukuj się w nim nieprawdy ![]() Grazin i andziotku u nas jest mały kosz na śmieci na pieluchy koło łóżeczka i się sprawdza, po kilku takich porankach z rozwalonymi pieluchami poleciałam do sklepu i jest teraz spokój. atiz 7 godzin ?? matko kochana jak bym chciała, żeby Radek znowu przesypiał chociaż 4 jak na początku Agnieszka.M uważaj na to kolano, ja bym od samego trzasku padła tam na drodze ![]()
#296 |
Zadomowienie
|
heloł
#297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas po wczorajszym ciezkim dniu niunia padla (i my razem z nia...) i spala 23-6 ![]() ![]() Trzymajcie kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Agus87, Klaterina dzięki
Camomile ![]() Stękanie u nas od 7:30 teraz dopiero zasnął ale nie wiem czy pośpi bo słyszę go.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.