|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, ale chodzi o to, że autobus ma napisane nr i dokąd jedzie na samym przodzie autobusu a i tak ludzie pytają. I to się zdarza parę razy dziennie, nie wierzę, że te wszystkie osoby akurat podbiegły na przystanek
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4054 |
|
Przyczajenie
|
Mnie osobiście to razi o tyle, że robi się z żałoby jakąś dziwaczną szopkę. Upowszechnienie szybkich metod komunikacji międzyludzkiej upraszcza ową żałobę, wręcz ją trywializuje.
Smutno? Komuś, kto danej osoby nie znał, nie może być smutno. Żałoba jest zarezerwowana dla osób bliskich zmarłemu, a nie jakimś obcym dziwakom w internecie, dla których postawienie znicza jest równoznaczne z wstawieniem "smiley face" w innym poście. |
|
|
|
#4055 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Przykład z ciotką - chciałam ukazać jak to wygląda z jej strony. Tak jak którejś już pisałam - może odwołasz się do przykładu kolegi, od którego nic nie chciałam za prace z ruska?
|
|
#4056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie podoba mi się Twój podpis
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Mnie uczył fizyki w gimnazjum taki bardzo specyficzny gość, miał chyba 50 parę lat, ale był młody duchem. Bardzo dziwny facet. Pamiętam jak wystawiał oceny na półrocze innej klasie przy mojej. Siedzi z dziennikiem wyczytuje z niego jakieś nazwisko i pyta się chłopaków obok kto to jest, oni mu odpowiadają, na co on coś w tym stylu: "A ten, ten taki pyskaty" i wpisuje mu do dziennika 2 i 1 z aktywności- "No to mu teraz wyjdzie 2 na półrocze. Jak pyskowal to niech ma". Następna jest jakaś dziewczyna- "A to ta. Ta się uczy tak sobie, ale jest aktywna, to niech ma 5". I żeby miało jej to 5 z czego wyjść to wpisuje jej z aktywności trzy 5. I tak z każdym.
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Heh no to dziwny sposób wystawiania ocen. Ja z fizyki też miałam śmiesznego kolesie - na 5 umiał Bóg, on na 4 my ewentualnie na 3. Miałam 3, ale na studiach bez uczenia się zaliczyłam fizykę na 3, ale nic się nie uczyłam, bo kolokwia i egzaminy wypadały w takich terminach, że nie miałam jak się na nie uczyć
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że "to ja mam to gdzieś" to nie jest wcale powód do dumy, a wręcz czasami wypadały bo zamilknąć. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
bez komentarza wizażance uroiło się że może decydować komu i kiedy może być smutno |
||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ta fizyka zdecydowanie coś w sobie ma
. Moja fizyczka kierowała się metodą progresu i regresu na przestrzeni półrocza/roku szkolnego. Tak więc z ocen: 2,2,2,4,5 wychodziła czwórka, bo delikwent miał tendencję zwyżkową, a z ocen: 5,5,3-,3,2 była "słaba, beznadziejna wręcz, trójka"
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2011-07-07 o 14:53 |
|
|
|
#4062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Znów się zgadzam z muszynianką
Po katastrofie w Smoleńsku było mi najzwyczajniej w świecie smutno, że tylu ludzi niepotrzebnie zginęło oraz szkoda mi było prezydenckiej pary - bardzo ich lubiłam, szczególnie czytać o nich itp, był to bardzo sympatyczny związek. Każdy może się smucić z tego powodu, z jakiego chce. |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, niektórzy przeżyli śmierć Jana Pawła, inni nie. Ja akurat nie, ale sprawy zaginionych osób przeżywam. Inni udzielają się w schroniskach dla zwierząt i serce ich boli gdy widzą to okrucieństwo. Jest tyle zła na świecie i wielu wrażliwych ludzi, nie trzeba doświadczyć czegoś na własnej skórze by po ludzku po prostu było smutno.
Nie mówię że mam od razu żałobę, ale tak po ludzku jest mi przykro i trochę mnie to dobija. |
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Mi było bardzo smutno gdy zmarł Jan Paweł II, czy Hanka Bielicka - mimo, że wiekowi i osobiście ich nie znałam to ich odejście miało na mnie duży wpływ, bardzo to przeżyłam
katastrofa w Smoleńsku, wypadek autokaru z licealistami - to były tragiczne wypadki po których poświęciłam trochę czasu na refleksję i trochę mnie denerwuje jak ktoś mówi, że to co przeżywałam wtedy było hipokryzją nie obnosiłam się z tym, nie mówiłam wszem i wobec jaką ja mam ogromną żałobę, nie wstawiałam wirtualnych zniczy ale jednak to przeżywałam, choć to obcy ludzie dla mnie byli
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
No i każdy przeżywa to na swój sposób. Jedni walną znicz w internecie, inni pójdą do kościoła, jedni zamyślą się nad swoim życiem, kogoś natchnie to do działania. Nie można tego wartościować. I myślę że nie można mówić o obciachu gdy chodzi o śmierć i żal. Nie ma czegoś takiego jak jedyna słuszna żałoba albo jakiś kodeks eleganckiego przeżywania jej
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z pewnością.
Ja niestety nie zauważyłam szczerego smutku wśród moich znajomych po jego śmierci. Znicza na gg - owszem, były, a jakże. Ale jak spytałam kilku osób, dlaczego cenił papieża, czy zna jakiekolwiek jego kazania itd, dlaczego tak przeżywa śmierć kompletnie nieznanego człowieka, o którym nic nie wiedział - odpowiedzi brak. ![]() Cytat:
Widząc jakieś zmaltretowane czy choćby smutne zwierzę, beczę jak dziecko. Cytat:
Wiadomo, gdy zginie iluś tam ludzi np w wypadku, ileś żon, matek, ojców, dzieci, mnie też jest wtedy przykro, bo wyobrażam sobie co czują rodziny tych zmarłych. Ale jak widzę te wszystkie smutne opisy na gg czy fb, bo zmarł jakiś tam ktoś tam, a w rzeczywistości niektórzy mają to w tyłku, tylko wypisują te żałości i rysują sobie znicza, robi mi się słabo. |
||
|
|
|
#4068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo osoby, ktore sie znalo - mnie to osobiscie urazilo, jak po smierci mojej babci najwieksza histerie i zalobe przezywaly osoby, ktore babci prawie nie znaly a jak znaly to bardzo jawnie nie lubily. To byl brak szacunku dla tych, ktorzy na prawde przezywaja zalobe. Troche trzeba umiaru, pogrzeb to nie konkurs pieknosci. Ale jak to byl np. JPII to kazdy mial prawo przezywac to jak chce, to byl przywodca religijny. Maturzystow z autokaru kazdemu zal chyba, mlodzi ludzie. Ten autokar inny co sie rozbil w gorach gdzies za granica byl z ludzmi z miasta obok, gdzie czesto bywam, to mi tez bylo zal, ale jakby ktos zaczal chodzic na czarno w zwiazku z tym z drugiego konca kraju to juz by bylo dziwne. Ale w innej sytuacji ja mysle, ze trzeba jakis umiar zachowac i to nie oznacza znieczulicy tylko wyczucie sytuacji. |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to ja.No nie wiem, kobieta wygladala na wkurzona i pyskata, balam sie
|
|
|
|
|
#4070 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie wkurza, że kobiety są pytane o nazwisko panieńskie, a mężczyźni o swoje kawalerskie nie...
![]() Niby i kobieta i mężczyzna mogą zmienić nazwisko podczas ślubu, a jednak we wszystkich dokumentach, urzędach itd. trzeba podać tylko nazwisko rodowe kobiety (swoje własne, albo matki, w zależności od dokumentów)
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie zgadzam się Chatul
akurat dzisiaj podpisywałam umowę w nowej pracy, był ze mną facet no i kierownik patrzy-Proszę pana, nie wpisał pan nazwiska Rodowego -Ale ono jest takie samo -To nieistotne, musi pan wpisać zgodnie z prawdą Aż mnie to pozytywnie zaskoczyło
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() * pisałam już w tym wątku, jak mnie wkurzają stereotypy nt. feministek, więc nie będę się powtarzać
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
No niestety kobiety częściej zmieniają nazwisko po ślubie, ale lepiej by było jakby rubrykę 'nazwisko panieńskie' zmieniono na 'nazwisko rodowe'
|
|
#4074 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(co osobiście lekko mnie bawi, w sensie nie sam fakt zmiany, ale to "rodowe". Jakoś tak szlachecko brzmi "Znamienity ród" czy coś )
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie strasznie dziwią i jednocześnie irytują ludzie, którzy w "rozmowach" prowadzą niekończący się dialog. Jeszcze jak ja rozmawiam z taką osobą to trudno, po prostu przestaję słuchać, ale kiedy przyglądam się z boku...no nie wiem, strasznie żenujące to jest, jak widzę, kiedy druga osoba stara się coś wtrącić, ale niestety, silniejszy wygrywa.
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Mam koleżankę, która uwielbia wcinać się innym w połowie zdania i kończyć je po swojemu.
Była taka sytuacja gdy przed egzaminem tłumaczyłam paru koleżankom pewne zagadnienia, prostszym, bardziej ludzkim językiem. Koleżanka X ciągle wskakiwała mi w zdanie. Ja jestem cierpliwa. ![]() Ale jedna z słuchających mnie dziewczyn nie wytrzymała i powiedziała "X, przestań w końcu jej przerywać, bo nic z tego nie rozumiem przez ciebie!". X została bardzo urażona i poszła. Jak później powiedziała - "Poszłam, skoro wam tak strasznie przeszkadzałam."
|
|
|
|
#4078 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

. Teraz widzę czemu nie możemy się z Tobą dogadać.
.

, i jestem pewna, że wielu innych ludzi też się będzie dziś dobrze bawić, różnica polega na tym, że ja przy tym nie wstawiam znicza na fcb, a oni tak :/

Czepialstwo dla zasady.