Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 21:21   #271
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Wiecie jakie mam teraz jedno marzenie....
Móc zdjąć biustonosz na noc Ale jego spełnienie trochę poczeka...
Życzę dobrej nocy wszystkim maleństwom i mamusiom... Moje skarby już śpią, więc i ja idę.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:23   #272
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
haha fotka pogladowa
<podniecam sie porzyczonym aparatem i bede taki miała niedługo i testuje cały dzien wiec mi sie chciało zrobić fote>
na zdjęciu widać również suszarkę do włosów którą usypiam małego - mam ja na stałe podłączoną
no i widac też bałagan i syf na podłodze, teraz zauwazyłąm ze taka tragedia;P
Najlepsze to masz klapki, ale jestem zawiedziona,ze nie Kubota

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anulinko, ja stosuję herbatkę Hipp [wersję z glukozą], ale chyba cioteczka Mimbi karmiła Misię tym przysmakiem?
Hipp Combiotik byl w szpitalu i w domu, potem przeszlismy na Nan AR a teraz Pepti Bebilon, a jakie jest pytanie bo nie doczytalam?

wczoraj usypianie trwalo 80minut, przedwczoraj 63, dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!!
26!!!!!!!!!!!!
Ide ogarnac kuwete, jestem po badaniu podwozia wiec wiadomo co bedzie, z tym, ze chyba wystapie tak -->

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

PS. klikajcie na link Rossmanna c'nie, czuje ze Was chwycil za serce
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:25   #273
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam herbatke z hippa rumiankowa
moze ta spróbuj?
licze ze ktos sie znajdzie
no ale kto trzyma paragony sprzed miesiaca
oooo rumiankowej niewiedzialam

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Aga moja też pije tą herbatkę od ponad tygodnia i jakoś lepiej po niej nie śpi niestety, może Twój synuś bardziej podatny
moze to wcale nie po herbatce? niewiem sama, ale mial stan straszny, nie bede testowac jej wiecej(chyba ze mnie zmusi)
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mary poziomkowa; ale masz fantazję do tych repertuarów U mnie tylko w kółko "aaa kotki dwa" brak weny..
Mnie też początkowo tylko w nocy drętwiały, ale na pewno to nie jest to co u mnie! Magnezik Ci nie zaszkodzi.
Ale zazdroszczę, że Hanutka już lula. Moja mała wrzeczy, tatuś ją tuli

Andziotka, jak dla mnie ewidentnie mąż miał coś na myśli ;-) Myślę, że ma w tym jakiś ukryty cel

Agnieszka_pe, to cuda robi ta herbacia
Niestety nie pomogę, bo moje dziecko pije i je tylko moje mleko, ale zapamiętam sobie Twoją opinie o herbatce
Słonce ??? No nie ! Tu tylko u mnie leje, czarno, buro i ponuro

Dziewczonka; ale Ci rośnie córeczka - jak na drożdzach
Kciuki za szczepienie, aby nie bolało

Grażynka, przecież mamaoptymistka Ci napisała,że ma paragon !!
a ja po tym zdj stwierdzam, że.............. masz długie nogi ! Powaga

anulko, obyście jak najrzadziej korzystali z usług pani doktor, ale warto mieć kogoś takiego w zanadrzu.. w razie "w"
Mooocno kciuki ściskam za spokojną noc i życzę Ci takowej

Moja mała zaczyna być o przyzwoitych porach kąpana.
Dziś udało się rozpocząć tuż przed 21.
Czy Wasze dzieciaczki, po odbiciu również mają zaraz czkawkę czy to tylko mój Gabonik ma taką przypadłość?
Muszę męża pochwalić - ale mi pyszną kolację zrobił... kurczak z warzywami na ostro, zapiekany w cieście francuskim :ślina: i posprzątał... bo "ja mam inne zajęcia"
norbi tez ma czkawe przynajmniej z tysiac razy na dzien
Stary 2011-07-06, 21:26   #274
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Najlepsze to masz klapki,

No klapki są extra, też mi się rzuciły w oczy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

[/COLOR]PS. klikajcie na link Rossmanna c'nie, czuje ze Was chwycil za serce
można tylko raz

Dziś zanim wyszliśmy do miasta to było tak:
cycek prawy, odbicie, odłożenie do łóżeczka w tym czasie ja szybko do WC wracam a tam ulany z czkawką więc przebieranie, przewijanie i cyc lewy, bek i w końcu wyruszyliśmy.
Zazwyczaj zanim wyjdę z domu już jestem spocona i zmęczona a jem w takim tempie że jak moja mama przyjedzie to na pewno zapyta "czy to moje ostatnie jedzenie że tak gonię " To tak apropo czkawki która jest u nas często.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:30
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:27   #275
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ddaaiissyy, mary poziomkowa, agnieszka_pe dziękuję za komplementy Antosiowego kącika
Wiecie co? Myślałam ostatnio od kiedy mniej więcej Antoś zaczął mieć te twarde kupska i doszłam do wniosku, że od momentu jak zaczęłam mu filtrować wodę (bo w kauflandzie była promocja na dzbanki brity i się skusiłam ). Od wczoraj mu nie filtrowałam i dzisiaj zrobił jeszcze twardawą, ale już bezbolesną kupę

Anula81
cieszę się, że trafiłaś na tak wspaniałą lekarkę Dużo zdrówka dla Zosi A tym, że tyle teraz śpi się nie przejmuj, bo pewnie zmęczona po tych wymiotach i musi się zregenerować.

Grazin uśmiechnięty Sebuś boski

Ddaaiissyy mój Antoś jeszcze do niedawna (ok. 2 tyg.) miał czkawkę po każdym jedzeniu Teraz ma tak raz na 2 dni. A mężuś super ci kolacyjke zrobił

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:32   #276
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

PROSZĘ SIĘ ODSTOSUNKOWAĆ OD MOICH KLAPKÓW
zazdrościcie ze mam takie fajne i tyle:P
hihi
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja nie mam takowego paragonu, grazynko nie pomoge
ale lachon z Ciebie
lachon?? szalona
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mary poziomkowa; ale masz fantazję do tych repertuarów U mnie tylko w kółko "aaa kotki dwa" brak weny..
Mnie też początkowo tylko w nocy drętwiały, ale na pewno to nie jest to co u mnie! Magnezik Ci nie zaszkodzi.
Ale zazdroszczę, że Hanutka już lula. Moja mała wrzeczy, tatuś ją tuli

Andziotka, jak dla mnie ewidentnie mąż miał coś na myśli ;-) Myślę, że ma w tym jakiś ukryty cel

Agnieszka_pe, to cuda robi ta herbacia
Niestety nie pomogę, bo moje dziecko pije i je tylko moje mleko, ale zapamiętam sobie Twoją opinie o herbatce
Słonce ??? No nie ! Tu tylko u mnie leje, czarno, buro i ponuro

Dziewczonka; ale Ci rośnie córeczka - jak na drożdzach
Kciuki za szczepienie, aby nie bolało

Grażynka, przecież mamaoptymistka Ci napisała,że ma paragon !!
a ja po tym zdj stwierdzam, że.............. masz długie nogi ! Powaga

anulko, obyście jak najrzadziej korzystali z usług pani doktor, ale warto mieć kogoś takiego w zanadrzu.. w razie "w"
Mooocno kciuki ściskam za spokojną noc i życzę Ci takowej

Moja mała zaczyna być o przyzwoitych porach kąpana.
Dziś udało się rozpocząć tuż przed 21.
Czy Wasze dzieciaczki, po odbiciu również mają zaraz czkawkę czy to tylko mój Gabonik ma taką przypadłość?
Muszę męża pochwalić - ale mi pyszną kolację zrobił... kurczak z warzywami na ostro, zapiekany w cieście francuskim :ślina: i posprzątał... bo "ja mam inne zajęcia"
ale to musi być stary paragon mieszkący się w tych datach co napisąłm
fajnie się mąż zachował
super
i moj sebek tez prawie zawsze po dbiciu ma czkawke, szczególnie jak mocno doje
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
ja jestem chomikiem paragonowym i każdy zawsze sprawdzam ich poprawność

co do zdjęć ten sprzedawca http://allegro.pl/1000-zdjec-10x15-f...697414604.html

a serum jest modelujące brzuch i pośladki ale tragedii nie ma bo to tylko 13,99 więc luz pomodeluję się a rozgrzeję się potem

Zdecydowaliśmy się na karuzelę, bo w mieście ją oglądaliśmy i jest przecudna. O ta http://allegro.pl/fisher-price-rainf...701035348.html
ale paragon masz z dzisiaj no nie? nie kupowałas w maju albo czerwcu?:P
dzięki za sprzedawce
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Wiecie jakie mam teraz jedno marzenie....
Móc zdjąć biustonosz na noc Ale jego spełnienie trochę poczeka...
Życzę dobrej nocy wszystkim maleństwom i mamusiom... Moje skarby już śpią, więc i ja idę.
mówiłąm o tym wczoraj tż ze o tym marze
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Najlepsze to masz klapki, ale jestem zawiedziona,ze nie Kubota

Hipp Combiotik byl w szpitalu i w domu, potem przeszlismy na Nan AR a teraz Pepti Bebilon, a jakie jest pytanie bo nie doczytalam?

wczoraj usypianie trwalo 80minut, przedwczoraj 63, dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!!
26!!!!!!!!!!!!
Ide ogarnac kuwete, jestem po badaniu podwozia wiec wiadomo co bedzie, z tym, ze chyba wystapie tak -->

PS. klikajcie na link Rossmanna c'nie, czuje ze Was chwycil za serce
kubota? co to?

klapki były do szpitala kupione na poród:P

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy, mary poziomkowa, agnieszka_pe dziękuję za komplementy Antosiowego kącika
Wiecie co? Myślałam ostatnio od kiedy mniej więcej Antoś zaczął mieć te twarde kupska i doszłam do wniosku, że od momentu jak zaczęłam mu filtrować wodę (bo w kauflandzie była promocja na dzbanki brity i się skusiłam ). Od wczoraj mu nie filtrowałam i dzisiaj zrobił jeszcze twardawą, ale już bezbolesną kupę

Anula81
cieszę się, że trafiłaś na tak wspaniałą lekarkę Dużo zdrówka dla Zosi A tym, że tyle teraz śpi się nie przejmuj, bo pewnie zmęczona po tych wymiotach i musi się zregenerować.

Grazin uśmiechnięty Sebuś boski

Ddaaiissyy mój Antoś jeszcze do niedawna (ok. 2 tyg.) miał czkawkę po każdym jedzeniu Teraz ma tak raz na 2 dni. A mężuś super ci kolacyjke zrobił
dzięki

zmykam bo zaraz bedzie tż i musze udawać ze nie siedziałam na wizazu
Stary 2011-07-06, 21:33   #277
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
PROSZĘ SIĘ ODSTOSUNKOWAĆ OD MOICH KLAPKÓW
zazdrościcie ze mam takie fajne i tyle:P
hihi

lachon?? szalona

ale to musi być stary paragon mieszkący się w tych datach co napisąłm
fajnie się mąż zachował
super
i moj sebek tez prawie zawsze po dbiciu ma czkawke, szczególnie jak mocno doje

ale paragon masz z dzisiaj no nie? nie kupowałas w maju albo czerwcu?:P
dzięki za sprzedawce

mówiłąm o tym wczoraj tż ze o tym marze

kubota? co to?

klapki były do szpitala kupione na poród:P

dzięki

zmykam bo zaraz bedzie tż i musze udawać ze nie siedziałam na wizazu
nie szalona lachon jak sie patrzy
Stary 2011-07-06, 21:38   #278
mamaoptymistka
Zadomowienie

Grazin Kubota to klapki które ruski sprzedawali na targach w czasach zamierzchłych, Mimbi dobrze mówię
Stary 2011-07-06, 21:46   #279
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Grazin Kubota to klapki które ruski sprzedawali na targach w czasach zamierzchłych, Mimbi dobrze mówię
do dzisiaj ludzie je noszą
Stary 2011-07-06, 22:05   #280
Agnieszka.M
Rozeznanie

Zapomniałam ... Agnieszka_pe zostawiam za pobieranie krwi Dominika.
Andziot za łapanie sików.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Nie napisałam Wam, co mi się wczoraj przydarzyło. Szłam sobie z Antosiem na spacerek i był taki duży zakręt z dużej górki przed przejściem dla pieszych i jak przyciskałam guzik, to mi wózek chciał uciec, więc ja żeby go utrzymać, całym ciężarem ciała nastąpiłam na prawą nogę, która się powodu tej skrętnej górki przekrzywiła w kolanie i tak mi głośno trzasło i chrupło, że dwóch facetów mnie zmierzyło dziwnym wzrokiem poszukując źródła trzasku, a ja jak gdyby nigdy nic wyprostowałam się i poszłam do domu Nie wiem, chyba adrenalina mnie trzymała, bo prawie nie bolało, zdążyłam dojść do domu, wykąpać i uśpić Antosia, nawet zadzwoniłam do męża i się śmiałam, że ten poród to całkiem niezłe doświadczenie, bo jakoś próg bólu mi się przesunął Za to jak się położyłam i zaczęło mnie boleć, to myślałam, że zjadę na tamten świat Chodzę teraz z usztywniaczem na kolanie, a miałam w domu, bo kiedyś trenowałam piłkę ręczną i mam w obu kolanach naderwane łękotki. Mam nadzieję, że parę dni z tym usztywniaczem wystarczy i nie będę musiała iść do lekarza.
Mąż oczywiście ciągle pula ze śmiechu z mojego "przesuniętego" progu bólu

Ja jutro tu chyba nie zajrzę, bo mój tata ma urodzinki i jedziemy na imprezkę od obiadu, więc trzymajcie się wszystkie zdrowo.

Stary 2011-07-06, 22:11   #281
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Zapomniałam ... Agnieszka_pe zostawiam za pobieranie krwi Dominika.
Andziot za łapanie sików.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Nie napisałam Wam, co mi się wczoraj przydarzyło. Szłam sobie z Antosiem na spacerek i był taki duży zakręt z dużej górki przed przejściem dla pieszych i jak przyciskałam guzik, to mi wózek chciał uciec, więc ja żeby go utrzymać, całym ciężarem ciała nastąpiłam na prawą nogę, która się powodu tej skrętnej górki przekrzywiła w kolanie i tak mi głośno trzasło i chrupło, że dwóch facetów mnie zmierzyło dziwnym wzrokiem poszukując źródła trzasku, a ja jak gdyby nigdy nic wyprostowałam się i poszłam do domu Nie wiem, chyba adrenalina mnie trzymała, bo prawie nie bolało, zdążyłam dojść do domu, wykąpać i uśpić Antosia, nawet zadzwoniłam do męża i się śmiałam, że ten poród to całkiem niezłe doświadczenie, bo jakoś próg bólu mi się przesunął Za to jak się położyłam i zaczęło mnie boleć, to myślałam, że zjadę na tamten świat Chodzę teraz z usztywniaczem na kolanie, a miałam w domu, bo kiedyś trenowałam piłkę ręczną i mam w obu kolanach naderwane łękotki. Mam nadzieję, że parę dni z tym usztywniaczem wystarczy i nie będę musiała iść do lekarza.
Mąż oczywiście ciągle pula ze śmiechu z mojego "przesuniętego" progu bólu

Ja jutro tu chyba nie zajrzę, bo mój tata ma urodzinki i jedziemy na imprezkę od obiadu, więc trzymajcie się wszystkie zdrowo.

no nie , oby ci sie nic powaznego z tym kolanem nie stalo.
dobre z tym progiem bolu
ja to mam rozne wizje w zwiazku z ta moja kostka. jest ok (troszke sila sugestii) ale tak sie boje jak szybciej ide zeby jakos dziwnie nie stanac , normalnie leki mam

mi duzo dal usztywniacz kostki, bardzo duzo, jak wiem ze bede ja obciazac to ciagle zakladam

milej imprezki

zamowilam nowe tankini, to z czasow ciazy mi spada

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-07-06 o 22:13
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:14   #282
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczonka, pięknie Alunia przybrała

Grazin, jak Ty masz wielkie uda, to ja mam monstrualne! Obojczyki Ci wystają, cyc jak tralalka!

Paragonu nie mam, bo wywalam wszystkie paragony z drogerii [niszczę dowody zbrodni]. Zachowuję natomiast paragony ciuchowe na wypadek reklamacji, ale głęboko je chowam [ukrywam dowody zbrodni]. Paragony na spożywkę kładę oscentacyjnie na blacie w kuchni

Agnieszko_pe, może być, że spał tak po herbatce! Testuj jutro, czy znowu tak będzie

Anula, ale przynajmniej wiesz, co robić i na czym stoisz no właśnie ten Listerine mam i znowu wypaliło mi twarz

Daisy, wystraszyłam się teraz. Mam nadzieję, że mi przejdzie jednak to drętwienie...

Wiesz co, przyznam szczerze, że jestem zadowolona, że Hanex tak szybko zakumał, że kąpiel, dotankowie i spać w swoim łóżeczku. Trochę marudzi, pół godziny mniej więcej zasypia, smoczek wypluwa, ale jakoś udaje się i na ogół o 21:00 śpi

Mimbi, Anulinka pytała, kto stosował za usypianie duże brawa no i zagłosowałam, ale tak pozwolili tylko raz

Cytat:
"czy to moje ostatnie jedzenie że tak gonię "

Agnieszko.M, czyli może jakieś dobre bakteryjki w tej wodzie?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Agnieszko.M, aż mnie ciary przeszły na to trzaśnięcie

biedulka

Miłej impry jutro! Przynieś mi kawałek ciasta

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:17   #283
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka, pięknie Alunia przybrała

Paragonu nie mam, bo wywalam wszystkie paragony z drogerii [niszczę dowody zbrodni]. Zachowuję natomiast paragony ciuchowe na wypadek reklamacji, ale głęboko je chowam [ukrywam dowody zbrodni]. Paragony na spożywkę kładę oscentacyjnie na blacie w kuchni

Agnieszko_pe, może być, że spał tak po herbatce! Testuj jutro, czy znowu tak będzie
o tych dowodach zbrodni musze zapamietac

mam nadzieje ze twoj tz nie czyta forum

nie, niebede testowac, szkoda mi go, bo wygladal jak po jakis lekach nasennych, no chyba ze mnie okolicznosci zmusza
Stary 2011-07-06, 22:27   #284
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

no nie , oby ci sie nic powaznego z tym kolanem nie stalo.
dobre z tym progiem bolu
ja to mam rozne wizje w zwiazku z ta moja kostka. jest ok (troszke sila sugestii) ale tak sie boje jak szybciej ide zeby jakos dziwnie nie stanac , normalnie leki mam

mi duzo dal usztywniacz kostki, bardzo duzo, jak wiem ze bede ja obciazac to ciagle zakladam

milej imprezki

zamowilam nowe tankini, to z czasow ciazy mi spada
Dziękuję
A tobie gratuluję zakupu, bo odbieram go jako dobre wieści z frontu odchudzania

Cytat:
Miłej impry jutro! Przynieś mi kawałek ciasta
Nawet nie mów o ciastach, jak sobie pomyślę, ile znowu jutro zjem słodkiego, to Przecież ta moja waga nigdy nie spadnie
Jak w maju żarłam nadal słodycze, to siostra wymyśliła dla mnie super usprawiedliwienie, a mianowicie wszystkim mówiła, że mają się nie dziwić, że tyle jem, bo to w końcu "syndrom dziewiątego miesiąca", a teraz to już nie mam wymówki

Stary 2011-07-06, 22:33   #285
mamaoptymistka
Zadomowienie

AgnieszkaM dobrze że Ci się nic poważnego nie stało.

Pisała któraś że nie lubi spać w karmiku a może warto kupić sobie http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...691692032.html ja non stop w takich chodzę są mega wygodne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 22:43   #286
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Gusiu serdeczne gratulacje, niech się Nadia chowa zdrowo!!!

Agnieszka.M synuś uroczy, jakie ma fajne włoski. Mam nadzieję, że z nogą nic złego się nie stało i szybko ból przejdzie.

Mamaoptymistka, super, że bioderka ok, widzę, że sporo atrakcji Ci dostarczył u lekarza

Andziot, masz odważne dziewczyny, trzymam kciuki by badania poszły szybko.

Mimbi, wiesz jak poprawić humor

Zytus, ale on się duży wydaje, a poza rzeczywiście bojowa. Gratulujemy pierwszej miesięcznicy! Jeśli chodzi o spanie mam to samo. Dziś wstaliśmy po 9, ale wszystko zależy jak wstanie Maja, bo Adaś to na razie śpioszek. Ja korzystam ze spania póki mogę.

matallewar, kumpel bardzo wyrośnięty do Edzika

anula_81, cieszę się, że w końcu trafiliście do fajnego pediatry, który na spokojnie wszystko zadbał i Tobie też wszystko wytłumaczył, na pewno będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki by waga już nie szła w dół. Tobie życzę cierpliwości w zmaganiu się z karmieniem i bólami brzuszka.
Myślę, że 12 minut ciągłego ssania wystarczy. Będzie dobrze!!!

Daisy, brawa za wag ę i udaną wizytę Gabi. A swoje kilogramy na pewno zrzucisz. Mój Adaś też bardzo często ma czkawkę po odbiciu, najczęściej jak mu się odbije w innej pozycji niż pionowa.

Malinka, witaj!!!

Agnieszka_pe, za jutrzejsze pobieranie krwi.

Grazin, Sebciu jest śliczniasty

enchantresss, za bioderka

Dziewczonka, za jutrzejsze szczepienie i za wagę

W końcu dobrnęłam do końca. Chyba z 2 godziny pisałam ten post, z przerwą na karmienie. Teraz czekam aż królewicz postanowi zasnąć, na razie leży w łóżeczku i mruczy coś pod nosem, na szczęście nie płacze.
My dzisiaj mieliśmy drugą wizytę położnej, pępuszek odpadł 2 dni temu i przyszła zobaczyć co i jak. Na trzecią chyba już nie przyjdzie. Mówiła, że zadzwoni do mnie, więc pewnie już się nie wybiera. W piątek mamy pierwszą wizytę u pediatry, dowiemy się jak Adaś przybiera na wadze.
Idę się myć i spać, noc może być ciężka, dziecko dzisiaj ładnie w dzień spało.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:59   #287
mamaoptymistka
Zadomowienie

dobranoc
Stary 2011-07-07, 05:09   #288
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witamy sie z rana
nasz dzien zaczal sie o 05:07.
chyba padne na pysk dzisiaj
maly niespi od godziny
byla zabawa, mleko, kupa, a teraz zamiast przysypiac jak to ma w zwyczaju godzinke po wstaniu to on wielkie oczy i wielki usmiech
Stary 2011-07-07, 06:41   #289
bzyczka1
Zakorzenienie

Aga_pe my tak wstajemy codziennie...Lila je, zmieniamy pileuchę, ma godzinę aktywności i zasypia koło 7 a ja już mogę wtedy zapomnieć o śnie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 06:44   #290
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

U nas noc pod znakiem głodu Wczoraj była wielka kupa i pozostał wielki głód. Jedzenie o 20, 0.30, 4 i 7. Każdy posiłek poprzedzony wielkim wrzaskiem.
Nie wiem, jak to jest. Czasami po butli bebilonu Pepe prześpi i 6 godzin, a czasami jest głodny po 3,5 godzinach.

Ciekawe, co tam u eweski, dzieciaczków jej i siostry??

Ja tradycyjnie już doję

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 06:49   #291
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aga_pe my tak wstajemy codziennie...Lila je, zmieniamy pileuchę, ma godzinę aktywności i zasypia koło 7 a ja już mogę wtedy zapomnieć o śnie
nam na 7 dni zdarza sie jeden gora dwa z pobudka o 5tej, normalnie to po 6tej. mam potem kryzys ok 16stej i nawet jakbym bardzo cchciala sie drzemnac to jest syn jeszcze ktory mi na to nie pozwoli

do dziewczyn ktore rozwazaja kupno baniek chinskich
kupilam gdzies w okolicach 27 czerwca, robie codziennie albo co drugi dzien, efekty sa niesamowite! zmniejszyl mi sie bardzo, mam chyba mniejszy niz przed ciaza, a mialam takie dziury ze nawet tz mi sie pytal od czego takie dziurki w nogach............

co do tego termoaktywnego serum eveline, to nie wiem jak u was, ale u mnie owszem rozgrzewa, ale skora nie jest zaczerwieniona. kupilam, posmarowalam raz i jakos nie wierze mu. mam body cavior gel z clareny(ale trzeba sie owijac folia a mi sie nie chce , nie mam czasu) to on dziala super, efekty widoczne golym okiem, rozgrzewa, skora czerwona i taka "wypukla" podczas dzialania.

my juz po drzemce-wow cale 30 min, a teraz marudzi w lezaczku
padne na ryj dzisiaj
Stary 2011-07-07, 07:32   #292
Siasiek
Zadomowienie

Hej

Dziewczyny jak dajecie ten viburcol to nic się szkrabom nie dzieje?
Ja dałam raz i miał straszne krostki w rowku i podrażnioną skórę.

Co do serum to ja się czuje tu jak odmieniec, mnie nic a nic nie piecze, nie rozgrzewa, no chyba, że aż taka gruba jestem i nie czuje

Agnieszka i teraz kupię bańki miałam to ostatnio zrobić ale jakoś nie wyszło.

Moje dziecko już godzinę leży pod karuzelą i goni ją krzycząc do niej

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 07:39   #293
atiz
Rozeznanie

Cześc,mąz dziś wagaruje !!! wiec ja tylko na chwile nocka znośna, jedziemy sie opalac do parku i na piknik.

Oj dzidzia zasnęła biegnę do męża wykorzystac chwilke hehe...

mary co do paragonów to się usmiałąm

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:10   #294
agus87
Zakorzenienie

dzien doby1

moja szwagierka lezy na prodowce, 40% skurcze
ale chyba cesarka bedzie bo ma ogromnego zylaka na nodze, potezna wade wzroku i wysokie cisnienie
no ale gin czeka

3majcie kciuki, bo ja przezywam jak swoj

mojej corce znow sie pomieszalo dzisiaj
o 5 wstala na papu i do 6.30 nie chciala spac
no alew zasnela, my tez hehe
Stary 2011-07-07, 08:13   #295
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry mamusie

wieczorem wykąpałam dziecinkę, założyłam pieluchę, odłożyłam do łóżeczka i poszedł wielki pierd u nas nocka aktywna pod względem karmienia ale bez krzyków i płaczu, Młody budził się co dwie godziny z zegarkiem w ręku ale popił i dalej było kimono.

ddaaiissyy najgorsze jest to, że pierwszą osobą, która tego nauczyła był mężu, co Młody kwęknął to tatuś od razu leciał i na ręce brał, nosił i tulił, ja się starałam od początku nie lecieć na pierwsze wezwanie bo domyślałam się, czym to grozi - no i mam, efekt jest wzmocniony po ostatnich wizytach, gdzie dziecię wędrowało z ręki do ręki

enchan za bioderka

andziot komplement to komplement a jeszcze z ust męża liczy sie podwójnie i nie doszukuj się w nim nieprawdy

Grazin i andziotku u nas jest mały kosz na śmieci na pieluchy koło łóżeczka i się sprawdza, po kilku takich porankach z rozwalonymi pieluchami poleciałam do sklepu i jest teraz spokój.

atiz 7 godzin ?? matko kochana jak bym chciała, żeby Radek znowu przesypiał chociaż 4 jak na początku

Agnieszka.M uważaj na to kolano, ja bym od samego trzasku padła tam na drodze
Stary 2011-07-07, 08:18   #296
mamaoptymistka
Zadomowienie

heloł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidziuś spi.jpg (119,1 KB, 76 załadowań)
Stary 2011-07-07, 08:22   #297
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
heloł
ale slodziaaak
Stary 2011-07-07, 08:30   #298
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry
U nas po wczorajszym ciezkim dniu niunia padla (i my razem z nia...) i spala 23-6 . Teraz szybkie sniadanko i wychodzimy na przeglad 8 tygodnia i... szczepienie
Trzymajcie kciuki!!

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:33   #299
Klaterina
Zadomowienie

Camomile

mamooptymistko rewelacja i ten napis na stopach
Stary 2011-07-07, 08:54   #300
mamaoptymistka
Zadomowienie

Agus87, Klaterina dzięki
Camomile a to spanko rekord chyba co???

Stękanie u nas od 7:30 teraz dopiero zasnął ale nie wiem czy pośpi bo słyszę go.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości