Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 23:49   #3091
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Śpiochy, śpiochy.
Cotka ale jak Ty tam dotarłaś? I to na siedząco?
No właśnie tak mi najlepiej. Jak spuszczę wodę do minimum i w wodzie Wtedy się nie zacinam ani nic- a na ślepo to o to łatwo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:53   #3092
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie tak mi najlepiej. Jak spuszczę wodę do minimum i w wodzie Wtedy się nie zacinam ani nic- a na ślepo to o to łatwo
Aż zazdroszczę wanny. W prysznicu mogę tylko pomarzyć. Ale nawet w wannie na siedząco bym nic nie widziała . I byłoby właśnie na ślepo .

Tym razem i ja zmykam. Kolorowych.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:26   #3093
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kochane- dzięki za dzisiejsze kciuki podczas badań
Właśnie ściągnęłam sobie wyniki
-glukoza na czczo 84, po 2 h- 107
super wyniki
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do mego lubego i mówię mu ,że wyniki odebrałam - tez się stresował bo wiedział, że w rodzince mam dużo cukrzyków- i mówię mu,że jest oki- a on co na to- no ja wiedziałem,ze jesteś dobrym materiałem na matkę
dobre
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
byłam na mini placu zabaw i robiłam babki z piasku z małą Anula hehe słodka
gadałam z moja kolezanką jest mamusią prawie 2 letniej Ani a w sierpniu urodzi sie Natalka no i pytałam o ceratki do łożeczka i ona poleciła mi prześcieradła podgumione-mówi ze sa super ceratki sie przesówają itd a to jest wygodne i nei przemaka bede tego szukać
jak słodko to jak znajdziesz takie to daj linka

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Gdybym kupiła auto od takich to bym się chyba bardziej stresowała Ale narazie się uspokoiłam Naprawdę auto nie było warte jakiegoś przekrętu Ciekawe co mi tż powie? W sprzedaży aut to teściu jest obeznany ale głupio mi do niego dzwonić z moimi schizami
nie przejmuj sie kochana, za 400 zl nikt by nie robił przekrętów
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje że dziecko nie znudzi Mi się po chwili, bo dotychczas tak miałam z innymi dziećmi (wyjątkiem był synek znajomej przy którym mogłam pomagać cały dzień) =)

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Dostałam od babci dla Natalci śliczny komplecik - wyprawke i śliczny kocyk oczywiście to mam wpraweczke "na wyjście ze szpitala" - to już mam dwie
śliczne ciuszki babcia szaleje
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż...
że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej melduje się po wizycie dziekujemy wszystkim za kciuki

mała waży 1200 gramów więc urosła przez 2 tygodnie 200 gramów serduszko biło troszke za szybko ale to dlatego ponoć, że akurat miala głupawkę i strasznie się wierciła, ziewałą, wkładała łapki do buzi i łapała się rączką za stopę
super, że wizyta udana i mała ładni rośnie
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A ja znowu się poryczałam.Oczywiście przez mamę...Jest mi dłużna pieniądze i pyta kiedy przyjade je wziąśc na co ja żeby mi wpłaciła na konto oszczędnosciowe Stefka a ona nie mów tak na niego bo mi ciarki przechodzą, na co ja że najprawdopodobniej tak damy dziecku na imie a ona "weź mnie nie strasz..." nie odezwałam sie do niej tylko powiedzialm "mamo, dobrej nocy" i sie rozlaczylam.... Nawet nie wiecie jak mi przykro...

no w końcu nadrobiłam
Mój mężuś mówi na mnie korbolek
były u mnie dziś koleżanki w odwiedzinach, jedna to ta co byłam u niej na weselu 2 tyg temu, przywiozła płytkę z wesela i sobie trochę pooglądałyśmy i powspominałyśmy fajnie dzień zleciał

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:53   #3094
Patiisia
Wtajemniczenie

Hej Wpadłam do Was tak na chwilę, zaczęliśmy z synkiem we wtorek 27tc wg. usg i jest dość ok Apetyt dopisuje, Filipek od czasu do czasu pokopie, poza tym podobno ruchliwe z niego dziecko (co okazuje przede wszystkim podczas usg ), rośnie ładnie, i ja też rosnę (aktualnie 57kg ), no i trochu bardziej mnie męczą mnie codzienne czynności. Załączam zdjęcie fragmentu twarzy synka w 3d (zasłonił barkiem i rączką ). Buziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1556.jpg (77,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-07-07 o 00:54
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 07:36   #3095
pestka78
Rozeznanie

Dzień dobry
Słonko piękne od rana i mam nadzieje ze bedzie tez taki piękny całłłły dzień
Zmykam Was poczytac i mam nadzieje ze się nie zagrzeję tak jak wczoraj...
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:05   #3096
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
własnei z mezem zrobilismy liste zakupów na jutro i podliczyłam gosci na sobote i razenm z nami bedzie nas 14 dorosych 5 dzieci w wieku od 16 misiecy do 5 lat no i dwa dzidzioki w brzuszku -matko jak ja to pomieszcze hehe

wesoła gromadka
Cytat:
Aż zazdroszczę wanny. W prysznicu mogę tylko pomarzyć. Ale nawet w wannie na siedząco bym nic nie widziała . I byłoby właśnie na ślepo .

Tym razem i ja zmykam. Kolorowych.
ja się ostatnio goliłam w wannie, najpierw na siedząco na oślep, a potem na stojąco z lusterkiem

pesteczko u mnie też dzisiaj prześliczniaste słoneczko

Ide dzis zrobić badania - morfologie, HBS i siusinki do zbadania oddać coś mi się wydaje że powinnam być naczczo a tak już mi w brzuchu burczy

Laski nie wiecie gdzie posiałam moją białą spódnice? Bo szukam i szukam i nie umiem się jej doszukać

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-07 o 08:19
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:20   #3097
SONIA004
Zadomowienie

Już myślałam, że nie dobrnę do końca... To nie jest dobry pomysł zadać pytanie jednego dnia, a dopiero następnego czytać odpowiedź

aa2 dzięki za info. Ja rodzę w połowie września, więc na darmoszkę się już raczej nie załapię a na płatną...nie mam kasy. Trudno. Mam dostać jakieś materiały ze sr od kuzynki, która rodziła miesiąc temu.
Odnośnie Boćka... czytałaś opinie na necie?? Masakra jakaś...nawet się tam nie wybieram.

Co do dzieci... Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest... że nasze dzieci są "inne" . Ostatnio każde wakacje spędzaliśmy w Danii albo Szwecji ( w większości na Bałtyku, ale też schodziliśmy na ląd pozwiedzać). I tam jakoś nie słychać na ulicach wrzasków, pisków i tupania ze złości. W muzeum te dzieci zachowywały się tak jakby ich wcale nie było... Jak coś było nie tak to mały stawał w koncie i cichutko popłakiwał...a u nas..? Byłby ryk na cały gmach To chyba ten tzw "zimny chów"...
Ech...planować sobie można, czytać poradniki... także...a życie samo zweryfikuje nasze zachowania.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:37   #3098
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

Laski nie wiecie gdzie posiałam moją białą spódnice? Bo szukam i szukam i nie umiem się jej doszukać
Myślę, że lezy w moim pokoju na kupce pod scianą w stercie ciuców niby z przeprowadzki które od kilku dni mam zamiar układac)
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:38   #3099
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka melduję się
dziękuję wszystkim za kciuki umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkankanasze własne (tzn . na razie częściowo banku)

to idę nadrabiać
no to gratulacje, my właśnie czekamy na decyzje banku, wczoraj dosłaliśmy jeszcze fotki działki na której stanie nasz wymarzony domek a teraz trzeba czekać
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj uśmiałam.
Nie dość że goliłam się i uznałam, że to wyczyn roku - normalnie po skończonej "robocie" byłam z siebie dumna to jeszcze spuściłam wodę i chcialam wtawć,a tu ni hu hu W końcu jakoś mi się udało, ale co się ubawiłam i namęczyłam to moje

Ale z was śpiochy
weź mnie nie strasz Cotuś, bo ja dzis muszę zapuścić kosiarkę w nieznane rejony i już mam stresa czy da rade hehe
Cytat:
wesoła gromadka

ja się ostatnio goliłam w wannie, najpierw na siedząco na oślep, a potem na stojąco z lusterkiem

pesteczko u mnie też dzisiaj prześliczniaste słoneczko

Ide dzis zrobić badania - morfologie, HBS i siusinki do zbadania oddać coś mi się wydaje że powinnam być naczczo a tak już mi w brzuchu burczy

Acelinka chyba ja u mnie w szafie widziała, dawaj na szperanko hihi
Stary 2011-07-07, 08:38   #3100
acelinka
Zakorzenienie

pesteczko, dziękuję znalazłam

a tak na serio to znalazłam ją w szafie, sie schowała sprciula pod bluzkami
Stary 2011-07-07, 08:40   #3101
anuska_s
Rozeznanie

A tak wogóle to dzień dobry maminki

Mój Tż dziś na służbie i chyba ma coś poważnego, bo od rana syreny wyją i samochody jeżdżąale napisałam i sie nie odzywa to pewnie zaganiany bidolek...a miał iść odpocząć bo jutro wyjeżdżamy na krótkie wakacje ale przed tym dziś wizyta
Stary 2011-07-07, 08:50   #3102
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Na chwilkę jestem tylko

Dziękuję za troskę, obiecuję dziś po 15 się oszczędzać na maksa
Jesteście kochane
W skrócie pogadałam wczoraj z meżem, jest lepiej, ale jak to facet "trzeba było mi wcześniej powiedzieć" no sorry to on nie widział jak się męczę ? Typowy facet jak nie powiesz to się nie domyśli.

Byłam w nocy jeszcze u swojego gina (on ma takie pokręcone godziny przyjmowania) bo mi się nospa skończyła. W skrócie na dzień dzisiejszy jest ok, szyjka się trzyma, za dwa tyg mam wizytę, do tego czasu oczywiście oszczędzanie na maksa, co by brzuszek za często nie twardniał ulżyło mi trochę że jest dobrze.

Lecę pędzę, na szczęście dziś nie musze biegać, latać, a podjadę samochodem, dwa kroki i siadam, ale muszę do tej kontroli sie przygotować lekko, a nie wiem o której będzie, mają mnie uprzedzić pół godz wcześniej ?!

w domu jest ogarnięte, nie mam siły i chęci sprzątać na błysk.
Muszę się oszczędzać. A przecież nie będę mi się rozglądać czy wszystko jest wyglancowane, kwity ich interesują

Uciekam, jeszcze raz dzięki za troskę

Odezwę się po 16 po wszystkim

Miłego dnia!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:02   #3103
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

Mój Tż dziś na służbie i chyba ma coś poważnego, bo od rana syreny wyją i samochody jeżdżąale napisałam i sie nie odzywa to pewnie zaganiany bidolek...a miał iść odpocząć bo jutro wyjeżdżamy na krótkie wakacje ale przed tym dziś wizyta
jak fajnie, gdzie jedziecie?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Na chwilkę jestem tylko

Jesteście kochane
W skrócie pogadałam wczoraj z meżem, jest lepiej, ale jak to facet "trzeba było mi wcześniej powiedzieć" no sorry to on nie widział jak się męczę ? Typowy facet jak nie powiesz to się nie domyśli.

Byłam w nocy jeszcze u swojego gina (on ma takie pokręcone godziny przyjmowania) bo mi się nospa skończyła. W skrócie na dzień dzisiejszy jest ok, szyjka się trzyma, za dwa tyg mam wizytę, do tego czasu oczywiście oszczędzanie na maksa, co by brzuszek za często nie twardniał ulżyło mi trochę że jest dobrze.

Lecę pędzę, na szczęście dziś nie musze biegać, latać, a podjadę samochodem, dwa kroki i siadam, ale muszę do tej kontroli sie przygotować lekko, a nie wiem o której będzie, mają mnie uprzedzić pół godz wcześniej ?!

Muszę się oszczędzać. A przecież nie będę mi się rozglądać czy wszystko jest wyglancowane, kwity ich interesują

Miłego dnia!
No to kochana trzymamy Cię za słowo że będziesz się oszczędzać

Dobrze że porozmawiałaś z małżem, ja kiedyś myślałam że to niemożliwe że trzeba im wszystko mówić, wykładać czarne na białe, przecież troche chyba domyślni są, ale jednak trzeba im wszystko mówić, bo smai się nie domyślą

to kontrola papierków a nie sanepid, nie będą chodzić z białą rękawiczką tylko zaglądać w dokumenty trzymam kciuki żeby wszystko było ok

jejciu, jaka ta spódnica zrobiła się na mnie ciasna przez te ostatnie deszczowe dni jak jej nie nosiłam, chyba sie skurczyła z wilgoci w powietrzu

apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką

Zmykam na badania a potem do kina z bratową i bratankiem na Auta2 dobrze że wychodze z domu bo ocieplają blok obok mnie, wciągają wiadra na góre i straszliwie im to piszczy a jak nie piszczy to coś jaimiś maszynami robia i straszliwie hałasują
Stary 2011-07-07, 09:05   #3104
anuska_s
Rozeznanie

Acelinko jedziemy do Koszalina, do rodzinki napewno zachaczymy też o Mielno. We wtorek wracamy

Muszę troche w mieszkaniu ogarnąć, bo nie lubie wracać do syfu a potem do cioci na obiadek, placki po węgiersku mniaami
Stary 2011-07-07, 09:11   #3105
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Archinta[/B]

Cytat:
hejka melduję się
dziękuję wszystkim za kciuki umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkankanasze własne (tzn . na razie częściowo banku)
to idę nadrabiać
klask i:

Cytat:
kurcze a ja ostatnio zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy a na tetry się nie skusiłam bo się bałam właśnie ze sitko będzie napisze do nich maila, może jeszcze nie wysłali paczki to domówie sobie

wózek fajnisty chociaż kolorystycznie mi nie pasi ale masz racje szukając używanego nie ma co za bardzo wybrzydzać bo potem jeszcze się nic nie znajdzie i dopiero będzie
tak patrze i kurcze jakoś we wszystkich wózkach te wpięte foteliki tak śmiesznie wyglądają w moim wózku też tak, chyba go nie będe wpinać

Malgosiu, mamą się nie przejmuj zaakcpetuje to imię - nie będzie miała wyjścia. Poza tym na pewno jak tylko Wasz synuś pojawi się na świecie to nie będzie sobie wyobrażała innego imienia dla Niego
Ja będę zamawiąc u niego pieluchy...szukam jakiegoś takiego uniwersalnego żeby większość zamowić za jedną przesylką.
No mi też nie pasi więc ryzyk fizyk poczekam jeszcze
Przez mamę nie moglam dlugo zasnąć, potem śniły mi się jakieś glupoty.... a rano obudzilam się pełna wątpliwości...
Asia
Troche na balkonie, trochę w kuchni, lazience i jakoś to będzie
A do stołu to na raty
To się biedna trochę nagotujesz co? Jakie menu?

cotka
Mnie dziś czeka gimnastyka pod prysznicem, ale chyba poprostu naleje wody do miski i usiądę na stoleczku

Cytat:
Heheheh akcja z lusterkiem bezcenna...Ale to do tych miejsc których juz nie widać na stojąco

za badania
Co ile się robi glukoze? Ja robilam jeden raz. Lekarz mi ostatnio kazal zrobić badania ale nie pamiętam czy morfologię i mocz czy też coś jeszcze

Dzień dobry Dziewczęta
Jeszcze raz dzieki za slowa otuchy... Mam nadzieję ze do wrzesnia sie wszystko wyklaruje i wszyscy beda hepi
A tak poza tym to pogoda piekna wkońcu
Moj Tż powiedział mi dziś 'jesteś najlepszą Pż na świecie" - podczytal wcczoraj, że mowimy na nich Tż to wymyslił Partnerka Życia
Stary 2011-07-07, 09:25   #3106
anciaahk
kosmitka

Dzień dobry wszystkim, zaraz nadrobię poranek, ale muszę podzielić się tym, co mnie spotkało.
Dzisiaj byłam w przychodni na wynikach i przy okazji zaszłam do pielęgniarek środowiskowych dopytać o szkołę rodzenia i uaktualnić adres. Dowiedziałam się, że nie tylko położna przychodzi w trakcie ciąży i po urodzeniu do domu, ale też pielęgniarka środowiskowa przychodzi - w 2 miesiące po urodzeniu się dziecka. Dostałam numer telefonu do swojej położnej środowiskowej, by dowiedzieć się o szkołę rodzenia oraz zgłosić jej swoje dane i adres, a ta się od razu na jutro umówiła, że do mnie przyjdzie. Nawet nie spytałam, czy taka wizyta jest płatna? No i w szoku jestem, bo myślałam, że położna tylko po urodzeniu przychodzi, a nie jeszcze w trakcie ciąży. Były u Was wasze położne? Płaciłyście coś za to?
Bo ja trwam w szoku.

Stary 2011-07-07, 09:30   #3107
Malgosia1983
Wtajemniczenie

włączcie tvp2 - o planach porodu mówią
Stary 2011-07-07, 09:31   #3108
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Irmith, pytałam o herbatkę, bo myślałam, że te liście to tylko w jakimś zielarskim w postaci sypanych suszków można kupić. A Ty masz je w torebkach do zaparzania czy jak to wygląda?

Dobrze myślałaś w zielarskim kupiłam liście, coś jak herbatka sypanka

A jutro mama pośle mi pierogów z jagodami Smak mojego dzieciństwa (a moja mamcia pyyyszne pierogi robi)
Pierogiiiiiiiii

Cytat:
hejka melduję się

to idę nadrabiać
to teraz jesteście państwo na włościach

Acelinka luźne szaty rulezzzz

A idę myć lodówkę choć wcale mi się nie chce

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:34   #3109
Malgosia1983
Wtajemniczenie

To o tym mówią:
http://planporodu.wordpress.com/kreator-planu-porodu/
Stary 2011-07-07, 09:35   #3110
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Znam ten ból, ja już po badaniach. I śniadanku oczywiście .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Na chwilkę jestem tylko

Jesteście kochane

Miłego dnia!
Małgosiu dobrze, że z szyjką w porządku. Uważaj na siebie, jak Ci tu ciotki wizażowe radzą. A z chłopami niestety trzeba prosto i wprost, bo na około nie zrozumieją . Ty masz tak fajnego, kochanego męża, że na pewno pokapował wszystko i teraz będzie jeszcze lepszy dla Ciebie .
Cytat:
apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką
Acelinko, jakbym słyszała swoją babcię , ona też lubi wyłącznie luźne ubrania, jak założę coś obciśniętego, to się krzywi . Kiedyś po prostu w ciąży kobiety inaczej się ubierały i chyba dlatego naszym dziadkom to się nie podoba szczególnie.

Malgosia1983 moja mama miała podobne teksty, aż musiałam ją zdrowo objechać i teraz milczy. Wiem, że jej to imię nie leży, ale trudno. Nie wybiorę innego tylko dlatego, by jej się spodobało. Naprawdę rozumiem, co czujesz i bardzo mi przykro .

Stary 2011-07-07, 09:38   #3111
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
kurcze to się szokowałam swoją pamięcią normalnie się nie poznaję
dzięki ja bardzo malutko pije wręcz na siłę i na połówkowym usg miałam 17 więc fajno a i tak co wypiję to lecę zaraz wysiusiać
a Ty dużo w siebie wlewasz?
To miałyście już na połówkowym podaną ilość wód płodowych??? Ja ciągle się stresuję, że mogę ich mieć za mało, bo mało piję (od zawsze), ale lekarz do tej pory (27 tydz) nie powiedział mi ani słowem o wodach. Chyba teraz będę musiała go o to zapytać
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:41   #3112
anciaahk
kosmitka

Malamutko mi lekarz ani razu nie wspomniał o ilości wód. Na ostatniej wizycie jedynie powiedział, że jest ich dużo i tyle. Ale wcześniej zero słowa. Skoro nic nie mowi, tzn, że jest w porządku . Nie masz na pewno czym się martwić. Ja też mało piję.

Stary 2011-07-07, 09:46   #3113
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Acelinko jedziemy do Koszalina, do rodzinki napewno zachaczymy też o Mielno. We wtorek wracamy

Muszę troche w mieszkaniu ogarnąć, bo nie lubie wracać do syfu a potem do cioci na obiadek, placki po węgiersku mniaami
OOO Anuska ja właśnie tydzień temu dobiłam do Koszalina do moich rodziców Doszłam do wniosku, że gdzie jak gdzie, ale rodzice zadbają o mnie najlepiej i mam zamiar tutaj już zostać do porodu. No i wczoraj przyjaciółka tak mi wychwalała poród w Koszalinie, że w końcu podjęłam ostateczną decyzję - nie Poznań, nie Konin, nie Koło ale właśnie Koszalin
Stary 2011-07-07, 09:48   #3114
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
To miałyście już na połówkowym podaną ilość wód płodowych??? Ja ciągle się stresuję, że mogę ich mieć za mało, bo mało piję (od zawsze), ale lekarz do tej pory (27 tydz) nie powiedział mi ani słowem o wodach. Chyba teraz będę musiała go o to zapytać
Ja nie miałam...Dopóki lekarz mi nie powie, że coś jest nie halo to nie chce się stresować Możesz zapytać, ale wydaje mi się, że oni tak maja,że jak jest okej to poprostu o tym nie mówią
Stary 2011-07-07, 09:49   #3115
danika
Zakorzenienie

Cytat:
no to gratulacje, my właśnie czekamy na decyzje banku, wczoraj dosłaliśmy jeszcze fotki działki na której stanie nasz wymarzony domek a teraz trzeba czekać
no to - a potem zyczę wytrwałosci i duuuuzo cierpliwosci przy budowie (wymadrzam sie bo my juz prawie po )

Cytat:

zazdroszcze wakacji
mnie sie odniechcialo przez to moje jedzenie :/ w domu to jeszzce jakos ogarniam, ale na wyjezdzie by mi sie nie chciało

Cytat:
luźne szaty są the best

moja teściowa, wcale nie starej daty, jest z kolei oburzona jak ja moge wychodzić do knajpy ze znajomymymi - tekst "jak to, tak z brzuchem bedziesz po rynku latać" mnie rozwalił

Cytat:

Malgosia1983 moja mama miała podobne teksty, aż musiałam ją zdrowo objechać i teraz milczy. Wiem, że jej to imię nie leży, ale trudno. Nie wybiorę innego tylko dlatego, by jej się spodobało. Naprawdę rozumiem, co czujesz i bardzo mi przykro .
mojej mamie nasze typy imiennicze tez sie nie podobają - ale jej powiedziałam ze oni juz 3 razy imie nadawali to starczy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:52   #3116
19natka88
Zakorzenienie

Nie ma to jak wstać i w końcu zobaczyć słonko za oknem Ale za to boli mnie gardło Poszłam wcześniej spać, o 1 wpada tż do sypialni (wrócił z pracy) i się mnie pyta czy mi się siku nie chce Dopiero potem powiedział, że chce sie dowiedzieć jak z tym autkiem poszło. Uspokoił mnie tak jak wy A i pan dziwny kupujący nawet mi pozytywny komentarz dał

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a My dziś na wizycie byłyśmy... fakt,że w sumie taka kontrol,bez usg.. ale lekarz wymacał po brzuchu ułożenie małej,sprawdził ciśnienie itd. no i odpowiedział na parę pytań. ogólnie powiem wam...że pierwszy raz nie pokrzyczał..tylko pochwalił za wagę... bo od 22 maja to w zasadzie tylko2kg niecałe mi doszło.. w porównaniu do wcześniejszego skoku to sukces i mam nadzieję,że już dużo nie przytyję..

brzuchol za to coraz większy mi się robi. jak dla mnie to jest wielki..ale znajomi mówią,że nie jest taki duży..sama nie wiem

mam pytanko... bo chce zamówić z pl wyprawkę do łóżeczka.. czy któraś z was korzystała na allegro z usług sprzedawcy... magictex ??
za wizytę
Co do poscieli to ja zamawiałam TAKI zestaw. Ogólnie ok, wszystko takie jak na zdjęciu chociaż jakościowo średnio, dosyć szorstka i sztywna ta bawełna, ale po praniu mam nadzieję, że zmięknie

Cytat:
Natko gratuluję dobrych wyników, ja jutro mam mocz, morfologię i glukozę, ale zwykłą bez obciążania.
Dziękuję, też życzę dobrych wyników

Martusiaaa21 za umowę

Asik toś poszalała z gośćmi Ja zakupy mam już z głowy

cotynato ciekawy sposób ja zazwyczaj kucam nad lusterkiem i też potem nie mogę wstać

MalgosiaM8 tym chłopom to jednak kawę na ławę trzeba Trzymam kciuki za kontrolę

acelinka "luźne szaty" Moja babcia też marudzi, ze nie jest przyzwyczajona do noszenia obcisłych rzeczy w ciąży, "bo kiedyś to się szyło sukienki i brzuch miał być schowany" Ale na szczęście dała sobie przemówić do rozumu

anciaahk jak Cię nie było to u Kasi i Luli były położne Teraz ponoć można się umówić z nią i pogadać o porodzie itp Z tego co mi wiadomo to jest to darmowe

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:52   #3117
Malgosia1983
Wtajemniczenie

danika też swojej tak powiem: że miała swoje 5 minut
Stary 2011-07-07, 09:58   #3118
tusia872
Zadomowienie

witam wszystkie brzuchatki

jakos tak od wczoraj ciezko mi sie wbic w rozmowe ale czytam was kochane moze dzis jekos sie do was wbije

dzisiaj 27 tydzien zaczynam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-07-07 o 09:59
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:58   #3119
malamutka
Rozeznanie

Anciaahk i Małgosiu pewnie macie rację, ale i tak już to zburzyło mój spokój Więc pewnie i tak za tydzien na wizycie o to zapytam. Tak na wszelki wypadek - rękę na pulsie trzeba zawsze trzymać
No i to będzie moja ostatnia wizyta u tego lekarza Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
Stary 2011-07-07, 10:05   #3120
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
mojej mamie nasze typy imiennicze tez sie nie podobają - ale jej powiedziałam ze oni juz 3 razy imie nadawali to starczy
Dobre !! Na moją chyba by nie zadziałało, bo raz że jestem jedynaczką, a dwa to imię na siłę dał mi ojciec, więc ona chyba taka niespełniona .
Cytat:
Nie ma to jak wstać i w końcu zobaczyć słonko za oknem
Daj troszkę tego słonka, bo u nas ponuro, wilgotno, póki co nie pada.
Cytat:
Co do poscieli to ja zamawiałam TAKI zestaw. Ogólnie ok, wszystko takie jak na zdjęciu chociaż jakościowo średnio, dosyć szorstka i sztywna ta bawełna, ale po praniu mam nadzieję, że zmięknie
Za taką cenę jeszcze słaba jakość?? To mnie załamałaś, bo ja z tego typu też chciałam, ale jakoś dużo tańsze znalazłam (co prawda mniej elementów mają).
Cytat:
anciaahk jak Cię nie było to u Kasi i Luli były położne Teraz ponoć można się umówić z nią i pogadać o porodzie itp Z tego co mi wiadomo to jest to darmowe
Dziękuję Ci za informację, no ja jestem w szoku. Jutro przyjdzie to zobaczymy, co mi powie. W sumie nawet bym chciała mieć tutaj na miejscu jakąś położną, nie tylko w O., gdzie zamierzam rodzić. Trochę się wstydzę, że akurat przyjdzie gdy u nas jest remont, pełno wszędzie syfu, zwłaszcza że przyjdzie w ciągu dnia, gdzie prace są w toku i nawet nie sposób zapanować nad kurzem itd. W sumie sama się umówiła, bo ja nie prosiłam, by przyszła. Nawet nie wiem, o co ją pytać??

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dzisiaj 27 tydzien zaczynam
Gratuluję 27 tygodnia. I wbijaj się do nas, wbijaj!
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Anciaahk i Małgosiu pewnie macie rację, ale i tak już to zburzyło mój spokój Więc pewnie i tak za tydzien na wizycie o to zapytam. Tak na wszelki wypadek - rękę na pulsie trzeba zawsze trzymać
No i to będzie moja ostatnia wizyta u tego lekarza Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
Zawsze lepiej spytać i się uspokoić. Malamutko mamy podobny dylemat. Teraz zastanawiam się, czy nie chodzić dodatkowo do lekarza w mojej miejscowości, by mieć na wszelki wypadek kogoś tu na miejscu - jakbym nie miała możliwości dojechać do swojego 100 km dalej. Sama nie wiem. Tylko czy jakiś lekarz zechce prowadzić ciążę - tak jak w moim przypadku - od 33 tygodnia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości