Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 21:13   #3061
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Mam, kupiłam dwa komplety tych prześcieradeł Agnyska dzięki za cynk
Cieszę się Obyśmy były zadowolone

A jaka pogoda u Ciebie, że Ci się słabo zrobiło? Ja mam najgorsze samopoczucie w upały.

Znowu mnie kręgosłup piersiowy boli
A jeszcze musiałabym wymienić pościel przed snem, bo prześcieradło wyprałam, to i resztę by wypadało dać nową.
Mam nowe prześcieradło (tym razem dla nas) - żółte. Dziewczyny, najgorszy wybór koloru! Wywiesiłam to na dwór, całe zostało oblezione przez te małe czarne robaczki, nie dało sie tego wytrząsnąć, we dwójkę walczyliśmy

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:17
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:13   #3062
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
laski to chyba był paracetamol a nie pyralgina w każdym razie to co można i w ciązy brać więc raczej paracetamol
to raczej na bank paracetamoldla zainteresowanych - jakby co w szpitalu w Świdniku dają go dużo

ja tez spadam dziewczynki, buziole
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:18   #3063
aa2
Zakorzenienie

Monia mysle ze wielkośc nie tylko jest odpowiednikiem tego czy cos jest dobre-moze bedziesz miała dziecko które sie bardzo wierci i wtedy zadna wielkość nei pomoże-trzeba brac różne rzeczy pod uwage, ja kupie to co bedzie mi wygodniej użytkowac wiec moze spróbuje i tego i tego zobacze jak juz zaczne kupowac rzeczy

Acelinka śliczne te rzeczy

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
:

Podgumione...nie slyszałam. Asik jak znajdziesz je gdzieś to poka
Byłaś już w bocku na pl. teatralnym?
byłam w boćku ale raz i wiecej tam nie pójde , łaziła za nami sprzedawczyni jakbysmy conajmniej łóżeczko mieli ukraść, tam jest taki dziwny układ, strasznie napchane i źle sie oglądało, a chcielismy wtedy wózki poogladac no ale nei dało rady , zajrzelismy jeszcze na łóżeczka i krok w krok łaziła za nami laska mało dyskretnie i było to strasznei irytujace

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Małgos a ty tam byłaś?>czy chcesz isc bo jak chcesz isc to w sumei moge sie przejsc może bedzie inna obsługa
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:21   #3064
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cieszę się Obyśmy były zadowolone

A jaka pogoda u Ciebie, że Ci się słabo zrobiło? Ja mam najgorsze samopoczucie w upały.
dokładnie

na dworze pada- a to nowość ale w sklepie było jakoś strasznie duszno i pewnie przez to mi się tak słabo zrobiło..

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Monia mysle ze wielkośc nie tylko jest odpowiednikiem tego czy cos jest dobre-moze bedziesz miała dziecko które sie bardzo wierci i wtedy zadna wielkość nei pomoże-trzeba brac różne rzeczy pod uwage, ja kupie to co bedzie mi wygodniej użytkowac wiec moze spróbuje i tego i tego zobacze jak juz zaczne kupowac rzeczy
ciiiiiiiii moje dziecię będzie spokojne i nie będzie się wiercić (taaa, tak się matka łudź )
Asik ja piszę po prostu z tego co pamiętam przy bratu- że wcale takie złe to nie było ( no a poza tym jak już kupiłam zwykłe to jakoś się muszę pocieszać )

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:27   #3065
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

na dworze pada- a to nowość ale w sklepie było jakoś strasznie duszno i pewnie przez to mi się tak słabo zrobiło..

ciiiiiiiii moje dziecię będzie spokojne i nie będzie się wiercić (taaa, tak się matka łudź )
Asik ja piszę po prostu z tego co pamiętam przy bratu- że wcale takie złe to nie było ( no a poza tym jak już kupiłam zwykłe to jakoś się muszę pocieszać )
hehe a widzisz bo ty juz kupiłas żartuje ale fakt fktem ze jak nie wypróbujemy to nie bedziemy wiedziały, no a poza tym kiedys tez pieluszki tetrowe były lepszej jakosci

a własnei a propo pieluch to ta kolezanka poleciła mi bawełniane-powiedziała ze sa delikatne i miękkie i jak kładła małą spac to dawała jej to pod buzie żeby nie miała szorstko
Stary 2011-07-06, 21:31   #3066
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a widzisz bo ty juz kupiłas żartuje ale fakt fktem ze jak nie wypróbujemy to nie bedziemy wiedziały, no a poza tym kiedys tez pieluszki tetrowe były lepszej jakosci

a własnei a propo pieluch to ta kolezanka poleciła mi bawełniane-powiedziała ze sa delikatne i miękkie i jak kładła małą spac to dawała jej to pod buzie żeby nie miała szorstko
ano dokładnie, póki same nie popróbujemy to nie będziemy wiedzieć

a ja tetrówki kupiłam super! grube i miękkie, takie jak kiedyś bo to co widziałam w sklepach to jakaś masakra- sitko normalnie ;/

Julitka

Stary 2011-07-06, 21:33   #3067
aa2
Zakorzenienie

nie no wexcie mnei ubijcie!!!!!!!!!!! kupiłam sobei z dwa dni temu taka bagietke do piekarnika czoskową no i naszła mnei na nia teraz ochota , poszłam do lodówki wyjełam i czytam ze ona nie z czosnkiem a serem -a mam ochote na czoskowa -burak ze mnei jak nic
Stary 2011-07-06, 21:38   #3068
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Nie nadrobię Was od wczoraj mam do nadrobienia strony od 85 do tej tj. 103 Idę spać i proszę mi już tyle nie pisać, bo nie wiem o czym sobie plotkujecie czuję się przez to jak piąte koło u wozu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Acha i chciałam się pochwalić (narazie się cieszę ) że Amelka mnie czasem w nocy tak skopie, że się budzę i cieszę się z tego, chociaż przez pierwszy moment nie kumam o co chodzi i zastanawiam się czemu się obudziłam w ogóle jestem jakaś nienormalna ostatnio! nie czaję, nie kontaktuję - zapomniałam nawet, że jestem w ciąży Zobaczyłam ciekawą ofertę pracy na słupie i mówię do mamy - może bym się tam przyjęła? A mama litośnie i miłosiernie na mnie spojrzała a mi głupio się zrobiło

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:45   #3069
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja to mam czasami tak, że jak leżę z boku to mały się tak rusza i coś wypycha że aż mnie boli Ostatnio miałam wrażenie, że mi robi jakieś jazdy po biodrze.
W kazdym razie cieszę się, bo mam wewnętrzny spokój, że jest ok.

I zastanawiam się czy nie robić teraz miesiąc paznokci, bo tak mi jakoś za tym tęskno

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:47   #3070
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I zastanawiam się czy nie robić teraz miesiąc paznokci, bo tak mi jakoś za tym tęskno
A co to? Brzmi tak, że pewno mi się spodoba

Stary 2011-07-06, 21:52   #3071
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam w boćku ale raz i wiecej tam nie pójde , łaziła za nami sprzedawczyni jakbysmy conajmniej łóżeczko mieli ukraść, tam jest taki dziwny układ, strasznie napchane i źle sie oglądało, a chcielismy wtedy wózki poogladac no ale nei dało rady , zajrzelismy jeszcze na łóżeczka i krok w krok łaziła za nami laska mało dyskretnie i było to strasznei irytujace

Małgos a ty tam byłaś?>czy chcesz isc bo jak chcesz isc to w sumei moge sie przejsc może bedzie inna obsługa
Bylam, wózki oglądałam. Obsługiwała nas taka starsza babka - bardzo dokładnie opisywała każdy model...
Myślałam, że Ty nie byłaś A chcesz coś tam jeszcze oglądać? Możemy iśc

Cytat:
ano dokładnie, póki same nie popróbujemy to nie będziemy wiedzieć

a ja tetrówki kupiłam super! grube i miękkie, takie jak kiedyś bo to co widziałam w sklepach to jakaś masakra- sitko normalnie ;/
A gdzie je Monik kupilas? Bo ja na allegro się boję kupić u niesprawdzonego sprzedawcy - jakies cienkie szmatki - a wiadomo pomacac nie idzie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Nie nadrobię Was od wczoraj mam do nadrobienia strony od 85 do tej tj. 103 Idę spać i proszę mi już tyle nie pisać, bo nie wiem o czym sobie plotkujecie czuję się przez to jak piąte koło u wozu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Acha i chciałam się pochwalić (narazie się cieszę ) że Amelka mnie czasem w nocy tak skopie, że się budzę i cieszę się z tego, chociaż przez pierwszy moment nie kumam o co chodzi i zastanawiam się czemu się obudziłam w ogóle jestem jakaś nienormalna ostatnio! nie czaję, nie kontaktuję - zapomniałam nawet, że jestem w ciąży Zobaczyłam ciekawą ofertę pracy na słupie i mówię do mamy - może bym się tam przyjęła? A mama litośnie i miłosiernie na mnie spojrzała a mi głupio się zrobiło
To nie idz nigdzie tylko plotkuj z nami

Brawo za kopmniaki i witam w świecie rozkojarzenia

A ja znowu się poryczałam.Oczywiście przez mamę...Jest mi dłużna pieniądze i pyta kiedy przyjade je wziąśc na co ja żeby mi wpłaciła na konto oszczędnosciowe Stefka a ona nie mów tak na niego bo mi ciarki przechodzą, na co ja że najprawdopodobniej tak damy dziecku na imie a ona "weź mnie nie strasz..." nie odezwałam sie do niej tylko powiedzialm "mamo, dobrej nocy" i sie rozlaczylam.... Nawet nie wiecie jak mi przykro...
Stary 2011-07-06, 21:53   #3072
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

rabarbar, kiedyś biały jeleń to było najzwyklejsze mydło, ja dopiero ostatnio wyczaiłam że jest i żel pod prysznic, mydło w płynie, płyn do prania i płukania ja kupiłam nawet do szpitala żel pod prysznic z tej serii, głównie dlatego że to był jeden z najmniejszych, ale w sumie dobrze dzieciątko przynajmniej nie będzie zbędnej chemi ze mnie wysysało
już cała seria kosmetyków jest biały jeleń z tego co kojarzę... nawet płyn do higieny intymnej jak się nie mylę mają

Cytat:

dobre dobre
mi też się czasem zdarza palnąć jakąś taką małą głupotę z której się śmiejemy... ot takie słodkie ciążowe roztargnienie

Cytat:
Ja to mam czasami tak, że jak leżę z boku to mały się tak rusza i coś wypycha że aż mnie boli Ostatnio miałam wrażenie, że mi robi jakieś jazdy po biodrze.
W kazdym razie cieszę się, bo mam wewnętrzny spokój, że jest ok.

a ja mam tak, że mój to już mnie rzadziej kopie, częściej jest takie jakby "pływanie" po brzuchu całym, wiercenie się... pojedyncze kopniaki coraz rzadziej... a kość biodrową po lewej stronie to wczoraj mi zwiedzał i coraz częściej łapię się na tym, że te kopniaczki to już takie bolesne są raczej...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:55   #3073
danika
Zakorzenienie

uciekam do łóżeczka czytac dalej Millenium dobranoc mamuśki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:58   #3074
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A co to? Brzmi tak, że pewno mi się spodoba
Tzn. co ? Bym sobie porobiła paznokcie komuś. Mam znowu jakieś parcie na robienie tych wzorków, frenczy chyba z nudów.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
już cała seria kosmetyków jest biały jeleń z tego co kojarzę... nawet płyn do higieny intymnej jak się nie mylę mają

dobre dobre
mi też się czasem zdarza palnąć jakąś taką małą głupotę z której się śmiejemy... ot takie słodkie ciążowe roztargnienie

a ja mam tak, że mój to już mnie rzadziej kopie, częściej jest takie jakby "pływanie" po brzuchu całym, wiercenie się... pojedyncze kopniaki coraz rzadziej... a kość biodrową po lewej stronie to wczoraj mi zwiedzał i coraz częściej łapię się na tym, że te kopniaczki to już takie bolesne są raczej...
Właśnie to pływanie czasami jest bolesne Albo wypychanie. Kopniaczki też już sporadycznie.
Poza tym już nie jest taki chętny na ruchy jak leżę na plecach, tak więc ciężko cokolwiek wypatrzeć, najchętniej uwaktywnia się kiedy leżę na boku od tej striony której nie widzę , małpa wredna

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 22:02   #3075
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wexcie mnei ubijcie!!!!!!!!!!! kupiłam sobei z dwa dni temu taka bagietke do piekarnika czoskową no i naszła mnei na nia teraz ochota , poszłam do lodówki wyjełam i czytam ze ona nie z czosnkiem a serem -a mam ochote na czoskowa -burak ze mnei jak nic
eeej nie burak a kobieta w ciąży, noo!
a nie da się jej przerobić na czosnkową? posmarować masłem z rogniecionym czosnkiem i ziołami? Nie wiem jaka to bagietka bo nie kupuję takich wynalazków..

Cytat:

haha

Cytat:
A gdzie je Monik kupilas? Bo ja na allegro się boję kupić u niesprawdzonego sprzedawcy - jakies cienkie szmatki - a wiadomo pomacac nie idzie

A ja znowu się poryczałam..
kupiłam w sklepie stacjonarnym bo właśnie chciałam pomacać- ale obczajałam na allegro u TEGO SPRZEDAWCY.
i mogę zdecydowanie polecić

a co do mamy to przytulam przykre jak najbliższe osoby tak nas ranią

aa Danika gratuluję udanej wizyty

Julitka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 22:06   #3076
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Co sądzicie? http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...699032494.html

Myslałam co prawda o innym kolorze ale jesli poluję na uzywkę to chyba nie moge zbytnio zaszaleć

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
eeej nie burak a kobieta w ciąży, noo!
a nie da się jej przerobić na czosnkową? posmarować masłem z rogniecionym czosnkiem i ziołami? Nie wiem jaka to bagietka bo nie kupuję takich wynalazków..

haha

kupiłam w sklepie stacjonarnym bo właśnie chciałam pomacać- ale obczajałam na allegro u TEGO SPRZEDAWCY.

a co do mamy to przytulam przykre jak najbliższe osoby tak nas ranią

aa Danika gratuluję udanej wizyty
Kązdy ma swoje zdanie, swój gust - rozumiem, ale takie uwagi powinna zatrzymać dla siebie...

Skoro polecasz to zaraz go tu "zaobserwuje" Dzieki
Stary 2011-07-06, 22:19   #3077
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. co ? Bym sobie porobiła paznokcie komuś. Mam znowu jakieś parcie na robienie tych wzorków, frenczy chyba z nudów.
Haha, to nie, ja tylko sobie robię Nie skojarzyłam o co chodzi

Małgosiu, nie przejmuj się tak, mamę chyba masz po prostu mało delikatną

Dobranoc mamcie

Stary 2011-07-06, 22:25   #3078
cotynato
Zakorzenienie

oooo też się wahała co do Roana
Na żywo prezentuje się ok i fajnie że można w nim pobujać.

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 22:26   #3079
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosiu, nie przejmuj się tak, mamę chyba masz po prostu mało delikatną

Dobranoc mamcie
Staram się...
Dobrej nocy
Stary 2011-07-06, 22:30   #3080
stokrotka_
Zadomowienie

hej kobietki.... wiem,że obiecałam ostatnio się częściej odzywać..ale czasu wciąż brak. porobiło się zaległości... i w sumie,mimo,że od pon nie pracuje już tyle co do tej pory...to ciągle za czymś biegam.. i i tak docieram do domu wieczorami.. mój mąż ma teraz cały tydzień nocek.. i zwyczajnie nie chce mi się samej siedzieć smutno tak jakoś..

ale mam nadzieję,że przygarniecie mnie z powrotem

Cytat:
No ja wiem, że to dwa różne Ale nie dojdziesz, bo niektore Magdaleny namiętnie zdrabniają się na Magdy i tylko tak każą do siebie mówić.

1. No to klasa Mój na pierwszą randkę przyjechał białym rowerem
2. Elektryczny, więc wyobraź to sobie

Irmith, pytałam o herbatkę, bo myślałam, że te liście to tylko w jakimś zielarskim w postaci sypanych suszków można kupić. A Ty masz je w torebkach do zaparzania czy jak to wygląda?

Ledwo co oglądałam wczoraj prześcieradła na allegro (postanowiłam zacząć od czegoś prostego, żeby się nie zniechęcić ), a dziś mąż pojechał do Tesco, a tam zestaw dwóch, normalnie bawełna 100 %, z gumką za 12,99 To mam jedno za darmo i jeszcze na kosztach wysyłki zaoszczędziłam. Mała rzecz, a cieszy

A jutro mama pośle mi pierogów z jagodami Smak mojego dzieciństwa (a moja mamcia pyyyszne pierogi robi)
za te pierogi... to nie daruje... wchodzę..próbuję nadrobić.. a teraz w głowie mam tylko pierogi z jagodami... tylko skąd ja sobie je wytrzasnę

ja też kupiłam prześcieradła na gumce w tesco , i też w tesco ceratki na gumce pod prześcieradła byly taniutkie..a na zmianę będą jak znalazł

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pedzicie.............

ja nie daje rady nawet Was czytac..

tzn. przeczytalam wszystko ale po łebkach

Ja tez nie moge sie wbic....
Ale podczytuje caly dzien....

Ja mam zamiar zaczac od 32 tyg... Teraz jeszcze za wczesnie

o wiesiolku za duzo nie wiem ale własnie moze powodowac skurcze...
Natomiast napar z lisci malin dziala bardeziej na szyjke i jej elastycznosc...
Przygotowuja ja do porodu....
Napar powinno sie zaczac pic stopniowo..
Najpierw tydzien po jednym kubku,
drugi tydzien po dwa , trzeci tydzien i kolejne po 3 kubeczki...

Nie polecane sa te specyfiki przy ciazach zagrozonych ( skruconych szyjkach i rozwarciach)
no chyba ze minie 36 tydz.

A tak to mozna smialo zaczac pic herbatke z listkow malinek od 32 tyg...

Ok ...Ide do dziecia

Kellysss....jak wynajdziesz jakiegoś linka jak to wygląda..to podeślij.. ja już w 32...więc może czas zacząć popijać malinowo
ciągle mam nadzieję,że urodzę w sierpniu.. a może to przyścieszy choc trochę...

co do wbijania się...to mi też ciężko.. jak znajdę chwilę,to zanim nadrobię,nie mam pojęcia już na co odpisywać... tak jak pisałam wyżej... taka na doczepkę tu trochę się czuję ale staram się poprawić

Cytat:
dokładnie, też tak myślę...

a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż...
że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę
aż się popłakałam ze śmiechu

a My dziś na wizycie byłyśmy... fakt,że w sumie taka kontrol,bez usg.. ale lekarz wymacał po brzuchu ułożenie małej,sprawdził ciśnienie itd. no i odpowiedział na parę pytań. ogólnie powiem wam...że pierwszy raz nie pokrzyczał..tylko pochwalił za wagę... bo od 22 maja to w zasadzie tylko2kg niecałe mi doszło.. w porównaniu do wcześniejszego skoku to sukces i mam nadzieję,że już dużo nie przytyję..

brzuchol za to coraz większy mi się robi. jak dla mnie to jest wielki..ale znajomi mówią,że nie jest taki duży..sama nie wiem

mam pytanko... bo chce zamówić z pl wyprawkę do łóżeczka.. czy któraś z was korzystała na allegro z usług sprzedawcy... magictex ??

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:50   #3081
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
aaa to dobrze że mnie nie było i dowiaduję się po fakcie. To straszne i stresujące jak którejś cos jest
pamiętajcie ze mam blisko do Malgosi i moze będę ją widywac w szkole rodzenia, więc jak trzeba będzie to mogę nią potrząsać na żywo Niech tylko usłyszę że nie odpoczywa
No trzymaj tam rękę na pulsie- bo nei wiem czy doczytałaś co dopisałam- że oprócz krótkiej szyjki ma jeszcze małe rozwarcie.

Pewnie Małgośka ma dziś czkawkę przez nas cały dzień ale my tak z troski
Cytat:
d
a wiecie jakim mnie dzisiaj komplementem obdarzył mój tż...
że jestem jak kula do kręgli... moja mina a on od razu z tłumaczeniem, że taka krąglutka jestem. i łapie mnie za brzuch ooo tu jedna kula... i za cycki a tu dwie mniejsze i cieszy się sam do siebie... myślałam, ze padnę
no nie mogę- co za wyszukany komplement
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej melduje się po wizycie dziekujemy wszystkim za kciuki

mała waży 1200 gramów więc urosła przez 2 tygodnie 200 gramów serduszko biło troszke za szybko ale to dlatego ponoć, że akurat miala głupawkę i strasznie się wierciła, ziewałą, wkładała łapki do buzi i łapała się rączką za stopę

ja stanęłam z wagą w miejscu - więc jest postęp bo nie chudnę, powiedział ze wyniki cukrów mam piękne, a ta pani diabetolog juz tak ma, że lubi straszyć
No i super wieści
Cytat:
a poza tym zrobiło mi się strasznie słabo na sklepie i zakręciło w głowie, że nie widziałam gdzie jestem, okropne uczucie

w tej książce "Język niemowląt" autorka zwraca właśnie uwagę na to, żeby dzieci traktować jak dorosłych, z szacunkiem i odzywać się do nich normalnie. I już od momentu kiedy wrócimy do domu pokazywać mu jego nowy świat. Co może się wydawać z boku co najmniej dziwne Ale myślę,że to wcale nie jest głupi pomysł
Mi też coraz częściej potrafi zakręcić się mocno w głowie- aż usiąść potrzebuję.

Jeju- to ja mogłabym książki o dzieciach pisać- taka mądra jestem

Malgosia1983- kochana- nie ma co się stresować komentem- nawet mamy - Imie ma być dla WAS najpiękniejsze- a mama miała swój czas na popisy kilka lat temu...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
co do wbijania się...to mi też ciężko.. jak znajdę chwilę,to zanim nadrobię,nie mam pojęcia już na co odpisywać... tak jak pisałam wyżej... taka na doczepkę tu trochę się czuję ale staram się poprawić
się czaisz jak jakiś czajnik z tym wbijaniem- pisz na bieżąco i już a w międzyczasie coś tam sobie wstecz poczytaj i tyle- przecież lepiej być z nami niż bez

A ja już mykam spać!

kolorowych brzuchatki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:57   #3082
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
w sumie tak ale jakoś marnie mnie to przekonuje hahah
a decyzja - nie mam wyboru niestety, gdybyśmy byli niezależni finansowo to może i bym męża cudem przekonała ... a tak? ani kasy, ani chęci męża, tata też nie ułatwia. Ot, tyle co mogę Wam pomarudzić
Marudzić możesz, ale w sumie chyba się wszystko dobrze składa.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz bez smażenia ryba szybko dochodzi, jak bez foli to będziesz na bieżąco próbowała czy już gotowa
Dziękować , to nawet lepiej, bo mniej roboty.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mam ale teraz tylko mocz i będzie mi jakiś wymaz pobierać Ostatnio robiłam ten HBS, morfologie i mocz.
Natko gratuluję dobrych wyników, ja jutro mam mocz, morfologię i glukozę, ale zwykłą bez obciążania.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kochane- dzięki za dzisiejsze kciuki podczas badań
Właśnie ściągnęłam sobie wyniki
-glukoza na czczo 84, po 2 h- 107
Gratulacje!!!!!!!!!!
Cytat:
Ty się tymi 3 litrami asika nie kieruj- wielbłąd jeden gdzie ona jedzenie mieści???????

To szkoda z tą szkołą, no ale jakby nie patrzeć kiedyś nie było szkół, neta, książek i babki sobie radziły,więc Ty na pewno tez sobie dasz radę
Jeszcze jutro spróbuję podejść do położnych i podpytać, ale jak nie znajdę to trudno. Mam zakupione 3 książki, jeszcze kupię tą Zawitkowskiego i jakoś będę musiała dać radę.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tak mężowi chciałam kupić, wstyd no nie? ale dziś wszedł nawet buziaka mi nie dał na powitanie, widzę kupił sobie bagażnik na samochód, po co nie wiem, wydał pewnie ze 300zł a taras stoi zalany wodą, już nie wspomne o dzieciowych zakupach... nie wiem może ja jestem przewrażliwiona, a on ma swoich wiernych kolegów co mu radzą to i owo...
Lece powolutku dalej sprzątać, sama sobie dam rade nie będę go prosić.
Jak to się mówi duma. Ale wiem że powie że za chwilę i nie posprząta do jutra , a wstyd mieć brudno, może inaczej mam manie czystości, dla jednych to czysto a ja widze swoje
Małgosia ja Ciebie na Mazury na przeszkolenie zapraszam, tak nie można bo się zamęczysz kobieto!!!! To nie chodzi o dumę a Twoje zdrowie i samopoczucie. Nabiłabym temu chłopu ostro w doopkę.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:06   #3083
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka melduję się
dziękuję wszystkim za kciuki umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkankanasze własne (tzn . na razie częściowo banku)

to idę nadrabiać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:10   #3084
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze a ja ostatnio zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy a na tetry się nie skusiłam bo się bałam właśnie ze sitko będzie napisze do nich maila, może jeszcze nie wysłali paczki to domówie sobie
Cytat:
Co sądzicie? http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...699032494.html

Myslałam co prawda o innym kolorze ale jesli poluję na uzywkę to chyba nie moge zbytnio zaszaleć
wózek fajnisty chociaż kolorystycznie mi nie pasi ale masz racje szukając używanego nie ma co za bardzo wybrzydzać bo potem jeszcze się nic nie znajdzie i dopiero będzie
tak patrze i kurcze jakoś we wszystkich wózkach te wpięte foteliki tak śmiesznie wyglądają w moim wózku też tak, chyba go nie będe wpinać

Malgosiu, mamą się nie przejmuj zaakcpetuje to imię - nie będzie miała wyjścia. Poza tym na pewno jak tylko Wasz synuś pojawi się na świecie to nie będzie sobie wyobrażała innego imienia dla Niego

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:14
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:11   #3085
aa2
Zakorzenienie

własnei z mezem zrobilismy liste zakupów na jutro i podliczyłam gosci na sobote i razenm z nami bedzie nas 14 dorosych 5 dzieci w wieku od 16 misiecy do 5 lat no i dwa dzidzioki w brzuszku -matko jak ja to pomieszcze hehe

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka melduję się
dziękuję wszystkim za kciuki umowa podpisana jeszcze w piątek podpisujemy akt notarialny i będziemy pełnoprawnymi właścicielami mieszkankanasze własne (tzn . na razie częściowo banku)

to idę nadrabiać
Stary 2011-07-06, 23:14   #3086
anciaahk
kosmitka

Agnyska historia z kotem i męzem mnie powaliła. Jakoś swojego ani kota ani męża sobie nie wyobrażam w takich rolach, chociaż może i kot by się interesował laktatorem, bo pies raczej by się bał .
Cytat:
anciaahk, mówisz ze z Diseny'a sie spierają? ja słyszałam właśnie ze są super te ciuszki, ciekawa sprawa zobacze na swoich jak to jest
Acelinko tak komentuję po tych, co dostałam w spadku, one były najgorzej zjechane a prane równie często, co pozostałe. Sama byłam zaskoczona. A wyprawka śliczna .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka melduję się

to idę nadrabiać
Martusia gratuluję kolejny raz!

Stary 2011-07-06, 23:28   #3087
madzialena-lublin
Rozeznanie

Ło matko! Kiedy ja to wszystko przeczytam co tu dzisiaj od płd namachałyście Może jutro przy śniadanku, bo dzisiaj już padam.
Miłych snów
Stary 2011-07-06, 23:38   #3088
cotynato
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj uśmiałam.
Nie dość że goliłam się i uznałam, że to wyczyn roku - normalnie po skończonej "robocie" byłam z siebie dumna to jeszcze spuściłam wodę i chcialam wtawć,a tu ni hu hu W końcu jakoś mi się udało, ale co się ubawiłam i namęczyłam to moje

Ale z was śpiochy

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 23:41   #3089
anciaahk
kosmitka

Śpiochy, śpiochy.
Cotka ale jak Ty tam dotarłaś? I to na siedząco?

Stary 2011-07-06, 23:42   #3090
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć laseczki,
nawet nie udaję że nadrobię te 25-30 stron dziecko mi spi więc mam dla Was chwilkę
hej kochana doczytałam, że mama znowu się czepia, kurcze współczuję, powinna zrozumieć, że gorzej przechodzisz ciążę i musisz więcej odpoczywać
Cytat:
Ale zapytałam pań z labu czy mogę iść co by się nie narazić a w domku ładnie leżałam plackiem
Wynik- w sumie nie wiem- może już dziś mi wrzuca na stronkę- bo ja on-line ściągam
i jak tam archinta są już wyniki?
Cytat:
archi K. jest charakterny, żebys wiedziala Wczoraj chcielismy zeby zasnął w łozeczku, bo mamy dosyc usypiania go na rękach zwalaszcza ze teraz będziemy musieli sie podzielic i go uczymy ze po kapieli jest butla i lozeczko. Jak nie spi to chociaz niech w nim siedzi. My oczywiscie jestesmy kolo niego zeby nie bylo za duzego szoku naraz. No i byl taki niezadowolony z tego powodu ze musi siedziec w tym lozeczku ze rzucił się na materac i walił z całej siły główką w co się dało az trafil na twarde. Krew mu poszla z noska, ja się poplakalam z nerwów, małz zaczął biegac po lod i chusteczki, wyjęlismy go z łózeczka a on byl zachwycony ze się uwolnił Zaczal sobei gadac z nami, przytulac nas i brykac po podlodze. krew mu w ogole nie przeszkadzała

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

no i wstal ale długa drzemka, niecała godzina
pewnie zaraz będziemy musieli iśc na space
synuś z charakterkiem ale i tak słodziak
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hihih
a humorek szczerze bez zmian, kiepsko. Zabija mnie nuda, ciągle to leżenie i leżenie, z tatą stosunki bez zmian i mąż ciągle nalega na tę budowę. Niby się zgodziłam, ale jak pomyślę, że miałabym się wyprowadzić tam to płakać mi się chce.. Po nocach śni mi się to miejsce i ta budowa i nie są to miłe sny..
oj kochana, moze jak już podejmiecie ostateczną decyzję to jakoś się do tego przyzwyczaisz i dasz radę o to jeszcze w tym roku chcielibyście zacząć budowę?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciłam Naczekałam się jak głupia W każdym razie wygląda to tak: wyniki eleganckie, mam się trzymać diety i jeśli waga nie będzie spadać ani nie będzie się nic dziać z wynikami to już się z p.diabetolog nie spotkam 6-12 tygodni po porodzie mam zrobić jeszcze raz obciążenie glukozą 75g i tyle dziękuję za kciuki

Sprzedaliśmy autko (po raz drugi) czekam na faceta bo ma dzisiaj przyjechać
za wyniki i za sprzedaż auta, oby tym razem transakcja doszła do końca

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości