|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
No właśnie tak mi najlepiej. Jak spuszczę wodę do minimum i w wodzie
Wtedy się nie zacinam ani nic- a na ślepo to o to łatwo
|
|
|
|
#3092 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
. I byłoby właśnie na ślepo .Tym razem i ja zmykam. Kolorowych.
|
|
|
#3093 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jak znajdziesz takie to daj linka![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
babcia szaleje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no w końcu nadrobiłam ![]() Mój mężuś mówi na mnie korbolek ![]() były u mnie dziś koleżanki w odwiedzinach, jedna to ta co byłam u niej na weselu 2 tyg temu, przywiozła płytkę z wesela i sobie trochę pooglądałyśmy i powspominałyśmy fajnie dzień zleciał
|
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wpadłam do Was tak na chwilę, zaczęliśmy z synkiem we wtorek 27tc wg. usg i jest dość ok Apetyt dopisuje, Filipek od czasu do czasu pokopie, poza tym podobno ruchliwe z niego dziecko (co okazuje przede wszystkim podczas usg ), no i trochu bardziej mnie męczą mnie codzienne czynności. Załączam zdjęcie fragmentu twarzy synka w 3d (zasłonił barkiem i rączką ). Buziaki Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-07 o 00:54 |
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Słonko piękne od rana i mam nadzieje ze bedzie tez taki piękny całłłły dzień ![]() Zmykam Was poczytac i mam nadzieje ze się nie zagrzeję tak jak wczoraj...
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pesteczko u mnie też dzisiaj prześliczniaste słoneczko Ide dzis zrobić badania - morfologie, HBS i siusinki do zbadania oddać coś mi się wydaje że powinnam być naczczo a tak już mi w brzuchu burczy ![]() Laski nie wiecie gdzie posiałam moją białą spódnice? Bo szukam i szukam i nie umiem się jej doszukać
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-07 o 08:19 |
||
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Już myślałam, że nie dobrnę do końca... To nie jest dobry pomysł zadać pytanie jednego dnia, a dopiero następnego czytać odpowiedź
![]() aa2 Odnośnie Boćka... czytałaś opinie na necie?? Masakra jakaś...nawet się tam nie wybieram. Co do dzieci... Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest... że nasze dzieci są "inne" . Ostatnio każde wakacje spędzaliśmy w Danii albo Szwecji ( w większości na Bałtyku, ale też schodziliśmy na ląd pozwiedzać). I tam jakoś nie słychać na ulicach wrzasków, pisków i tupania ze złości. W muzeum te dzieci zachowywały się tak jakby ich wcale nie było... Jak coś było nie tak to mały stawał w koncie i cichutko popłakiwał...a u nas..? Byłby ryk na cały gmach To chyba ten tzw "zimny chów"...Ech...planować sobie można, czytać poradniki... także...a życie samo zweryfikuje nasze zachowania. |
|
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3099 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, my właśnie czekamy na decyzje banku, wczoraj dosłaliśmy jeszcze fotki działki na której stanie nasz wymarzony domek a teraz trzeba czekać![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
pesteczko, dziękuję
znalazłam a tak na serio to znalazłam ją w szafie, sie schowała sprciula pod bluzkami
|
|
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
A tak wogóle to dzień dobry maminki
Mój Tż dziś na służbie i chyba ma coś poważnego, bo od rana syreny wyją i samochody jeżdżą ale napisałam i sie nie odzywa to pewnie zaganiany bidolek...a miał iść odpocząć bo jutro wyjeżdżamy na krótkie wakacje
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Na chwilkę jestem tylko
![]() Dziękuję za troskę, obiecuję dziś po 15 się oszczędzać na maksa Jesteście kochane W skrócie pogadałam wczoraj z meżem, jest lepiej, ale jak to facet "trzeba było mi wcześniej powiedzieć" no sorry to on nie widział jak się męczę ? Typowy facet jak nie powiesz to się nie domyśli. Byłam w nocy jeszcze u swojego gina (on ma takie pokręcone godziny przyjmowania) bo mi się nospa skończyła. W skrócie na dzień dzisiejszy jest ok, szyjka się trzyma, za dwa tyg mam wizytę, do tego czasu oczywiście oszczędzanie na maksa, co by brzuszek za często nie twardniał Lecę pędzę, na szczęście dziś nie musze biegać, latać, a podjadę samochodem, dwa kroki i siadam, ale muszę do tej kontroli sie przygotować lekko, a nie wiem o której będzie, mają mnie uprzedzić pół godz wcześniej ?! w domu jest ogarnięte, nie mam siły i chęci sprzątać na błysk. Muszę się oszczędzać. A przecież nie będę mi się rozglądać czy wszystko jest wyglancowane, kwity ich interesują ![]() Uciekam, jeszcze raz dzięki za troskę Odezwę się po 16 po wszystkim Miłego dnia!
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że porozmawiałaś z małżem, ja kiedyś myślałam że to niemożliwe że trzeba im wszystko mówić, wykładać czarne na białe, przecież troche chyba domyślni są, ale jednak trzeba im wszystko mówić, bo smai się nie domyślą to kontrola papierków a nie sanepid, nie będą chodzić z białą rękawiczką tylko zaglądać w dokumenty trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() jejciu, jaka ta spódnica zrobiła się na mnie ciasna przez te ostatnie deszczowe dni jak jej nie nosiłam, chyba sie skurczyła z wilgoci w powietrzu apropo ubrań to mój dziadek oczywiście wczoraj wygłosił swoje teorie nt. ubioru w ciąży, że powinnam nosić "luźne szaty" a nie takie obcisłe (a ja w spodnicy dżinsowej byłam i mojej ulubionej bluzce marynarskiej ) i jeszcze powiedział ze babcia ma fajne szaty w szafie jeszcze po swojej ciązy to ja mu grzecznie powiedziałam że luźne szaty to ja mam na upały, a że wczoraj było tak sobie to musiałam co innego ubrać ale się uśmiałyśmy z kuzynką ![]() Zmykam na badania a potem do kina z bratową i bratankiem na Auta2 dobrze że wychodze z domu bo ocieplają blok obok mnie, wciągają wiadra na góre i straszliwie im to piszczy a jak nie piszczy to coś jaimiś maszynami robia i straszliwie hałasują
|
||
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Acelinko jedziemy do Koszalina, do rodzinki
napewno zachaczymy też o Mielno. We wtorek wracamy![]() Muszę troche w mieszkaniu ogarnąć, bo nie lubie wracać do syfu a potem do cioci na obiadek, placki po węgiersku mniaami
|
#3105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Archinta[/B]
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
No mi też nie pasi więc ryzyk fizyk poczekam jeszcze Przez mamę nie moglam dlugo zasnąć, potem śniły mi się jakieś glupoty.... a rano obudzilam się pełna wątpliwości... Asia Troche na balkonie, trochę w kuchni, lazience i jakoś to będzie ![]() A do stołu to na raty To się biedna trochę nagotujesz co? Jakie menu? cotka Cytat:
za badania Co ile się robi glukoze? Ja robilam jeden raz. Lekarz mi ostatnio kazal zrobić badania ale nie pamiętam czy morfologię i mocz czy też coś jeszcze ![]() Dzień dobry Dziewczęta Jeszcze raz dzieki za slowa otuchy... A tak poza tym to pogoda piekna Moj Tż powiedział mi dziś 'jesteś najlepszą Pż na świecie" - podczytal wcczoraj, że mowimy na nich Tż to wymyslił Partnerka Życia
|
|
#3106 |
|
kosmitka
|
Dzień dobry wszystkim, zaraz nadrobię poranek, ale muszę podzielić się tym, co mnie spotkało.
Dzisiaj byłam w przychodni na wynikach i przy okazji zaszłam do pielęgniarek środowiskowych dopytać o szkołę rodzenia i uaktualnić adres. Dowiedziałam się, że nie tylko położna przychodzi w trakcie ciąży i po urodzeniu do domu, ale też pielęgniarka środowiskowa przychodzi - w 2 miesiące po urodzeniu się dziecka. Dostałam numer telefonu do swojej położnej środowiskowej, by dowiedzieć się o szkołę rodzenia oraz zgłosić jej swoje dane i adres, a ta się od razu na jutro umówiła, że do mnie przyjdzie. Nawet nie spytałam, czy taka wizyta jest płatna? No i w szoku jestem, bo myślałam, że położna tylko po urodzeniu przychodzi, a nie jeszcze w trakcie ciąży. Były u Was wasze położne? Płaciłyście coś za to? Bo ja trwam w szoku.
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
włączcie tvp2 - o planach porodu mówią
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
to teraz jesteście państwo na włościach Acelinka luźne szaty rulezzzz ![]() A idę myć lodówkę choć wcale mi się nie chce
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
To o tym mówią:
http://planporodu.wordpress.com/kreator-planu-porodu/
|
|
#3110 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
. Ty masz tak fajnego, kochanego męża, że na pewno pokapował wszystko i teraz będzie jeszcze lepszy dla Ciebie Cytat:
. Kiedyś po prostu w ciąży kobiety inaczej się ubierały i chyba dlatego naszym dziadkom to się nie podoba szczególnie.Malgosia1983 moja mama miała podobne teksty, aż musiałam ją zdrowo objechać i teraz milczy. Wiem, że jej to imię nie leży, ale trudno. Nie wybiorę innego tylko dlatego, by jej się spodobało. Naprawdę rozumiem, co czujesz i bardzo mi przykro
|
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 |
|
kosmitka
|
Malamutko mi lekarz ani razu nie wspomniał o ilości wód. Na ostatniej wizycie jedynie powiedział, że jest ich dużo i tyle. Ale wcześniej zero słowa. Skoro nic nie mowi, tzn, że jest w porządku
. Nie masz na pewno czym się martwić. Ja też mało piję.
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku, że gdzie jak gdzie, ale rodzice zadbają o mnie najlepiej i mam zamiar tutaj już zostać do porodu. No i wczoraj przyjaciółka tak mi wychwalała poród w Koszalinie, że w końcu podjęłam ostateczną decyzję - nie Poznań, nie Konin, nie Koło ale właśnie Koszalin
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a potem zyczę wytrwałosci i duuuuzo cierpliwosci przy budowie (wymadrzam sie bo my juz prawie po )Cytat:
mnie sie odniechcialo przez to moje jedzenie :/ w domu to jeszzce jakos ogarniam, ale na wyjezdzie by mi sie nie chciało Cytat:
moja teściowa, wcale nie starej daty, jest z kolei oburzona jak ja moge wychodzić do knajpy ze znajomymymi - tekst "jak to, tak z brzuchem bedziesz po rynku latać" mnie rozwalił Cytat:
|
||||
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak wstać i w końcu zobaczyć słonko za oknem
Poszłam wcześniej spać, o 1 wpada tż do sypialni (wrócił z pracy) i się mnie pyta czy mi się siku nie chce Dopiero potem powiedział, że chce sie dowiedzieć jak z tym autkiem poszło. Uspokoił mnie tak jak wy![]() Cytat:
![]() za wizytęCo do poscieli to ja zamawiałam TAKI zestaw. Ogólnie ok, wszystko takie jak na zdjęciu chociaż jakościowo średnio, dosyć szorstka i sztywna ta bawełna, ale po praniu mam nadzieję, że zmięknie ![]() Cytat:
![]() Martusiaaa21 ![]() za umowęAsik toś poszalała z gośćmi Ja zakupy mam już z głowycotynato ciekawy sposób ja zazwyczaj kucam nad lusterkiem i też potem nie mogę wstać![]() MalgosiaM8 Trzymam kciuki za kontrolę![]() acelinka "luźne szaty" Moja babcia też marudzi, ze nie jest przyzwyczajona do noszenia obcisłych rzeczy w ciąży, "bo kiedyś to się szyło sukienki i brzuch miał być schowany" Ale na szczęście dała sobie przemówić do rozumu![]() anciaahk jak Cię nie było to u Kasi i Luli były położne
|
||
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
danika też swojej tak powiem: że miała swoje 5 minut
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie brzuchatki
jakos tak od wczoraj ciezko mi sie wbic w rozmowe ale czytam was kochane![]() dzisiaj 27 tydzien zaczynam
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-07-07 o 09:59 |
|
|
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Anciaahk i Małgosiu pewnie macie rację, ale i tak już to zburzyło mój spokój
Więc pewnie i tak za tydzien na wizycie o to zapytam. Tak na wszelki wypadek - rękę na pulsie trzeba zawsze trzymać ![]() No i to będzie moja ostatnia wizyta u tego lekarza Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny
|
|
|
|
#3120 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Daj troszkę tego słonka, bo u nas ponuro, wilgotno, póki co nie pada. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Gratuluję 27 tygodnia. I wbijaj się do nas, wbijaj! Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Wtedy się nie zacinam ani nic- a na ślepo to o to łatwo

a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę 

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Niestety ze względu na podjętą decyzję o miejscu porodu i przeprowadzce jakoś nie widzę możliwości jeżdżenia co tydzień 250km do lekarza... Teraz przeprowadzam wywiad wśród znajomych z Koszalina który lekarz najlepszy i oby zdobył moje zaufanie tak samo jak obecny