|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
Trochę do niego dotarło. Ale nie tyle ile bym chciała.... Ale wiem, że to musi potrwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wgl miałam straszny charakter, wszystkim się przejmowałam, o wszystko się bałam (właściwie to o wszystkich bliskich) i cały często miałam jakieś chore złe przeczucia. Ale zaczęłam z tym jakiś czas temu walczyć i już chyba jestem normalniejsza ![]() Dobranoc ![]() Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
#2794 |
Raczkowanie
|
Witam,
długo się zastanawiałam czy napisać, no ale w końcu się przełamałam. Może zacznę od przedstawienia mojej sytuacji. Jestem Kasia, mam 21 lat. Zawsze byłam większa niż większość i jakoś nie przeszkadzało mi to do tej pory, dopiero ostatnio naszło mnie na rozczulanie się nad pięknymi, modnymi ubraniami, sukienkami z których to oczywiście nie było mojego rozmiary (44 góra, 46 dół). Już nie mogę sobie pozwolić na to co mi się podoba tylko na to w co wejdę. Doszłam do 95 kilogramów przy wzroście 165, tyle pokazało jakiś miesiąc temu. Nie wiem jakim cudem na dzień dzisiejszy ważę 89kg. (Nie wiem gdzie się podziało te 6 kg jak przez ostatni miesiąc opychałam się tylko słodyczami. Hmmm...a może waga się popsuła? ![]() Kiedyś stosowałam dietę Kopenhaską (chyba tak to się pisze) po 2 dniach nie potrafiłam zwlec się z łóżka, było mi niedobrze i kręciło mi się w głowie. Dzisiaj jestem 2 dzień na diecie Dukana, rano zjadłam połowę bułki dukana z szyneczką drobiową + jajo na twardo zielona herbata, obiad -roladki z kurczaka z farszem twarogowo jajecznym+ 2 korniszonki, na kolacje to samo bo zostało z obiadu, w między czasie dukanowa kinder kanapka. No i na razie ratuje się colą light, ale staram się ograniczać ze względu na chemię w niej zawartą. Rano musiałam pozałatwiać sprawy na mieście, dość dużo się nachodziłam, po południu skusiłam się na 2 godzinny spacer z koleżanką i co?! UMIERAM!! Strasznie bolą mnie łydki, mięśnie ud no i głowa. Nie wiem dlaczego, przed dietą też robiłam sobie takie spacerki i nic mi nie dolegało. No i mam jeszcze jeden problem..... wypróżnianie. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Może dla niektórych wyda się to nienormalne, ale do tej pory akurat z tą potrzebą w toalecie lądowałam RAZ w TYGODNIU. ![]() Próbowałam wszystkiego, jabłek, śliwek, różne ziołowe herbatki i tabletki, nic mi nie pomogło. Może wy macie jakieś pomysły, bo żeby schudnąć muszę coś z tym zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Pyzy
Raz zamiast mięsnego farszu dałam do środka rabarbar, który wcześniej poddusiłam pokrojony w kawałki z odrobiną wody i słodzikiem i całkiem dobre wyszło ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobranoc kochane ![]()
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
Witam,
piszę tę wiadomość już drugi raz, nie wiem dlaczego jej nie dodało. ![]() ![]() ![]() A więc tak... Mam na imię Kasia, mam 21 lat, 165cm i 89 kg. (jeszcze miesiąc temu było 95kg, nie mam pojęcia gdzie zgubiłam te 6 kg skoro przez ostatni miesiąc nie żałowałam sobie słodkości, może waga się popsuła ![]() ![]() Zawsze byłam większa niż inni, do tej pory jakoś mi to nie przeszkadzało, no ale teraz zaczynają mi się podobać różne ubrania, z których niestety nie ma mojego rozmiaru (44 góra, 46 dół) i muszę się zadowolić tym w co się wcisnę, a nie tym co mi się podoba. Kiedyś byłam na diecie Kopenhaskiej (chyba tak to się pisze) po 2 dniach było mi niedobrze, kręciło mi się w głowie i ogólnie byłam osłabiona, no i zrezygnowałam. Teraz wybrałam dietę Dukana, jestem na niej 2 dzień. Rano zjadłam bułkę dukana+szyneczka z kurczaka+jajo na twardo, na obiad roladki z kurczaka z nadzieniem twarogowo jajecznym na kolacje to samo, bo zostało z obiadu w międzyczasie była dukanowa kinder kanapka. Dzisiaj miałam dość dużo do załatwienia na mieście więc trochę sie nachodziłam potem jeszcze na 2godzinny spacerek i teraz UMIERAM! Strasznie bolą mnie łydki, mięśnie ud i głowa, ogólnie jestem dzisiaj do bani. Nie wiem dlaczego tak jest, przed dietą też urządzałam sobie takie spacerki i nic mnie nie bolało. Mam jeszcze jeden problem i mam nadzieję, że coś poradzicie, jakieś wypróbowane sposoby. Tzn mam problem z .... wypróżnieniem (odkąd pamiętam) do toalety z tą akurat potrzebą chodzę RAZ w TYGODNIU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ania230 - ![]() Agucha - nie poznałam Cię po awatarze ![]() Tak mnie strasznie buty dzisiaj obtarły, że nie mogłam chodzić ![]() A obtarły mnie buty, które wczoraj kupiłam i tak bardzo mi się podobają, a nie mogę w nich chodzić (te z załącznika) ![]() Wstrętna, nieoryginalna guma. Mam też oryginalne Melissy i wszystko z nimi w porządku. Dobranoc. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-07-06 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
coś mi się spie..przyło muszę jeszczeraz
![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- ehhh już mi się szukać nie chce, w każdym razie dziękuję za komplementy ![]() Fenris ja mam tak nawet z trampkami, że muszę sobie kulochy pościerać , wyleczyć i dopiero mogę nosic nowe buty. Może jeszcze nie wszystko stracone, jak Ci złosć na te buciki przejdzie i nóżki zaleczysz to spróbuj jeszcze raz bo buciki suuuper. Biedactwo ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-07-07 o 01:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Agucha - dzięki, ale bałabym się, że znowu mi "to" zrobią. Może będę je zakładać na krótkie dystanse ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() Fenris świetne buciki ![]() ![]() och ania230 współczuję teściowej ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zanotowałam wzrost o 100 g, ale teraz dwa dni proteinek to się poprawię ![]() Miłego dnia! Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-07-07 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Melduję że dzisiaj zgubiłam nadwyżkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2804 | ||
Raczkowanie
|
hejka!!
Polecam odwiedzić stronę TVN24 a tam artukuł o naszej diecie ![]() U mnie BIG stoper - waga stoi i końca nie widać... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() Co do porcelanki to ja się ratuję skakanką - zawsze to troszkę bebeszki rozrusza ![]() Fenris - buciki super.
Człowiek mądrzeje z wiekiem, tylko że zazwyczaj jest to wieko od trumny. Start 05.03.2012 - 79kg ![]() CEL I: 65kg CEL II:56kg Jest (-5,8kg) Edytowane przez kasicam24 Czas edycji: 2011-07-07 o 07:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Raczkowanie
|
A to mój zakup - obcas stosowny do moich umiejętności chodzenia na nim
![]()
![]() |
#2806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym pij dużo płynów. Bardzo dużo. Ja na początku potrafiłam wypić i 5 litrów wody dziennie(biorę na poprawkę, że było ciepłe lato i strasznie mi się pić chciało). Teraz też mam takie dni, np we wtorek było mi zimno i wypiłam 2 dzbanki gorącej herbaty(dzbanek=2l). Co do tego że Dukan przegrał: to chodzi o to, że proces tan naprawdę dopiero się zacznie. Ale pierwsze słyszę, że ta dieta powoduje raka piersi???? Ja dalej stoję. Wkurza mnie to. Co prawda @ ostatni dzień. ALE JA CHCĘ JUŻ 69. Tyle czasu czekam. Dziewczynki zróbcie sobie te bułeczki z mleka w proszku i jajka. No poezja. Mniam. Ja już na śniadanie zjadłam kolejną. Tylko tak jak pisałam: robię w mikrofalówce ![]() Następnym razem postaram sie opanować i nie zjeść jej od razu i zrobić fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||
Zakorzenienie
|
Bryyyyy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() butki slodziutkie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tesciowej to tylko pozazdroscic ![]() ![]() kasicam24 juz tu ktos wczoraj o tym pisał.... ![]() ja dzisiaj odnotowałam spadek o- 0.2 ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No co Ty! Te buty sa meeega wygodne ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
katkasiek
Muszę spróbować z tą kawą, chociaż może być ciężko, bo jej nigdy nie pijam. Kilka razy mi się zdarzyło to tak mi się ręce trzęsły i taka jakaś "naspidowana" chodziłam, no ale spróbuje, może pomoże ![]() Edytowane przez Kacha199 Czas edycji: 2011-07-07 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | ||||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Gratuluję teściowej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Już jutro idę na fitness (pilates), a dziś kupię sobie spodenki ![]() I idę na pazurki, chyba zrobię fioletowego lub czerwonego frencza. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-07-07 o 10:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na dukanie kilka miesięcy, wszystko szło świetnie, ale niestety przerwałam i od tamtej pory mam jakby hmm słabszą silną wolę? sama nie wiem. chcę wziąć się w garść, bo to jedyna dieta, która mi pomogła, chcę ją doprowadzić do samego końca. Miliony diet stosowałam, w tym oczywiście też MŻ, ćwiczyłam codziennie ponad godzinę na orbitreku itp itd, efekty? nie więcej niż 2-3 kg w dół. Moje problemy z wagą był związane z hormonami. Kilka lat temu wzięłam tabletkę 72h po i chyba mi strasznie naruszyła gospodarkę hormonalną, bo od tamtej pory zaczęłam szybko tyć, okresu nie miałam miesiącami. Przez to leczenie było nieuniknione, żarłam te prochy i tyłam. non stop wywoływanie okresu itp itd. A najlepsze jest w tym wszystkim to, że tydzień po rozpoczeciu diety Dukana (lipiec 2010) dostałam okres bez wywoływania i od tamtej pory co miesiąc mam regularnie, hormony w porządku i tabletki niepotrzebne ![]() Chyba brakuje mi takiego silnego kopniaka, żeby znów całkiem wziąć się w garść. Od dziś nie chcę więcej przerwać dukana w trakcie. Chcę osiągnąć swój wymarzony cel i w końcu przekonać się jak to jest na III i IV fazie... Doskonale wiem jakie mogą być konsekwencje takiego wiecznego 'skakania' , chcę uniknąć problemu i dać sobie radę tak jak za pierwszym razem. Musze sobie częściej coś pichcić, bo często nie mam na to chęci, a jedzenie wciąż to samo - brzydnie;/
na tym świecie każdy chce pieniądze i koncerny kilku frajerów rządzi świata tego polityką najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką... Edytowane przez Indios Czas edycji: 2011-07-07 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak będziesz na PW to na porcelane najskuteczniejsza kapusta kiszona. Ja jem z jogurtem. Niektórzy przepijają colą. Działą w przeciągu 2 godzin. A ile test wyliczył Ci dni I fazy???
![]() |
#2816 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Musisz koniecznie pokazać, bo ja jeszcze takiego frencza chyba nie widziałam ![]() Wczoraj robilam żel, zwykły frencz i ozdoby ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Zadomowienie
|
Znalazłam przykłady zrobionego frencza w różu i fiolecie...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj już miałam pierwszy kryzys, herbatka z cukrem i dużo cytryny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() widzę że przez deszcz za oknem to forum się ożywiło ![]() ![]() fajnymi butkami się chwalicie - ja na razie zakup butków odkładam na sierpień, bo będę miała imprezę w rodzinie. a poza tym po przekopaniu szafy, okazuje się że mam sporo butów z poprzednich sezonów, i to takie o których zapomniałam ![]() pochwale się że zrobiłam najazd na strych w domu rodziców i powyciągałam mojej mamy stare sukienki - i je przerabiać będę ![]() wczoraj robiłam ciasto marchewkowe - i niestety wyszedł zakalec, chyba za szybko wyjęłam - ale nie przeszkadza mi to w jedzeniu tego czegoś ![]() ja jutro zaczynam P i już nie mogę się doczekać spadków ![]() Jadę na weekend nad morze, wiec będzie szaleństwo z rybkami ... uwielbiam ![]()
Wystartowałam 07.06.2011 - 103,0 kg 02.07.2011 - 95,9 kg ![]() ----------------------------- minus 7,1 kg ![]() ----------------------------- najbliższy cel - 95 cel wg Dukana - 76,5 ostateczny cel - 70 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.