Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 13:11   #4051
reverse
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Dziwią mnie osoby, które nie potrafią sprawdzić rozkładu jazdy autobusów. Jedzie np 6 - E.plater, podchodzi babka do kierowcy -jedzie pan na Emilii Plater? I jest prawie za każdym razem jak jadę autobusem, zawsze znajdzie się osoba, która nie potrafi skorzystać z rozkładu jazdy
Często jest tak, że ktoś rzadko jeździ autobusem, a na przystanek wpadł w ostatniej chwili i nie miał czasu zerknąć na rozkład. Z kolei ja nie cierpię czytać rozkładu, gdy jest słoneczny dzień - kompletnie nic nie widać na tablicy :/
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:27   #4052
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Jasne, ale chodzi o to, że autobus ma napisane nr i dokąd jedzie na samym przodzie autobusu a i tak ludzie pytają. I to się zdarza parę razy dziennie, nie wierzę, że te wszystkie osoby akurat podbiegły na przystanek

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:41   #4053
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, ale chodzi o to, że autobus ma napisane nr i dokąd jedzie na samym przodzie autobusu a i tak ludzie pytają. I to się zdarza parę razy dziennie, nie wierzę, że te wszystkie osoby akurat podbiegły na przystanek
Może nie podbiegły, bo autobus już przyjechał i chciały zdążyć wsiąść przed odjazdem?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:46   #4054
morpen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Mnie dziwi że ludzi dziwią wirtualne znicze - heloł, jaki cyrk?
Mnie osobiście to razi o tyle, że robi się z żałoby jakąś dziwaczną szopkę. Upowszechnienie szybkich metod komunikacji międzyludzkiej upraszcza ową żałobę, wręcz ją trywializuje.

Smutno? Komuś, kto danej osoby nie znał, nie może być smutno. Żałoba jest zarezerwowana dla osób bliskich zmarłemu, a nie jakimś obcym dziwakom w internecie, dla których postawienie znicza jest równoznaczne z wstawieniem "smiley face" w innym poście.
morpen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:47   #4055
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Dokładnie. O matko . Teraz widzę czemu nie możemy się z Tobą dogadać.
Ani mi ani z tego co mi się wydaje Muszyniance i innym dziewczynom nie chodzi o to żeby dostac coś za pracę dla rodziny. Tu chodzi właśnie o DZIĘKUJĘ, KTÓREGO NIE BYŁO. Nie chodzi o pieniądze czy czekoladę, tylko zwykłe, najprostsze dziękuję.

Owszem, na pewno trafiają się przypadki, że ktoś tej symbolicznej czekolady po prostu zapomni kupic. Ale że można zapomniec powiedzieć DZIEKUJĘ? W to nigdy nie uwierzę .

Poza tym wyciągnęłaś historię ze swoją ciotką, która nie wzięła od Ciebie pieniędzy za sukienkę, mimo że widzicie się raz na rok. Ale nie czytałam o tym, że poszłaś do ciotki, chwyciłaś sukienkę i bez przysłowiowego dziękuję czy pocałuj mnie w d*pę wyszłaś trzaskając drzwiami. Wręcz przeciwnie - byłaś jej strasznie wdzięczna, pytałaś co chciałaby za pomoc itd.
Czy gdybyś zachowała się tak jak pisałam, czyli wzięła sukienkę bez słowa i wyszła a ciotka miałaby o to do Ciebie żal, mówiłabyś o niej że jest dziwna tak jak piszesz o nas? Że jak ona tak może, że przecież rodzinie trzeba pomagać i nie wymagać żadnej wdzięczności ?
Nie, dziewczynom nie chodziło tylko o "dziękuję", ale o to że jest taka tendencja(dla mnie normalna) że dla rodziny robi się za darmo, albo taniej i nie wypada czegoś więcej oczekiwać. Ale jak chcesz jeszcze o tym dyskutować to na prv, bo tu się temat wyczerpał.

Przykład z ciotką - chciałam ukazać jak to wygląda z jej strony.
Tak jak którejś już pisałam - może odwołasz się do przykładu kolegi, od którego nic nie chciałam za prace z ruska?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:05   #4056
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Może nie podbiegły, bo autobus już przyjechał i chciały zdążyć wsiąść przed odjazdem?
Nie wiem, możliwe
Strasznie podoba mi się Twój podpis

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-07, 14:11   #4057
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, możliwe
Strasznie podoba mi się Twój podpis
A, dziękuję

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:33   #4058
Ankhi
Rozeznanie

Mnie uczył fizyki w gimnazjum taki bardzo specyficzny gość, miał chyba 50 parę lat, ale był młody duchem. Bardzo dziwny facet. Pamiętam jak wystawiał oceny na półrocze innej klasie przy mojej. Siedzi z dziennikiem wyczytuje z niego jakieś nazwisko i pyta się chłopaków obok kto to jest, oni mu odpowiadają, na co on coś w tym stylu: "A ten, ten taki pyskaty" i wpisuje mu do dziennika 2 i 1 z aktywności- "No to mu teraz wyjdzie 2 na półrocze. Jak pyskowal to niech ma". Następna jest jakaś dziewczyna- "A to ta. Ta się uczy tak sobie, ale jest aktywna, to niech ma 5". I żeby miało jej to 5 z czego wyjść to wpisuje jej z aktywności trzy 5. I tak z każdym.
Stary 2011-07-07, 14:44   #4059
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Heh no to dziwny sposób wystawiania ocen. Ja z fizyki też miałam śmiesznego kolesie - na 5 umiał Bóg, on na 4 my ewentualnie na 3. Miałam 3, ale na studiach bez uczenia się zaliczyłam fizykę na 3, ale nic się nie uczyłam, bo kolokwia i egzaminy wypadały w takich terminach, że nie miałam jak się na nie uczyć

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-07, 14:48   #4060
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
A mnie dziwi to zbiorowe przeżywanie, chociaż poza moim Tż i znajomymi facetami to raczej ja dziwię innych swoją postawą. Oczywiście, sytuacja jak Smoleńsk czy ta z tą dziewczyną nie jest miła i nikomu nie życzę. Rozumiem żal rodziny, przyjaciół, rozumiem wewnętrzne wzdrygnięcie się pt " to mogłem/am być ja", ale tak naprawdę w głębi serca, to ja mam to gdzieś, bo to nijak na moje życie nie wpływa. I z tego prostego względu uważam, że przeżywanie żałoby po kimś kogo się na oczy nie widziało uważam za hipokryzję. I ja niestety będę dziś świętować, bo wczoraj obroniłam magazyniera , i jestem pewna, że wielu innych ludzi też się będzie dziś dobrze bawić, różnica polega na tym, że ja przy tym nie wstawiam znicza na fcb, a oni tak :/
Cieszymy się twoją znieczulicą, ale są osoby które poświęcają swoje życie w różnych fundacjach i naprawdę chcą pomagać.
Myślę że "to ja mam to gdzieś" to nie jest wcale powód do dumy, a wręcz czasami wypadały bo zamilknąć.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Smutno? Komuś, kto danej osoby nie znał, nie może być smutno

bez komentarza
wizażance uroiło się że może decydować komu i kiedy może być smutno
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:52   #4061
ladylajla
Zakorzenienie

Ta fizyka zdecydowanie coś w sobie ma. Moja fizyczka kierowała się metodą progresu i regresu na przestrzeni półrocza/roku szkolnego. Tak więc z ocen: 2,2,2,4,5 wychodziła czwórka, bo delikwent miał tendencję zwyżkową, a z ocen: 5,5,3-,3,2 była "słaba, beznadziejna wręcz, trójka"

Edytowane przez ladylajla
Czas edycji: 2011-07-07 o 14:53
ladylajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:53   #4062
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Heh no to dziwny sposób wystawiania ocen. Ja z fizyki też miałam śmiesznego kolesie - na 5 umiał Bóg, on na 4 my ewentualnie na 3. Miałam 3, ale na studiach bez uczenia się zaliczyłam fizykę na 3, ale nic się nie uczyłam, bo kolokwia i egzaminy wypadały w takich terminach, że nie miałam jak się na nie uczyć
Chyba miałyśmy tego samego nauczyciela.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:55   #4063
reverse
Zadomowienie

Znów się zgadzam z muszynianką Jeżeli kogoś nie obchodzi, że ktoś umarł/stała się jakaś tragedia itd., to niech to zachowa dla siebie.
Po katastrofie w Smoleńsku było mi najzwyczajniej w świecie smutno, że tylu ludzi niepotrzebnie zginęło oraz szkoda mi było prezydenckiej pary - bardzo ich lubiłam, szczególnie czytać o nich itp, był to bardzo sympatyczny związek.

Każdy może się smucić z tego powodu, z jakiego chce.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:03   #4064
muszynianka
Zakorzenienie

No dokładnie, niektórzy przeżyli śmierć Jana Pawła, inni nie. Ja akurat nie, ale sprawy zaginionych osób przeżywam. Inni udzielają się w schroniskach dla zwierząt i serce ich boli gdy widzą to okrucieństwo. Jest tyle zła na świecie i wielu wrażliwych ludzi, nie trzeba doświadczyć czegoś na własnej skórze by po ludzku po prostu było smutno.
Nie mówię że mam od razu żałobę, ale tak po ludzku jest mi przykro i trochę mnie to dobija.
Stary 2011-07-07, 15:04   #4065
NibyNic
Zakorzenienie

Mi było bardzo smutno gdy zmarł Jan Paweł II, czy Hanka Bielicka - mimo, że wiekowi i osobiście ich nie znałam to ich odejście miało na mnie duży wpływ, bardzo to przeżyłam
katastrofa w Smoleńsku, wypadek autokaru z licealistami - to były tragiczne wypadki po których poświęciłam trochę czasu na refleksję i trochę mnie denerwuje jak ktoś mówi, że to co przeżywałam wtedy było hipokryzją
nie obnosiłam się z tym, nie mówiłam wszem i wobec jaką ja mam ogromną żałobę, nie wstawiałam wirtualnych zniczy ale jednak to przeżywałam, choć to obcy ludzie dla mnie byli

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:07   #4066
muszynianka
Zakorzenienie

No i każdy przeżywa to na swój sposób. Jedni walną znicz w internecie, inni pójdą do kościoła, jedni zamyślą się nad swoim życiem, kogoś natchnie to do działania. Nie można tego wartościować. I myślę że nie można mówić o obciachu gdy chodzi o śmierć i żal. Nie ma czegoś takiego jak jedyna słuszna żałoba albo jakiś kodeks eleganckiego przeżywania jej
Stary 2011-07-07, 15:11   #4067
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, niektórzy przeżyli śmierć Jana Pawła, inni nie.
Z pewnością.
Ja niestety nie zauważyłam szczerego smutku wśród moich znajomych po jego śmierci.
Znicza na gg - owszem, były, a jakże.
Ale jak spytałam kilku osób, dlaczego cenił papieża, czy zna jakiekolwiek jego kazania itd, dlaczego tak przeżywa śmierć kompletnie nieznanego człowieka, o którym nic nie wiedział - odpowiedzi brak.
Cytat:
Inni udzielają się w schroniskach dla zwierząt i serce ich boli gdy widzą to okrucieństwo.
No, ja tak mam.
Widząc jakieś zmaltretowane czy choćby smutne zwierzę, beczę jak dziecko.
Cytat:
Jest tyle zła na świecie i wielu wrażliwych ludzi, nie trzeba doświadczyć czegoś na własnej skórze by po ludzku po prostu było smutno.
Nie mówię że mam od razu żałobę, ale tak po ludzku jest mi przykro i trochę mnie to dobija.
To oczywiste.
Wiadomo, gdy zginie iluś tam ludzi np w wypadku, ileś żon, matek, ojców, dzieci, mnie też jest wtedy przykro, bo wyobrażam sobie co czują rodziny tych zmarłych.
Ale jak widzę te wszystkie smutne opisy na gg czy fb, bo zmarł jakiś tam ktoś tam, a w rzeczywistości niektórzy mają to w tyłku, tylko wypisują te żałości i rysują sobie znicza, robi mi się słabo.
Stary 2011-07-07, 17:39   #4068
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Cieszymy się twoją znieczulicą, ale są osoby które poświęcają swoje życie w różnych fundacjach i naprawdę chcą pomagać.
Myślę że "to ja mam to gdzieś" to nie jest wcale powód do dumy, a wręcz czasami wypadały bo zamilknąć.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

bez komentarza
wizażance uroiło się że może decydować komu i kiedy może być smutno
Ja wlasnie jestem za zamknieciem sie, jezeli to nie byla osoba publiczna albo zbiorowa smierc to nie ma co robic histerii. Smutno, przykro ok, ale niech ludzie nie dostaja ataku placzu w szkole bo ktos gdzies kogos porwal, kogo sie na oczy nie widzialo.
Tak samo osoby, ktore sie znalo - mnie to osobiscie urazilo, jak po smierci mojej babci najwieksza histerie i zalobe przezywaly osoby, ktore babci prawie nie znaly a jak znaly to bardzo jawnie nie lubily. To byl brak szacunku dla tych, ktorzy na prawde przezywaja zalobe. Troche trzeba umiaru, pogrzeb to nie konkurs pieknosci.

Ale jak to byl np. JPII to kazdy mial prawo przezywac to jak chce, to byl przywodca religijny. Maturzystow z autokaru kazdemu zal chyba, mlodzi ludzie. Ten autokar inny co sie rozbil w gorach gdzies za granica byl z ludzmi z miasta obok, gdzie czesto bywam, to mi tez bylo zal, ale jakby ktos zaczal chodzic na czarno w zwiazku z tym z drugiego konca kraju to juz by bylo dziwne.

Ale w innej sytuacji ja mysle, ze trzeba jakis umiar zachowac i to nie oznacza znieczulicy tylko wyczucie sytuacji.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:04   #4069
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
No tak,oczywiście Ty wrzucając zdjęcie do neta, wrzuciłabyś w rozciągniętym dresie i rozczochrana, żeby być bardziej autentyczna Czepialstwo dla zasady.
Wg mnie zawsze mozna znalezc umiar i wyczucie. Tez jakos chyba bym sie nie wymalowala do sesji, gdzie kroje ogorki No ale to ja.

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
a wystarczyło pewnie zwrócić uwagę i ju, siedzielibyście razem
No nie wiem, kobieta wygladala na wkurzona i pyskata, balam sie

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:55   #4070
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie wkurza, że kobiety są pytane o nazwisko panieńskie, a mężczyźni o swoje kawalerskie nie...
Niby i kobieta i mężczyzna mogą zmienić nazwisko podczas ślubu, a jednak we wszystkich dokumentach, urzędach itd. trzeba podać tylko nazwisko rodowe kobiety (swoje własne, albo matki, w zależności od dokumentów)
Stary 2011-07-07, 19:59   #4071
muszynianka
Zakorzenienie

No niestety nie zgadzam się Chatul akurat dzisiaj podpisywałam umowę w nowej pracy, był ze mną facet no i kierownik patrzy
-Proszę pana, nie wpisał pan nazwiska Rodowego
-Ale ono jest takie samo
-To nieistotne, musi pan wpisać zgodnie z prawdą

Aż mnie to pozytywnie zaskoczyło
Stary 2011-07-07, 20:04   #4072
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie wkurza, że kobiety są pytane o nazwisko panieńskie, a mężczyźni o swoje kawalerskie nie...
Niby i kobieta i mężczyzna mogą zmienić nazwisko podczas ślubu, a jednak we wszystkich dokumentach, urzędach itd. trzeba podać tylko nazwisko rodowe kobiety (swoje własne, albo matki, w zależności od dokumentów)
Oj tak, mnie też wiele takich szczegółów denerwuje, ale co tam. W końcu jestem brzydką, zdesperowaną, zaniedbaną, wredną, nienawidzącą facetów* feministką

* pisałam już w tym wątku, jak mnie wkurzają stereotypy nt. feministek, więc nie będę się powtarzać
Stary 2011-07-07, 20:09   #4073
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

No niestety kobiety częściej zmieniają nazwisko po ślubie, ale lepiej by było jakby rubrykę 'nazwisko panieńskie' zmieniono na 'nazwisko rodowe'

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-07, 22:29   #4074
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No niestety nie zgadzam się Chatul akurat dzisiaj podpisywałam umowę w nowej pracy, był ze mną facet no i kierownik patrzy
-Proszę pana, nie wpisał pan nazwiska Rodowego
-Ale ono jest takie samo
-To nieistotne, musi pan wpisać zgodnie z prawdą

Aż mnie to pozytywnie zaskoczyło
Ooo, świetnie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Oj tak, mnie też wiele takich szczegółów denerwuje, ale co tam. W końcu jestem brzydką, zdesperowaną, zaniedbaną, wredną, nienawidzącą facetów* feministką

* pisałam już w tym wątku, jak mnie wkurzają stereotypy nt. feministek, więc nie będę się powtarzać
Liczę, że i te szczegóły zostaną w końcu zmienione...

Cytat:
No niestety kobiety częściej zmieniają nazwisko po ślubie, ale lepiej by było jakby rubrykę 'nazwisko panieńskie' zmieniono na 'nazwisko rodowe'
Nie no, ja wiem, że to głównie kobiety zmieniają nazwisko po ślubie. Luz, nie przeszkadza mi to. Ale rubryka "nazwisko rodowe" byłaby po prostu dla każdego. Bez żadnej dyskryminacji
Stary 2011-07-07, 23:34   #4075
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ooo, świetnie

Liczę, że i te szczegóły zostaną w końcu zmienione...

Nie no, ja wiem, że to głównie kobiety zmieniają nazwisko po ślubie. Luz, nie przeszkadza mi to. Ale rubryka "nazwisko rodowe" byłaby po prostu dla każdego. Bez żadnej dyskryminacji
Ja się ostatnio w dokumentach spotykam właśnie z nazwiskiem rodowym, a nie panieńskim (co osobiście lekko mnie bawi, w sensie nie sam fakt zmiany, ale to "rodowe". Jakoś tak szlachecko brzmi "Znamienity ród" czy coś )
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:39   #4076
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Mnie strasznie dziwią i jednocześnie irytują ludzie, którzy w "rozmowach" prowadzą niekończący się dialog. Jeszcze jak ja rozmawiam z taką osobą to trudno, po prostu przestaję słuchać, ale kiedy przyglądam się z boku...no nie wiem, strasznie żenujące to jest, jak widzę, kiedy druga osoba stara się coś wtrącić, ale niestety, silniejszy wygrywa.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:52   #4077
karolynka90
Zakorzenienie

Mam koleżankę, która uwielbia wcinać się innym w połowie zdania i kończyć je po swojemu.
Była taka sytuacja gdy przed egzaminem tłumaczyłam paru koleżankom pewne zagadnienia, prostszym, bardziej ludzkim językiem.
Koleżanka X ciągle wskakiwała mi w zdanie.
Ja jestem cierpliwa.
Ale jedna z słuchających mnie dziewczyn nie wytrzymała i powiedziała "X, przestań w końcu jej przerywać, bo nic z tego nie rozumiem przez ciebie!".
X została bardzo urażona i poszła. Jak później powiedziała - "Poszłam, skoro wam tak strasznie przeszkadzałam."
Stary 2011-07-08, 00:03   #4078
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Mnie strasznie dziwią i jednocześnie irytują ludzie, którzy w "rozmowach" prowadzą niekończący się dialog. Jeszcze jak ja rozmawiam z taką osobą to trudno, po prostu przestaję słuchać, ale kiedy przyglądam się z boku...no nie wiem, strasznie żenujące to jest, jak widzę, kiedy druga osoba stara się coś wtrącić, ale niestety, silniejszy wygrywa.
A ja nienawidze jak ktos w ogole sie nie odzywa i musze prowadzic monolog starajac sie podtrzymac 'rozmowe' =="
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 00:06   #4079
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość

Ja jestem jeszcze brzydsza i jeszcze bardziej zdesperowana, oj tak tak!
Stary 2011-07-08, 00:10   #4080
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze brzydsza i jeszcze bardziej zdesperowana, oj tak tak!
Ze mną nie wygrasz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości