|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Mój mąż właśnie kłóci się z teściową. Ja nie wiem z jakiego świata pochodzi ta kobieta (zła ne jest, tylko jakaś taka z innego świata), zresztą u niej w rodzinie większość takich. Ostatnio była u siostry pomagać jej przy dzieciach, bo ta na weekend pojechała i przywieźli ją o po 22 i jeszcze na herbate się wpakowali - dodam, ze to był moj 5 dzien w domu po szpitalu z małym dzieckiem ![]() Jaka duża
|
|
|
|
|
#992 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Shira za pępuszek Lilka dzielna mamuska jesteś no tatuś też mam nadzieje że mój Tż da rade Karolinka słodziutka Wodaqua wszystkiego naj dla Ciebie i męża Zaneta śniłaś mi sie pracowałyśmy razem na jakies wielkiej kuchni i ja sie nie wyrabiałam i Ty byłas na mnie zła |
|||||||
|
|
|
#993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej Mamuśki
![]() ZANKO GRATULACJE DLA CIEBIE I MĘŻA!!! ![]() ![]() Czyli wczoraj się rozkręcało Cytat:
![]() Dziękuję WSZYSTKIM za odpowiedzi w sprawie biustonosza Cytat:
Bo ja tez będę miała takiego małego mężczyznę ![]() Kochana jak tam się mieszka na nowym miejscu? Zadomowiłaś się już? ![]() Cytat:
Lilko pięknie dziękujemy za opis Jakby to było gdybym czytająć Wasze opisy na końcu się nie rozpłakała? Wodaqa WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WASZEJ 4 ROCZNICY ŚLUBU Nerola taka pyzunia się z Izuli zrobiła Ja już zmieniłam dzisiaj pościel, poprałam, poprasowałam, zaraz się zbieram i jadę odwiedzić koleżankę i jej córeczkę
|
|||
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova, a opisz mi jak działa ten czopek ;> i ile go trzeba stosować ?
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
Zanka nasza jest szalona 8 cm a ona pisze jeszcze SMSA
Gratulacje kochana, witamy Izunie![]() Nerolka jaka Ona sliczna , mala ksiezniczka . A mnie cos kuje w lewym boku , jakby ktos Igle tam wsadzal ,dzidzia dzis buszuje caly dzien a ja sie skrecam z bolu.musze dzis lazieke ogarnac, jak mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Bartessa czekamy na Was powrot, trzymaj sie kochana
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc sama już nie wiem co jest lepsze
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niepotrzebnie się tż wypytywał o kasę, ja bym kupiła wózek a jak potem babcia sama zechce dać to by na coś innego było. ale ona jest juz duuuuuużżżaaaa ![]()
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1000 |
|
BAN stały
|
Dziękujemy
Carmelko wczoraj wazyła 3760 ![]() Brunetko nie wiem sama co Ci poradzić? Z jednej str. raty a z drugiej gadanie. Wy znacie Ją na tyle dobrze,ze przemyślcie co Wam sie bardziej opłaci. Może na razie się nie upominajcie tylko czekajcie a jak minie ileś tam dni działajcie na własną rękę?Nie wiem sama. Wodaqua zyczymy jeszcze wielu takich rocznic!!! |
|
|
|
#1001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zanka no to dzis bedziesz miala Lenke przy sobie,cuudownie |
||
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możecie jeszcze pomyśleć o tym żeby kupić i zamówić wózek, a odebrać go dopiero krótko przed porodem lub zaraz po (kuzynka tak zrobiła )
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie nie da się Was na chwilę zostawić. Człowiek musi parę spraw załatwić, a tu w między czasie piękne opisy porodów, cudne zdjęcia dzieciaczków i mnóstwo dobrych wieści
![]() ZANKA gratulacje i witamy Lenkę ![]() Zmalowana no na reszcie się coś rusza Brunetka a ja bym wzięła tą kasę. Tzn. niech TŻ weźmie. Sama wiem jak to jest, jak jest ciężko z finansami, a po co ładować się w kredyt. Teraz wydatków będzie coraz więcej, a z kasą różnie. Mój małż zostawił dziś u dentysty chirurga 300zł No ale ząb nareszcie wyrwany. Trwało to chyba z 1,5 godziny. Takie ma okropne zęby do wyrywania.Teraz śpi a ja gotuję. I tak przez Was dziś na tapecie zupa kalafiorowo- fasolowa i makaron z jagodami
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję,
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Dziękuję Kochana! |
|
|
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony wózek to spory wydatek i to naprawdę duże odciążenie dla przyszłych rodziców (wiem, bo na nasz wózek składali się rodzice, gdyby nie to, to nie wiem, jak dalibyśmy radę ), tym bardziej, że, jak doczytałam, w raty musielibyście wejść ja bym chyba wzięła... Jeśli później będzie to wypominać, marudzić bądź robić inne cyrki to będziesz mieć tylko nauczkę na przyszłość, że nie warto od takiej osoby nic brać już...Cytat:
No właśnie, widziałam Cię nie raz, nie dwa na pasku Pisz częściej! a tu znów Ależ ona już duża jest! |
||
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola Iza się zmienia z dnia na dzień, pucki ma niezłe
Fajny mosio Brunetka nie wiem co Ci poradzić, lepiej znasz swoją teściówkę, jak ma Ci potem gadać i wypominać że dała na wózek a Ty jej rad nie słuchasz albo takie tam.. i będzie się przez to czuła wielce odpowiedzialna za dziecko bo przecież... Przekalkuluj to sobie na spokojnie, może lepiej pożyczyć od kogoś innego ( nie raty..) Nie wiem. A jak do tej pory reagowała na inne zakupy dla malej? też zaboboniarsko? Scio teściówki są do Mąż z nią porządek zrobi to się może zamknie na kilka dni. Zmykam dalej coś robić. Obiad. Potem jadę do koleżanki. Chodzić nie mogę, tak mnie cipa boli i te kości w niej. Straszne to uczucie. |
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa udało mi się i zakupiłam dziś wózek
kupiłam Xlandera XA kolor energy o taki http://www.tiggle.ie/images/X-LANDER-XA-ENERGY-2.jpg Udało się upolować na allegro z maja ub.roku za całkiem dobrą cenę
|
#1008 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiam zdjęcia łóżeczka
Już prawie czeka na Juliana. Wystarczy założyć prześcieradełko Zdjęcia golasa wstawiam w klubie.Te łóżeczko ma już 16 lat!
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co a ja dzisiaj mam jakieś dziwne przeczucia... Rano wstałam, to pierwsze co przepędziło mnie na kibelek, później siara mi poleciała ni z tego ni z owego. Dzwonili do mnie po kolei najpierw moja mama, później tata, a jeszcze później teściowa i się pytali jak się czuję... Teraz mnie brzuch @ pobolewa
Może głupie przeczucia ale jednak...
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Super You! Ja już się nie mogę doczekac kiedy swojego zamówimy. Póki co środki gromadzimy bo niezły wydatek...
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Chelsea91, sliczne to łózeczko, lubię takie z historią. Nasze wprawdzie 4 latka ma i po 2 dzieci, ale sama miałam po 3 starszego kuzynostwa i jeszcze z 2 rodzeństwa na nim daliśmy radę Teraz mama tacie stęka że trzeba je dla Zośki wystawić u nich w domu :PSygine, kobieca intuicja? Słonko wyszło więc pomyje okna pomalutku... Pa! |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua sto lat w miłości, radości i szczęściu dla Was obojga
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
zanka gratuluje coreczki
|
#1013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka ona już duża !!!!!!!!!!! no i śliczna Cytat:
u mnie wystarczył jeden i po ok 10 -15 min już było po wszystkim oczywiście taki czopek stosowałam w ostateczności jak nic innego nie działalo bo potem jelita mnie troche bolały nie wiem czy u Ciebie skurczy to nie wywola bo to troche jak lewatywa biedny ten Twój Tż mój wczoraj też zaliczył dentyste bo musiał poprawić tego wstawionego zęba i jeszcze jednego ma do leczenia i musi sie śpieszyć bo dentystka na urlop idzie |
||
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Zanki:
Lenka ma 53 cm i 3000g. Nie wiem ile punktów bo zapomniałam spytać, Poród szybki ale o wiele bardziej bolesny. Mała jest śmieszna tak jak Filip jak się urodził. Ma mało włosków, a zgagę miałam straszną w ciąży haha. Do wieczora mam odpoczywać. Nigdy więcej dzieci !!!!
|
|
|
|
#1015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo fajnie to wyglądaCytat:
|
|||
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
nerola, Iza juz taka duza
slodka jest, do schrupania
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chelsea jak już wszystko przyszykowane czeka Ślicznie.---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Więc dochodz do siebie i warcaj do nas z opowieściami. Chcemy zdjęcie Lenki
|
||
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po wizycie,
nie wiem jeszcze, czy trzymalyscie kciuki, bo dopiero usiadlam przed wizazem, ale chyba tak, bo nie jest zle. Lekarz bynajmniej zadowolony. Dzieciatku serduszko ladnie bilo, a moja szyjka raczej ok, cos tam na opuszek zaczyna przepuszczac, ale generalnie jeszcze ladnie trzyma, jak na ten etap ciazy. Dostalam skierowanie na paciora i ostatnie badania krwi, moczu, hbs i cos tam jeszcze. Widzimy sie dopiero za 5 tyg, bo w miedzyczasie gin ma urlop, mam nadzieje, ze dotrwam, bo wtedy bede tez miala usg. Gin powiedzial, ze w zasadzie 3 tyg i bede mogla bezpiecznie rodzic, ale ja mu powiedzialam, ze nigdzie sie wtedy jeszcze nie wybieram. Mam zezwolenie na wyjazd do rodzicow (120km). Ufff to tyle... Teraz ide czytac, co sie u Was wydarzylo... |
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Karoline no właśnie... Tylko, że mnie bolała góra brzucha a TŻ zaciągnęłam na IP o 5 rano. Czułam takie jakby rwanie. Nie myślałam, że to skurcze. Podłączyli mnie na KTG a tam skurcze na 100%, ból nie do zniesienia ani nie do opisania, szyjka zgładzona, przepuszczająca dwa palce... No to każdy że zaraz poród ale mam w domu czekać na rozwarcie. Miałam akurat tego dnia wizytę u ginki to też powiedziała, że na pewno będę rodzić, kazała przyjść na następną wizytę po porodzie, nawet nic na moją infekcję mi nie dała bo powiedziała, że po porodzie wyleczymy...
W sobote przy sprzątaniu odpadł mi calusieńki czop... brązowy, potem jeszce dwa dni zaje****cie gestego śluzu z pasmami krwi a Julian jak siedział tak siedzi. A rusza się jak małe adhd Ja nie wiem jak mam go wyganiać. Biorę wiesiołek, skaczę na piłce, latam po schodach piję liście malin, gorące kąpiele i nic. Codziennie wstaję z "mini depresją", zawiedziona, że nic się nie dzieje. Jeszcze wczoraj urodziła znajoma która miała termin 10 dni po mnie... Przerasta mnie to już powoli... Nastawiali mnie cały czas na wcześniejszy poród a tu ![]()
|
#1020 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy więcej dzieci, mówisz...![]() Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze! To faktycznie z takimi objawami to naprawdę dziwię się, że jeszcze nie urodziłaś!!!! Bo po tym, co napisałaś to naprawdę dla mnie to był zaczynający się poród jak ta lala! No mały Julianek psikusy Ci niezłe robi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

za pępuszek 

No ale ząb nareszcie wyrwany. Trwało to chyba z 1,5 godziny. Takie ma okropne zęby do wyrywania.
ale z drugiej strony wózek to spory wydatek i to naprawdę duże odciążenie dla przyszłych rodziców (wiem, bo na nasz wózek składali się rodzice, gdyby nie to, to nie wiem, jak dalibyśmy radę
Pisz częściej!