|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4921 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 594
|
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>
Cytat:
|
|
|
#4922 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 265
|
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>
hej kobitki z t± pogod± to jaka¶ masakra.... u mnie od tygodnia non stop leje jak z cebra ! jest zimno jak na jesieñ... zero s³oneczka
ju¿ mi siedzenie w domu bokiem wychodzi no ale w tak± pogodê wiele siê nie nawojuje.... do tego t¿ ciê¿ko pracuje i strasznie mi go szkoda jak co rano ¿egnam go do pracy i wraca dopiero wieczorem ....oj lekko nie jest..... a najgorsze, ¿e czas teraz tak leci szybciutko przed tym weselem dzi¶ siê nie wa¿y³am, bo zapomnia³am przed ¶niadaniem.... wczoraj jako tako nie nagrzeszy³am zbyt wiele, wiêc mo¿e nie jest ¼le ![]() mi³ego dnia kochane! Baletnico zazdroszczê sama bym myk³a st±d ale jeszcze rok studiowania
|
#4923 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 566
|
Cytat:
Cytat:
Podpatrujê te¿ kilka blogów i mam ochotê zmieniæ troszkê styl tzn. przestawiæ siê na obcis³e czarne spodnie i wysoookie obcasy ![]() Spad³o mi 0,1 kg
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 411
|
hej
![]() Ja dzi¶ wsta³am z moim szkrabem przed 12 Pogoda taka sobie, bo niebo zachmurzone i tylko nieraz na chwilê wyjdzie s³oneczko ale najwa¿niejsze ¿e nie pada i jest sucho temp. ¶rednia bo dzi¶ tylko 22 stopnie w cieniu ale na spacerek mo¿na i¶æ ¶mia³o Moja waga to dzi¶ 58,4 i wa¿y³am siê w ubraniu bo wcze¶niej zapomnia³am. Tak¿e waga spada znowu... okres mam dalej ;( kurczê jak d³ugo! przy hormonach ¿eby tyle trwa³ okres? jakie¶ to dziwne ;( I strasznie mnie brzuch kuje na samym dole... chyba trzeba i¶æ do ginekologa. Na ¶niadanko zjad³am szklanke Just Fit z owocami i pó³ szklanki otrêbów ¶liwkowych granulowanych z mlekiem oczywi¶cie ale dobre!!! Pycha od dzi¶ bêdê tak codziennie jad³a malinowa a to s± te Fitnessy bez ¿adnych dodatków? Kurczê je¶li nawet to 20 g to strasznie ma³o! Mo¿e wlewaj mniej mleka a wsypuj sobie 30 g chocia¿ ;p dzaga ja to jeszcze rok temu w ¿yciu nie ubra³abym rurek! Nie dlatego, ¿e by³am gruba (no chocia¿ troche to te¿ mia³o wp³yw) ale g³ownie dlatego, ¿e mi siê rurki nie podoba³y. Jak widzia³am kogo¶ w rurkach to wydawa³o mi siê ¿e strasznie pogrubiaj± uda i nogi sa jakies krzywe w tych spodniach. Potem jak tak schud³am to kupi³am sobie legginsy do kozaków i tak mi siê spodoba³o to, ¿e wszêdzie s± obcis³e i tak ³adnie wyszczupla nogi, ¿e kupi³am sobie jeansy rurki i to z 3 pary Teraz w ¿yciu nie ubra³abym ¿adnych dzwonów albo nawet prostych spodni aniu no to naprawdê masz nieciekawie jak ci±gle leje deszcz. Takie siedzenie w domu te¿ dobija. U mnie nie pada ale te¿ mam ju¿ dosyæ, bo s± wakacje a nawet nad jezioro niema po co jechaæ! dobra uciekam na spacerek z synkiem pó¼niej bêdê ! pa
|
#4925 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 762
|
znowu ten deszcz! a mia³am dzi¶ jechaæ na ryby, zawsze co¶ musi przeszkodziæ. a w³a¶nie, na obiad zjad³am kawa³ek karasia sma¿onego, jak ja mog³am wcze¶niej nie je¶æ ryb przecie¿ s± pyszne
zrobi³am 8min abs (te æwiczenie z wyrzutem nóg to jaki¶ koszmar) i 40min hh przy Skazanym na ¶mieræ. monia ja zawsze zazdroszczê dziewczynom jak niektóre maj± okres 3-4 dni. u mnie co miesi±c 9-10 dni Eivor mnie cieszy nawet 0,1 kg ! aniu u mnie to samo, wczoraj tylko by³o s³onko ale to te¿ do po³udnia i dalej deszcz. chyba dostanê @ zaraz, bo brzuch ju¿ zaczyna mnie boleæ. piersi to chyba tylko przed @ mam wiêksze, a ju¿ siê cieszy³am czemu nie mog± takie zostaæ
|
#4926 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 594
|
Monia chyba nie zmieszczê w sobie
, tak
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 414
|
Bo mój m±¿ prowadzi prywatny interes w tej ma³ej mie¶cinie i nie by³o mowy ¿eby on siê przeprowadzi³ do Wawy. W dodatku jest ode mnie starszy o 12 lata, a starych drzew siê nie przesadza :P, wiêc ja siê po¶wiêci³am...
Jeste¶my 3 lata po ¶lubie i tyle te¿ razem mieszkamy, ale jako¶ sie jeszcze nie wkrêci³am w t± miejscowo¶æ- nie mam nawet takiej przyjació³ki od serca, której mog³abym siê wy¿aliæ, wszystko to takie znajome z widzenia, na krótk± rozmowê... eh! emilka to widzê, ¿e mamy podobnie! Moja niby sk³onna do pomocy, ale najbardziej, to wtedy kiedy ja tego nie potrzebujê! W ogóle to jest taka kobieta, ¿e æwierka do mnie, ale jak spotka siê ze soimi siostrzyczkami, to mam wra¿enie jakby mnie obgadywa³y... Nigdy jej nie z³apa³am na gor±cym uczynku, ale to siê poprostu czuje! Zreszt±, to jest taka fa³szywa baba! Dla ka¿dego w dupê uprzejma, ale ka¿demu potrafi dupê obrobiæ! eivor ja te¿ uwielbiam byæ kur± domow±, ale czasem trzeba siê od tego wyrwaæ! Nie zale¿y mi na karierze, czy pracy! Ju¿ w liceum zaplanowa³am, ¿e koñczê studia zaocznie, bo nie bêdê pracowa³a tylko domu pilnowa³a! Mój m±¿ te¿ jest raczej domatorem, ale jeszcze w zesz³ym roku lubi³ gdzie¶ wyj¶æ, zabawiæ siê, chocia¿ raz na dwa miesi±ce. A teraz- wszystko jest na nie! Wyjazd nad morze- za daleko, koncert- za pó¼no, kino- nie jest zainteresowany, zoo z dzieciakami- nie ma czasu. Ci±gle jest jakie¶ "ale"! Juz nie wiem, jak do niego mówiæ! Czym zachêcaæ! Zawsze mam milion argumentów za tym ¿eby co¶ zrobiæ, ale jego to nie rusza! Nawet nie wspomnê o tym, ¿e nie ma go w domu od 8 do 20. A jak wróci, to idzie siê k±paæ, obejrzy tv i idzie spaæ. Oprócz tego codziennie chce siê kochaæ- na to nie narzekam, ale ta ca³a otoczka jego zachowania sprawia, ¿e ja tracê ochotê na jakiekolwiek obcowanie z nim... Mo¿e uznacie, ¿e niepotrzebnie narzekam, ale ju¿ nie wiem, jak sobie z tym poradziæ, nawet nie mam siê komu wygadaæ... Moje jedyne okno na ¶wiat to komputer i internet! Ostatnio zauwa¿y³am, ¿e kupujê w necie wsyztsko (no oprócz spo¿ywczych artyku³ów)- ciuchy, telefony, rtv, agd. Bo nawet do sklepu nie mam jak jechaæ, bo mój m±¿ nie ma czasu, a Warszawa jest zaledwie godzinê drogi samochodem ![]() Chyba zaczynam byæ nieszczê¶liwa w tym wszystkim ;( A co do diety, to: ¶: kanapki na ¿ytnim razowym z wêdlin±, ¿. serem i warzywami (257kcal) II¶: activia z jagodami (165kcal) o: ¶ledzik i 2 kromki bia³ego chlebka (380kcal) p: kawa i ciasteczko (100kcal) no i na kolacjê sobie dowali³am banany zmiksowane z mlekiem (471kcal :O)- niby to owoce, to mo¿e nie taki grzech jakby naje¶æ siê s³odyczy? Spróbujê zrobiæ jeszcze brzuszki, ale te ca³e nerwy odbieraj± mi wszelkie si³y i chêci do czegokolwiek... ;( ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- To jest moja wypowied¼ sprzed wczoraj- nie wiem, co by³o grane, ale dopiero dzisiaj mogê co¶ tu napisaæ, wcze¶niej mia³am info, ze serwer nie odpowiada :/ Humor juz mi siê nieco poprawi³, ale jeszcze nie wróci³ do normy. Kolejny dzieñ bez przerwy leje, wiêc i ta psia pogoda ma chyba wp³yw na mój nastrój. Korzystam z chwili, ¿e dzieciaczki ¶pi± i mogê co¶ napisaæ ![]() Jestem na diecie 6 dzieñ, a na wadze zero ruchu- wskazówka wbi³a siê w 70 i ani drgnie! Kiedy Wam Kochane waga zaczê³a spadaæ? Niby mam wagê analogow±, wiêc nie mam dok³adno¶ci co do dziesiêtnej kg, ale my¶la³am, ¿e chocia¿ ciutkê ruszy w lewo... No nic, trzeba czekaæ... Mo¿e w koñcu drgnie. Nie przekraczam dziennie 1500 kalorii, zazwyczaj mieszczê siê w 1200. Jem du¿e ¶niadanie i pó¼niej coraz mniejsze porcje na obiad i kolacjê. Nie jem s³odyczy, cukru, bia³ego chleba, makaronu i ziemniaków. Czasem zjem ry¿, ale rzadko. A pwoiedzcie mi jeszcze dlaczego ciemny chleb jest niby lepszy w odchudzaniu skoro 100g ma prawie 200kcal a bia³y ma 238- to niewielka ró¿nica. W dodatku bia³ego na 100g wchodzi 3 kromki, a ciemnego to jedna taka ¶rednia i cieniutka kromka.... Mo¿e mi to rozja¶nicie? Bo ju¿ zg³upia³am
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 147
|
dolly87 nie denerwuj sie wszystko sie jakos ulozy
![]() monika01011986 a moze spróbuj poszukac dopinek w jakims sklepie u Ciebie w miescie? moze jest hurtownia z artyku³ami fryzjerskimi i tam obejrzysz i wtedy wybierzesz taka ktora bedzie Ci odpowiadala? Ogolnie u mnie w koncu chyba od tygodnia pierwszy dzien jest sloneczny... Wogóle to szukam nowej pracy, bo w poprzedniej cos sciemy za duze sa dostalam smsa ze zatrzymuja chwilowo sprzedaz i ddza znac kiedy mam przyjsc(pracuje w call center) bez sensu bo nie chce siedziec bezczynnie w domu, zwariowac mozna.Musze jak najszybciej znalezc cos nowego.
|
#4929 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 265
|
dolly87 proszê tutaj masz fajne wyja¶nienie co do chleba razowego : \
Ciemny chleb Chleb razowy (!) pszenny lub ¿ytni jest najzdrowszy. Zawiera mnóstwo b³onnika, który pêcznieje, daj±c uczucie syto¶ci na d³u¿ej. Poza tym, poprawia perystaltykê jelit, dziêki czemu nie wystêpuje problem zaparæ. Wêglowodany z³o¿one s± d³u¿ej trawione, a przez to poziom glukozy we krwi jest ustabilizowany i utrzymuje siê na sta³ym poziome przez d³u¿szy czas (nie wystêpuj± skoki glukozowe, jak w przypadku spo¿ywania bia³ego pieczywa czy wêglowodanów prostych, które odpowiedzialne s± za wahania nastrojów). Ponadto, zawiera solidn± dawkê witamin z grupy B, które odpowiadaj± za w³a¶ciw± pracê uk³adu nerwowego oraz ¿elazo, magnez, potas Warto wybieraæ pieczywo razowe z dodatkiem otr±b pszennych lub ziaren, np. s³onecznika, dyni, soi. Wówczas jego warto¶æ od¿ywcza dodatkowo wzrasta, poniewa¿ wymienione ziarna s± niezwykle bogate w witaminy i sole mineralne. http://www.qz.pl/glowna.php?dzial=od...ie&artykul=142 http://www.fakt.pl/Ziarno-kontra-oty...y,86181,1.html ps. poza tym moim zdaniem chlebek razowy d³u¿ej sprawia, ¿e jeste¶my najedzone , wolniej siê trawi nie przelatuje tak przez ¿o³±dek, sama to zauwa¿y³am odk±d przesz³am na dietê z bu³eczkami razowymi i chlebem czujê siê d³u¿ej nasycona a ja ju¿ mam serdecznie do¶æ tej pogody do tego jestem taka senna, ¿e siê wywracam i nawet kawa mnie nie ratuje ! dziewczynki po¿yczcie troszkê s³oneczka a na obiad: ala "leczo" w³asnej roboty z kawa³kami parówki i 1 kromeczk± chleba .....
Wzrost : 170 cm ; 2011: marzec: 74kg;kwiecieñ:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesieñ 66kg lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d. Edytowane przez aniaczyrek Czas edycji: 2011-07-06 o 16:17 |
|
|
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale Ci siê nie dziwiê, ¿e masz wszystkiego do¶æ, od przymusowej samotno¶ci mo¿na zwariowaæ...U mnie waga spada³a kilka dni po porodzie jak ju¿ by³am w domu, ze 3 kg zesz³o w trzy dni. Potem d³uuugo trzyma³o siê 56 kg a¿ w koñcu ograniczy³am kalorie i znowu b³yskawicznie zesz³am do 51. No nie w 5 dni ale jakie¶ 3 tyg. Codziennie by³o kilkaset gram mniej. A teraz znowu stoi bo siê ob¿eram ![]() Ciemny chleb jest polecny bo zawiera wêglowodany z³o¿one, które na d³u¿ej daj± poczucie syto¶ci, nie skacze po nich glukoza i nie odczuwa siê zaraz g³odu. Bia³y to wêgle proste. Monia, zapomnia³am napisaæ, ¿e masz cudny avatar
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 843
|
Hej laseczki ;*
U mnie dzi¶ bardzo ³adna pogoda, s³oneczko ¶wieci i jest gor±co. Rano dosta³am @ i trochê brzuch mnie bola³ do po³udnia, w ogóle mam bardzo nabrzmia³y chyba bêdê musia³a zacz±æ krêciæ hula hopem, bo znów mam tak± "oponkê" na dole brzucha ![]() Diety siê nie trzymam, dobrze chocia¿ ¿e nie muszê dzi¶ na obiad spagetti oczywi¶cie malutka porcja, ale za to przed chwil± zjad³am p±czka z nadzieniem ró¿anym, mama kupi³a i mi takiego smaka narobi³a jak nie wiem pyszny by³.Wieczorem wybieramy siê ze znajomymi na piwko ![]() Monia nie wiedzia³am, ¿e taki placek do tortilli ma a¿ tyle kalorii ![]() Ale te¿ na szczê¶cie za czêsto jej nie jem, wiêc nie ma co siê przejmowaæ ![]() Mureczko mam nadziejê, ¿e uda Ci siê zmniejszyæ te zdjêcia i nam siê poka¿esz ![]() Eivor fajna ta tunika, te¿ ostatnio ogl±da³am, ale ba³am siê w³asnie jak to bêdzie z tymi cekinami ![]() Baletnica nie wiem co Ty chcesz od swoich wymiarów, ja Ci ich zazdroszczê, Ty masz ma³e wciêcie w talii a ja mam za du¿e widzisz kobiety takie s±, ¿e zawsze bêd± na co¶ narzekaæ ![]() A co do wyjazdu to te¿ uwa¿am, ¿e to bardzo dobry pomys³ ![]() Malinowa nie wiem jak Ty siê mo¿esz najadaæ 20g p³atków to ile to wyjdzie? Jedna garsteczka? Aniaczyrek u mnie te¿ pogoda by³a fatalna, ale na szczê¶cie ju¿ od wczoraj siê poprawi³o i jest ³adnie i ciep³o. Murka co do ryb, ta ja do tej pory nie mogê siê przekonaæ do jedzenia ich jako¶ nie lubiê wyci±gania o¶ci i dziabania w tych rybach ![]() Dolly mo¿e spróbuj i¶æ z mê¿em na jaki¶ kompromis? Ustalcie, ¿e raz na 2 tygodnie czy jak Wam pasuje bêdziecie gdzie¶ wychodziæ, mo¿e po paru wyj¶ciach m±¿ siê przekona i bêdzie ju¿ coraz lepiej trzymam kciuki, ¿eby wszystko siê u³o¿y³o.A co do przyjació³ki to ja te¿ nie mam takiej od serca, z któr± mog³abym o wszystkim pogadaæ, mam jedynie takie dwie z którymi zawsze wyskakujemy gdzie¶ na miasto, na piwko czy imprezkê. Oczywi¶cie wszystkie ze swoimi ch³opakami, na szczê¶cie tak siê z³o¿y³o, ¿e nasi faceci siê polubili i jest ok, teraz tworzymy zgran± paczkê. Agunia no to trzymam kciuki, ¿eby uda³o Ci siê znale¼æ jak±¶ fajn± pracê ![]() Aniaczyrek ciekawy ten artyku³ o ciemnym chlebie, szkoda ¿e u mnie w domu wszyscy jedz± normalny, a dla mnie samej siê nie op³aca kupowaæ, bo jem 2 kromki na dzieñ.
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() A dzi¶ zjad³am praktycznie to samo co wczoraj: -wielk± owsiankê -150g wczorajszych farfalli z po³ówk± pomidora -skubnê³am te¿ parê p³atków muszelek czekoladowych -ze¿ar³am te¿ nieplanowan± bu³kê z ziarnami ![]() -na kolacjê mam serek wiejski i pó³ pomidora W dodatku zarazi³am siê od t¿ i zupe³nie nic mi siê nie chce. Nie æwiczy³am i nie je¼dzi³am na rwr pomimo do¶æ korzystnych warunków pogodowych. Niby pochodzi³am trochê po mie¶cie bo mia³am trochê do za³atwienia, ale to jednak nie to samo :/ No i tak niewygodnie mi z tym. A dziewczyny, mam do Was pytanie o wodê. Czy wszystkie wypijacie te 1,5l wody dziennie? Jeju, ja czasem nie wiem gdzie to upchn±æ, szczególnie w takie ch³odniejsze dni kiedy wcale nie jestem spragniona I w³a¶nie dzi¶ siê na tym z³apa³am w po³owie dnia, ¿e pi³am tylko kawê i tyle. Teraz dopiero trochê nadrabiam.
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-06 o 18:23 |
|
|
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 414
|
aguniaaa dziêki za s³owa otuchy, zawsze sobie mówiê, ¿e w koñcu siê u³o¿y... trzeba tylko przeczekaæ burzê
![]() aniaczyrek bardzo dziêkujê za artyku³- rzeczywi¶cie po razowcu d³u¿ej jestem najedzona i nie mam takiego parcia na ¿arcie, co czêsto zdarza³o siê po bia³ych bu³ach ![]() eivor jak ja bym chcia³a ¿eby u mnie zatrzyma³o siê na 56 chyba muszê sobie kupiæ wagê elektroniczn± ¿eby dostrzegaæ ró¿nice, chocia¿by te minimalne- mo¿e polecacie jak±¶ fajn±, niedrog± wagê?meedzik fajnie ¿e masz chocia¿ takie kole¿anki, ja wszytkie zostawi³am w Warszawie No ale mo¿e jeszcze parê lat i jak±¶ przyja¼ñ siê wypracuje? Mam fajn± kumpelê tylko, ¿e jest ode mnie 6 lat m³odsza, wiêc nie o wszystkim z nia da radê pogadaæ Mogê j± jedynie poduczyæ w paru kwestiach ;pdzaga ja zawsze te¿ lepszy kontakt ³apa³am z facetami, ale mój ma³¿ jest meeega zazdrosny, wiêc nie mam mowy o jakichkolwiek mich wyj¶ciach z kumplami a z Twojego bloga widzê, ¿e lubimy styl tej samej osoby- Kim kardashian Zapraszam na https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=19825716 mamy tu mnóstwo inspiruj±cych zdjêæ ![]() Moje dzisiejsze menu wyjedzone do godziny 18: ¶:razowiec z serkiem czosnkowym i szynk± konserwow±, dwie papryczki (maluteñkie) nadziane serkiem (432kcal) 2¶: sa³atka surimi 114kcal o: pier¶ z kurczaka nadziana szpinakiem i mozzarell± duszona, sok porzeczkowy (350kcal) p:mleko p³atki fitness (266kcal) k: kromka chleba z miodkiem i mase³kiem (110kcal) RAZEM 1272 i nie chodzê g³odna <jupi>
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ju¿ w domku
by³am na krótkim spacerze bo dzi¶ strasznie wieje! Wiatrzysko okropne! Ca³e szczê¶cie dzi¶ nie pada³o a ni razu choæ niebo zachmurzone na maksa. Dietki siê trzymam i nie grzeszê ale na obiad dzi¶ zjad³am znowu te gofry dwa co wczoraj (200 kcal) i popi³am kaw± rozpuszczaln± do tego 300 g groszku w str±kach i obiad zaliczony ;p Nie chcia³o mi siê nic robiæ dzisiaj a mia³am ochotê na te gofry Mureczko ja te¿ zawszê zazdro¶ci³am bo mia³am te¿ d³ugo okresy. My¶la³am, ¿e jak bêdê bra³a hormony to okresy bêd± krótsze a teraz mam ju¿ 6 dzieñ! Malinowa ale jak dasz mniej mleka a 10 g wiêcej p³atków to nie zmie¶cisz? Boziu jaki Ty musisz mieæ malu¶ki ¿o³±dek ;p Skoro Ty tak ma³o jesz to jakim cudem masz co¶ do zrzucenia? ![]() Dolly Ty chyba naprawdê mocno musisz kochaæ tego mê¿a..... To jest straszne co piszesz, bo Ty jeste¶ nieszczê¶liwa a powinno byæ odwrotnie. Przecie¿ nie po to bierze siê ¶lub i rodzi dzieci ¿eby siê mêczyæ. Jeste¶cie 3 lata po ¶lubie a Ty ju¿ taka smutna ;( On jest 12 lat starszy i pewnie ju¿ siê wyszala³ i nie rozumie, ¿e Ty te¿ czasami by¶ chcia³a poszaleæ, bo jeste¶ jeszcze bardzo m³oda. Wkurzaj± mnie tacy faceci i dlatego ja nigdy nie chcia³am du¿o starszego faceta, mój m±¿ jest 2 lata starszy i to jest akurat. A nie mo¿esz wzi±æ dzieci i pojechaæ na kilka dni do rodziców do Wawy? Nie wiem co Ci doradziæ, ciê¿ka sytuacja. Skoro rozmowy nie pomagaj± to ja nie wiem. A waga na pocz±tku czêsto stoi, ale jak ruszy po kilku dniach to pe³n± par± aguniaaaa nigdzie nie widzia³am takich dopinek a poza tym jak one sa nowe to wszystkie wygl±daj± ¶wietnie aniu ja teraz jem tylko ciemny (prawie czarny) chleb ze s³onecznikiem i naprawdê jak zjem jedn± kromkê to jestem najedzona. Ostatnio zjad³am dwie kromki i nie czu³am siê jako¶ mocno napchana a po kilku minutach ma³o mi brzucha nie rozsadzi³o Eivor ja po porodzie w ogóle nie kontrolowa³am wagi. Wydaje mi siê, ¿e tak do 3 miesiêcy po porodzie wygl±da³am lepiej jak pó¼niej. Jad³am wszystko co chcia³am i na co mia³am ochotê. I nie patrzy³am na porê dnia. Dlatego nie chud³am ale dziêki Bogu nie ty³am ;p Dopiero jak ograniczy³am kalorie do 1000 w czerwcu rok temu to w 2,5 miesi±ca 15 kilo zgubi³am! ¯a³owa³am pó¼niej ¿e od razu tak nie zrobi³am ;( A dziêkujê za "Monia, zapomnia³am napisaæ, ¿e masz cudny avatar " bardzo mi mi³o Meeedzik ja kupujê te placki w Polo albo w Biedronce i tam jest w³asnie podane ¿e jedna sztuka ma 200 kcal. Ale raz na jaki¶ czas pewnie, ¿e mo¿na - na obiad moim zdaniem to dobre danie z surówk± i miêskiem my¶lê ¿e w 350 i tak siê zmie¶ci A brzuch to masz teraz du¿y od okresu poczekaj a¿ Ci siê skoñczy to zobaczysz ró¿nicê ![]() dzaga ja jak czytam tak o tych waszych ch³opach to zaczynam doceniam mojego mê¿a. On ma tylko jedn± wadê - jak wypije to robi siê awanturny, no i trochê za du¿o pije i za czêsto ;( ale poza tym to z³oty ch³opak. Uwielbia imprezowaæ, podró¿owaæ i ogólnie robiæ co¶ byle nie siedzieæ w domu. U nas to tylko problem z tym, ¿e kasy brakuje na takie wypady ale naprawdê z nim siê nie mo¿na nudziæ. Co do wody to ja ma³o pijê ;( Te¿ nie jestem nigdy spragniona a na si³ê nie chce wpychaæ ¿eby mi brzucha nie wywali³o. Mo¿e jak zrobi siê gor±co to bêdê wiêcej pi³a.....
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-06 o 19:34 |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no ja mam nadziejê, ¿e po @ zrobi siê normalny, bo teraz to masakra jaka¶. Dzi¶ za³o¿y³am getry i bokserkê a brzuch wygl±da³ jakbym w ci±¿y by³a
Dolly z jedn± mam lepszy kontakt i jak ju¿ chcê o czym¶ pogadaæ to w³a¶nie z ni± ale ona to ma tylu znajomych, ¿e g³owa boli ![]() Dobra ja zmykam i ide siê szykowaæ ;*
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
A wiêc :
¶niadanie : szklanka Just Fit z owocami + pó³ szklanki otrêbów + 200 ml mleka 2% ¶niadanie 2 : dwa placki ziemniaczane obiad : 2,5 suchego gofra (250 kcal) + kawa rozpuszczalna z odrobink± mleka i 3 tabl.s³odziku + 300g zielonego groszku w str±kach podwieczorek : 250 g broku³ i 100 g kalafiora z odrobink± vegety kolacja : 1 kromka chleba ciemnego ze s³onecznikiem posmarowana serkiem kanapkowym ¶mietankowym Hochland z dwiema ³y¿eczkami d¿emu truskawkowego + Kawa Inka z mlekiem i s³odzikiem + ma³a Jogobella Light panna cotta z truskawkami Mog³am nie je¶æ teraz tego jogurtu ;/ za du¿o i jestem napchana ;/ Meeedzik ja te¿ tak mia³am na pocz±tku okresu, teraz ju¿ mniejszy jest brzuszek Tobie te¿ zmaleje Mi³ej imprezki!!!!
|
#4938 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 777
|
Hej;*
U mnie dzisiaj 55.2 ![]() Moje menu: ¶: p³atki mleko o: zupa warzywna 1/2 ciemnej bu³ki p: jogurt bakoma 7 zbó¿ k: lody + chipsy ![]() Do jutra kochane
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
ja w³a¶nie wróci³am do domu, spacerowali¶my z T¿ po mie¶cie. odstawi³am siê dzi¶, za³o¿y³am czarne rajstopy, mini, buty na obcasie, bluzkê przylegaj±c± i na to sweterek - warto by³o dla jego wzroku
ci±gle mnie obejmowa³, ca³owa³ i powiedzia³, ¿e jest dumny ¿e ma tak± sexy dziewczynê i jestem tylko jego, a inni mu zazdroszcz± jednak dobrze czasem po¶wiêciæ wiêcej czasu na wyszykowanie siê.zjad³am gar¶æ s³oneczniku niestety, bo dopiero pó¼niej przeczyta³am ile on ma kalorii! 556 w 100g, szok! czyli w sumie zjad³am jakie¶ 100kcal, ale niepotrzebnie. no có¿, trudno. ¶:2 kanapki z mortadel± o:kawa³ek karasia p:rogal z mas³em k:bu³ka z wêdlin± + gar¶æ s³onecznika nie tak ¼le ![]() dzaga1989 co do wody to ja nie pijê jej prawie wcale, tyle co 2 herbaty dziennie. a tak to nic, chyba ¿e jest naprawdê gor±co. jako¶ nie lubiê czegokolwiek piæ bez jedzenia. monia a powiedz mi to du¿y grzech bêdzie jak zjem gofra z cukrem pudrem? takiego z budki co sprzedaj±, uwielbiam gofry ale jako¶ ca³y czas siê opieram ze wzglêdu na dietê. sanderaM 6kg jak to piêknie brzmi, gratulujê i smacznego!
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupujê w Polo takie mini gofry gdzie w paczce jest 12 sztuk po 21 gram ka¿da, a jedna sztuka ma 99 kcal. Te normalne gofry z budki s± du¿o wiêksze wiêc pewnie maj± co¶ ponad 300 kcal. Ale jak zjesz raz na jaki¶ czas to przecie¿ nie przytyjesz! ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Dziewczyny ale ze mnie g³upia baba! Zjad³am dwa te mini gofry i na dodatek nawali³am sobie Bitej ¶mietany na nie.... Na opakowaniu jest napisane, ¿e w 100g jest 470 kcal a ja zjad³am 42 g (bo jeden ma 21g) to wysz³o mi 197 kcal no i z bit± ¶mietan± to bêdzie 250. O masakra! I na noc!
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
monia wiem jak trudno jest siê oprzeæ takim pyszno¶ciom, i tak jeste¶ twarda ¿e zjad³a¶ tylko 2 ja jakbym zasmakowa³a to bym ca³± paczkê opêdzlowa³a. mo¿e i by Ci na dobre wysz³a ta przerwa ale wydaje mi siê ¿e Ty jeste¶ taka babka, ¿e siê nie poddasz przed samym koñcem choæby¶ chcia³a i doci±gniesz do 55
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja chêtnie zjad³abym ca³± resztê ale wiem, ¿e nie mogê i koniec! dwa wystarcz±! Muszê dzieciom trochê zostawiæ na jutro ;p Ale sie wkurzy³am, ¿e to zjad³am! No có¿ chyba zrobiê jednak t± przerwê do poniedzia³ku chocia¿. Teraz mam okres jeszcze i ca³y czas ci±gnie mnie do jedzenia. My¶lê, ¿e od poniedzia³ku powinno byæ lepiej. W ten weekend m±¿ przyje¿dza wiêc i tak zgrzeszê jedzeniem z grilla. Tak wiêc bêdê stara³a siê nie przesadzaæ ale zrobiê sobie przerwê na te kilka dni. Brzuszki oczywi¶cie bêdê robi³a, bo teraz ju¿ nie zasnê³abym w nocy jakbym ich nie zrobi³a. Tak¿e zaczynam od poniedzia³ku to ju¿ chyba bêdzie z setny raz ;p no ale mo¿e i ostatni
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
monia mi takie przerwy zawsze wychodz± bokiem, pó¼niej jestem z³a bo przecie¿ gdyby nie one to mo¿e by³oby ju¿ te pare deko mniej? ale mam nadziejê ¿e u Ciebie bêdzie inaczej, w poniedzia³ek ju¿ pe³n± par± pamiêtaj!
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacznê normalnie z diet± ale jak bêdzie mi ciê¿ko to zrobiê przerwê. JA od 1 lutego ca³y czas jestem na diecie i na prawde cz³owiekowi psycha siada bo wszystko ci±gle sobie odmawiam! Zwariowaæ mo¿na i takie kilka dni normalno¶ci przyda³yby siê no ale przemy¶lê to jeszcze Mureczko I dziêkujê za rady Na pewno siê przydadz±
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
no fakt od 1 lutego ca³y czas na diecie mo¿na oszaleæ, ja sama ostatnio mia³am takie za³amanie w³a¶nie dlatego ¿e ci±gle sobie czego¶ odmawia³am. z boku tak tego nie widaæ ile nerwów to nas kosztuje. nie ma za co
ja siê k³adê, mimo ¿e jako¶ mi siê nie chce. ale rano muszê lecieæ do miasta a muszê byæ przytomna i jutro chyba w koñcu pojadê na ryby
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w³a¶nie te nerwy..... ja siê sta³am strasznie nerwowa ;/ dlatego chcia³abym ju¿ schudn±æ i ¿yæ jako¶ normalniej ale jak na z³o¶æ ta waga nie spada zbytnio ;/ W sumie to ja nawet nie ¶ni³am o wadze 58 kilo, zawsze chcia³am schudn±æ do wagi sprzed ci±¿y tylko a tu jeszcze mi siê uda³o 6 kilo mniej! Powinnam byæ szczê¶liwa i cieszyæ siê z tego co mam ale mi jeszcze ma³o... uparta jak osio³ jestem ;/ No ja te¿ zmykam zaraz spaæ, jaka¶ zmêczona dzi¶ jestem. Dobranoc kochane ;* do jutra! ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- AAAA i musimy zacz±æ my¶leæ nad now± nazw± naszego forum bo ten zaraz nam zamkn± ;( Piêkne cia³o do wakacji nie bardzo pasuje bo wakacje ju¿ siê zaczê³y wiêc mo¿e jako¶ to przekszta³cimy? Dawajcie propozycje!!
|
|
#4947 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Która¶ pyta³a o picie wody. Ja w ogóle nie pijê wody tylko herbatê, pokrzywê, sok jab³kowy i czasami colê light.
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 381
|
Witajcie...
ja tylko na chwilê...dzi¶ ci±g dalszy deprechy. Moje menu: -p³atki- wielki talerz- pó³ na pó³ z otrêbami - gotowane udko bez skóry z sa³at± i jogurtem - pó³ kg. czere¶ni - 1kanapka chleba wieloziarnistego z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym, polêdwic±, pomidorem i szczypiorkiem- ju¿ zapomnia³am jak uwielbiam takie kanapki! jeszcze jajka na twardo mi brakowa³o, muszê sobie jutro ugotowaæ.. - kawa rozpuszczalna z 2³y¿eczkami cukru plus 2delicje-(masakra, jedna delicja ma 50kcal!!!!) - 2³yzki serka wiejskiego z pomidorem i cieniutk± kanapk± chleba ziarnistego - pó³ kg. czere¶ni jutro jadê na zakupy, ju¿ siê doczekaæ nie mogê...i jeszcze ustaliæ ten egzamin na prawko Sandera, Twój pierwszy cel osi±gniêty- gratulujê!! !!!
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-07-07 o 01:14 |
|
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
nie ma to jak wstaæ i zobaczyæ za oknem ciemne chmury, taa.
zjad³am na ¶niadanie p³atki miodowe z mlekiem (swoj± drog± one maj± 116kcal, a just fit 106, to niewielka ró¿nica a przecie¿ nie s± dietetyczne?) ale siê napcha³am. my¶la³am ¿e bêdzie mi ma³o a tu ju¿ wiêcej bym nie wcisnê³a. mo¿e tym razem nie bêdê g³odna do obiadu jak tylko mi siê u³o¿y w brzuchu zrobiê 8min abs i pójdê do miasta, mo¿e co¶ upolujê. czekam na ten @ i czekam, ju¿ móg³by byæ bo brzuch boli.
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje ¶licznotki ;*
U mnie dzi¶ piêkna pogoda 30 stopni i ko³o 11 jedziemy ze znajomymi na basen szkoda tylko, ¿e mam dzi¶ 2 dzieñ @ i mam do¶æ mocno ![]() Wczorajsza imprezka, a raczej wypady po knajpach udane, by³o super a na koniec wyl±dowali¶my u znajomego na cpn bo nam knajpy pozamykali wróci³am o 2 w nocy i by³am taka g³odna, ¿e zjad³am trochê chipsów ![]() Monia ja bym Ci radzi³a zrobiæ przerwê, bo kiedy¶ gdzie¶ s³ysza³am, ¿e organizm siê przyzwyczaja i ciê¿ko jest schudn±æ te ostatnie kg, ja te¿ siê odchudza³am na dwie raty, a nawet na 3! Najpierw schud³am do 56kg mia³am parê miesiêcy przerwy, pó¼niej do 51kg, pó¼niej mi 2 kg wróci³y a teraz schud³am do 47 ![]() I z Tob± pewnie bêdzie tak samo ![]() Sandera gratulujê ![]() Dobra ja ju¿ mykam zje¶æ ¶niadanie i szykowaæ siê na basen ![]() Dzi¶ na wadze 46,5 kg
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

ju¿ mi siedzenie w domu bokiem wychodzi
dzi¶ siê nie wa¿y³am, bo zapomnia³am przed ¶niadaniem.... wczoraj jako tako nie nagrzeszy³am zbyt wiele, wiêc mo¿e nie jest ¼le
lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d. 
Ale i tak ju¿ od roku aktywnie siedzê na Wiza¿u i trochê mi siê styl wypracowuje. Powoli powoli
zrobi³am 8min abs (te æwiczenie z wyrzutem nóg to jaki¶ koszmar) i 40min hh przy Skazanym na ¶mieræ.
czemu nie mog± takie zostaæ 

bez sensu bo nie chce siedziec bezczynnie w domu, zwariowac mozna.Musze jak najszybciej znalezc cos nowego.

widzisz kobiety takie s±, ¿e zawsze bêd± na co¶ narzekaæ 

I w³a¶nie dzi¶ siê na tym z³apa³am w po³owie dnia, ¿e pi³am tylko kawê i tyle. Teraz dopiero trochê nadrabiam.